Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Je kunt ook een cookievrije versie van de website bezoeken met minder functionaliteit. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , reacties: 196, views: 324.053 •

Conclusie

In sommige opzichten zijn de smartphones uit China gelijk aan de toestellen die je al kent uit de winkels hier, in andere opzichten zijn ze totaal anders. De specs-race woedt daar nog heftiger dan hier, met de Faea F1 als uitwas. Een telefoon met quadcore-processor van Qualcomm en gelamineerd 720p-scherm voor iets meer dan 100 euro: dat klinkt aanlokkelijk, maar het betekent niet dat je ook een snelle telefoon krijgt. Het scherm is voor die prijs wel subliem.

Aan de andere kant maken ze de beloftes wel waar; het zijn krachtige telefoons die in weinig opzichten onderdoen voor duurdere, soms veel duurdere alternatieven die voor de westerse markt worden gemaakt. Bovendien draait een aantal stock Android, zijn zaken als rooten en custom roms installeren geen probleem en zijn de bouw en gebruikte materialen van ongeveer dezelfde kwaliteit als die van bekendere, duurdere merken.

Natuurlijk is er wel iets op aan te merken. De falende gps op de iOcean X7, een bekend probleem van MediaTek-telefoons, is een hardwarematig issue dat niet had mogen bestaan. Bovendien zijn veel telefoons langzamer dan wat zou kunnen, gezien de hardware. Al met al is de kwaliteit van de telefoons echter behoorlijk.

Dus: krijg je in China meer knal voor je knaken dan in winkels hier? Dat hangt af van je eisen en wensen, en van de concessies die je wil doen, maar voor veel mensen zal het antwoord 'ja' zijn. Bovendien heb je een telefoon die je op straat niet veel ziet. Daar staat tegenover dat de kans bestaat dat je er de nodige tijd in moet steken om hem écht goed te krijgen met een custom rom of andere aanpassingen. Voor veel mensen is dat een minpunt - een telefoon moet het gewoon goed doen - voor anderen is het juist een grote plus dat je er meer uit kunt halen dan in eerste instantie lijkt.

Voor die Chinese merken valt wel een en ander te verbeteren. Als Chinese smartphones mainstream moeten worden, moeten ze op meer en vooral meer vertrouwde plekken te koop zijn en mogen issues als de falende gps en rare Chinese notificaties niet meer voorkomen. Dat deze smartphones in de afgelopen jaren op ons forum zo'n enorme opmars hebben gekend, is gezien deze vijf telefoons volstrekt logisch en terecht. We zijn gezien de sprongen die Chinese fabrikanten hebben gemaakt enorm benieuwd wat er in de komende jaren gaat gebeuren, en of deze smartphones op grote schaal gaan doorbreken en een bedreiging zullen vormen voor de gevestigde merken.

 iOcean X7 Elite WitXiaomi Mi-Two S 32GBNewman N2 Zwart
  iOcean X7 Elite Wit Xiaomi Mi-Two S 32GB Newman N2 Zwart
Algemene beoordeling Score: 3.5Score: 4Score: 3
Prijs Score: 4Score: 3.5Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 3Score: 3Score: 3
Featureset Score: 3Score: 4Score: 2.5
Beeldkwaliteit opname Score: 3Score: 3Score: 3
Design Score: 3.5Score: 4Score: 2.5
Bouwkwaliteit Score: 3.5Score: 4Score: 3.5
Accuduur Score: 2.5Score: 3Score: 2.5
Gebruiksgemak Score: 3Score: 3.5Score: 3
Scherm Score: 4Score: 4Score: 2.5
 Tweakers zegt: bovengemiddeldTweakers zegt: goed!Tweakers zegt: voldoende
 Jiayu G4 Wit, ZwartFaea F1 Wit
  Jiayu G4 Wit, Zwart Faea F1 Wit
Algemene beoordeling Score: 3.5Score: 3
Prijs Score: 4Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 3Score: 3
Featureset Score: 3Score: 2.5
Beeldkwaliteit opname Score: 3Score: 2.5
Design Score: 3Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 3Score: 3
Accuduur Score: 5Score: 1
Gebruiksgemak Score: 3Score: 3.5
Scherm Score: 3.5Score: 4
 Tweakers zegt: bovengemiddeldTweakers zegt: voldoende

Lees ook de gebruikersreviews

Populaire gebruikersreviews

Alle gebruikersreviews over:

Jiayu G4
Xiaomi Mi-Two S
Faea F1
iOcean X7 Elite
Newman N2


Reacties (196)

Reactiefilter:-11960193+1108+212+30
1 2 3 ... 8
Duidelijk de Xiaomi als winnaar.

- Fatsoenlijke schil
- Goede hardware (Qualcomm ipv MediaTek)
- Redelijke accuduur
- Prima design

Erg jammer om te lezen dat veel chinaphones op gebied van GPS nog steken laten vallen.
+ wekelijkse MIUI updates ( Mi-1 van eind 2011 krijgt nog steeds wekelijke updates )
Wekelijkse updates is erg vaak, lijkt me. Dat doet me twijfelen: is het (blijkbaar) nodig? Of is het vol met bloatware? Wel grappig om te zien dat de beste chinese smartphone in deze review meteen de duurste is. Blijkt dat ook China het niet fatsoenlijk kan doen voor een lage prijs...

Ook goed om te zien is dat de reguliere bekende modellen het beter doen dan de Chinese. Kortom: je betaalt meer, je krijgt ook meer. Dus of China per se beter is? Bij deze toestellen niet, lijkt me.
De wekelijkse updates zijn de developer updates, dan heb je elke week de nieuwste features in een soort beta ROM, er is ook gewoon een standaard ROM die helemaal getest is en minder vaak wordt gepdate.
Klopt.

Daarnaast vergeten veel mensen dat goedkoop vaak duurkoop is.
Een Samsung of Apple verkoop je altijd wel voor een redelijke prijs. Een Chinees merk zal niet zo snel gaan.
100 Euro meer betalen voor een wat bekender merk is dan helemaal geen slecht idee met de daarbij behorende service. Als die kapot gaat dan breng je hem gewoon terug naar de winkel. Per maand hebben we het dan over enkele euro's.
Mijn telefoons zijn vaak niet het doorverkopen waard. Te oud, te beschadigd of etc. Dan houd ik liever die 100 euro vanaf het begin af aan in mijn zak ;)

Wat betreft service: mijn jiayu G3 was kapot gegaan. De microfoon deed het nauwelijks tot niet. Ik heb toen de verkoper gemaild (banggood.com) en na een paar mails over en weer (om het probleem doormiddel van een filmpje en opname aan hun kenbaar te maken) mocht ik de telefoon opsturen.

Telfoon en verzendkosten zijn gewoon vergoed. Het duurt misschien wat langer dan dat wij hier gewend zijn, maar na een maand had ik mijn geld terug.

Dus tip: koop bij een gerenomeerde verkoper.
Soms kan doorverkopen wel zijn voordelen hebben. Ik heb vorige jaar toen ik een galaxy s3 wilde kopen mijn galaxy s2 voor 300 euro verkocht via marktplaatst. Ik weet dat ik ontzettend geluk had. Want de meeste mensen leggen geen 300 euro neer voor een 2e hands telefoon.
Niet alleen geluk - het was immers een Galaxy S2, toch wel een bekende naam met goede support, etc.

Mijn Acer Liquid MT was raar aan het doen (onderste helft touchscreen reageerde niet), dus ging ik kijken naar een vervangend exemplaar danwel een nieuw mobieltje.
Marktplaats, 'zgan': 20.

Wat dat betreft zou ik sowieso naast de Chinese mobieltjes toch de 2e hands markt bekijken.

( Uiteindelijk ging het scherm weer werken en bleek geen van beide nodig - m'n oog was wel gevallen op de nu veel goedkopere Nexus 4 voor maar $250, maar da's dan weer alleen in de VS, de T-Mobile versie die ik in een winkel zou kunnen kopen is dik boven de $350, en terug in NL is het blijkbaar weer rond de 350. Dan maar grijze import mocht ik toch nog overstappen. )
Wat dat betreft zou ik sowieso naast de Chinese mobieltjes toch de 2e hands markt bekijken.
Nou, mij niet gezien... Er zitten veel te veel vage figuren die te watergelaten telefoons proberen te verkopen voordat ze het begeven. Sommige telefoons doen het nog best een paar weken tot een paar maanden nadat ze in de pot zijn gevallen. "Oei, maar gauw verkopen nu het nog kan...". Ik zou NOOIT een telefoon kopen van iemand die ik niet ken en in de ogen kan kijken als er iets mis mee is... Om dezelfde reden geef ik mijn mobieltjes altijd weg aan bekenden: "kijk maar hoe lang hij het nog doet..."
Het duurt wat langer? Reparaties ed duren hier vaak ook makkelijk een maand. Ik was mijn telefoon meer dan 6 weken kwijt aan de mediamarkt. Echt snel zou ik dat nou niet noemen.
Ja als die 1 week bij mediamarkt ligt en na retour je een week later iets hoort komt duidelijk door de mediamarkt. Bij Samsung, HTC, Huawei en nog een paar kan dat niet, tenzij de fabrikant problemen heeft met het toeleveren van onderdelen.
Liggen ze langer dan 3dagen op de reparatie afdeling zonder reden krijg je een nieuwe. Zo simpel is dat...
Bij Samsung? Zeker van? Alleen voor smartphones dan toch. Ik ben al 2 en een half maand aan het wachten op men tablet. Nu krijg ik uiteindelijk een nieuwe omdat ze het niet konden maken...
Wat voor verzekering heb je daar voor afgesloten? Ik heb daar nog nooit van gehoord en voornamelijk lange ervaring met reparatie afdeling'en' in Nederland (Dynafix).
Dat is me heel erg meevallen. Ik heb de voorloper van de hierboven te koop aangeboden Jiayu gehad (de G3) en er niet veel verlies op gedraaid toen ik 'm weer verkocht, terwijl de G4 toen al koud op de markt was.

Wat ik wl opvallend vind: Waarom heeft MediaTek de GPS-problemen die er ten tijde van de MT6575 en de MT6577 (dualcore uit de G3) al waren nog steeds niet opgelost...?

De GPS van die toestellen is inderdaad vrij rampzalig.
Omdat de nieuwe MT6589(T) nog steeds dezelfde GPS chip gebruikt... Zie de 2 posts hieronder...
Maar wat ook vaak behoorlijk prut is aan die chineese telefoons is de gps antenne zelf. Zo heb ik zelf de gps ontvangst een stuk kunnen verbeteren met een andere antenne...

En een "westerse" telefoon heeft ook niet altijd een betere gps fix. Als ik bijvoorbeeld kijk naar mijn vorige telefoon (LG optimus 2x) duurde het gewoon een eeuw eer ik een keer een fix had. De telefoon had binnen no time 10+ satellieten in beeld maar een fix duurde makkelijk 5+ minuten...

[Reactie gewijzigd door Spekkie88 op 30 augustus 2013 15:12]

Dat is niet waar. De MT6589 SoC gebruikt een andere GPS-chip. Ik heb de juiste typenummers niet bij de hand, maar ik heb het opgezocht.

Met het verhaal van de antennekwaliteit sla je wl de spijker op z'n kop. Soms zit een antenne gewoon los, of zoals bij de Jiayu G3S het geval is zit er nog ergens een mooi stukje metaal in de weg die de ontvangst ernstig beinvloedt.

Wellicht is de QA van MediaTek ook niet alles, maar het gaat net om dezelfde chip.

Kortom: er wordt snel en kortzichtig gedesigned. Dat is ook niet gek, gezien de enorme ontwikkeling die de Chinese smartphonemarkt momenteel doormaakt, je wilt tenslotte zo snel mogelijk je product op de markt zetten en verkopen, vrdat de enorme hoeveelheid concurrentie je voor is.
I stand corrected idd... Ik heb het ook nog even snel nagezocht en ben er achter dat de MT6577 SoC gebruik maakt van de MT6620 chipset voor o.a. GPS terwijl de MT6589 SoC gebruik maakt van de MT6628...

Meende ergens gelezen te hebben dat de GPS chip hetzelfde was gebleven in de MT6589...
Klopt hoor. M'n Samsung Galaxy S1 was sneller, maar ook minder nauwkeurig. Verloor vaak fix enz.
Een Galaxy verkopen voor een behoorlijke prijs valt nog vies tegen. Die dalen keihard in prijs in een vrij korte tijd. iPhones blijven vaak wat hoger steken vanwege Apple-factor.
Als je in percentage gaat rekeken valt het best mee. Standaard is de gemiddelde Galaxy telefoon ook niet zo duur, gemiddelde prijsdalingen liggen zo tussen de 25 to 30% in een jaar. Maar dn moet je het niet met introductie prijzen vergelijken want die liggen erg hoog. Voor de topmodellen bv de S3 wordt 2de hands nog steeds rond de 300 gevraagd, kostte jaar geleden bij winkels als MM 400. Dus in een jaartje 25% daling.
iPhones hebben een hee andere levensloop qua prijs daling. Ze zijn heel lang waarde vast tot er opeens een punt aanbreekt dat enorm in waarde dalen. Dat zag je met de 3GS en nu met de iPhone 4 die 2de hands zo'n 2 jaar rond de 300 bleef hangen maar die nu massaal aangeboden wordt op Marktplaats tussen de 150-200. Als ik het zo mag inschatten willen mensen er vanaf omdat ze zien dat de telefoon weinig toekomst meer heeft en gaan over een week of 2 voor de nieuwe iPhone 5. Door het enorme aanbod daalt de prijs explosief daarbij komt dat veel accu's van de toestellen het eigenlijk wel gehad hebben...
Dat een Galaxy S3 vorig jaar nieuw 400 kostte durf ik te betwijfelen. In de Belgische MM kost de Galaxy S3 nog steeds 400, en ik ben vrij zeker dat dat een dikke maand geleden zelfs nog 500 was. Om een mij onbekende reden dalen smartphones in Belgi gewoon belachelijk traag in prijs. Maar kijk ik naar de pricewatch op Tweakers.net, dan kost de S3 ook nog steeds 360 (en de historiek toont rond september 2012 toch nog zeker meer dan 500 voor de minimum prijs).

En ik vind op 2dehands.be weinig Galaxy S3's onder de 300, wat ik een beetje absurd vind van die verkopers, dan koop ik de nieuwe wel voor 50 -80 meer. Ik heb mijn eigen telefoon ook tweedehands gekocht, maar je moet al geluk hebben dat je iemand redelijk vindt die zich er van bewust is dat de nieuwprijs niet meer dezelfde is als toen die het toestel kocht. En dan vind ik eigenlijk nog dat ik teveel betaald heb want het toestel had een kras die de eigenaar met een screen protector verdoezeld had.
Dat valt wel mee, ik heb mijn S3 zo'n 4 maanden geleden gekocht voor 306 euro. en als je internationaal gaat zoeken kom je hem in india voor 289 euro tegen ( omgerekend van RS naar Euro)
En bij Amazon is hij 417 dollar , oftewel 315 euro.

Alleen Nederland (en Europa) moet weer zo duur zijn met electronica ( zoals gisteren of eergisteren nog in het commentaar bij een topic stond waren tv's die hier voor 700 euro in de pricewatch stonden in korea en de usa voor onder de 400 te koop)
Ik heb ongelooflijk veel verhalen gehoord van slechte service bij de bekende merken. Telefoons die niet gerepareerd worden, die terugkomen met zogenaamde waterschade en je uiteindelijk flink mag bijbetalen. Daarnaast is het belangrijk om bij een goed bedrijf te bestellen, lees je in, ook over garantie.
Ja opvallend is dat alleen de slechte verhalen verteld worden maar niet de positieve (geld voor alles hoor niet alleen telefoons op gebied van service en aftersales)..
Mijn repeat percentage ligt op 2-3%. 97% gaat dus in 1x goed, waar blijven alle complimenten en positieve berichten? Nee alleen die 2-3% schreeuwen het uit..
Dat kan je wel zeggen.
vanmiddag telefoontje en email ontvangen van Saturn Wilrijk ivm de herstelling van een 1jaar oude Sony Xperia U (welke ik binnengebracht heb in uiterlijk perfecte staat).

ziehier hun antwoord nadat ik hun na bijna 4 weken vroeg of het nog lang zou duren.

Komen ze ineens met een fotootje af waarop ze gauw wat smurrie op een een IC en metalen afdekplaatje hebben gesmeerd en "stellen oxidatie vast". Onozelaars.

Dit is dan ook de allerlaatste keer dat ik ooit nog 1) een SONY smartphone koop en 2) dat ik nog een voet bij Saturn binnenzet.

Ik koop volgende keer wel een goedkope chinees. :-(

--------------------------------------------------------------------------
Wilrijk, dinsdag 17 september 2013

Geachte,

Gelieve hierbij de mail van de hersteldienst aan te treffen.
Mogen we vragen om ons zo spoedig mogelijk Uw antwoord kenbaar te maken per kerende mail?

MVG,
Frank Baetens

Dear,


After examination, the unit is considered economically irreparable, because of oxydation Now, you can :


- Pay 15 +21%BTW for the return of the unit

- Leave the unit to Sony


Thanks to see with your customer.


If we have no answer after 1 month, the unit will be invoiced and send back.


Best regards


Onze referentie: WR8978857
Apparaat aangeboden via: Saturn Wilrijk
Referentie opdrachtgever: B502-171597-1
Product: SMARTPHONES (FREE)
Merk: Sony-Ericsson
Typenummer: 12615178ST25IXPERIAUPACKWH/YE
Serienummer:
Aankoopdatum: 23-06-2012
Storingsomschrijving: bluetooth en wifi werkt niet meer + toestel gaat niet meer aan, toestel herstart constant


Met vriendelijke groet,
Frank Baetens
Saturn Wilrijk

---------------------------------------------------------------------------------
Ze werken met developer roms welke standaard root hebben.

En met stable releases deze zijn inmiddels rond de 21. ( nummering loopt al van ver voor de mi2s )

Hierbij de changelog van vandaag:
http://en.miui.com/thread-7251-1-1.html

Het is slechts een kwestie van tijd dat deze telefoons buien China worden verkocht, schijnt dat Hugo Barra daarvoor ingelijfd is.

Tweakers vondt het kennelijk niet intressant genoeg om daar net als de rest van het internet wel deed om er iets over te posten gister. Zelfs op nu.nl stond het.

[Reactie gewijzigd door mitch187 op 30 augustus 2013 17:07]

Wekelijkse updates is erg vaak, lijkt me. Dat doet me twijfelen: is het (blijkbaar) nodig? Of is het vol met bloatware? Wel grappig om te zien dat de beste chinese smartphone in deze review meteen de duurste is. Blijkt dat ook China het niet fatsoenlijk kan doen voor een lage prijs...

Ook goed om te zien is dat de reguliere bekende modellen het beter doen dan de Chinese. Kortom: je betaalt meer, je krijgt ook meer. Dus of China per se beter is? Bij deze toestellen niet, lijkt me.
Liever wekelijkse updates waar mensen dus blijkbaar non stop aan werken, dan amper updates. De duurste? Je praat over 300-350 euro, vergelijk die telefoon nou eens met wat je in Nederland betaald: 500+. Nogal een verschil.

Je betaald meer dus je krijgt ook meer gaat wat mij betreft voor de Xiaomi echt niet op. Top apparaat wat zich zeer goed kan meten met de laatste modellen die in Nederland te koop zijn.
Vergelijk die "dure" smartphone met eentje van een bekende fabrikant, kost duidelijk heel wat meer geld dan de chinese.
Mits je dat geld kwijt wilt natuurlijk ;)
Ik heb sinds kort een Xiaomi M2s en de GPS ervan is werkelijk vl beter dan die van de HTC Sensation XE, die ik hiervoor had:
Veel snellere fix en gewoon veel nauwkeuriger.

Ik ben er in alle opzichten erg tevreden over. Het enige waar ik me enigszins zorgen over maak, is service/garantie afhandeling, mocht dat op den duur nodig zijn.
Wat denk je dat er gebeurt als je dure Sony Xperia na 1 jaar kapot gaat? Of denk je dat Sony wat meer moeite gaat doen als je en pokkedure Z1 of Z Ultra aankoopt?

Ik zal het U zeggen:

"After examination, the unit is considered economically irreparable, because of oxydation Now, you can :

- Pay 15 +21%BTW for the return of the unit

- Leave the unit to Sony
"
Ja en nee,
De telefoon is zeker indrukwekkend, maar als je bedenkt dat deze telefoon met +/-$380 bijna 2x zo duur is als een Jiayu G3S met MT6589T vraag ik me af of dat dan ECHT de meerprijs waard is.

Uiteraard is dat een zeer persoonlijke afweging...

Daarnaast moet je bij chineese telefoons ook opletten dat ze niet allemaal de nederlandse taal ondersteunen. Nu is voor de meeste tweakers engels wel genoeg, maar zeker als je een telefoon aanraad aan een familielid is het wellicht handig hierop te letten...

Als laatste is er nog het verhaal over custom roms. Zeker voor de mediatek SoC's zijn deze er nog niet echt. Nu met de komst van de sources van de Sony Xperia C komt daar wellicht verandering in, maar dat staat nog heel erg in de kinderschoenen...

[Reactie gewijzigd door Spekkie88 op 30 augustus 2013 15:13]

Als laatste is er nog het verhaal over custom roms. Zeker voor de mediatek SoC's zijn deze er nog niet echt. Nu met de komst van de sources van de Sony Xperia C komt daar wellicht verandering in, maar dat staat nog heel erg in de kinderschoenen...
De Xiaomi koop je voor, naast de specs, de custom ROM die meegeleverd wordt: MIUI. Deze ROM is van heel goede kwaliteit hoor, kan het zelf beamen. Ik ben dermate tevreden met MIUI dat ik mijn telefoon altijd uitzoek op MIUI compatibility.
idd en dan komt de 3000mah batterij als optie er nog bij. Ja hij wordt dan nog wat dikker en zwaarder maar dan heb je echt lange levensduur, gemiddeld gebruik zit ik nu steeds rond de 3 dagen.... top telefoon, die chinese apps smijt je er zo af en de taal kan je met andere rom aanpassen.

voor de rest is de mi2 een echte topper. sterk krachtig systeem in een beperkt pakje. het enige alternatief is een grotere (te grote) nexus, de samsungs en htc hebben hier echt niks beter te leveren want die zijn nog duurder en niet eens sneller. Hun mini versies zijn duur en underspec.

daarbuiten heb je dan ook nog eens de M2a en binnenkort hong mi

[Reactie gewijzigd door duploxxx op 30 augustus 2013 15:45]

Ik zou voor de Jiayu G4 Advanced gaan, die is lekker snel (voor een midrange telefoon) en niet duur, je hebt hem al voor 256,-

En alle spellen doen het er goed op, dankzij de Mediatek MTK6589T Quad-Core 1.5GHz en vooral de PowerVR SGX544MP.
Ja en nee,
De telefoon is zeker indrukwekkend, maar als je bedenkt dat deze telefoon met +/-$380 bijna 2x zo duur is als een Jiayu G3S met MT6589T vraag ik me af of dat dan ECHT de meerprijs waard is.

Uiteraard is dat een zeer persoonlijke afweging...

Daarnaast moet je bij chineese telefoons ook opletten dat ze niet allemaal de nederlandse taal ondersteunen. Nu is voor de meeste tweakers engels wel genoeg, maar zeker als je een telefoon aanraad aan een familielid is het wellicht handig hierop te letten...

Als laatste is er nog het verhaal over custom roms. Zeker voor de mediatek SoC's zijn deze er nog niet echt. Nu met de komst van de sources van de Sony Xperia C komt daar wellicht verandering in, maar dat staat nog heel erg in de kinderschoenen...
Vreemd want ik vind hem al voor 256,- en dat is niet veel voor zo een telefoon, en wat dacht je van MoreLocale 2, dan heb je bijna alle tallen die je maar wil, en ja ook Nederlands, dus NEE je hoeft niet opteleten of er Nederlands op staat, want MoreLocale 2 kan op alle telefoons draaien.

En er zijn ook all Custom Roms uit voor deze telefoon zo als MIUI V5.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 31 augustus 2013 00:29]

ja GPS en camera software.
Maar verder is het gewoon top.
De ThL toestellen die ik tot nu toe heb besteld hebben allemaal goede GPS en camera.
Merken die de issues gehad hebben laat ik links liggen, want die testen blijkbaar niet goed.
Die zwaaiende kat in de video is Japans niet Chinees
"Maneki-neko are sometimes mistakenly called the "Chinese lucky cat""
http://en.wikipedia.org/wiki/Maneki-neko
:9
Je hebt gelijk, maar onze gouden 'lucky cat' heeft Chinese karakters op zijn arm staan. En de batterij is ook nog eens Made in China ;)

En o ja, het is inmiddels in China ook heel erg ingeburgerd, al ligt de oorsprong in China :)
Oorsprong Japan bedoel je waarschijnlijk.
Je hebt gelijk, maar onze gouden 'lucky cat' heeft Chinese karakters op zijn arm staan.
Die karakters gebruiken ze in Japan ook.
Ze gebruiken in Japan vast niet Chinese tekens en andersom ook niet!
Kanji is gedeeltelijk overgenomen van het Chinese schrift.
Jawel. Voor sommige woorden wordt nog steeds de chinese tekens gebruikt. Alleen heeft Japan in loop der tijd nieuwe karakters ontwikkeld die puur Japans zijn. Dit geldt overigens ook voor het Koreaans.
Ze gebruiken in Japan vast niet Chinese tekens en andersom ook niet!
Jawel, de betekenissen zijn hier en daar vernaderd, en ze gebruiken de traditionele versie in plaats van de versimpelde die ze nu in de Volksrepubliek gebruiken. Maar het zijn wel degelijk Chinese karakters, daarnaast hebben ze ook nog twee eigen lettergrepenalphabetten. In schrift worden de drie manieren door elkaar gebruikt
Ik ben vandaag thuisgekomen na een 2 maanden durende rondreis door China; die zwaaiende kat zal van oorsprong vast Japans zijn, maar in China staat ie werkelijk waar veral! Ik heb in meerdere winkels trouwens ook getwijfeld of ik niet toch zo'n Chinese smartphone mee moest nemen. Uiteindelijk niet gedaan, want bij vrijwel elke telefoon was er altijd iets wat net niet helemaal handig was, laat staan hoe met garantie om te gaan (hoewel voor elk probleem natuurlijk een oplossing te vinden is)
Voor mensen die een snelle CPU willen voor weinig geld is dit natuurlijk mooi, maar het is jammer dat de camera en accu wel wat minder zijn, en dat vind ik nou net iets belangrijker.
Er zijn nog veel meer interessante chinese modellen. De Zopo C2 bijvoorbeeld, hardwarematig praktisch gelijk aan de iOcean X7, maar met 13-megapixel achter en 5-megapixel voor (niet zeggen dat megapixels niet alles zegt, want dat weet ik), en produceert uitstekende foto's. Wat ik nog wel een beetje mis in deze review is dat het scherm van in ieder geval de iOcean X7 echt ontzettend goed is. De kijkhoeken zijn perfect, (zelfde geldt voor die Zopo trouwens) en de helderheid ook uitstekend. Bij mij rijst dan de vraag hoe het kan dat Sony het nog steeds niet voor elkaar gekregen heeft om een fatsoenlijk scherm in de Xperia Z bijvoorbeeld te krijgen, voor dt geld, z'n groot bedrijf, je zou toch zeggen dat ze het klaar zouden moeten kunnen spelen.
"Bij mij rijst dan de vraag hoe het kan dat Sony het nog steeds niet voor elkaar gekregen heeft om een fatsoenlijk scherm in de Xperia Z bijvoorbeeld te krijgen,"

Bij Sony heeft men zoveel dingen (nog) niet voor elkaar. After-sale support bijvoorbeeld :-(
Ja, ik wacht nog op de chinese fabriek die gewoon een mega-accu in hun telefoon stopt. Wat zou het fijn zijn gewoon een android-phone te hebben die een klein weekje mee gaat!

Geniale nick trouwens ColonelChocomel
Geruchten gaan dat de oppo find 7 een 4000Mah batterij krijgt
Ik had trouwens wel de Oppo Find 5 in de review verwacht...
Lenovo heeft de P780 met een 4000mAh accu.
Is alleen te verkrijgen in India |:(
Misschien beetje offtopic maar weet iemand wat voor widget dat op die Jiayu G4 is die met schaapje.
Het is een weer widget die op een aantal Mediatek telefoons zit. Het is niet als losse widget te krijgen.

Hier een video van:https://www.youtube.com/watch?v=W_oPc070oEc
Nexus 4 <3 Blijft een mooi ding.

Vind de schil van de Xiaomi met de privacy settings ook zeer mooi.

Had trouwens gelezen dat Android nu boven de 90% aan marktaandeel heeft verworven in China.
Ik denk dat daar nu geen enkel ander OS meer tussen zal komen. En de Chinezen tellen zowat voor 1/3 van de wereldbevolking. Natuurlijk heeft niet elke chinees een smartphone.... not yet.

http://bgr.com/2012/11/16/android-chinese-market-share-2012/

[Reactie gewijzigd door Texamicz op 30 augustus 2013 12:54]

De Nexus 4 is door Google Duitsland ook nog eens sterk in prijs verlaagd :o
Als ik geen behoefte zou hebben aan Dual SIM dan zou ik het wel weten :Y

Heb zelf al de Cubot M6589 gehad (ook uit China) waar ik bestwel tevreden over was maar toch een paar minpuntjes dus weer verkocht. Krijg zometeen de ZTE V987 binnen uit China, ik hoop dat die kwalitatief beter is dan de Cubot.

Ik schat ZTE qua bouwkwaliteit gelijk in als Huawei en die 2 merken zouden toch beter moeten zijn dan de overige nog meer onbekende merken. Bovendien worden ZTE en Huawei ook in Nederland verkocht door KPN en in Duitsland door Vodafone en Deutsche Telecom (T-Mobile).

Xiaomi komt volgens de geruchtenmolen binnenkort met een witte versie van de Red Rice, waarvan de 3G wl in de Westerse landen werkt (WCMDA i.p.v. alleen TD-CDMA). Dat zou weleens een topper kunnen worden.

Admin-edit:spamlink is weg.

[Reactie gewijzigd door Dirk op 31 augustus 2013 11:57]

Je schrijft over de prijzen in Duitsland, en spamt vervolgens je eigen webwinkel?
Als gevolgd daarvan is de prijs in Nederland daardoor ook flink gedaald :)
En helaas toch nog flink boven de VS prijs. $250 voor het 16GB model vs 249 in NL? Het is dat ze niet binnen 2 dagen konden leveren anders had ik er hier (momenteel in de VS) eentje opgepikt.
Ja, ja.. ik weet 't.. invoerkosten, BTW, etc. maakt het dat het al sinds jaar en dag = $ is, ondanks valuta fluctuaties en veranderingen in BTW.
Je vergeet daar bovenop ook dat je bij import uit de VS geen garantie in EU-landen krijgt en bij import vanuit Duitsland wel. Dat vind ik wel wat waard :)
Naar aanleiding van het topic op GoT heb ik een tijdje terug ook een Xiaomi Mi2S gekocht (wel de 16GB versie). Inclusief invoerheffing (lijkt random, veel mensen hoef het ook niet te betalen) en verzenden met DHL kwam dit rond de 320 euro uit.

Voor hetzelfde geld kon ik op dat moment geen betere telefoon in Nederland vinden.

Grootste vraagteken voor mij was het proces van bestellen in China maar dat verliep allemaal heel netjes en in minder dan 5 dagen (inclusief weekend) was de telefoon hier in prima staat. Het loont waarschijnlijk wel om wat te zoeken naar ervaringen van andere gebruikers met specifieke shops. Er zijn betrouwbare shops maar van de Xiaomi MI2S zijn ook 'nep' versies in omloop.

Bijzonder tevreden over het bestellen en de telefoon zelf. Volgende keer vast weer een telefoon uit China.
Heel leuk dat Tweakers aandacht besteed aan deze ontwikkelingen. Ik ben zelf ook in het bezit van een iOcean X7 Elite. Ik ben er tevreden mee. De GPS-problemen kloppen wel, alleen ligt dit niet aan de Mediatek hardware, maar aan de gebruikte antenne. Op youtube zijn enkele gebruikers in staat geweest om het GPS-signaal aanzienlijk te verbeteren door een stukje koper te solderen
Mooie review en top dat er ook fatsoenlijk de tijd wordt genomen om de chinese phones onder de loep te nemen. Heb tijdje terug de Zopo Z980 besteld en hoop hem binnenkort binnen te krijgen. Als het zover is zal ik uiteraard ook een mooie review neerzetten om de genteresseerden op de hoogte te houden.
Het enige nadeel van de chinese telefoon is natuurlijk dat er veel gebruik wordt gemaakt van MediaTek. Toch denk ik dat dit bedrijf ook een steeds geduchtere concurrent voor bijvoorbeeld Snapdragon gaat worden daar ze natuurlijk ook steeds betere socs maken. De chinese telefoons moeten het denk ik nu ook voornamelijk nog hebben van zaken als dualSIM en microSD ondersteuning, wat ik gewoon mis bij de EU telefoons. Neem bijvoorbeeld de HTC one, deze is in de EU niet verkrijgbaar met dualSIM of microSD, terwijl hij wel in China te koop is (voor een belachelijk bedrag van 800 euro overigens). Dit was voor mij ook de reden de ZP980 te nemen.
Volgens mij is er niets verteld over de support en update beleid van de Chinese smartphonesfabrikanten. Dat was misschien wel interessant geweest. Ik heb al ruim een half jaar een Xiaomi MI-2 en vindt het echt een dikke + dat er via MIUIandroid.com elke week een update beschikbaar is (tegenwoordig ook OTA). Bugs worden gefixt, systeem en toepassingen worden geoptimaliseerd en er komt geregeld nieuwe features bij..

Ook feauture's zoals dual partitie systeem zijn hartstikke handig, maar misschien is dat inmiddels doodgewoon

[Reactie gewijzigd door seez op 30 augustus 2013 12:26]

Leuk dat hier op deze manier aandacht aan geschonken wordt. Ik kan de conclusies beamen. Prima toestellen, maar nog niet voor iedereen een aanrader.

Mijn eigen chinese telefoons.
ZTE Blade (inderdaad)
Amoi N820
Neo N002i
Iocean X7 - in bestelling, ben benieuwd
1 2 3 ... 8

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Populair: Asus Apple iPhone 6 iPhone Apple iPhone 6 Plus Smartphones Laptops Microsoft Games Apple Software

© 1998 - 2014 Tweakers.net B.V. Tweakers is onderdeel van De Persgroep en partner van Computable, Autotrack en Carsom.nl Hosting door True

Beste nieuwssite en prijsvergelijker van het jaar 2013