De website is overzichtelijk, de voorraadstatus is duidelijk. De prijzen zijn prima (iets aan de hoge kant).
Ik heb afgelopen vrijdag een auto-houder voor mijn GSM besteld en Copilot Live v8 op SD kaart. Het bestellen verliep vlekkeloos. Ik heb betaald via iDeal.
Wel was ik erg sceptisch over "Vandaag besteld, morgen in huis", wat ze op hun site vermelden.
Na enkele minuten rolde er een mail binnen, met de orderbevestiging. Een uur of 3 later kreeg ik een mail dat mijn bestelling was ingepakt en klaarstond voor verzending. Deze mail vermeldde ook dat ik voor 23:00 uur nog een verzendbevestiging zou ontvangen met een track en trace nummer.
Die middag kwam ook de verzendbevestiging, met een track en trace nummer.
Ik werd zaterdagochtend pas laat wakker, rond een uur of 11 zat ik achter mijn pc. Ik klikte op de link in de verzendbevestiging en ja hoor; "Pakket is voorgemeld" (wat betekent dat de shop het nog nieteens heeft afgeleverd bij TNT, of het heeft op laten halen). Shit!
Tot mijn stomme verbazing troffen we echter een briefje aan in de brievenbus dat de postbode het pakket had afgeleverd bij de buren.
Conclusie: Verzending was zeer snel. Track-and-trace van TNT post loopt een dag achter!
Het pakket was netjes verpakt in een onopvallende doos. Lege ruimtes waren opgevuld met luchtzakken.
Niet nodig gehad
20-10
Een bestelling geplaatst van o.a. een case voor mijn Samsung Omnia Qwerty. Volgens de website is de case geschikt. Bij aankomst echter bleek de case veel te klein te zijn; fout op de website dus. In enkele reacties op dat artikel valt ook al te lezen dat het te klein is voor een aantal telefoons. Blijkbaar heeft CoolBlue daar niks mee gedaan.
Update 28-10
De website bevat een week later helaas nog steeds foute informatie. De origineel bestelde case Valenta maat M was te klein voor mijn Omnia Qwerty (volgens de website echter geschikt). De vervangende case maat XL is nog steeds te krap: alle toetsen/knoppen worden ingedrukt, het scherm unlocked zich omdat er continu druk op één plaats is, en je moet het hoesje van de riem nemen en met twee handen flinke kracht uitoefenen om de telefoon eruit te krijgen. Als de QWERTY er in zit, staat dit lederen hoesje helemaal bol.
Ondanks dat ik reeds op 22 oktober heb aangegeven dat de informatie aangaande de Valenta L niet correct was, is dit nog steeds niet aangepast.
Dit valt me zwaar tegen van PDAShop. Totaal klantontvriendelijk copy/paste-werk in de e-mail, zonder na te denken over een oplossing, geen updates van foute productinformatie ondanks dat ik dit al twee keer heb aangegeven, en daardoor heb ik tot twee keer toe een fout product gestuurd gekregen. Daar heb ik maar één woord voor: prutswerk.
2-11
Eindelijk is iemand wakker geworden en heeft men de lijst met compatible producten aangepast. Daar hebben ze "slechts" 1 respectievelijk 2 weken voor nodig gehad...
3-11
Vandaag werd ik gebeld door een dame (ik ben haar naam even kwijt) die uitgebreid excuses aanboodt voor hetgeen er gebeurd was. Ze verzekerde me dat deze "slechte" review een goede les voor CoolBlue was, en dat ze alles zullen doen om te voorkomen dat zoiets nog eens gebeurd. Ook een tegoedbon gekregen wegens de slechte ervaring.
Die tegoedbon interesseert me niet eens zo heel erg, maar de manier waarop ik nu benaderd werd, de manier waarop CoolBlue excuses aan heeft aangeboden, en de belofte dat dit niet meer zal gebeuren vind ik veel belangrijker. Daarom heb ik de beoordelingen enigszins naar boven aangepast.
10-11
Helaas heb ik inmiddels nog steeds mijn geld niet retour ontvangen, dus dat wordt weer bellen. Vandaar 'Algemeen' toch weer op 'slecht' gezet. Het moet niet nodig zijn dat ik zelf overal achteraan moet bellen? Fout na fout na fout. Ik snap niet hoe zoiets mogelijk is.
Prima verpakt.
20-10
Meteen gebeld met de klantenservice. Die hebben een notitie gemaakt zodat de website wordt aangepast. De rest zou de RMA afhandelen, ook het vervangend artikel.
Vanmorgen (gisteravond) een mail gehad van de RMA-afdeling. Een standaard-mail helaas, met een hoop blabla over afkoelperiode en dat ik het artikel retour moet sturen en voldoende moet frankeren. Pardon?! PDAShop heeft een artikel fout geadverteerd, dus moet zelf voor de kosten opdraaien!
Helaas ook geen woord over een oplossing, zoals een vervangend artikel. Dus weer gebeld met de servicedesk. Nadat ik dik 5 minuten in de wacht had gestaan, eindelijk een medewerker aan de lijn. Hij zei dat ik een antwoordnummer had ontvangen. Een controle in de bijlage bevestigde dit. Ik zei hem dus dat dit erg verwarrend was, omdat de mail sprak over een afkoelperiode en voldoende frankeren. Dat kon hij alleen bevestigen.
Nu moet ik de te kleine case eerst opsturen, vooraleer ik de goede nagestuurd krijg. Dat is eigenlijk vreemd. Ik heb het product al lang en breed betaald, en nu duurt het minimaal tot zaterdag voordat ik de case krijg, voor een product wat eigenlijk op dinsdag besteld is. En niet door mijn gedrag, maar omdat PDAShop verkeerde info op de website heeft staan.
PDAShop mag hier wel de hand in eigen boezem steken, en het nieuwe product alvast opsturen, in de veronderstelling dat ik de foute case terugstuur. Zij hebben tenslotte een fout gemaakt (niet ik), en daar mag iets tegenover staan. Nu ben ik als klant de dupe.
Update 28-10
Aftersales had geen alternatief nadat de tweede case ook niet bleek te passen. Ze hebben blijkbaar geen andere cases die voor de QWERTY geschikt zijn. Op mijn opmerking waarom de QWERTY en deze cases wél als compatible worden aangemerkt, kreeg ik geen antwoord. Ook bleef het stil toen ik zei dat ik dat voor de Valenta L al bijna een week geleden gemeld had maar er niks mee gedaan is.
Ik heb in het verleden veel spullen bij PDAShop besteld. Jaren niks meer besteld omdat ik ze te duur vind. Je verwacht extra service en kwaliteit bij een dure winkel. Helaas danig teleurgesteld. Het zwaarst reken ik ze aan dat ze de foute informatie niet aanpassen. Een foutje is gewoon menselijk, en heel begrijpelijk, maar het is erg slechts als je signalen van klanten niet oppikt en de foute info laat staan. Vandaar mijn score "zeer slecht" voor after-sales.
3-11
Zie "Algemeen"
10-11
Helaas heb ik inmiddels nog steeds mijn geld niet retour ontvangen, dus dat wordt weer bellen. En inderdaad, de Service Desk wist mij te melden dat de terugbetaling op de administratie was blijven hangen. Dus dat wordt wéér vijf werkdagen wachten voordat ik mijn geld terug heb.
Vandaar de aftersales toch weer op 'slecht' gezet.
De website ziet er goed uit, bevat nette informatie over de toestellen. Toen ik had besteld kreeg ik netjes een mailtje dat de order was anderhalf uur later was de order al ingepakt en werd er verteld dat ze na 22:30 het pakket de deur uit zouden doen.
Via Track & Trace kon ik het pakket mooi volgen en deze werd netjes s ochtends bezorgd zoals ik gewend van TNT.
Het was goed verpakt en er waren geen beschadigingen aan dus dat was netjes.
Aftersales
Nog geen gebruik van hoeven maken
Goede website, up to date voorraadinformatie. Je kunt bestellingen tot 22:00 's avonds doen en alsnog worden ze de volgende dag bezorgd. Ook kun je dingen klaar letten leggen in 1 van de winkels.
Ideaal.
Aftersales
De HTC Hero die ik had besteld bleek dode pixels en storende backlight leakage te hebben.
Dit werd terug in de winkel direct erkend en ik kreeg gelijk een vervangend exemplaar.
Ik moest screenprotectors hebben voor mijn HTC TD2, eerst bij de lokale telefoonboer langs geweest. Deze verwees mij door naar deze webshop. Site ziet er goed uit redelijk overzichtelijk. Had ook zo gevonden wat ik moest hebben. Betaling via Ideal geregeld. Ging allemaal behoorlijk vlot. Een half uurtje naderhand een mail dat ze de order ontvangen hadden, daarna een e-mail ontvangen dat mijn order was ingepakt. 's Avonds een mail ontvangen dat me order verzonden was, hier zit ook het factuur bij.
Al met al wordt je goed op de hoogte gehouden van je order status
Mijn bestelling was woensdag geplaatst en deze viel vandaag (donderdagmiddag) op de deurmat. Mijn bestelling pastte naar mijn mening in een gewone envelop. Maar deze zat toch heel netjes verpakt in een bubbeltjes envelop. Verder eigenlijk geen op of aanmerkingen 't is gewoon goed zo.
Afgelopen zaterdag een carkit besteld van Bury. Deze hier besteld vanwege de prijs. Had aangegeven hem af te halen in Eindhoven. Na bestelling direct een bevestiging van mijn bestelling en dat deze vanaf dinsdag 11.00 uur klaar zou liggen. Dit vanwege dat hij niet aanwezig wat in Eindhoven was het een dag later dan normaal.
Dinsdag naar de winkel toe. Deze winkel geeft een zeer goede indruk. Een stuk beter als het hoofdkantoor in Rotterdam.
Werd zeer netjes geholpen door de medewerker aan de balie.
Kortom: voor mij zeker de herhaling waard.
Voordat ik ging bestellen had ik nog een paar vragen. De jongen aan de telefoon was heel behulpzaam en nam de tijd om overal antwoord op te vinden. Hij was ook erg beleefd en correct, en dat is tegenwoordig ook niet in elke winkel standaard. De webshop is overzichtelijk en uitgebreid.
Gisteren in de middag besteld, vandaag om 13:00 geleverd. Binnen 24 uur dus. Alles was netjes verpakt.
Aftersales
NVT, heb ik niet nodig gehad
Duidelijke webshop. Zeer up-to-date. Men leverde als enige al de tomtom 730 met 2 jaar gratis kaartupdates. Tot 22.00 bestellen en de volgende dag geleverd is echt een unieke service.
Orderbevestiging viel meteen in mijn mailbox. Een uur later ontving ik de verzendbevestiging en het track & Trace nummer van TNT. Tevens nog een SMS ontvangen op mijn mobiele telefoon dat het pakket verstuurd was.
Het pakket werd de volgende dag rond 14.00 uur bezorgd. Nette verpakking zonder beschadigingen.
Goede overzichtelijke website.
Bestellen van je artikel plus eventueel handige extra's is zo gedaan.
Na bestelling orderbevestiging met Track&Trace nummer.
Verzending in gewone verzend doos, voorzien van wat karton als dempend materiaal.
Wel stevig, maar kan beter naar mijn mening.
In 1 woord geweldig! Ik moest een PDA hebben en ze hadden hier een aantrekkelijk aanbod. 18-12 's avonds om 20.09 besteld en via ideal betaald. Ik had nog nooit via ideal betaald maar het werkt echt fantastisch! Inloggen bij de postbank tan-code invoeren en klaar. Direct daarna een mailtje binnen met de orderbevestiging. Vervolgens om 21.37 een mailtje dat de bestelling verstuurd was en vandaag (19-12) via de pakketpost binnen gekomen!
Binnen 24 uur! Ik had nog even gekeken maar ze hebben een Postdistributiecentrum naast de deur zitten dus waarschijnlijk is dat de reden dat dit zo snel kon.
Zolang er maar niets aan de hand is prima. Heb een paar goede ervaringen. Overzichtelijke website, makkelijk bestellen en snelle levering. Wel een ervaring met after sales gehad die in eerste instantie slecht leek uit te pakken, maar toch nog goed is opgelost.
Snel en goed, niets op aan te merken.
Aftersales
Uiteindelijk helemaal goed gekomen, maar dat ging niet van een leien dakje. Haperende communicatie, waarbij dingen worden beloofd die eerst niet worden nagekomen - maar uiteindelijk dus wel. Grootste probleem is dat wanneer een reparatie waanzinnig lang duurt, er absoluut geen communicatie is. Als je er dan achter heen gaat, door bijv. een mailtje te sturen, word je niet veel wijzer.
Korte samenvatting van mijn ervaring:
16/9 Toestel (HTC Touch Diamond P3700 UK) besteld
17/9 Toestel afgeleverd
29/9 Toestel stuk: kan niet meer bellen
30/9 Ontvangstbevestiging
8/10 Nog een ontvangstbevestiging?!
3/11 Mededeling dat toestel is gerepareerd door fabrikant, in dit mailtje staat 'na ontvangst ... op 08-10-2008'
4/11 Het 'gerepareerde' toestel wordt bij mij bezorgd.
5/11 Toestel is kapot: Bluetooth en WiFi doen het niet. De medewerker die ik aan de lijn krijg heeft veel begrip voor mijn situatie en doet voorkomen dat geld terug een reele optie is. Daar heb ik wel oren naar, want ik ben het vertrouwen in dit toestel helemaal kwijt. Ik stuur daarom ook de Carcomm Car Holder terug.
7/11 Ontvangstbevestiging
23/11 Nog steeds niets gehoord. Er zijn inmiddels weer twee weken voorbij dus ik stuur maar een mailtje.
24/11 Reactie van pda shop: geld terug is geen optie, toestel is weer doorgestuurd voor reparatie.
24/11 Ik bel op. Mij wordt beloofd dat er contact met mij wordt opgenomen, maar de medewerker wil geen toezegging doen wanneer.
26/11 Ik bel weer op, want ik heb nog niets van pda shop gehoord. De medewerker die ik nu aan de lijn heb deelt mij doodleuk mee dat het toestel eind volgende week terug zal zijn van reparatie. Dat is 5 december! Ik laat weten dit absoluut niet acceptabel te vinden. Daarop belooft hij mij voor het eind van de dag terug te bellen. Dat doet hij niet.
27/11 Ik stuur maar weer een mailtje naar PDA shop met een uitgebreide beschirjving (min of meer wat hier staat). Er wordt in het antwoord weer vermeld dat het toestel pas volgende week klaar zal zijn.
Op mijn klacht over het gebrek aan communicatie en het feit dat ik nu van de afgelopen twee maanden slechts anderhalve week het toestel heb kunnen gebruiken gaat men in eeste instantie niet in.
Maar dan gebeurt het! Op 28/11 word ik opgebeld door pda shop, met excuses voor de gang van zaken en het aanbod een ander toestel uit te zoeken! Binnen een week is het hele verhaal opgelost.
Eind conclusie: overal kan wel wat fout gaan, en helaas heb ik daar wat van meegekregen de eerste keer dat ik een apparaat kocht bij pda shop dat niet probleemloos functioneerde. Uiteindelijk perfect opgelost waarbij pda shop zich erg coulant toonde. Zo hoort het, dus toch een voldoende.
Xperia hier besteld om 16.00 uur. Gelijk alles opgestuurd en via de mail werd ik netjes op de hoogte gehouden van de afhandeling.
Enige probleem was dat de telefoon al uit de doos was geweest. Er zaten namelijk kleine krasjes op de onderkant en zijkant en ook het beschermfolie op het display zat los. Omdat het ging om kleine krasjes (en de Xperia al weer uitverkocht was) het toestel niet geruild, maar netjes is het natuurlijk niet
Nette verzending met Track & Trace. Binnen twee dagen afgeleverd.
Update:
1-12: Telefoontje gehad van een medewerker van PDAshop die mij vertelde dat ik het toestel kon omruilen omdat het al gebruikt was. Erg netjes natuurlijk maar omdat ik niet in de buurt van een van de winkels woon besloten de telefoon op te sturen. De verzendkosten zou ik terug krijgen.
3-12: Bevestiging dat het toestel ontvangen is door pdashop.
9-12: Bevestiging dat de zending in goede orde ontvangen is
10-12: Mail dat ik het toestel kon afhalen t.w.v. 679 E !?. Even gebeld om na te gaan wat er aan de hand is aangezien het toestel kosteloos opgestuurd zou worden. Dat zou als nog gebeuren volgens de medewerker
10-12: Bevestiging dat het toestel verstuurd wordt. Nog een keer gebeld en het toestel zou 11-12 of 12-12 binnen zijn. 11 en 12 December maar even thuis gebleven om op het pakketje te wachten maar dat kwam niet.
12-12: Geen telefoon, wel een mailtje dat het toestel onderzocht is en gerepareerd is (!?!). Hier gaat duidelijk iets mis, toch weer even gebeld: het toestel dat ik krijg is toch echt een nieuwe, is al verstuurd en komt 12-12 op 13-12 binnen.
13-12: Nog steeds geen telefoon, wel een duur abonnement en geen verzendkosten terug. Helaas heb ik de telefoon nu langer niet dan wel gehad en heb ik serieuze twijfels of de telefoon (dan wel een nieuwe natuurlijk) ooit nog komt.

15-12: Weer gebeld, de telefoon was nu echt verstuurd en komt uiterlijk morgen binnen (intussen al de 3e keer dat ik dat hoor). We wachten weer even af.
Ik kwam op hun website terecht via een directe link in de pricewatch. Ik heb deze winkel gekozen omdat ik er al eerder ervaring mee had en ik ze wel vertrouw met vooruitbetaling.
Ik bestelde een telefoon, maar had een bijbehorende geheugenkaart snel gevonden, ontdanks dat ik via een externe link binnengekomen was.
Ze vermelden "voor 21:00 besteld, volgende werkdag geleverd". Ik bestelde op vrijdag en kreeg het zaterdag al in huis. Mensen die vrijdag bestellen en als bezorgadres hun werkadres willen opgeven moeten dus even uitkijken. Ze gebruiken track en trace, en dat werkt gewoon. De bestelling zat in een voldoende stevige kartonnen doos.
Aftersales
Toestel en memorykaart werken goed, dus ik heb tot nu toe geen aftersales nodig gehad. Laten we hopen dat dat zo blijft.
Heb meerdere keren wat besteld bij de PDAshop en kan maar één ding zeggen: uitstekend. Ook is de webshop snel en duidelijk ingericht met een prima werkende zoekfunctie.
Alles zit perfect verpakt. Alleen moet men gaan versturen met de optie dat de ontvanger moet tekenen voor ontvangst. Deze laatste keer meldde TNT dat het pakketje afgeleverd was, maar niet bij mij. Pakketje was dus zoek.
Aftersales
Men heeft mij een papier laten teken, dat ik het pakketje inderdaad niet ontvangen heb, en heb daarna het bestelde geleverd gekregen. PDAshop gaat daarna pas TNT aansprakelijk stellen. Daar wordt je als consument niet de dupe van. Ik heb hier niets anders dan lof over!
De website is zeker overzichtelijk. Het enigste wat ik persoonlijk vind ontbreken is duidelijkheid m.b.t. montagekits van pda's/smartphones in de auto.
Maar ondertussen is dit verder een zeer duidelijke shop, netjes ook een bevestiging gekregen, en statusupdates.
Veel sneller dan ik verwacht had!
Ik heb vrijdag een bestelling geplaatst, en zaterdag werd dit afgeleverd. Het was stevig verpakt, en tevens schokbestendig ingepakt. Daarnaast is er gebruik gemaakt van track & trace, wat de ervaring natuurlijk enkel maar verbeterd.
Geen ervaring mee
Mooie website, makkelijk zoeken, prijzen zijn netjes, en zeer uitgebreid assortiment.
Winkel in Eindhoven ziet er wat kaal en armoedig uit, zou best wat meer aankleding kunnen gebruiken, ook de buitenkant van het pand.
Overigens heb ik het product wel online besteld, voor de rest zie after sales.
Product zat gewoon heel netjes verpakt met een anonieme doos er om heen, en ook gewoon gevuld met opvulmateriaal om het product te beschermen.
Aftersales
Zeer goed ook, het product werkte helaas dus niet (doa dus), na een paar dagen alles gedaan wat op de site van de fabrikant zat geprobeerd, en toen opgegeven.
Gebeld, netjes te woord gestaan (wel redelijk lang in de wacht gestaan), vervolgens product gewoon in Eindhoven om kunnen ruilen voor een ander, zelfe product, waar ik zeer blij mee ben.
Is natuurlijk veel makkelijker dat heel je product op te moeten sturen en maar afwachten wanneer je wat terug krijgt, dit werkt super goed, en zal hier dan ook zeker vaker bestellen (en ik heb nogal wat nodig).
De website werkt prima en heeft actuele voorraad overzichten. Een belangrijk criterium voor mij omdat ik beschikbaarheid vaak belangrijker vind dan de scherpste prijs. Ook het assortiment was goed, en de geboden informatie over het product ruim voldoende.
Bij eerste aanbieding was er niemand thuis, de daaropvolgende dag wel. Ik kreeg netjes vooraf een SMS dat het pakket de deur uit was, en kon het pakket met de via email verstuurde tracking informatie volgen.
Op de doos stond alleen Coolblue als afzender, wat minder opvalt dan PDAShop.
Aftersales
Niet mee te maken gehad, alles doet het prima.
De website werkt prima en heeft actuele voorraad overzichten. Een belangrijk criterium voor mij omdat ik beschikbaarheid vaak belangrijker vind dan de scherpste prijs. Ik had nog nooit besteld bij deze shop en de review van de mede-tweakers was ook in orde.
Ik heb een 2 Disk Nas besteld, een Synology DS207+. De prijs was prima, te meer er geen verzendkosten voor dit product werden berekend. Betaling verliep via iDeal, waarvoor geen extra kosten werden berekend dus ideaal.
De uitlevering van het product vond de volgende dag plaats en tot mijn verbazing ontving ik een sms om mij van dat feit op de hoogte te stellen.
De verpakking was prima. Ruim in de doos en verpakking van de Synologie plus inhoud is puntgaaf aangekomen.
Verzending ging met TNT post. Toch een stuk prettiger dan andere verzenddiensten die bijvoorbeeld bij je buren afleveren.
Aftersales
Voor deze aankoop nog niet mee te maken gehad
Website is erg overzichtelijk en prijzen zijn naar mijn idee niet veel duurder dan de rest. Op de site is een functie aanwezig waarmee je stap voor stap je mobiele telefoon kan uitzoeken (welke het beste bij jou past). PDAShop heeft een enorme hoeveelheid Smartphones (en andere producten).
Bestelling en betaling gaat zonder enige problemen via IDeal.
Later krijg je netjes een mail waarin een Track en Trace code staat en het pakket kan volgen.
We hebben 2 HP 914c toestellen besteld. Deze hadden we rond 16:00 besteld (en betaald via IDeal). Dezelfde avond om een uur of 22:00 kregen we een e-mail dat het pakket al verzonden was met een TNT Track and Trace code. De ochtend erna stond er op de site van TNT dat het pakket nog in zwolle moest zijn maar mijn collega belde 2 minuten later op dat het pakket al ontvangen was !!
Alles netjes en beschermt in een bruine doos verpakt.
Complimenten aan PDAShop !!