Hoofdcategorieën

Website http://www.pclcomputers.nl
E-mailadres denhaag@pclcomputers.nl
Telefoonnummer 070-4276326
KVK 34197080
Betaalmogelijkheden Contant bij afhalen, Pinnen bij afhalen, Rembours (contant), Vooruitbetalen bij verzenden
  Bijkomende kosten
Alle verzendingen algemeen € 7,-
  Pricewatch statistieken
Prijsvermeldingen 597 prijzen
Prijsindex 108,8 (8,8% boven gemiddeld)
108,8 (8,8% boven gemiddeld)

Shopomschrijving

PCL Computers is in 1996 gestart in Den Haag als verkooppunt van losse hardware en complete PC's aan zowel particulieren als bedrijven. Na enkele jaren zijn er filialen in Rotterdam en Amsterdam geopend.

Met deskundig personeel en een eigen technische dienst staan wij u graag te woord voor informatie of advies.

Reviews en reacties

Scorekaart

#   Laatste 3mnd Laatste 6mnd Totaal bereik
14 Algemeen Beoordeling: slecht Beoordeling: voldoende Beoordeling: goed
5 Verzending Beoordeling: geen Beoordeling: geen Beoordeling: goed
3 Aftersales Beoordeling: geen Beoordeling: geen Beoordeling: goed

Gepost door AxaliaN, dinsdag 17 juni 2008 10:38
Algemeen: Beoordeling: slecht Verzending: Beoordeling: geen Aftersales: Beoordeling: geen

Wilde een IceMat Black 2nd edition bestellen, deze stond op de site. Netjes betaald via iDeal, kreeg ik de boodschap dat de IceMat niet meer leverbaar is. Had ook een muis erbij besteld, dus heb ik gevraagd of het resterende bedrag terug gestord kon worden. Nog steeds geen reactie daar op gehad, en de reactie die ik terugkreeg over de levertijd van de muis waren ook alles behalve professioneel.

n.v.t.

n.v.t.

Gepost door Flupke, woensdag 26 maart 2008 15:36

Ik was op zoek naar een Logitech Alto Cordless, in Den Haag op voorraad in de winkel aangekomen blij verrast met de schapprijs van 89 euro. Kreeg hem niet mee voor die prijs was een typefout en/of oude aanbieding ....
Ergo zij schijt aan de wetgeving ik nooit meer PCL

Gepost door ErikRo, maandag 10 maart 2008 23:17

Het is niet de goedkoopste zaak in amsterdam, maar ik kom er erg graag en wordt altijd goed geholpen. En als er wat mis is met het artikel wordt er nooit moeilijk gedaan. Service gaat zover dat als je op een rustige dag komt men even met je kijkt of een bepaalde grote videokaart wel fysiek in je kast (barebone) past. Ok beide onderdelen stonden wel in de winkel, dat scheelt natuurlijk.

Mede daarom heb ik toen mijn hele computer daar gekocht.

Gepost door Frank J., woensdag 5 maart 2008 17:12
Algemeen: Beoordeling: zeer slecht Verzending: Beoordeling: geen Aftersales: Beoordeling: geen

De week van 25-02-2008 een dvd brander besteld via de website. Ik wilde hem in Amsterdam ophalen/ 1 dag later gebeld of de bestelling binnen was, constant moeten uitleggen om welk type het ging zei de persoon aan de andere lijn (10 keer) dat hij een andere wel binnen had en naast zich had liggen.

Na meerdere keren aandringen dat hij maar even moest kijken op de website over welke ik bedoelde, was het uiteindelijk duidelijk om welke versie het ging . Nee deze was niet aanwezig, morgen komt deze binnen. Twee dagen later gebeld om te kijken of hij binnen was. Wederom werd mij gewezen op andere branders die hij wel naast zich had liggen. Eieren voor mijn geld gekozen en maar opgehangen.

Filiaal in Dehaag gebeld (stuk beter comminucerend personeel) ook hier was deze niet aanwezig, helaas nam hij niet de moeite (gesprek ging erg traag) om mij verder te informeren over het product dus heb ik maar besloten om op te hangen en de brander bij 4 launch te kopen (vrijdag besteld maandag binnen dinsdag opgehaald).

bestelling 04-03-2008 via de mail geannuleerd en geen bevestiging nog mogen ontvangen. Gelukkig had ik nog niet betaald!

Gepost door Harry_Sack, maandag 4 februari 2008 19:31
Algemeen: Beoordeling: zeer goed Verzending: Beoordeling: geen Aftersales: Beoordeling: geen

Dus, ik loop gewoon de winkel in Amsterdam binnen, daar zit ook een PCL filiaal en werd gewoon geholpen aan een spiksplinternieuwe C2D E8400.
Misschien komt het omdat die winkel door Oosterse mensen gerund wordt, maar ik werd er prima geholpen en heb een gewone prijs betaald voor deze bijna-niet-te-krijgen-processor. (179 euro incl btw).
Blijer kon je me niet maken die dag. Voor de rest is de winkel niet de goedkoopste met zijn prijzen, maar ik denk dat ik er in het vervolg meer zaken ga regelen. Het is een aardige winkel met veel snuisterijen op computergebied.
Prima geregeld

Ik heb 'm in een pcl tasje aan het stuur van mijn fiets gehangen

Aftersales

alles zat in het bekende blauwe inteldoosje met de nieuwe kleinere standaardkoeler. De leverancier heeft daar niets aan toegevoegd.

Gepost door MeijsteR, donderdag 27 september 2007 10:06
Algemeen: Beoordeling: goed Verzending: Beoordeling: zeer goed Aftersales: Beoordeling: geen

Niet de goedkoopste maar voor mijn bestelling wel, dit betreft de Logitech Z-5500. De winkel heeft niet een heel uitgebreid arsortiment maar dat maakt niet uit aangezien ik alleen mijn speaker set nu nodig had.

Prima niets op aan te merken de speakers kwamen binnen in de originele Logitech verzend doos en de factuur zat netjes op de doos.

Ma 24-09-07 betaald
Di 25-09-07 Pakket verzonden
Wo 26-09-07 pakketje kwam maar niet dus ik even bellen met PCL en kreeg het Track & Trace nummer toen toe gemailed.

Misschien een tip omdit direct te doen zodat klanten hun pakket ten alle tijden kunnen volgen?

Nog geen ervaring mee.

Gepost door jochie79, vrijdag 20 juli 2007 10:38

Verschillende keren via email informatie over beschikbaarheid en /of extra info gevraagd, nooit een reactie op gehad. Informatie op de site zelf is onvolledig en producten worden aangeboden met garanties die korter zijn dan de fabrieksgarantie. Kortom ik heb besloten bij een andere winkel te shoppen.

Gepost door tweak_me, donderdag 12 juli 2007 00:20
Algemeen: Beoordeling: goed Verzending: Beoordeling: voldoende Aftersales: Beoordeling: voldoende

Een van de weinige shops die het door mij gewenste geheugen nog kon leveren: Kingston HyperX 3500 (2 x 256MB). Daarvan had ik reeds twee reepjes en ik wilde er nog twee. Artikel was snel gevonden op de site en bestellen ging ook vlot.

Na vooruitbetaling netjes een statusupdate dat ze het geld hadden ontvangen en tot levering over zouden gaan.

Jammer genoeg kreeg ik niet helemaal wat ik had besteld (zie hieronder).

Helaas geen track&trace nummer gekregen. Enkele dagen na bestelling netjes een briefje van TNT dat het pakketje op het postkantoor kon worden afgehaald. Keurige bubbeltjes envelop. So far, so good.

Aftersales

De geleverde memory modules zijn al wat ouder en end of life. Niettemin heb ik wat moeite met geopende verpakkingen. Daarnaast werd 1 x een PC3000 en 1 x een PC3500 module geleverd en dat was niet de bedoeling in een Dual Channel config. Shop gemaild, maar helaas geen reactie binnen 24 uur. Dan maar bellen. Lukte eerst ook niet. Bij poging twee netjes te woord gestaan. Oplossing: geheugen retour en geld terug. Shop heeft zich keurig aan hun woord gehouden: binnen een week geld terug incl. de door mij gemaakte extra verzendkosten.

Gepost door Wallie, maandag 25 juni 2007 18:27
Algemeen: Beoordeling: goed Verzending: Beoordeling: geen Aftersales: Beoordeling: geen

Via de Pricewatch bij PCL terechtgekomen, zij hadden een Lexmark E120N laserprinter in de aanbieiding. Website is wat ouderwets zonder voorraad indicatie. Na m'n bestelling op dinsdag even gebeld, en vriendelijk te woord gestaan: printer was uitverkocht maar zou die dag binnenkomen. Zaterdag wilde ik hem gaan ophalen, dus vrijdag toch even gebeld of hij er echt was: ja, hij stond klaar. Zaterdag wezen afhalen: in een drukke wijk in Rotterdam zitten ze, was rustig in de zaak, netjes te woord gestaan en de bestelling stond al klaar. Vijf minuten later buiten met de printer. Basic, maar goed .

n.v.t., zelf afgehaald.

Gepost door sonny, maandag 18 juni 2007 11:02
Algemeen: Beoordeling: voldoende Verzending: Beoordeling: voldoende Aftersales: Beoordeling: geen

Op 11-6 een logitech mx3200 besteld, zag in de pricewatch dat ze deze hadden. Niet de goedkoopste in de lijst maar met de verzendkosten samen heel interessant om toch te bestellen. Toevallig was dit product bij hun in de aanbieding.
Zelfde dag nog een reactie gekregen omtrent de betaling die ik moest doen ervan. Zelfde dag nog de betaling gedaan.
2 Dagen later een mail dat ie klaar stond voor verzending en vrijdag pas binnen. Jammer dat er een extra dag tussen de mail zat en de verzending ervan. Maar ja had er niet veel haast mee gelukkig. Product zit nog in de doos daar ik nog geen tijd heb gehad om het te installeren.

Doos was ingepakt in zwart pallet folie. Met de pakbon/faktuur op de doos geplakt. De verpakking had wel iets beter gekund maar aangezien het alleen een keyboard/muis setje betrof voldoende genoeg om zo te versturen.

Gepost door IHG, maandag 11 juni 2007 18:15

Via de pricewatch een aanbieding gevonden van het product dat ik zocht. Voor dit product dus de laagste prijs op dat moment. Helaas geen voorraadstatus op de website, maar na een mailtje gestuurd te hebben over de voorraad werd het product voor mij apart gelegd en kon ik het op het door mij gewenste moment afhalen. In de winkel goede uitleg gehad over de vragen die ik had, al met al prima service.

n.v.t. product afgehaald

nog niet nodig gehad.

Gepost door bigsix, zaterdag 2 juni 2007 15:28

De beste eigenschap van PCL in Den Haag is dat ze naar mijn ervaring nooit moeilijk doen met ruilen zolang je nog garantie hebt. Als je iets net hebt gekocht en het produkt niet werkt in jouw systeem kun je gewoon terug gaan en krijg je je geld terug.

De prijzen zijn niet concurrerend. Meestal zijn ze iets duurder dan andere winkels.

Qua klantvriendelijkheid kent deze winkel wel haar beperkingen. Ik ervaar hun klantbediening altijd alsof je als klant blij mag zijn dat je daar iets mag kopen, zo van "wat kom je hier doen?". Als je probeert te overleggen welk onderdeel goed is voor je systeem weten ze daar vaak geen raad mee, verzinnen iets om maar te kunnen verkopen en vervolgens komen ze met een houding van "nemen of opzouten". Wat ook belangrijk is, is de dresscode van klanten. Je kan als bij deze winkel beter in je tuinbroek vol verfvlekken komen dan in nette werkkleding, want dan word je onmiddelijk aangekeken van "wat een uitslover" en klantonvriendelijk behandeld.

Als je snel een component nodig hebt en niet zeker weet of het gaat werken in je systeem is dit wel een goede winkel, omdat ze zoals gezegd niet moeilijk doen met ruilen/geld terug.

Gepost door marking, zaterdag 2 juni 2007 14:38

3 weken geleden een 3Com 1 Gbit switch besteld via hun website. Na de betaling via Ideal afgerond te hebben niks ontvangen van een bevestiging aan hun kant. Beetje raar, maar oke...(Naderhand bleek er iets fout gegaan te zijn)
Na een week niks gehoord te hebben een mailtje gestuurd, een antwoord daarop duurde een paar dagen, omdat ik het naar een verkeerd adres had gemailt. Daarin werdt mij verteld dat er iets mis is gegaan met de bestelling, en dat de switch niet meer op voorraad was.
Twee weken moeten wachten en dan ineens te horen krijgen dat ie niet leverbaar was vonden zei kennelijk ook niet kunnen en boden mij direct aan een duurder model (30 euro duurder) te leveren voor dezelfde prijs. Na akkoord te zijn gegaan had ik hem 2 dagen later binnen. Vind ik zelf hele mooie service.

Verzending was netjes verpakt, en met een kopie van het factuur meegestuurd.

Gepost door Tiesemans, zaterdag 17 maart 2007 02:01
Algemeen: Beoordeling: goed Verzending: Beoordeling: goed Aftersales: Beoordeling: geen

Een overzichtelijke website.
Keurig werkende klantenservice.
Uiteraard incl bestelling bevestiging en verzending update email.
De prijs is perfect.
Bij een concurrent moest ik belachelijk véél betalen echter niet bij PCL.
Heb dus mijn graag gewilde en schaars beschikbaar (in Nederland) zijnde Vantec VTX-CO1-SL
Hulde Hulde!

Goed verpakt en niet zuinig geweest met bescherming materiaal zo zie ik het graag !!

Gepost door the cruel angel, zaterdag 18 november 2006 13:20

Ik was op zoek naar een nieuw speakersetje, en bij deze winkel kwam de Logitech Z-5400 op dit moment als goedkoopste eruit (169 Euro). Na enkele dagen overwegen besloten te bellen (rond 10 uur) of deze in de filiaal in Amsterdam op voorraad is (Half uurtje vanaf purmerend). Deze was niet op voorraad en zou vandaag binnenkomen, en ze zouden er 1 voor mij wegleggen. Ik belde terug rond een uur of 4 of deze reeds binnenwaren gekomen, dit was het geval en ze hadden er een voor mij gereserveerd. S'avonds (koopavond) even langsgegaan, werd perfect te woord gestaan en kon zo weer naar buiten. Leuke winkel met een groot aanbod in artikelen, ook het personeel is zeer vriendelijk geweest voor mij. De locatie is alleen wat minder omdat dit een heel drukke winkelstraat is met matige parkeergelegenheid.

Uit andere reviews bleek dat de andere filialen er niet zo heel geweldig uitkomen, maar over de filiaal in Amsterdam ben ik erg te spreken!

Gepost door tinoz, donderdag 26 oktober 2006 21:27

Ik heb goede ervaringen met PCL Computers in Amsterdam. Ze zijn altijd behulpzaam en vriendelijk. Al 3 computers gekocht en als er een probleem was werd de hardware snel vervangen. De prijzen zijn ok.

Gepost door TwieX, vrijdag 9 september 2005 10:16

Alweer een eigenaardige zaak in Den Haag. Had er altijd goede ervaringen. Heb er o.a. een harddisk en geheugenreepje vandaan. Meestal goed en eerlijk advies. Ook eens een Asetek reservoir besteld wat probleemloos en snel geleverd werd.
De laatste keer ging het echter goed mis. Er ging een harddisk kapot. Ik had deze uitvoerig getest met de testtool van de fabrikant en hd-tune. In beide tests kwamen er fouten naar voren. Ik naar PCL. Aangekomen bij de balie van de technische dienst vertel ik mijn bevindingen. Ik laat tevens een testrapport zien die ik uitgeprint had. De schijf werd daarna uit m'n handen getrokken met de opmerking: Dat zullen we zelf nog wel eens bekijken. Na een half uur daar gewacht te hebben komt de man terug met de opmerking: je harde schijf is kapot. Goh... Ik geef dus de bon, waarop de koper reageert: Je garantie is verlopen. Daar had hij gelijk in, ze geven een jaar garantie, en daar was deze een maand overheen. Ik vraag dus aan hem: hoe kunnen we dit oplossen? Hij zegt: Niet, want je garantie is verlopen. En daarbij zouden ze nooit een harde schijf wisselen, want dat doen winkels nooit. Ik reageerde daarop dat ik dat niet een klantvriendelijke behandeling vind en dat ik bij andere winkels wel altijd een nieuwe schijf krijg (mycom, zelfs harddata). Ik raakte in een discussie met hem waarop hij zich nogal aangevallen voelde en erg onvriendelijk reageerde. Uiteindelijk ging hij akkoord om de schijf op te sturen naar de fabriek met de opmerking dat daar normaal kosten aan verbonden zijn en dat ik erg blij moest zijn dat ze dat voor me deden. Als antwoord op de vraag hoe lang dat ging duren zei hij een maand, maar ze zouden bellen als ie er was.
2 1/2 maand later zelf maar is gebeld. Antwoord: Ja, die schijf wordt niet meer gemaakt (80gb sata?) en we hebben een vervangende voor je... Kdacht dat ik gek werd! Eerst geen nieuwe willen geven en onbeschoft behandeld worden, daarna je te lang laten wachten zonder een bericht en dan alsnog een nieuwe krijgen (overigens een 80gb Pata)...

Dat was ook meteen mijn laatste bezoek daar dus...

Gepost door lammert, vrijdag 10 juni 2005 12:45
Algemeen: Beoordeling: zeer goed Verzending: Beoordeling: geen Aftersales: Beoordeling: zeer goed

Filiaal Den Haag.
Een TFT scherm (BenQ FP737S) en VGA koeler (Arctic Cooling VGA Silencer Rev.3) aangeschaft. Ik wilde graag pixelgarantie erbij kopen, maar daar doen ze niet aan. Ze vertelden dat ik het scherm wel binnen 8 dagen gewoon kon ruilen zonder opgaaf van reden.

Aftersales

Thuis aangkomen natuurlijk meteen pixeltestje gedaan en ja hoor :s 2 dode pixels, waarvan 1 precies in het midden. Teruggegaan naar de winkel en gelukkig werd er niet moeilijk over gedaan, het scherm werd gewoon omgeruild voor een ander. Superservice!

Gepost door whizzy81, vrijdag 11 maart 2005 11:33

Vorig jaar meerdere malen in het filiaal in Den Haag geweest. ook kwam ik ze regelmatig op beurzen tegen (waarom alleen altijd 2 stands snap ik nog steeds niet). op de pc dumpdag in A'dam een systeem voor een vriend van mij gekocht (onderdelen) aangezien bijna alle shops op de beurs even duur waren (ongeveer) en bij PCL de videokaart een all-in-wonder was. na betaling voor de onderdelen gevraagt of ze het even apart kunnen houden zodat we nog even over de beurs konden struinen. dit was geen probleem. later de spullen opgehaald. tijdens het inladen van de spullen in de auto misten wij het geheugen (2x 512 DDR 400). even die vriend van mij teruggestuurd naar de stand. 5 minuten later belt hij mij op met de opmerking dat ze als het goed is in de doos van het moederbord zitten aangezien de verkoper al vond dat die reepjes makkelijk kwijt te raken waren. dit was dus ook het geval. ik heb de service nog niet nodig gehad dus daar weet ik niets van. ik loop echter rustig wederom naar hun zaak in Den Haag of hun stand op de beurs

Gepost door carlino, vrijdag 11 maart 2005 10:02
Algemeen: Beoordeling: voldoende Verzending: Beoordeling: geen Aftersales: Beoordeling: goed

vorrig jaar heb ik een hd gekocht bij pcl computers in rotterdam.
een half jaar later.
begon mijn hd fouten te maken.
en mijn windows systeem functioneerde niet echt goed.
dus heb ik hun opgebeld dat ik langs kon komen met de hd.

terug gegaan naar de winkel.
uitgelecht wat er precies met de hd aan de hand was.
en kreeg meteen een nieuwe hd mee.

het is voor mij wel een beetje ver weg.
maar wel een winkel om nog een keertje langs te gaan.
heb daarna op de nieuwe hd weer een jaar garantie gekregen.
en ik vind dat een goede service

VNU Media logo Powered by True