Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 92 reacties

Tot slot

LG heeft ons met de G Pad positief verrast. Gezien LG's track record hadden we het niet verwacht, maar de G Pad is een van de fijnere tablets die we in de afgelopen tijd gezien en gebruikt hebben. De meningen over wat nu de ideale maat voor een tablet is, zullen altijd uiteenlopen, maar wij vinden dit 8,3"-formaat op het eerste gezicht goed uit de verf komen.

Met alleen de goede afmetingen ben je er nog niet, maar gelukkig lijkt LG in de uitvoering ook weinig verkeerde stappen te hebben gezet. De tablet is redelijk compact en licht, voelt fijn aan, heeft snelle hardware en een mooi, contrastrijk, scherp scherm. Het enige echt duidelijke verbeterpunt is, net als bij de G2, de software, die nog een beetje onvolwassen aanvoelt en op bepaalde plekken een afslankbeurt kan gebruiken.

LG wil nog niet zeggen wat de G Pad gaat kosten, maar vermoedelijk willen ze hem laten concurreren met de iPad mini. Een prijs van ongeveer 300 euro lijkt ons dus waarschijnlijk. Hoewel we een lagere prijs, à la Nexus 7, nog mooier zouden vinden, is 300 geen onredelijke vraagprijs. Als het met de accuduur dan ook nog eens goed zit, gaat LG later dit jaar een goede rentree op de tabletmarkt maken.

Lees ook de gebruikersreviews

Populaire gebruikersreviews

Meer gebruikersreviews over deLG G Pad 8.3


Door Wout Funnekotter

- Adjunct-hoofdredacteur

Wout werkt sinds 2011 bij Tweakers. Hij is van alle markten thuis, maar richt zich primair op mobiele technologie, zoals smartphones, tablets en smartwatches en vliegt de wereld over om de nieuwste producten te zien en te testen. In zijn rol als adjunct-hoofdredacteur werkt hij samen met de andere redacteuren eraan om de inhoud en presentatie van de site constant te verbeteren.

Volg Wout op TwitterVolg Wout op Google+

Reacties (92)

Reactiefilter:-192089+158+27+30
Moderatie-faq Wijzig weergave
Lachwekkend dat mensen het gemekker over de software klakkeloos overnemen en de schil om Android heen ook zo verschrikkelijk vinden. Dit kan/mag absoluut geen reden zijn om deze LG daarvoor links te laten liggen. Net als het commentaar dat Touchwizz altijd krijgt. Welke persoon laat zijn Galaxy telefoon ongemoeid wat layout betreft?

Over deze tablet: hoe zie je al dat lelijks in de praktijk? Bij de instellingen en de notaficatiebalk. Hoe vaak zit een mens daarin om daar 'hinder' van te ondervinden? Sterker nog, ik begrijp de negatieve noot betreffende de notificatiebalk absoluut niet. Enkel de rij QSlide apps is wellicht overbodig...kan je deze evt. weghalen ja/nee? De rest (incl sliders) is m.i. gewoon functioneel.

Je hebt grotendeels te maken met de homescreens en de apps die daarop staan, dan merk je echt geen drol van zo'n skin.

Verder lijkt mij dit een erg interessante tablet...eindelijk komen er mondjesmaat goede (Android) alternatieven voor de iPad. Nu nog wachten op de nieuwe Nexus 10.
Ik vind het gezeur over de diverse skins zowieso een beetje typerend. Gezien de verkoopcijfers heb ik het idee dat zeker bij Samsung het merendeel het toch oneens is met hoe "slecht de skins" dan ook wel zijn.

Ook als een skin slecht is, zet je het toch uit worse case gooi je er default Android overheen. Dat is juist het mooie van Android dat je flexibel bent in hetgeen wat je in handen hebt in tegenstelling tot een andere leverancier.

Ik ben benieuwd hoe de tweakers review tzt is wanneer ze thuis kunnen testen betreffende scherm kwaliteit en geluid. Het ziet er in de eerste instantie mooi uit en tablets worden prijstechnisch steeds interessanter. We zien in de praktijk hoe goed concurrentie kan zijn ondanks dat het veelal toch Androis is zie je dat leveranciers spelen in de hardware/afwerking/software.
Je vergeet helaas dat 99,99% van de mensheid geen enkel idee heeft hoe je een custom rom installeert, laat staan waar te vinden!
Zelfs een alternatieve launcher gaat 99,8% van de gebruikers al te ver!

Dus een argeloze koper zit meestal vast aan hetgeen hij krijgt, en is (helaas) afhankelijk van de support van de fabrikant. (in de meeste gevallen 0,0)

Vandaar ook dat ik ieder ouder persoon een (recente) iPad adviseer, geen gezeik, geen skins, en zeker 2 jaar updates! zonder al te moeilijke toestanden!

Een beter idee voor android was geweest dat de "motor" onafhankelijk zou kunnen worden geüpdatet, zonder diepgewortelde "skins".

{'t spijt me heel erg, maar in ons gezin zijn 6 android apparaten, die slechts in 1 geval een update hebben gekregen (en daar moet je dan zelf nog veel moeite voor doen) en 1 IOS apparaat, dat altijd keurig updates aankondigde)(een stuk of 6, 2 jaar lang, moeiteloos te installeren!)

[Reactie gewijzigd door 83718 op 9 september 2013 02:08]

Nog wat specs:

• Processor: 1.7GHz Quad-Core Qualcomm® Snapdragon™ 600 Processor
• Display: 8.3-inch WUXGA (1920 x 1200 pixels / 273 ppi) Full HD IPS display
• Geheugen: 16GB eMMC, Micro SD slot
• RAM: 2GB LPDDR2
• Camera: achter 5.0MP / voor 1.3MP
• Batterij: 4.600 mAh SiO+ Li-ion
• Besturingssysteem: Android Jelly Bean 4.2.2
• Connectiviteit: Bluetooth 4.0LE, Wi-Fi Display, Miracast
• Formaat: 216.8 x 126.5 x 8.3mm
• Gewicht: 338g
• Uitvoeringen: zwart/wit met metalen achterkant
In de video wordt de geluidskwaliteit heel even besproken. Nu zul je het door de speakers niet echt horen, maar wat voor mij belangrijk is is de geluidskwaliteit als je er bijvoorbeeld een hoofdtelefoon op aansluit (of deze aansluiting benut om het device op een autoradio aan te sluiten). Dat zit bij de Snapdragon 600 wel goed, want die heeft een aparte DSP aan boord, de Hexagon QDSP6V4. Gelukkig beoordeelt GSMArena de geluidskwaliteit altijd uitgebreid, zij kwamen in hun test van Samsungs i9505 bijvoorbeeld tot de conclusie dat de Snapdragon 600 uitstekende audio aan boord heeft: weinig noise, een groot dynamisch bereik, amper vervorming en weinig crosstalk. Kortom, audio waarmee je voor de dag kunt komen.
Misschien een beetje offtopic maar ik wil een keer een complimentje geven over de video's van Wout. Ze komen bij hem het meest professioneel over. De video's van de andere redacteurs vind ik altijd een stuk minder prettig om naar te kijken
Ook omdat de golfdame heel subtiel in de hoek is verwerkt, dat kan alleen een pro :)
De keuze van het muziek is altijd goed.
Swingend. En de dame leidde mij idd af. Niet dat dat erg is.

Ik vind de LG G Pad zeker een mooi ding maar voor onder de 300 euro geloof ik niet.
Gok op 350.

Dat de software een minpunt is deel ik niet.
Touchwiz vind ik veel erger. Andere reviews vinden juist de LG skin weer goed.
Dit is dus erg persoonlijk.

Mijn grootste minpunt is dat de speakers achter geplaatst zijn.

[Reactie gewijzigd door alteclansing op 7 september 2013 15:21]

Mwah, bij een 10 inch variant is de positie van de speakers op de achterkant erger want die zijn zwaarder en liggen vaak op de tafel of gedempt op je schoot, 7 a 8 inch hou je makkelijker vast en het geluid dempt dus niet.
De nexus 10 heeft front speakers. De playbook 7 inch ook. Ik kan je vertellen
dat het echt een verschil uitmaakt. Filmpjes en muziek luisteren is dan een genot.
En daar draait het ook om als je een multimedia apparaat hebt.
@CopyCatz: Met haar wil ik wel een partijtje 'golf' spelen O-)
Niet helemaal met je eens. Ik vind Arnoud namelijk ook goed presenteren en hij heeft veel kennis van zaken. Zeker niet minder professioneel dan Wout.
Ben ik het niet mee eens. Ik heb veel respect voor alle presentatoren maar ik ben toch echt van mening dat Arnoud tot de mindere behoort. Sterker nog; vaak heb ik het idee dat hij helemaal niet weet waarover hij precies gaat vertellen voor hij met de video is begonnen. Zijn deels onverzorgde uiterlijk ergert mij niet en daar baseer ik ook niet op of hij wel of niet goed kan presenteren. Vieze nagels (zoals hieronder vermeld) is inderdaad vreemd maar het zegt niks over of hij wel of niet veel kennis van de producten af heeft.
Ben ik het niet mee eens. Ik heb veel respect voor alle presentatoren maar ik ben toch echt van mening dat Arnoud tot de mindere behoort. Sterker nog; vaak heb ik het idee dat hij helemaal niet weet waarover hij precies gaat vertellen voor hij met de video is begonnen. Zijn deels onverzorgde uiterlijk ergert mij niet en daar baseer ik ook niet op of hij wel of niet goed kan presenteren. Vieze nagels (zoals hieronder vermeld) is inderdaad vreemd maar het zegt niks over of hij wel of niet veel kennis van de producten af heeft.
Klopt en dat is een verschil in methodiek tussen Wout en mij: hij bedenkt van te voren een hele tekst, ik schrijf op in steekwoorden wat ik wil zeggen en formuleer het vervolgens ter plekke om het tot een verhaal te maken. Als ik of de cameraman ontevreden ben of is, doen we het over - en het lukt niet vaak in een keer.

Ik ben ongeveer de enige die zo werkt. Autocue en uitgeschreven teksten werken niet voor mij, omdat ik dan niet recht in de camera kijk en de indruk wek dat ik het radionieuws aan het oplepelen ben (iets dat ik in het verleden idd gedaan heb ;))

Sinds er een tijd geleden iets over nagels en uiterlijk gezegd is, let ik daar scherper op. Een mooiboy zal ik nooit worden, maar vanwege video gaan haar, gezichtsbegroeiing en nagels er sneller af dan voorheen. Ik zorg bovendien dat ik voor een beurs een overvloed aan nette kleding in mijn koffer heb zitten. Kortom: ik ben daar meer mee bezig en ik kan op de video van de Note 3 ook eigenlijk niets bijzonders zien aan mijn nagels; ik snap dan ook niet waar die opmerking vandaan komt. Mocht er toch nog niet goed uitzien, mijn welgemeende excuses.
Arnoud, ik heb laatst een cursus presenteren gekregen i.v.m. met het presenteren van een onderzoek, en daarbij gaf de docent wetenschappelijke informatie om enkele feiten te verduidelijkenen onderbouwen.

Je houding, charisma en uiterlijk bepalen voor 80% hoe jouw verhaal overkomt op het publiek. Vervolgens wordt 10% bepaald door spraak, en 10% door de inhoud. (Dit is niet de exacte info, so don't shoot me, maar het zal weinig afwijken).

Voorbereiding is het belangrijkste, je moet precies weten wat je wilt zeggen. Zoals ons verteld: steekwoorden zijn dodelijk. Je krijgt dan een onduidelijk en twiijfelachtige samenhang van los zand.

Wout ziet er verzorgt uit, heeft en goede houding, gebruik goed zijn armen en handen en weet door het vooraf uitschrijven van zijn verhaal en deze te oefenen exact wat hij wilt vertellen. Zo komt zijn verhaal duidelijk krachtig en zelfverzekerd over.

De mensen die nog steeds denken dat kennis, inhoud en steekwoorden de kern zijn voor een natuurlijk overkomend en sterk inhoudelijk onderbouwd vehaal zijn arrogant en niet meer van deze tijd (sorry als dit wat hard overkomt :P)

Back on topic:

Ik ben sinds een aantal jaar (2 o.i.d.) echt een fan geworden van LG. Het bedrijf zet steeds sterker concurrerendere elektronica af op de consumentenmarkt. En mijn verwachting was bij de aankondiging van deze 8,3 inch tablet al hoog.

Nu hopen dat uit de uitgebreide review ook blijkt dat voorgenoemde verwachting gegrond is. Voor nu wacht ik nog met de aanschaf, omdat ik twijfel tussen de nexus 7 en deze G Pad. Mijn voorkeur gaat uit naar het 8 inch formaat.

Wel balen dat LG nog altijd haar eigen skin gebruikt. Imo moet LG gewoon net alsbij de Nexus toestellen gewoon stock android erop gooien. Updates duren namelijk ook veel te lang bij LG. Maar goed, inderdaad nog een puntje voor verbetering.

[Reactie gewijzigd door IngamerX op 7 september 2013 23:38]

Ik geloof dat er een groot verschil is tussen presenteren voor groepen en voor niet-live video.
Ik kan het over doen als het niet lekker klinkt. En door de stukken die niet lekker klinken over te doen, leer je jezelf een letterlijke tekst aan.
Het nadeel van uitschrijven is dat je moet kunnen schrijven in spreektaal, en op een beurs moet je dat ook nog snel kunnen, voordat het shot onmogelijk wordt door sluiting van de venue, een luidruchtige presentatie die begint enz. Ik vind het heel knap hoe snel en goed Wout dat kan, maar deze methode werkt voor mij het snelste en levert resultaten op die veel mensen waarderen. Kan het beter? Misschien,maar de tijd die dat kost hebben we niet op een beurs :)
Misschien moet ik wel even zeggen dat het niet mijn bedoeling is geweest om zulke reacties te krijgen. Jij doet het ook wel goed en sowieso beter dan sommige collega's van je zoals je. Ik hoop in ieder geval niet dat ik je ego niet te veel hebt beschadigd :+

Ik zou zeggen ga zo door alle twee, ik zou het niet kunnen ;) . Ik word al zenuwachtig als ik iets voor 2 mensen moet vertellen
Misschien moet ik wel even zeggen dat het niet mijn bedoeling is geweest om zulke reacties te krijgen. Jij doet het ook wel goed en sowieso beter dan sommige collega's van je zoals je. Ik hoop in ieder geval niet dat ik je ego niet te veel hebt beschadigd :+
Dank! Sommige collega's hebben ook gewoon vlieguren nodig. Wout en ik doen dit inmiddels een paar jaar en dat scheelt.

Een ding wat ik hier geleerd heb is om door de formulering heen te kijken. Geschreven feedback komt al snel hard over, maar op een enkeling na bedoelt iedereen het goed en willen helpen om het beter te maken en dat waardeer ik :) Ik ken niet veel media waar je zoveel kunt leren van feedback van lezers en kijkers. Dat is iets bijzonders en het helpt echt om het een volgende keer beter te doen.

[Reactie gewijzigd door arnoudwokke op 8 september 2013 13:05]

Arnoud. In de ambiance van deze site vind ik, met jaren ervaring in presenteren en voor groepen spreken, dat jij goed, duidelijk en natuurlijk overkomt. Dat Wout voor sommigen natuurlijker overkomt is te begrijpen, echter denk ik dat dat iets persoonlijks is. De andere (nieuwere) presentatoren kunnen nog wel een kleine les gebruiken.

Ga zo door!
Dank! Jelle en Sim beginnen net, we proberen ze te helpen en te begeleiden waar we kunnen :)
Hallo Arnoud,

Zelf ben ik leerkracht en weet dus hoe het is om voor groepen te spreken. Ik vind het geweldig hoe je reageert op deze post ... en wil hier even uitdrukkelijk mijn complimenten voor geven!
Presenteren, live of niet is niet makkelijk en er zijn veel mensen die niet voor een groep durven spreken. JIJ staat er toch maar!

En hey, het belangrijkste heb je duidelijk onder de knie. Elke keer op nieuw bijleren en jezelf blijven verbeteren.

Top!
Helemaal mee eens. Iemand die reactie krijgt over zijn houding, uiterlijk enz.
en daarop direct reageert EN het ziet als FEEDBACK is bij mij al een +3 waard.
En dan ook nog je excuses aanbieden voor diegene..... _/-\o_

Zouden meer posters moeten doen/kunnen. ;)
Die vieze nagels kwamen 2 jaar geleden eens op de video.
Dat de tweakers het daar nog over hebben zeg.
Ik zie genoeg handson waar onverzorgde handen voorkomen.
Wat mij betreft zijn jullie beide goed.
Hallo Arnoud,

Zoals ik al aangaf zijn vieze nagels niet zo zeer een probleem maar goed om te horen dat je er op let. Aan je uiterlijk kan je niet erg veel doen, gezichtsbegroeiing en nagels is een goed begin maar veel presentatoren gebruiken ook wel een beetje make-up. (zelf heb ik er geen verstand van dus ik ga er ook echt maar niet verder op in).

Wellicht kan je er op oefenen om toch uitgeschreven teksten voor te lezen want de video's van Wout zijn een stuk vloeiender. Het kan best zo zijn dat je veel verstand van de onderwerpen af hebt waar je over spreekt maar die indruk geef je mij niet.

Succes met je volgende video
Wout en Arnoud zijn professioneel maar tv, camera en laptop vindt ik maar niks. Vooral de man die de laptop preview van de Sony Vaio Flip deed. Veel te gehaast gesproken allemaal, als je gewoon langzaam spreekt is het veel duidelijker en fijner im naar te luisteren.
Hier wil ik me graag bij aansluiten, zeer duidelijk en to-the-point verteld. Overigens ben ik ook zeer blij met de overige videoreports. Ik ben er wel een beetje enthousiast van geworden, hoewel dat natuurlijk ook wel door dit mooie apparaat zelf komt. Het scherm ziet er in de video (voor zover dat een goed beeld geeft) erg mooi uit en het design is ook veelbelovend, vooral de dunne bezels.

Ik ben het wel met Wout eens dat het nog wachten is tot ie op de pijnbank is gelegd, want de accuduur moet natuurlijk ook wel goed zijn :) Ik houd deze voorlopig even in de gaten.
Bedankt :) maar ik heb genoeg collega's die ook toffe video's maken.
helemaal mee eens, Wout maakt prima video's
Hier zou ik mij inderdaad graag bij willen aansluiten. Hij is naar mijn mening de betere presentator. Ik vond het ook leuk dat hij van de Polder naar de Valley presenteerde. Maar ik moet zeggen dat ik Jurrian ook goed vind, maar hij doet een ander segment natuurlijk.

[Reactie gewijzigd door master.fean op 9 september 2013 12:06]

Salarisverhoging voor Wout dus!
Wout is een stuk en prettig om naar te kijken.
En nee, ik ben geen Twokker (ouder dan cijfers in mijn naam en allang geen paarden meer).

;-)
Jurian voor de games en Wout voor de hardware inderdaad. De laatste paar video's van een aantal die ik nog niet eerder (?) heb gezien waren echt waar-de-loos.
Jammer van de LG skin... moet je uiteindelijk toch elke dag mee aan het werk... desalnietemin ben ik zeer benieuwd naar de prijs
Spijtig genoeg heeft de LG G2 diezelfde skin. Anders was deze toch een mogelijke opvolger van mijn LG O2X geweest.
Ik ben al jarenlang LG gebruiker, tussendoor een keer geswitcht naar Samsung, maar mij hoor je er niet over klagen. Als jij een LG product bezit moet je er gewoon aan wennen dat sommige dingen net even anders zijn als bij andere merken. Ik kan geen (belangrijke) functionaliteiten bedenken die niet in de skin van LG zitten.
Ach, als je deze tablet 2 maanden na de release koopt is de prijs €50,- lager en us er waarschijnlijk een custom rom uitgekomen.
Deze tablet heeft me heel erg aan het twijfelen gemaakt. Ik was eerst vastberaden om een Nexus 7 te nemen maar deze tablet heeft allemaal net iets meer. De enige grote nadelen zijn inderdaad de skin en niet altijd de nieuwste android versie tegenover de nexus 7. Al met al is het een prachtig apparaat.
Wat mij erg tegenstaat van nexus 7 is dat er geen sd card opzit. Hoe moet je nu daar films op krijgen? Overzetten met een usb kabel, of vanuit de cloud? Handig op een lange vlucht.
Je hebt natuurlijk nog wel intern geheugen en een USB aansluiting. Ik neem aan dat je geen bluray kwaliteit wel, dus dan red je een vlucht wel.
Gewoon via een usb kabel, de nexus wordt aangezien als een media apparaat en je zet er een film op, makkelijk zat.
Voor mij is het grootste punt het 8.3" scherm. Als de accuduur ook nou eens zo goed is als de nexus 7 (2013) en ook de max brightness, dan is het helemaal lastig. Jammer van die skin inderdaad. Maar daarvoor gebruiken we toch een launcher :P
het probleem met ene custom launcher is nu net dat de dingen die ze niet handig vonden is zijn de menu's en notificatie scherm..
En de homescreens en app launcher is dus wel ok.. En een custom launcher vervangt nu net de homescreen en de app launcher en niet de notificatie en menu schermen...
Oeps..daar gaat mijn statement. Een launcher heeft dan dus nauwelijks zin.
Alleen moet de LG straks ook concurreren met bijvoorbeeld een net uitgebrachte Toshiba 8' Windows 8.1 tablet.
https://www.youtube.com/watch?v=3qg-G1Coe_0 Ook leuk te zien dat hij hem met 1 hand vasthoudt.
Met volgens de video de Toshiba voor 299 euro.
Als ik er over nadenk: hele mooie prijzen voor zulke krachtige 8' tablets.
Het is maar net hoe je een tablet wilt gebruiken. Android tablets zijn meer als entertainment apparaten bedoelt, terwijl je met de komende Windows tablets gewoon alles kan wat je ook op een laptop/desktop kan. Voor sommige mensen is dat helemaal niet nodig. Op Android tablets kan je overigens ook gebruiken voor andere dingen dan entertainment natuurlijk..

De LG G Pad 8.3 ziet er in ieder geval prima uit. Mooi formaat, dunne bezels, prima specs. Ik ben erg benieuwd naar de prijs, rond de 300€ denk ik dat veel mensen deze tablet kopen in plaats van de Nexus 7. Want bij de Nexus 7 ontbreekt een micro SD slot. Als ik een Android tablet zou kopen dan zou ik eerder voor deze LG gaan dan de nieuwe Nexus 7, ook al ben je dan niet zeker hoe de software gaat presteren.

Persoonlijk heb ik meer interesse in een Windows 8 tablet, maar qua Android tablets staat deze LG Gpad 8.3 zeker ergens bovenaan m'n lijstje. Goed product neergezet door LG!

[Reactie gewijzigd door JJ93 op 7 september 2013 15:15]

Ja en nee, het is wel windows 8.1 :+

Met deze prijzen voor zulke krachtige hardware kietelt het wel allemaal hier :Y)
De Toshiba Encore is het duidelijk gewoon (nog) niet. Win 8.1 loopt niet lekker en scherm is ook niet je van het. Ja, d'r moet ergens op bezuinigd worden...

Zie Verge review met filmpje:
Toshiba's 8-inch Windows 8.1 tablet is another weak attempt to match the iPad mini

Linkje: http://www.theverge.com/2...ndows-8-1-tablet-hands-on

update:
Waarom deze ractie weggemod terwijl een de post die reclame maakt voor de Encore Win 8 tablet +2 krijgt is wordt is totaal onbegrijpelijk tenzij hier Windows Fanboys zitten die de realiteit niet willen zien dat deze tablet gewoon nog niet klaar is.

[Reactie gewijzigd door zap8 op 7 september 2013 16:52]

Hmmm, het scherm ziet er minder uit. En LG heeft altijd de beste scherm technologie samen met Samsung in huis. Toshiba koopt het in.
En volgens mij is die Toshiba fysiek ook breder. (dikkere rand)
En tsja, niet iedereen wil graag WIndows hebben qua tablets. Daar is niet de meeste vraag naar.

Maar je hebt gelijk. Tablets van tussen de 7 en 8 inch zijn behoorlijk betaalbaar aan het worden. Dat is alleen maar mooi voor de consument toch? :)
Enige nadeel is dat de apps die je voor volwaardig Windows 8.1 download allemaal veel langzamer dan deze apparaten die de top zijn op hun gebied en de Toshiba is low-end.
Heb net de Sony Tablet Z en die heb ik onder meer gekozen vanwege de resolutie van het scherm. Vind die resolutie erg prettig, LG doet daar klaarblijkelijk nog een schepje bovenop, dezelfde resolutie in een kleiner scherm, top. Dacht trouwens dat LG een paar jaar geleden zich alleen nog maar op de smart Phone ging richten, die lopen ook niet echt.
Klopt alleen de Nexus 4 loopt aangezien ze daar geen software update voor hoeven te maken, dit is gewoon een hel sterk nadeel als je een update wel eens wil hebben neem geen LG.

Verder wel mooi formaat ik vind & inch tablets echt te klein en 10 weer te groot, ik vind 8 inch of dit dus echt mooi en makkelijk in gebruik.
Alleen deze zal ik dus niet halen aangezien ik een hekel heb aan die onscreen touchknoppen de google manier, ik wil gewoon van me scherm volledig gebruik maken en niet een stuk kwijt zijn door knoppen.

Ik heb het bij me xperia z gehad en vond het maar niks ik had hem express geroot om zo klein mogelijk die balk te maken.

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 7 september 2013 21:44]

> Alleen deze zal ik dus niet halen aangezien ik een hekel heb aan die onscreen touchknoppen de google manier, ik wil gewoon van me scherm volledig gebruik maken en niet een stuk kwijt zijn door knoppen.

Komen er dan nog apparaten uit die met fysieke knoppen werken? Lijkt me eerlijk gezegd onhandig omdat je m natuurlijk op 4 manieren kan hanteren. Maar die zwarte balk vind ik ook wel zonde van de ruimte.

[Reactie gewijzigd door Slashdotter op 7 september 2013 22:46]

htc en samsung maken nog steeds knoppen of touch knoppen onder het scherm.
LG's staat van dienst op de tabletmarkt is op zijn zachtst gezegd weinig indrukwekkend. Het Koreaanse bedrijf bracht begin 2011 een 8,9"-tablet met stereoscopisch 3d-scherm uit, de Optimus Pad 3D, maar logischerwijs zaten weinig mensen daar op te wachten.

Ik hoop niet dat ik off-topic ben, maar het woord 'logischerwijs' begrijp ik niet in de laatste zin. Is dat:
  • vanwege het merk LG;
  • vanwege het 3D-scherm;
  • vanwege de grootte van het scherm, 8.9 inch?

[Reactie gewijzigd door Janbraam op 7 september 2013 16:58]

Ik denk eerder omdat de LG Optimus 3D (smartphone) ook niet een groot succes was. LG stond in 2011 ook niet al te goed bekend als smartphone/tablet maker. Vooral de software was gewoon slecht, de update van Android 2.3 naar 4.0 voor de LG Optimus 2x heeft ook nog eens een jaar op zich laten wachten.
Mooie tablet maar helaas weer software met een skin.
Waarom moeten nu alle fabrikanten een skin over Android gooien?
Kwa specs een prima tablet maar ik heb geen zin in verouderde software en een trager makende skin dus heb ik de nieuwe Nexus 7 in bestelling.
Bijna geen enkele tablet fabrikant gooit er een ingrijpende skin overheen, bij Asus kan je de aanpassingen zelf uitschakelen. Alleen Samsung en LG veranderen het zwaar (Amazon ook maar dat is niet zo groot in Nederland).

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



LG G4 Battlefield Hardline Samsung Galaxy S6 Edge Microsoft Windows 10 Samsung Galaxy S6 HTC One (M9) Grand Theft Auto V Apple iPad Air 2

© 1998 - 2015 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True