Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 279 reacties

Conclusie

Eigenlijk heeft Google met de nieuwe Nexus 7 het recept van de eerste versie hergebruikt; ze nemen een snelle soc en een mooi scherm, stoppen die in een fijne behuizing en brengen het geheel op de markt voor een prijs die ver onder die van de concurrenten ligt. Sterker nog, van echte concurrentie is eigenlijk geen sprake. Er zijn geen andere 7"-tablets met vergelijkbare specs en tablets die hetzelfde kosten, bieden minder waar voor je geld. Apples iPad mini is bijna honderd euro duurder, maar kan dat met zijn in vergelijking matige scherm eigenlijk niet rechtvaardigen. Zodra Apple met een Retina-versie komt, verandert de situatie natuurlijk weer.

Bezitters van een eerste generatie Nexus 7 zullen zich wellicht afvragen: moet ik upgraden? Dat hangt natuurlijk deels af van hoe intensief je de tablet gebruikt en of je het geld kunt missen. Als je een fanatiek gebruiker bent, zouden we die vraag met 'ja' beantwoorden. Het scherm is significant beter, zeker in de buitenlucht, de tablet werkt een stuk sneller, de accuduur is sterk verbeterd en dankzij het lichtere gewicht houdt hij net wat makkelijker vast.

We hebben overigens nog wel wat dingen aan te merken. Zo vonden we het design van de oude versie meer aanspreken en het is jammer dat Google weinig haast lijkt te maken met het beschikbaar maken van zijn verschillende clouddiensten. Daarnaast is iOS voor veel bedrijven nog steeds het platform waar apps het eerst voor uitkomen, al valt dat de Nexus 7 natuurlijk niet aan te rekenen.

Zonder naar de prijs te kijken is de nieuwe Nexus 7 al een heel goede tablet, maar het is die lage prijs die het plaatje compleet maakt. We durven hem gerust als beste kleine tablet van dit moment te bestempelen; de lage prijs is daarbij de kers op de taart.

Samengevat

De Nexus 7 van Google en Asus is één van de beste kleine tablets die je kunt kopen. Voor een relatief laag bedrag krijg je een uitstekend scherm met een hoge resolutie en goede kleurreproductie, een prima accuduur, een snel en soepel werkend besturingssysteem en een lichte en dunne behuizing. Omdat de updates rechtstreeks van Google komen, krijgt de tablet snel nieuwe versies van Android. Het grootste minpunt vinden we het ontbreken van een micro-sd-slot om het opslaggeheugen uit te breiden.

Pluspunten

  • Goed scherm
  • Snel
  • Goede accuduur
  • Ongekende prijs/prestatieverhouding

Minpunten

  • Geen micro-sd-slot

Eindoordeel

Tweakers zegt: 9

Lees ook de gebruikersreviews

Populaire gebruikersreviews

Meer gebruikersreviews over deAsus Nexus 7 (2013)


Reacties (279)

Reactiefilter:-12790259+1164+213+30
Moderatie-faq Wijzig weergave
1 2 3 ... 8
Wat betreft de camera aan de achterkant. Zelf gebruik ik deze vaak als ik dingen wil laten zien aan iemand. Als je bijvoorbeeld aan het skypen bent en wil iets laten zien wat je gemaakt hebt of nieuwe meubels etc. Dan is die camera behoorlijk handig.

Natuurlijk kun je dit ook met de front camera doen. Maar dan zie je het scherm niet meer, nogal lastig richten.
:) Ik zie meerdere tweakers die niet aan het belangrijkste voordeel van de camera aan de achterkant denken? Start de tweakers app, scan de sticker van het apparaat en je weet alles.

Helaas zijn er ook ontzettend veel toeristen die alles fotograferen met hun tablet. Ik zie het dagelijks. Als ze thuiskomen zullen ze niet echt blij zijn met hun resultaten als ze die op een echt scherm zien. De camera heeft echter dus wel degelijk een markt.

Deze tablet staat op mijn Kerst lijstje. En na deze review gelezen te hebben hoop ik dat Kerst dit jaar erg vroeg valt. Volgende maand bijvoorbeeld.
Misschien toch ook even dit lezen, kan van belang zijn als je er een wil kopen.

http://www.theverge.com/2...ects-touchscreen-freezing

Mogelijk heeft het niets te betekenen, maar even checken kan geen kwaad.
De naam van de soc verschilt wel: De S4 Pro SOC APQ8064 van oa de Xperia Z heeft geen toevoeging. De Krait 300 uit deze nieuwe Nexus 7 is ook in de markt gezet als S4 Pro, maar krijgt als toevoeging -1AA, dus APQ8064–1AA.
Bron
Ik wilde eerst voor deze Nexus 7 gaan, want eindelijk had ik een legitime reden gevonden om een tablet aan te schaffen: veel pdf boeken en science papers lezen aankomend jaar. Maar helaas heeft dit top device het moeten afleggen tegen de... Samsung Galaxy Mega 6.3. Waarom? En waarom is dit uberhaupt een waardig alternatief?

- Beide Android, dus functioneel 95% hetzelfde, op enkele tablet apps voor de Nexus 7 na (not worth it imo).

- De feeling/entertainment/joy in het gebruik van een tablet-size scherm voel je ook met de Mega, evenals de leesbaarheid van ebooks. We hebben het dan ook over maar 0.7 inch verschil met de Nexus 7. Dit verschil maakt de Mega trouwens beter vergelijkbaar met de Nexus 7 dan een 7.9 inch iPad Mini.

- Size: de Mega is proportioneel aan het scherm veel kleiner dan de Nexus 7 en ligt daarom beter in de hand. Met één hand ook beter te gebruiken.

- Gewicht: Mega 199 gram vs Nexus 7 289 gram.

- Camera: Mega heeft 8 MP + flits. Nexus 5 MP zonder flits.

- Battery: Mega gaat zeker 2 dagen mee (3200 mAh)

- MicroSD: Mega wel. Nexus niet.

- Portable: de Mega past in al m'n broekzakken (front), en is dermate licht en dun dat ik absoluut geen hinder ondervind tijdens het lopen (zelfde design als Galaxy S4). De Nexus 7 zal toch echt in een tas mee moeten (of kontzak, erg onhandig).

- Phone: de Mega kan bellen, de Nexus 7 niet. Hij vervangt je mobiele telefoon. Het argument dat de Nexus 7 goedkoper is is daarmee direct invalid. Je bespaart jezelf twee devices kopen. Sterker nog, de Nexus 7 met LTE ondersteuning (350 dollar) komt dichtbij de huidige prijs van 400 euro voor de Mega. En wat voor mij persoonlijk erg zwaar telt: ik hoef nu maar 1 Android device te beheren qua apps, settings, accounts, files, etc, en niet 2. Giga tijd winst.

Vooral de laatste twee genoemde redenen waren voor mij doorslaggevend. Sure, specwise wint de Nexus 7 het (323 vs 232 ppi, Snapdragen 600 vs 400, 2 GB vs 1.5 GB RAM, 16GB vs 8GB intern), maar effectief in gebruik genomen zal dit performance verschil enkel voor de heavy users merkbaar zijn (enkel games really...), en komt voor mij qua waarde niet eens in de buurt van de bovenstaande punten. De Mega is qua specs gelijk aan de Galaxy SIII of S4 Mini.

En omdat iedereen er toch om geeft, de Mega ziet er zo uit aan je oor: http://www.youtube.com/watch?v=zb5Wp_i8oQo&t=5m52s

All in all, ik wil hiermee duidelijk maken dat er verder gekeken kan worden dan de alternatieve devices die hetzelfde naampje voor het beestje hebben, 'tablet'. Er komen meer 5.5+ inch phones of 'phablets' aan dit jaar, zoals de de Note 3, HTC One Max en de Sony Xperia Ultra, die naar mijn mening meer concureren met de Nexus 7 dan de genoemde alternatieven.

Edit: Mobilitiet 5 sterren geven voor de Nexus 7 met de Mega 6.3 in mind vind ik dus niet terecht.

[Reactie gewijzigd door Xorta op 16 augustus 2013 01:33]

Vind het verschil tussen 7" tablets en de huidige telefoons te klein. Ook het gemis van de SD kaart is raar.... Wederom na het lezen van een tablet review erg blij met mn Xperia tablet Z. De nexus is een goed apparaat, alleen verschilt te weinig qua formaat van een Note of Xperia Z Ultra om zich voor mij als tablet te identificeren. Vind het meer een Phablet zonder belfunctie...

dik gedrukte delen om een mening te benadrukken voor er weer allemaal minnen naar mn hoofd komen..

[Reactie gewijzigd door chimnino op 15 augustus 2013 18:23]

Nog niet echt heel veel reviews gelezen, device is nog niet in Nederland verkrijgbaar en importeren mwah deze keer niet. Oftewel de Tweakers-review is eigenlijk de eerste die ik volledig door heb genomen. Mooie review Wout, leest weer lekker weg evenals het filmpje, fijn om naar te kijken!

Behuizing lijkt me ook wat saai en vraag me af of het niet glad is... De oude Nexus 7 ken ik wel, genoeg vastgehouden en dat was wel lekker. Vind zelf de oplossing van m'n huidige BlackBerry PlayBook ook niet verkeerd, plastic met een ruwe finish, waardoor hij lekker vasthoud en dus niet zo glad is.
Deze PlayBook heeft om elke kant van het scherm brede bezels en de nieuwe Nexus 7 gelukkig niet. Zijn soms handig, maar soms ook onnodig... Vind de bezels boven en onder wel breed worden mja.
Stereospeakers ben ik benieuwd naar, ook de PlayBook is op dat gebied nog nooit geëvenaard imho.
Hadden inderdaad best aan de voorkant van de Nexus 7 geplaatst mogen worden!

Camera zou ik enkel gebruiken voor een foto'tje voor Google Goggles ofzo btw.

Scherm vind ik wel erg tof om te horen, had nog weinig gelezen en zo'n helderheid, contrast
en resolutie in 7" vind ik gewoon heel mooi. Ideale maat en ook nog is een retegoed scherm, nice!

Overige hardware is ook wel erg goed in de vorm van CPU, GPU en geheugen, ook nice!
Accuduur is ook nog eens een topper, met videokijken bijvoorbeeld wat ik regelmatig doe.

Android als OS vind ik ook lekker werken en neem aan dat je met rootacces weer gewoon een standaard AOSP-browser kunt installeren in plaats van het niet lekker werkende Google Chrome?

Ben gewoon in 1x overtuigd dat ik ook een eerste Android tablet moet hebben, dit is 'm gewoon!
Afgezien van het voor mij grote gemis voor een MicroSD-slot gaat dit 'm toch worden, dan maar 32GB!

EDIT: In verschillende fora lees ik wel problemen met de bouwkwaliteit / Touchscreen / GPS...
Jammer dat Tweakers dit niet opgepikt heeft en heeft uitgelicht... GPS is gewoon niet behandeld.
Evenals Wireless laden / chargen via QI, NFC wat er ook nog in zit... Totaalplaatje!!

[Reactie gewijzigd door CLB op 15 augustus 2013 10:23]

Heb op pagina twee een stukje over de Qi-mogelijkheid toegevoegd en op pagina zeven staan de gemelde problemen gewoon genoemd. Daar kan je ook lezen dat we de touchscreen- en gps-issues met meerdere modellen hebben geprobeerd te reproduceren, zonder resultaat.
Als je de review goed had gelezen, had je geweten dat dit weldegelijk gemeld is. Ze hebben twee nexus tablets getest en konden bij deze tablets de issues niet reproduceren. Jammer dat je de review niet goed hebt gelezen dus...
De eerste Nexus 7 had ook allemaal problemen in het begin. Blijkbaar is iedereen dat vergeten. Gewoon afwachten vanwege de kinderziektes. Want de latere modellen van de oude Nexus 7 waren ook allemaal prima in orde.

Nu krijg je hetzelfde verhaaltje, en natuurlijk heb je garantie gelukkig. Maar ik zou zo maar niet even importeren als ik in NL nu woon. Gewoon netjes afwachten en dan uit Duitsland of Belgie halen. Dan kun je er nog eventueel mee terug.

Maar na een tijd zijn al die kinderziektes eruit en dan zullen ze ook wel hier te koop zijn.
Er zit geen snapdragon 600 in de nieuwe nexus 7, op de officiele pagina van Google heeft men het over de Snapdragon S4 Pro, dat is toch anders de 1 oudere versie
Ze noemen het een S4 Pro vanwege de lagere kloksnelheid (waarschijnlijk om verwarring te voorkomen met de 'echte S600'), maar de architectuur is wel degelijk gelijk aan de Snapdragon 600 met Krait 300 cores i.p.v. Krait 200 en ook PCDDR3L geheugen i.p.v. LPDDR2.
Er is dus ook een groot verschil in snelheid vergeleken met de S4 Pro die onder andere in de Nexus 4 terug te vinden is.

Edit: staat ook gewoon in deze review

[Reactie gewijzigd door luappul op 15 augustus 2013 11:10]

Beetje vergezocht die minpunten.. Gewoon omdat er een paar bij moeten staan. Bij de ipads hoor je ook niet, jammer dat er geen sdkaart slot in zit.
16 Gb interne opslag en dan geen SD-Kaart mogelijkheid is gewoon bar weinig. Cloud is bij deze geen optie want hij heeft alleen Wifi, dat heb ik niet als ik in een vliegtuig zit en een film wil kijken.

Als er nu ook varianten waren met 32 en 64 Gb interne opslag dan vond ik het geen min-punt.
Van die 16 GB houd je genoeg over om 3 of 4 filmpjes in zeer behoorlijk formaat op de tablet te zetten, en genoeg muziek daar nog bij om gedurende welke vlucht dan ook geen twee keer naar hetzelfde nummer te hoeven luisteren.

Ik geef toe, het is geen overdaad, maar er is geen vlucht zo lang dat je je met 16GB hoeft te vervelen, als je tenminste een klein beetje nadenkt van te voren wat je wilt doen onderweg.

Overigens komt er volgens mij ook een 32GB variant, maar die zal wel iets duurder zijn. Persoonlijk vind ik geen SD-card slot jammer, maar zeker niet een reden om hem niet te kopen. Mijn huidige tablet heeft 16GB en een SD-cardslot, maar er heeft in het afgelopen jaar nog niet 1 keer een SD-card ingezeten.
Op een vlucht van 5 uur zou 3 of 4 filmpjes genoeg zijn, ik zit alleen vaak op vluchten die langer zijn dan 9 uur, dan red ik het niet met 3 a 4 filmpjes. Mijn schoonfamilie woont in China dus dan heb ik liever 32 Gb opslag.
Voor die halve keer dat je extra opslag nodig hebt in het vliegtuig:

USB OTG: http://dx.com/p/micro-usb...st-otg-adapter-pair-50774

16GB USB stick: http://www.amazon.co.uk/K...8-4&keywords=16GB+usb
Werkt dat echt als je het zo in de tablet prikt?
Jep bijna alle devices die in Windows met de 'generic driver' werken werken daar op, dus bijna alle USB sticks, externe HDD's, controllers, wifi/bt/3g dongle's, controllers, muizen en toetsenborden...

Printers zou ik niet weten, maar zou me niet verbazen :)

Ik gebruik die OTG kabel zelfs om mijn telefoon op te laden met de accu uit mijn nexus ;) Ik kan zelfs mijn toestel aansluiten als 'mass storage' en ik kan op de Nexus de files op mijn telefoon beheren :)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 15 augustus 2013 12:17]

Vergeet camera's niet. Ik kan mijn Ixus aan m'n N7 aansluiten en zo direct foto's bekijken en transferren. Vreemd dat het bestaan van USB OTG op de N7 zo ondergesneeuwd is. Ik wou dat mijn Nexus 4 het ook had :'(
Grappig, ik zag laatst nog iemand Android afkraken omdat ze op hun Windows RT tablet een "camera" konden aansluiten. Blijkbaar niet zo speciaal dus...
Awesome wist ik niet, bedankt voor de tip :)
Meteen besteld bij een nl web winkel. Maar een beetje duurder dan dx, wel vlugger geleverd.

Had ik destijds toch een Nexus 7 8gb kunnen kopen in plaats van een samsung galaxy tab 2 7''. ;(

Dit maakt het nog aantrekkelijker om de nieuwe nexus 7 16GB te kopen als hij hier komt.

[Reactie gewijzigd door Meessen op 15 augustus 2013 15:48]

Ja (als de aansluiting natuurlijk past bij je tablet ^^)

Edit:
http://dx.com/p/2-in-1-mi...y-mobile-tab-black-190165

Ook handig wellicht.

[Reactie gewijzigd door teusink op 15 augustus 2013 12:04]

Inderdaad zeg! Daar had ik nog helemaal niet aan gedacht. 16 of 32 Gb is voor apps en een beetje muziek meer dan genoeg, maar als je op vakantie een hoop series of films wilt kijken is dit echt een oplossing.
Binnenkort is er een MicroSD Reader voor de Micro USB poort beschikbaar middels het kickstarter project van http://www.meenova.com/.
Lijkt mij een prima oplossing.
En dit zie jij als een oplossing, het is toch te idioot voor woorden dat je naar dit soort oplossingen moet kijken omdat de fabrikant het verdomt en/of er geen belang bij heeft om er een SD-slot op te plaatsen? en dit anno 2013'', beperkingen waar ik als customer dus niet van hou, en dus ook niet koop, al was het de mooiste 7 inch Tablet ter wereld en al kreeg ik hem voor niets.
Waarom zouden x miljoen mensen 5 euro meer moeten betalen omdat 1.000 tweakers het willen....
Tja, Google kan moeilijk voor deze prijs iedereen bedienen.het zal ook strategisch handig zijn om niet compleet de Samsungs weg te concurreren.als dit voor jou belangrijk is zal je een andere keuze moeten maken.
negen uur non-stop films kijken ? Tegen die tijd heb je vierkante ogen :+
ik weet niet met wie je vliegt, maar de KLM heeft zeker 100 films zo'n 10cm voor je neus
Offtopic: Elke keer als ik vlieg met KLM is het scherm echt veel te brak om er een beetje fatsoenlijk iets op te kijken. Die vloot is echt hopeloos verouderd in dat opzicht.

Ontopic: Ik wacht op de aankondiging van de Nexus 10 (hoge verwachtingen). Een kleine tablet is het denk ik net niet voor mij. Het verschil in grootte van het scherm tussen die van een kleine tablet en mijn telefoon is te klein en ik kan alles eigenlijk prima doen op mijn telefoon.
De laatste keer dat ik met KLM vloog, zo'n drie jaar geleden, spraken die films mij totaal niet aan. Wellicht is het aanbod nu beter maar ik zou het er niet op gokken als je een aantal uur in het vliegtuig zit.

Maar de nieuwe Nexus 7 is zeker interessant. Ik zit al een aantal maanden te wachten tot de Tegra 4 en Snapdragon 800 tablets komen en de nieuwe Nexus tablets. Ik heb de Surface RT met studenten korting ook nog overwogen.

Uiteindelijk heb ik toch besloten om te wachten tot Intel Bay Trail tablets. De SOC komt ergens in het begin van het vierde kwartaal uit. Dus ik hoop dat er rond de feestdagen in December een aantal leuke tablets zijn uitgekomen. Misschien zelfs een nieuwe 7" Surface van Microsoft.
Van die 16 GB houd je genoeg over om 3 of 4 filmpjes in zeer behoorlijk formaat op de tablet te zetten, en genoeg muziek daar nog bij om gedurende welke vlucht dan ook geen twee keer naar hetzelfde nummer te hoeven luisteren.
Interessante constatering. Ervanuitgaande dat mensen niet voor niets een FullHD tablet kopen en dus mogelijk ook een film in FullHD willen kijken, kom ik toch snel tot de conclusie dat "de downloads" van FullHD speelfilms als makkelijk 6GB tot 11GB per stuk oplevert (die MKV-bestanden die je gewoon makkelijk in Google kan vinden).

3x 6 of 3x 11GB is dan allebei groter dan de 16GB die in de Nexus zit.
Ik snap ook helemaal niet waarom mensen 1080p films downloaden van dat formaat om het alleen maar af te spelen op hun tablet (dus niet gelinkt naar een tv).

Groot gedeelte van die 6GB tot 11GB releases is de audio en dus van zero belang op een tablet zoals deze. (omdat die maar 'stereo' speakers heeft)

Je kan makkelijk een lagere video bitrate movie (niemand die het verschil ziet tussen 10000kbps en 4000kbps op zo'n klein scherm) erop zetten met normale mp3 audio. Scheelt aardig wat GB.

[Reactie gewijzigd door quartex op 15 augustus 2013 11:27]

720P Films op een 7 inch tablet zie je het verschil niet aan.

Grote Pixeldensity is enkel voor scherpe tekst. Niet voor films.
Nou dan kijk je een keer mindere kwaliteit als je voor die ene keer is WEL lang moet reizen. Zo erg is dat toch niet?

Maar goed als je elke dag 9 uur reist, ja dan moet je misschien kijken naar meer geheugen. Maar wie doet dat nu? Dus is het relevant voor 99% van de mensen? Nope...

Daarbij IS er ook gewoon een 32GB variant, dus ik snap het hele probleem ook niet, en hij is niet 100 euro duurder zoals bepaalde fabrikanten handhaven voor een verdubbeling van de diskspace maar maar 50 euro :) Tof he!

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 15 augustus 2013 09:23]

IK zeg niet elke dag 9 uur :) (zou wel een erg verotte woon -> werk situatie zijn) maar geregeld met vakanties zit ik wel op de +9 uur.
Dit soort.vluchten beschikken over een prima entertainment systeem voor elke stoel. Hier zijn heel veel films te kiezen. Je ziet alleen maar mensen een spelletje spelen op een tablet en van die 9 uur eet je 2 keer en is slapen ook wel handig...
Overigens komt er volgens mij ook een 32GB variant
die is er al, en de geruchten zijn zelfs dat in europa alleen de 32 verkocht gaat worden
Geruchten of niet. Tot nu toe zijn in de duitse, belgische en franse webshops enkel 32GB varianten verschenen(als Pre-Order). De kans dat je hier een 16GB versie aan kan komen is dus relatief klein. De prijzen die gehanteerd worden zijn overigens ¤269,- en ¤279,- afhankelijk van het land.
De vraag is hoe vaak je in een vliegtuig zit. De gemiddelde mens misschien 1x per jaar.
Bovendien kun je tijdens je vliegreis waarschijnlijk prima uit de voeten met een paar films die je wel kwijt kunt.
De 32 GB variant kost btw ¤50,00 meer. Die is er dus gewoon straks. Ook 3g wordt gewoon een optie. Ben je misschien spijkers aan het zoeken op heel erg laag water?

[Reactie gewijzigd door ikkuh61 op 15 augustus 2013 09:09]

Bij ons gaat de tablet mee op vakantie, de kinderen kijken er (o.a. onderweg in de auto) films op en spelen spelletjes. We hebben nu een 16GB tablet met een 32GB SD-kaart.
Daar kunnen ruim 20 SD films op.

Een tablet met 16 of 32 GB met HD-scherm is m.i. een slechte verhouding.
Daar kunnen maar een paar HD-films op. Fils in SD kwaliteit erop zetten kan natuurlijk maar dat vind ik wel zonde.
Voor mij is een tablet/telefoon zonder SD-slot geen optie.
Zoals hierboven al aangegeven: je kan er gewoon externe opslag aan koppelen middels een OTG adapter. Dit is een non-issue....
Dat ligt er een beetje aan hoe oud die kinderen zijn.
Met kleine kinderen zou ik er liever niet zo een kabeltje of connector met disk of usb stick aan hebben hangen. Maar voor browsen, films kijken en een paar spelletjes spelen is volgens mij de Asus Memo Pad HD 7 al ruim voldoende. En daar kan je wel een SD-kaart in drukken
Ik vind dat nogal overschat 1x per jaar gemiddeld? Ik denk persoonlijk VEEEL minder.
Hier in nederland komt alleen de 32gb versie uit dacht ik :)
er is wel degelijk een variant met 32 GB variant van de nexus 7
Omdat er nooit iPads met een sd-kaartlezer geweest zijn. Er zijn daarentegen genoeg Android-tablets die er wel eentje hebben.
Een iPad is ook een tablet met het zelfde doel als de Android tablets. Ze zitten dus in de zelfde markt. Daarom is het wel degelijk noemenswaardig bij een iPad net als bij Androidtablets die geen sdcard-slot hebben.
Dus het zijn toch beide tablets? In de videoreview hoor ik het woord iPad nog vaker dan Nexus 7, dus dat je ze niet als dezelfde productcategorie ziet geloof ik dan ook echt niet.

Het is gewoon terecht opgemerkt, het is zeker een nadeel maar dat is het bij Alle Apple producten ook...
Bij al die ipads zou het dus als minpunt erbij moeten staan, denk ik dan ;)
maar wel nauwelijks nexussen ;-).
Maar nooit geen Nexus, dus dat is geen argument.
Vergezocht? Ik ben zelf tabletloos, maar als ik er één zou zoeken zou het gebrek aan SD slot waarschijnlijk een dealbreaker zijn. Ik neem aan dat hij daarnaast ook geen USB-host mogelijkheid heeft? Dus dan kan je ook geen USB stick erin gooien om nog bijvoorbeeld een paar films extra erop te zetten.

Ook als ik op vakantie ga ben ik meestal al blij als er uberhaupt internet is, laat staan dat je daar even wat films binnen kan trekken. Dus dan moet je alsnog een laptop meenemen om films op je tablet te kunnen zetten? (En ja, ik vind het ook op vakantie wel leuk om bijvoorbeeld op een regenachtige dag, of gewoon een random avond, een filmpje/serietje te kunnen kijken).

Oftewel persoonlijk vind ik het allesbehalve vergezocht! Maar gewoon een flink nadeel.

Edit: Oops deze over het hoofd gezien: Maurice v/d Zwaan in 'reviews: De nieuwe Nexus 7: de beste kleine tablet'
Via verloopje een USB stick erin kunnen steken is niet zo elegant als een micro-SD kaartje erin kunnen duwen (ik blijf het een vreemde keuze vinden gezien een veel kleinere budget telefoon er wel ruimte voor heeft), maar het is wel een redelijke oplossing.

[Reactie gewijzigd door Sissors op 15 augustus 2013 10:27]

Ik heb een dergelijke verloop stekkertje gekocht voor mijn inmiddels verouderde android tablet. En eerlijk gezegd heb ik hem maar 1 keer gebruikt. Inderdaad op vakantie voor het overzetten van de foto's van het fototoestel naar de tablet. En voor mij is voor dat eenmalige gebruik een kabeltje acceptabel.

Gebruik je het veelvuldig dan is het bij deze tablet inderdaad een gemis.
Je laptop meenemen om films op je tablet te zetten, dan neem je toch alleen je laptop mee..;)

Films/series kijken kan je thuis, daar hebben ze de winter voor uitgevonden, op vakantie gaan doe je om vakantie te houden.
Meestal als ik spullen koop doe ik dat vanwege wat ik ermee wil doen. Hoe jij je vakanties indeelt is jouw zaak, maar dat is voor mij geen factor bij het kopen van een device.

Jij wilt films/series alleen in de winter kijken? Prima. Ik vind het ook op vakantie 's avonds of op een regenachtige dag net zo lekker om wat te kunnen kijken. Oftewel ik wil dan een tablet die dat kan.

Dat een laptop meenemen om series/films op je tablet te zetten een vreemde situatie is ben ik helemaal met je eens, vandaar dat ik dus dan niet deze tablet zou kopen. Dat quartex hieronder zegt dat het geen vreemde keuze is om 27 cent op een SD lezertje te bezuinigen omdat het in de Cloud staat heb je over het algemeen ook bijzonder weinig aan in de vakantie.

Dat genoeg mensen geen enkel probleem zullen hebben met een tablet zonder SD slot geloof ik trouwens graag. Ik wil dan ook absoluut niet beweren dat iedereen er een probleem mee zou moeten hebben. Echter ik reageerde op iemand die de minpunten vergezocht vond, en daar ben ik het mee oneens. Ik denk dat het voor genoeg mensen relevante minpunten zijn. Heb je er zelf geen problemen mee, mooi, dan kan je die wegstrepen. Maar dat is geen reden om ze niet te melden.
Het is helemaal geen vreemde keuze van Google. Dit is wat ze al een tijd doen met de Nexus lijn. Alles in de cloud.

Will je een tablet/phone met sd card dan ga je niet voor een Nexus. Simpel.
Dat ze het altijd doen maakt het niet bij voorbaat een logische keus. Het lijkt erop dat er vooral vanuit Amerikaans oogpunt geredeneerd wordt. In Amerika heb ze immers op vakantie geen problemen met roaming.

Lijkt het mij alsnog niet ideaal om over 3g een full HD film binnen te trekken van de cloud. Daarnaast zijn er nog veel locaties waar 3g niet beschikbaar is en je gewone lokale storage nodig hebt.
Bij de nexus heb je dan ook nog als voordeel dat je met een normale USB OTG verloopje er wel gewoon usb sticks/sd card readers op aan kan sluiten en die dan ook volledig kan gebruiken (want dat kan met de sd reader op de ipad niet)
Als je een SD card slot en 3G wilt kan je bij dezelfde fabrikant (Asus) terecht voor de Fonepad en Fonepad Note FHD.
Mooie tablet! persoonlijk vind ik 7 inch voor thuis gebruik net te klein.

De vraag over waarom in tablets camera's worden gestopt is denk ik marketingtechnisch zo compleet mogelijk product. Als je vergelijkingssites zoals pricewatch of kieskeurig uitgebreid zoekt dan kan je van alles aanvinken. Sommige mensen klikken eerst heel veel opties aan om vervolgens te kijken wat de resultaten zijn. Indien iemand een camera heeft uitgevinkt zal de Nexus 7 niet zichtbaar zijn wat dus een potentiele klant is die wegloopt.
Zelf vind ik het onzin van de reviewer om de nuttigheid van die camera meteen al de grond in te praten.

Doet me denken aan een auto-review waar de airco af wordt gekraakt omdat het hier niet zo vaak zo heet is dat je hem echt nodig hebt.

Er zijn gewoon situaties waar het verdomt handig is...
Ik kan zonder moeite al minimaal twee toepassingen bedenken waarvoor die extra camera verdomd handig is:

Heb je wel eens geprobeerd een QR code te scannen met de huidige Nexus 7?

Juist ja, met alleen een front-cam is dat dus een crime!

Ten tweede: voor video bellen (Skype) is het leuk om even kunnen laten zien wat je omgeving is zonder dat je dus zelf niet meer in beeld bent...

Dusss... Die camera is wel degelijk nuttig en dat hadden ze bij Tweaker ook kunnen bedenken 8)7
Helemaal mee eens. OF wat dacht je van een simpele foto van een whiteboard of flapover tijdens een vergadering? Zodat je een kleine geheugensteun hebt... Het ontbreken van de camera was de reden dat ik de eerste Nexus7 niet heb gekocht en waarom ik een tijd een ipad mini heb gebruikt (ok, was een krijgertje, maar toch ;) ).
En wat dacht je van al die gekke mensen die er vakantiefotos mee maken. Ik was in Canada en stond versteld van de hoeveelheid mensen die dit deden. Dit waren voornamelijk aziaten, dus ik zou t wel weten als ik google/asus was!
Zelf vind ik het onzin van de reviewer om de nuttigheid van die camera meteen al de grond in te praten.
Dat begrijp ik eerlijk gezegd ook niet. Je ziet tegenwoordig (ook in musea bijvoorbeeld) steeds meer mensen foto's maken met hun tablet, dus die camera komt zeker van pas.
Daarnaast zijn er ook steeds meer apps die van een camera gebruik maken zonder foto's te maken, zoals de nieuwe AR IKEA app.
Voor dit soort toepassingen is de camera zeker nuttig. Denk dat het daarom ook een relatief simpele camera is. Want echte foto's maken zie ik echt niet voor me.
Alleen blijft het dan nog een nadeel dat er geen simpele flitser op zit, in de binnenruimtes is het regematig moeilijk een goede foto van een folder te maken.

Zie het in amsterdam wel eens en ook in thailand zag ik mensen het doen. Bord (tablet) voor hun kop en dan foto's nemen... Ziet er onhandig uit, sowieso even snel de tablet uit je zak halen. Maar wie weet is het gewenning en persoonlijk.
Ik mis een camera toch op mijn Nexus 7. Dat is gewoon super handig om dingen mee op te slaan, zoals een papier waar het wifi-wachtwoord van het hotel op staat. Of een advertentie in een krant die je later wil herbekijken. Of een QR-code om snel een link van je computer naar je tablet te sturen. Er zijn legio momenten dat een crappy camera al veel beter kan zijn dan helemaal geen camera.
Dat viel mij ook op deze zomer. Echt bizar hoeveel mensen met een tablet foto's gaan maken. Niet alleen ziet het er raar uit, het lijkt me ook heel omslachtig en zwaar om vast te houden, en de foto's zijn meestal niet zo super inderdaad.

Daarnaast snap ik wel dat er een camera op zit voor AR achtige praktijken, en wat kost zo'n cameramodule nou, vooral een wat simpelere...
Misschien worden mensen wel gek van het meeslepen van al die rotzooi; een telefoon, tablet, foto camere, PDA, lokale kaart van wandelroute, thermoskan koffie, lunchbox.
Mogelijk zijn ze ook te lui om telefoon te pakken voor betere shots of camere voor nog betere shots, of misschien hebben ze helemaal geen fotocamera of een HTC one met 88MP camera.
Een tablet is voldoende, daar zit alles op, het gaat om het idee. Ik bedoel 20 a 30 jaar geleden had je ook kutfoto's, maar wel spiegel reflex camera op zak (ja ik niet).
Ja, maar moesten ze er geen camera hebben ingestopt, konden ze er mss een snapdragon 800 hebben ingestopt voor dezelde prijs.
En hoe handig kan het zijn? De meeste mensen hebben een betere camera op hun telefoon als op de nexus 7!
Ja en de speakers mogen er ook wel uit voor extra batterij, en als ze het geheugen halveren kon er een 4k scherm in!

Een Snapdragon 800 was er sowieso niet in gekomen die meerprijs is fors hoger dan de meerprijs voor een camerasensor van max 1 dollar (de kwaliteit is niet voor niks laag, juist zodat het vrijwel niks kost om het toe te voegen)...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 15 augustus 2013 09:54]

Jongens, 16GB zou toch voor 99,9 % van de mensen genoeg moeten zijn voor een tablet? Je kan er films muziek etc op zetten, en natuurlijk kan je niet je hele bibliotheek aan films erop zetten maar daar zijn tabets toch ook niet voor gemaakt? Ze zijn mijns inziens juist bedoelt om snel informatie te delen en heel portable te zijn.
Maar hoeveel van die 16gb is beschikbaar?
Ongeveer 12GB als ik me goed herinner uit een review
Veel mensen gebruiken tablets ook om films en series te kijken op reis, dan is je 16 gb snel vol. Tuurlijk kun je er allerlei dingen aan koppelen maar een interne uitbreidingsmogelijkheid is natuurlijk wel beter.

Verder mooi ding, maar vind 7'' te klein en daarnaast heb ik ook geen tablet nodig. Als ik er wel een ga kopen is de Xperia tablet Z nog steeds de eerste keus voor mij, licht genoeg, mooier design, paar mooie softwarematige toevoegingen en meer schermruimte is gewoon lekker met browsen en het kijken van films en series.
16GB zal waarschijnlijk in Nederland niet te krijgen zijn. Volgens mij komt alleen de 32GB versie deze kant op. Verder zijn er wel opties om er meer van te maken, zoals hierboven al ergens genoemd
16GB heb je zo vol ... althans ik wel.

Alleen de titel klopt hier niet 'de beste kleine tablet'.
Voor mij gaat dat niet op, het zal wel de beste kleine Android tablet zijn.
Maar voor lang niet iedereen is Android de beste keuze en de beste tablet zal nooit alleen op hardware gebaseerd kunnen zijn. De beste tablet is de tablet die aan de behoefte van de klant voldoet.
16GB heb je zo vol ... althans ik wel.

Alleen de titel klopt hier niet 'de beste kleine tablet'.
Voor mij gaat dat niet op, het zal wel de beste kleine Android tablet zijn.
Maar voor lang niet iedereen is Android de beste keuze en de beste tablet zal nooit alleen op hardware gebaseerd kunnen zijn. De beste tablet is de tablet die aan de behoefte van de klant voldoet.
In de tekst wordt gewoon omschreven waarom men dit vindt. Daarnaast is het natuurlijk slechts de mening van Tweakers.net, niet die van de fanboys (over en weer).
Wat heeft het met een Fanboy te maken? |:(
Een tablet bestaat uit hardware en software. En je hebt niks aan goede hardware als de software niet deugd.
Je bent een fanboy als je vindt dat stok Android of iOS niet deugt. Beide systemen zijn volwassen en ontlopen elkaar nauwelijks op een paar details na.
1 2 3 ... 8

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



LG G4 Battlefield Hardline Samsung Galaxy S6 Edge Microsoft Windows 10 Samsung Galaxy S6 HTC One (M9) Grand Theft Auto V Apple iPad Air 2

© 1998 - 2015 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True