« 1 2 3 4 »Resultaten 1 t/m 20 van 69
De website is goed, ik heb voornamelijk deeplinks uit de pricewatch gebruikt, maar het zag er grotendeels overzichtelijk uit. Veel producten zijn niet leverbaar, dat is wel jammer, maar de producten als leverbaar staan aangegeven zijn dat ook.
Na mijn bestelling meteen een orderbevestiging ontvangen en na 's nachts het geld overgemaakt te hebben de volgende ochtend ook daar een bevestiging van. De volgende dag werd het verstuurd en kreeg ik mijn Track & Trace code.
Het geheel zat goed verpakt met ruim verpakkingsmateriaal, netjes en wel zo fijn voor harde schijfjes. Tot dusver doen de harde schijven het, dus hopelijk krijg ik niet met aftersales te maken.
Voorraad indicatie klopt soms niet goed op de website. Voor de rest ziet het er netjes uit reageren op emailen deden ze eerst vaak niet maar nu is het beter.
haal altijd af
Aftersales
Het geheugen wat ik bij hun besteld het bleek niet goed te werken op mijn moederborden. 3x1GB werkte goed 4x1GB niet en ik had in totaal 6GB besteld, daarvan 4GB teruggebracht doormiddel van wet koop op afstand op. Dat ging allemaal prima, Het duurde wel allemaal wat lang. Maar uiteindelijk naar telefonisch contact is allemaal goed gekomen.
Update: na contact met empc shopreview aangepast, ze hebben 1 en andere opgehelderd.
Kunt u morgenvroeg direct even contact opnemen. Graag vragen naar T.Mulder. Helaas kunnen wij niet vinden om welke order het gaat / debiteur het gaat.
8 februari heb ik het een en ander aan componenten besteld om zelf een pc samen te stellen. Ik koos voor de E8400, ook al was deze niet goed leverbaar. Netjes gelijk het geld overgemaakt.
Op de site stond destijds dat de E8400 midden/eind februari verwacht werden.
Na een week heb ik alvast even een mailtje gestuurd om te vragen of ze al iets van de levertijden afwisten. Van de E8400 wisten ze het niet, de twee bestelde videokaarten werden binnen 1,5 week binnen te krijgen. Het viel me wel op dat als ik meer dan 1 vraag in een mailtje zette, er niet op alle vragen werd geantwoord.
Na ongeveer 3 weken werd ik toch wel wat ongeduldig, dus ik bellen. Als je belt krijg je altijd Andre aan de lijn, beantwoord alles netjes alleen zitten soms tegenstrijdige verklaringen tussen.
Hij bekeek mijn bestelling en kon hetgeen dat al binnen was wel alvast versturen, zonder extra kosten voor de andere verzending.
Dit was dus netjes geregeld.
Deze eerste verzending was gewoon goed in orde, zat netjes verpakt en alles werkt.
Ik weer wachten op de andere componenten: ik moest nu alleen nog maar de 3850 van Sapphire en de E8400 binnen krijgen.
Volgens mij heb ik rond 14 maart nog een keer gebeld, met de vraag of alles al binnen was. Kon hij nog steeds geen toezegging over doen. Ik wilde toen graag de 3850 omwisselen, omdat het zolang duurde en ook omdat ik vond dat er toen wat beters voor het geld te halen was. Over de telefoon vroeg ik toen wat ze in het assortiment hadden dat meer waar voor het geld bood. Andre kwam aan met een 3850 met 512MB voor 160 euro (ik had 140 betaald voor de 3850 met 256MB). Een veel betere optie was natuurlijk een 9600GT geweest. Toen ik die avond thuis was heb ik dat ook even opgezocht op de site van Empc en de dag daarna telefonisch over laten zetten naar een MSI 9600GT met een kleine bijbetaling van mijn kant.
Over de E8400 konden ze mij trouwens ook niet zeggen hoeveelste ik op de wachtlijst stond, want ze hadden geen wachtlijst
Op 3 april las ik toen deze review van jaSC: http://tweakers.net/shopr.../empc.html?Page=1#r_63273
Ik haalde eruit dat als je dreigde met een annulering, je je processor een stuk sneller geleverd kreeg. Hij had hem namelijk al na 3 weken binnen terwijl ik al 2 maanden aan het wachten was :S .
Naar aanleiding hiervan heb ik een mailtje gestuurd met de vraag om een verklaring. Na een uur wachten was ik het zat en toen maar weer opgebeld. Volgens mij waren ze zich op een reactie aan het beraden want ze wisten gelijk wie ik was
Het kwam erop neer dat ik 2e op de lijst stond (Ze hadden nu opeens wel een wachtlijst
) en dat ik hem over 1,5 week binnenkreeg. Ook zei Andre erbij dat jaSC een bijbetaling van 40 euro had gedaan om hem te laten importeren, daar zie ik niets van terug in de review en dus lijkt het me onwaarschijnlijk.
2 dagen voordat die 1,5 week omwas heb ik nog even gebeld waar hij bleef, hij stond er toen opeens binnen een half uur als gereserveerd bij.
Daarna gewoon precies 2 dagen erna de doos binnengehad.
Het komt erop neer dat wat je van ze binnenkrijgt er gewoon netjes uitziet, het kostte me wel wat moeite om het binnen te krijgen.
Edit 08-05-2008: Ik heb nu ook een reactie van JAsc binnen. Blijkt dus dat hij idd niet de 40 euro meer heeft betaald om hem te laten importeren.
Hieruit trek ik de conclusie dat Empc gewoon de klanten waarop ze de meeste winst vangen (complete systemen samenstellen) voor laten gaan bij de toewijzing van componenten. Beoordeling Algemeen van voldoende -> slecht. Klanten hoor je zo niet te behandelen.
Voor mensen die op een component wachten is het dus zeer simpel, dreigen dat je hem annuleert en dan krijg je hem sneller.
Alleen bij de doos van mijn E2160 was wat schade, echter de processor zelf niet beschadigd. Voor de rest gewoon zeer verzorgd.
Aftersales
Gelukkig nog geen gebruik van gemaakt, moest er eens bijkomen
Zou u even met mij contact kunnen opnemen op telefoonnummer 0321-843402? Dit om u een motivatie te verstrekken voor het aangegeven verhaal met JasC, want hierin heb ik een fout gemaakt. Het artikel wat namelijk geimporteerd is betreft de Q9650, en niet uw cpu. Hierin is in één van de gesprekken zoals ik nu van u begrijp door mij iets door elkaar heen gehaald. Deze cpu is momenteel nog niet verkrijgbaar, maar hebben wij klanten aangeboden om deze vanuit het buitenland te importeren, maar hier zat wel een kostenverschil in. Deze cpu's hebben wij deze week uitgeleverd aan onze klanten, en dit terwijl hij in Nederland nog niet beschikbaar is.
Ik wil hierbij ook gelijk aangeven dat wij absoluut niet selectief orders picken maar dat dit op volgorde van bestellen gaat, en dat hiervoor een backoffice zorg voor draagt, die uiteraard dan ook backorders kan handelen. Ook is het niet zo dat wij iets aan een backorder situatie kunnen veranderen door een boos mailtje, we kunnen altijd voor u kijken of we een ander inkoopkanaal hiervoor kunnen aanspreken die hem wel beschikbaar heeft.( gekregen? ) Veelal kan dit binnen dezelfde prijs, maar indien hij buiten Nederland vandaan moet gaan komen, en niet via onze reguliere kanalen, dan kan dit meerkosten met zich meebrengen. Het is dan aan u of u het artikel wenst om te zetten.
A.Klein
Empc
Ik heb bij Empc meerdere onderdelen voor mijn pc besteld, vanwege de lage prijzen en de overzichtelijke site en het ruime aanbod.
Ik heb gedurende de bestelling 2x mijn bestelling aangepast( 1x omdat ik ondertussen net iets snellers wilde, 2e x omdat ik het wachten op bepaalde onleverbare onderdelen beu was) en dat werd beide keren keurig aangepast in de bestelling, wanneer je empc wist te bereiken.
Vanwege de mail-problemen krijgen ze van mij een slechte beoordeling, voor elke reactie die je van Empc krijgt, heb je zelf al 3 mailtjes gestuurd.
Ik zit zelf al bijna 2 weken te wachten op creditering van de 2e aanpassing, maar op de een of andere manier komen mijn mailtjes niet aan, en dat begint aardig irritant te worden.
Kort samengevat: Op hun mail-systeem na is het een prima winkel en als dat zou worden opgelost zou ik er zo weer bestellen.
gewoon een flinke doos gevuld met papiersnippers om de doosjes heel te houden, netjes met pakketdienst bezorgd.
Beste Kadrifter,
Zou u zo vriendelijk zijn even contact met ons op te nemen aangaande de genoemde creditering. Voor wat betreft de email hebben wij onze actie reeds ondernomen, en hebben we deze problemen nadien niet meer kunnen constateren. Zie hiervoor het bericht:
Gepost maandag 28 april 2008 11:01
Op zondag een saphire 3870 kaartje besteld waarvan was aangegeven dat de kaart op voorraad was. Verder had ik als opmerking erbij gezet dat het niet duidelijk was welke versie het betrof en dat ik eigenlijk de dual-slot variant van de kaart zou willen hebben.
Helaas kan je niet via ideal betalen maar via een online overboeking heb ik de betaling natuurlijk ook kunnen regelen. De volgende ochtend kreeg ik voor tienen nog bevestinging dat de betaling binnen was en daardoor was ik natuurlijk blij verrast. Helaas was de voorraadindicatie wel veranderd in de negatieve zin dus ik heb gelijk een mailtje gestuurd met de vraag hoe dit zat maar helaas nooit antwoord gekregen.
De volgende dag stond de voorraadindicatie echter weer op groen dus ik heb het zo gelaten. Uiteindelijk donderdagmiddag nog een mail gestuurd (wel even hoge urgentie aangeklikt) met de vraag hoe het met de bestelling zat waarop ik vrij snel nog een antwoord kreeg met het bericht dat ze alleen de single slot versie konden leveren voor die prijs. Op zich prima, alleen had ik het netjes gevonden als ik die mededeling wat eerder had gekregen.
Enfin ik wilde hem toch graag dus teruggemaild dat ik wel genoegen nam met de single slot versie als hij die dag nog kon worden opgestuurd. Snel kreeg ik weer reactie van de magazijnmeester dat hij dit voor mij ging regelen. Diezelfde avond kreeg ik nog een track&trace nummer opgestuurd met verzendbevestiging. De volgende dag had ik de kaart in huis.
+ Relatief lage prijs
+ Uiteindelijk zeer netjes geholpen
- Alleen jammer dat ik zelf contact op moest nemen om de kaart opgestuurd te krijgen. Een klein beetje meer initiatief in de communicatie over de te leveren versie van de kaart vanuit empc had ik op prijs gesteld.
- Eerste mail bleef onbeantwoord
- voorraadindicatie is wat onduidelijk en slechts indicatief.
Zaterdag besteld, donderdag verzendbevestiging met track&trace nummer gekregen, vrijdag artikel in huis. Artikel was netjes verpakt in doos met luchtzakken. Helaas deed de track&trace code het niet maar desondanks stond tot mijn opluchting de TNT postbode de volgende dag toch aan huis met het artikel.
Aftersales
Niet nodig gehad. Alleen is mijn orderhistorie op de site de dag na verzending alweer gewist en dat is jammer voor als je achteraf nog eens de orderinformatie zou willen opzoeken.
Ik wil u allereerst danken voor uw reactie.
Afgelopen week hebben wij onze website verhuist naar een fysiek andere server. Dit vanwege de aangegeven problemen rondom de email en spam. Wij kunnen u nu aangeven dat deze problemen opgelost zijn naar zover wij het kunnen controleren.
Door het synchroniseren van de databases / website is het daardoor mogelijk dat er wat order gegevens misten, welke normaliter gewoon blijven staan op de site. Indien deze gegevens deze week nog niet achter uw inlogcode verschijnen, dan verzoeken wij u uw klantnummer even door te mailen, we synchroniseren deze dan even handmatig.
Website is handig als je wat spullen wilt gaan halen. staat voldoende info voor de producten om zo te zien wat het is.
Heb wel het idee zodra je een mail stuurt als je een bestelling hebt gedaan en er een vraag over hebt je gelijk zelfs 's avonds antwoord op krijgt, allen met een vraag in het voor traject wordt niet op gereageerd.
En er zijn ook automatische status berichten naar 4 en 7 dagen, daarna krijg je geen mails meer.
via de telefoon + e-mail contact gehad over wat vraagjes ook ivm de verzending hier goed te woord gestaan, met duidelijke uitleg.
de zending zelf wordt in 1 grote doos gezet, de doos was te hoog hierdoor kon die niet goed gesloten worden, alle hardware dozen waren niet kapot, dus dat was mooi
nog niet nodig gehad
De site is overzichtelijk, en ze hebben een hoop op voorraad. De prijzen zijn echt zeer gunstig. Dus direct besteld, maar één minpuntje, het ging blijkbaar niet helemaal goed.
Ik had op zondag de bestelling geplaatst. Ik kreeg geen bevestiging op mijn bestelling, en ook geen email waarin mijn inlog gegevens (ik was nieuwe klant) stonden. Dus ik had een dag later een email gestuurd dat ik graag de order wilde betalen, maar omdat ik geen gegevens had gekregen, ik dat niet kon doen. Kreeg zeer snel een mail terug met de gegevens, dus ik kon betalen. Ik kreeg maandagmiddag bericht dat het geld ontvangen was, dus dat ging lekker snel.
Maar toen ik later de status van mijn order wilde bekijken, kwam ik er achter dat er geen gebruikersnaam, alleen een wachtwoord was. Dus weer gemaild, weer snel een reactie terug van EMPC.
Mijn producten waren op voorraad en ik had dus betaald, maar mijn order bleef 'in behandeling' hangen. Dus weer gemaild, en weer snel reactie terug. Hij was die zelfde dag nog verstuurd, en de volgende dag had ik de order binnen.
Al met al, ging het even mis met mijn gegevens/order denk ik, maar EMPC reageert heel snel op email, en dat is echt een heel groot pluspunt. Alles was dan ook snel opgelost.
Mijn producten zaten in een grote, stevige doos, met foam en van die luchtkussens. Dit was dus goed verpakt, geen schade of dergelijke. Was erg tevreden over de verzending. Overigens gebruikt EMPC ook track and trace, dus was ook makkelijk na te gaan waar het pakket inmiddels was.
De website ziet er goed uit en is vrij makkelijk te gebruiken. Op 5 April een bestelling geplaatst met de beruchte E8400, ik wist dus dat dit wel een tijdje ging duren. Een week na het plaatsen kwam ik er achter dat de bestelde cpu koeler niet ging passen in de kast, het aanpassen van de bestelling was geen probleem.
Alle onderdelen (op de kast na) waren los in een kartonnen doos gedaan zonder enige vorm van bescherming. Er zaten daarom veel deuken in verpakkingen. Alles is gelukkig (net) heel gebleven.
Op 8 aprill een bestelling gedaan voor geheugen en daarbij gelijk 2 koptelefoontjes en wat koelprut besteld (omdat ik dat toch nog nodig had). Het geheugen zou een levertijd hebben van een week, omdat het niet op voorraad was.
De shop is gewoon overzichtelijk en daar valt eigenlijk verder niets op aan te merken. Nadat ik het geld had overgemaakt kreeg ik de volgende ochtend al een mailtje dat de betaling binnen was. Een dag later het mailtje dat het spul onderweg was en vandaag (de 12e) was het pakketje binnen.
Helaas zijn er nog wat shops die geen bevestigings mails sturen van een binnengekomen betaling of een verzonden verzending, EMPC doet dit dus gelukkig wel, iets dat wel net zo makkelijk is
Goed verpakt in een doos met van die luchtkussentjes en nog wat papier snippers. Het spul dat ik had besteld was niet echt breekbaar, dus de verpakking was echt al meer dan prima
De tube arctic silver was in het zakje van een van de koptelefoon gestopt, wel handig, gezien het een vrij klein tubetje is dat makkelijk kwijt raakt. Hier verder ook niets op aan te merken eigenlijk.
Halverwege januari heb ik de volgende onderdelen voor een nieuwe PC bij Empc besteld;
Moederbord: Gigabyte GA-X38-DS5
Processor: Intel E8400
Geheugen: 2GB Corsair PC6400
Voeding: Corsair HX520
Harde schijf: Samsung Spinpoint F1 750GB
Geluidskaart: Creative X-Fi XtremeGamer
Monitor: Iiyama E2201W
Plus twee 120mm casefans en Vista Home Premium.
De website is overzichtelijk, bestellen is snel en makkelijk gedaan, en vragen worden over het algemeen snel beantwoord, of het nu via de mail of telefoon is. Status indicaties kloppen niet altijd, maar dit staat geloof ik ook op de website aangegeven.
Na de bestelling kreeg ik netjes bevestiging via de email en ook statusupdates met bijvoorbeeld "Onderdeel X staat nu Y dagen in bestelling. U kunt eventueel naar een ander product kijken.".
Op 09-02 was alles er, behalve de E8400, deze stond op de site aangegeven als "Wordt verwacht begin februari". Ik heb toen de E8400 in een aparte order laten zetten en heb de rest afgehaald. Na in de daaropvolgende weken een keer of twee telefonisch contact te hebben gehad met de vraag of er iets bekend was over de levertijd van de E8400 was ik geen steek verder. Er was niets over bekend en het kon nog wel een maand duren.
Ondertussen had ik al wel de prijs van de E8400 omhoog zien gaan tegelijk met de statusindicator die aangaf dat ze op voorraad waren bij de leverancier, en een dag later zelfs aangaf dat ze uit voorraad leverbaar waren. Weer een dag later stond hij weer op "Product moet nog uitkomen". Aan de telefoon werd mij verteld dat ze nog niets binnen hadden gekregen, ik kreeg zelf echter het idee dat er al wel werd uitgeleverd aan klanten die hoger dan mij op de lijst stonden. Let op, ik heb geen idee of dit ook echt zo was, maar het komt nogal raar over als je via de telefoon te horen krijgt dat ze geen idee hebben wanneer ze binnenkomen, terwijl je de volgende dag de status opeens op "Beschikbaar" of iets dergelijks ziet staan met een prijs van enkele tientallen euro's hoger.
Nadat er eind februari nog niets bekend was over de levertijd, op de productpagina nog vrolijk stond dat ze de processor begin februari verwachtten en het volgens een medewerker nog wel een maand kon duren, heb ik de order geannuleerd en nog dezelfde avond een E8400 besteld bij één van de vele webshops die wel precies wisten wanneer ze ze binnenkregen, en die zelfs al voorraad hadden. De processor had ik hierdoor de volgende dag in huis.
Op dit verhaal na heb ik geen problemen gehad met de levering van andere onderdelen en eerdere bestellingen, en aangezien ik wel rekening houdt met het feit dat de E8400 op dat moment relatief nieuw was en mogelijk inderdaad slecht leverbaar zet ik het algemene oordeel op zeer goed.
Geen oordeel hierover, aangezien ik in de buurt woon en alles heb kunnen afhalen.
Aftersales
Nadat ik eind februari eindelijk de PC in elkaar kon zetten heb ik welgeteld 6 dagen kunnen genieten voordat het moederbord de geest gaf. Ongelooflijk balen, maar het kan gebeuren uiteraard.
De PC was vastgelopen en ik probeerde hem later weer aan te zetten waarop ik BootBlock Automatic Bios Recovery op het scherm kreeg te zien. Blijkbaar zat er iets niet goed in het bios, die op de standaard instellingen stond. Nadat deze Bios Recovery klaar was startte de PC opnieuw op en kreeg ik een zwart scherm en weer een reboot. Het BootBlock scherm kwam weer tevoorschijn, de PC rebootte weer en bleef ditmaal hangen in een reboot lus; 2 seconden aan, 3 seconden uit ongeveer.
Alle aansluitingen gecontroleerd, pogingen tot opstartten gedaan met bijvoorbeeld slechts 1 geheugen latje erin etc etc. Uiteindelijk het moederbord ter reparatie gebracht bij de webshop. Dit was op 7 maart. Bij het inleveren ter reparatie werd mij verteld dat het ongeveer drie weken kon duren....Balen, maar goed, ik wil zo snel mogelijk weer kunnen werken en gamen, dus vooruit.
Na twee weken eens gebeld of er al wat nieuws was (ik was uiteraard ongeduldig) en ze verwachtten het moederbord de volgende week terug. Op de donderdag in de 3de week dus nog maar eens contact opgenomen;
- "We verwachten hem volgende week, en anders de week daarna."
Wat is dit voor een indicatie? Als het de week erna niet wordt dan waarschijnlijk wel de week daarna, en anders wel de week daarna. Tevens werd mij verteld dat ze de leverancier hiervoor niet konden bellen omdat die dit niet bij hield in het systeem oid. Ik kon wel zelf even contact opnemen met Gigabyte.... En dan? "Hoi, Empc heeft mijn moederbord opgestuurd, hoe staat het ermee?" Dit is naar mijn mening een van de meest simpele dingen die je voor een klant kunt doen, gewoon even bellen en vragen om een status.
Gelijk maar gevraagd of er naar een andere oplossing kan worden gekeken, aangezien ik m'n PC ondertussen nodig had voor werk. Prima, ze zouden even gaan kijken naar andere oplossingen en ik zou er een mailtje over krijgen.
De vrijdag in de 4de week heb ik nog geen mail gehad en besluit ik om dan maar zelf naar de webshop te gaan om te vragen hoe het ermee staat. Nu wordt er direct even telefonisch contact opgenomen, en eindelijk goed nieuws, de leverancier kreeg het moederbord diezelfde dag of morgen binnen, dus ik mocht hem maandag of dinsdag terug verwachten.
Maandag kruipt voorbij, dinsdag kruipt voorbij....geen mail dat ik iets kan komen ophalen. Gisteren was ik dus lekker chagrijnig op het werk, en vandaag dan nogmaals naar de webshop geweest om mede te delen dat ik wilde weten hoe het nu zit en dat ik nog uiterlijk tot zaterdag bereid ben om te wachten. En waarempel, weer een telefoontje gepleegd en de leverancier had ze net binnen. Gegarandeerd morgen of overmorgen mag ik een mailtje verwachten dat ik m'n moederbord kan ophalen.
Ik wacht het af, maar schrijf toch alvast deze review omdat ik vind dat de aftersales en afhandeling hiervan bij lange na niet op hetzelfde niveau zit als de soepelheid waarmee je dingen kunt bestellen en het gemak waarmee het contact verloopt vóór je iets hebt gekocht. Ik had het gevoel dat ik aan het lijntje werd gehouden. Als je er niet zelf achteraan gaat hoor je niets als het langer duurt dan de beoogde periode.
Edit 13-04-2008:
Nog even ter verduidelijking; ik ben niet zozeer ontevreden over de tijd die het heeft gekost voor ik het moederbord weer terug had. Het verhaal eromheen gaat meer over de communicatie. Hoewel dit voorafgaand aan een aankoop naar mijn mening erg soepel en netjes verloopt, is de communicatie bij een RMA slecht te noemen.
Ik heb 1 februari bij twee winkels mijn nieuwe PC besteld (uiteindelijk is die door 5 winkels geleverd, maar dat lag niet aan empc). Bij Empc had ik mijn kast, voeding, moederbord, geheugen, videokaart, cpu en een externe notebookschijf besteld. Reden dat ik hier besteld had was de lage prijs, overzichtelijke website en de in het algemeen niet negatieve shopsurveys.
Bij mijn bestelling viel mij al op dat men het gewicht van geheugen wel erg hoog inschatte (1,2 kg voor 2 doosjes met 2 dimms elk), waardoor ik net in een hoger gewichtstarief viel. Een mailtje daarover zorgde er dezelfde dag nog voor dat dat werd aangepast en ik in de juiste gewichtscategorie terecht kwam.
Vlak na mijn bestelling kwam ik erachter dat een betere videokaart dan ik besteld had elders aanzienlijk goedkoper was. Ik heb empc daarom een mailtje gestuurd of ik mijn videokaart en cpu (die bij die andere winkel ook iets goedkoper was) kon annuleren (waar ik achteraf trouwens spijt van had, zie mijn shopsurvey van Salland). Bij recente surveys van anderen zie ik de opmerking dat ze slecht op email reageren, maar dat is niet mijn ervaring. Ik kreeg op al mijn mails (3 in totaal) binnen 1 werkdag reactie. In dit geval kreeg ik dus de volgende werkdag (mijn mailtje was in het weekend) een pdf van mijn gewijzigde order en het bedrag wat ik moest betalen. Dit bedrag heb ik overgemaakt, en was op 5 februari bij empc binnen.
Mijn order was niet heel bijzonder, maar geen spullen die je ruim op voorraad hebt liggen dus vind ik een leverdatum van 4 dagen nadat de betaling binnen was gewoon heel netjes.
De reden dat ze geen "zeer goed" scoren is de volgende. In mijn bestelling had ik bij mijn opmerkingen gezet dat ik wel persé een revisie 2.1 van mijn bestelde Gigabyte P35-DS3P moederbord wilde hebben (met Dynamic Energy Saver functionaliteit). Ik heb een revisie 2.0 gekregen. Een mailtje daarover werd beantwoord dat ze niet kunnen garanderen dat revisies van producten altijd de laatste zijn. Dan hadden ze dat dus moeten zeggen toen ik mijn bestelling deed als ik zo specifiek om een bepaalde revisie vraag in mijn opmerkingen bij mijn bestelling. Dat was dus een klein minpuntje. Uiteindelijk bleek na veel reviews op Internet gelezen te hebben, dat DES meer marketing is dan dat het echte besparingen oplevert en ik heb mijn moederbord dan ook gehouden.
De order was in twee delen verpakt die via vuilniszakplastic en veel plakband aan elkaar waren gemaakt. Daarbij was men er voor het versturen van de kast vanuit gegaan dat de verpakking van die kast wel voldoende bescherming bood. De andere spullen waren degelijk verpakt. De doos van mijn kast had wat schade opgelopen. De kast zelf niet, maar aangezien ik die dozen van mijn kasten altijd bewaar (handig als je zelf weer eens gaat verhuizen), vond ik dat toch een beetje jammer. Vandaar de puntenaftrek, al moet ik erbij zeggen dat ik een computerkast nog nooit verzonden heb zien worden met een beschermende doos om de eigen doos van de kast (en dit is de 3e kast die ik heb laten versturen).
Ik had een nieuwe harde schijf nodig voor mijn servercomputer, en de harde schijf van een vriend van mij begon ook vol te zitten. Daarom heb ik een 400GB Spinpoint harde schijf gekocht, en die vriend een 750GB F1.
Alles goed, de winkel EMPC uitgekozen omdat hij lekker goedkoop was. Ik had nog snel even de shopsurvey doorgelezen, en behalve dan een negatieve reactie over de e-mail zag het er nog redelijk goed uit.
Bij de winkel stonden beide harde schijven op een leverdatum van 1 tot 4 werkdagen, en op zondag 9 maart heb ik de harde schijven besteld. Ik heb meteen betaald met internet-bankieren en alles zag er goed uit.
De Samsung F1 750GB stond na 2 of 3 dagen al op besteld, maar mijn harde schijf duurde ietsjes langer. Na 4 dagen kreeg ik een (naar mijn mening te onpersoonlijke) geautomatiseerde e-mail van empc om mij mede te delen dat mijn bestelling al 4 dagen in bestelling stond. Ik kreeg een soortgelijke e-mail toen hij 7 dagen in bestelling stond. Op dat e-mailtje heb ik een antwoord gestuurd om te vragen of een andere soortgelijke harde schijf sneller geleverd zou kunnen worden, of dat misschien mijn harde schijf toch een dezer dagen binnen kwam.
Zoals ik al half verwachtte kreeg ik nooit antwoord op die email.
Toen de harde schijf na 10 dagen nog steeds op Besteld stond, ging ik toch maar even bellen. Daar kreeg ik al snel een mevrouw aan de lijn, die naar mijn order keek en het raar vond dat mijn bestelling nog steeds niet geleverd was. Ze zou het voor mij uitzoeken, en hij zou snel worden opgestuurd.
Je raad het al, er gebeurde dus niks. Dus ik belde na een paar dagen weer op, op dinsdag 22 maart.. Daar werd weer mij verteld dat het raar was dat de order nog niet geleverd was, maar dat de afdeling verkoop nu aan het praten was met leveranciers over de openstaande orders. Overmorgen uiterlijk zou alles binnen zijn en zou het geleverd worden. Donderdag came and went, dus vrijdag ging ik weer bellen.
Ik kreeg weer snel iemand aan de lijn, en ook deze was verbaasd dat mijn order zo lang in de wacht heeft gestaan. Na wat uitzoeken aan zijn kant kwam hij erachter dat de leverancier waar mijn harde schijf was besteld, net zijn gehele levering had weggedaan. Een andere leverancier nam zijn plaats over van de harde schijf, maar in de tussentijd was mijn bestelling wel bij de verkeerde leverancier beland. Hij heeft toen die vrijdag meteen voor mij bij de juiste leverancier opnieuw de harde schijf besteld, en de maandag daarop zou hij binnen komen en verstuurd worden.
Ondanks dat de bestelling toen al iets van 15 werkdagen in bestelling stond, besloot ik het er maar op te wagen. En inderdaad, maandag-avond laat toen ik keek stond er inderdaad - eindelijk ! - een track&trace nummer op de website. De dag erna kwam het pakje aan.
Deze hele levering heeft veels te lang geduurd (Maandag 9 maart ontvangen, Dinsdag 1 april ontvangen; 17 werkdagen!), en dit is dus ook de laatste keer dat ik bij deze winkel zal bestellen. Mijn vorige bestellingen met andere webwinkels gingen veel gemakkelijker en sneller. Ook vind ik het een slechte zaak dat ze alleen maar bereikbaar zijn per telefoon. Op emails word niet gereageerd; zoals bij mij gebeurd is maar ook te lezen valt in vorige shop reviews.
Ondanks dat ik elke keer beleefd en behulpzaam te woord ben gestaan, ben ik pas bij de derde keer echt goed geholpen.
------------------------
Aanpassing 02/03/08:
Ik ben vandaag gebeld door de directeur van EMPC. Hij heeft mij uitgelegd dat deze gang van zaken zeer ongewoon was en dat hij zelfs met de leveranciers gaat praten. Omdat het zo lang duurde voordat de bestelling ontvangen werd, heeft hij een eenmalige korting aangeboden.
Ook hebben we het gehad over e-mail, hij gaat er naar kijken en hopelijk word het probleem met niet beantwoorde emails ook snel opgelost. Blijkbaar krijgen ze honderden emails per dag, en verdwijnen er soms een paar.
Omdat ze echt moeite doen om achter het probleem te komen, is mijn mening over dit bedrijf zwaar positief bijgesteld. Een voldoende vind ik deze bestelling nog niet waard, maar mijn eerdere opmerking van "Daarom kies ik voor Slecht, ookal zit ik heel erg dicht bij de Zeer Slecht." word bijgesteld naar "Bijna voldoende".
Ik wil nog een nieuwe videokaart kopen, dus wellicht is mijn volgende shopreview een stuk positiever.
Het pakje werd met TNT post verstuurd, compleet met Track&Trace nummer. De harde schijven zaten goed in het midden van een stevige kartonnen doos, gevuld met kartonnen snipsels. De verzending was te laat, zoals in bovenstaand verhaal is af te lezen.
Zoals gewoonlijk is bij Track&Trace kan je pas na 22:00 die dag de status controleren op de website. Ook was het pakje al de dag erna in huis.
Omdat de verpakking goed was en omdat ze een goed systeem als Track&Trace gebruiken, kies ik voor Verzending een Goed.
Aftersales
Ik ben opgebeld door de directeur die samen met mij de gehele bestelling is nagelopen. Voor het volledige verhaal, zie het kopje Algemeen.
Omdat het bedrijf echt de moeite neemt om achter de oorzaak van dit probleem te nemen, kan ik niks anders doen dan Zeer Goed te geven voor Aftersales.
Ondanks dat de moeizame levering nog te zwaar geeft om bij het kopje Algemeen een voldoende te scoren, heb ik niks behalve lof over de perfecte afhandeling van EMPC.
Beste ChessSpider,
Ik wil u allereerst danken voor uw mening. Helaas is het mailprobleem wat omschreven is zeer moeilijk te vinden. Het probleem is namelijk dat wij bij het testen, en van andere consumenten waarbij wij iedere dag meer dan 100 mails binnenkrijgen, deze ook kunnen beantwoorden zonder problemen.
Wij hebben hier echter onze aandacht vol op zitten, en hebben u dan ook een mail gestuurd met een verzoek, zodat we misschien het probleem kunnen lokaliseren. ( misschien naar een ander adres gemailed dan naar
info@empc.nl doordat u op een systeemmail beantwoord hebt )
Voor wat betreft uw levering kan ik niets anders doen dan u in het gelijk stellen, en hiervoor mijn welgemeende excuses.
Het artikel is door u op een zondag besteld. De voorraadindicatie is toen groen geweest. Doordat er op zondag niet gewerkt wordt, en wij vanaf maandagmorgen weer automatisch via ftp prijzen en voorraadindicatie's ophalen is dit artikel gewoonweg veranderd van voorraadpositie.
Doordat uw betaling op maandag binnen is gekomen, en wij het diezelfde maandag bestellen, zit hier dus een ruimte tussen.
De oplossing aan de telefoon die wij u op dat moment gaven komt op onderstaande oplossing uit:
Wij kunnen pér artikel meerdere leveranciers koppelen aan het artikel. Hierdoor is het mogelijk om bij het niet leverbaar zijn van een artikel, deze om te zetten naar een andere distributeur. Dit is u ook voorgesteld, maar echter te laat, namelijk na uw telefoontje. Dit had gewoonweg niet pas op dat moment mogen gebeuren, en zijn wij momenteel ook hiernaar aan het kijken, hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen.
[ edit ] na telefonisch contact met de klant hebben wij een aantal communicaties ontvangen waardoor we dit probleem beter kunnen onderzoeken. Hiervoor mijn dank.
Ook hopen wij dat ons voorstel naar u toe bijdraagt dat u alsnog naar wens beantwoord bent.
Ik heb hier uiteindelijk niets gekocht want het is een shop die onbetrouwbaar blijkt.
Via de website een bestelling geplaatst, daarvan netjes per e-mail een bevestiging gekregen. Ik wilde mijn bestelling echter aanpassen en heb direct een mail gestuurd met de vraag de eerdere opdracht te annuleren. Hierop heb ik geen reactie ontvangen. Na ongeveer één week kreeg ik de melding dat de opdracht nog open stond, dit terwijl ze niet reageerden op mijn mail waarop ik had gevraag deze bestelling te annuleren. Na 21 dagen krijg ik een herinnering dat zij nog geen geld hebben ontvangen en dat de 8 dagen kosteloos annuleren is verlopen. Bij geen reactie belasten ze 10% van de kosten van de eerdere opdracht door.
Ik heb gereageerd met de melding dat ik al een annulering had gestuurd voor die opdracht omdat ik een andere opdracht wilde plaatsen, maar daar ook vanaf zie. Daarbij heb ik ze gewezen op de wet "koop op afstand". Want ze dreigen dus doodleuk met facturen terwijl je snel een annulering hebt gestuurd en al zou je die niet gestuurd hebben, dan nog is het niet zo dat ze je daartoe kunnen verplichten. Je hebt immers 8 dagen "op zicht" tijd. Ik heb echter niets gezien.
Ik had geheugen nodig voor mijn nieuwe systeem, EMPC bleek het goedkoopste (met verzendkosten meegerekend). De site is overzichtelijk en duidelijk. De geheugens hadden op zich wat beter geordend mogen worden - het is momenteel op merk en vervolgens op type. Bij Geil heb je dan weer twee categorieën: DDR en DDR2, maar bij Corsair heb je er weer een stuk of tien. Ik had dan persoonlijk liever gewoon een categorizering gezien zoals dat hier in de pricewatch gaat: eerst type, dan snelheid. In een categorizering op merk ben ik niet zo geïnteresseerd, je wilt immers prijzen vergelijken tussen vergelijkbare producten van verschillende leveranciers, en daarvoor niet de hele tijd heen en weer moeten browsen
. Desalniettemin is de informatie per reepje over het algemeen zeer uitgebreid (zaken als CAS timings en voltages e.d.).
Bestellingsysteem is overzichtelijk. Helaas wat minder betalingsmogelijkheden: enkel rembours en vooruitbetalen - ik mis iDeal en creditcard hier, maar iDeal is in feite hetzelfde als vooruitbetalen (maar kan iets sneller, hoewel ik nog nooit heb meegemaakt dat goederen dezelfde dag nog verzonden werden) en daar heb ik dan ook geen problemen mee.
De dag nadat ik de bestelling betaald had kreeg ik een bevestiging dat mijn betaling was ontvangen en later die dag een bevestiging dat het product verstuurd was, samen met een track&trace nummer.
De dag na verzending het product in huis. Goed verpakt in een doosje met veel opvulling. Track&Trace info was zoals gezegd bij verzending bekend gemaakt
Aftersales
Nadat ik ook de andere onderdelen van mijn nieuwe PC bij elkaar had, bleek het een en ander niet goed te werken. Na twee weken testen bleek dit het geheugen te zijn (het werkte niet goed in dual channel - bij het lezen van data van de harddisk raakte deze data sporadisch corrupt). Contact gehad met EMPC, omdat ik gelezen had dat de recente Asus mobo's nogal picky waren omtrend geheugen, hoewel Geil's memory configurator dit geheugen aanraadde voor mijn moederbord. Contact verliep vlot en zonder problemen. Aangezien Geil zelf zegt dat dit geheugen moest werken, gingen we ervanuit dat het aan de reepjes zelf lag. Kan gebeuren natuurlijk
. Viel helaas niet onder de DOA-regeling, omdat ik er zo laat achter kwam dat mijn geheugen de boosdoener was. Ze gingen het dan ook terugsturen naar hun leverancier, en gaven mij niet zonder meer een nieuwe set.
RMA aangevraagd via de site, bevestiging gehad en tevens duidelijke verzendinstructies ontvangen. Na twee-en-een-halve week niets gehoord te hebben ging ik eens informeren, ze zeiden dat ze nog niets gehoord hadden van hun leverancier. Enkele dagen later een mailtje met de mededeling dat ze het product weer hadden ontvangen, en of ik de verzendkosten (a 9,45) wilde overmaken. Beetje jammer dat ik daar voor op moet draaien, terwijl het geheugen van begin af aan al niet goed was.
Maar goed, betaald, volgende dag bevestiging gekregen alsmede een track&trace nummer, en de dag erna het vervangende product in huis.
Al met al ben ik tevreden over de zeer snelle afhandeling, maar vind ik het jammer dat je als consument extra verzendkosten betaald voor producten die kapot zijn/gaan in de garantieperiode (dus naast het verzenden naar de winkelier betaal je ook nog eens de verzendkosten weer terug naar jou - dit heb ik niet eerder meegemaakt)
Wij halen hier al enige jaren onze spullen voor het bedrijf, en kan niets ander zeggen dan dat dat altijd erg goed verlopen is.
Als we bellen worden we altijd netjes te woord gestaan, en op email wordt bij ons ook altijd gereageerd. Wel hebben we in het verleden wel eens het probleem gehad dat mail niet aankwam, maar dit kwam door het spamfilter aan onze kant.
( empc stuurt namelijk mail met html erin )
Ze staan in ieder geval altijd voor ons klaar, en kijk ik ieder geval niet meer verder. Keep up this work!
Halen het altijd af.
Aftersales
Als we problemen hebben met het configureren van spullen zijn we al vaker er prima doorheen geholpen. Ook heb ik vorige maand een hd kapot gehad, en kreeg deze na iets meer dan een week keurig retour in gesealde verpakking.
Bij deze firma heb ik al geruime tijd geleden een bestelling geplaatst voor enkele onderdelen. (WD Raptor, behuizing, en diverse typen geheugen).
Het begon al moeizaam met een website die vastliep, en ambiguiteit over het feit of de bestelling nou wel of niet was doorgekomen. Op emails werd niet gereageerd.
Na telefonisch contact te hebben gehad met de verkoop bleek de order geplaatst, en zou e.e.a uit voorraad kunnen worden geleverd. Dit bleek overigens niet waar.
Desondanks kreeg ik na iets minder dan twee weken mijn spullen in huis.
Toen begon het feest : De voeding van de (chieftec) behuizing bleek defect. Op emails werd niet gereageerd. Bij telefonisch contact werd mij verteld dat ik het defect niet als (dead on arrival) DOA mocht opgeven daar de tijdslijn hiervoor vestreken was. (Men had schijnbaar geteld vanaf de order datum, want ik had het apparaat minder dan een week in mijn bezit). Maar zo beloofd de EMPC medewerker, men zou in mijn geval een uitzondering maken en een nieuwe voeding nasturen. Prima; twee weken later , Niks gekregen.
Opnieuw bellen, men wist van niks. Een andere medewerker kwam vervolgens met een smoesje dat de man die mij dit allemaal beloofd had ontslagen was etc etc. Bood zijn excuses aan en garandeerde mij dat als ik een RMA zou invullen, en het product zou opsturen men mij onmiddellijk een nieuwe voeding zou opsturen. Zo gezegd, zo gedaan. Bij de RMA melding gemaakt van de afspraak en de medewerker in kwestie. Alvorens de voeding te retourneren. (Dit was overigens ook niet bepaald gratis, daar 't om een redelijk gewicht ging).
Na een ontvangst bevestiging, wederom weken niks gehoord. Waarop ik na eindeloos emailen (zonder resultaat) besloot weer te bellen. Bekende beloften (komt allemaal goed etc.) Let wel : We zitten op dat moment al in begin 2008 !
De week daarop wordt mij een rekening gestuurd, met het verzoek de verzendkosten voor de vervangende voeding vast vooraf te voldoen !. (Er was mij beloofd dat er hoe dan ook geen kosten aan verbonden waren.) .
Dat was het voor mij wel. Na diverse emails te hebben gestuurd om dat #$%#$^ daar te herinderen aan de gemaakte afspraken, houd ik het voor gezien. De voeding heb ik nooit gekregen.
U bent gewaarschuwd.
Een pakket was niet deugdelijk verpakt, en had duidelijk verpakkingsschade opgelopen.
Aftersales
E.e.a staat beschreven in het relaas hierboven. De aftersales zijn nihil. En e.e.a grenst aan fraude. Het consumentenrecht moet in princiepe waken voor dit soort praktijken, maar EMPC weet maar al te goed dat mensen om e65-, toch geen rechtzaak beginnen.
-Edit [22-3-08] :
Kort na het plaatsen van deze review ben ik gecontacteerd door een medewerker van EMPC, met alsnog een voorstel om het probleem op te lossen, middels het kostenloos sturen van de vervangende voeding. Enigszins verrast heb ik mee ingestemd. En tot mijn verbazing werd een dag later (==vandaag) de vervangende voeding geleverd. Hierdoor heb ik de waardering van 'algemeen' en 'aftersales' met een punt verhoogd.
Op 26 februari een bestelling geplaatst voor een compleet systeem bij Empc. Ik heb voor Empc gekozen omdat ze erg goedkoop zijn en een redelijke shopreview hadden op het moment van bestellen.
Als processor had ik de E8400 gekozen wetende dat deze moeilijk leverbaar zijn maar ik zat midden in een verhuizing en had dus geen probleem met een levertijd van 3-4 weken.
Middels een mailtje heb ik laten weten dat in geval de bestelling na 8 maart gelvered zou worden ik het op mijn nieuwe adres afgeleverd wilde hebben. Hier heb ik helaas geen antwoord op gekregen. Er moest een tweede mailtje aan te pas komen om de wijziging van afleveradres zeker te stellen anders was de beoordeling 'zeer goed' zeker op zijn plaats geweest.
In de tussentijd werden er een aantal shopreviews geschreven met een lage waardering wat me toch enige zorgen baarde maar die zorgen waren achteraf gezien onterecht. In een van de reviews (tisloafp, 11 maart) werd verteld dat het 3-4 weken kon duren voordat de E8400 weer op voorraad was. Dit zou betekenen dat ik in totaal 6 weken moest wachten voor mijn bestelling. Ik heb hierna gemaild met de vraag of dit ook voor mijn processor gold en zo ja of ik de processor dan kon annuleren om hem ergens anders te bestellen. Binnen 10 minuten antwoord gekregen met de mededeling dat hij nog dezelfde week verwacht werd en uitgeleverd zou worden. Uiteindelijk precies drie weken moeten wachten op de processor.
Ik werd op de hoogte gehouden door automatisch verzonden emailtjes waarin de status van de bestelde producten werd gecommuniceerd. Daarnaast is de status van de bestelling op de site bij te houden.
Donderdag zag ik op de site dat al mijn producten de status 'gereserveerd' hadden gekregen en heb gebeld of dit ook betekende dat ze daadwerkelijk verzonden waren. Ik werd te woord gestaan door een vriendelijke medewerker van Empc die zonder ordernummer al wist om welke order het ging, waarschijnlijk vanwege mijn exotische naam en achternaam, en vertelde me dat de bestelling zaterdag binnen zou zijn.
En inderdaad, zaterdag 12 uur stipt stond de postbode op de stoep of ik even wilde tekenen. De producten waren goed verpakt in twee dozen, alles was aanwezig en functioneerde naar behoren.
Aftersales
Gelukkig nog geen ervaring mee gehad!
Ik heb al eens eerder zaken gedaan met Empc en dat beviel erg goed, dus ik had er geen moeite mee om nog eens een bestelling te plaatsen. Het ging om een HTPC case, wat matchende randapparatuur en twee fans.
De website is helder en geeft informatie over de levertijd. Jammer genoeg kan je hiet niet altijd van op aan, daarover later meer.
Na bestelling meteen een mail met bevestiging en verzoek tot betaling. De volgende dag betaald via internet en een bevestiging gekregen daarvan. Tot zover alles perfect.
Na een week niets gehoord te hebben heb ik een mail verstuurd. Hierop bericht gekregen dat de case niet op voorraad was en in bestelling stond. Geen indicatie van levertijd, wel de suggestie om een andere case uit te zoeken.
Ik had gekozen voor onderdelen die allemaal snel leverbaar waren, maar dat beleek dus tegen te vallen. Ik heb per omgaande gevraagd naar levertijd en levertijd van een alternatief, maar daarop volgde geen reactie. Slechts na aandringen via de mail ontving ik een week later weer een reply. Over het weekend las men de mail wat sneller zodat na wat heen en weer mailen de bestelling volledig aangepast was (andere case betekende andere fans en andere randapparatuur).
Levering zou binnen drie dagen plaatsvinden, maar dit werd niet gehaald. Uiteindelijk weer een week verder de bestelling ontvangen, goed verpakt.
Ik geef het oordeel slecht omdat de communicatie erg traag verliep. Ik wil mijn bestellingen snel in huis hebben en zoek daar mijn producten op uit. Het is dan natuurlijk vervelend als levertijden tegenvallen, maar daar kan een winkel soms niet veel aan doen. Echter, snellere communicatie had waarschijnlijk toch fors kunnen schelen in de afhandeling van mijn bestelling en daar kan Empc wel zorg voor dragen. De wijze waarop men in het weekend met aanpassing van de bestelling omging was top, zo moet het altijd.
Aftersales
De enige aftersales service waar ik nog op wacht is de restitutie van het verschil in prijs tussen mijn originele en uiteindelijke bestelling, zo'n 20 euro. Hoewel Empc netjes in correctiefacturen bijhield wat de minderprijs bedroeg, heeft men tot op heden niet de logisch daaropvolgende stap om dit bedrag ook uit te keren aan mij genomen. Niet netjes.
Edit: Zojuist een zeer nette mail gekregen van Empc dat er een administratieve fout was gemaakt en dat het geld meteen wordt teruggestort. Ervan uitgaande dat dat gebeurt de waardering aangepast.
De ervaring dat empc slecht zou communiceren deel ik niet. Ik had een aantal onderdelen besteld waaronder een Intel E8400. Na een aantal dagen kreeg ik een (automatisch gegenereerd) mailtje dat die processor nog niet binnen was. Toen ik daarop mailde met de vraag hoelang het nog ongeveer zou duren, kreeg ik binnen tien minuten het antwoord dat het nog wel 3-4 weken zou duren. Omdat dat me wel wat veel was, vroeg ik daarna of de processor geannuleerd kon worden. Dit was geen probleem en binnen een uur geregeld.
De website van empc is ook erg overzichtelijk, wat vooral handig is, is dat je je oude en huidige orders kan bekijken. Als je een order hebt gedaan kun je bv precies zien op welke artikelen er nog gewacht wordt, erg handig.
Het geheel was goed verpakt in kartonnen dozen en daarna nog geseald, dus ook waterdicht. Het pakket werd afgeleverd door TNT en was dus ook te volgen met Track&Trace.
Ik had besteld icy box plus samsung harde schijf 160 GB
Beide artikelen zijn in voorraad op de site na een weekje wachten zend ik een mailtje om te vragen waar mijn bestelling blijft nooit geen reactie gekregen ik wacht nog een week af !
De 3 de week dan maar via telefoon geprobeerd de persoon was behulpzaam en wist mij te vertellen dat er een probleem was met de icybox de verkeerde was bij hun geleverd
Ok geen probleem kan gebeuren dan maar nog een weekje wachten
Op 6 maart komt mijn besteling binnen vol ongeduld openmaken groot is mijn frustratie als blijkt dat het de verkeerde icybox is die ze leveren
Nooit een mail gekregen dat de bestelling is verzonden
geen track and trace nummer gekregen
Ik kan maar een positieve noot toebrengen, de artikelen waren goed verpakt met luchtkussentjes
De communicatie naar de klant toe is zeer slecht.
Aftersales
Ik hoop dat de aftersale's beter zal verlopen daar ik mijn icybox zal terug zenden in de hoop de juiste terug te krijgen
update
vervolg van mijn avontuur met empc is beter verlopen ze hebben de dokkingstation die te kort geleverd was zo nageleverd zonder dat gebruik heb moeten maken van rma
heb toch nog kunnen afsluiten met een positieve noot