Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Je kunt ook een cookievrije versie van de website bezoeken met minder functionaliteit. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , reacties: 193, views: 580.215 •

Studentenadvies

September is de maand dat veel studenten beginnen aan het nieuwe collegejaar. Ondanks dat veel studenten een laptop nemen is er een select aantal dat toch een desktop prefereert. We hebben daarom enkele tips meegenomen op deze laatste pagina van de bbg. Veel tips gaan ook op voor zowel de desktop- als laptopgebruiker.

Office 365 University

Tekstverwerking en het maken van presentaties behoort bij vele studies tot de orde van de dag. Dit voorjaar namen we nog enkele pakketten onder de loep.

Microsoft heeft met de introductie van Office 365 ook een speciale aanbieding voor studenten in het leven geroepen: Office 365 University. Voor een bedrag van circa 70 euro heeft de student een abonnement van vier jaar voor deze dienst. Daartoe behoren dus ook alle desktopversies van Word, Excel en Powerpoint. Een voordeel hierbij is dat je de software op twee systemen kunt installeren. Enkele technici onder ons zweren bij LaTeX om documenten op te stellen, maar soms heb je functionaliteit nodig die in het Office-pakket zit.

Surface RT

Op het moment loopt er nog een studentenactie van de Microsoft Surface RT tablet. Er worden fikse kortingen gegeven op dit model, waardoor nu de tablet voor iets meer dan 200 euro te verkrijgen is. Het grote voordeel van deze tablet is de geïnstalleerde Office 2013. Je kunt daarom makkelijk aantekeningen maken tijdens college. Deze actie loopt nog tot 30 september. Zie het topic op Gathering of Tweakers voor verdere details.

Draadloos netwerk

In studentenhuizen is er vaak een draadloos netwerk en geen bedraad netwerk. Dit zorgt er voor dat je een additionele netwerkkaart moet kopen als je voor de besproken desktops uit deze editie gaat. Je kunt hierbij denken een usb-variant zoals de TP-Link TL-WN822N. Deze netwerkkaart is erg makkelijk te installeren.

Externe opslag

Het meenemen van grote hoeveelheden gegevens gaat nog het makkelijkst via draagbare opslagmogelijkheden zoals een usb-stick of een kleine externe harde schijf. Met de Kingston SE9 32GB heb je een robuuste aluminium usb-stick die je makkelijk aan je sleutelbos kunt vastmaken.

De Western Digital Elements Portable Storage is een compacte 2,5" externe harde schijf met usb 3.0-aansluiting. Dit model wordt gevoed door de usb-aansluiting. Je kunt hem dus ook makkelijk op je laptop aansluiten zonder het gedoe van een stopcontact zoeken.


Reacties (193)

Reactiefilter:-11930185+1115+221+30
1 2 3 ... 7
Mini Game systeem, Super gaaf! :D

Hele leuke BBG jongens!!!
ik zou persoonlijk een silverstone FT03 Mini gebruiken, vereist wel een andere voeding maar de unieke layout en mooie case maken het waar dvoor mij. ook laat dat een GTX 780 toe als je zou willen.
Maar enorm leuke BBG keep it up guys :D

edit: pricewatch: Silverstone Fortress FT03-MINI
de FT03 mini, in dit geval zwart.

[Reactie gewijzigd door freaq op 1 september 2013 08:09]

In de Fractal Design Node 304 past de GTX780 ook prima. Daarnaast is deze gekozen case de kleinste in zijn categorie (slechts 20l inhoud) waar nog wel fullsize videokaarten in passen.

Het enige puntje van mijn kant is de niet modulaire voeding, in zo'n kleine kast wil je niet teveel kabels hebben lijkt mij...

Ik ben al enige tijd een mini-ITX build aan het plannen en heb al een tijdje de volgende wenslijst staan die ik ooit eens wil gaan bestellen. Ik ben wel van plan te overklokken dus aparte koeling die de warmte gelijk de kast uit haalt en een modulaire voeding (overigens ook met Gold certificaat). Hoewel de voeding best groot is past een GTX780 er nog steeds in, mocht ik dat ooit willen doen.

[Reactie gewijzigd door MeltedForest op 1 september 2013 10:35]

Er is bewust niet gekozen voor een modulaire voeding. Bij een modulaire voeding heb je namelijk extra ruimte nodig voor de connectors aan de voiding. Kabels zijn flexibeler en daardoor kunnen we met zekerheid zeggen dat deze configuratie gaat passen. De videokaart is namelijk zo lang dat het de kabels van een modulaire voeding waarschijnlijk blokkeerd.
Ik volg al een tijdje dit topic van OC.net, daar worden alle hardware configuraties en problemen/oplossingen uitgebreid besproken.

Er staan ook een aantal foto's op die laten zien dat een Seasonic G550 prima past dankzij de positie van de modulaire connectors. Deze foto laat zien dat de kabels en modulaire connectors van de G550 onder de videokaart door kunnen gaan, waardoor fullsize videokaarten binnen bereik liggen.

Ook zijn er wel een aantal modulaire 140mm PSU's beschikbaar die samen gaan met de case en een lange videokaart, maar die zijn weer een stukje duurder. Onder andere Silverstone heeft een serie en daarbij kan je ook een set korte kabels kopen voor in kleine kasten.
waarom kies je voor een i5 en geen i7?
produceert die veel meer warmte?
wan ik wil ook een mini itx- gamesysteem maar 1 die wel 5 a 7 jaar mee kan gaan en als het moet na 4 jaar de videokaart vervangen.

maar thanx heb jou wenslijst opgeslagen XD
Het is niet zozeer een keuze van warmteproductie, maar eerder van prijs/prestatie verhouding. Een i7 levert in games weinig meer performance op terwijl de processor veel duurder is.
zoals ik hieronder al vermeld had is de M1 NCASE een kleinere kast (12.6L, dus qua inhoud fors kleiner) en hier past ook nog steeds een fullsize videokaart in. Ik zou je aanraden snel naar de M1 NCASE te kijken omdat hij alleen nog vandaag te bestellen is en daarna waarschijnlijk niet meer... (heb geen belangen in de NCASE, maar ben wel erg enthousiast :P)
Klopt die heb ik al eens overwogen, qua prijs is het alleen ruim het dubbele. Dus die moet ik overslaan voor deze keer. ;)
Prima BBG, maar mis weer een HTPC :(
Zie mini-itx systeem....van daaruit kun je strippen tot een Goede HTPC

Of wat wil je dan ?
Dat er een kant en klare htpc voor je word samen gesteld ?

Er zijn genoeg forums *Algemeen Advies* HTPC en Homeserver Advies Guide
waar je alle info kunt uithalen.

Een htpc is smaak gebonden je kunt het zo goedkoop/duur maken als je zelf wilt.

[Reactie gewijzigd door ErwinJ op 3 september 2013 09:19]

Ik vind de keuze voor een Asrock moederbord vreemd.

Er is nauwelijks prijsverschil tussen een Asrock en de overige merken, waarom dan voor minder kwaliteit gaan?

Asrock geeft sowieso minder garantie dan een Asus of Gigabyte en ze leveren minder kwaliteit.

Dat is niet een vooroordeel van mij tegen Asrock want ik weet dat er diehard Asrock lovers rondlopen op Tweakers die beweren dat dat niet zo is.

Maar na talloze Asrock moederborden gehad te hebben en ook online vaak las over het gebrek aan kwaliteit ben ik gestopt met Asrock.

Het is niet zo dat Asrock gigantisch veel goedkoper is dan een Asus dus ik begrijp de keuze gewoon niet.
Het eerste ASRock mobo wat ik had was kapot, maar ik kreeg wel snel een nieuwe.
Asrock maakt tegenwoordig ook best prima bordjes hoor!
het was echt een budget merk van Asus, maar dat is het tegenwoordig niet meer, als je een paar recente reviews doorneemt zie je dat hun nieuwe mobo's competatief zijn met alle andere fabrikanten en soms er zelfs bovenuitsteken.
ASRock presteert al een aantal jaar op vergellijkbaar niveau aan "de grote" merken zoals MSI, Asus, Gigabyte. (BTW ASRock is van vergelijkbare grootte als MSI op de moederbord markt)

Kijk dat je een jaar minder garantie hebt (heb ik niet gechecked) kan een goede reden zijn om voor een andere fabrikant te kiezen. Maar kwa kwaliteit heb ik in de afgelopen 5 jaar nergens meer een slecht wordt gezien op review sites van ASRock moederborden.

Verder misschien een suggestie om de Bitphoenix Prodigy als optie erbij te zetten samen met de hierboven genoemde Silverstone FT03-mini, van beide cases vind je eigenlijk niks anders als lovende reviews.
ik vind de keus voor asrock ook vreemd. En het feit dat overal (op 1 na) een asrock bord in zit vind ik naar sponsoring ruiken. Een objectief artikel vind ik het in ieder geval niet.
Asrock is tegenwoordig net zo goed als de A merken. Vroeger was het een goedkoop B merk van Asus maar dat imago hebben ze de laatste paar jaar al flink van zich afgeschud door goede stabiele moederborden op de markt te brengen met veel features voor een schappelijke prijs. Dus, de keus voor Asrock is opzich niet zo gek.
Asrock moederborden bieden de laatste tijd gewoon erg veel features voor weinig geld. Daar zit heel het verhaal achter, sponsoring zou wel erg vreemd zijn ;) Msi doet het vaak ook goed met budget moederborden (vooral zuinig) maar de andere merken vallen gewoon vaak buiten de boot. Er is geen onderzoek of ervaring die aantoont dat het ene merk minder betrouwbaar is dat het andere merk, zoals dat bijvoorbeeld bij ssd's wel het geval is (al Mogen we nieuwe prodocten nooit direct afschrijven).
Asus en Asrock hebben al vele jaren een kunstmatige stabiliteit door de zogenaamde CPU Thermal Throttle. Dit resulteerd in een onnodig hoger verbruik dan de concurrentie.

In gewoon Nederlands: Asus en Asrock besparen R&D kosten door te kiezen voor hogere werkstromen door cpu's waardoor deze altijd kunstmatig stabiel draaien.

Met een klein beetje meer tweaking in deze settings krijg je bij MSI en Gigabyte vaak een verbruik dat fiks lager ligt dan bij Asus en Asrock. (Idle tot 50 Watt in 2008, nu 15 Watt)

Imho is dit een nogal heel erg foute manier van kosten besparen. Je zadelt je klanten immers op met een onnodig hogere stroomrekening.

Back-on-topic:

Leuk om te zien dat AMD goed vertegenwoordigd is in deze BBG.......... :9
Complete Systemen & Laptops

Bovenaan, alle topics van de BBG. Kan je zo zien hoe de discussie is gegaan en vooral dat andere gebruikers systemen hadden met moederborden van Asrock.
Ik heb hetzelfde asrock moederbord als in het basisgame-systeem en de USB3 host controller is gewoon trash. Geen enkele review die er iets van opmerkt - lekker even feature-lijsten vergelijken met de prijs en daarmee basta.

Dus hierbij gewaarschuwd, ik krijg hem amper aan het werken op Win7 64-bit. Erger nog, ik moet een repair doen bij iedere reboot. Waarschijnlijk werken de drivers beter op Win8, maar dat is geen oplossing.

[Reactie gewijzigd door Mijiru op 3 september 2013 13:49]

Toen Asus en MSI met betaalbare budgetseries kwamen heb ik destijds Asrock vervangen door een echt merk in de systemen die ik bouwde. Meer spijt dan haren op mijn hoofd: nog nooit zoveel borden gezien die na twee tot drie jaar met bolle elco's de geest hebben gegeven.
Voor mij biedt een A-merk geen meerwaarde...
Fantastisch om te zien dat er wordt gekeken wat er nu leeft in de community, een mini-ITX gamesysteem is echt een leuke uitdaging om samen te stellen! Niet alleen de snelste onderdelen kiezen, maar ook rekening houden met verbruik en afmetingen... :9
teveel ASrock borden imho.
De laatste tijd heeft dat merk niet veel goed gedaan bij mij (persoonlijk).

Een gemiddeld MSI bord is even goedkoop en stabieler.

Maar dat is persoonlijk natuurlijk.

Verder, erg mooie BBG :)
Al volg ik de workstation keuze niet echt. Een Sandy Bridge E is altijd nog een betere keuze voor bv Lightroom of Premiere.
Ik wil toch even inhaken op de keuze voor de Asrock moederborden. De ene heeft problemen met msi moederborden en de ander met Asrock moederborden... Zolang er geen officiele cijfers zijn kunnen we de merken niet over 1 kam scheren.
Daarom ook mijn opmerking dat het (uiteindelijk) heel persoonlijk is.
De laatste paar ASRock borden hebben BIJ MIJ iig niet goed gefunctioneerd maar ik heb even hard positieve reacties gehoord.

Zie bv de reviews van ASRocks FM2 A85 ITX bord: pricewatch: ASRock FM2A85X-ITX
De i7 4770 is een quadcore met hyperthreading, zodat er in Windows acht cores in het taakbeheer zullen opduiken.
Waarom wordt er op deze "specialistensite" toch nog altijd vanuit gegaan dat iedereen WIndows draait?
omdat bijna iedereen gewoon windows gebruikt...
http://en.wikipedia.org/w...hare_of_operating_systems

zoals je kan zien heeft OSX 5-6% en Linux 1%
aangezien er erg weinig hackintoshes zijn kunnen we uitgaan van een windows of linux bak (aangezien open/freeBSD of Unix nog veel minder gebruikt wordt)
en dat maakt dat 99% van de consumenten windows gebruikt.

met workstations en servers wordt dat een iets ander verhaal, maar om te zeggen dat het raar is dat mensen uitgaan van windows vind ik te ver gaan, sure wij zijn hier de tweakers maar ook bij ons gebruikt 95% windows als het primaire thuisplatform. (en een gedeelte OSX maar die maken niet hun eigen PC's)
Wat maakt het nou uit hoeveel marktaandeel dat OS heeft? Hoe moeilijk kan het zijn om een *hardware* guide zo te schrijven dat er geen gratis reclame gemaakt wordt voor een OS? Dat is toch nergens voor nodig?

[edit]
Daarnaast is het ook erg vreemd dat er reclame gemaakt wordt voor een office pakket van datzelfde bedrijf voor ¤70 terwijl met LibreOffice voor nop net zo goed gewerkt kan worden. Zeker als LaTeX met name genoemd wordt, lijkt me dat ook dat alternatief wel vermeld kan worden.

NB
Het aandeel niet Windows gebruikers op tweakers is mij niet bekend. Waar haal jij die 95% vandaan?

[Reactie gewijzigd door farlane op 1 september 2013 13:02]

Office wordt aangeraden in het studentenadvies, en dat is nou net waar libreoffice echt tekort schiet met compabiliteit met office(want dat gebruikt de rest van je studie).

Als je samen aan een veslag werkt loopt je toch vaak tegen issues aan die LO niet ondersteund en daardoor dingen in de war komen.

En office kun je ook gratis krijgen meestal.
Daarnaast is het ook erg vreemd dat er reclame gemaakt wordt voor een office pakket van datzelfde bedrijf voor ¤70 terwijl met LibreOffice voor nop net zo goed gewerkt kan worden.
Hmm, ja, dat dacht ik laatst ook. Dus ik open mijn hippe powerpoint in libreoffice (dual-boot hier, dus ik open maar wat ik op dat moment beschikbaar heb :P geen zin om onnodig te rebooten), en dan blijkt de opmaak verneukt te zijn. De tekst die mooi in een tekstvakje paste in powerpoint, past net niet meer in libreoffice, waardoor een deel van de tekst wegvalt.

Ja, het kan een prima alternatief zijn, maar dat ligt ook aan wat je ermee doet. Als je veel in groepen werkt waarin iedereen office gebruikt is het irritant als je de hele tijd probleempjes hebt vanwege de verschillen. Nou is mijn omgeving één grote mix van windows, linux en OSX dus voor mij werken de alternatieven wel best (en meestal is het toch latex).
In je gelinkte artikel staat dat 91.56% van de desktop gebruikers windows gebruikt. Dat is dus geen 99% en ook geen 95%. Als je dan toch een bron linkt, lees en gebruik 'm dan ook! Hoe je aan die 99% komt is sowieso een raadsel, je schrijft in dezelfde zin dat 5-6% OSX gebruikt. Onder het tweakers publiek zal het aandeel Linux nog wel wat hoger liggen, maar voor gamers is Windows voorlopig toch wel het handigst.

OS gebruik op desktop laptop, netbook:
1.25% Linux,
7.19% OS X
91.56% Windows

@Tribits: Dat zou hij inderdaad zomaar eens bedoeld kunnen hebben. En het is inderdaad redelijk om met OS X gebruikers geen rekening te houden in dit artikel. Los daarvan komen de getallen die hij noemt niet overeen met zijn eigen bron.

[Reactie gewijzigd door GrowMyHair op 1 september 2013 20:53]

Zoals ik de reactie van freaq lees doelt hij op het percentage consumten die potentieel belangstelling hebben voor een zelfbouw PC. Daar valt de groep OSX gebruikers dus niet onder (ivm verwaarloosbaar aandeel hackintosh). Het aandeel Windows gebruikers binnen die groep is 91,56/(100-7,19) *100=98,65 oftewel afgerond 99 procent. Als je een artikel schrijft heeft het natuurlijk weinig zin om rekening te houden met de groep die sowieso geen interesse heeft in je artikel.
Waarom jij -1 krijgt weet ik niet, ik denk dat je een beetje kort door de bocht komt en daardoor apple gebruikers op de tenen hebt getrapt. Maar dat wilt niet zeggen dat jij onzin spreekt, het komt alleen een beetje over op een flamebait.

Tweakers de thuis plaats voor mensen die van tweaken houden, dat zijn inderdaad geen osx gebruikers die hun systeem zowel hard als softwarematig tweaken.
Indien ze een systeem met linux gebruiken in dit artikel krijg je weer opmerkingen waarom die linux versie terwijl der misschien wel 10 betere te vinden zijn (mening verschillend)

Logische toch dat Windows gekozen word? Het ondersteund zo goed als alles op gebied van software als hardware...
Je bedoelt vooral voor gaming. Daar staan OSX en Linux nog flink op een achterstand.
Jammer dat tweakers niet meer heeft bericht over de M1 NCASE. Ze hadden wel een berichtje geplaatst toen de prototype funding campaign live ging (nieuws: Gebruikers maken samen met Lian Li mitx-behuizing) maar met m'n submitje over de productie campaign hebben ze niks gedaan :(

Nou ja, om jullie de ogen uit te steken :P, hier de link naar de M1 NCASE campaign die om 09:00 vandaag afloopt, en hier (dit is de reden dat ik post) twee renders die het verschil laten zien tussen de Fractal Design Node 304 (aangeraden in deze Best Buy) en de M1 NCASE:
http://hardforum.com/show...158901&postcount=5007

EDIT: het is nog mogelijk tot vanavond 23:59 om te bestellen via http://ncases.com/

In reactie op Yellow: Je moet waarschijnlijk rekenen op 200-250 euro als je shipping +BTW + invoerheffing meerekent, maar goed dan heb je wel de beste mini-ITX case die er is :P

[Reactie gewijzigd door GerhardBurger op 1 september 2013 14:08]

Geschatte prijs $160-$200. Ligt wel iets boven de huidige case.
De NCASE is wel erg mooi en slank. Dat dan weer wel :)
Goed dat je dit vermeld! Ik heb het vanonder ook ergens vermeld maar jouw post staat hoger zodat meer mensen hem zullen zien. Ha ik heb die vergelijking tussen de node en de ncase aangevraagd op hardforum :p ben jij daar ook actief gerhard?

Ik heb de node 304 en dit is mijn eerste systeem dus ik heb niet het wowgevoel van dit is een kleine kast omdat ik nooit een mastodont van een kast heb gehad. Integendeel ik vind de node 304 zelfs een grote kast die inefficient is met zijn ruimte. Ik heb bijvoorbeeld al die ruimte voor HDDs boven de PSU niet nodig want ik heb slechts 1 SSD in het systeem. Een voordeel van de node is dat je er alle cpu koelers in kwijt kunt(als het cpu socket ver genoeg van het pci e slot staat tenminste), ik heb er bijvoorbeeld de noctua nh-d14 in staan, en dat hij probleemloos met ATX voedingen overweg kan(160mm of korter).

Ik wou dus iets kleiner maar toch nog mogelijk om een lange GPU erin te stouwen en het moest er strak uitzien. En toen kwam uit de hemel gevallen de ncase M1. De prijs is vrij stijl maar dat heb ik er voor over, zeker omdat dit een once in a lifetime chance is. Plaats voor 3 slotskoelers op de GPU is echt een nice feature voor aftermarket koelers. Nadeel is wel dat ik een nieuwe cpu koeler en een SFX voeding zal moeten aanschaffen, waarvoor voorlopig de beste optie de silverstone strider 450watt is, maar heeft blijkbaar een luide fan dus dat wordt modden. Ook leent dit kleine kastje zich tot waterkoelen en misschien probeer ik dat ook wel eens. Ik kijk dus echt uit naar januari(dan komen ze pas toe).

Dus tweakers, als dit kastje je interesseert, twijfel niet want vanavond is de laatste kans en er is geen 2de lichting cases gepland. Verwacht ook niet dat een fabrikant met iets even goed zal komen in de komende jaren/maanden. Het kan, maar er zal altijd wel iets aan schorren als ze het goedkoop willen houden.

[Reactie gewijzigd door Ribozyme op 1 september 2013 20:56]

Haha, wat grappig. Had geen idee dat dat een medetweaker was die die vergelijking aanvroeg. Ben zelf niet zo betrokken bij Hardforum, maar sinds ik de M1 NCASE volg, kijk ik er elke dag wel even. Ben nu al wel aan het kijken naar onderdelen, maar heb wel het idee dat er nog veel kan veranderen voor januari (pfff, lang wachten :P).
Ja ik ben ook voor onderdelen aan het kijken. Ik hoop dat er in de Komende maanden een stillere voeding dan de silverstone strider uitkomt. Voor de rest nog aan het afwegen of ik ga waterkoelen of niet.
Nog een studentenadvies: als je op een studentenkamer gaat wonen laat die subwoofer dan maar achterwege.
Ik heb er twee op m'n kamer. Als je gewoon een beetje normaal doet en aan je mede huisgenoten denkt is er niets aan de hand. Niet te vroeg aanzetten, niet te laat nog aangooien.

*ontopic*
Weer een goede BBG. Mooi om te zien hoe Intel steevast in het high-end gedeelte zit en AMD eigenlijk de budgetvechter blijft. Dit is ook wel s anders geweest. AMD levert nog steeds ongekende bang for your buck als je t mij vraagt
Het nut van een bepaalde speakerset voor een studentenset is natuurlijk gewoon on topic als het een speciaal studententhema heeft.

Het probleem van een subwoofer is dat 1. de golflengten van de lage bastonen te groot zijn voor een klein studentenkamertje en dat 2. de geluidsenergie weglekt naar buiten. Dat 2. zorgt ervoor dat je de neiging hebt om de subwoofer net zolang harder zet totdat je zelf een lekkere bas hoort. Maar wat je dan hoort zijn door 1. eigenlijk de vervormde middentonen van de basgeluiden.

Inmiddels zitten je buren in een continue gezoem en gebonk. 'Aan je buren denken' is niet voldoende, daarvan wordt het geluid niet zachter. Jij kunt niet horen wat je buren horen en zelf hoor je binnen een niet onredelijk hard geluid. En dus zullen de buren wel zeuren, want: "hoe kunnen je buren overlast hebben als jouw geluid binnen niet eens hard klinkt"?

Als jij je setje niet te vroeg of te laat aanzet dan besef je al dat je buren wel degelijk jouw geluid kunnen horen. Je moet voorkomen dat er geluid weglekt, jij kunt dat geluid toch niet horen en in feite is het geluidsafval.

In een studentenkamertje heb je meer aan een redelijk twee-wegsysteem, die geven genoeg bas en als je de speakers asymetrisch opstelt en niet op de deur richt heb je geen last van reflecties (= versterking van ongewenste tonen) en lekt er minder geluid uit je kamer.

[Reactie gewijzigd door Kalief op 1 september 2013 16:39]

Hmmm, klok horen luiden?
1. De meeste van dit soort subwoofer gaan tot 60Hz ofzo. Dat betekent een golflengte van 343/60 =~ 6 meter, dat pas gewoon in de meeste studentenkamers. (en al helemaal als je meeneemt dat een gipsmuurtje of raam lang geen 100% reflectie betekent)

2. Een subwoofer is tov van een normale 2-weg box júist effectief als je zacht muziek/film/etc wilt luisteren met een nog steeds redelijke bas. Dit heeft alles te maken met het feit dat je oren in het laag minder gevoelig zijn waardoor je in dat gebied wat extra volume zou willen én het feit dat normale speakers zeer inefficiënt zijn rond het gebied < 150Hz.. Wil je hetzelfde effect bereiken met een 2-weg zul je dus extreem moeten eq-en en maar hopen dat je 2-wegje dat ook zo weergeeft.

Je buurman heeft dus misschien een stuk meer last van een niet afstelbare Bose 2-weg systeem dan van een redelijk afgesteld Logitech setje.
Hallo,
ik zou graag dat BudgetGameSysteem maken maar moet ik dan geen processor koeling hebben ?
Alvast bedankt.
Er wordt een standaard koeler meegeleverd met de CPU.
Ahhhh Dankjewel.
Moet ik dan wel nog koelingspasta kopen of zit dat er ook bij ?
(thermal paste)

[Reactie gewijzigd door pepee op 1 september 2013 10:15]

Er zit standaard een beetje bij, genoeg om je pc samen te bouwen

Het is wel zo dat veel mensen de standaard koeler niet erg stil vinden / goed vinden presteren, dus je kunt overwegen er nog een andere koeler bij te nemen. Zo duur zijn de meeste aftermarket koelers niet
Zolang je niet wilt overklokken is er ook niks aan de hand, zoveel lawaai maken die stock koelers ook niet.
Ok dankjewel allemaal,
ik ga het zo laten en als het moet kan ik later nog aanpassen.
Prima plan, succes!
Volgens mij is er iets misgegaan met de workstation configuratie. Waar zijn de Sandy Bridge-EP/Ivy Bridge-EP Xeons met 6+ cores en ECC geheugen? Waar is de ISV certified GPU (e.g. Quadro)? Dit is gewoon een huis-, tuin-, en keuken PC met veel geheugen, geen workstation...
"Het workstation moet in staat zijn om gemakkelijk en vlot te kunnen werken met resources-vreters als Photoshop en 3d-renderingsoftware en het budget hebben we voorlopig even op ¤1000 gesteld, maar als daar goed redenen voor zijn kunnen we daar van afwijken. "
> [BBG] Workstation - september 2013

Zoiets heeft meer nut dan een high end workstation die ze heel professioneel gaan gebruiken.. (welk bedrijf gaat er daarvoor in vredesnaam naar de BBG van tweakers gaan kijken?)
Ik denk dat er een paar problemen zijn met het samenstellen van een 'echt' workstation. Ten eerste wordt de prijs waarschijnlijk al snel zo hoog dat het weinig nut meer heeft om het in de BBG op te nemen. Zoals ik de BBG zie is het toch de bedoeling om een zo groot mogelijke groep te bedienen met een standaard advies. Als je een workstation specificeert van zeg 2000 euro of meer is de doelgroep waarschijnlijk wel erg klein aan het worden. Bovendien wordt er bij dat soort budgetten al weer vrij snel gekeken naar de traditionele workstation leveranciers omdat support voor dergelijke systemen ook een belangrijke rol speelt.

Het tweede probleem is dat de eisen voor dergelijke systemen vaak heel erg toegesneden zijn op een bepaalde toepassing. Dat zorgt er ook voor dat een algemeen advies in de praktijk niet bruikbaar is. Zo zal een ISV certified GPU voor sommige een must zijn en voor anderen weggegooid geld. ECC geheugen is dan inderdaad wel weer iets dat ik standaard in een workstation zou verwachten. Maar verder denk ik dat je toch al snel op maatwerk terecht komt bij de zwaardere workstations.
Workstations en een budget van ¤1000 is niet zo'n geweldige combinatie... Laten we zeggen dat een workstation over 3 jaar wordt afgeschreven (meestal zal dit zelfs >5 jaar zijn) en hij 200 dagen per jaar gebruikt wordt (ook dit zal meestal een stuk meer zijn), dan kost deze pc ¤1,66 aan afschrijving per dag. Dat staat in geen verhouding tot wat de persoon die ermee werkt kost, en dus in zijn productiviteit belemmerd wordt omdat z'n PC minder capabel is dan hij had kunnen zijn. Een budget van ¤2000 is prima te doen, dan kost de afschrijving onder deze uiterst ongunstige omstandigheden nog steeds maar minder dan ¤3,33 per dag.

En de wifi in studentenhuizen kennende wil je een goede netwerkkaart om dat een beetje te compenseren. Een USB dingetje van ¤13 gaat hem dan niet echt worden, er wordt zo vaak onterecht bezuinigd op een goede netwerkkaart. Ik zou een TP-Link TL-WDN4800 aanbevelen, of als je wat meer budget hebt een Asus PCE-AC66. Beide zijn fatsoenlijke PCI-e kaarten met ondersteuning voor zowel de 2,4 als de 5 GHz band, hebben 3 externe antennes en komen goed uit de reviews.

[Reactie gewijzigd door Balance op 1 september 2013 09:57]

"Het workstation moet in staat zijn om gemakkelijk en vlot te kunnen werken met resources-vreters als Photoshop en 3d-renderingsoftware en het budget hebben we voorlopig even op ¤1000 gesteld, maar als daar goed redenen voor zijn kunnen we daar van afwijken. "
> [BBG] Workstation - september 2013

Het gaat hier niet om professionele high-end workstations, maar voor de gewone consument.
Welk bedrijf zou er in vredesnaam naar de BBG van tweakers komen kijken om zo'n high end workstation te kopen?
Let wel op dat de Asus PCE-AC66 niet met de Z87 chipset werkt.
1 2 3 ... 7

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Populair:Apple iPhone 6Samsung Galaxy Note 4Apple iPad Air 2FIFA 15Motorola Nexus 6Call of Duty: Advanced WarfareApple WatchWorld of Warcraft: Warlords of Draenor, PC (Windows)Microsoft Xbox One 500GBTablets

© 1998 - 2014 Tweakers.net B.V. Tweakers is onderdeel van De Persgroep en partner van Computable, Autotrack en Carsom.nl Hosting door True

Beste nieuwssite en prijsvergelijker van het jaar 2013