Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Je kunt ook een cookievrije versie van de website bezoeken met minder functionaliteit. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , reacties: 279, views: 405.281 •

Conclusie

Eigenlijk heeft Google met de nieuwe Nexus 7 het recept van de eerste versie hergebruikt; ze nemen een snelle soc en een mooi scherm, stoppen die in een fijne behuizing en brengen het geheel op de markt voor een prijs die ver onder die van de concurrenten ligt. Sterker nog, van echte concurrentie is eigenlijk geen sprake. Er zijn geen andere 7"-tablets met vergelijkbare specs en tablets die hetzelfde kosten, bieden minder waar voor je geld. Apples iPad mini is bijna honderd euro duurder, maar kan dat met zijn in vergelijking matige scherm eigenlijk niet rechtvaardigen. Zodra Apple met een Retina-versie komt, verandert de situatie natuurlijk weer.

Bezitters van een eerste generatie Nexus 7 zullen zich wellicht afvragen: moet ik upgraden? Dat hangt natuurlijk deels af van hoe intensief je de tablet gebruikt en of je het geld kunt missen. Als je een fanatiek gebruiker bent, zouden we die vraag met 'ja' beantwoorden. Het scherm is significant beter, zeker in de buitenlucht, de tablet werkt een stuk sneller, de accuduur is sterk verbeterd en dankzij het lichtere gewicht houdt hij net wat makkelijker vast.

We hebben overigens nog wel wat dingen aan te merken. Zo vonden we het design van de oude versie meer aanspreken en het is jammer dat Google weinig haast lijkt te maken met het beschikbaar maken van zijn verschillende clouddiensten. Daarnaast is iOS voor veel bedrijven nog steeds het platform waar apps het eerst voor uitkomen, al valt dat de Nexus 7 natuurlijk niet aan te rekenen.

Zonder naar de prijs te kijken is de nieuwe Nexus 7 al een heel goede tablet, maar het is die lage prijs die het plaatje compleet maakt. We durven hem gerust als beste kleine tablet van dit moment te bestempelen; de lage prijs is daarbij de kers op de taart.

Laagste prijzen voor Asus Nexus 7 (2013) WiFi 32GB Zwart:
+/-Shoplev.tijdPrijsTotaalPlaats
Score: 3.5Scheer en Foppen € 249,50€ 249,50Harderwijk
Score: 2.5YourTablet € 259,-€ 259,-Zeist
Score: 4.5Modern.nl € 269,-€ 269,-Harderwijk
Score: 4.5Bobshop.nl € 269,-€ 269,-Harderwijk
Score: 3Paradigit Computers € 269,-€ 269,-22 winkels

Pluspunten

  • Goed scherm
  • Snel
  • Goede accuduur
  • Ongekende prijs/prestatieverhouding

Minpunten

  • Nog niet verkrijgbaar in Nederland
  • Geen micro-sd-slot

Eindoordeel

Tweakers zegt: zeer goed!

Sub-beoordelingen

Featureset Score: 4
Prestaties Score: 4.5
Beeldkwaliteit Score: 4.5
Bouwkwaliteit Score: 4
Ergonomie Score: 4
Warmte en geluid Score: 4.5
Mobiliteit en accuduur Score: 5
Prijs Score: 5


Reacties (279)

Reactiefilter:-12790259+1164+213+30
1 2 3 ... 8
Recentelijk een US versie aangeschaft en die is gisteren aangekomen. Mee gespeeld en na verloop van tijd kreeg ik de foutmelding "Launcher is gestopt". En dit bericht bleef maar terug komen. Op internet gezocht en op diverse fora werd genoemd het wissen van de data dmv opstarten in recovery-mode. Dit gedaan, wat wel een paar ferme vloeken opleverde, en nu werkt het weer.

Mijn eerste ervaringen...
Ik las de review, en toen:
Een micro-sd-lezer zit er tot onze grote spijt nog steeds niet op. Volgens Google is het tegenwoordig niet meer nodig om grote audio- en videobestanden op een tablet te zetten, daar zijn immers Google Play Music en Movies voor.
Zo, in één klap nuchter, weg interesse.
Elke fabrikant die het nodig vind eigenwijs nuttige features weg te laten met slechte excuses kan niet rekenen op een positief advies van mij. Ik zie het ook regelmatig bij "ultra"books ("ultra", omdat door bepaalde keuzes de premium-feel is geruïneerd). Modellen met twee usb-poorten, terwijl er duidelijk plek is voor drie (ga maar eens met een muis iets van usb-stick naar externe schijf kopiëren of zo) of smartphones waarbij de accu niet verwisselbaar is.

Allemaal keuzes die technisch gezien absoluut niet onmogelijk zijn, de consument benadelen en vaak nog extra geld opleveren voor de fabrikant: je koopt de versie met meer (duur) geheugen, je bent eerder toe aan een nieuwe smartphone omdat de batterij brak is.

Ik verwacht dat de meeste tweakers verder kijken dan hun neus lang is en dit soort dingen wel doorhebben en dus producten laten liggen. Ik verwacht ook dat mijn post omlaag-gemod wordt, ook al is en blijft het waar (puur omdat ik me dus negatief uitlaat). Dank jullie voor de modding.

[Reactie gewijzigd door Nas T op 15 augustus 2013 14:08]

Het ontbreken van een micro-sd-lezer is een bewuste strategie die Google bij alle Nexus-apparaten toepast (zowel de Nexus-telefoons als de Nexus-tablets).

De meeste mensen zeggen dat Google's idee hierbij is dat je je data online hebt bij Google's diensten, in plaats van lokaal op de tablet zelf.
Dat is 1 kant van het verhaal, elders online las ik dat Google ooit eens heeft uitgelegd wat de reden was.

Het heeft volgens mij te maken met de partitionering, en dat apps en mediabestanden (in het geval van een externe SD) op het interne niet op een gedeeld station kunnen staan. Dit is geloof ik ook de reden dat Apple het niet toestaat. Verder snap ik niet dat google hierop wordt afgerekend, maar Apple niet.

Edit: http://www.phonearena.com...nfusing-for-users_id36117 hierbij het interview met Matias Duarte, let vooral op zijn manier van antwoorden op de tweede vraag.

[Reactie gewijzigd door whitemore op 15 augustus 2013 13:22]

Onzin.

http://en.wikipedia.org/wiki/Complementary_good

Een eeuwenoude strategie. Verkoop het product zelf zo goedkoop mogelijk, en verdien vervolgens geld met opties, bijbehorende artikelen.
Meest bekende is de printer en zijn cartridge.
Hetzelfde met Apple en ITunes. De meerkosten van enkele GB kosten echt geen 100den euro's, het potentieel verlies aan inkomsten wel. Die GB ga je gebruiken voor media, en laat dat nou ook een inkomstenbron zijn voor Apple. Google verdient geld met je profiel, het is belangrijk dat je zo vaak mogelijk online bent. Met extra geheugen kun je langer offline zijn. Moet eens voor de lol wifi en Bluetooth uitzetten, dan gaat je tablet echt lang mee.

Kan heel goed zijn dat er softwarematig beperkingen zijn, maar die zijn op te lossen. Dat is een gegeven.

Windows heeft nooit beperkingen gehad mbt harde schijven, en terabytes zijn ze niet vreemd. Maar op hun tablets zie je ze ook een stap terugdoen. Niet zo vreemd aangezien ze hun verdienmodel veranderen.

Een relatief simpele manier om van al dat gezeur af te zijn is thuis een eigen netwerk op te zetten met allerlei bestanden.
@Whitemore:
Ik reken Apple hier wel op af, zo ook de "complementary good" strategie.
Ik vind het een misselijke marketing-truc, Apple is hier helaas van doordrenkt, Android heeft hier minder last van al duikt het hier en daar wel op. Denk aan in-app aankopen. Het gaat niet meer om een leuk product maken, het gaat erom een product leuk te marketen en zoveel mogelijk geld binnen te halen.

Op zich zou je thuis inderdaad de spullen op een netwerklocatie kunnen zetten, misschien zelfs online gedeeld, alleen is dat niet de beste oplossing.
Heb op vakantie (via mogelijke wifi-verbindingen) twee full-HD films binnengehengeld met ondertiteling op een Galaxy S3. Speelt vlekkeloos, ik ben blij dat ik er een snel 64GB kaartje in heb. Zó handig. Ik vraag me af of dat lukt via een netwerkshare via internet...
Jaaa... Google is de ridder op het witte paard. Hoe naïef kan je zijn. Google, Apple, Samsung, allemaal hebben ze 1 doel; winstmaximalisatie. Dat is nu eenmaal de enige bestaansreden van een bedrijf.
Google is absoluut niet de ridder op het witte paard. Er is maar één OS waar ik vertrouwen in heb op de lange termijn, en dat is Sailfish van Jolla. Ik heb gebruik gemaakt van Maemo (Nokia N900), één van de voorlopers van Sailfish en ik vond het toen al superieur aan Android. Ik hoop dat Sailfish de goede dingen er uit heeft genomen en het heeft doorontwikkeld, maar ik denk het wel. Hoop dat we er snel meer van horen.
Dat een SD kaartje niet in de tablet kan boeit mij eigenlijk niet. Een USB stick of externe HD kun je namelijk *wel* op de tablet aansluiten (op elke Android tablet / telefoon kan dat voor zover ik weet)

http://en.wikipedia.org/wiki/USB_On-The-Go

Heb je alleen een USB On The Go kabeltje nodig. Kost je nog geen 10 euro bij de betere computerwinkel. Op mijn Galaxy SII heb ik wel eens een terabyte HD op aangesloten. Werkt prima. SD kaartje zit er niet in.
dat is natuurlijk allemaal leuk, maar wel leuk voor thuis. Zo'n 64 gig sd kaartje is wel wat mobieler dan een 2tb externe hdd :+
Och, voor alles is een oplossing ;)
Google maar eens op "micro usb sdcard reader".
alleen als je tablet geroot is....
Je link leidt naar een error-pagina.

Waarom is dit voor Google Nexus tablets en phones dan een probleem, en kunnen andere fabrikanten gewoon wel een slot voor een micro-SD kaart inbouwen?
Ik heb de link aangepast..

Als je naar fabrikanten als Samsung en HTC kijkt, bij hun telefoons heb je wanneer er een SD kaart wordt ingevoerd 3 verschillende geheugenblokken:
  • Een gedeelte voor apps en games op het interne geheugen
  • Een tweede gedeelte voor mediabestanden op het interne geheugen
  • Een derde gedeelte voor mediabestanden op het externe geheugen
Dit maakt het voor de gemiddelde gebruiker lastig om te begrijpen. Die ziet vrije ruimte en wil die ruimte ook kunnen vullen.

Let op, ik ben ook geen voorstander van deze ontwikkeling, maar ik begrijp googles redenatie dat het op deze manier te ingewikkeld wordt voor de gemiddelde gebruiker. Hoe vaak zie je wel niet in de Play Store als review: "ik heb nog 4 gb vrij, maar hij wil niet installeren!" van gebruikers van bijvoorbeeld een Galaxy Ace (waarop het intern geheugen klein is).

[Reactie gewijzigd door whitemore op 15 augustus 2013 13:28]

Ondanks dat het soms onhandig is, biedt het dus voordelen. Op m'n Sony telefoon heb ik soms te weinig ruimte over op het Apps-compartiment, terwijl ik dit probleem nooit zal hebben op m'n Nexus 7. Tenzij ik natuurlijk 16GB aan apps installeer.

[Reactie gewijzigd door Framoes op 15 augustus 2013 13:34]

Ik denk dat 1 belangrijke reden over het hoofd wordt gezien in het hele SD/expansion kaart verhaal.
Op het moment dat de consument maar lukraak kaartjes kan gebruiken voor extra opslag is de performance van het device niet langer te garanderen.
Not all flash-memory is created equal.

Dan erbij zie ik de noodzaak steeds minder nu ik vrijwel alle media naar mijn devices stream. Massa opslag doe ik wel op een externe HD die ik aan m'n netwerk hang. Films/series etc. stream ik via Air Video.
en nu meenemen onderweg, zonder netwerk...
anders ga ik wel achter de pc zitten.

-dat- je het bij je hebt is belangrijker dan de snelheid.
(en je kunt het device laten melden dat een kaartje te traag ergens voor is)

[Reactie gewijzigd door onetime op 15 augustus 2013 16:49]

Maar onderweg heb je toch niet je complete film collectie nodig?
Dat lukt je ook niet met een 32 GB SD kaartje.
Je zet er gewoon 2 of 3 films op en klaar is kees.
Zelfs een compleet seizoen van een serie is geen probleem.

[Reactie gewijzigd door 254370 op 15 augustus 2013 18:19]

Ik heb nu inderdaad op mijn tablet (galaxy 7" ) een sd met wat muziek/films en boeken staan. Dat is een kleine 16 Gig bij elkaar.

Ik snap niet waarom mensen zo veel op hun telefoon/tablet willen hebben staan aan data>films ? Misschien ben ik het, maar als ik een film wil kijken, wil ik een groot scherm en goed geluid, dat ontbreek toch echt wel op een tablet voor mij. Zeker het scherm.

Op mijn telefoon 16gig geheugen heb ik op dit moment voor de helft gevuld met een paar cd's/boeken en apps. Zo veel hoef ik er niet op te hebben. Voor in de auto heb ik nog een gevulde ipod classic liggen en verder staat alles op de server thuis. En de laatste keer op vakantie met alleen tablet en gsm mee, ach ik red het wel even met die 100 boeken :) dat neemt bijna geen ruimte in.

Ook voor games neem ik wel mijn laptop of ps3.
Google wil met de Nexus-lijn de perfecte Android-ervaring bieden. Mensen moeten niet met vragen in hun hoofd blijven zitten. Sommige toestellen koppelen de SD-kaart aan op /emmc, dus kunnen ze hem niet vinden in de filemanager tenzij je maar net weet waar hij wordt aangekoppeld.

De HTC Flyer koos voor /sdcard/ext_sd, wat ook niet helemaal duidelijk is voor de leek, maar dat zit al iets logischer in elkaar qua vindbaarheid. Die aankoppelpunten zullen voor verwarring blijven zorgen, en zolang de iPad het niet heeft is het geen groot gemis t.o.v. de iPad, dus is het nog wel veroorloofbaar.
Ben het met je eens, mirco-sd kaartjes zijn te krijgen in een 64 gb-variant, aan de prijs, maar erg handig wil je wat films / muziek meenemen op bijvoorbeeld de camping, in de trein, naar vrienden. Voor mij is dit ook een reden hem links te laten liggen, jammer want leek mij een perfecte (eerste!!) tablet. En een onhandige harddisk meeslepen / wifi / google account zijn echt geen (goede) alternatieven. Je hebt niet overal internet, gemiste kans van google.
Bij dezen dan de opmerking dat elke huidige en toekomstige device gebaseerd op ten minste het Nexus-principe niet passend is bij jou minimum functionele eisen.

Wellicht een tablet van een ander merk. Mocht je dan stock Android ervaring willen hebben biedt wellicht een custom-rom de nodige opties.
Noem mij 1 alternatief met een goed scherm, voor deze prijs, en 7". Die is er niet!
Ik weet eerlijk gezegd niet of er wel of geen alternatieven zijn. Ik zeg alleen dat als je een SD-kaart perse wilt, dat de Nexus serie geen optie zijn.

Tenzij je een OTG kabel en USB-stick/externe hardeschijf koppelt aan de Nexus tablet.

Ik heb zojuist een OTG kabel besteld en ga hier even mee spelen.
Ik had precies hetzelfde toen ik die zin las. Wat een arrogantie! Alsof Gogle play en movies een alternatief zijn.. Alsof je altijd en overal online kunt zijn. Het is juist verdomde noodzakelijk dat je zelf je eigen bestanden op je eigen tablet kunt zetten zonder dat je via brakke cloud achtige onzin moet werken.

Tweakers moeten dit niet pikken. We willen zelf weten wat we met ons apparaat doen zonder dat de fabrikant je allerlei onnodige beperkingen gaat opleggen.
tweakers kunnen volgens mij echt wel een ander apparaat kopen? het toestel heeft het niet, en dan dien je volgens je verstand dan ook een ander apparaat te kopen... je koopt toch ook geen auto zonder koffer als je een koffer nodig hebt?

Voor mij zou dit ideaal zijn, ik heb helemaal geen extra geheugen nodig. Op vakantie heb ik de laptops bij, en thuis kan ik via mijn nas overal aan. Dit gecombineerd met de verder heel goede specs, leuke prijs maakt het een ideale tablet voor mensen als ik. Hoor je niet in die categorie thuis, wel dan koop je toch helemaal iets anders. Wetende dat er nog nexussen zijn die geen geheugenslot hebben, vind ik bijgevolg ook niet dat dat arrogantie is, maar tenminste een fabrikant die een lijn volgt, en consumenten die die lijn kunnen gebruiken.

Soms zie je toestellen die zo full spec zijn, dat je 1 er veel voor betaald, 2 nauwelijks alles gebruikt en je jezelf afvraagt waarom er zoveel nutteloze opties zijn. Duidelijk kan je beter een toestel kopen afgestemd op je eisen, dan klagen dat 1 bepaald toestel je eisen niet inwilligt, dit terwijl er waarschijnlijk verschillende goede toestellen zijn die dat wel doen.

Het is toch niet meer dan logisch, dat er verschillende doelgroepen zijn? dan kan je toch best een toestel maken, voor een gerechtvaardigde prijs voor die groep, dan er opties op te gooien die hoe dan ook de prijs opdrijven, terwijl die opties niet eens gebruikt worden...

Je hoeft dit dus bijgevolg ook niet te pikken (wat een zin), dus koop je iets anders ;-).

http://www.androidcentral...s-devices-have-no-sd-card

en dan zullen we maar niets zeggen van een OTG adapter eh ;-)

[Reactie gewijzigd door white modder op 15 augustus 2013 13:48]

Ik ben nu al een flinke tijd aan het kijken voor een mooi tablet, voor een goede prijs, met een goed scherm, en 7". Laten we eerlijk zijn, deze Nexus ziet er op papier fantastich uit. Ik vind het erg teleurstellend dat het micro-sd slot mist. Ben je veel op weg, en dus afhankelijk van wifi dan is deze tablet dus duidelijk niet iets voor jou! Terwijl ik persoonlijk een tablet echt een apparaat voor op reis vind. Ik snap dan ook niets van in mijn ogen de zeer slechte keus geen micro-sd slot in te bouwen.

Maar goed, voor thuisgebruik is dit inderdaad perfect. Voor de eerstvolgende reis duidelijk niet.
Dat is ook 1 van de redenen dat ik de nexus zelf niet meer zal aanschaffen. Om buiten de deur te gebruiken moet je weer met je phone tetheren om Internet op dat ding te hebben en bij je bestanden te kunnen.

Nu ben ik 1 van de weinige gelukkigen met een Onbeperkt Internet abbo op mijn Telefoon, maar voor de gemiddelde mens is het toch iets anders. En aan 1 GB data zit je zo met multimedia.

Nee, gemiste kans, wederom.

Overigens zijn er meer redenen om hem niet aan te schaffen:
1. Het is Android (echt na jaren Andfroid gebruik wil ik het niet meer)
2. Mijn ervaringen met de oude Nexus 7 waren, 2 x terug geweest omdat stekkertje van accu los was gesprongen,
3. Tergend traag na 4,2 update,
4. Spontane reboots bij sommige apps (ongelovelijk dat Apps in kernel space kunnen draaien).
Maar voor tweakers is deze juist wel interessant, omdat je met een Nexus altijd als eerste de nieuwe Android hebt en er ook veel custom roms zijn. Ook zoiets als Ubuntu touch wordt vooralsnog op de Nexus 7 afgestemd.

Ik vind $40 extra voor de 32gb versie ook nog wel meevallen. Bij Apple en de meeste andere fabrikanten is dit veel meer.

En met 32gb hebben de meeste consumenten echt wel genoeg ruimte. Ik heb 64gb micro sd in mijn tablet en dat is echt niet zo bruikbaar als je denkt. Je kunt er namelijk niet alles op kwijt en het werkt ook niet handig binnen Android. Ik heb daarom liever 32gb dan 8 of 16gb met een micro sd kaart lezer.

Deze Nexus 7 is op dit moment echt de beste deal voor kleine tablets. Niet alleen op papier, maar dus ook in de tests. Dit gaat de markt wel in beweging brengen...
Ik heb je post +1 gegeven :) .
Ikzelf heb totaal geen behoefte aan uitgebreide geheugens in een tablet. En Google heeft natuurlijk de filosofie dat allen in hun cloud moet staan. Op zich geen verrassing als je naar de originele Nexus 7 kijkt, waar precies hetzelfde het geval was, zo ook Nexus 4.
Hier in Nederland moet je voor miniSD mogelijkheid thuiskopieheffing betalen, 6,05 euro, trouwens, een paar euro maar toch.
In de trein en op vakantie in mijn tent of in de bergen heb ik geen cloud.
Geen uSD, geen aankoop. Ik wacht wel.
Het gaat allemaal om keuzes maken. De fabrikant zelf maakt de beslissingen, waarbij zij denken dat het beste bij de doelgroep past.

De meeste ultrabooks worden verkocht aan dood normale mensen die het gebruiken om bijvoorbeeld bij een vergaderingen documenten op te zoeken en eenmaal thuis om wat filmpjes te kijken via Youtube.

Je hebt daarnaast ook nog veeleisende gebruikers, daarvan zijn er hier op Tweakers veel aanwezig. Die hebben behoefte aan andere en meer oplossingen. Een van de behoeftes die jij hebt is meerdere USB poorten. Voor de meeste gebruikers is twee USB poorten meer dan zat. Een muis op een USB poort kan tegenwoordig ook via bluetooth verbonden zijn, waardoor je niet nog maar 1 USB poort overhoud. Het is mogelijk dat bij sommige ultrabooks een extra USB poort erbij kan, maar de fabrikant zal vast de optie bekeken hebben en besloten hebben dat 3 USB poorten teveel is voor een ultrabook.

Verwisselbare accu in een smartphone. De meeste gebruikers hebben een smartphone die de hele dag meegaat en daarom niet de behoefte aan accu die je kan vervangen. Het kan natuurlijk zijn dat de gebruiker een keer bij het wakker worden erachter komt dat hij zijn telefoon niet heeft opgeladen. De gebruiker kan dan balen dat hij of zij de accu niet kan verwisselen. Echter zijn er ook andere oplossingen zoals mobiele opladers. De fabrikant heeft de overwegingen zelf ook gemaakt. Misschien wilt de fabrikant niet dat de gebruiker in de buurt komt van componenten van de smartphone.

Het is een keuze die u zelf overweegt als de batterij brak is om een nieuwe smartphone te kopen. Over een batterij heeft u zes maanden garantie, i.v.m. dat het een slijtage onderdeel is. Over het hoofdproduct heeft u zelf twee jaar garantie.

Ditzelfde is met tablet met uitbreidbaar geheugen. Ik kan mij vroeger herinneren dat een kaartje in je telefoon heel handig is. Echter gaat alles tegenwoordig meer naar de cloud. Vroeger werd er ook veel meer muziek gedownload en nu worden meer apps gebruikt zoals Spotify, Google Play Music en Movies en dergelijke. Je hebt beschikbare ruimte op de tablet zelf. De fabrikant stelt dat tot de beschikking en heeft daarnaast de overweging gemaakt om niet een mogelijkheid toe te voegen tot extra geheugen.

De grootste doelgroep voor zulke producten is een 'normaal' gezin. Ik bedoel niks negatief met normaal. De tweakers hier zijn een wat meer ervaren gebruikers en willen en verwachten ook meer van elektronische apparatuur.

De consument heeft een onderzoeksplicht. Dat houdt in dat de consument zelfstandig moet onderzoeken wat bij hem of haar past of aan de verkoper moet vragen of het product geschikt is voor wat hij of zij er mee gaat doen. De verkoper heeft dan een informatieplicht. De verkoper moet u vertellen wat hij of zij weet van het product. In dit geval heb jij zelf aangegeven dat het missen van uitbreidbaar geheugen d.m.v. een micro-sd kaart een misser is en dat daarom het product niet bij u past.

Ik bedoel het niet als aanval tegen je Nas T, ik respecteer u mening over het product en u visie over de weglating van 'eigenwijs nuttige features'. ;)
Onderzoeksplicht, ik heb wel beter te doen met me leven dan de hele dag onderzoek te doen naar producten die de meeste mensen over 10 jaar niet meer kennen. Ik leer er voor de rest zeer weinig van behalve economische psychology, dat is tegenwoordig toch al zeer voorspelbaar voor me. 10 jaar geleden geloofde ik al in het opblazen van de huizenmarkt. Ik heb me toen dood gelachen met het stijgen van die prijzen. Maar blijf maar vooral zo stemmen zoals jullie de laatste 10 jaar gedaan hebben, om zo lekker door te blijven ploeteren met mensen die totaal geen verstand van humaan ( duurzaam ) investeren hebben.
Wie met met me mee wil komen, om wat gebied te veroveren en iover te nemen, daar dan doorgaan met een patentloze humane en duurzame samenleving, is uitgenodigd.
:+

Ik ben overigens ook één van de weinige gelukkigen, die ook een Base (minder dan 3G) voor 15euro/maand onbeperkt mobiel internet heeft, ik heb het alleen nog nooit gebruikt. :)

[Reactie gewijzigd door dreee op 20 augustus 2013 18:05]

Mijn interesseert het werkelijk geen snars meer. Bij 8GB op mijn oude Desire vond ik het nog broodnodig, maar op een 32 GB apparaat kan ik prima zonder.
Idem voor mij....

Geen Micro-SD kaart of ander uitbreidingsslot betekent voor mij heel eenvoudig NIET kopen.

Verder is het natuurlijk een prachtig stuk techniek, maar op een 7" tablet heb ik niet echt een Full-HD scherm nodig.
Heb om die reden de Asus Memo Pad 7 HD als kleiner broertje van de Asus Infinity gekocht en deze inmiddels iets meer dan een week in gebruik. Beeldkwalteit is prima en zeer scherp, snelheid is meer dan voldoende en het geluid is prima, ook als ik de tablet intensief gebruik.

JUIST door Micro-SD slot van de Asus Memo Pad kan ik heel gemakkelijk data switchen tussen de grotere Infinity en zijn kleinere broertje zónder dat ik van wie dan ook afhankelijk ben.
Komt zeker omdatte gij geen p0rn op de cloud wil zetten. :D

Op zich heb je wel gelijk, wifi hq film streaming vraagt ook aanzienlijk meer stroom tot nog toe, dus ik vind het ook nog een beetje vaag, maar het is te doen.

En zo benut je je dure internet verbinding tenminste een beetje

Ik heb het niet meegekregen (90% gelezen), maar de batterij kan dus ook niet vervangen worden, das dus nog steeds bagger, batterij moet vervangbaar zijn.

Wat je er wel voor terug krijgt is natuurlijk een goedkopere kleine tablet met high end specs, ik zie de meeste niet zo koop grage mensen toch al zeker 5 jaar met zo'n tablet doen, beeldscherm is uitstekend, snelheid ook, dus dan komt de batterij weer om de hoek kijken.

Mensen, kinderen het is ook nooit goed, dat krijg je nou met bedrijven, die zijn ingesteld op geld verdienen, of op z'n minst ingesteld om niet falliet te gaan. Hun hoofd instelling is niet gericht op humane samenleving. Dus zo blijven we maar klagen en klagen, en als ze dan een keer wat goeds hebben zonder klaag emoties op te roepen, dan springen we een gat in de lucht, en worden we fan, kopen we een android bobblehead, en dan gaan we weer COD of Battlefield spelen en er niet meer over nadenken.
Waarom wordt er bij een tablet nooit vermeld of de usb-poort 'host' of 'slave' is?
Geen probleem, met OTG kabel en de app Nexus media importer kun je cardreader of usbstick aansluiten. Werkt prima.
Voor de rest is met 32 gieg best te werken. En dus video etc via OTG kabel.
Na laatste update is issue met protected devices opgelost

[Reactie gewijzigd door gadgetgirl op 20 september 2013 20:40]

Ben benieuwd hoe je dat voor elkaar gekregen hebt: het aanschaffen van een US versie?
Gewoon via ebay.
Wist niet dat het scherm zo goed was. Ik heb een hoop gebruikerservaringen gelezen en die waren positief maar niet lovend.
Op Anandtech waren ze ook lovend hoor
Probleem is misschien ook dat er veel uitval is van pixels bij deze nieuwe Nexus 7.
Ik las op XDA al verhalen van meerdere mensen die aan hun vierde nexus 7 in 1 week toe zijn wegens pixeldefecten en ook er worden ghost touch issues gemeld worden.
Dat soort brichten druk meestal wel een stempel op userreviews

Dead pixels, dust under screen

Dus als je hem ergens haalt even opletten dat je makkelijk kunt ruilen bij pixeldefecten of andere issues.

[Reactie gewijzigd door hAl op 15 augustus 2013 09:27]

Ik zal er misschien overheen hebben gelezen, maar ik lees nergens iets van 3G/4G ondersteuning? Dat zit er niet op?
Er komt later een 4g/LTE versie van de nexus 7, ongeveer 100 euro duurder dan de "normale" versie. Deze bevat enkel wifi.
Mooie tablet! persoonlijk vind ik 7 inch voor thuis gebruik net te klein.

De vraag over waarom in tablets camera's worden gestopt is denk ik marketingtechnisch zo compleet mogelijk product. Als je vergelijkingssites zoals pricewatch of kieskeurig uitgebreid zoekt dan kan je van alles aanvinken. Sommige mensen klikken eerst heel veel opties aan om vervolgens te kijken wat de resultaten zijn. Indien iemand een camera heeft uitgevinkt zal de Nexus 7 niet zichtbaar zijn wat dus een potentiele klant is die wegloopt.
Zelf vind ik het onzin van de reviewer om de nuttigheid van die camera meteen al de grond in te praten.

Doet me denken aan een auto-review waar de airco af wordt gekraakt omdat het hier niet zo vaak zo heet is dat je hem echt nodig hebt.

Er zijn gewoon situaties waar het verdomt handig is...
Zelf vind ik het onzin van de reviewer om de nuttigheid van die camera meteen al de grond in te praten.
Dat begrijp ik eerlijk gezegd ook niet. Je ziet tegenwoordig (ook in musea bijvoorbeeld) steeds meer mensen foto's maken met hun tablet, dus die camera komt zeker van pas.
Daarnaast zijn er ook steeds meer apps die van een camera gebruik maken zonder foto's te maken, zoals de nieuwe AR IKEA app.
Voor dit soort toepassingen is de camera zeker nuttig. Denk dat het daarom ook een relatief simpele camera is. Want echte foto's maken zie ik echt niet voor me.
Alleen blijft het dan nog een nadeel dat er geen simpele flitser op zit, in de binnenruimtes is het regematig moeilijk een goede foto van een folder te maken.

Zie het in amsterdam wel eens en ook in thailand zag ik mensen het doen. Bord (tablet) voor hun kop en dan foto's nemen... Ziet er onhandig uit, sowieso even snel de tablet uit je zak halen. Maar wie weet is het gewenning en persoonlijk.
Ik mis een camera toch op mijn Nexus 7. Dat is gewoon super handig om dingen mee op te slaan, zoals een papier waar het wifi-wachtwoord van het hotel op staat. Of een advertentie in een krant die je later wil herbekijken. Of een QR-code om snel een link van je computer naar je tablet te sturen. Er zijn legio momenten dat een crappy camera al veel beter kan zijn dan helemaal geen camera.
Dat viel mij ook op deze zomer. Echt bizar hoeveel mensen met een tablet foto's gaan maken. Niet alleen ziet het er raar uit, het lijkt me ook heel omslachtig en zwaar om vast te houden, en de foto's zijn meestal niet zo super inderdaad.

Daarnaast snap ik wel dat er een camera op zit voor AR achtige praktijken, en wat kost zo'n cameramodule nou, vooral een wat simpelere...
Misschien worden mensen wel gek van het meeslepen van al die rotzooi; een telefoon, tablet, foto camere, PDA, lokale kaart van wandelroute, thermoskan koffie, lunchbox.
Mogelijk zijn ze ook te lui om telefoon te pakken voor betere shots of camere voor nog betere shots, of misschien hebben ze helemaal geen fotocamera of een HTC one met 88MP camera.
Een tablet is voldoende, daar zit alles op, het gaat om het idee. Ik bedoel 20 a 30 jaar geleden had je ook kutfoto's, maar wel spiegel reflex camera op zak (ja ik niet).
Ja, maar moesten ze er geen camera hebben ingestopt, konden ze er mss een snapdragon 800 hebben ingestopt voor dezelde prijs.
En hoe handig kan het zijn? De meeste mensen hebben een betere camera op hun telefoon als op de nexus 7!
Ja en de speakers mogen er ook wel uit voor extra batterij, en als ze het geheugen halveren kon er een 4k scherm in!

Een Snapdragon 800 was er sowieso niet in gekomen die meerprijs is fors hoger dan de meerprijs voor een camerasensor van max 1 dollar (de kwaliteit is niet voor niks laag, juist zodat het vrijwel niks kost om het toe te voegen)...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 15 augustus 2013 09:54]

Ik kan zonder moeite al minimaal twee toepassingen bedenken waarvoor die extra camera verdomd handig is:

Heb je wel eens geprobeerd een QR code te scannen met de huidige Nexus 7?

Juist ja, met alleen een front-cam is dat dus een crime!

Ten tweede: voor video bellen (Skype) is het leuk om even kunnen laten zien wat je omgeving is zonder dat je dus zelf niet meer in beeld bent...

Dusss... Die camera is wel degelijk nuttig en dat hadden ze bij Tweaker ook kunnen bedenken 8)7
Helemaal mee eens. OF wat dacht je van een simpele foto van een whiteboard of flapover tijdens een vergadering? Zodat je een kleine geheugensteun hebt... Het ontbreken van de camera was de reden dat ik de eerste Nexus7 niet heb gekocht en waarom ik een tijd een ipad mini heb gebruikt (ok, was een krijgertje, maar toch ;) ).
En wat dacht je van al die gekke mensen die er vakantiefotos mee maken. Ik was in Canada en stond versteld van de hoeveelheid mensen die dit deden. Dit waren voornamelijk aziaten, dus ik zou t wel weten als ik google/asus was!
ohohoh wat een baan hebben jullie zeg! de allernieuwste producten reviewen.. jaloers haha!
leuke review, alleen de minpunt van saai vind ik toch wat objectief.
smaken verschillen namelijk, ik vind dat mat opzicht wel mooi.

ben benieuwd naar de prijs. ik denk dat hij misschien wel lager op de markt komt.
bedoel van dollars kan je toch niet gelijk euro's maken?

**Edit bedoelde inderdaad subjectief, bedankt voor tip Retrox

[Reactie gewijzigd door rinusnl op 15 augustus 2013 09:07]

Je hebt gelijk dat het wat raar is om van de dollars meteen euros te maken, maar het is wel logisch.
Wij hebben veel hogere btw's op goederen en daarnaast gaat het om de de markt, in Europa geven wij net zo makkelijk een euro uit als een Amerikaan een dollar.
Je zult zien dat het vaak een hele goed gok is!
Wat is er mis met een objectieve mening? ;) Ik denk dat je objectief gezien kan zeggen dat het inderdaad geen 'spannende' tablet is. Maar wat hij doet doet hij gewoon heel goed. Mocht je een paarse 17 inch tablet met 34 megapixel camera willen dan is dit ongetwijfeld niet je ding.

Ben je weg van 7 inch tablets, is je smartphone te klein, of je huidige 10inch tablet te groot, dan is dit gewoon de koop van het jaar.
oh ik zeg niet dat er iets mis mee is! maar zoals ik al zei, smaak is voor iedereen anders. omdat dan gelijk als minpunt te zetten vind ik nogal ver gaan..
Je schrijft "objectief" terwijl je "subjectief" bedoeld.
Beetje vergezocht die minpunten.. Gewoon omdat er een paar bij moeten staan. Bij de ipads hoor je ook niet, jammer dat er geen sdkaart slot in zit.
Omdat er nooit iPads met een sd-kaartlezer geweest zijn. Er zijn daarentegen genoeg Android-tablets die er wel eentje hebben.
Een iPad is ook een tablet met het zelfde doel als de Android tablets. Ze zitten dus in de zelfde markt. Daarom is het wel degelijk noemenswaardig bij een iPad net als bij Androidtablets die geen sdcard-slot hebben.
Dus het zijn toch beide tablets? In de videoreview hoor ik het woord iPad nog vaker dan Nexus 7, dus dat je ze niet als dezelfde productcategorie ziet geloof ik dan ook echt niet.

Het is gewoon terecht opgemerkt, het is zeker een nadeel maar dat is het bij Alle Apple producten ook...
maar wel nauwelijks nexussen ;-).
Bij al die ipads zou het dus als minpunt erbij moeten staan, denk ik dan ;)
Maar nooit geen Nexus, dus dat is geen argument.
16 Gb interne opslag en dan geen SD-Kaart mogelijkheid is gewoon bar weinig. Cloud is bij deze geen optie want hij heeft alleen Wifi, dat heb ik niet als ik in een vliegtuig zit en een film wil kijken.

Als er nu ook varianten waren met 32 en 64 Gb interne opslag dan vond ik het geen min-punt.
Van die 16 GB houd je genoeg over om 3 of 4 filmpjes in zeer behoorlijk formaat op de tablet te zetten, en genoeg muziek daar nog bij om gedurende welke vlucht dan ook geen twee keer naar hetzelfde nummer te hoeven luisteren.

Ik geef toe, het is geen overdaad, maar er is geen vlucht zo lang dat je je met 16GB hoeft te vervelen, als je tenminste een klein beetje nadenkt van te voren wat je wilt doen onderweg.

Overigens komt er volgens mij ook een 32GB variant, maar die zal wel iets duurder zijn. Persoonlijk vind ik geen SD-card slot jammer, maar zeker niet een reden om hem niet te kopen. Mijn huidige tablet heeft 16GB en een SD-cardslot, maar er heeft in het afgelopen jaar nog niet 1 keer een SD-card ingezeten.
Op een vlucht van 5 uur zou 3 of 4 filmpjes genoeg zijn, ik zit alleen vaak op vluchten die langer zijn dan 9 uur, dan red ik het niet met 3 a 4 filmpjes. Mijn schoonfamilie woont in China dus dan heb ik liever 32 Gb opslag.
Tja, Google kan moeilijk voor deze prijs iedereen bedienen.het zal ook strategisch handig zijn om niet compleet de Samsungs weg te concurreren.als dit voor jou belangrijk is zal je een andere keuze moeten maken.
Voor die halve keer dat je extra opslag nodig hebt in het vliegtuig:

USB OTG: http://dx.com/p/micro-usb...st-otg-adapter-pair-50774

16GB USB stick: http://www.amazon.co.uk/K...8-4&keywords=16GB+usb
Inderdaad zeg! Daar had ik nog helemaal niet aan gedacht. 16 of 32 Gb is voor apps en een beetje muziek meer dan genoeg, maar als je op vakantie een hoop series of films wilt kijken is dit echt een oplossing.
Werkt dat echt als je het zo in de tablet prikt?
Ja (als de aansluiting natuurlijk past bij je tablet ^^)

Edit:
http://dx.com/p/2-in-1-mi...y-mobile-tab-black-190165

Ook handig wellicht.

[Reactie gewijzigd door zjoram op 15 augustus 2013 12:04]

Jep bijna alle devices die in Windows met de 'generic driver' werken werken daar op, dus bijna alle USB sticks, externe HDD's, controllers, wifi/bt/3g dongle's, controllers, muizen en toetsenborden...

Printers zou ik niet weten, maar zou me niet verbazen :)

Ik gebruik die OTG kabel zelfs om mijn telefoon op te laden met de accu uit mijn nexus ;) Ik kan zelfs mijn toestel aansluiten als 'mass storage' en ik kan op de Nexus de files op mijn telefoon beheren :)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 15 augustus 2013 12:17]

Vergeet camera's niet. Ik kan mijn Ixus aan m'n N7 aansluiten en zo direct foto's bekijken en transferren. Vreemd dat het bestaan van USB OTG op de N7 zo ondergesneeuwd is. Ik wou dat mijn Nexus 4 het ook had :'(
Grappig, ik zag laatst nog iemand Android afkraken omdat ze op hun Windows RT tablet een "camera" konden aansluiten. Blijkbaar niet zo speciaal dus...
Awesome wist ik niet, bedankt voor de tip :)
Meteen besteld bij een nl web winkel. Maar een beetje duurder dan dx, wel vlugger geleverd.

Had ik destijds toch een Nexus 7 8gb kunnen kopen in plaats van een samsung galaxy tab 2 7''. ;(

Dit maakt het nog aantrekkelijker om de nieuwe nexus 7 16GB te kopen als hij hier komt.

[Reactie gewijzigd door Meessen op 15 augustus 2013 15:48]

Binnenkort is er een MicroSD Reader voor de Micro USB poort beschikbaar middels het kickstarter project van http://www.meenova.com/.
Lijkt mij een prima oplossing.
En dit zie jij als een oplossing, het is toch te idioot voor woorden dat je naar dit soort oplossingen moet kijken omdat de fabrikant het verdomt en/of er geen belang bij heeft om er een SD-slot op te plaatsen? en dit anno 2013'', beperkingen waar ik als customer dus niet van hou, en dus ook niet koop, al was het de mooiste 7 inch Tablet ter wereld en al kreeg ik hem voor niets.
Waarom zouden x miljoen mensen 5 euro meer moeten betalen omdat 1.000 tweakers het willen....
ik weet niet met wie je vliegt, maar de KLM heeft zeker 100 films zo'n 10cm voor je neus
Offtopic: Elke keer als ik vlieg met KLM is het scherm echt veel te brak om er een beetje fatsoenlijk iets op te kijken. Die vloot is echt hopeloos verouderd in dat opzicht.

Ontopic: Ik wacht op de aankondiging van de Nexus 10 (hoge verwachtingen). Een kleine tablet is het denk ik net niet voor mij. Het verschil in grootte van het scherm tussen die van een kleine tablet en mijn telefoon is te klein en ik kan alles eigenlijk prima doen op mijn telefoon.
De laatste keer dat ik met KLM vloog, zo'n drie jaar geleden, spraken die films mij totaal niet aan. Wellicht is het aanbod nu beter maar ik zou het er niet op gokken als je een aantal uur in het vliegtuig zit.

Maar de nieuwe Nexus 7 is zeker interessant. Ik zit al een aantal maanden te wachten tot de Tegra 4 en Snapdragon 800 tablets komen en de nieuwe Nexus tablets. Ik heb de Surface RT met studenten korting ook nog overwogen.

Uiteindelijk heb ik toch besloten om te wachten tot Intel Bay Trail tablets. De SOC komt ergens in het begin van het vierde kwartaal uit. Dus ik hoop dat er rond de feestdagen in December een aantal leuke tablets zijn uitgekomen. Misschien zelfs een nieuwe 7" Surface van Microsoft.
negen uur non-stop films kijken ? Tegen die tijd heb je vierkante ogen :+
Van die 16 GB houd je genoeg over om 3 of 4 filmpjes in zeer behoorlijk formaat op de tablet te zetten, en genoeg muziek daar nog bij om gedurende welke vlucht dan ook geen twee keer naar hetzelfde nummer te hoeven luisteren.
Interessante constatering. Ervanuitgaande dat mensen niet voor niets een FullHD tablet kopen en dus mogelijk ook een film in FullHD willen kijken, kom ik toch snel tot de conclusie dat "de downloads" van FullHD speelfilms als makkelijk 6GB tot 11GB per stuk oplevert (die MKV-bestanden die je gewoon makkelijk in Google kan vinden).

3x 6 of 3x 11GB is dan allebei groter dan de 16GB die in de Nexus zit.
Nou dan kijk je een keer mindere kwaliteit als je voor die ene keer is WEL lang moet reizen. Zo erg is dat toch niet?

Maar goed als je elke dag 9 uur reist, ja dan moet je misschien kijken naar meer geheugen. Maar wie doet dat nu? Dus is het relevant voor 99% van de mensen? Nope...

Daarbij IS er ook gewoon een 32GB variant, dus ik snap het hele probleem ook niet, en hij is niet 100 euro duurder zoals bepaalde fabrikanten handhaven voor een verdubbeling van de diskspace maar maar 50 euro :) Tof he!

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 15 augustus 2013 09:23]

IK zeg niet elke dag 9 uur :) (zou wel een erg verotte woon -> werk situatie zijn) maar geregeld met vakanties zit ik wel op de +9 uur.
Dit soort.vluchten beschikken over een prima entertainment systeem voor elke stoel. Hier zijn heel veel films te kiezen. Je ziet alleen maar mensen een spelletje spelen op een tablet en van die 9 uur eet je 2 keer en is slapen ook wel handig...
Ik snap ook helemaal niet waarom mensen 1080p films downloaden van dat formaat om het alleen maar af te spelen op hun tablet (dus niet gelinkt naar een tv).

Groot gedeelte van die 6GB tot 11GB releases is de audio en dus van zero belang op een tablet zoals deze. (omdat die maar 'stereo' speakers heeft)

Je kan makkelijk een lagere video bitrate movie (niemand die het verschil ziet tussen 10000kbps en 4000kbps op zo'n klein scherm) erop zetten met normale mp3 audio. Scheelt aardig wat GB.

[Reactie gewijzigd door quartex op 15 augustus 2013 11:27]

720P Films op een 7 inch tablet zie je het verschil niet aan.

Grote Pixeldensity is enkel voor scherpe tekst. Niet voor films.
Overigens komt er volgens mij ook een 32GB variant
die is er al, en de geruchten zijn zelfs dat in europa alleen de 32 verkocht gaat worden
Geruchten of niet. Tot nu toe zijn in de duitse, belgische en franse webshops enkel 32GB varianten verschenen(als Pre-Order). De kans dat je hier een 16GB versie aan kan komen is dus relatief klein. De prijzen die gehanteerd worden zijn overigens ¤269,- en ¤279,- afhankelijk van het land.
De vraag is hoe vaak je in een vliegtuig zit. De gemiddelde mens misschien 1x per jaar.
Bovendien kun je tijdens je vliegreis waarschijnlijk prima uit de voeten met een paar films die je wel kwijt kunt.
De 32 GB variant kost btw ¤50,00 meer. Die is er dus gewoon straks. Ook 3g wordt gewoon een optie. Ben je misschien spijkers aan het zoeken op heel erg laag water?

[Reactie gewijzigd door ikkuh61 op 15 augustus 2013 09:09]

Bij ons gaat de tablet mee op vakantie, de kinderen kijken er (o.a. onderweg in de auto) films op en spelen spelletjes. We hebben nu een 16GB tablet met een 32GB SD-kaart.
Daar kunnen ruim 20 SD films op.

Een tablet met 16 of 32 GB met HD-scherm is m.i. een slechte verhouding.
Daar kunnen maar een paar HD-films op. Fils in SD kwaliteit erop zetten kan natuurlijk maar dat vind ik wel zonde.
Voor mij is een tablet/telefoon zonder SD-slot geen optie.
Zoals hierboven al aangegeven: je kan er gewoon externe opslag aan koppelen middels een OTG adapter. Dit is een non-issue....
Dat ligt er een beetje aan hoe oud die kinderen zijn.
Met kleine kinderen zou ik er liever niet zo een kabeltje of connector met disk of usb stick aan hebben hangen. Maar voor browsen, films kijken en een paar spelletjes spelen is volgens mij de Asus Memo Pad HD 7 al ruim voldoende. En daar kan je wel een SD-kaart in drukken
Ik vind dat nogal overschat 1x per jaar gemiddeld? Ik denk persoonlijk VEEEL minder.
Hier in nederland komt alleen de 32gb versie uit dacht ik :)
er is wel degelijk een variant met 32 GB variant van de nexus 7
Bij de nexus heb je dan ook nog als voordeel dat je met een normale USB OTG verloopje er wel gewoon usb sticks/sd card readers op aan kan sluiten en die dan ook volledig kan gebruiken (want dat kan met de sd reader op de ipad niet)
Als je een SD card slot en 3G wilt kan je bij dezelfde fabrikant (Asus) terecht voor de Fonepad en Fonepad Note FHD.
Vergezocht? Ik ben zelf tabletloos, maar als ik er één zou zoeken zou het gebrek aan SD slot waarschijnlijk een dealbreaker zijn. Ik neem aan dat hij daarnaast ook geen USB-host mogelijkheid heeft? Dus dan kan je ook geen USB stick erin gooien om nog bijvoorbeeld een paar films extra erop te zetten.

Ook als ik op vakantie ga ben ik meestal al blij als er uberhaupt internet is, laat staan dat je daar even wat films binnen kan trekken. Dus dan moet je alsnog een laptop meenemen om films op je tablet te kunnen zetten? (En ja, ik vind het ook op vakantie wel leuk om bijvoorbeeld op een regenachtige dag, of gewoon een random avond, een filmpje/serietje te kunnen kijken).

Oftewel persoonlijk vind ik het allesbehalve vergezocht! Maar gewoon een flink nadeel.

Edit: Oops deze over het hoofd gezien: Maurice v/d Zwaan in 'reviews: De nieuwe Nexus 7: de beste kleine tablet'
Via verloopje een USB stick erin kunnen steken is niet zo elegant als een micro-SD kaartje erin kunnen duwen (ik blijf het een vreemde keuze vinden gezien een veel kleinere budget telefoon er wel ruimte voor heeft), maar het is wel een redelijke oplossing.

[Reactie gewijzigd door Sissors op 15 augustus 2013 10:27]

Je laptop meenemen om films op je tablet te zetten, dan neem je toch alleen je laptop mee..;)

Films/series kijken kan je thuis, daar hebben ze de winter voor uitgevonden, op vakantie gaan doe je om vakantie te houden.
Meestal als ik spullen koop doe ik dat vanwege wat ik ermee wil doen. Hoe jij je vakanties indeelt is jouw zaak, maar dat is voor mij geen factor bij het kopen van een device.

Jij wilt films/series alleen in de winter kijken? Prima. Ik vind het ook op vakantie 's avonds of op een regenachtige dag net zo lekker om wat te kunnen kijken. Oftewel ik wil dan een tablet die dat kan.

Dat een laptop meenemen om series/films op je tablet te zetten een vreemde situatie is ben ik helemaal met je eens, vandaar dat ik dus dan niet deze tablet zou kopen. Dat quartex hieronder zegt dat het geen vreemde keuze is om 27 cent op een SD lezertje te bezuinigen omdat het in de Cloud staat heb je over het algemeen ook bijzonder weinig aan in de vakantie.

Dat genoeg mensen geen enkel probleem zullen hebben met een tablet zonder SD slot geloof ik trouwens graag. Ik wil dan ook absoluut niet beweren dat iedereen er een probleem mee zou moeten hebben. Echter ik reageerde op iemand die de minpunten vergezocht vond, en daar ben ik het mee oneens. Ik denk dat het voor genoeg mensen relevante minpunten zijn. Heb je er zelf geen problemen mee, mooi, dan kan je die wegstrepen. Maar dat is geen reden om ze niet te melden.
Ik heb een dergelijke verloop stekkertje gekocht voor mijn inmiddels verouderde android tablet. En eerlijk gezegd heb ik hem maar 1 keer gebruikt. Inderdaad op vakantie voor het overzetten van de foto's van het fototoestel naar de tablet. En voor mij is voor dat eenmalige gebruik een kabeltje acceptabel.

Gebruik je het veelvuldig dan is het bij deze tablet inderdaad een gemis.
Het is helemaal geen vreemde keuze van Google. Dit is wat ze al een tijd doen met de Nexus lijn. Alles in de cloud.

Will je een tablet/phone met sd card dan ga je niet voor een Nexus. Simpel.
Dat ze het altijd doen maakt het niet bij voorbaat een logische keus. Het lijkt erop dat er vooral vanuit Amerikaans oogpunt geredeneerd wordt. In Amerika heb ze immers op vakantie geen problemen met roaming.

Lijkt het mij alsnog niet ideaal om over 3g een full HD film binnen te trekken van de cloud. Daarnaast zijn er nog veel locaties waar 3g niet beschikbaar is en je gewone lokale storage nodig hebt.
pas een iPad mini in handen gehad, en afgezien van het inderdaad matige scherm is ook het gewicht problematisch vergeleken met de nexus. Ik wil met een tablet lekker op.de bank hangen, niet aan tafel of met het ding op schoot moeten zitten... En het verschil is flink groot. En dan is er nog het enorme verschil in prestaties - de oude nexus liep al rondjes om de Mini qua browsen enzo. De iPad is sneller qua games, het begint erop te lijken dat dat het enige is waar iPads nog echt goed in zijn...
De kracht van een iPad is vooral dat je weet wat je koopt. Bij android, zeker een paar jaar geleden, kon je heel goed een kat in de zak kopen. Dit is anno 2013 sterk veranderd. Je ziet dan ook dat de verkopen van Android tablets explosief toeneemt.
Explosief? Android is al geruime tijd marktleider op tablet gebied, Asus, Samsung... ze doen beide hele goede zaken. Android is echt niet meer het OS wat in 2009 nog met stijgers om hoog gehouden moest worden. Het is gewoon een volwassen OS waarbij de Hardware beslist niet meer onderdoet voor welk andere platforum dan ook.
Mijn ervaring met de zo vaak in de hemel geprezen (oude) Nexus 7 was toch anders.

Ontstellend weinig apps die optimaal gebruiken van het grotere schermoppervlak, laggy performance, en in het geval van de oude N7 ook nog een scherm dat wel erg flets was qua kleur. Soepel scrollen schijnt, op basis van diverse reviews, ook aan de nieuwe N7 nog niet besteed te zijn, en dat vind ik geen teken van volwassenheid.

Buiten dat alles vind ik nog steeds een breedbeeldscherm voor een tablet erg onhandig, te smal in portrait en te plat in landscape. Voor mij alleen al voldoende reden om te wachten op de iPad mini met retina display. Want het aandeel fatsoenlijke Android tablets met een 4:3 scherm is nog steeds marginaal.
Ik kijk liever media zonder zwarte balken en verkeerde AR dan met (zoals op een iPad).
Dan heb je ook niks aan een N7, want media is meestal 16:9 en niet 16:10. :+

Los van dat, een tablet is (in mijn ogen) geen mediaspeler, maar een computing device. En hoe mooi media dan ook is op zo'n breedbeeldscherm, alle andere content komt er bekaaid van af. Er staan al leuke vergelijkingsfoto's op Internet die duidelijk laten zien hoeveel meer bruikbare schermoppervlak een 4:3 scherm oplevert. Als je dan bedenkt dat een iPad retina scherm een 1080p bron VOLLEDIG kan weergeven (1920x1080 past in 2048x1536) pixels en je daarmee dus geen resolutie verliest, dan biedt een 16:10 scherm opeens maar erg weinig voordelen meer.

[Reactie gewijzigd door Luke_msx op 15 augustus 2013 11:57]

Op telefoon gebied was Android al langer de grootste, maar het is toch echt pas dit jaar langs iOS gegaan qua tablets (oa door het succes van de N7).

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 15 augustus 2013 09:53]

De markt is wel overspoelt met goedkope yarvik, archos en andere blokker tabletten.
Die zijn nog altijd waardeloos qua tablet-experience vind ik.

[Reactie gewijzigd door goarilla op 15 augustus 2013 12:07]

Ik zie die tablets anders nooit. Meestal iPad's(mini) en Samsung's en wat N7's
Je vergelijkt nu een product wat net vernieuwd is met een product wat al een jaar op de markt is. Niet echt eerlijk dus. Wacht even op de aankondiging van de nieuwe iPad Mini en dan kijken we welke het snelst/best/mooist scherm heeft. Over het gewicht, de iPad mini weegt 312 gram, deze Nexus 289. Dat is 23 gram. Dat is geen 'flink groot' verschil. Dat is niet het verschil tussen lekker opde bank hangen en aan tafel moeten zitten.
Je hebt gelijk dat het niet eerlijk vergelijken is maar als de release van de ipad mini 3-4-5 maanden op zich gaat laten wachten is het natuurlijk dan eigenlijk ook geen eerlijke vergelijking meer want de Nexus is al bijna een half jaar oud.
Oftewel je kunt niet anders dan producten die nu op de markt zijn hoe oud ook met elkaar vergelijken.
Ik geloof niet dat veel mensen de keuze tussen een iPad of Nexus op basis van specs doen. Niemand behalve tweakers interesseren zich voor specs. De massa neemt in de keuze vooral mee de prijs en wat andere mensen hebben.
Het gewicht van de ipad mini t.o.v. nexus 7 problematisch? Het scheelt 20 gram..
Nou ja zeg, hoe lang heb je een Mini in handen gehad?

Een iPad Mini is slechts 18g zwaarder dan de nieuwe Nexus 7, en 32g lichter dan de oude Nexus 7 en dat met een scherm dat qua oppervlakte zelfs groter is dan de huidige 8 inch Android tablets met 16:10 schermverhouding.

Het door jou geclaimde enorme verschil in prestaties is in de praktijk helemaal niet merkbaar; uit eigen ervaring van maanden gebruik weet ik dat de Mini b.v. rondjes loopt rondom de oude Nexus 7 qua snelheid met browsen...

En er lekker mee rondhangen op de bank gaat echt prima.
hmm sry verkeerd gewicht gelezen dan... Ik vergeleek de Mini met een 7'' android van een ander merk en ging er van uit dat de nexus wat lichter was. Niet dus...
Het gewicht problematisch? De iPad Mini en de nieuwe Nexus 7 schelen amper qua gewicht respectievelijk 308g en 289g en ten opzichte van de oude Nexus (340g) was de iPad Mini sowieso in het voordeel.

EDIT: Te laat..

[Reactie gewijzigd door Laguna op 15 augustus 2013 12:01]

In hoeverre is dit nou een Google product?
Volgens mij is het hardwarematig toch geheel door Asus uitgedacht?
Behalve dat de release van dit soort producten vaak gepaard gaat met nieuwe android versies is het toch eigenlijk meer de opdruk van de naam, of is de software-hardware relatie van deze producten zoveel beter?
Of zorgt de medewerking van Google voor een betere onderhandelings- positie voor de hardware voor Asus?
Hier draait gewoon stock android op zoals google hem gemaakt heeft zonder aanpassingen, dus de software is volledig van google ja asus heeft hem in elkaar gezet de hardware.

maar het gaat bij de Nexus juist dat je pure android ervaring krijgt en geen andere functies die normaal nog eens worden toegevoegd , hier door krijg je ook gelijk als google een nieuwe android vrij geeft gelijk een update je hoeft niet te wachten tot asus hem heeft bijgewerkt.
Maar veel fabrikanten doen of gaan dit ook bij hun eigen producten mogelijk maken. Dus dan is het nog puur en alleen een opdruk?
Veel fabrikanten beloven dat ze dat gaan doen, maar dat valt altijd vies tegen. Bovendien denk ik dat Google bij het ontwerp van de Nexus-toestellen een relatief grote vinger in de pap heeft. De marges lijken ook een stuk kleiner dan de "normale" telefoons en tablets van de fabrikanten die een Nexus produceren.
Als je weet dat je veel gaat verkopen kun je dus ook groter inkopen zoals Apple. Vaak hebben leveranciers dan meer vertrouwen erin.

Als je kijkt naar bijvoorbeeld Microsoft die de RT groot ingekocht heeft met slechte verkopen heb je gelijk heel veel verlies. Het is een gok maar op basis van het succes van de Vorige N7 zal het wel als gebakken broodjes over de toonbank gaan. Het is een fijne tablet voor een fijn prijsje.. vooral voor de mensen met een klein budget is er gewoon geen betere keus.
Wat je dus zegt is dat omdat het marketing technisch goed is om er Google op te hebben staan, staat het erop?

Ik weet echt wel dat groter inkopen, goedkoper inkopen betekend, maar in de industrie willen bedrijven ook vaak op kleinere series meer korting geven als het om een groot bedrijf gaat, met een goede reputatie(onder andere met betrekking tot betalen). Ik vroeg me af of dat hier een rol zou spelen, maar kennelijk valt dat wel mee.

Dus het antwoord op mijn vraag is dus eigenlijk nou het is geen Google product alleen een asus tablet met Google branding.

[Reactie gewijzigd door laurensschu op 15 augustus 2013 15:59]

De oude Nexus 7 was al een hele goede steengooi naar de Apple dominantie op de tablet markt maar de nieuwe Nexus 7 verandert de stelling: Apple moet nu echt aan de bak om te laten zien dat ze de beste tablets hebben.
Op gebied van scherm zijn ze sowieso al ingehaald aan alle kanten, op gebied van accuduur zelfs al voorbij gestreefd en met android 4.3 wordt de user experience ook gelijkgesteld (als alle app bouwers nu beter kwaliteit gingen leveren...).

Ben dus zeer benieuwd waar Apple mee gaat komen.
Maar ook de aangekondigde Nvidea & LG tablets zijn zeer interessant in de competitie.

Maar enfin, nieuwe Nexus lijkt me goed kerstpakket, of eindejaarsbonus :)
en met android 4.3 wordt de user experience ook gelijkgesteld
Waarom vind je dat pas vanaf Android 4.3? Ik had altijd het idee dat iOS een beetje bleef hangen op het niveau van gingerbread (2.3.7) en nooit echt iets meer ervan gemaakt heeft.
De oude Nexus 7 was al een hele goede steengooi naar de Apple dominantie op de tablet markt maar de nieuwe Nexus 7 verandert de stelling: Apple moet nu echt aan de bak om te laten zien dat ze de beste tablets hebben.
Android tablets, net als telefoons, zijn zo snel in populariteit toegenomen vanwege de lage prijs van de Nexus 7 ten op zichte van de iPad (Mini) en Android tablets van andere fabrikanten.

Ik bezit zowel een iPad 3e generatie als de eerste Nexus 7 en gebruik de laatste eigenlijk alleen maar voor navigatie in de auto i.c.m. Sygic omdat TomTom 8 maanden geleden nog niet beschikbaar was (en is?). En dat is nu juist het zwakke punt van Android tablets: de matige of eigenlijk gebrek aan apps geoptimaliseerd voor tablets. Ik heb redelijk wat apps die, zoals wordt beweerd, helemaal niet goed meeschalen met de hogere resolutie en door de kleine letters nauwelijks te gebruiken zijn. Dit wordt op de nieuwe N7 met hogere resolutie alleen maar erger.

Daarnaast erger ik me ook aan die kleine USB connector; ik had veel liever een universele dock connector gezien op Android tablets en telefoons. En Google krijgt het maar niet voor elkaar om de interface soepel te laten werken. Vandaar ook dat Apple meer de nadruk legt op de GPU omdat iDevices met minder CPU kracht afkunnen om toch een goede gebruikservaring te geven.

Heb hier ook nog een Sony Xperia Tipo liggen. Zal m'n mond maar houden, wat een baggerzooi is dat zeg...

Dus ondanks de goede prijs/kwaliteit verhouding van de nieuwe N7 spaar ik liever even door voor een iPad Mini met retina display.
Indien ik in de markt zou zijn voor een 7" tablet dan wordt dit hem, al vind ik persoonlijk Apple 8" 4:3 beeldverhouding een fijnere combinatie. Althans, dat denk ik.. Maar Google neemt wel een enorme voorsprong. Apple lijkt het de laatste tijd maar niet voor mekaar te kunnen boksen om ofwel apparaten te leveren die zo'n technische voorsprong hebben dat ze zo'n langzaam release-schema kunnen veroorloven ofwel hun release cyclus dusdanig te versnellen dat ze bij kunnen blijven. De iPad mini loopt op z'n laatste benen.

De prijs is wel spectaculair, net als de vorige, komt dit doordat ze er totaal geen winst op willen maken maar enkel hun platform over zoveel mogelijk mensen willen toepassen om dan de zogenaamde 'vendor lock-in' te realiseren?

Twee dingen die mij nog weerhouden van de aanschaf van een tablet en 1 is op deze Nexus ook van toepassing:
1) Waarom hebben alle tablets zo'n enorm belabberde front-facing camera? Deze gebruik je toch voor bv Skype? Waarom aan de achterkant een betere dan aan de voorkant?
2) Waar blijven de werkelijk lichte tablets? Ik wil graag een 10" exemplaar maar ze zijn allemaal nog zo zwaar. Je kunt ze niet fatsoenlijk met 1 hand voor meer dan een paar minuten vasthouden wat ervoor gezorgd heeft dat ik mijn iPad 3 al naar enkele maanden verkocht omdat dit s'avonds in bed gewoon niet te doen was.
Qua punt twee wordt het lastig veel lichter te worden tenzij er of een ander soort batterijen gebruikt wordt, of je genoegen gaat nemen met een veel lagere accu tijd.
Heel veel kan er immers niet meer af qua gewicht op andere onderdelen.
Ik begrijp dat er een trade-off is tussen enerzijds hogere resoluties/helderheid/behuizing en anders batterijduur. Dat geldt ook voor de huidige smartphone.

Ik denk ook dat de resolutie wedloop langzamerhand op z'n einde loopt (want niet meer visueel waarneembaar) en dan zal de focus moeten verschuiven naar andere specs zoals batterijduur. Zoals hierboven ook gemeld, specs zijn misschien maar 30/40/50% van de ervaring aangezien de software feitelijk het belangrijkste is. Maar... je kunt simpelweg niet achterblijven aangezien je dan door alle review- en vergelijkingssites met hun rekenmodellen een lage(re) score krijgt. Software is toch subjectiever (zie de eindeloze discussies over iOs/Android/Windows Phone/OS x/Win 8 etc). Lagere reviews is minder verkopen.

Maar ik vind dat de huidige gewichten echt fijn mobiel gebruik in de weg staan, bij 10" exemplaren. Dan is het toch snel de tablet neerzetten etc en dan kom je weer bij de ultrabook in de buurt. Wellicht moet ik accepteren dat indien ik een laag gewicht wens, een 10" exemplaar gewoonweg niet kan. Ik wil een tablet die ik niet alleen met twee handen op de bank kan gebruiken maar ook als e-reader in bed (bv.) en dat gaat nu niet.
De frontfacing camera van de nieuwe iPads (iPad 4 en iPad mini, Apple noemt het Facetime HD) zijn heel behoorlijk hoor.

Verder, Apple heeft imho nooit een enorme technologische voorsprong genomen, behalve misschien toen de iPad 3 uitkwam met dat Retina display, waarmee ze heel snel een nieuwe trend gezet hebben. Specs zijn nooit Apple's forté geweest, de integratie van het geheel, én de perfecte optimalisatie van de software, daarmee hebben ze altijd het verschil gemaakt.

Als ze het voor elkaar krijgen om de performance van de huidige iPad 4 in een nieuwe mini te stoppen, hebben ze niets om zich zorgen over te maken. Deze N7 heeft behalve de hoge resolutie van het scherm geen grote voordelen t.o.v. een iPad mini, daarvoor heeft Android qua OS én qua ecosysteem nog te veel achterstand.

[Reactie gewijzigd door Luke_msx op 15 augustus 2013 14:09]

Bij Skype kan je met de 5 MP camera je contactpersoon iets laten zien. Is best wel leuk.
In bed lezen doe je met b.v. een Kobo Glo.
1 2 3 ... 8

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Populair: Nokia Websites en communities Lumia Smartphones Google Laptops Sony Apple Games Politiek en recht

© 1998 - 2014 Tweakers.net B.V. onderdeel van De Persgroep, ook uitgever van Computable.nl, Autotrack.nl en Carsom.nl Hosting door True

Beste nieuwssite en prijsvergelijker van het jaar 2013