Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 236 reacties

Conclusie

Wie zegt dat Netflix niet volledig is, heeft het gelijk volledig aan zijn zijde. Netflix heeft geen Game of Thrones, biedt geen Breaking Bad en recente kaskrakers als Iron Man 3 en Oblivion zijn er niet te vinden. Hoeveel kun je echter verwachten voor 8 euro per maand? Feit blijft dat je voor dat bedrag toegang krijgt tot een flinke catalogus films en series, hoewel dat aanbod in Nederland wel iets minder groot is dan in de Verenigde Staten.

Het algoritme van Netflix werkt bovendien erg goed, als je de moeite hebt genomen om je voorkeuren aan te geven en wat feedback hebt gegeven over bekeken films. Vanaf dat moment weet de site een redelijk goede schatting te maken van je interesses en krijg je films voorgeschoteld die je misschien zou willen zien. Daarmee is Netflix vooral geschikt voor momenten waarop je je verveelt en snel iets wil bekijken, en niet voor zaterdagavonden waarop je met de hele familie voor de tv wil zitten. De 8 euro die Netflix voor toegang vraagt, is het wat ons betreft wel waard, al mag de beeldkwaliteit beter.

Wie wél graag op zaterdagavond voor de tv wil zitten om een kaskraker te zien, doet er beter aan om een film te huren via diensten als Pathé Thuis en Ximon. Wie dat vaak doet, is meer geld kwijt, maar in ruil daarvoor krijg je vaak nieuwere en soms ook betere films. Wie tot slot graag HBO-series op de dag na de release ziet, zou een abonnement op die dienst kunnen overwegen, maar moet zich afvragen of het die 15 euro waard is.

Dan blijft de vraag of Netflix het kan opnemen tegen het downloaden van series via usenet en bittorrent. Het antwoord is dat dit slechts gedeeltelijk kan. Het illegale aanbod blijft waarschijnlijk altijd vollediger en actueler dan het legale - torrentsites en usenet-servers besteden immers geen kostbare tijd en energie aan het regelen van auteursrechtlicenties. Netflix lijkt vooral bedoeld voor mensen die vanuit hun luie stoel even snel een filmpje willen bekijken; voor films en series die ze écht willen hebben en die nog niet op Netflix staan, zullen ze bij alternatieve diensten moeten kijken. Of die trekken ze nog steeds binnen vanuit het legale schemergebied.

Netflix Android


Reacties (236)

Reactiefilter:-12360218+1182+211+31
Moderatie-faq Wijzig weergave
1 2 3 ... 10
Let wel op; netflix cropped/past de beeld verhoudingen wel aan!
21:9 films worden 16:9.
Zet maar eens pulp fiction aan: die is 16:9 op netflix & is 21:9 volgend imdb
netflix cropt niks, ze krijgen het zo aangeleverd van de content provider. Idem met bijv. het geluid. J kan dit melden bij netflix en dan geven ze het door.

Maar netflix zelf geeft gewoon door wat ze binnenkrijgen. Met google kom je wel redelijk snel op artikels die het wat beter uitleggen dan ik tijdens de avondmaaltijd.
Wie het doet, is dat echt relevant? Je betaalt Netflix, ze bieden je film X en je krijgt die film in een gecropped formaat of met alleen Nederlands geluid ofzo. Dan is het resultaat toch exact hetzelfde? Lijkt me dat ze dan de contracten beter moeten afsluiten om de originele formaten te krijgen.

Zelf rescalen toch heel veel (voor elke bitrate slaan ze een aparte versie op bij amazon voordat het naar de CDN gaat), dus als er ooit behoefte is aan minder beeld kun je dat er altijd van maken, croppen kun je automatiseren, maar meer beeld maken gaat niet.
Geweldig; erg matig geluid, ondermaats beeld, films zonder origineel geluid en dan zitten ze ook nog te kloten met het beeldformaat?

Ik kijk de kat wel uit de boom. Ik wil prima betalen voor het gemak en et totaal ontgrijzen van de bron, maar dan moet de dienst toch wel beter worden en zo veeleisend ben ik niet eens (vind ik dan :)).
Geluid bij mij niks over te klagen heb me setje via digitale kabeltje lopen naar me tv en heb gewoon goed 5.1 geluid, ook niks te klagen over het beeld tot nu toe.
Dan stel je hele, maar dan ook hele lage eisen aan je geluidskwaliteit.

Ik vind het leuk voor je hoor, maar het is bij films niet eens normaal DTS, laat staan DTS-MA. DAT is de kwaliteit die je al een aantal jaren van een blu-ray af krijgen. De audio bij Netflix is een hele lage bitrate en zeker niet de best klinkende codec die beschikbaar is en dat is dus waarom ik klaag. Zonder MA nou, vooruit dan maar, voorlopig, maar niet de lage bitrate non-DTS zoals het nu is; gewoon te weinig dynamic range, te weinig detail, te weinig bits, te weinig alles.
Dat doe ik ook. Geluid uit de TV zelf is prima voor mij. Geen boxjes voor nodig.
Via media hint extentie voor google chrome kan je alle US content zien met je NL netflix account!
http://www.apparata.nl/ni...ekijken-in-nederland-3252

[Reactie gewijzigd door spikeguns op 12 september 2013 18:36]

1000 maal dank! dit is voor mij een reden om het wel aan te schaffen :)
Wow, dat gaat makkelijk! Ik was best wel tevreden met het aanbod (er een beetje van uitgaande dat het snel uitgebreid zou worden) maar dit is helemaal mooi. Dank!
http://www.flixfilms.nl/

Hier kun je bijhouden welke nieuwe content er is toegevoegd op Netflix NL.
(Ik hoop dat Moreflicks.com ook Nederland gaat toevoegen, die vind ik net even iets prettiger)
Toch maar even reageren.
Ik ben gisteren begonnen met de eerste maand gratis Netflix.
Wat mij aanspreekt, is de laagdrempeligheid van de dienst. Bepalingen zijn duidelijk, aanmelden is gemakkelijk en starten vanuit elk apparaat te eenvoudig voor woorden.
Net de kids achter een klassieke disney gezet, niks geen dvd of aparte stream van de pc.
Ik zie veel reacties van insiders, en die zijn erg vertrouwd met het downloaden van films en series.
Deed ik ook tot enkele jaren geleden.
Mijn vrouw en ik hebben een drukke baan, en met 2 kinderen ontbreekt de tijd en zin om de laatste films en series via torrents of nieuwsgroepen te downloaden.
Netflix leek ons daarom ook een leuk abonnement om een filmpje of serie te bekijken wanneer het ons uitkomt. Als we een nieuwere film willen bekijken gaan we wel naar de bioscoop.
Ik vergelijk het een beetje met een ouderwetse leesmap. Paar weekjes oud, maar voor elk wat wils. De leesmap is geen literatuur. Daarom denk ik dat netflix niet is bedoeld voor de fanatieke filmliefhebber, of de fijnproever.
Het kan echter prima de concurrentie aan met de B films uitgezonden op TV. Hier staat inhoud, en kwaliteit niet hoog op de agenda, en wordt een altijd wat oudere film zeker 6 keer onderbroken door allerlei reclame en nieuwsblokken.
Waarom wordt netflix een succes? Mijn mening?
1.De eenvoud van besturing, en draait op alle systemen. Bij mij draait het nu op de pc, laptop, android tablet, iphone 4, galaxy s3 en LG smart TV. Zonder enig probleem en allemaal erg eenvoudig.
2. Veel keus voor weinig geld. Voor ¤8,- heb je heel veel leuks voor elk wat wils. Hollandser kan het niet.
3 De dynamische content zorgt ervoor dat er altijd wat te ontdekken valt. En daarom blijft het leuk.
4. Deze dienst vult een behoefte welke ik al een tijdje had. Op tv kun je geen film kijken i.v.m. de reclame en de vaste tijdsplanning. Huren is niet goedkoop en beperkt houdbaar. Downloaden is niet laagdrempelig genoeg, en het risico van infectie is groot. Daarnaast kost het veel tijd.

Ik hoop dat mijn inzichten iets bijdragen aan de beeldvorming.
Zo blij dat netflix er eindelijk was! Totdat ik het aanbod voor europa zag. Zeer weinig series beschikbaar... Hopen dat hier snel wat aan gedaan word. Verder duurt het laden van HD Content idioot lang, En zo traag in mijn internet niet.

Hopen dat de USA content snel naar nederland komt, dan ben ik pas echt verkocht.
Dan is er een mooie oplossing voor jou en anderen die wel die content willen kunnen bekijken.
Ook in Nederland is het aanbod zeker niet oneindig: het aanbod is aanmerkelijk minder groot dan in de Verenigde Staten, hoewel er ook films en series op staan die op de Amerikaanse Netflix niet te vinden zijn. Overigens is het met plugins als Mediahint en Hola Unblocker vrij eenvoudig om toegang tot het Amerikaanse aanbod te krijgen.
Ik heb het zelf ook even getest en het werkt perfect, meer informatie zie:

.
Netflix en Hulu in de Benelux

Eigenlijk is het heel simpel zie de reacties van bv:
http://gathering.tweakers...message/40857555#40857555


Hier kan je de plug ins downloaden

Download Mediahint: https://mediahint.com/

Download Hola Unblocker https://chrome.google.com...lekighikafcpjkiklfbnlmeio

Nog andere manieren en de uitleg om de content te bekijken uit bv Amerika vind je hier:
http://www.worldofapple.n...le-tv-iphone-ipad-pc-mac/


Met betrekking tot HD, ik heb er geen last van, ja soms als ik hem naar HD om schakel duurt het wel enkele seconden maar echt lang dat ervaar ik niet, we hebben 60MB internet.

[Reactie gewijzigd door pino85 op 12 september 2013 19:21]

Dit is echter nog steeds beperkt qua werking. Als ik voor Netflix zou gaan, dan zou ik dit voor op mijn tablet willen, leuke voor tijdens mijn nachtdiensten, echter gaan deze manieren niet werken met de Surface RT app. Hetzelfde zal gelden voor Android en iOS apps.

Op deze manier zal ik toch mijn tablet vol blijven stoppen met series die ik op andere manieren heb verkregen en blijft Netflix gewoon nog niet interessant.
Enigste wat die plugin doet is proxy instellen kan je ook handmatig invoeren op tablet.
Enigste wat die plugin doet is proxy instellen kan je ook handmatig invoeren op tablet.
Loop je dan niet het risico dat je Netflix account wordt afgesloten omdat het tegen hun algemene voorwaarden is?

Iets om even rekening mee te houden ;)
Wat heeft netflix daaraan... nog een betalende klant minder
Wat heeft netflix daaraan... nog een betalende klant minder
Het zal dan ook niet Netflix zijn die het afdwingt, maar meer vanuit druk van hun content-aanbieders.
moet je niet gewoon werken tijdens je nachtdienst
Het is eigenlijk waar ik me al langere tijd zorgen om maakte; het aanbod is beperkt, veel content is verouderd en de beeldkwaliteit is matig. Zelfde principe als HBO. Die ¤ 7,99 lijkt weinig maar als ik zo eens bekijk wat er bij hun momenteel in de database zit ... nee dank je. Veel van die films vallen in de categorie "5 stuks voor ¤ 10" bij de Mediamarkt.

Naar mijn mening blijft Netflix een leuk concept dat voornamelijk bedoeld is voor de gemakzuchtige mens die niet persé de nieuwste films en series hoeft te zien. Dit was destijds voor mij ook de reden om HBO op te zeggen; daar kwam toch enkel oude meuk op. Wel met perfecte beeldkwaliteit; daar viel niets van te zeggen.

Daarbij is het me veel te onzeker wat de toekomst gaat brengen. Er is nogal wat te doen met de rechten van programma's. Je moet dan bepaalde films en series missen. Je weet dus vaak nooit of je favoriete serie op Netflix gaat verschijnen.

Persoonlijk is me dat te veel gedoe. Op torrent-sites heb ik tenminste de zekerheid dat ik de series kan downloaden die ik leuk vind. Dan moet ik maar even wachten; kwestie van de download op tijd aanzetten.
Maar als je van torrents download, steun je programmamakers niet. Dat gaat ten koste van de kwaliteit van programma's. Waarom denk je dat de meeste zenders alleen maar reality troep uitzenden? Goedkoop om te maken.

Natuurlijk pakken de CEO's ook bakken met geld, maar diezelfde CEO's bepalen ook of er nieuwe risico's worden genomen met nieuwe series. En als er niks wordt verdiend met bestaande series, komen er steeds minder nieuwe.
De entertainmentindustrie is een miljardenbusiness. Ze groeien nog steeds behoorlijk :

http://www.techdirt.com/a...owing-not-shrinking.shtml

Denk je echt dat die paar downloadende Nederlanders veel invloed hebben op de omzet van deze industrie ? Natuurlijk niet :

nieuws: Omzet muziekindustrie stijgt dankzij streamingdiensten

en :

nieuws: Noors onderzoek: illegaal downloaden keldert dankzij legale alternatieven

Kortom; het valt allemaal reuze mee. Er wordt meer dan genoeg geld verdiend om goede programma's te maken. Programma-makers proberen gewoon zo veel mogelijk geld te verdienen met zo goedkoop mogelijke programma's.

Dat er veel reality troep op de TV komt is omdat half Nederland mentaal dusdanig is afgestampt dat ze dat soort dingen leuk vinden. Kwestie van vraag en aanbod. Als mensen achterlijke programma's willen met debiele BN'ners, dan zullen ze het krijgen ook.

Heeft niks te maken met "illegale" (spreek : "onbetaalde") downloads. Tenslotte nemen mensen een TV-abonnement af om zulke programma's te bekijken. Dat staat los van wat er op internet gebeurd. Inkomsten komen van adverteerders (reclame) en providers.

Als programmamakers geld mislopen is het juist door diensten als Netflix, omdat mensen kiezen om hun geld elders uit te geven dan aan een traditioneel abonnement op televisie. Downloaders de schuld geven is niet alleen erg makkelijk, maar ook geheel incorrect.

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 12 september 2013 21:03]

Zenders die in Nederland uitzenden zijn verplicht een minimaal percentage (40 procent) nederlandstalige programma's uit te zenden.

Reality is idd goedkoop te maken en nederlands, de uitzenders kunnen hiermee goedkoop aan de mediawet voldoen.
bullshit, HBO was er zelfs trots op dat ze zovaak gedownload werden..
Ben het absoluut met je eens. Downloaders worden als schuldige aangewezen terwijl de programmamakers zelf kiezen om troep te maken. Het gros van Nederland wil dat soort programma's graag zien. Allemaal als een stelletje hersenloze zombies aan de buis gekluisterd om programma's met Rob Verlinde, Frans Bauer, Patricia Paay en Patty Brard te kijken. Het gegeven dat ik al weet hoe al die debielen heten geeft me al een ziek gevoel in mijn maag.

Dan moeten ze mij toch eens uitleggen hoe het kan dat het mijn schuld is dat dit soort zooi bestaat. Omdat ik Amerikaanse films en shows download maken Nederlandse programmamakers slechte TV-programma's ? Tuurlijk, droom even lekker verder.

Ik bedoel; ik heb nog nooit Nederlandse programma's gedownload. Wat ik download wordt grotendeels in Amerika gemaakt. Lijkt me sterk dat Nederlandse programmamakers daar last van kunnen hebben en daarom van die tenenkrommende programma's maken. Nederland wil dat blijkbaar.

Nederlanders vonden het lange tijd heerlijk als anderen op TV in de zeik werden gezet of tot overspel werden gedreven. Kijk maar naar Big Brother; jaren lang een gigantisch succes. Leedvermaak van de hoogste plank. En al die waardeloze "talenten"-programma's waar kandidaten worden opgehitst en afgezeken. Nederlanders smullen daar van. Simpelweg vanwege het feit dat TV-kijkend Nederland steeds meer veranderd in het type idioten waar ze de hele dag naar hebben zitten kijken.

Wie durft nu nog serieus te beweren dat dit soort programma's de schuld van downloaders is ??

Persoonlijk ben ik der mening dat juist diensten als Netflix voor schade zorgen bij Nederlandse programmamakers. Mensen die een Netflix-abonnement hebben zullen minder TV kijken of hun abonnement wellicht geheel opzeggen. Of wat denk je van "Uitzendinggemist.nl" ? Lekker TV-programma's terug kijken zonder reclame. Zelfs als je geen TV-abonnement hebt.

Dát zijn de grootste veroorzakers voor gemiste inkomsten bij diegenen die onze programma's maken. Niet die paar downloaders die het laatste seizoen van Breaking Bad downloaden omdat streamingdiensten 2 seizoenen achter liggen.

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 13 september 2013 09:04]

Je kan gewoon de Amerikaanse versie van Netflix gebruiken in Nederland, wel met een kleine omweg, maar de bibliotheek is er ook naar.
Ja voor nog eens 4,95 per maand. Daar zit niemand op te wachten, behalve degene die het er al voor over had. Ik had graag gezien dat Tweakers in het interview iets verder op dit onderwerp doorgevraagd had. Want veel mensen zitten niet te wachten op ondertiteling, mocht dat een reden zijn voor het wegblijven of vertraging van content, dan zal het merendeel van de gebruikers deze ook wel zonder ondertiteling willen zien.
Media hint is veel beter en je hoeft niks in instellingen o.i.d. te doen.
+ gratis -> http://www.apparata.nl/ni...ekijken-in-nederland-3252
Niet echt, want ik kijk films op mijn iPad en televisie, kom je niet ver met een Chrome plug-in.
Enige de plugin lijkt te doen is een proxy instellen, misschien dat dit ook werkt als je het handmatig doet. Proxy = https://mediahint.com/default.pac
Ja dit werkt.
Ik gebruik trouwens op alle devices deze proxy ipv de plugin. Plugin voegt namelijk niets toe behalve een knopje.
Misschien domme vraag, maar hoe krijg je dit precies werken op bv je iPad of ATV?
Op je iPad ga je gewoon naar je wifi-instellingen en druk je op het verbonden netwerk, dan heb je daar ergens de optie om een proxyadress in te stellen. Op Android tabs zijn hier apps voor of kun je dit gewoon in de instellingen doen en in sommige browsers zelf.

Wat je bedoelt met ATV is me een raadsel ? Ativ Tab ? Zo ja , dan ga je naarnnetwerkcenteum, adapterinstellingen, eifenschappen, geavanceerd
Met ATV bedoelt hij wss Apple TV
@Nas T

Het is wel mogelijk echter ze moeten betalen voor het streamen, het zijn kosten voor netflix. Hoe meer ze de streams afknijpen, hoe lager de kosten.

Gewone SD kwaliteit kost minimaal 4 Mbit. HD kwaliteit, met een behoorlijke compressie, kost je al minimaal 8 Mbit.

Normaliter heb je eigenlijk 40 megabits om op 1080P blue ray te kijken.

Vergelijken met een download met zeer hoge compressie heeft weinig zin. De kwaliteit is dan ook beroerd, die 1080P zegt niets, het gaat om de informatie die je bent verloren in de compressie.
Ik denk juist als ik zo om me heen kijk dat juist in NLD mensen graag subs willen hebben. Hier bij mij in de straat zijn veel huis moeders, en jongeren die echt geen woord fatsoenlijk engels kunnen behalve shit en fuck te roepen..

Ik merk ook dat veel mensen wel Engels kunnen lezen maar spreken is vaak toch beetje vreemd en lastig.

Dus ja ik denk juist dat de meerderheid in NLD juist wel op subs zitten te wachten. En als er onvoldoende subs zijn zullen veel mensen niet de moeite nemen om die serie of film te bekijken. Als dan blijkt dat een groot deel juist zonder subs zit. Dan zullen ze ook niet overstappen.

Bij Disney films willen mensen vaak voor de kinderen een NL sprekend hebben, dat is vaak ook wel normaal omdat de kinderen het anders niet snappen.
Ook zie je steeds vaker dat bordjes in Disney films in film in het Nederlands zijn. Voor zo'n film zoals Wall-e een goed voorbeeld. Zal Netflix dan 2 versies moeten uitbrengen wat weer extra licentie gelden zal kosten. Dan zullen ze toch denk ik kiezen voor de NLD gezien er meer kinderen op Wall-e wachten dan jongeren en volwassen zonder kinderen.
Hoeven geen 2 versies twee audio tracks waar je uit kan kiezen is al genoeg.
Precies! Een aantal Tweakers hier denken dat ondertiteling niet nodig is, omdat zij toevallig altijd series zonder ondertiteling kijken. Helaas voor hun kijkt het gros van de Nederlanders alleen series met NL ondertiteling.

Ik vind het goed dat Netflix alleen Engelstalige series toont waarbij ze ook NL ondertiteling hebben. Hiermee zijn ze misschien wat beperkter, maar hiermee weet je precies wat je eraan hebt.
Mijn moeder is bijna 60 jaar oud en kon geen deftig woord Engels spreken.
De laatste maanden heb ik haar wat series toegespeeld en ze verschiet zelf hoe snel ze met alles weg is (= serie/film kunnen volgen).

De enige series waar ze momenteel nog ondertitels wenst, zijn House en Sherlock Holmes, waar ik zelf ook maar de helft van opvang door het snelle praten en zeer uitgebreide dialogen.

Het is dus misschien een drempel voor velen, maar laag genoeg in mijn ogen.

Bonus points: het Engels van de bevolking wordt verbeterd! :+
Veel simpeler, bied alles aan en laat de keuze bij de gebruiker bijvoorbeeld door een optie in instellingen menu toevoegen, alleen buitenlandse content tonen als ondertitels beschikbaar (al dan niet per taal instelbaar, immers is er ook anderstalige buitenlandse content ipv Engels).
Dan heb je mensen die alleen ondertitelingen willen tevreden, en mensen die het anders wilen anders.
Bij mijn weten is ongeveer een kwart van de bevolking anderstalig in Nederland, dus de doelgroep is er voor een meertalig aanbod.
Wie is hier nou de toffe jongen, het publiek van Netflix is alle Nederlanders. Als ze geen ondertiteling geven op niet Nederlandse films en series bedienen ze niet hun hele publiek en verlenen ze dus een slechte service.

Daarnaast klopt het natuurlijk niet wat Emphast zegt, mensen die niet goed genoeg Engels kunnen gaan het niet verbeteren door iets te kijken wat ze niet volgen. Die mensen beginnen er gewoon niet aan.

[Reactie gewijzigd door FishSt1ck op 13 september 2013 11:36]

De reden voor het wegblijven zijn licenties, en HBO gaat zijn eigen series natuurlijk niet cadeau geven terwijl ze ook een eigen kanaal hebben in Nederland. Daarnaast gaat het om dollars en niet om euro's.

[Reactie gewijzigd door NotSoSteady op 12 september 2013 19:33]

Dat denk ik niet hoor. De meeste mensen kijken een film namelijk niet alleen achter de PC maar samen met vrienden of familie. Bij ons spreekt iedereen Engels maar als er 5 man in de woonkamer zitten met chips e.d. dan is een ondertitel vaak geen overbodige luxe. Vaak zetten we bij films gewoon de Engelse ondertitel aan als er geen NL is.
Ja zonder nederlandse subtitles. helaas.
Versta je geen Engels dan? Ik betrap me er altijd op dat ik eigenlijk alleen ondertitels zit te lezen als die aanstaan bij een film, terwijl ik de taal gewoon machtig ben. Daarom kijk ik het liefst zonder ondertitels, tenzij het een film is in een taal die ik niet versta.

Ik vind het wel jammer dat er weinig series van Discovery (Pawn stars, of Wheeler dealers), crime series (CSI, Medical detective, Bones), US series (House, Big bang theory) of NL series te vinden zijn. Maar ik denk wel dat ik weinig naar het normale TV aanbod zal kijken, bye bye reclame. Wat ook cool is dat je een serie kan opzetten zonder dat je naar een herhaling zit te kijken zoals op TV wel altijd gebeurt. Ben je een serie aan het volgen en kom je er achter dat het een herhaling is. Grr.
Ik spreek and versta engels 100%, Mijn vader, 60 jaar oud, is de taal helaas niet zo de baas. Van daar dat ik graag nederlandse ondertitels heb.
Ik ben juist blij dat ze niet automatisch worden geplaatst. Ik spreek, hoor, schrijf en lees denk ik meer Engels per dag dan Nederlands.

De kwaliteit van de stream is best goed, hoewel ik moet zeggen dat mijn Viera erg goed is met upscalen naar 1080p, dus daar kan het ook aan liggen. Mijn download max is een harde 1 MB per seconde en we surfen ondertussen ook nog, dus het kan niet volledig voor Netflix gebruikt worden.

Voor mijn vrouw (afkomst: zie mijn avatar) is Netflix goed, ze kan nu Nederlandse series en films zien. (Ik verdom het dat te bekijken.) Dat zal haar Nederlands wellicht nog een schopje omhoog geven, ook een positief punt.

En terwijl ik dit tik kijk ik naar een aflevering van Rizzoli & Isles die ik heb gedownload. Ik mis gewoon nog een hoop series op Netfix. Het is gedateerd, maar een mooie en inderdaad luie zapmogelijkheid.
Ik denk dat we het blijven houden.
Als je al een diehard tv-serie kijker bent, dan snap ik dat je het aanbod mager vindt. Voor de minder fanatieke kijkers - zoals ik - is dit een uitkomst. Veel series heb ik al gezien, maar ook zoveel nog niet. Kan ik me eindelijk wagen aan Dexter en The Killing. Ook House of Cards staat op mijn lijst. En natuurlijk tig series waarvan ik het bestaan niet wist en waar ongetwijfeld een paar goeie tussen zitten.

Ondertussen waagt 1 familielid zich aan Prison Break en de andere aan Gossip Girl. Beide waren eerder te jong om te kijken. En Netflix werkt heel netjes voor gezinnen!

Dat lange laden herken ik (totnutoe) niet. Ik heb gisteravond een paar dingen getest via de AppleTV en dat ging als een speer. Wel een 50mbit glasvezel verbinding.

Kortom, voor 8 euro per maand ga ik me voorlopig niet meer bezighouden met usenet/torrents. Okee, alleen voor het laatste seizoen van Breaking Bad, dan...
Het usenet verhaal is denk ik van toepassing op een naar verhouding kleine groep. Hier bij tweakers zitt juist een grote groep die het gebruikt of weet te gebruiken.

De doorsnee Nederlander heeft er weinig kaas van gegeten. Je moet dan toch een newsserver abbo hebben, kost ook een paar euro, dan hopen dat alles werkt dan 4 gb download.

Netflix is leuk maar idd niet de laatste series.
Ik heb ook Hulu en daar hoor je hier misschien bewust niets over. Op Hulu heb je wel de nieuwste series een paar dagen later. Prijs is hetzelfde als netflix alleen reclame. Je hebt 5tot 8 reclameblokken die je niet kan wegklikken. Irritant, ja soms maar wel nieuwe actuele series.

Op een sony tv duurt het altijd wel een seconde of 10 voor alles werkt. Via de pc een paar seconden. Maar voor 8 euro paar maand is het gewoon leuk wat ze bieden.
Ik en mn vrouw zijn vervente serie en filmkijkers. We hebben naast HBO nu dus ook Netflix. En we zijn beide tevreden over het aanbod. Standaard spul als Dexter, True Blood etc intereseert ons niet zo. Die hebben we al gezien. Hemlock Grove of de Bleckly Circle zijn goede series die ik nog niet kende.

Ik speel Netfilx af via een Mac mini i5 welke via HDMI is gekoppeld aan de TV. Ondanks dat het met silverlight werk het vloeiend. Dit in tegenstelling tot HBO GO. Ook de interface van Netflix is vele male beter. Tevens kijken we het op 2 iPads. Iets wat met HBO GO niet mogelijk is.
Hoe lang duurt dit bij jou dan? Alle HD content duurt op de PS3 2-3 seconden om te bufferen, eerste paar seconden blurry en daarna 1080p..
Hier gaat het prima hoor met streamen.
Wat mij vooral irriteert is dat nergens het complete aanbod van Netflix te vinden is. Dat zie je pas op het moment dat je een abonnement neemt.

Nu is dat abonnement wel gratis, en op elk moment opzegbaar, maar de klant in mij wil toch eerst weten waar hij voor tekent.
Het start snel, maar het renderd eerst in 480p, daarna, na 30 seconden pas in hoger.
Nou bij mij is het de 1ste 5 sec uiterlijk minder daarna gelijk goed beeld.
100mbit (router haalt niet hoger momenteel) duurt het ook ongeveer 10-15 seconden voordat de HD gebuffered is. Echter, is dit nog steeds niet scherp genoeg voor mij, 1080p releases van Usenet hebben betere beeld- en geluidskwaliteit.
Ik persoonlijk vindt het aanbod nog niet goed genoeg. Mis recente films en series en ook de aanwezige series hebben niet voldoende seizoenen beschikbaar. Zoals Mythbusters. Hiervan is alleen S1 tm S3 aanwezig terwijl men al bij S12 is. Op Discovery is seizoen 11 al te zien. Kan nog niet op tegen een nieuwsgroep abonnement van ¤8. Als het aanbod verbeterd ben ik bereid over te stappen.
Het probleem is natuurlijk wel dat als iedereen gaat afwachten tot er genoeg content is, het heel lang gaat duren voordat die content er komt.
Dat kan kloppen, maar een commercieel product aanschaffen om ze te "steunen", in de hoop dat het beter wordt, vind ik ook erg raar. Door nu tot aanschaf over te gaan, stuur je misschien juist het signaal uit dat je Netflix helemaal geweldig vindt in huidige vorm.

Misschien dat een petitie werkt, met de statement dat wij Nederlanders de optie willen om niet-ondertitelde content af te spelen. Dat vergroot het aanbod in elk geval al behoorlijk.
Wordt toch nooit veel beter, want als ze recentere seizoenen gaan kopen, betaal je een hoop meer dan 8 euro. Je moet het eigenlijk zien als een dienst met veel oude content, maar wat wel leuk is om op een slome zondagmiddag doorheen te bladeren. Tweakers heeft de dienst perfect omschreven, leuk voor af en toe, maar niks speciaals.
Ik vermoed dat de dienst inderdaad een stuk duurder zou worden wanneer de nieuwe content aangeboden zou worden. Maar dat komt voornamelijk doordat de rechthebbenden gewend zijn om enorme bedragen te ontvangen. De content-industrie zal iets in moeten leveren. Films die een miljard opleveren en acteurs die 20-50 miljoen vangen; dat gaat niet samen met de moderne en betaalbare streamingdienst die consumenten anno 2013 zoeken.

Daarnaast: Als Netflix alle content zou aanbieden die tv-zenders uitzenden, en tegelijk met de tv-uitzendingen, dan zou de dienst ook een stuk meer waard zijn. Ik zou daar zomaar 20-25 euro voor betalen, want dan hoef ik geen dvd's / bluray's meer te halen, en kan mijn tv-abbo opgezegd worden. Per saldo kan de industrie er genoeg aan verdienen, en is de consument goedkoper uit, terwijl we ook nog eens vele malen beter bediend worden (gebruiksvriendelijk, snel, geen technische kennis nodig, on demand, overal te gebruiken, enz). Het kan, mits goed aangepakt, een win-win-situatie opleveren, daar ben ik van overtuigd. Alleen de content-industrie zelf is dat blijkbaar niet.

[Reactie gewijzigd door geert1 op 12 september 2013 21:48]

Daarnaast: Als Netflix alle content zou aanbieden die tv-zenders uitzenden, en tegelijk met de tv-uitzendingen, dan zou de dienst ook een stuk meer waard zijn. Ik zou daar zomaar 20-25 euro voor betalen, want dan hoef ik geen dvd's / bluray's meer te halen, en kan mijn tv-abbo opgezegd worden.
Dat is nu juist het probleem. Als de TV-zenders dit zouden onderhandelen met Netflix, dan zouden ze hun eigen markt kapot maken. Want Netflix is nog altijd een concurrent en een klant die licentiegelden afneemt, niet een bedrijf waar ze mee samenwerken.

Zou Netflix dus het actuele aanbod hebben van zender X, dan kan zender X inpakken en kunnen ze ook geen licenties meer aan Netflix verkopen.

Voor de consument maakt dit alleen niks uit. Die weet niet welk bedrijf er achter HBO of achter NBC zit, want daar zit een heel web van licentienemers en uitgevers achter die allemaal hún stukje van een taart willen hebben en er dus belangen bij hebben dat die exclusiviteit behouden blijft. Omdat een consument dat niet weet, zijn ze gefrustreerd dat serie X wel op zender Y te kijken is en alleen de eerste drie seizoenen bij on-demand platform Z, en weer alleen in land Q. Omdat de uitgevers van het on-demand platform, of in een bepaald land, weer specifieke contracten hebben.

Het is juist die versplintering en de behoefte van álle belanghebbenden om iets te willen bepalen wat ervoor zorgt dat consumenten zijn gaan downloaden. Consumenten willen niet voor zich láten bepalen wat ze wel en niet mogen kijken, ze willen gewoon de content halen die ze zelf willen hebben. De content ligt namelijk voor het grijpen, de consument heeft het geld maar niet de mogelijkheid om het uit te geven op de manier zoals ze het willen.
Ik heb ook al een hoop films tot mijn beschikking via Ziggo interactief. Daar is het aanbod van series weer wat minder.
Ik zie Netflix wel zitten. Misschien is het aanbod nog niet volledig, maar ik ben er groot voorstander van dit soort initiatieven te steunen.Als is het maar om een punt te maken richting auteursrechten organisaties. Hakken in het zand werkt niet, maar dit soort initiatieven zijn de onvermijdelijke toekomst.

Het is echt super makkelijk en niet duur. Ik zie het door het beperkte aanbod nu nog als aanvulling op de torrent mogelijkheden. Zeker door de beperkte kosten. Alles wat ik wel kan vinden is mooi meegenomen.

Het enige probleem wat ik nu nog heb is dat een raspberry pi met raspbmc niet ondersteund wordt. Er is geen Netflix app voor de raspbmc. Ik heb verder geen smart TV. verder werkt het technisch gezien wel super, zelfs op 1080P.
drm gooit roet in het eten, vandaar dat Linux e.d. niet ondersteund wordt.


Netflix probeert een gesloten extensie in html5 te krijgen, waardoor ze claimen dat Silverlight en Flash niet meer nodig zijn. Zeer kinderachtig natuurlijk als je nog steeds een gesloten plugin nodig hebt.
Sorry maar natuurlijk is DRM ondersteuning in HTML 5 nodig dat zal door bijna alle content providers geforced worden als requirement om de video te mogen afspelen.
Android wordt wel ondersteund met een app, en dat is ook op de linux kernel gebaseerd.
Als ze willen bij Netflix kunnen ze simpelweg een app maken die op Linux geinstalleerd kan worden en het via die weg ondersteunen. Echter er zijn genoeg trucs om het werkend te krijgen op linux in omloop, dus waarom daar geld aan uitgeven voor de paar (relatief tov Windows) Linux PC gebruikers?
Android heeft hardware drm ondersteuning en een drm framework..

De "trucks" om het werkend te krijgen op Linux werken lang niet overal even goed.
Het is jammer dat hij in het filmpje zegt dat het op "alles" draait terwijl een systeem dat in veel plaatsen als centraal systeem voor Netflix zou kunnen dienen niet ondersteund word.

[Reactie gewijzigd door jarco5000 op 16 september 2013 13:39]

Netflix: legale oude meuk voor 8 euro per maand
2 jaar oude films |:(
Series wat 3 seasons achterlopen |:(

Misschien lopen ze 2 maanden voor op RTL aanbod :+
Voordeel van HBO is tenminste dat je de laatste afleveringen direct krijgt geleverd. Probleem voor Netflix is ook dat ze in Amerika een hoop concurrentie hebben van kabel televisie die een eigen dienst hebben zoals Showtime met eigen series. Voor series valt het aanbod dan ook sterk tegen. Je loopt met Netflix gewoon helemaal achteraan als het aankomt op non original content want de publieke en commerciële zenders in Nederland lopen tegenwoordig niet veel meer achter op Amerikaanse uitzendtijden.
Ik mis het geluid in deze review. Wordt het geluid van films of series in 5.1 aangeboden? DTS, Dolby of anders?
Staat wel in de review, onder beeldkwaliteit:
Verder is een deel van de films op Netflix voorzien van DTS 5.1; een groter deel beschikt over Dolby Surround. Voor zover wij hebben kunnen testen, zijn alle films en series voorzien van Nederlandse ondertiteling. Ze zijn echter optioneel: wie series en films liever zonder kijkt, kan ze uitzetten.
"Dolby Surround" moet volgens mij "Dolby Digital" zijn. Dolby Surround is namelijk 5.1 gematrixed-encoded in 2 kanalen, een oude technology.

Toch wel erg jammer dat ze DVD (standaard) kwaliteit geluid aanbieden i.p.v. HD/Bluray kwaliteit geluid zoals Dolby TrueHD en DTS-HD. (Is helaas ook het geval bij UPC-On-Demand: films verhuren als HD kwaliteit maar stiekem wel gewoon SD geluid erbij stoppen.)
Netflix maakt gebruik van Dolby Digital Plus. Meer details hierover:

http://www.dolby.com/us/e...r/dolby-digital-plus.html
Via de PS3 app krijg ik stereo en DTS of DD binnen
Voor zover ik weet Dolby Digital Plus.
Iets wat ik bij dit artikel wel mis is een aanbeveling. Kunnen de heren bij Tweakers aangeven of ze de dienst momenteel kunnen aanbevelen of is het slim om nog even te wachten. Ik snap dat het niet voor iedereen geld, maar als de hele redactie al over is op Netflix, dan is dat natuurlijk ook wel iets om te weten.

Verder mis ik in het artikel hoe het staat met ondertiteling. Het is mogelijk, dat zie je bij het interview, maar heeft elke serie Nederlandse ondertiteling? En hoe zit het bij nieuwe afleveringen, zit daar meteen ondertiteling bij of niet?
Iets wat ik bij dit artikel wel mis is een aanbeveling. Kunnen de heren bij Tweakers aangeven of ze de dienst momenteel kunnen aanbevelen of is het slim om nog even te wachten. Ik snap dat het niet voor iedereen geld, maar als de hele redactie al over is op Netflix, dan is dat natuurlijk ook wel iets om te weten.

Verder mis ik in het artikel hoe het staat met ondertiteling. Het is mogelijk, dat zie je bij het interview, maar heeft elke serie Nederlandse ondertiteling? En hoe zit het bij nieuwe afleveringen, zit daar meteen ondertiteling bij of niet?
Tsja, het ligt er heel erg aan wat je kijkgedrag is of het voor jou aan te bevelen is. Ik (auteur van dit stuk, voor de volledigheid) ben er zelf blij mee, maar er zijn ongetwijfeld mensen die het aanbod te verouderd of te karig vinden.

Stuk over ondertiteling heb ik toegevoegd:
Voor zover wij hebben kunnen testen, zijn alle films en series voorzien van Nederlandse ondertiteling. Ze zijn echter optioneel: wie series en films liever zonder kijkt, kan ze uitzetten.
Is Engelse ondertiteling ook mogelijk? Die heb ik toch vaak nodig omdat ik niet altijd meekrijg wat er gezegd wordt door bijv. omgevingsgeluiden, of een enkel woord dat ik niet ken/herken. Maar vertaalde ondertiteling vind ik verschrikkelijk - daar gaat zoveel in verloren of wordt foutief vertaald!
Ik zag zelfs juiste ondertitels bij de allereerste serie van de Power Rangers :) Volgens mij is het wel in orde
1 2 3 ... 10

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



LG Nexus 5X Apple iPhone 6s FIFA 16 Microsoft Windows 10 Home NL Star Wars: Battlefront (2015) Samsung Gear S2 Skylake Samsung Galaxy S6 edge+

© 1998 - 2015 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True