Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 193 reacties

Studentenadvies

September is de maand dat veel studenten beginnen aan het nieuwe collegejaar. Ondanks dat veel studenten een laptop nemen is er een select aantal dat toch een desktop prefereert. We hebben daarom enkele tips meegenomen op deze laatste pagina van de bbg. Veel tips gaan ook op voor zowel de desktop- als laptopgebruiker.

Office 365 University

Tekstverwerking en het maken van presentaties behoort bij vele studies tot de orde van de dag. Dit voorjaar namen we nog enkele pakketten onder de loep.

Microsoft heeft met de introductie van Office 365 ook een speciale aanbieding voor studenten in het leven geroepen: Office 365 University. Voor een bedrag van circa 70 euro heeft de student een abonnement van vier jaar voor deze dienst. Daartoe behoren dus ook alle desktopversies van Word, Excel en Powerpoint. Een voordeel hierbij is dat je de software op twee systemen kunt installeren. Enkele technici onder ons zweren bij LaTeX om documenten op te stellen, maar soms heb je functionaliteit nodig die in het Office-pakket zit.

Surface RT

Op het moment loopt er nog een studentenactie van de Microsoft Surface RT tablet. Er worden fikse kortingen gegeven op dit model, waardoor nu de tablet voor iets meer dan 200 euro te verkrijgen is. Het grote voordeel van deze tablet is de geïnstalleerde Office 2013. Je kunt daarom makkelijk aantekeningen maken tijdens college. Deze actie loopt nog tot 30 september. Zie het topic op Gathering of Tweakers voor verdere details.

Draadloos netwerk

In studentenhuizen is er vaak een draadloos netwerk en geen bedraad netwerk. Dit zorgt er voor dat je een additionele netwerkkaart moet kopen als je voor de besproken desktops uit deze editie gaat. Je kunt hierbij denken een usb-variant zoals de TP-Link TL-WN822N. Deze netwerkkaart is erg makkelijk te installeren.

Externe opslag

Het meenemen van grote hoeveelheden gegevens gaat nog het makkelijkst via draagbare opslagmogelijkheden zoals een usb-stick of een kleine externe harde schijf. Met de Kingston SE9 32GB heb je een robuuste aluminium usb-stick die je makkelijk aan je sleutelbos kunt vastmaken.

De Western Digital Elements Portable Storage is een compacte 2,5" externe harde schijf met usb 3.0-aansluiting. Dit model wordt gevoed door de usb-aansluiting. Je kunt hem dus ook makkelijk op je laptop aansluiten zonder het gedoe van een stopcontact zoeken.


Reacties (193)

Reactiefilter:-11930185+1115+221+30
Moderatie-faq Wijzig weergave
1 2 3 ... 7
Volgens mij is er iets misgegaan met de workstation configuratie. Waar zijn de Sandy Bridge-EP/Ivy Bridge-EP Xeons met 6+ cores en ECC geheugen? Waar is de ISV certified GPU (e.g. Quadro)? Dit is gewoon een huis-, tuin-, en keuken PC met veel geheugen, geen workstation...
"Het workstation moet in staat zijn om gemakkelijk en vlot te kunnen werken met resources-vreters als Photoshop en 3d-renderingsoftware en het budget hebben we voorlopig even op ¤1000 gesteld, maar als daar goed redenen voor zijn kunnen we daar van afwijken. "
> [BBG] Workstation - september 2013

Zoiets heeft meer nut dan een high end workstation die ze heel professioneel gaan gebruiken.. (welk bedrijf gaat er daarvoor in vredesnaam naar de BBG van tweakers gaan kijken?)
Ik denk dat er een paar problemen zijn met het samenstellen van een 'echt' workstation. Ten eerste wordt de prijs waarschijnlijk al snel zo hoog dat het weinig nut meer heeft om het in de BBG op te nemen. Zoals ik de BBG zie is het toch de bedoeling om een zo groot mogelijke groep te bedienen met een standaard advies. Als je een workstation specificeert van zeg 2000 euro of meer is de doelgroep waarschijnlijk wel erg klein aan het worden. Bovendien wordt er bij dat soort budgetten al weer vrij snel gekeken naar de traditionele workstation leveranciers omdat support voor dergelijke systemen ook een belangrijke rol speelt.

Het tweede probleem is dat de eisen voor dergelijke systemen vaak heel erg toegesneden zijn op een bepaalde toepassing. Dat zorgt er ook voor dat een algemeen advies in de praktijk niet bruikbaar is. Zo zal een ISV certified GPU voor sommige een must zijn en voor anderen weggegooid geld. ECC geheugen is dan inderdaad wel weer iets dat ik standaard in een workstation zou verwachten. Maar verder denk ik dat je toch al snel op maatwerk terecht komt bij de zwaardere workstations.
Workstations en een budget van ¤1000 is niet zo'n geweldige combinatie... Laten we zeggen dat een workstation over 3 jaar wordt afgeschreven (meestal zal dit zelfs >5 jaar zijn) en hij 200 dagen per jaar gebruikt wordt (ook dit zal meestal een stuk meer zijn), dan kost deze pc ¤1,66 aan afschrijving per dag. Dat staat in geen verhouding tot wat de persoon die ermee werkt kost, en dus in zijn productiviteit belemmerd wordt omdat z'n PC minder capabel is dan hij had kunnen zijn. Een budget van ¤2000 is prima te doen, dan kost de afschrijving onder deze uiterst ongunstige omstandigheden nog steeds maar minder dan ¤3,33 per dag.

En de wifi in studentenhuizen kennende wil je een goede netwerkkaart om dat een beetje te compenseren. Een USB dingetje van ¤13 gaat hem dan niet echt worden, er wordt zo vaak onterecht bezuinigd op een goede netwerkkaart. Ik zou een TP-Link TL-WDN4800 aanbevelen, of als je wat meer budget hebt een Asus PCE-AC66. Beide zijn fatsoenlijke PCI-e kaarten met ondersteuning voor zowel de 2,4 als de 5 GHz band, hebben 3 externe antennes en komen goed uit de reviews.

[Reactie gewijzigd door Balance op 1 september 2013 09:57]

Let wel op dat de Asus PCE-AC66 niet met de Z87 chipset werkt.
"Het workstation moet in staat zijn om gemakkelijk en vlot te kunnen werken met resources-vreters als Photoshop en 3d-renderingsoftware en het budget hebben we voorlopig even op ¤1000 gesteld, maar als daar goed redenen voor zijn kunnen we daar van afwijken. "
> [BBG] Workstation - september 2013

Het gaat hier niet om professionele high-end workstations, maar voor de gewone consument.
Welk bedrijf zou er in vredesnaam naar de BBG van tweakers komen kijken om zo'n high end workstation te kopen?
Jammer dat tweakers niet meer heeft bericht over de M1 NCASE. Ze hadden wel een berichtje geplaatst toen de prototype funding campaign live ging (nieuws: Gebruikers maken samen met Lian Li mitx-behuizing) maar met m'n submitje over de productie campaign hebben ze niks gedaan :(

Nou ja, om jullie de ogen uit te steken :P, hier de link naar de M1 NCASE campaign die om 09:00 vandaag afloopt, en hier (dit is de reden dat ik post) twee renders die het verschil laten zien tussen de Fractal Design Node 304 (aangeraden in deze Best Buy) en de M1 NCASE:
http://hardforum.com/show...158901&postcount=5007

EDIT: het is nog mogelijk tot vanavond 23:59 om te bestellen via http://ncases.com/

In reactie op Yellow: Je moet waarschijnlijk rekenen op 200-250 euro als je shipping +BTW + invoerheffing meerekent, maar goed dan heb je wel de beste mini-ITX case die er is :P

[Reactie gewijzigd door GerhardBurger op 1 september 2013 14:08]

Geschatte prijs $160-$200. Ligt wel iets boven de huidige case.
De NCASE is wel erg mooi en slank. Dat dan weer wel :)
Goed dat je dit vermeld! Ik heb het vanonder ook ergens vermeld maar jouw post staat hoger zodat meer mensen hem zullen zien. Ha ik heb die vergelijking tussen de node en de ncase aangevraagd op hardforum :p ben jij daar ook actief gerhard?

Ik heb de node 304 en dit is mijn eerste systeem dus ik heb niet het wowgevoel van dit is een kleine kast omdat ik nooit een mastodont van een kast heb gehad. Integendeel ik vind de node 304 zelfs een grote kast die inefficient is met zijn ruimte. Ik heb bijvoorbeeld al die ruimte voor HDDs boven de PSU niet nodig want ik heb slechts 1 SSD in het systeem. Een voordeel van de node is dat je er alle cpu koelers in kwijt kunt(als het cpu socket ver genoeg van het pci e slot staat tenminste), ik heb er bijvoorbeeld de noctua nh-d14 in staan, en dat hij probleemloos met ATX voedingen overweg kan(160mm of korter).

Ik wou dus iets kleiner maar toch nog mogelijk om een lange GPU erin te stouwen en het moest er strak uitzien. En toen kwam uit de hemel gevallen de ncase M1. De prijs is vrij stijl maar dat heb ik er voor over, zeker omdat dit een once in a lifetime chance is. Plaats voor 3 slotskoelers op de GPU is echt een nice feature voor aftermarket koelers. Nadeel is wel dat ik een nieuwe cpu koeler en een SFX voeding zal moeten aanschaffen, waarvoor voorlopig de beste optie de silverstone strider 450watt is, maar heeft blijkbaar een luide fan dus dat wordt modden. Ook leent dit kleine kastje zich tot waterkoelen en misschien probeer ik dat ook wel eens. Ik kijk dus echt uit naar januari(dan komen ze pas toe).

Dus tweakers, als dit kastje je interesseert, twijfel niet want vanavond is de laatste kans en er is geen 2de lichting cases gepland. Verwacht ook niet dat een fabrikant met iets even goed zal komen in de komende jaren/maanden. Het kan, maar er zal altijd wel iets aan schorren als ze het goedkoop willen houden.

[Reactie gewijzigd door Ribozyme op 1 september 2013 20:56]

Haha, wat grappig. Had geen idee dat dat een medetweaker was die die vergelijking aanvroeg. Ben zelf niet zo betrokken bij Hardforum, maar sinds ik de M1 NCASE volg, kijk ik er elke dag wel even. Ben nu al wel aan het kijken naar onderdelen, maar heb wel het idee dat er nog veel kan veranderen voor januari (pfff, lang wachten :P).
Ja ik ben ook voor onderdelen aan het kijken. Ik hoop dat er in de Komende maanden een stillere voeding dan de silverstone strider uitkomt. Voor de rest nog aan het afwegen of ik ga waterkoelen of niet.
Cool dat ze er ook een Mini ITX gamesysteem bij hebben! Alternatieven voor wat ze hiervoor gekozen hebben:

1: Zoals SmokingCrop al zei is een [url=http://tweakers.net/pricewatch/330320/intel-core-i5-4570s-boxed.htmlIntel Core i5 4570S Boxed[/url] tegenwoordig even duur als de gesuggereerde Intel Core i5 4430 Boxed, dus doe die dan maar :D

2: Een Crucial 2.5" M500 240GB ipv een Samsung 840 EVO 250GB. Het snelheidsverschil zal verwaarloosbaar zijn, maar de Crucial is iets goedkoper en heeft ook een condensator die de drive spaart als de stroom uitvalt. Dit gecombineerd met de goede naam van Crucial op de betrouwbaarheid is de M500 wat mij betreft een betrouwbaardere keuze

3: Een stuk kleinere kast met bijbehorende SFX voeding. Deze kast heeft bovendien het voordeel dat deze wel geluid en USB aan de voorkant heeft, en er wel een (welliswaar slimline) optische drive in past zoals deze. Dit is allemaal wel wat duurder de BBG suggesties.

Verder had ik nog een moederbord met wifi gekozen, maar ook deze is wel een paar tientjes duurder dan wat hier gesuggereerd wordt.
De kast is inderdaad een geode keuze voor een mini-itx gamesysteem. Helaas is die slecht leverbaar en niet goedkoop. 5 shops is niet voldoende om het mee te nemen in de BBG. Gezien de leeftijd van de kast lijkt die ook eol...

De Crucial ssd's zijn inderdaad best wel een aanrader. Ik ga ze overwegen voor in de volgende BBG, maar vergeet niet dat deze reactive van meer belang had kunnen zijn als je had gereageerd in de betreffende topics op het forum ;)
Ben het helemaal eens met jouw eerste 2 punten.
Mensen koop die 4570S en die M500 voor de mini-ITX build!

Maar bij punt 3 maak je toch wel enkele fouten denk ik. De Fractal Design Node 304 heeft wel al die aansluitingen aan de voorzijde (3.5mm audio, 3.5mm microfoon, 2x USB 3.0). Je krijgt er ook 3 fans bij, en je hebt een bay intern van 6x 2.5" en/of 3.5".

Terwijl de Silverstone Sugo SG06B een pak duurder is, maar 1 fan meegeleverd krijgt, en een veel slechtere voeding heeft dan die die de best buy guide voorstelt:
Cooler Master Silent Pro Gold 450W + Fractal Design Node 304(super combinatie _/-\o_ )

[Reactie gewijzigd door symphoon op 1 september 2013 16:58]

Node 304 + be quiet straight power e9 400watt (super combinatie _/-\o_ ).

Stiller dan de cooler master en top efficientie die in platinum gebieden rijken, zelfs in idle is hij zeer efficient dankzij het relatief lage wattage.
Een tip aan videokaartkopers, ook al staan ze niet in de BBG vermeld vanwege OP=OP, momenteel wordt er gestunt met o.a. de prijzen van de 600-serie NVIDIA-kaarten.

Enkele mooie voorbeelden uit de pricewatch die voor een appel en een ei te koop zijn:

GTX 680 voor EUR 284.--
pricewatch: Asus GTX680-DC2O-2GD5

GTX 670 voor EUR 214.--
pricewatch: MSI N670GTX PE 2GD5/OC

GTX 660 Ti voor EUR 185.--
pricewatch: Asus GTX660 TI-DC2OC-3GD5

En nog een aparte vermelding voor Mini-ITX-bouwers die een nog compactere kast op het oog hebben dan de Fractal, of zichzelf hoofpijn en frustratie willen besparen door een gigavideokaart, de GTX 670 Mini:
pricewatch: Asus GTX670-DCMOC-2GD5

Doe er je voordeel mee, zou ik zeggen.
Vraagje

Waarom in het Basis systeem een SSD en in het Basis game systeem niet ?
Presoonlijk vind ik een ssd in een goedkoopsysteempje te duur en te weinig ruimte erg vreemde manier van systeem samenstellen :S
En dan ook nog het geheugen wat bij de basis duurder is dan bij de budget game systeem :S

Er vaag dit en met deze twee dingen die ik er als snel uit haal terwijl ik geen super computer nerd ben
beschouw ik deze BBG erg matig !!!

Groetjessss
Wat een basis systeem echt snel maakt is de SSD ;)
Moest deze nu een iets sterkere processor enzo hebben ipv de SSD dan zou je al snel terug willen gaan naar dat systeem met de SSD.

Dat hij niet in het basis game systeem zit, zal wel te maken hebben met de beste bang for the buck ;) De GPU is daar immers het belangrijkste.

Het geheugen bij het basis systeem is belangrijker dan bij het budget game systeem omdat die eerste een APU heeft en APU's zijn zowat de enige processoren die echt baat hebben bij sneller geheugen.

In plaats van deze BBG erg matig te noemen, had je beter zelf suggesties gedaan op het forum of eens gelezen waarom er voor sommige producten gekozen werd ;)
forum: Complete Systemen & Laptops

[Reactie gewijzigd door SmokingCrop op 1 september 2013 12:02]

Bedankt voor de uitleg SmokingCorp

ik begrijp je argumenten goed. maaaar verhoudingsgewijs zou je verwachten goedkoopste BBG minst dure onderdelen en dan steeds beter.
Zo rechtlijnig is het dus niet altijd. De uitleg van SmokingCrop klopt helemaal, snel geheugen is goed merkbaar met een APU, maar is totaal niet merkbaar bij een losse videokaart. Zie het dus als geheel: een APU + snel geheugen is een goedkoper setje dan een CPU + videokaart + normaal geheugen. Je vergelijkt het geheugen één-op-één maar een game-systeem heeft ook nog geheugen op de videokaart zitten, met APU moet daarvoor gecompenseerd worden.

over de SSD: met gamen heeft de SSD relatief weinig invloed heeft op de prestaties, je steekt liever zoveel mogelijk geld in de videokaart. Bij een budget-systeem zou je gelijk hebben dat je daar dan ook geen SSD in hoeft, maar het is basis-systeem, geen budget-systeem. "Basis" houdt in dat het een goede balans is, niet te duur maar ook geen goedkope meuk. En een kleine SSD past daar erg goed in.

Als je met een hoger budget gewoon een duurdere versie koopt van alles, ben je dus veel te kortzichtig bezig - dat is nou juist wat ik niet van zo'n artikel verwacht.

[Reactie gewijzigd door bwerg op 1 september 2013 15:37]

Op het eerste gezicht kan het vreemd lijken, maar probeer zelf maar eens 2 betere systemen te bouwen. Houd wel in gedachten dat het ene systeem bedoeld is om te gamen en het andere is een systeem voor algemeen gebruik. Verschillende doeleinden = verschillende systemen.

Een zware videokaart is zeer gewenst voor een game. Daarbij moet je concessies doen op andere onderdelen om binnen budget te blijven.

Ik snap je opmerking wel, maar het is typisch een opmerking van een leek. Je geeft ook zelf aan dat je er niet zoveel verstand van hebt. Dat is prima, maar dan vind ik het niet op zijn plaats om deze BBG erg matig te noemen. Maar goed, zo'n opmerking van iemand die er weinig verstand van heeft, hoeven we dan ook weer niet al te serieus te nemen ;)

Zelf vind ik het weer een erg mooie BBG!

Ga zo door, Tweakers!
Heb je al gekeken naar de bijbehorende teksten?
Een ssd is ook zeker het overwegen waard, omdat die de algehele snelheid van het systeem verhoogt. Zo wordt het besturingssysteem sneller geladen en starten programma’s sneller. De Samsung 840 EVO is daarbij een goede keuze. Ook de Crucial M500 is een prima product als je een alternatief zoekt.
Er wordt prima melding van gemaakt. We hebben getwijfeld om hem standaard op te nemen in het advies (prijs + ~ 85 euro).
Je hebt gelijk dit is vreemd, maar wordt veroorzaakt door dat de verschillende systemen onafhankelijk van elkaar in de verschillende topics worden samengesteld. Daardoor krijg dergelijke kromme verhoudingen. Het is maar net welke argumenten er in de betreffende topics zijn gebruikt om voor een bepaalde onderdeel/produkt te kiezen. Dat je op 0 wordt gemoddereerd is dan ook niet juist, want het is weldelijk een ontopic constatering.

[Reactie gewijzigd door _Dune_ op 1 september 2013 12:17]

Het zijn geen kromme verhoudingen, maar bewuste keuzes. Een ssd voegt weinig toe aan je game ervaring. Een ssd voegt wel wat toe als je alleen maar internet en gebruik maakt van office. Voor games heb je opslag nodig. Om te internetten en office te gebruiken niet.

Maar er zijn natuurlijk altijd mensen die meer opslag nodig hebben, daarom wordt de harde schijf er ook als optie neer gezet. Als je echt geld wilt besparen kun je er voor kiezen om de harde schijf in plaats van de ssd te plaatsen, maar bedenk dan wel dat de ssd de beste upgrade is die je kunt voorstellen bij een basis pc.

Als we een ssd in de standard configuratie van de gamesystemen gaan plaatsen moet die naast de harde schijf komen, en niet in plaats van zoals bij het budgetsysteem. Een gevolg hiervan is weer dat een groot gedeelte van het budget wordt gebruikt voor opslag, dat trekt de verhoudingen krom. In een gamesysteem is de videokaart het belangrijkste.
Ik snap de redenatie wel, maar om te zeggen dat een ssd weinig toevoegt aan de game ervaring ? Een ssd doet wat een ssd moet doen: snel zijn, dat geldt dan voor Office net zo goed als voor games, het (sneller) laden van levels is ook een game ervaring.
@ _Dune_ thnks !! :+
Waarom in het Basis systeem een SSD en in het Basis game systeem niet ?
Omdat het budget beperkt is.

Een SSD geeft in games minder prestatiewinst dan wanneer je het geld dat je besteed hebt aan de SSD in een duurdere GPU steekt. En dus wordt de keuze gemaakt er geen SSD in te steken.

Het is een game systeem en dus is maximale performance bij gamen binnen het gestelde budget de primaire vereiste. Uiteraard zit er in een game systeem met een ruimer budget gewoon een SSD.
Presoonlijk vind ik een ssd in een goedkoopsysteempje te duur en te weinig ruimte erg vreemde manier van systeem samenstellen
Voor normale huis-tuin-en-keuken taken, waar het basis systeem voor bedoeld is, is de gestelde hardware meer dan voldoende. En dus is er ruimte in het budget voor een SSD. De SSD geeft de gebruiker het gevoel dat het systeem sneller is, wat de algehele ervaring verbetert.
En dan ook nog het geheugen wat bij de basis duurder is dan bij de budget game systeem
Omdat het budget game systeem slechts een verwaarloosbare (niet merkbare) prestatiewinst zou krijgen van dat duurdere geheugen, terwijl het voor het basis systeem wél een groot verschil maakt.

De prestaties van de in de APU geintegreerde GPU van het basis systeem hebben namelijk enorm veel baat bij dat snellere geheugen. En dus wordt er bij het basis systeem dat beetje ruimte gemaakt binnen het budget om dat geheugen te kunnen gebruiken.

Voor het budget game systeem zou het snellere geheugen geen zier uitmaken qua prestaties, en dus zou het weggegooid geld zijn. Geld dat gezien het zeer krappe budget véél beter elders aan besteed kan worden (vooral aan de GPU).
Er vaag dit en met deze twee dingen die ik er als snel uit haal terwijl ik geen super computer nerd ben
beschouw ik deze BBG erg matig !!
Het zijn logische keuzes hoor die gemakkelijk te verklaren zijn. Dat die keuzes gemaakt zijn maakt deze BBG juist gebalanceerd en "goed".
Titel kan beter zijn Best Buy Zelfbouw Guide. En graag Linux, Chrome OS meenemen om een echte Desktop Best Buy Guide te maken. Want het aandeel Windows is dalend, ook op de desktop. Waarom worden deze totaal genegeerd? Die systemen op een ander OS gaan heel andere performance resultaten geven en dat is erg interessant om daar wat over te lezen.

En als je toch het Desktop Best Buy Guide noemt dan ook graag OS X meenemen. Want er zijn hier genoeg tweakers die ook Mac gebruikers zijn.

De opmerkingen aan studenten op de eerste pagina over Office 365 en een Surface RT snel kopen lijken op pure Microsoft promotie. Zal vast niet zo bedoeld zijn, maar je hebt wel de schijn tegen.
Titel kan beter zijn Best Buy Zelfbouw Guide.
Dat is het ook. Altijd al geweest ook.
Want het aandeel Windows is dalend, ook op de desktop. Waarom worden deze totaal genegeerd? Die systemen op een ander OS gaan heel andere performance resultaten geven en dat is erg interessant om daar wat over te lezen.
Er staat geen OS bij de BBG's. De keuze die je daarbij wilt maken staat je vrij.

Mensen die een Linux distro (Chrome OS is ook gebaseerd op de Linux kernel) willen gaan draaien zullen zich sowieso goed geïnformeerd hebben wat betreft de ondersteuning van de mogelijke hardware voor het OS.
En als je toch het Desktop Best Buy Guide noemt dan ook graag OS X meenemen. Want er zijn hier genoeg tweakers die ook Mac gebruikers zijn.
Zo lang je OSX niet los kunt kopen kun je het niet meenemen in een BBG. De BBG is namelijk een advies voor losse onderdelen waar een systeem van gebouwd kan worden.

En qua "bang for your buck" komen macs binnen de hier gestelde budgetten niet in de buurt van wat je met een zelfbouw systeem kunt krijgen. In die zin zijn macs dus geen best buy, tenzij je specifiek OSX prefereert.
De opmerkingen aan studenten op de eerste pagina over Office 365 en een Surface RT snel kopen lijken op pure Microsoft promotie. Zal vast niet zo bedoeld zijn, maar je hebt wel de schijn tegen.
Hoezo?

Bijna elke school/opleiding gebruikt tegenwoordig nog Office. Dat is gewoon een gegeven en dat heeft weinig met promotie te maken. Daarnaast is het suf Tweakers hier van promotie te betichten aangezien de BBG's worden samengesteld op het forum, en niet zo zeer door de redactie van Tweakers.
En als je toch het Desktop Best Buy Guide noemt dan ook graag OS X meenemen. Want er zijn hier genoeg tweakers die ook Mac gebruikers zijn.
Maar hoe zie je dat voor je dan? OS X kan niet zomaar geïnstalleerd worden op deze systemen. Dan blijven de Macs van Apple zelf over. Dan kom je niet veel verder dan "Neem de laatste iMac in de smaken 21,5" en 27" met hier en daar nog wat kleine verschillen."
De opmerkingen aan studenten op de eerste pagina over Office 365 en een Surface RT snel kopen lijken op pure Microsoft promotie. Zal vast niet zo bedoeld zijn, maar je hebt wel de schijn tegen.
Omdat het initiatief van mijn kant komt zal ik nog even toelichten hoe dit tot stand is gekomen:
De topics voor de BBG worden ongeveer een maand van tevoren aangemaakt op het forum. Deze keer dachten we aan een speciale studentenpc (zie [BBG] Studentenpc september 2013 *Cancelled*). Toen bleek al snel dat zo'n systeem te weinig draagvlak heeft. Het systeem was in die zin dus ook vooral bedoeld om studenten bewust te maken van bepaalde dingen.
Het idee kwam toen om een aparte pagina op te nemen (http://gathering.tweakers...message/40698775#40698775) waar dan die tips op behandeld werden. Dat is nu dus ook gebeurd.

Van mij mag je denken aan Microsoft promotie en al, maar is simpelweg niet het geval. Het is puur gericht om enkele studentenacties te belichten die handig kunnen zijn voor tjah, de studenten. Dat is Office en dat kan een Surface RT ook zijn. De Surface RT is nu interessant geworden door de grote korting. Nu ik dit bericht type zie ik het topic nog links bij actieve topics staan.

[Reactie gewijzigd door Bolletje op 1 september 2013 15:48]

Het is nu eenmaal zo dat scholen nog steeds office van Windows e.d. verwachten ;)
Scholen zouden juist ODF's standaard moeten maken. Is een open standaard die iedereen volledig kan implementeren. Daarnaast ook ISO gecertificeerd etc...

Daar hebben alle gebruikers wat aan. OSX/Windows en Linux. Als je eens kijkt hoeveel en vaak Linux al wordt gebruikt in vele projecten van TU Delft.

Sowieso moeten technische hogescholen en universiteiten over op ODF.

[Reactie gewijzigd door Texamicz op 1 september 2013 21:04]

dalend? die anderhalve % procent, als het al zoveel is? kortom, Bron?

je staat helemaal vrij om te kiezen welk OS jij wilt echter een advies op linux geven is ondoenlijk
iemand ooit deze timeline gezien? http://upload.wikimedia.o...Distribution_Timeline.svg

verder kan je best OpenOffice gebruiken. is zeer goed en kan ook met .docx overweg.

en OS X is absoluut geen alternatief voor Windows, tenzij je sowieso al een mac kocht. OS X draait lang niet altijd goed op een PC (hackintoshes) en van Apple mag dat ook al niet eens.
de opmerking van Office 365 is gewoon een goede deal, 17.5E per jaar en je bent klaar.

@ smoking hier onder: aan het begin van het jaar zzijn er vaak goede deals te maken met de boekenlijst. Toch laten scholen je vrij in je keuze. buiten OpenOffice, is er gewoon heel weinig keuze uit andere pakketen.
Windows/Office wordt nu eenmaal verreweg nog steeds het meest gebruikt.. typisch dat je direct al met termen zoals 'promotie' gaat strooien, what's next, M$?
Het is wel misleidend die prijzen want er wordt geen woord gezegd over de aankoop van Windows 7/8 wat toch al minstens 100 euro extra is.
Hoezo is dat misleidend? De BBG systemen worden nooit met software zoals bijvoorbeeld het OS samen gesteld, dat is nog nooit gedaan en als je goed rond kijkt kun je voor een schappelijke prijs op een legale manier wel aan een Windows 7 of 8 licentie komen.
80 euro voor OEM, die ook los verkocht mogen worden.(http://tweakers.net/price.../308904;279483/categorie/)

uiteraard hoeft er niet voor windows gekozen te worden, of is het mogelijk dat er nog een versie klaar ligt.
Student ku leuven? Dan krijg je windows 8 gratis. Ik ben het te laat te weten gekomen en heb er dus tachtig euro voor neergeteld. Ach ja voor een volgende build dan maar.
aja? dat intereseert me wel. Waar kan ik dit dan krijgen?
Snap niet waarom iedere keer toch weer Gigabyte producten in de BBG staan terwijl andere fabrikanten net zo goed zijn, en in een aantal benchmarks zelfs beter presteren op het gebied van performance, geluid productie en stroom verbruik.... (Lees: Asus, MSI, enz, MSI Z87 moederborden winnen gewoon op alle kanten van Gigabyte bijvoorbeeld).

Zou bijna denken dat Gigabyte sponsored ofzo.
Geef dan ook eens een bron die dit bewijst?
Gigabyte borden zijn gewoon evengoed als de rest, maar zijn ook goedkoop.

Daarnaast zitten er 4 asrock borden en 1 gigabyte bord in.. dus wees geen anti-gigabyte dude ;)

Even techpowerup z'n uitgebreide reviews erbij genomen:
pricewatch: Gigabyte GA-Z87X-UD3H (156 euro - 9,6/10)
pricewatch: MSI Z87-GD65 Gaming (164 euro - 9,0/10)
pricewatch: Asus TUF Gryphon Z87 (135 euro - 8,8/10) (er waren geen andere getest)

Vorig jaar was er hier op tweakers ook nog een deftige ivy comparison:
reviews: Zes Ivy Bridge-moederborden vergeleken (gigabyte komt er als beste uit)

Dus gigabyte is echt niet slecht.. en minstens evengoed als de andere, volgens deze reviews zelf beter.

[Reactie gewijzigd door SmokingCrop op 2 september 2013 09:06]

en op pagina één begreep iemand niet wat ASrock er in deed, met exact dezelfde argumenten die jij nu gebruikt... voor elk merk zijn er wel wat te verzinnen en (let op) persoonlijke ervaringen te melden.

"je zou bijna denken dat merk X T.net Sponsor is."
Voor alternatieve builds kan je altijd http://www.logicalincrements.com/ uitchecken.
De prijzen zijn daar wel niet bepaald up-to-date..
zo kan je bv al een goede gtx 660 ti kopen die minder kost dan de 190 euro die daar staat voor een gtx 660.

Ook worden er slechtere voedingen aangeraden, bv de Corsair CX600M.
Deze bevat secundaire caps van CapXon en die wil je gewoon niet in je voeding hebben..
> http://gathering.tweakers...message/40162814#40162814

En ze raden Z87 moederborden aan terwijl de CPU niet eens te overklokken valt?

een behoorlijk slechte buildwebsite als je het mij vraagt :)
~> [Guide][advies] Geschikte Onderdelen Kiezen

[Reactie gewijzigd door SmokingCrop op 1 september 2013 11:35]

1 2 3 ... 7

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



LG G4 Battlefield Hardline Samsung Galaxy S6 Edge Microsoft Windows 10 Samsung Galaxy S6 HTC One (M9) Grand Theft Auto V Apple iPad Air 2

© 1998 - 2015 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True