Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Je kunt ook een cookievrije versie van de website bezoeken met minder functionaliteit. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , reacties: 44, views: 124.559 •

Conclusie: degelijke middenmoter

De MeMO Pad FHD 10 blinkt eigenlijk nergens in uit. Hij is snel genoeg voor gemiddeld gebruik, maar biedt niet de rappe ervaring van bijvoorbeeld een nieuwe Nexus 7. Het scherm is lekker scherp vanwege de hoge resolutie en de kleurweergave zal voor de meeste mensen prima zijn, maar de helderheid stelt wat teleur. Ook de accuduur is tweeledig; tijdens webbrowsen gaat hij redelijk lang mee, maar kijk naar een filmpje en je ziet het accuniveau een stuk sneller teruglopen. Ook op het gebied van bouwkwaliteit en ergonomie valt de FHD 10 niet in positieve of negatieve zin op.

De FHD 10 moet het dan ook niet van zijn specs hebben, maar van zijn prijs. In zijn prijsklasse biedt hij namelijk veel waar voor zijn geld. Voor ongeveer 329 euro koop je bij Samsung bijvoorbeeld een tablet waarvan het scherm een flink lagere resolutie heeft en hoewel er goedkopere tablets met hoge-resolutieschermen bestaan, zijn die van minder gerenommeerde merken en bevatten ze minder snelle hardware.

Echte tabletfans worden waarschijnlijk niet warm van de FHD 10, maar het is wel een degelijke middenmoter, die een betere resolutie biedt dan veel andere tablets in zijn prijsklasse.

Pluspunten

  • Scherp beeld
  • Micro-usb, micro-hdmi en micro-sd
  • Scherp geprijsd

Minpunten

  • Matige accuduur bij video kijken
  • Prestaties niet bijzonder
  • Relatief logge behuizing

Eindoordeel

Tweakers zegt: bovengemiddeld

Sub-beoordelingen

Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Prestaties Score: 3.5
Beeldkwaliteit Score: 3.5
Bouwkwaliteit Score: 3.5
Ergonomie Score: 3
Warmte en geluid Score: 4
Mobiliteit en accuduur Score: 3

Lees ook de gebruikersreviews

Populaire gebruikersreviews

Meer gebruikersreviews over deAsus Memo Pad FHD 10


Door Wout Funnekotter

- Reviewco÷rdinator

Wout werkt sinds 2011 bij Tweakers. Hij is van alle markten thuis, maar richt zich primair op mobiele technologie, zoals smartphones, tablets en smartwatches en vliegt de wereld over om de nieuwste producten te zien en te testen. In zijn rol als reviewco÷rdinator werkt hij samen met de andere redacteuren eraan om de inhoud en presentatie van de recensies constant te verbeteren.

Volg Wout op TwitterVolg Wout op Google+

Reacties (44)

Op het moment heb ik nog geen tablet, maar ik zou er binnenkort wel graag een aanschaffen voor studie en werk. Ik weet van mezelf dat ik niet zo'n groot mobiele gamer ben, maar wel een scherm met een wat hogere resolutie zou willen hebben om goed te kunnen lezen vanaf een tablet. Een middenmotor als deze lijkt me voor mezelf dan allerzins redelijk :)

Edit: sowieso ben ik het er ook mee eens dat het een goede concurrent voor andere tablets (als bijvoorbeeld die van Samsung) is op dit prijssegment, vooral vanwege het FHD scherm.

[Reactie gewijzigd door Errenai op 27 augustus 2013 08:15]

Ik zou voor de Nexus van Google gaan. Niet veel duurder en altijd up to date software!
Als je zo redeneert kun je net zo goed voor een iPad gaan.
"Niet veel duurder" dan een Nexus 10 en hogere resolutie.
Ą70 duurder dan een tablet die Ą329 kost is in verhouding redelijk veel geld.
Daarnaast heeft niet eerder er zoveel voor over.
Het prijsverschil is dacht ik maar Ą 50,=. Dat is een avond flink stappen, of even een dag extra werken in de vakantie! Zo heel veel is dat nou ook nog weer niet, beetje verstandig met je geld omgaan en je kunt een tablet kopen waar je de komende 2 jaar plezier van hebt, ipv je ergert aan het "net niet".
Nee want een iPad heeft iOS. En dat zou ik nooit willen. Daarnaast heeft een iPad geen hogere resolutie dan de Nexus 10.
Wat heeft ios ermee te maken.
Ik ben geen Apple fan, maar van mijn werk heb ik een iPad gekregen om mee te werken.
Totaal niets mis mee.

Verder is de Nexus 10 een goed apparaat met het voordeel dat je voorlopig snel de laatste updates hebt, en dat je sofware ook kun installeren buiten de playstore om.
Hij spreekt toch voor zichzelf? Mag hij gewoon iOS niks vinden, ookal ben jij er misschien wel tevreden over? Wat heeft jouw mening met zijn mening te maken?

Daarnaast heeft hij gewoon een punt en dat is dat de iPad helemaal geen hogere resolutie heeft dan de Nexus 10. Ondanks dat het wss een onmerkbaar verschil is is dat wel het enige feit en klopt het nog ook, de rest is allemaal mening, ik snap dan ook niet dat iemand die met feiten komt 0 krijgt en iemand die zijn mening geeft +1 krijgt...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 27 augustus 2013 09:53]

Ehmm de goedkoopste ipad model najaar 2012 met 32 gb is ff 555 euro en het.
Dat is toch even aardig wat duurder dacht ik zo.
De 16 gb versie is een heel ander verhaal maar dan ook niet gelijkwaardig aan de nexus.

Natuurlijk is 70 euro aardig wat (meer dan 20% durder) maar het kan door even sparen of idd minder zuipen (wat best goed voor het gemiddelde nederlandse IQ zou zijn) maar het is te overbruggen.


Verder missen er nog wat specs in de post heeft deze tablet bijvoorbeeld 16 of 32 gb rom geheugen heeft hij 1 of 2 gb ram of misschien zelfs al 4 (/giggle)?
De iPad heeft een resolutie van 2048x1536 en de Nexus 10 een resolutie van 2560x1600. Dus je argument over een hogere resolutie voor de iPad is onjuist.

[Reactie gewijzigd door steefmek op 27 augustus 2013 13:49]

Het is jammer dat ze niet de Z2580 van Intel hebben genomen. Niet alleen zijn de CPU cores een stukje sneller (2Ghz vs 1,6Ghz), de GPU draait eveneens op een hogere clocksnelheid.
De PowerVR SGX 544 is namelijk helemaal niks mis mee als GPU, die is terug te vinden in veel high-end devices zoals onder andere de Galaxy S4 en de iPad. Het nadeel alleen is dat je eigenlijk de tripple- of quadcore variant wilt op 533Mhz, niet de dualcore variant op 400Mhz, dat scheelt toch aanzienlijk in de praktijkprestaties.
Dat valt bij deze tablet dan ook direct te merken, de grafische prestaties zijn matig terwijl de GPU in de basis wel prima prestaties zou kunnen leveren mits de juiste uitvoering gebruikt wordt.

Het gaat hier natuurlijk om een middenklasser, daar kan je niet teveel van verwachten. Echter wordt ook in dit segment de concurrentie sterker. Het grootste voordeel van deze MeMO Pad is zijn full-hd scherm, wanneer andere middenklassers ook een dergelijk scherm gaan krijgen, en dat zal zeker niet lang duren, zal de MeMO het lastig krijgen om zich te onderscheiden.

Mijn voorkeur zou ook uitgaan naar de Nexus 10, het prijsverschil is niet gigantisch maar je hebt inderdaad de zekerheid van updates, prima beeldkwaliteit met een hogere resolutie en een iets betere accu. Tevens zullen de prestaties ook beter zijn omdat je geen last hebt van compatibiliteit issues, die de x86 processoren kennelijk nog wel hebben.

Het is jammer dat Tweakers.net niet in elke benchmark de Nexus 10 heeft meegenomen, juist de grootste concurrent is hier wat lastiger te vergelijken. De Mali-T604 is in principe ook een prima GPU en zou het hier toch kunnen winnen van de SGX544 die in de MeMO slechts twee cores heeft. Wanneer de SGX544 met vier cores was uitgerust zou de strijd al snel beslecht zijn in het voordeel van de MeMO.
Als Intel de Z2560 met 4 gpu cores had uitgerust was de chip een stukje groter (en duurder) geworden. De Exynos 5250 en A6X zijn hele grote dure chips vergeleken met deze Atoms (en bv een Tegra 3, Exynos 4412, Snapdragon 400, etc), het is ook geen toeval dat de Nexus 10 en iPad 4 zo duur zijn.

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 27 augustus 2013 12:12]

Ik denk dat de prijs van de socs echt wel mee valt.
kwa precentage is het misschien wel veel maar in werkelijke dollars zullen deze Socs echt geen 10 dollar verschillen het zijn namelijk maar componentjes van misschien 35 dollar.

En laten we eerlijk zijn velen zouden makkelijk 30 euro extra betalen als ze daarvoor een snapdragon 600 zouden krijgen ipv dit net niet socje.
Het is gewoon onacceptable dat hij op een aantal gebieden zelfs trager is dan socs van 18 maanden geleden en nog meer stroom vreet ook.
De video afspeelduur is niet voor niets zo dramatisch.

Daarbij geloof ik echter niet dat socs zoveel kosten je heb op ebay namelijk zat android sticks en andere meuk voor nog geen 50 euro in totaal dus kan de soc zo veel niet kosten.

[Reactie gewijzigd door computerjunky op 27 augustus 2013 12:34]

Je koopt al een simpel Mediatek chipje voor $10, maar voor een Clover Trail chip zal je toch wel richting de $30 moeten gaan, en voor een Qualcomm quad mag je eerder $50 neerleggen.
Mooie info maar ik heb na 10 min zoeken geen source kunnen vinden wat de soc nou daadwerkelijk kost dus waar haal jij deze info vandaan ?
Ik vind juist de Intel soc wel interessant. Weet iemand of het al gelukt is Windows 8 (niet RT) op dit soort tablets te draaien? Lijkt me wel lekker, als tablet gebruiken op de bank, en inpluggen met miniHDMI op externe monitor en los toetsenbord als eenvoudige laptop op locatie werken. Kun je gewoon Office, Autocad e.d. draaien.
Hoe kan je de soc interesant vinden als het overal duidelijk is dat hij trager is dan de concurentie en waarschijnlijk niet eens goedkoper.
Waarom zou je niet liever een stapdragon S4 hebben of zelfs een snapdragon 600 die gegarandeerd op IEDER vlak beter is?
Het interessante eraan is dat hij onder Windows zuiniger en sneller is dan zijn ARM tegenhangers, het lijkt echt een specifiek Android probleem te zijn. De wens om op zo'n tabletje Windows te draaien is dan ook niet raar.

Ik zie ook de zin niet echt van deze chips in Android tablets zolang Intel en Google de software kant nog niet op orde hebben. Maar erg veel moeite zal Intel niet meer in optimalisaties voor deze oude architecturen steken, niet nu Silvermont voor de deur staat.

De grote reden dat OEMs voor Intel gaan is dezelfde reden waarom ze voor Tegra 3 of Mediatek chips gaan: ze zijn goedkoop.

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 27 augustus 2013 13:28]

tja dat android niet zo zuinig is als zijn concurerende OSses is al langer bekend helaas lijkt google niet in staat te zijn om hier wat aan te doen. Sterker nog sinds JB is het alleen maar erger omdat het geforceerd 60 fps renderd.
Of het intereseerd ze gewoon niet genoeg wat erg vreemd maar grote bedrijven kennende me niet erg zou verrassen.
Laten we hopen dat 5.0 dit gaat oplossen al heb ik er een hard hoofd in.
FHD is zeker belangrijk, maar prestaties zeer zeker ook. Als ik kijk naar de tablet van mn pa die niet super snel is en een lage resolutie scherm heeft is en naar mijn nexus 7 (2013) die wel snel is en een mooi scherm heeft, zou ik toch zeker niet vergeten naar prestaties te kijken. Voor mij is een tablet toch om content te consumeren en je wil gewoon niet iedere keer de secondes wachten tijdens het browsen, navigeren naar content of bij het multitasken. Je wil een responsief apparaat en daar is degelijke hardware voor nodig. Ik twijfel of dit apparaat die soepele ervaring goed kan geven.
Wat dat aangaat ben ik het ook zeker met je eens; prestaties zijn van belang. Voordat ik zo'n apparaat aan zou schaffen lijkt het me ook nuttig om hem eens een beetje ergens uit te proberen in een winkel. Bedankt voor de nuttige reactie in ieder geval!
als je iets zoekt voor je studie, kijk dan eens op surfspot oid. Daar kun je de Surface RT nu voor een prikkie krijgen (ow ja, en out of the box de beschikking over office)
Volledig offtopic, en nog een ander formaat tablet ook, maar ik kan niet wachten tot ik mijn nexus 7 in handen heb (in bestelling uit Duitsland).

Bij _elke_ benchmark hier weergegeven waar ie mee doet staat ie bovenaan :P
Vind ik wel opvallend voor een semi budget tablet :Y)

[Reactie gewijzigd door Prulleman op 27 augustus 2013 08:32]

Als je naar minder bekende merken gaat kijken zijn er meer dan voldoende alternatieven. 10 inch tablets met een resolutie FHD of hoger zijn helemaal niet schaars zoals dit artikel laat uitschijnen.
(voorbeeld: tablets van iconBit)
Heb je ook alternatieven van A-merken in plaats van Flitsubatsu Wonkietonkie merken?
Elk A-merk was ooit ook een "Wonkietonkie" merk. Als iedereen zoals jou redeneerde, kreeg geen nieuw merk ooit een kans!
Heb je wel eens revieuws van de accuduur gezien en weet je zeker dat de rom net zo stabiel is ?

Ik heb daar echt helemaal geen vertrouwen in namelijk.
Een middenmoter die bovengemiddeld is.. 8)7

Verder is het voor een 10 inch tablet zeker geen verkeerd apparaat. Ik zal toch voor de nexus 7 gaan, daar mijn 13,3 inch ook al convertable is..
Op ergonomisch vlak is de FHD 10 gemiddeld. Hij is lang niet zo compact en licht als de Xperia Tablet Z, maar in vergelijking met een iPad of Nexus 10 is hij minder zwaar.
Als je toptablets als de iPad en Nexus achter je laat qua gewicht is dat gewoon prima voor deze prijs. Alleen de Xperia Tablet Z (120 euro duurder) is lichter, maar om dat nu gelijk als standaard te nemen...
Ik snap de keuze van de grafieken niet helemaal. De tablets waar de FHD 10 mee vergeleken wordt is elke keer weer anders. Vanwaar deze keuze?
Precies en bij velen staat de directe concurentie niet eens zoals de asus memo 301 en 300t en galaxy tabs.
Jammer dat het een Android tablet is. Win8 was interessanter geweest. Dan zou het een goede prijs zijn. En geen RT, kan je nog niks. Gewone Win8....zal nog wel ff duren voordat je een iPad prijs en kwaliteit hierin hebt.

[Reactie gewijzigd door bgttje op 27 augustus 2013 09:28]

Het zou idd niet zo moeilijk voor Asus moeten zijn om een Windows 8 variant hiervan uit te brengen, ze hoeven hardwarematig niets te veranderen.
...maar waar blijft nou de voor Q3 aangekondigde Asus Transformer Infinity met 2560x1600? :(
Die wordt volgende week tijdens de IFA gepresenteerd voor Europa.
Gah zoals ik al dacht deze soc is gewoon kansloos.
Waarom er niet gewoon een snapdragon s4 of een snapdragon 600 in zit is me een raadsel het kost bijna niks eer en is op sommige gebieden gewoon 4x sneller...
Wederom een tablet met potentie maar de soc en accuduur laten het afweten.

Waarom lukt het toch nietmand om voor 350 a 40 de perfecte tablet te maken.

32 gb rom 2gb ram goede degelijke soc en 1920x1200.
Als ik zie wat er op de markt is en wat het kost is dit compleet niet onrealistisch maar niemand begrijpt dat deze catagorie gewoon geen producten heeft.
Er is altijd een gat van 3ooish naar 550 ish omdat er altijd net iets ontbreekt of gewoon net niet goed is.
Wat jij wil zal niet kunnen voor die prijs.
Bovendien, heb je 1920x1200 Úcht nodig? Ik heb een Transformer Infinity en ik weet daar de resolutie niet eens van maar het leest heerlijk scherp en goed weg. Ik lees er elke ochtend tweakers.net en de krant op, geen enkel probleem.

Alleen je prijs, tsja.. hij was 700 euro maar tot nu toe elke cent waard (en het dock wat erbij zat is ook niet verkeerd, extra accu erin en toetsenbord)
Dat zegt iedereen tegen me maar zeg nou zelf tot 400 euro heb je 70 euro speling daar kan makkelijk eventueel 16 gb rom vanaf wat nog geen 10 dollar kost en een betere soc waardoor de accu waarschijnlijk ook langer mee gaat. en dan heb je toch precies wat ik wil binnen mijn budged.

En zelfs 450 euro wil ik nog wel overwegen als hij echt op alle punten goed is.

Dat het niet kan is gewoon niet waat het kan makkelijk maar ze willen liever dat je de ouwe high end troep van vorig jaar koopt omdat daar veel meer winst op zit.
Het kan wel maar ze willen het gewoon niet.

en je infinity heeft 1920x1200 en daarom is ie zo lekker scherp.
en ja voor 450 zou ik de infinity zonder docku ook nog wel overwegen maar helaas word de dockloze 32 gb versie hier niet verkocht .
Gezien je geen screen size vermeld... de nexus 7 voldoet aan al je eisen :) wellicht de Next N10 ook, maar die zal wellicht ook duurder worden

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Populair:Apple iPhone 6Samsung Galaxy Note 4Apple iPad Air 2FIFA 15Motorola Nexus 6Call of Duty: Advanced WarfareApple WatchWorld of Warcraft: Warlords of Draenor, PC (Windows)Microsoft Xbox One 500GBLG

© 1998 - 2014 Tweakers.net B.V. Tweakers is onderdeel van De Persgroep en partner van Computable, Autotrack en Carsom.nl Hosting door True

Beste nieuwssite en prijsvergelijker van het jaar 2013