Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Je kunt ook een cookievrije versie van de website bezoeken met minder functionaliteit. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 24 reacties, 63.167 views •

Zoo Tycoon

Natuurlijk: de Titanfalls, Battlefields en Call of Duties van deze wereld eisen de meeste aandacht voor zich op. Toch gaat een Gamescom over meer dan alleen maar die titels. Op verschillende plaatsen zijn ook wat kleinere, maar daarom niet minder leuke titels te vinden. Een van die games is Zoo Tycoon, dat door Frontier Games wordt ontwikkeld voor de Xbox One en de Xbox 360.

Bijdragen aan uitzetting van echte dieren in het wild

Als de dierentuinsimulatie ergens voor zorgt, dan is het voor wat broodnodige ’goodwill’ bij Microsoft. Het bedrijf heeft zich niet populair gemaakt met zijn wisselende berichtgeving en wijziging in de releasestrategie van de Xbox One. Met Zoo Tycoon kan de multinational weer wat punten scoren en wel met maatschappelijk verantwoord ondernemen. In Zoo Tycoon kunnen spelers namelijk bepaalde 'breed & release'-missies spelen. In zo’n missie moet de speler een bepaald dier fokken met als doel dat beest uiteindelijk vrij te laten in de natuur. Als dan een bepaald aantal door de community als geheel is uitgezet - men gebruikte 10.000 neushoorns als voorbeeld - dan financiert Microsoft de vrijlating van één echte neushoorn.

Zoo Tycoon

Frontier kan dit sturen door de community bepaalde challenges mee te geven. De studio kan zo zijn community massaal Afrikaanse Bosolifanten laten uitzetten, in de hoop dat hun wereldwijde totaal door financiële hulp van Microsoft van 500 naar 501 gebracht kan worden. “Ik kan nu al niet wachten op het moment dat we naar een losgelaten dier kijken waarvan we kunnen zeggen 'dat hebben wij gedaan'”, vertelde Frontier-oprichter en studiobaas David Braben tegen Tweakers.

Om hun doel te bereiken werken Frontier en Microsoft samen met het Wereld Natuur Fonds en de Association of Zoo’s and Aquariums. Behalve het ’uitzetinitiatief’ gaat er ook een deel van de opbrengst van elke verkochte versie van Zoo Tycoon rechtstreeks naar het WWF en de AZA. Is het niet een heel makkelijke manier om wat positieve pr te scoren? Dat is het natuurlijk, maar ere wie ere toekomt: het is een positief project.

Natuurlijk valt er over Zoo Tycoon meer te vertellen dan alleen bovenstaand plan, maar we vonden het de moeite waard hier toch even de aandacht op te vestigen. Zoo Tycoon is echter ook 'gewoon' een Tycoon-game waarin je, eventueel coöperatief, een dierentuin dient te bouwen. Dit kan in een onvermijdelijke 'sandbox'-modus, maar ook in een missiestructuur waarin je allerlei uitdagingen krijgt. Denk daarbij aan de opdracht om een dierentuin die failliet dreigt te gaan weer succesvol te maken, en meer van dat soort missies. Zoo Tycoon is niet de game waarvoor je een Xbox One in huis haalt, maar wel een aardige extra. De game komt trouwens ook uit op de Xbox 360, al zul je het daar wel met minder dieren en minder mogelijkheden moeten doen.

Titel Zoo Tycon Zoo Tycoon
Platform Xbox One, Xbox 360
Ontwikkelaar Frontier Games
Uitgever Microsoft
Releasedatum Xbox 360: 8 november 2013
Xbox One: nog niet bekend

Zoo TycoonZoo TycoonZoo TycoonZoo TycoonZoo TycoonZoo TycoonZoo Tycoon


Door Jurian Ubachs en Paul Hulsebosch

- Reviewers

Sinds 2 januari 2008 vormen Paul en Jurian het dynamische duo achter de gamescontent op Tweakers. Meestal verdelen zij de te behandelen games daarbij en werken zij apart van elkaar aan hun reviews, maar af en toe produceren ze samen specifieke content, zoals een special over mobile games, headsets of een bespreking van een nieuwe console. Jaarlijks bezoeken Paul en Jurian ook grote internationale gamesbeursen als de E3 en Gamescom, waar zij naast hun eigen previews vaak ook samen verschijnen in diverse video's.

Reacties (24)

Reactiefilter:-124021+112+23+30
Moderatie-faq Wijzig weergave
Het meest benieuwd zijn we nog naar de auto's uit de jaren negentig, die we eveneens nog niet hebben bestuurd. In die tijd reden de auto's immers niet op slicks, maar hadden de droogweerbanden vier groeven. Dat zou die auto's veel minder grip moeten geven, en het rijden met zo'n auto dus wezenlijk anders moeten maken. Het wordt interessant om te zien of de engine dat verschil goed weet weer te geven.
Ahum:
In 1998 grooved tyres were introduced with 3 grooves in the front tyres and 4 grooves in the rear tyres. Between 1999 and 2008, regulations required the tyres to feature a minimum of four grooves in them, with the intention of slowing the cars down
Tuurlijk, 1998 en 1999 valt nog in "de jaren 90", maar toch, het overgrote deel van de jaren 90 reed men gewoon met slicks in de Formule 1.

:)
Puntje. Dan zou het kunnen dat we die helemaal niet gaan zien inderdaad. Scheelt ze weer een stuk ontwikkeltijd, dus....
Hopelijk besteden ze die tijd aan het verbeteren (nou ja, fixen) van het penalty-systeem, dat is echt een gedrocht in 2012.

Hebben jullie daar iets van opgevangen toevallig?
Nee nog niet. Er zijn best veel kritiekpunten uit 2012 opgepakt dus je hebt best kans dat ze daar ook naar gekeken hebben. We'll see.
nvm, ik lees niet goed op dit tijdstip.... :/

[Reactie gewijzigd door CptChaos op 2 september 2013 01:06]

Ik ben helaas niet iemand van de console, dus vind het erg erg jammer dat Zoo Tycoon niet uitkomt voor de PC. Had graag geholpen op deze manier aan de natuur, want dat is toch wel een uiterst mooi initiatief zeg!
Absoluut mee eens, ook altijd genoten van dergelijke tycoon versies, ook de mooie graphics zouden echt wel fijn geweest zijn...
Maar hej, wie weet wordt er nog een mooie poort opgezet :s
Heh heh, één van de Rangers in de screenies van Wasteland 2 is gebaseerd op het personage Ned Nederlander (Little Neddy was zijn artiestennaam in de film en zo heet hij dan ook in het spel, met een K er achter) uit de film The Three Amigo's met o.a. Martin Short (Neddy), Chevvy Chase en Steve Martin. Hij heeft ook exact dezelfde kleding aan als in de film :+

[Reactie gewijzigd door Inanna op 1 september 2013 13:37]

Komt er ook nog ooit een nieuwe Rollercoaster uit? In het kader van Zoo Tycoon, allemaal spellen die ik vroeger mega veel speelden. De laatste die ik mij meen te herinneren was volgensmij rollercoaster 3 of rollercoaster tycoon 3 idk.

[Reactie gewijzigd door stormpie007 op 1 september 2013 15:12]

Er is laatst nog 1tje uitgekomen voor de 3DS ;)
Komt er ook nog ooit een nieuwe Rollercoaster uit? In het kader van Zoo Tycoon, allemaal spellen die ik vroeger mega veel speelden. De laatste die ik mij meen te herinneren was volgensmij rollercoaster 3 of rollercoaster tycoon 3 idk.
Misschien niet geheel in de RCT-lijn, maar kijk eens naar Theme Park Studio, waar je overigens nog steeds voor kan backen. :)
Geen zoo tycoon voor de Pc ='(
Niet erg, zwak console aftreksel van een geweldige serie. Heb hem gespeeld op gamescom en was zwaar teleurgesteld.

[Reactie gewijzigd door Asteryz op 2 september 2013 00:22]

Is Frontier ook niet bezig aan Elite: Dangerous? Daar bij David Braben niets over gevraagd? En beetje droog dat jullie niets meer zeggen over zo'n legende als die man behalve dat hij Frontier opgericht heeft en leidt.

Goed dat Zoo Tycoon dan met de launch van de Xbox One verschijnt, kunnen ze zich concentreren op Elite :). Ik vind het eigenlijk wel sterk dat een studio een Kickstarter project start terwijl ze een andere game aan het maken zijn die nog niet (bijna) afgerond is. De Elite kickstarter was in november vorig jaar, een jaar voor de release van Zoo Tycoon. Is Frontier dan zo'n grote studio?
Ik wacht echt al sinds Zoo Tycoon 2 op een nieuwe Zoo Tycoon voor de PC maar ik ga er toch echt geen Xbox voor aanschaffen. Spijtig. Ik hoop ergens dat het enkel bij de release exclusief is en dat het later dan toch maar naar PC komt, hoewel de peripheral features dat misschien tegengaan :/

Pokemon X/Y (en Monster Hunter, Fire Emblem, Animal Crossing) daar koop ik misschien nog een 3DS XL voor straks.

[Reactie gewijzigd door Pheace op 1 september 2013 16:43]

Ik quote:

Er is een matchmakingsysteem, dat goed lijkt te werken. Onze score in de onlinepotjes was in ieder geval fifty-fifty, wat wil zeggen dat we gelijkwaardige tegenstanders hadden.

Dit is echt alles behalve de waarheid. Als er eerst een vele makkelijkere tegenstander gevonden wordt, win je . Daarna een veel te moeilijke , verlies je .... en dan werkt het matchmaking systeem zo slecht mogelijk...

Just saying :o
Leuk dat jullie ook aandacht hebben besteed aan Zoo Tycoon. Wist niet dat die ook op GamesCom stond anders was ik wel even gaan kijken als de rij niet als te lang was. Maar persoonlijk vind ik het ook meer een PC-game dan een consolegame. Hopelijk komt die nog naar de PC, aangezien ik ook niet van plan ben een console te kopen. Het spel ziet er in ieder geval leuk uit en natuurlijk is het ook mooi om te zien dat ze weer een project hebben. Ik geloof dat er met zootycoon 2 ook al een deel van de opbrengst naar goede doelen ging.
Erg benieuwd naar Hearthstone! Baal er wel van dat ie vooralsnog alleen komt naar de iPad (wat tablets betreft)... Blizzard moet toch ook wel inzien dat Android het ook best goed doet op de tablet markt tegenwoordig, dus dat daar ook wat te halen valt?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



HTC One (M9) Samsung Galaxy S6 Grand Theft Auto V Microsoft Windows 10 Apple iPad Air 2 FIFA 15 Motorola Nexus 6 Apple iPhone 6

© 1998 - 2015 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True