Na jarenlang goed bediend te zijn is EMPC verdwenen (met mijn geld). Nietzozeer het weglopen met m'n betaling,maar het
achterbakse niet bereikbaar zijn steekt mij zeer.
Mijn broer heeft bij EMPC op 19 januari voor bijna 700 euro aan computeronderdelen gekocht met vooruitbetaling. Helaas voor hem niet eerst naar de shopsurvey gekeken, want de reacties waren al vrij slecht.
Korte samenvatting:
19-01 Besteld en vooruit betaald
11-03 Bestelling geannuleerd (omdat nog niks binnen was, ondanks herhaalde toezeggingen)
15-07 Geld teruggestort
Tussen de bestelling, annulering en terugstorting zitten vele gepleegde telefoontjes en verstuurde e-mails. Aangezien nu wel duidelijk is dat EMPC geen winkel is om zaken mee te doen (zie alle reacties) en de homepage ook op zwart gezet is, zal ik verder een uitgebreide beschrijving achterwege laten.
Echter is het mogelijk voor andere nuttig om te weten dat ze blijkbaar (nog) niet failliet zijn, mijn broer heeft na heel veel keer bellen en dreigende (juridische) e-mails uiteindelijk het geld teruggestort gekregen. Ik hoop dat dit wellicht nog nuttig voor andere kan zijn!
Na altijd goede ervaring te hebben gehad met EMPC is het dit jaar heel hard achteruit gegaan. Een bestelling die ik in Januari had gedaan was eind Februari nog niet geleverd, dus ik heb hier vanaf gezien.
Begin mei een defecte harde schijf opgestuurd voor RMA en tot op heden niets meer van vernomen, er wordt ook niet meer gereageerd op de emails en de website geeft aan dat het pand gesloten is, dus jammer genoeg lijkt het einde verhaal.
Ik heb in de eerste week van januari een RMA ingediend voor mijn netgear WAP. Na drie weken heb ik maar eens gebeld hoe het staat met mijn RMA. Blijkt dat ze het WAP heb opgestuurd naar de leverancier zonder hun aankoopbon, deze is dus weer terug gekomen maar toen wisten ze niet meer dat het WAP van mij was en dus hebben ze het laten liggen. Na mijn telefonisch contact hebben ze opnieuw het WAP opgestuurd en weer hoor ik niets. IK bel maar weer eens en krijg te horen dat het apparaat defect is en dat er een nieuwe wordt geleverd van het opvolgende model. Levertijd 3 weken. Nu bijna een half jaar later na vele pissige telefoontjes en emailtjes lijkt het er op dat ze FAILLIET zijn of gaan. Welke webwinkel sluit zijn website, naar hun zeggen i.v.m. belangrijke infrastructurele wijzigingen, en kan overleven? Dat is wel omzetderving. Iets wat je in deze tijd niet wilt hebben.
Mijn advies luidt dan ook, KOOP NIET bij EMPC. Ze liegen alles aan elkaar vast en communiceren absoluut niet. Verder zullen ze ook geen goederen meer leveren.
Doe er je voordeel mee.
Hardeschrijf bestelt 13 april 2009 levertijd 1 a 3 werkdagen na lang wachten toch ma contact proberen te zoeken via de mail kreeg geen hoor tot vandaag(12-06-09) hij lag al een maand klaar en waren al 4 mails na me verzonden nooit wat ontvangen.
12 December 2008 - bestelling geplaatst voor Shuttle barebone. In de (auto?)mail ter bevestiging wordt netjes een telefoonnummer en e-mailadres vermeld voor eventuele vragen.
De levertijd ten tijde van bestellen bedroeg meer dan 4 werkdagen (uit hun legenda: "Het artikel is op dit moment niet op voorraad bij ons of onze leverancier (s) en zal door ons besteld moeten worden. Het is mogelijk dat de distributeur dit product al in bestelling heeft staan.").
25 december 2008 een (auto)e-mail waarin staat dat het item nog altijd niet bij hen op voorraad is gekomen. Ook melden ze prima: "Mocht uw product over 3 dagen nog niet aangeleverd zijn in ons magazijn, zullen wij dit wederom direct met u communiceren."
Qua auto-updates zit het wat mij betreft wel goed bij EMPC.
28 December 2008, weer een nette mail waarin staat dat het nog altijd niet leverbaar is.
Ik stuur dezelfde dag (20:14 uur) een e-mail terug met de vraag of ze me wel enige indicatie kunnen geven.
4 Januari 2009, weer dezelfde standaard automail dat het nog altijd niet leverbaar is. Wederom vraag ik om een indicatie, op mijn mail van 28 december 2008 was nog niet gereageerd.
4 Januari 2009 dus wederom navraag gedaan over enige indicatie.
11 Januari 2009, weer een standaard e-mail dat ze niet kunnen leveren, maar nog steeds 0,0 handmatige reactie.
11 Januari 2009, pissig gemaild dat ik een normale, fatsoenlijke reactie wil op mijn mails. Ze hebben daar al 2 weken de tijd voor...
12 Januari 2009, handmatige mail terug dat er geen enkele indicatie is
1 Februari 2009, niets meer van EMPC vernomen. Geen auto-mails, geen handmatige mails. Niets. Ik informeer dus opnieuw naar de levertijd.
2 Februari, handmatig mailtje terug dat over 2 weken een levering bij hun leverancier verwacht wordt.
15 Februari, ik informeer opnieuw naar levertijd.
21 Februari, ik informeer opnieuw naar levertijd, het lijkt erop dat ze enorm selectief e-mails beantwoorden.
8 Maart, op bovenstaande e-mails 0,0 antwoord gehad. Inmiddels 78 dagen na bestellen, enorm karige handmatige reacties gehad en nog steeds geen product verder.
12 Maart, 82 dagen na bestellen, nog altijd geen handmatige reactie. Pissige e-mail gestuurd dat ik na bijna 3 maanden wachten en 0,0 service nog steeds niets verder ben. Ze mogen mijn bestelling annuleren.
12 Maart direct een handmatige annuleringsbevestiging, waarin de werknemer de moeite nog niet heeft genomen om excuses te maken of ook maar enigzins op mijn klachten in te gaan. Het ergste is nog: "Het openstaande bedrag zal, indien voldaan, verrekend of teruggestort worden binnen 30 dagen."
Bestelling was onder rembours gedaan, het lijkt mij geen 2 seconden duren om dat in een normaal systeem op te moeten zoeken.
Kortom: EMPC communiceert niet met haar klanten, de informatie die ze heel selectief verstrekken is onjuist, je mag zelf overal achteraan gaan en als puntje bij paaltje komt leveren ze niet uit.
Gezien de slechte reviews op tweakers hier, ben ik blij dat ik daarop gebasseerd niet vooruit betaald heb, dan was ik 3 maanden m'n geld kwijt geweest en God weet hoe lang zij nodig zullen hebben om dat terug te storten.
Trieste zaak, eens maar nooit weer!
Ik zal persoonlijk nooit meer iets bij EMPC te Dronten kopen, dit vind ik erg spijtig.
Ik heb sinds 2 a 3 jaar verschillende malen bij EMPC gekocht, dit werd heel vaak zeer snel en keurig afgehandeld.
Nu is het alleen zo dat EMPC blijkbaar erg veel last heeft van de kredietcrisis, en ik zou dan ook iedereen die iets wil kopen bij EMPC niet aanraden om van te voren te betalen, dit precies om de reden dat je je geld gewoon kwijt kunt zijn.
Ik had 4 orders staan vanaf februari, nu hadden ze niet veel haast en had ik nog niks betaald dus het scheelde me niks of het nou lang ging duren of niet.
Ongeveer een halve maand geleden heb ik ze dan toch maar gecancelled.
Dit deed ik omdat de website van empc de producten gewoon niet meer aanbood die ik had besteld.
Dit vond ik echt een hele slechte service van EMPC.
Ik heb meteen gebeld naar EMPC, terwijl er op de website stond dat ze telefonisch bereikbaar waren, kreeg ik toch gewoon te horen dat ze gesloten waren van de computer.
Daarna heb ik een mailtje gestuurd, die werd niet meteen behandeld, twee dagen later gebeld weer en toen nogal kwaad geworden op de telefoniste, ik kreeg meteen een mail met dat alles gecanceld was (gelukkig maar).
Ik vind het echt jammer van EMPC, het was zo een goed draaiend bedrijf. maar blijkbaar zijn ze toch gegrepen door de crisis van nu en houden ze het hoofd niet heel veel langer boven water denk ik.
Twee en halve maand hebben ze mijn geld in hun bezit gehad(994,27 euro). Er is echter nooit iets geleverd geweest. Na een maand heb ik de bestelling geannuleerd. een tiental telefoontjes, verschillende mails, een dreiging mijn rechtsbijstandsverzekering in te schakelen en een dikke anderhalve maand later kreeg ik pas mijn geld terug. Of ze nu een overzichtelijke website hebben of niet doet er naar mijn mening dan niet meer toe.
Hieronder het verloop van de feiten:
* 5 januari 2009: bestelling geplaatst(cpu, psu, geheugen, case,...ter waarde van 994,27 euro)
* 6 januari 2009: per overschrijving betaald
* 9 januari 2009: betalingsbevestiging ontvangen
* 6 februari 2009: order door mij geanulleerd omdat ik nog steeds op mijn bestelling was aan het wachten
* 8 februari 2009: op aanvraag van empc bezorgde ik hun mijn bankgegevens.
* 25 maart 2009: Dan pas stond mijn geld terug op mijn rekening. Dit na tientallen telefoontjes, verschillende mails en een dikke anderhalve maand wachten. Op 20 maart heeft mijn verzekeringsagent gebeld en gedaan alsof hij van mij rechtsbijstandsverzekering was, het lijkt er sterk op dat Empc toen snel gestort heeft om te voorkomen dat het hun uiteindelijk geld zou kosten.
Mocht je klant willen worden bij Empc hou er dan wel rekening mee dat het goed kan zijn dat je nooit je bestelling thuisgeleverd krijgt, dat het je tientallen telefoontjes en verschillende mails kan kosten en dat het kan zijn dat je een dikke anderhalve maand moet wachten voor ze je geld terug storten mocht je je order annuleren. Het is natuurlijk ieder zijn eigen beslissing of hij/zij zaken wil doen met empc, maar ik kan je met volle zekerheid vertellen dat ik noooooooooooooooooooooooooooit meer van hun "diensten" gebruik zal maken.
Na een maand is Empc er zelfs nooit toe gekomen mij iets te verzenden, waarna ik de besteling dan ook geannulleerd heb.
Aftersales
Na een maand heb ik de bestelling geannuleerd, omdat er toen nog altijd niets geleverd was. Een tiental telefoontjes, verschillende mails, een dreiging mijn rechtsbijstandsverzekering in te schakelen en een dikke anderhalve maand later kreeg ik pas mijn geld terug.
Een Mediacenter Remote besteld.
Na twee maanden gewacht te hebben de bestelling geannuleerd (begin januari).
Vervolgens mailtjes gestuurd waar ik geen reactie op kreeg.
Twee keer telefonisch contact gehad wanneer mijn geld terug gestort werd. Maar tot op heden een dikke twee maanden verder nog geen geld gezien op mijn rekening.
Erg slechte zaak dat EMPC en ik raad iedereen af om er iets te bestellen. Voorraad indicatie klopt ook voor geen meter en de afhandeling is bagger.
Ze hielden me aan het lijntje dat mijn product binnen een paar dagen weer op voorraad was.
Aftersales
Nog steeds aan het wachten op mijn geld!!!
Dit is de tweede keer dat ik iets bestel bij empc.
de eerste keer moest ik weken wachten op mijn product,
de schijf die ik bestelde bleek defect en toen ik hem retour wou doen werd me gemeld dat ik hem beter direct naar wd kon sturen. vervolgens bleek het grijze import te zijn, de schijf had niet in nederland verkocht moeten zijn. daardoor moest ik 15 euro aan verzendkosten betalen!
deze keer was het er binnen een week (niet echt onder de indruk, maar al beter)
ongelofelijk slecht.
ik heb pas vandaag (19 maart 2009) mijn creditering van een rma uit november gekregen. en dit na 5 e-mails en 2 telefoongesprekken.
de administratie is op zijn zachtst gezegd niet in orde.
ik moet wel opmerken dat toen ik een andere medewerker aan de telefoon kreeg het binnen een dag geregeld was. maar het heeft mij allemaal te lang geduurd. volgende keer ga ik naar de concurrent.
EMPC bood een HDD aan voor een schappelijke prijs en ik twijfelde enigsins omdat de reviews op tweakers niet heel positief waren, maar de website zag er goed uit dus ik dacht 't er op te kunnen wagen. Helaas genoeg ben ik nu ook 1 van de vele mensen die door deze zaak, tsja, opgelicht is.
Na 2 weken wachten op een HDD met een levertijd van 4-5 dagen terwijl ik aan de telefoon verteld werd dat het pakketje vastzat in België en dat er niks aan te doen was, heb ik mijn order gecancelled en besteld bij een andere shop.
Aftersales
We zijn nu bijna 5 maanden, verscheidene telefoontjes en evenveel verzekeringen dat 't geld teruggestort zou worden later, en ik heb nog steeds m'n geld niet terug.
Website
De website is overzichtelijk ingedeeld. Productgroepen zijn gemakkelijk terug te vinden. De specificatie van producten staat dikwijls in de productnaam, wat het geheel wat onoverzichtelijk maakt. Jammer dat de site niet te doorzoeken is op deze product gegevens.
Productaanbod
Er is zeer ruime keus. En de leveringsstatus-indicatie is ook netjes aanwezig. Expliciet word hierbij vermeld dat het om een indicatie gaat, en dat levertijden altijd kunnen afwijken.
Bestelling/Ervaring
14 Februari stel ik bij EMPC een compleet systeem samen, alles erop en eraan maar niets bijzonders, op een lian-li kast die niet elders in de price-watch stond na. Directe betaling en het geheel staat op de site weergegeven.
15 Februari, orderbevestiging binnen via mail, en tot mijn grote vreugde staat een deel van de bestelling reeds 'gereserveerd' op de website.
16 Februari, vreemd, het deel dat gereserveerd stond staat ineens weer 'in bestelling'. Geen punt dacht ik, aangezien de verwachte levertijd op de website rond de 4 dagen schommelde.
een week later, alles staat nog 'in bestelling', en het eerste mailtje van EMPC komt binnen met de melding dat alleen de kast vooralsnog niet leverbaar is, en of ik wellicht een alternatief wil zoeken. Mooie mail, maar zoals sommige tweakers wellicht weten: er is qua uiterlijk weinig zo persoonlijk als een kast. Dus een mailtje terug naar EMPC met de melding dat ik geen gebruik wens te maken van een alternatief.
Inmiddels ruim twee weken sinds de bestelling, geen enkele statusverandering op de site of update via mail meer ontvangen, dus telefonisch contact gezocht. Geen enkel probleem, ik werd netjes geholpen, en er zou een mail gestuurd worden met een update. Update ontvangen per mail 2 dagen later, waarin mij werd verteld dat het probleem bij een leverancier zou liggen waar zij niets aan kunnen doen. Logisch op zich dat ze er niets aan kunnen doen, maar had dan op zijn minst een mail gestuurd met een korte uitleg. Een meer pro-actieve houding tegenover je klanten is simpel gezegd wenselijk. Op de site zijn een aantal producten verwijderd, dit om andere bij andere klanten eenzelfde probleem te voorkomen.
Week 3, ik heb vakantie en had gehoopt lekker met een nieuw systeem te kunnen rotzooien, helaas. EMPC heeft niets van zich laten horen de afgelopen week, dus besluit ik maar weer eens te bellen. Helaas word ik afgescheept met de kennis dat aan het einde van de week wel een en ander binnen werd verwacht.
na 4,5 week verschijnen eindelijk de eerste 4 items als 'gereserveerd' in mijn online bestellingsoverzicht. Echter nog steeds geen videokaart, moederbord, voeding, geheugen of kast.
Wederom maar eens aan de telefoon gehangen, met de vraag of ze me een update konden geven over de verwachtte levertijd. Er werd toegezegd dat het uitgezocht zou worden, en ik kon 's middags of de volgende ochtend een mail verwachten: nooit gekregen. Dus gelijk maar weer in de telefoon gehangen hoe en wat er precies aan de hand is. Uiteindelijk heb ik in dit gesprek de kast en de videokaart geannuleerd, wat overigens wel per direct op de site was te zien. Elders een alternatief gevonden voor beide items.
26 Februari de overige producten die nog niet gereserveerd waren weergegeven op de site elders besteld, en per mail gevraagd de wel aanwezige producten zo spoedig mogelijk af te leveren.
28 Februari lag een deel van de bestelling op de deurmat.
Al met al ben ik dus ruim anderhalve maand bezig geweest om een C2D E8400, F1 1TB, een Lian-Li Bezel en een tubetje koelpasta te krijgen.
Vooralsnog is het geld van de annuleringen nog niet geretourneerd.
Betaling
Betaling kan vooraf per bank, of onder rembours met betaling aan de deur. Ook is het mogelijk om bij het bedrijf zelf producten op te halen en te betalen, waarbij wel een kleine bijdrage wordt gevraagd voor orderkosten. Ik heb overigens gebruik gemaakt van de eerste optie.
noot achteraf
Ik heb geprobeerd een zo neutraal mogelijk beeld te schetsen van mijn ervaringen zonder met modder te gaan gooien, hoe moeilijk dit soms ook was. Ik hoop dat deze review potentiële kopers kan informeren, maar mogelijk ook EMPC kan helpen bij het verbeteren van hun service.
Het geheel zit netjes verpakt in een kartonnen doos met ruim voldoende kartonnen vulling. Het had wellicht wel handig geweest eerst wat vulling in de doos aan te brengen voordat de producten erbij gedaan worden. Dat bied immers meer bescherming.
Track & Trace werkte prima.
Aftersales
1 Maart, Ik sluit de hdd even aan op een andere computer, zodat de schijf vast geformatteerd kan worden.
De schijf komt uit de verpakking en het eerste wat ik mis zijn de montage schroeven die ik bij andere winkels wel bij dit apparaat kreeg. Een curieus verschijnsel, maar niet vervelend aangezien een paar schroefjes goed voorhanden waren. Nadere inspectie van het apparaat toont echter aan dat er gebruikssporen (montagekrassen) aan de zijkant zitten. En wat schept mijn verbazing meer als blijkt dat de schijf reeds geformatteerd is, en er nog verborgen bestanden op de schijf aanwezig zijn? Verdere research met een recoverytool geeft aan dat er ruim 40.000 bestanden op de schijf hebben gestaan. In verband met privacyredenen van de vorige eigenaar heb ik deze bestanden niet gerecovered.
Vooralsnog is EMPC niet telefonisch bereikbaar, wat ook staat aangegeven op de site, dus in de loop van de middag zal ik proberen contact op te nemen en ze de situatie voorleggen. Ik hoop in de loop van de avond hier een update te kunnen plaatsen. Vooralsnog heb ik geen oordeel ingevoerd, aangezien mijn ervaring nog niet is afgerond.
-edit-
Zojuist contact gehad met EMPC. Het na onderzoek bleek de schijf van de leverancier af als nieuw verzonden richting EMPC, en van daaruit richting mij. Een simpele mixup dus. Een punt van waardering: men had deze review reeds gelezen en op basis daarvan de schijf getraceerd nog voordat ik contact had opgenomen.
Het geheel wordt opgelost middels een doa-procedure.
Omdat de oorzaak buiten hun macht ligt ben ik van mening dat de adequate pro-actieve manier van handelen zeker een goed waard is.
-updateje-
De te retourneren producten zijn inmiddels een week in het bezit van EMPC, kreeg keurig een bevestiging per email dat alles in goede orde bij hun was afgeleverd. Op de site staat tevens aangegeven welk bedrag geretourneerd zal gaan worden.
Wat dan weer jammer is, is het feit dat voor de derde maal om bankgegevens werd gevraagd. Het lijkt me logisch om zoiets te koppelen aan een klantnummer zodat da bekent is, en alleen om een bevestiging gevraagd hoeft te worden.
Overigens heb ik nog geen geld terug ontvangen van de eerste twee deel-annuleringen of de hdd, we wachten nog af...
Omdat ik nog geen geld terug ontvangen had van de twee annuleringen + de RMA voor de harde schijf (respectieelijk gedaan op 24 & 27-02 en 09-03), (bij elkaar een slordige 500-600 euro), heb ik gisteren (31 Maart 2009) maar weer eens telefonisch contact opgenomen met EMPC.
Er werd mij verteld dat het een administratief probleem is, en dat er intern contact opgenomen zou gaan worden met de administratie, waarna ik uiteraard zo spoedig mogelijk mijn geld terug zou krijgen.
Uiteraard heb ik gevraagd of er even een mail of belletje vanaf kon om me te laten weten hoe ze nu van plan zijn het probleem naar mij toe op te lossen, en vooral binnen welk tijdsbestek ik mijn geld terug kan verwachten. Dat was uiteraard geen probleem. Maar helaas... Ik heb gisteren en ook vandaag geen enkel teken van leven meer van ze mogen ontvangen.
Mijn ervaring met een tweetal eerdere bestellingen bij deze webshop was stukken beter, en had ik deze problemen van tevoren allemaal geweten had ik nog wel 4 keer nagedacht voor ik bij dit bedrijf een bestelling had geplaatst. Dit is gewoon geen manier om met je klanten om te gaan. Als je webshop dan zoveel problemen geeft (ik zie de overige shopreviews hier maar als indicatie van de huidige stand van zaken) stop dan met je internetdienst en richt je op het de verkoop in een niet-webwinkel waar je door het persoonlijke contact met mensen wel de service kunt verlenen waar ze voor betalen.
-Pixxel wacht met smart op een reactie van EMPC-
Drie weken na de bestelling kreeg ik te horen dat de TFT monitor die ik besteld had nog steeds niet op voorraad was en heb ik van de mogelijkheid gebruik gemaakt om een alternatief te kiezen. Op zich geen probleem, alhoewel ik het vreemd vind dat ze niet eerder kunnen zien aankomen dat een bepaald produkt leveringsproblemen heeft.
Verzending ging prima.
Aftersales
Ik heb een kapotte Samsung harde schijf geretourneerd op 08/02/09. Hij was echt heel duidelijk kapot, maar EMPC vond het toch nodig om hem door te sturen naar de fabrikant. Ik geloof dus helemaal niks van hun stelling dat ze er eerst zelf naar kijken en in enkele gevallen het produkt doorsturen naar de fabrikant. Daardoor zit ik dus nu al meer dan drie weken zonder werkende PC. Daarnaast kom je ook tot de onaangename verassing dat jezelf volledig opdraait voor de verzendkosten, zowel heen als terug. Ook al is het misschien allemaal wettelijk toegestaand vind ik dit toch echt hele slechte service van een computerwinkel die het toch voornamelijk van de websales moet hebben.
Op 13 Januari heb ik bestelling geplaatst voor een aantal onderdelen. Ondanks dat de website vermelde dat de zaken op voorraad waren bleek na twee weken (zonder bericht van EMPC) nog niet geleverd te zijn. Na overleg heeft een deellevering plaats gevonden.
De overige zaken bleken, ondanks herhaaldelijk informeren en de informatie op de website, een maand na bestelling nogsteeds niet leverbaar.
Telefonische bereikbaarheid is enorm slecht. Zelfs op tijden dat de website stelt dat ze bereikbaar zijn krijg je een antwoordapparaat wat je verteld dat ze telefonisch gesloten zijn.
Wat een ernome spijt heb ik dat ik de reviews hier op Tweakers niet ter harte heb genomen. Ik zou iedereen willen adviseren bij deze winkel weg te blijven.
Nadat ik zelf contact heb moeten opnemen aangezien er geen enkel bericht van EMPC kwam is de deellevering goed verlopen.
Aftersales
Toen een deel van de bestelling na een maand nogsteeds niet geleverd was en er (na 3 mailtjes en 2 telefoontjes) van EMPC geen duidelijkheid kwam over levertijd heb ik de rest van de order geannuleerd. Er werd beloofd het openstaande bedrag meteen terug te storten.
Nu, 2 weken en 3 mailtjes later, is er geen geld terug gestort en geen bericht terug gekomen over wanneer dit wel gaat gebeuren.
[toevoeging]
Ondertussen zijn er weer een tijd verder en is er nogsteeds geen geld terug gestort. Ik ben bang dat dit een kantonrechter's zaak gaat worden
na 5 week nog niets van de bestelde PC onderdelen aanwezig (ja de koeler, maar daar bouw geen PC mee). Aantal keren gebeld en ze zouden de distributuer vragen....
Opvallend is dat de lijsten in de webshop akelig korter geworden zijn.
Aftersales
Heb de order na 5 week gecancelled. Dat was geen problem.
Ik heb een getracht een pc te bestellen bij dit bedrijf, levertijd 1,5 tot 2 weken. Na 2 weken nog geen reactie.
Ben gaan bellen, toen 3 weken aan het lijntje gehouden, Na 5 weken nog steeds niks gehoord en weer gebeld, ze konden me geen levertijd geven, en kreeg een beetje geirriteerde werknemers aan de lijn waarom ik weer belde...ik heb de boel maar gecancelled...
Doe jezelf een lol en bestel hier niks.....
nooit niks gekregen...
Aftersales
Ik heb meerdere malen met EMPC gebeld, ongeintereseerd personeel....
Vanwege de lage prijs van de Linkstation Pro 250 GB (namelijk minder dan 100 euro) heb ik vorige week maandag twee exemplaren besteld. Dit nadat ik telefonisch heb gevraagd wat er zou gebeuren met het vooruitbetaalde bedrag wanneer ze niet meer leverbaar zouden worden, en of de prijs klopte.
In ieder geval, die maandag avond besteld en het geld overgemaakt. Snel genoeg een mailtje gekregen dat de order werd bevestigd.
Afgelopen maandag een mailtje gekregen dat zij de order bij de leverancier een week hadden uitstaan en dat ik misschien wilde gaan voor een alternatief. Daarna ging het snel, de status werd: "op voorraad en gereserveerd", en toen diezelfde dag nog "aangeboden aan TNT". Gisteren ontvangen. Mijn exemplaar werkt prima, de linkstation voor mijn collega is nog steeds verpakt. De "verzenddoos" is zeer stevig en was goed verzorgd, met van die gerafelde karton. Met track en trace was de levering goed te volgen.
Aftersales
Als ik op de andere berichten moet afgaan hoop ik dat ik ze niet nodig heb.
Zit nu al vanaf maand 11 2008 te wachten op een mobo ..... 1e : rma gestuurd
weken lang niks horen
dan :
eerst kapotte geleverd......
weer RMA.....
vervolgens nooit wat horen van ze
en dan de melding user-abuse :S:S:S
( tuurlijk , iemand die dit dagelijks doet maakt zn eigen spul ook kapot .... niet dus).
Zouden contact opnemen met leverancier( kan paar dagen overheen gaan.... geen 13 dagen lijkt mij..)
en mij op de hoogte houden ( dit was 13 dagen gelden vandaag exact en niks gehoord van ze )
Vandaag : weer een email de deur uit.
( datums hierboven zijn begin datum RMA , aflever datum is nog niet bekend )
al 3 x 10 euro verzendkosten betaald voor iets wat niet mijn schuld is.
Na een paar zeer goede ervaringen is deze shop het laatste jaar gedaald naar een bedenkelijk nivo:
- levertijds indicatie produkten klopt niet (hierdoor duurt order ongewenst lang.
- ze reageren niet op e-mail (reeds 3 verstuurd, geen antwoord, ze lezen de mail wel, want de order is op verzoek in de mail aangepast)
- ze doen zelf geen voorstel voor vervangende produkten die wel goed leverbaar zijn
dit is al de tweede keer dat orders erg moeilijk lopen, het is zeker de laatste keer dat ik hier besteld heb, een order waarvan alle produkten binnen 4 werkdagen leverbaar zouden moeten zijn duurt nu al 3 weken, ik geef ze tot eind van de week, anders annuleer ik de order en ga ergens anders shoppen.
als de orders eenmaal binnen zijn haal ik ze zelf op, de shop zit in mijn woonplaats (was ook reden om hier te bestellen)
nog niet nodig gehad.
14/11/2008 moederbordje besteld
15/11/2008 betaald met giro ( factuur kwam niet real time binnen )
20/11/2008 betaling ontvangen door EMPC
28/11/2008 verzoek om status update
12/12/2008 ingebreke stelling verstuurd
15/12/2008 EMPC: "kast is niet op voorraad" ?!?
21/12/2008 verzoek om status update en diverse voorstellen
06/01/2009 verzoek om status update
03/02/2009 order geannuleerd ovv gironummer
04/02/2009 EMPC: verzoek om gironummer ?!? Die hebben ze al 2x
Wel geteld heeft EMPC het eenmaal mogen behagen mijn mail te beantwoorden. En als ze dan in de pen kruipen komen ze niet op het idee je bestelling te lezen. Nogmaals ik heb een moederbord bestelt, en geen kast.
EMPC reageert dus bijna niet op email. Als er al een reactie komt, is deze niet op basis van mijn bestelling.
EMPC gaat niet in op voorstellen om een vervangend product te leveren en komt bovendien zelf met geen enkel voorstel.
Complete mailwisseling zoals altijd op aanvraag verkrijgbaar.
Verzending heeft spijtig genoeg niet plaatsgevonden en kan door mij niet worden beoordeeld. Met voorraad wordt op deze site bedoeld voorraad bij leverancier. De genoemde levertermijnen zijn derhalve fictie.
Aftersales
Product is nooit uitgeleverd door EMPC, het zou gaan om een voorraad fout. Alle mails op zoek naar een statusupdate of een oplossing zijn nooit beantwoord.
Er wordt op geen enkel verzoek gereageerd en er wordt geeneens begonnen dit probleem snel en correct op te lossen.
Zodra ik mijn geld terug hebt zal ik dit vlak kunnen beoordelen. Het feest kan beginnen, hoewel ik betaald heb vanaf een gironummer en mijn gironummer heb vermeld in mijn annuleringsmail, leest EMPC wederom helemaal niks en stuurt een appart mailtje om deze gegevens te vragen.
Na drie weken nog steeds geen geld terug. Dat geld hebben ze inmiddels al een kwartaal. Volgende week gaat de hele zwik naar het incasso bureau.
Pas na het versturen van een concept dagvaarding kreeg ik van het bedrijf BO-STAL BV te Wapse mijn hoofdsom terug. Dit ligt 83 km autorijden verwijderd van EMPC te Dronten. Het Kvk nummer is trouwens van het bedrijf Extin ingeschreven op een woonhuis.
De buitengerechtelijke kosten van de ¤ 44,03 conform Voorwerk II laten voorlopig op zich wachten.