Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Je kunt ook een cookievrije versie van de website bezoeken met minder functionaliteit. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 92 reacties, 59.308 views •

Uiterlijk

Zoals gezegd voelt de besturing van de consoleversie direct heel natuurlijk en vertrouwd aan. Toch hangt er wel een nadeel aan de consoleversie; grafisch valt hij nogal tegen ten opzichte van de pc-versie. Uiteraard is een beetje pc tegenwoordig heel wat krachtiger dan een Xbox 360 of PlayStation 3. Maar toch; de consoleversie oogt behoorlijk grofkorrelig. We hebben uiteraard een versie gespeeld die nog lang niet af was en juist het oppoetsen van het uiterlijk is iets dat vaak in de laatste fase van de ontwikkeling van een game plaatsvindt. Laten we daarom hopen dat Blizzard nog wat grafische kracht uit de consoles weet te peuteren. Het heeft namelijk invloed op de game. Doordat het beeld wat grofkorrelig is, wordt het niet eenvoudiger om te duiden wat je voor je ziet. Vooral als je met vier spelers op pad bent en de game als gevolg daarvan ook veel monsters op je afstuurt, kan het onoverzichtelijk worden. Het valt dan niet altijd mee om je eigen character te ontwaren in de menigte. Gelukkig heb je dodge, waarmee je snel uit de drukte kunt ontsnappen.

Voorlopige conclusie

Diablo III op de PlayStation 3 - de versie die we gespeeld hebben - voelt dus zeer natuurlijk aan en we hebben alle reden om te geloven dat ook de versie voor de Xbox 360 lekker speelt. Vooral het voortbewegen met een thumbstick is prettig en voelt al snel natuurlijker aan dan de besturing met toetsenbord en muis. Ook het gebruik van je skills is prima vertaald naar een controller, en op de console krijg je daarbij nog een dodge-functie ook. Verder is het handig dat je veel makkelijker nieuw gevonden voorwerpen kunt beoordelen en gebruiken. Het is echter vooral leuk dat het op de console zo makkelijk is om met anderen samen te spelen. Sluit een tweede, derde of vierde controller aan en je kunt met een groep op stap, hoewel natuurlijk ook online spelers mee op avontuur kunnen.

Blizzard heeft wijselijk de Auction House uit de game geschrapt, zodat het niet langer mogelijk is om goede voorwerpen te kopen. De consoleversie is daarmee meer een 'pure' Diablo, waarbij het aankomt op zoveel mogelijk loot verzamelen in de hoop dat je goede spullen vindt. Enig minpunt is dat het uiterlijk van de versie die wij speelden zich nog niet kan meten met dat van de bestaande versie voor Windows en Mac. Blizzard heeft nog even de tijd om daar een oplossing voor te vinden.

Titel Diablo III
Box Diablo III voor Xbox 360
Platform Xbox 360, PlayStation 3
Ontwikkelaar Blizzard Entertainment
Uitgever Activision Blizzard
Releasedatum 3 september 2013
Diablo III op PlayStation 3 Diablo III op PlayStation 3 Diablo III op PlayStation 3 Diablo III op PlayStation 3 Diablo III op PlayStation 3 Diablo III op PlayStation 3 Diablo III op PlayStation 3
Xbox 360-versie Diablo III Diablo III op Xbox 360 Diablo III op Xbox 360 Diablo III op Xbox 360 Diablo III op Xbox 360 Diablo III op Xbox 360 Diablo III op Xbox 360 Diablo III op Xbox 360

Laagste prijzen voor: Diablo III, Xbox 360
WinkelBeoordeling PrijsTotaal 

Gameshop Twente

Score: 2.5

€ 19,-

€ 20,88

Kostenoverzicht

Productprijs € 19,-
Pakketpost € 1,88
iDeal € 0,-
Totaal € 20,88
Bekijk

Supra Bazar

Geen score

€ 18,99

€ 20,98

Kostenoverzicht

Productprijs € 18,99
Pakketpost (tot ¤ 50,-) € 1,99
iDeal € 0,-
Totaal € 20,98
Bekijk

Bol.com

Score: 3.5

€ 24,99

€ 24,99

Kostenoverzicht

Productprijs € 24,99
Pakketpost (vanaf ¤ 20,-) € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 24,99
Bekijk

Laagste prijzen voor: Diablo III, PlayStation 3
WinkelBeoordeling PrijsTotaal 

Supra Bazar

Geen score

€ 18,99

€ 20,98

Kostenoverzicht

Productprijs € 18,99
Pakketpost (tot ¤ 50,-) € 1,99
iDeal € 0,-
Totaal € 20,98
Bekijk

Mediaoffer

Score: 5

€ 21,95

€ 23,90

Kostenoverzicht

Productprijs € 21,95
Pakketpost € 1,95
iDeal € 0,-
Totaal € 23,90
Bekijk

NedGame

Score: 4.5

€ 28,-

€ 29,95

Kostenoverzicht

Productprijs € 28,-
Pakketpost tot ¤ 75,- € 1,95
iDeal € 0,-
Totaal € 29,95
Bekijk

Bol.com

Score: 3.5

€ 32,99

€ 32,99

Kostenoverzicht

Productprijs € 32,99
Pakketpost (vanaf ¤ 20,-) € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 32,99
Bekijk

Lees ook de gebruikersreviews

Populaire gebruikersreviews

Alle gebruikersreviews over:

Diablo III
Diablo III (Collectors Edition), PC


Door Paul Hulsebosch

- Redacteur games

Paul is de oudgediende van de redactie en schrijft al sinds 1996 over games. Eerst voor tijdschriften als PC Zone Benelux, maar door de jaren heen steeds meer voor websites. Na een uitstapje bij een Nederlandse ontwikkelstudio schrijft Paul sinds 2008 voor Tweakers, waar hij zijn voorliefde voor tactische shooters en mmog's helemaal uit kan leven. Al is hij na al die jaren nog nieuwsgierig genoeg om bijna alle nieuwe games uit te willen testen. De nachten zijn nog steeds kort in huize Hulsebosch.

Volg Paul op TwitterVolg Paul op Google+

Reacties (92)

Reactiefilter:-192090+149+26+32
Moderatie-faq Wijzig weergave
blizzard heeft bij mij een hele nare smaak in de mond gelaten.
de auction house konden ze ook weghalen bij de pc versie, echter doen ze het alleen bij de console versie om nogmaals dubbel het geld te cashen.

ik hoop dat ze vet verlies draaien en wakker worden voor de expension van diablo 3.
als er uberhaubt nog wat te redden valt.....

Hieronder een aantal dingen ( slechts een aantal!! ) van alle flaws van diablo 3 op de pc ( en dat is de reden waarom ik ze dus niet nogmaals geld ga geven voor hetzelfde spel)

- Itemization klopt Helemaal geen ding van.
- Korte en liniaire story ( binnen 1 dag letterlijk ALLE CONTENT IN DE GAME gezien, terwijl ik hier 2 weken verlof voor gepakt heb.
- Je hebt Bind on Equipped items ( in een lootgame )
- Geen charms/jewels/skill tree's e.d. ( alles word voor je gekozen, je hoeft alleen te levelen )
- Geen grote gebieden.
- Ze beweren random generated zones te gebruiken, maar na 2 keer spelen kun je blind door de map heen rennen.
- Geen PVP terwijl ze het wel beloofd hadden.
- Crafting is hilarisch.....
- Items die je vind onder het levelen kun je NOOIT zelf gebruiken. je bent bijvoorbeeld level 45 en je bent bezig in act 3, dan vind je alleen items van level 30. ja inderdaad zodat iedereen naar de auction hause ging rennen.

mijn hoop is echt gekelderd, jarenlang gewacht op diablo 3 met de verwachting dat ik het jaren zou spelen en dan wordt je zooo hard teleurgesteld omdat er alleen maar elementen van diablo 2 UITGEHAALD zijn. het gaat alleen om GREED bij activision/blizzard tegenwoordig, en dat is al door miljoenen anderen bevestigd. Blizzard doet het niet meer voor de echte gamers, die tijd is voorbij. kijk naar vanilla wow en naar diablo 2 en vergelijk dat met MOP en Diablo 3.

Er is hierover overigens genoeg te vinden op internet. zelfs filmpjes van diablo 3 in 2008/2010 ( voordat ze alle goede elementen eruit gesloopt hadden om de RMAH werkende te krijgen...)
Veel mensen snappen vandaag de dag nog niet waarom wij die versie van diablo 3 niet gekregen hebben.

Waarschijnlijk is het antwoord daarop dat ze toen de plannen aan het maken waren om het zo simpel mogelijk te maken zodat het ook zou werken op de console ( dubbele incassering gaat voor de goede gameplay zo te zien )

SPIJTIG!!!!!

een trouwe D2 Fan!
Ik speel ook diablo 3, en een aantal punten kloppen wel, maar je overdrijft het wel.
Als je in een dag alle content in de game hebt gezien dan heb je erg veel uur op een dag gespeeld, want het heeft mij rond de 30 uur gekost om mijn monk naar lvl60 te levelen, en toen was ik aan het begin van inferno, wat ook nog 10 uur duurde om uit te spelen. Dan heb je 40 uur op een dag gegamed en dat vind ik best een prestatie.
Je zegt dat ze random generated zones zouden gebruiken, maar dat hebben ze nooit gezegd.
Ze hebben gezegd dat de vijanden random gegenereerd zouden worden, en dat is wel waar, want je komt telkens andere vijanden op andere plekken tegen.
Ik ben op lvl40-59 veel items tegen gekomen van lvl 50-60 die ik nog niet kon equippen, dus misschien ga je te langzaam door de game, wat weer niet overeen komt met je claim dat je het in een dag allemaal hebt gezien.

Overigens vind ik wel dat ze het RMAH eruit hadden moeten laten en het gewone auction house misschien ook wel.
Je redenatie dat ze plannen aan het maken waren om het ook werkend te krijgen op console slaat nergens op. Ik denk juist dat ze hebben gekeken wat fout ging bij de PC-versie en dat ze dat in de console-versie willen fixen.
Marwan1990 overdrijft wel een beetje maar zit er niet zo heel ver naast. Veel van zijn punten zijn juist de grote pijnpunten waar de 'fans' al sinds release over vallen, en ook de reden zijn geweest dat hele volksstammen afhaakten kort na release.

Geen zin in Wall of Text Crits? Dan deze link even checken: http://img21.imageshack.us/img21/9989/infographiclarge.png

- Het is gewoon veel, veel moeilijker en tijdrovender geworden in D3 om een leuke set gear te krijgen. Niet alleen farmen, alles is uitgedacht en kost bepaalde hoeveelheden tijd, zoals we dat ook kennen van MMO's. Er is van patch tot patch veel gesjoemeld met gold sinks en het vinden van een goede balans. Dat was erg belangrijk voor Blizzard, want ja, met teveel gold in het spel is de inflatie op de 'markt' (lees: AH) veel te groot en daarmee daalt het nut van de RMAH. Als iedereen teveel geld heeft, worden Best In Slot items voor de hele community beter bereikbaar waardoor prijzen dalen.

- De misvatting is wel dat Blizzard alles doet voor maximale winst op de RMAH. Dat is niet helemaal waar. De 'waarde' van een ingame gold coin wordt dankzij de (RM)AH direct bepaald door de spelers zelf. Maar we weten ook allemaal dat op macro niveau er altijd gekken zijn die honderden dollars neerleggen voor een Best In Slot. En dus is een compleet van de pot gerukte economie al snel geboren. Mensen leggen nog steeds dagelijks de aanschafprijs van een nieuwe game neer voor een paar lijnen code die je farm een minuutje sneller maken...

- Door de balanceeract mbt gold sinks en droprates, in combinatie met de eigenschappen van een always online game (lag, server downtime, etc) lijkt D3 in alles op een MMO. Heel veel fans hebben daar niet om gevraagd. Speel maar eens HC mode met een lagspike op een lullig moment... En dat is goed te begrijpen als je Diablo kent van vroeger - die problemen speelden toen niet, en alles kostte minder tijd. Op dat moment is D3 dus een aanfluiting en niet meer dan een cosmetische update van D2. Temeer omdat de storyline een schaamteloze revamp is van D2. Voor de spelers met deze kennis van vroeger biedt D3 niets dan nadelen.

- 'Dumbed down' skill trees die je op elk moment naar wens kunt tweaken, passen gewoon totaal niet bij een game als Diablo. Het gaat hier JUIST om hoe je je character bouwt, als je dan binnen een minuut alles radicaal kunt omgooien is de lol van unieke builds snel verdwenen en het resultaat is dat 95% van de spelers rondloopt met dezelfde skillset. Daarnaast is alles 'DPS' based geworden terwijl er toch echt meer smaken zijn dan dat. Creatieve item/skill combinaties zijn voor het overgrote deel verdwenen.

- Last but not least, D3 in zijn originele vorm is gewoon te kort. Mijn eerste playthrough was een uurtje of 8-9. De gebieden bieden ook veel te weinig content en er zijn veel te weinig sidequests. Randomization is er nog wel, maar die is zodanig beperkt dat een tweede playthrough verdacht veel lijkt op de eerste, met die uitzondering dat je misschien een dungeon op een andere plek terugvindt of dat je 'm in spiegelbeeld speelt. De randomization waar die wel aanwezig is, is te beperkt en biedt weinig 'nieuws'. Daarin was D2 ook velen malen beter.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 30 juli 2013 13:49]

Bedankt voor je reactie Vayra. Ik had zelf al niet meer gereageerd toen ik zag dat ik direct gedemote wordt omdat ik mijn mening hier even vertel en een paar punten opnoem waarvan ik vind dat dit spel egt onderdoet voor deze diablo reeks, en onderdoet voor blizzard zelf.

en mooie link trouwens haha leuk verhaaltje, die kon ik nog niet ;)
Heb jij de game wel gespeeld als je zegt dat alles voor je gekozen wordt? Ik bepaal toch echt zelf welke skills en welke runes in gebruik. Ik bepaal ook zelf of ik dual wield doe of zwaardje met schild.
Als je 4 skills / runes en het plaatje dat voor je wapen gebruikt wordt, RPG elementen / voldoende itemization noemt dan weet ik waarom Diablo 3 ondanks de wanprestaties toch zo populair is, want ja, dan is Diablo 3 inderdaad een game met enorm diepe mechanics.

U begrijpt het sarcasme, hopelijk.
Hmm.. Als je je speler mee kan nemen op een USB stick zal het wel niet lang duren voor die profiles gehackt zijn en je character editors krijgt..
Ik kon het zo snel niet vinden, maar ik neem aan dat het ook op de console verplicht is online te zijn met je Diablo profiel.

Als dat zo is, dan lijkt het me dat het meenemen op een USB stick niet meer is dan het meenemen van je inlogtoken. Je stats zullen dan altijd in de cloud blijven staan, ongeacht op welke console je speelt.

Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat ze het anders hebben geïmplementeerd, want stel dat je bij iemand anders bent wezen spelen en je sluit je USB stick vervolgens thuis niet meer aan. Dat levert allerhande onhandige en onwenselijke situaties op.
Op de consoles kan je gewoon offline spelen, daarom is de auction house ook geschrapt.
Natuurlijk, ik heb ook gelezen dat de always online verplichting is geschrapt voor de console. Dat had naar zo'n beetje ieders inzicht altijd al zo moeten zijn omdat, zoals veel mensen het spelen, het louter een single-player spel is.

Echter, dit gaat over multiplayer. Diablo 1 en 2 waren notoir vanwege het cheaten online.

Dus; ondanks dat ik geen Diablo 3 heb gespeeld (of ga spelen)* toch maar even wat battle.net fora langsgelopen. Het komt er op neer dat je twee manieren van spelen hebt; online en offline. Online heb je bragging rights, offline niet. Maar je kunt wel je online character gebruiken voor local play bij iemand anders.

Er lijken wel degelijk wat potentiële 'problemen', vooral bij hardcore mode en het dupliceren van items, maar details laten zich moeilijk vinden. (Het spel is tenslotte ook nog in ontwikkeling)

Bron, o.a. hier en hier.

*Destijds wel behoorlijk losgegaan op Diablo 1 en 2
Zou lullig zijn als die functionaliteit het ook mogelijk gaat maken om back-ups van hardcore karakters te maken.
Jaja hoe vaak ben jij nu neer gegaan op HC :)
Doet me denken aan SouthPark.
Je zwaard op een USB stick zetten
HAHA ik moest heel hard lachen, geniale aflevering.

Ontopic : Hoe moet ik in hemelsnaam een CM wizard gaan spelen, ik zie me al 10 controllers verslijten in een maand. Ik denk niet eens dat het speelbaar is op zo'n controller.
Dat was dus het eerste waar ik ook aan dacht. Dupen wordt nu op z'n minst een feit, ipv een auction house krijg je nu gewoon een item database aan save files...

Maar goed dat ze de RMAH er ook niet in hebben zitten, dat zou het helemaal een zooitje hebben gemaakt, Blizzard hard optreden tegen USB dupes enzo...

D3 PC zag er al niet zo goed uit, nu dit nog. Laat maar zitten deze versie...
Gelukkig heb je bij D3 niet veel skill nodig. het is meer een spel als je je gear maar hebt kun je het wel aan.
Dus op de pc geflopt en nu naar de console gepushed?
Verwacht daar niet veel goeds van.
Met gemiddeld 2+ miljoen spelers per dag kan je toch moeilijk van een flop spreken. Hier nog wat meer stats.
Het is wel een beetje een WC-Eend link die je daar geeft. Maar het valt niet te ontkennen dat er nog steeds een grote aanhang is.

Ik zou graag eens zien hoe het verloop is geweest van de spelersaantallen vanaf launch. Dat zou echt inzicht geven in hoe de community denkt en dacht over de 'state of the game'.

Als je het hebt over het teruglopen van spelersaantallen, dan doet D3 het helemaal niet goed. 14,5 miljoen unique players. Het gemiddelde van 2,1 miljoen per dag wordt voor een groot deel opgekrikt door de piek in het eerste halfjaar na release, vergeet dat vooral ook even niet. Met 14,5 miljoen unique players binnen een jaar na release, terug naar 2,1 miljoen unique per day betekent gewoon dat een overgroot deel van de playerbase deze game niet lang gespeeld heeft. Bovendien kreeg een groot deel van de WoW-community gratis of bijna gratis edities uitgedeeld.

Persoonlijk vind ik onderstaande, los van mijn eigen ervaring, een veelzeggend verschil in rating:

http://www.metacritic.com/game/pc/diablo-iii

Het zegt alles over de pijnpunten van deze game en het is natuurlijk logisch dat een first playthrough compleet anders aanvoelt als doorlopend spelen tot (en met) Inferno. Ook gezien de reactie van Blizzard op en tijdens de eerste drie grote updates kan je bijna niet ontkennen dat iedereen geschrokken is van hoe de game in beginsel werd gereleased en de problemen die daarbij ontstonden. Laten we vooral niet vergeten dat het merendeel van die problemen ten grondslag liggen aan het verplichten van Online-DRM.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 30 juli 2013 13:55]

Ik denk dat het opzich heel erg meevalt. Ik ben de laatste paar weken na een zeer lange break weer begonnen te spelen. In het begin waren er zeker issues, dat zal niemand ontkennen (login problemen, paar vervelende bugs, itemisation icm met lage droprates e.d.) Maar het gros ervan is toch vrij snel opgelost. En met de toegevoegde opties is het toch een zeer complete game geworden naar mijn mening.

Ik moet nu zeggen dat na gestopt te zijn vanwege vooral tijd icm WoW (diablo en WoW kosten veel tijd om echt leuk te spelen) en ik nu weer begonnen ben omdat de zomers in WoW (Wat mijn main game is) altijd rustig zijn qua events dat de game nog steeds erg druk aanvoelt, Gold AH staat nog steeds vol met items, RMAH gebruik ik niet, een game vinden op niveau duurt minder dan een seconde iets dat met andere games toch soms wel anders is na meer dan een jaar.

Als ik naar de Metacritics kijk wordt daar toch vooral punten aangehaald die al opgelost zijn (ingame) of die inhaken op de inlog problemen van de eerste paar dagen. Vind het toch jammer om een game nu nog af te kraken naar aanleiding van login problemen van meer dan een jaar geleden, die een weekje ofzo hebben aangehouden. Het was zeker vervelend maar na de release week nooit meer last gehad van enige connectie problemen. Heb voorzover ik me kan herinneren zelfs nog nooit een DC gehad in Diablo na de eerste week (uiteraard het uitloggen na 30 min inactiviteit daargelaten). Wat dat betreft is het behalve de eerste week een enorm stabiel online platform waar andere developers nog van kunnen leren, net als WoW/SC2 trouwens.

Ik ben dan ook benieuwd welke problemen ten grondslag liggen aan Battle.net behalve de login problemen van de eerste week (ik noem het geen DRM omdat het dat niet is). Battle.net is veel meer dan DRM, al is gamme verificatie wel een klein onderdeel van Battle.net (als je een game niet kan starten zonder internet, maar er verder niets gebeurd via internet, dat is DRM).

Bij mij is Battle.net juist een groot pluspunt aan de blizzard games. Via Diablo, WoW en SC2 kun je in iedere game contact houden met je online vrienden. Als ik in WoW zit en ik heb ff iemand nodig voor iets kan ik zo ff een maat uit SC2/Diablo halen om te helpen en mijn maten kunnen dat ook bij mij. Je ziet altijd wat je vrienden behalen en je kan gewoon heel makkelijk contact houden. Je kan Online elkaars chars zien en elkaars progress waar ook 3rd party sites als Diabloprogress.com of Wowprogress.com weer gebruik van kunnen maken. Tevens zorgt het voor een goede account beveiliging wanneer je alles goed insteld zodat de kans op account hacks minimiem is (2 of 3 factor authentication met Authenticator en SMS Protect).
Dat ligt er maar aan wat in jouw boekje een flop is. De best verkochte PC game van 2012 en meer dan een jaar na release voor zover ik weet nog steeds meer dan 2 miljoen individuele gebruikers die spelen per dag inloggen. Dat zou in mijn boekje een flink succes zijn, waar denk ik 80% (of misschien nog wel hoger) van de games niet aan kan tippen.

Dat er terecht commentaar is geweest op de game is een feit bij release was zeker niet alles in de puntjes geregeld, maar houd er wel rekening mee dat de groep klagende spelers vaak een vocal minority is, tevens is er in een jaar is er veel verbeterd aan de game. Ik zelf heb em ook uitgespeeld vlak na release en em daarna bijna een jaar laten liggen. Nu in de vakantie heb ik er weer een hoop lol mee. Doordat het een B2P game is kan je em ook gewoon een tijdje laten liggen als je ff geen zin meer hebt, en bij een nieuwe patch weer makkelijk oppakken.
Waar ik meer benieuwd naar ben:
- Krijgen de Next-Gen's ook een Next-Gen-Diablo-3 of wordt het een port?
- De Auction House is er niet meer. Kan je toch nog items met elkaar ruilen? Zo ja, hoe?
- Nu de Auction House er niet meer is, hoeveel nut heeft Gold dan? In het begin is het misschien nog leuk, en om je Blackmith te upgraden etc, maar ik ben benieuwd of ze het gold ook hebben gebalanceerd nu het nauwelijks meer gebruikt gaat worden.
In de meeste RPG's vind ik gold weinig toegevoegde waarde hebben. In het begin moet je er nog een beetje zuinig mee omspringen bij het kopen van potions en andere voorraden maar meestal heb je halverwege de game veel meer dan genoeg. De wapens die je van mob's en bossfights krijgt zijn in bijna alle RPG's veel beter dan de wapens die je bij vendors kan kopen.
Dat is ook juist mijn punt. In het begin is het even leuk om basic gear te kopen en wat potions etc, maar je zal toch een keer een punt bereiken dat je meer geld binnen haalt dan dat je uit geeft. Nu kun je je geld op de PC versie goed uitgeven in de Auction House (wat dan ook wel weer nadelen heeft), maar het zou toch zonde zijn als je op de console straks met 100 miljoen gold zit wat je niet nuttig kan gebruiken.

Blizzard kennende zullen ze er vast iets op hebben/verzinnen, maar dit zijn toch wel belangrijke dingetjes lijkt mij. En natuurlijk: hoe staat de content in verhouding tot de PC versie. Zal Diablo voor de consoles ook de beruchte "Itemization Patch" hebben of krijgen?

Uit de hands-on begrijp ik dat ze ervaring hebben met de PC-versie van Diablo 3. Als je dan een hands-on maakt kan ik eigenlijk niet begrijpen dat de belangrijkste zaken die er nu spelen m.b.t. Diablo 3 voor 98% zijn vergeten:
- Traden van Items.
- Economy (Voorbeeld: is er gold? Zo ja, waar is het voor nodig)
- Is/komt er een echte Next-gen versie?
- Itemization. Ik lees wel dat je meer items vindt die voor je eigen klassen zijn, maar bestaan de Crappendaries nog steeds zoals ze in de huidige Diablo 3 (PC) versie bestaan (Bijvoorbeeld: Hellrack).
Gold zal zeker nog nuttig zijn, sinds patch 1.0.8 zijn er bijv nieuwe crats toegevoegd die BiS stats kunnen rollen met een behoorlijke crafting fee (met farmen alleen speel ik op de PC versie ong 100K per uur bij elkaar uit mob gold drops, en deze crafts hebben een fee van rond de 75000 gold), daarnaast zijn er nieuwe top end gems gekomen die geloof ik 20 miljoen kosten om te maken. Neem daar nog bij 1.9 miljoen voor je staff of herding, 2 mijoen voor je plans van de hellfire ring, 1,5 miljoen voor de plans voor de crafted chest die BiS kan rollen en je bent ws nog wel ff aan het farmen ;)

Dus tot late end game zal je zeker gold nodig hebben, zeker ook omdat je nu geen gold maakt via de AH, wat op de PC een grote goldsink is, maar ook een goede imkomsten bron kan zijn (beter dan farmen).

voor zover nu bekend zal de console versie starten op patch level 1.0.8, en een aantal extra itemisation tweaks vanwege het ontbreken van de AH. De itemisation patch voor PC (volgens geruchten 1.0.9) lijkt nog enige tijd uitgesteld, ik verwacht dat Blizz eerst de console versies wil releasen voordat de patch cycle verder gaat zodat ze hierna een gelijke tred kunnen houden.

Traden kan voor zover ik in het verleden in een blue post gelezen heb gewoon in een MP game (item op de grond gooien en oppakken). Of je ook gold kan traden is volgens mij nog niet bekend, maar lijkt me wel.

Voorzover ik weet is Diablo 3 Nextgen een paralelle ontwikkeling aan deze versie. Het is volgens mij ook geen launch game maar staat geplanned voor Q1 2014 uit mijn hoofd. Een 1 op 1 Port zal het dan verwacht ik ook niet zijn, anders hadden ze em denk ik wel als launchgame ingezet.

Crapendaries zullen er ws nog steeds zijn (je hebt nl ook brimstones nodig voor crafting ;) )

[Reactie gewijzigd door Dennism op 30 juli 2013 12:08]

@ Paul
Bedankt voor jouw reactie Paul!

@Dennis
Natuurlijk heb je voor dergelijke zaken Gold nodig. Maar op het craften na zijn het allemaal "one-time-fees". Op de PC versie hoef je maar éénmaal geluk (en dan nog niet eens zo heel veel geluk) te hebben, en je hebt 10 miljoen bij elkaar om dit alles te kunnen dekken.

Het scheelt dat je wel kunt traden onderling, maar er komt dus nog een extra factor bij kijken: je spreekt geen 100.000'en mensen meer aan, maar hoogstens 3 random spelers. Je moet dus maar net geluk hebben dat je iemand treft die:
1. Jouw item graag wilt hebben / erg nodig heeft
2. Kan voldoen aan de vraagprijs

Het neemt overigens niet weg dat ik erg hoop op een PS4 versie. Ik heb me ontzettend vermaakt met Diablo 3 voor de PC (ben sinds een maand of 2 gestopt), en ik denk dat het spel opnieuw spelen op de next-gen, met alle verbeteringen vanaf de start wel voor een frisse wind kan zorgen.

PS: Ik heb volgens mij ergens een keer gehoord dat patch 1.0.9 verwacht wordt rond de tijd van de PS4 release. Ergens eind november dacht ik. Hoeveel hier van waar is durf ik niet te zeggen, ik weet ook niet meer waar ik het had gelezen.
Volgens het laatste nieuws komt de PS4 versie (en mogelijk ook voor de XB one, deze is echter nog niet officieel aangekondigd) pas in Q1 2014. Zie ook deze quote van diablofans.com uit een dev interview van 15 juli.
Though the transcript has yet to go live, the interviewees revealed that Blizzard has only recently received PS4 dev kits, and so work on the next-gen version has been delayed.

As such it won't be a PS4 release date title; Diablo 3 will launch in 2014 for PS4 (and, presumably, Xbox One).
Craften gaat ws ook veel gold in zitten trouwens. Iedereen wil op zijn craftable BiS slots goede trifecta's hebben en die zijn zeer zeldzaam (verhalen op de diablo fora van mensen die 1000+ crafts nodig hadden voor een goede roll zijn niet uitgezonderd, al kan dit vanwege itemisation op de console versie misschien makkelijker gaan)

Uiteraard zal er een punt komen denk ik dat je in de console versie niet meer weet wat je met je gold moet doen, maar het lijkt me dat dit wel even duurd, tenzij je in een heel goed boekje staat bij de RNG goden.

Qua traden heb je uiteraard gelijk, heb vinden van kopers/traders zal lastiger worden. Al krijg je waarschijnlijk wel trade topics op verschillende fora e.d.

[Reactie gewijzigd door Dennism op 30 juli 2013 12:40]

Je hebt helemaal gelijk, voor PS4 is'ie al lang en breed aangekondigd. Sterker nog; de consoleversie van Diablo III werd voor het eerst officieel aangekondigd op het evenement waar Sony de PlayStation 4 aankondigde. Alleen een versie voor Xbox One is nooit officieel aangekondigd. Maar als Blizzard wel Xbox 360 en PS3 doen, waarom dat niet PS4 en Xbox One? Wat architectuur betreft zijn er niet zo heel veel verschillen, dus dat zal het probleem niet zijn.
Op de meeste van je vragen is simpelweg nog geen antwoord, vandaar dat we bepaalde zaken 'vergeten' zijn.

Er zit goud in de consoleversie, dat zeker. Daar kun je voorwerpen mee kopen bij vendors in de game. Of er meer handel valt te drijven dan dat? Geen idee, zat nog niet in de versie die ik gespeeld heb.

Komt er een next-gen-versie? Zover bekend niet. Hij is in ieder geval nog niet aangekondigd.

Itemization? Ik heb maar kort kunnen spelen, dus daar kan ik geen antwoord op geven. Wat ik daarover in het stuk beschreven heb. Meer voorwerpen afgestemd op eigen class, crappendaries, geen idee, er is veel meer speeltijd nodig (met een versie die af is) om dat te beantwoorden.
Volgens mij is Diablo III wel voor de PS4 aangekondigd.
Even een snelle google:

http://kotaku.com/5985800/diablo-3-is-coming-to-ps3-and-ps4
Inderdaad, het komt sowieso naar de PS4. Maar dit bericht is alweer maanden oud...

Toen was er sprake van een D3 light (graphics) en "PC equivalent" PS4 versie.

Meer moet je er ook niet van verwachten denk ik. Het zou netjes zijn als je de licentie en chars gewoon mee kon nemen als je je console upgrade, net als je dat bij een PC zou doen.
Als het craften van items ook nog in de console-versie zit, dan is het zeker niet verkeerd om een flinke voorraad gold te hebben. Ik heb echt miljoenen verspild om dat ene leuke item te craften.

[Reactie gewijzigd door Deadsmell op 30 juli 2013 08:54]

Dat zit in de consoleversie :)
Als ze het ruilen net zo doen als in Sacred 2 (overigens ook voor PS3 beschikbaar), dan kan je met ingame partijen ruilen. En met gold kan je uitrusting kopen, verbeteren etc in shops.
Mijn grootste goldsink in de pc versie op dit moment is het craften van BOA items en niet de AH, ga ervan uit dat die meegenomen worden in de console versie. :)
Ik kan me inderdaad goed voorstellen dat een controller natuurlijker aan voelt bij Diablo. Ik vond de bediening met de muis bij dit spel dan ook altijd een beetje ongemakkelijk.
Klasse van Blizzard ook dat ze het AH er uit gesloopt hebben. Hier hebben ze vast voor moeten knokken bij de aandeelhouders want die AH levert flink extra geld op.
Daar kan ik me nou helemaal niets bij voorstellen.

Op Inferno dificulty met een zwakke sorceres (Hydra / Blizzard / Teleport / Lightning ballen) tegen special mobs had mijn muis terdege nodig. Ben benieuwd hoe ze die micro management gaan implementeren in een controller.
Ja het tempo moet haast wel wat lager liggen, anders zie ik het niet gebeuren dat je op Inferno nog redelijk kan dodgen, hoewel de functie van de rechter stick wel een knipoog geeft naar snellere dodges... als het inderdaad gelukt is om dezelfde snelheid naar console te brengen begrijp ik ook meteen waarom de game wat pixelated aan doet - je hebt echt wel stabiele framerates nodig. Maar misschien zijn er ook wel bepaalde combinaties affix/suffixes van elite packs uit gehaald?

Lijkt erg de goeie kant op te gaan met D3, voor de PC versie waren de vele patches voor mij mosterd na de maaltijd (plus het feit dat we nog steeds online moetenmet die zooi) maar deze consoleversie kan me al bijna verleiden om de game opnieuw aan te schaffen...

[Reactie gewijzigd door Vayra op 30 juli 2013 12:48]

In de oude Diablo's moest je anders zo vaak klikken dat je weinig aan een controller had.

Nu druk je ook vaak 3 knoppen te gelijk in dus tenzij ze dat versimpeld hebben is een tobo en muis nog steeds erg sterk.
Ik zal wel één van de weinigen zijn, maar ik heb de auction house altijd een goede toevoeging gevonden, ondanks de nadelen die het met zich mee brengt. Het geeft je m.i. een stuk meer vrijheid in hoe je karakter uit te rusten.

Daarnaast vind ik het apart je dat bij de console-versie bij elkaar moet blijven, binnen een scherm. Wat zou hiervoor de reden zijn?

Verder ziet die console-versie er goed uit. Leuke aanpassingen t.o.v. de pc-versie!
Nou als je niet bij elkaar hoeft te blijven moet je dus splitscreen spelen..... Dan is je beeld dus eigenlijk een stuk kleiner...
Och ja, ik vergeet altijd dat er meerdere mensen tegelijk op één console kunnen. :)

Had liever gezien dat ze max. één speler per console hadden gedaan en je zo meer vrijheid hadden gegeven. Op deze manier vind ik het te beperkend, vooral als je op zoek gaat naar elites voor de opbouw van je NV of als je DE's farmt met een groep. Dat is een stuk efficiënter als je uit elkaar kunt gaan.
Je hebt als PC gamer waarschijnlijk nooit een couch-coop gespeeld. Ik kan je vertellen dat dit zo ongeveer de leukste vorm van spelen is. Ik heb behalve alle hack n slash rpg's in Forgotten Realms (PS2) ook Sacred 2 (PS3) met mijn vrouw (uit)gespeeld. Uren en uren samen spelen terwijl je naast elkaar zit (bij wijze van, elk een bank :P ) is leuk. Niet te vergelijken met online coop.
PC gamers hebben altijd nog zoiets als lans ;)

buiten dat zijn er ook pc games met coop.
Zal het wel meemaken als deze game eenmaal uit is. Wordt tijd om het vrouwtje ook verslaafd te maken aan D3. :)
Haha hier wil ik offtopic ook op inhaken,
Ik heb net 3 dagen mijn vrouwtje zover om forza horizon te doen samen (ze was een beetje anti gaming dus ik deed dat voornamelijk op mijn vrije woensdag), is gister avond mijn xbox overleden!!

helaas zal ik der niet zover krijgen om diablo3 (achtige) te laten doen :( Hoe heb je dat gefixt?!
Coop naast elkaar op de bank is gewoon de beste multiplayer die je kan hebben, dus iedereen op hetzelfde scherm is volkomen te begrijpen. Het gaat ook niet om efficientie, denk ik, maar om de lol.

Overigens niet om te flamen, maar ik herken bij de 'aanhangers' van het auction house verhaal toch wel een heel erg hoog prestatiegehalte terwijl ik me hard afvraag of je daar nou blij van wordt, want D3 is een bodemloze put van random drops. Wat ga je nou met je account doen na die achthonderd uur farmen? :P

Dat is overigens precies de reden dat ik de RMAH persoonlijk een gedrocht vind: het maakt een 'leuke game' van zorgeloze speelervaring tot een balanceeract met mogelijke financiele gevolgen. Je bent per saldo drukker met je portemonnee dan met de game zelf. Hulde voor het slopen van deze onzin dus.

Bij Sacred 2 werkte de techniek van een enkel scherm overigens prima, en identiek aan hoe D3 op console beschreven wordt. Ik denk wel dat de sweet spot bij twee man ligt, drie of meer wordt onoverzichtelijk...

[Reactie gewijzigd door Vayra op 30 juli 2013 12:55]

? Je hebt ook de keuze om een per console te spelen, dus hoe kan het beperkend zijn? Het is juist het tegenover gestelde, D3 op de PS3 geeft na online multiplayer ('1 speler per console') ook goede ouwe offline multiplayer (couch) en dat laatste is echt 10000x leuker dan online via een headset met je matties praten.

4 Speler is wel veel en de game MOET makkelijker gemaakt worden om het speelbaar te houden denk ik (anders krijg je net als de goede oude double dragon op de nes mobs die leuk buiten de scherm je aanvallen).

Eerlijk gezegd klinkt deze versie STUKKEN beter dan de PC.

= De besturing lijkt mij aangenamer (hoewel muis heel snel went - voor D3 vermijdde ik point en click games)

= De multiplayer is nu nog beter (samen op de bank blijkt het beste)

= Geen AH dus de focus ligt op het verzamelen van betere gear i.p.v. goud om de gear te kopen

en ik heb in de comments gelezen dat je OFFLINE kan spelen. Blizzard zou nog iets doen als ze deze versie ook beschikbaar maken voor de PC (of implementeren in de huidige versie). Ik neem natuurlijk hierbij aan dat de droprates ook verhoogd zijn, want die waren achterlijk laag, helemaal als je ook nog een goede versie van de item wou hebben.
En nu de grote vraag: kan je je account meeverhuizen van PS3 naar PS4, zoals dat Dice dat voor BF4 aan het onderzoeken is?
In theorie is dat mogelijk. Fifa 14 heeft dit al aangekondigt als eenmalige service: XBOX 360 > ONE & PS3 > PS4 (Coins en alles overnemen)

[Reactie gewijzigd door sjanssen15 op 30 juli 2013 08:30]

Toch is het uiteraard niet de eerste poging om een consolegame te maken.
Diablo 1 is ook uitgekomen voor de PS1
Diablo 1 is ook uitgekomen voor de PS1
Correct, maar die is niet door Blizzard ontwikkeld, maar door een andere partij geport.

Desondanks blijft het een vreemde uitspraak, omdat Blizzard ooit begonnen is als developer van consolegames. Welliswaar in het SNES-tijdperk, maar dat dit "niet de eerste poging om een consolegame te maken" is, lijkt me nogal wiedes.

Beetje hetzelfde als "Toch is het uiteraard niet de eerste poging van Opel om een naaimachine te maken".
Wie herinnert zich niet: Rock and Roll Racing en Lost vikings. Waren stuk voor stuk topgames
leuk een console versie . maar ik blijf erbij dat een pc versie beter te spelen blijft omdat het echt een pc game is.
ook vind ik het jammer dat de ah eruit gesloopt is. de ah heeft wel degelijk een functie naar mijn mening.
het completeren van sets etc is gewoon bijna niet et doen door zelf te farmen. daarbij moeten er toch wel hele vaak hele goeie items droppen. vooral voor de inferno modes want die kom je juist alleen door met hele goeie afgestemde gear.
ook heb je dus eigenlijk weinig goud nodig om te spelen want ja je geeft toch weinig goud uit. en wat de Merchants aanbieden is vaak niet de moeite waard. . dus echt jammer dit . de real mony ah eruit is prima want die hoort er niet in . maar de normale ah hoort gewoon bij het spel.
het completeren van sets etc is gewoon bijna niet et doen door zelf te farmen
Zou het misschien kunnen dat dat juist zo is zodat je dat auction house gaat gebruiken? In D2 was het ook een hoop werk om een set compleet te krijgen maar het kon wel en het lijkt me leuker om het echt zelf (of met een paar vrienden) voor elkaar te krijgen een set of een uniek iets te vinden dan er gewoon een paar euro voor neer te tellen. Als ze het zo gemaakt hebben dat dat nagenoeg onmogelijk is zodat je geld gaat uitgeven lijkt me dat tamelijk zonde.

Kan me verder niet heel erg schelen want ik heb niets met deze game. Het voelde gewoon niet als Diablo. Misschien dat als ik m voor de 360 haal en samen met m'n vriendin speel het toch nog wel lollig kan zijn.
Eerst maar eens afwachten of ze hem grafisch opgepoetst krijgen, als ik deze preview zo lees krijg ik een beetje het idee dat er nogal wat haken en ogen aan de console versie zitten.

Dat is natuurlijk persoonlijk, maar toch..

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



HTC One (M9) Samsung Galaxy S6 Grand Theft Auto V Microsoft Windows 10 Apple iPad Air 2 FIFA 15 Motorola Nexus 6 Apple iPhone 6

© 1998 - 2015 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True