Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Je kunt ook een cookievrije versie van de website bezoeken met minder functionaliteit. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , reacties: 129, views: 148.738 •

Tot slot

De Galaxy Note 3 is duidelijk een derde versie; het concept van de pen in combinatie met het grote scherm is geperfectioneerd. De pen heeft inmiddels vele functies en gebruikers die nu enthousiast zijn over de mogelijkheden van de S Pen, zullen de nieuwe opties een welkome aanvulling vinden.

Daarnaast is ook het ontwerp een duidelijke update. De leerachtige achterkant met stitches en de 'pagina's' aan de zijkant zijn wel een beetje gekkigheid, maar het idee pakt in elk geval op diverse punten goed uit; hij voelt beter in de hand en laat minder vingerafdrukken achter.

De Note 3 is echter vooral een smartphone voor de Note-liefhebbers. Als het gaat om telefoons met grote schermen, dan heb je dit najaar behoorlijk veel meer keuze, maar als je zoekt naar een toestel met uitgebreide penfuncties en een digitizer, kun je nog altijd maar bij één smartphone terecht.

De adviesprijs van 749 euro is echt ontzettend hoog, maar daarvoor krijg je wel een telefoon met de snelste hardware van dit moment en de meeste sensoren en functies. Dat in combinatie met de snelheid van de software maakt van deze Note 3 met enige afstand de meest indrukwekkende smartphone die op deze IFA te vinden is.

Lees ook de gebruikersreviews

Populaire gebruikersreviews

Meer gebruikersreviews over deSamsung Galaxy Note 3


Door Arnoud Wokke

- Redacteur

Arnoud werkt sinds 2008 bij Tweakers en heeft een voorliefde voor alles wat met smartphones te maken heeft. Niet alleen is hij nieuwsjager en schrijft hij achtergronden voor Tweakers, ook test hij geregeld smartphones in het Testlab of op een beurs.

Volg Arnoud op Twitter

Reacties (129)

Reactiefilter:-11290123+198+25+30
Wat een geweldige telefoon qua specs, en wat is dat Touchwiz toch ongelooflijk lelijk. Als ze daar nou eens een enorme overhaul aan geven, het sneller en strakker en logischer maken, ben ik verkocht. Maar nu niet.

Wel mooi dat ze geen glimmend plastic meer op de achterkant hebben, dat zou bij een telefoon van 749 Euro ook niet echt gekund hebben.
Je kan toch Apex Launcher draaien? Dan merk je er niet heel veel van. Enkel in de instellingen zie je het dan.
Kan je dan nog de spen gebruiken als je Apex installeer?
een launcher beheert alleen het startscherm en het menu met de apps
Ik raad trouwens ADW.launcher of GoLauncherEX aan

Wanneer je een ROM installeert met een (bijna) schone Android zijn alle functies natuurlijk wel weg

[Reactie gewijzigd door maartenvdezz op 7 september 2013 10:48]

Dat is geheel persoonlijk denk ik. Apex is een stuk lichter en sneller dan Go Launcher.

Maar het toetstel zelf ziet er netjes uit. Ik ben benieuwd hoe de "leren" achterkant erin het echt uitziet.
Dat is waar, maar ik heb toch liever een ROM naar mijn keuze dan zo'n min of meer halfbakken oplossing. Het vervelende dan is echter weer dat je vrijwel alle unieke functies kwijtraakt.
Nee nep leer met nep stiksel past gelukkig wel bij een smartphone van bijna 800 euro. |:(
Niet helemaal, maar beter dan het oude is het wel. Daarnaast zijn er veel pluspunten: het is stevig, licht, goedkoop, krasbestendig en makkelijk schoon te maken. Dan is aluminium allemaal leuk en aardig, maar dat is duurder, zwaarder en krast snel. Daarbij, je hebt plastic en plastic. Ik heb een Oppo Find 5, en ondanks dat de achterkant van plastic is voelt die zeer stevig en premium aan. Dat in tegenstelling tot bijvoorbeeld een SGS3.
Ik denk dat dat @NotSoSteady het meer over de nep stikels had dan over het plastic. Zeg nou zelf, dat ziet er toch niet uit? En dan nog die vreselijke Touchwiz, brr. Video's opnemen met 4K kan leuk zijn, maar waarom zorgen ze er dan niet voor dat het minstens met 25 fps gaat. 13 fps is het gewoon niet, daarmee zeg je feitelijk dat de telefoon gewoon te traag is voor deze feature, maar je stopt het er maar in om op de doos te kunnen zetten dat je 4K kunt opnemen. Net zoals de GoPro Hero3.
Die stiksels zijn inderdaad ook niet mijn smaak, maar het is al beter dan dat gladde plastic. En als je er een leren cover bij haalt matcht het mooi.

4k is inderdaad een gimmick, zorg eerst maar eens dat 1080p er goed uitziet en dat hij OIS heeft. Maarja, dat het kan is natuurlijk leuk. Er moet een eerste zijn, ander komt er nooit een mobieltje dat echt goede 4k opneemt.
Ben ik niet helemaal met je eens. 4k geschaald naar 1080P ziet er van wat ik heb gezien (Note III bijv.) doorgaans al veel beter uit dan native 1080P op de meeste consumenten opneem apparatuur. Een beetje vergelijkbaar met de hoge resolutie's van fotocamera's die juist geschaald naar lagere resoluties ook voordelen bieden t.o.v. van camera's die native die lagere resolutie hebben.
de GoPro Hero3 (black) filmt 4k ook maar met 15 fps:
Slow-motion aficionados and industry professionals will love the HERO3: Black Edition's 1080p-60, 720p-120, WVGA-240, 960p-100 and 1440p-48 video modes while those desiring a cinematic look will appreciate the ultra-high resolution 2.7KP-30 fps and 4KP-15 fps (Protune only) video modes.
(bron)

2,7k is echter 30FPS. Ik werk zelf met de hero 3 black en vind de kwaliteit echt verbazingwekkend!

daarnaast is die van de 5d markIII ook wel lekker..

Een telefoon heeft echter een hele andere doelgroep. Niet iedereen gebruikt zijn telefoon om mee te filmen, laat staan 4k film(pje)s.
Het leer vind ik wel mooi, alleen ik vraag me af of het practisch is. Leer is niet per sé krasbestendig. als je er mee langs een scherp randje gaat dan is dat duidelijk te zien.

Touchwiz: kost veel energie / opslag van de telefoon. Wat jammer is.
En toen het plèstik was, was het ook niet goed. Het is gewoon een smaakkwestie. Altijd mensen die erover zeiken. Het is niet goed of het deugt niet. Commentaar om het commentaar. Je vind het mooi of je vind het niet mooi. Als je het niet mooi vind, koop je 'm niet. Klaar. Als ik het internet moet afstruinen om bij elk product te gaan roepen of ik het mooi of niet mooi vind, kan ik mijn baan wel opzeggen.
is het dan niet beter dat je voor een acer liquid s2 gaat bijna zelfde specs gorilla glass 3 en (bijna) stock android en dat voor 550 euro
Ik kan nergrens vinden of er FM radio op zit. Ik luister bijna 3 uur per dag radio. Ik vond het echt jammer dat ze de radio steeds vaker weg laten
Note2 had het nog, aangezien ze ook het nodig vinden een thermostaat erin te knallen kan je er denk ik wel veilig vanuit gaan dat het erin zit.
De galaxy S4 heeft het niet meer, dus ik denk de Note 3 ook niet meer.
Waarom is dit eigenlijk? ik ken echt een grote groep gebruikers die dol is op radio luisteren via de phone.
Grappig, van mijn vriendengroep en collega's gebruikt niemand de FM radio. (groep van ~20 a 25 mensen)
FMRadio:
  • Nieuws
  • Weer
  • Muziek
Je kan niet uitkiezen wat voor nieuws en zeer lokale weer of weer op een bepaalde specifieke plek op de wereld.
Muziek kan je zelf niet uitzoeken. De Note 3 heeft 64GB waar je genoeg muziek op kan zetten.

Nieuws/Weer -> Apps of wifi streaming radio.
Muziek -> MP3/Flac -> FM = Lage kwaliteit muziek.

FM Radio, wanneer gebruik je dat? In de auto heb je je eigen radio, op het werk en thuis heb je wifi voor streaming radio. In de trein heb je zaad ontvangst vanwege de kooi van Faraday.
Je behoort tot een zeer kleine groep mensen die nog radio wil in hun smartphone. Ik wil je niet ontmoedigen en een FM-radio blijft een persoonlijke keuze. Maar dit is hoe ik er naar kijk.
De fietsende mens vindt het heerlijk om FM te luisteren via zijn mobiel. Althans, deze fietsende mens.
ik gebruik FM op mn htc onderweg, streaming zou ik dan alsnog naar radio doen.
Er zijn zat werkgevers die streaming over hun netwerk uitschakelen.
Databundels zijn de beperkende factor daarvoor.

het enige probleem is als je een tunnel in rijdt dat je dan even geen goed ontvangst hebt, maar dat zou met streaming over 3/4G ook zo zijn.

Daarnaast verbruikt FM radio minder energie dan streaming :)
Afgelopen zomer was ik erg blij FM-radio op mijn telefoon.. Fietsend kunnen luisteren naar de tour-de-frace. Ik zou zo'n feature echt missen, maar ik denk niet dat het ijn het geval van de NOTE3 uitmaakt, aangezien je deze denk ik niet snel mee zult nemen op de fiets ;)

Ik heb daar een simpele HTC voor (GPS/muziek).
In de trein heb je zaad ontvangst vanwege de kooi van Faraday.
Zover ik heb kunnen merken gaat het daarbij meer om 'blind spots' dan om de kooi van Faraday. Mijn 3G valt alleen ergens omstreeks Delft eens weg, maar verder gewoon super bereik. (traject Rotterdam-Leiden)

Overigens ben ik het verder met je eens, ik gebruik mijn radio functie ook nooit... Net als FLAC muziek op mijn foon overigens, lastig om aan te komen tenzij je zelf ript.

[Reactie gewijzigd door Raventhorn op 7 september 2013 11:41]

FMRadio:
  • Nieuws
  • Weer
  • Muziek
Je kan niet uitkiezen wat voor nieuws en zeer lokale weer of weer op een bepaalde specifieke plek op de wereld.
Muziek kan je zelf niet uitzoeken. De Note 3 heeft 64GB waar je genoeg muziek op kan zetten.

Nieuws/Weer -> Apps of wifi streaming radio.
Muziek -> MP3/Flac -> FM = Lage kwaliteit muziek.

FM Radio, wanneer gebruik je dat? In de auto heb je je eigen radio, op het werk en thuis heb je wifi voor streaming radio. In de trein heb je zaad ontvangst vanwege de kooi van Faraday.
Je behoort tot een zeer kleine groep mensen die nog radio wil in hun smartphone. Ik wil je niet ontmoedigen en een FM-radio blijft een persoonlijke keuze. Maar dit is hoe ik er naar kijk.
Op veel werkplekken zijn radiostreams gebokkeerd ivm BUMA/Stemra, dus kun je niet streamen behalve over 3g(hetgeen verassend veel data slurpt trouwens) . Daarnaast zijn radio & tv dé media bij grote rampen om de massa te bereiken, in case of emergency zou het fijn zijn als je een radio on board hebt.

Ik ken me iig voorstellen dat mensen radio functionaliteit zoeken, ik vind het zelf een handige feature waar ik tot nu toe wel gebruik van heb gemaakt in zeer uit zonderlijke gevallen. De note 1 heeft iig wel een radio dus ik verwacht eigk deze ook, want doorgaans biedt Samsung méér functionaliteiten ipv minder bij elke iteratie :+

[Reactie gewijzigd door Rey Nemaattori op 7 september 2013 12:48]

Er zit geen radio in daar kan je vanuit gaan. Waarom is mij ook een raadsel als het dan nog DAB+ zou ondersteunen dan zou ik het nog ergens kunnen begrijpen.

Ik luister graag radio, meestal live talk of sport en regionale zenders. FM radio is gewoon kwa engergie efficiëntie en data verbruik onovertroffen en het is ook nog eens echt live en hik-ups zijn non-existent!

[Reactie gewijzigd door Gallant op 7 september 2013 14:11]

In thuisland Korea worden er bijna geen telefoons verkocht zonder digital broadcast mogelijkheden. In de metro en treinen in Korea en Japan worden de signalen versterkt en je ziet dan ook iedereen op z'n smartphone naar series kijken of naar een radiostation luisteren.
Het voordeel vanradio boven 'eigen' muziek is dat je handjes los kan luisteren. Je kunt doorgaan met je werk en het is iedere keer weer een verrassing wat je te horen krijgt ;)
Shuffle door je eigen collectie heen gaat ook gewoon verrassend handsfree.
alleen heb je dan geen commentaar van dj's tussendoor (dat is o.a. voor mij wel leuk, beetje afhankelijk van de dj's)
Bij shuffle in eigen library weet je toch nog wel wat er kan komen, je hebt het er zelf opgezet
alleen heb je dan geen commentaar van dj's tussendoor (dat is o.a. voor mij wel leuk, beetje afhankelijk van de dj's)
Bij shuffle in eigen library weet je toch nog wel wat er kan komen, je hebt het er zelf opgezet
Mja,op de radio ook... ik hoor de hele(afgelopen) week dezelfde 5 -6 nummers, daft punk, iets van katy perry(zo lijkt 't iig), "this is fucking awesome", een of ander AVIcii riedeltje en een rock nummer, de rest van het uur bestaat uit reclame en geouwehoer van DJ's tussen door. Ik beodel, muziek is leuk, maar hetzelfde nummer 7x per dag horen :X

Met 32 tot 120GB aan muziek heb je keuze uit like 3-10k nummers, wel fixed nummers maar dan nog, good luck predicting :+


Zo heeft iedereen voors en tegens voor radio vs. streaming vs opslag...
Dat ligt dan aan jou zenderkeuze.
Volgens mij heeft sky radio van 9 tot 5 geen dubbele nummers.
Althans daar adverteerde ze vroeger in ieder geval mee.
Ik luister vooral veronica, die spelen eigenlijk alleen oude meuk af en dus voldoende keus om het gevarieerd te houden.
Wat ik meer jammer vind is dat ze geen DAB+ support toevoegen. Dit is toch een moderne high-end telefoon, dat ze oudere FM technologie niet meer ondersteunen is tot daar aan toe, maar een DAB ontvanger zou er toch wel vanaf moeten kunnen.
ff TuneIn Radio downloaden ;)
streaming.....
Volgens GSM arena zit er FM radio op de note 3.

Zie: http://www.gsmarena.com/c...e1=5665&idPhone2=5371
De prijs is echt retarded voor wat ik van samsung gewend ben..

Geweldig specs en alles maakt het wel mooi, maar er zal dus ook geen mogelijkheid meer zijn voor een normale kunststof achterkant? dat leer spreekt me dus totaal echt niet aan op een telefoon! :(
Daarbij komt dat ik het er echt heel opzichtig als skai (nep- of kunstleer) uit vind zien. Dat draagt niet echt bij aan een premium uitstraling, ik zou dan nog liever plastic hebben denk ik.
Zo erg was dit "plastic" ook weer niet eens, heb nog de S3 LTE hier liggen en het voelt prima aan, ook komt de kleur van de telefoon er best mooi door.

het is jammer dat mensen plastic altijd als plastic zien, er zijn vele soorten kunststoffen met vaak verrassende eigenschappen.
Really?

Gladde plastic heeft vele nadelen:
  • Het krast snel
  • Het glimt lelijk
  • Het laat vingerafdrukken achter
  • Je hebt minder grip
Als je een achterkant hebt met een structuur in het plastic verandert de eigenschap aanzienlijk je hebt dan:
  • Amper last van krassen
  • Het glimt niet
  • Laat geen vingerafdrukken meer achter
  • Je hebt veel meer grip
  • Duurzamer blijft langer mooi
Een structuur op een achterkant is juist premium en voelt veel beter in de hand. Ik zelf heb nu de S2 ook met structuur op de achterkant. Na al die tijd geen enkel krasje. Alleen op de gladde gedeelte aan de onderkant. Tevens heb ik de Nexus 7 met een heerlijke achterkant. En kijk eens naar de Sony Xperia ZL met een prachtige achterkant.
Een achterkant met structuur is duurzaam en blijft langer mooi.

Toen Samsung overstapte op een gladde achterkant sinds de S3 en de Note 2 wou ik geen Galaxy meer hebben. Deze achterkant trekt mij juist weer aan naar Samsung.
De Note 1 had een prachtige achterkant. Voor mij nu nog steeds de mooiste van de Note serie. De Note 2 is er gewoon op achteruit gegaan. Gelukkig hebben ze nagedacht bij de Note 3 en gaan ze voor structuur.

[Reactie gewijzigd door Texamicz op 7 september 2013 09:26]

Ik heb haast nooit last van een gripprobleem, de vingerafdrukken zijn niet te zien op de zwarte s3, ook zijn deze echt zeer goedkoop en te customizen als je nieuwe backcovers koopt via ebay.
Dat doen ze met TV's ook. Ik heb mijn tv uitgezocht op de looks, ik wilde echt niet zo'n glimmend zwart geval.. Het is mat zwart geworden (LG).

Bij notebooks hetzelfde verhaal: de macbook pro's (wit) zien er allemaal vreselijk uit na 2 jaar gebruik, terwijl mijn Lenovo er als nieuw uitziet, terwijl ik daar veel lomper mee ben omgesprongen. Mijn nieuwe Nexus 7 heeft een een mat black achterkant (zwart) en ik ben daar erg blij mee!
Samsung kennende zijn de telefoons volgend jaar geen hol meer waard, dus als je even geduld hebt, kun je deze voor een prikje kopen. :)
Wat was je gewend dan de Note 1 en 2 hadden dezelfde ADVIESprijs...
Niet. Die kon je bij de intro voor 500-550 kopen, niet 750.-


Kan het weten, heb ze allebei op dag 1 binnengehad.
kopen en advies zijn bij samsung altijd twee hele verschillende prijzen. dat geld voor deze note 3 vast ook.
De achterkant vind ik echt een tegenvaller, waar is de mooie glimmende achterkant?! Dit is leer-achtig materiaal...soort fake skai ziet er echt cheap uit.

Ik heb mijn S2 met uber glimmende achterkant al sinds release dag 1, dus meer dan een jaar. Ik heb er nooit een hoesje om gehad en ben er niet bepaald zuinig op.

Gaat gewoon in mijn broekzak, gewoon in de middelconsole of deur van de auto, gewoon de laptop tas in, is meerdere keren gevallen en altijd op een stenen vloer, zelfs tijdens het fietsen en hardlopen en gebruik hem zowel zakelijk als prive, dus wat dat betreft ben ik als ICTer een echte poweruser.

En na al deze beproevingen, ziet die achterkant er nog steeds perfect uit. Het materiaal is gewoon superduurzaam. Het enige dat je er op ziet zijn de vingervlekken. Haar krasjes en kleine deukjes vallen gewoon niet op.

Ik denk dus ook echt dat deze nieuwe achterkant een serieuze teleurstelling gaat zijn. Het lijkt minder gevoelig maar ik denk juist dat het gevoeliger is!

(denk eens aan een auto, een glimmende auto met een krasje...valt nauwelijks op. Zo'n auto met een matte kleur of carbon achtig materiaal...elke kras is een drama! En voor deze achterkant moet je dan maar eens speciaal kijken naar je binnenkant. Er is niets erger dan een kras op lederen bekleding (stoel, stuur of deurinleg. Een krasje op het kunststof dashboard kastje...valt niet op, poets je zo weg...)
De S2 heeft een matte, niet gladde achterkant.
Die prijs is werkelijk belachelijk. Voor minder dan de helft van de prijs heb je de nieuwe Xiaomi MI3, met dezelfde specs ( - behalve 4G dan, maar dat bestaat toch nog niet in België).
Voor minder dan de helft van de prijs heb je de nieuwe Xiaomi MI3, met dezelfde specs ( - behalve 4G dan, maar dat bestaat toch nog niet in België).
... en een kleiner scherm... En een IPS in plaats van Super AMOLED... En een oerlelijk ontwerp.. En geen support in Europa

Het zijn allebei telefoons, verder houdt de vergelijking wel op.
Een IPS scherm hoeft niet minder te zijn dan een SAmoled volgens mij?
Nee, dat klopt, maar het helpt wel in het prijsverschil. Het ging me er om dat er een totaal ongerelateerde telefoon bij gehaald wordt met aan alle kanten mindere specs en dat er dan geroepen wordt dat de Note 3 'dus' te duur is.
Sterker nog, voor een derde van de prijs heb je een Asus Fonepad Note 6 FHD. Je levert een beetje snelheid in, maar wel een groter scherm.
Niet met dezelfde specs.
In de Note 3 zit de duurste versie en snelste versie van Snapdragon 800.
In de Note 3 heb je een Super Amoled Full HD scherm wat gewoon super mooi is. Ja ze hebben gesatureerde kleuren in het menu. Maar dat is om het menu duidelijk te maken. Je kan hem ook anders instellen als je wil.
Het touchscreen met pen is sowieso een plus van de Note 3.
Daarnaast is het nog de vraag of je een goede batterij en display krijgt bij de Xiaomi. Waarbij je bij Samsung dat gewoon zeker weet.

Daarnaast heb ik die Xiaomi hier nog niet in de winkel gezien voor die prijs. En die gaat ook wel wat hoger worden dan in China. Denk aan alle bijkomende kosten voordat je hem echt hier gekocht hebt. Xiaomi is tevens een internet bedrijf. Dus als een winkel hem hier wil verkopen... inkopen + invoerzaken + winstmarge en ga zo maar door....
Ik kijk zelf sterk naar de LG G2 en deze Note 3. Prijs verschil is duidelijk stevig in het voordeel met een adviesprijs van 550 euro voor de LG (als ik me niet vergis). Voordeel van de LG G2 is OIS, smallere bezels en lichter. Het 5,2 inch FHD IPS scherm zie ik ook als een voordeel want geen amoled degeneratie geen pentile of andere subpixel truukjes en beter afleesbaar in de zon. De glimmende achterkant van de LG g2 vind ik daarentegen weer minder apealing.

Oja, de soc in de LG is een Qualcomm MSM8974 Snapdragon 800 geklopt op 2,26 GHz dus is denk ik de mindere versie al spreekt tweakers in de deze hands-on over 2,16 GHz voor de goedkopere variant maar dat klopt denk ik niet.

De LG G2 heeft een FM radio voor de Note 3 is dat nog niet duidelijk, heeft de Note dat niet dan valt die waarschijnlijk af. Ik wacht ook nog de release van de NEXUS 5 af die ook door LG wordt gemaakt en weer een hele scherpe prijs mee zal krijgen Google kennende.

[Reactie gewijzigd door Gallant op 7 september 2013 14:42]

wacht anders even de winkel prijzen af. Dan weet je precies het prijs verschil.
zat the wachten op de prijs van de note 3
ga nu toch 100% zeker voor de z ultra
water dich stof vast grootere scherm
en goedkoper XD
Ja helemaal mee eens, wat samsung het voor mij maakte was de geweldige prijs/kwaliteit verhouding, maar boven de 400 euro betalen voor een telefoon vond ik al veel..maar een adviesprijs van 750 (wat heus niet lager zal worden dan 500) is wel erg belachelijk, ik snap wel dat hardware een bepaalde prijs heeft..maar is het meeste niet gewoon overkill niveau wat je toch niet gaat merken of gebruiken?
zat the wachten op de prijs van de note 3
ga nu toch 100% zeker voor de z ultra
Hoezo, de Z Ultra kost nu nog steeds ¤ 650,- terwijl hij al in juni is geïntroduceerd. De Note 3 gaat echt wel onder deze prijs uitkomen hoor. Al kan dat even duren. De S4 kostte bij zijn introductie ook ¤ 700,-, en zit nu op ¤ 498,-.

[Reactie gewijzigd door einstein op 7 september 2013 09:08]

Evengoed erg veel geld.
Nu nog steeds? De Ultra is hier nog helemaal niet officieel uit, dat komt hij pas halverwegen septemer. Niet zo gek dus dat de prijs nog niet aan het zakken is.

Ik heb trouwens nu een weekje een Ultra, bevalt echt super. Als ik de Note3 nu zo zie ben ik blij dat ik niet gewacht heb.
Hmm de Z Ultra was ook ¤720,- als adviesprijs, de Note III zal ook zeker wel dalen. Helemaal in combinatie met een abonnement.
Nu nog wachten op een google play edition :)
Ik weet niet of je daar blij mee zal zijn. Daarmee verliest de Note ruim 90% van zijn features (een schatting uiteraard). De S-Pen zal dan weinig kunnen, en dan betaal je eigenlijk alleen voor het grote scherm en de hardware.
Mooie telefoon! Gezien de features en hardware vind ik de prijs niet eens zo gek hoog. Tenminste, als deze net als altijd met zo'n 15% daalt als deze op de markt verschijnt.

Op de foto's zie ik een horloge icoon in de statusbalk en ook stast er ergens 'connected to Samsung Gear'. Daar had ik ook wel wat over willen lezen!
Artikel was er al: reviews: Samsung Galaxy Gear: voorloper van een nieuwe revolutie?

[Reactie gewijzigd door jip_86 op 7 september 2013 10:19]

Thanks, had ik gemist!
Galaxy Note 3 Multi Vision:
1 https://www.youtube.com/watch?v=t3Vsjg3_SgQ
2 https://www.youtube.com/watch?v=xu3OTsV2Xcc

[Reactie gewijzigd door Esthero op 7 september 2013 09:00]

wtf heb je daar aan ?
iedereen een note 3 laaten kopen zodat je saamen ooit een keer een filmpje ken kijken met bezzels er tussen in ?
onwijs doelloos maar stiekem toch ook wel erg cool :D
Jammer dat de pen nog steeds niet helemaal nauwkeurig is zo te zien, op 1:05 in de video zie ik dat het bolletje weer wat lager staat dan waar het pennetje werkelijk de telefoon raakte terwijl het later weer wel nauwkeuriger lijkt te zijn. Bij de note 1 had ik daar veel problemen mee, als je iets aan het tekenen was was het bijna onmogelijk om een lijntje te tekenen, pennetje optillen, weer neerzetten en vanaf hetzelfde punt verder tekenen, het zat er altijd wel een beetje vanaf.
Verder een mooi apparaat, maar inderdaad, die prijs... Wel typisch dat in de huidige economie telefoons toch steeds duurder worden. Blijkbaar toch genoeg mensen die het geld er nog voor over hebben.
Jammer dat de pen nog steeds niet helemaal nauwkeurig is zo te zien, op 1:05 in de video zie ik dat het bolletje weer wat lager staat dan waar het pennetje werkelijk de telefoon raakte terwijl het later weer wel nauwkeuriger lijkt te zijn. Bij de note 1 had ik daar veel problemen mee, als je iets aan het tekenen was was het bijna onmogelijk om een lijntje te tekenen, pennetje optillen, weer neerzetten en vanaf hetzelfde punt verder tekenen, het zat er altijd wel een beetje vanaf.
Verder een mooi apparaat, maar inderdaad, die prijs... Wel typisch dat in de huidige economie telefoons toch steeds duurder worden. Blijkbaar toch genoeg mensen die het geld er nog voor over hebben.
Probeer dat anders in het echt eens, ook daar zul je micrometers er naast zitten...
Haha, lolbroek.
Het gaat meer over milimeters, en als jij serieus moeite hebt om een lijn te trekken, je pen van het papier te halen, weer neer te zetten en verder te tekenen zonder een gat tussen de twee lijnen dan zou ik eens met je huisarts gaan babbelen (als je nog niet weet dat er iets aan de hand is waar dat door komt).
met die functie, zeggen ze ook in de review, moet je de pen laten zweven boven het scherm. Wat dus zomaar zou kunnen is dat het effect enkel een optisch effect is ivm de camerahoek e.d.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Populair:Apple iPhone 6Samsung Galaxy Note 4Apple iPad Air 2FIFA 15Motorola Nexus 6Call of Duty: Advanced WarfareApple WatchWorld of Warcraft: Warlords of Draenor, PC (Windows)Microsoft Xbox One 500GBTablets

© 1998 - 2014 Tweakers.net B.V. Tweakers is onderdeel van De Persgroep en partner van Computable, Autotrack en Carsom.nl Hosting door True

Beste nieuwssite en prijsvergelijker van het jaar 2013