Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Je kunt ook een cookievrije versie van de website bezoeken met minder functionaliteit. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , reacties: 76, views: 260.656 •

Conclusie

In de inleiding vroegen we ons af of Asus niet te veel concessies heeft moeten doen om de MeMO Pad HD 7 zo goedkoop mogelijk te maken. Het antwoord daarop is 'nee'. Toegegeven, hij is niet zo snel als een Nexus 7 en het scherm is minder mooi, maar die Nexus 7 kost wel een derde meer. Ook kan hij zich op het vlak van snelheid en vloeiendheid niet met Apples iPad meten, maar die is op zijn beurt grofweg tweemaal zo duur.

In het begin moesten we vooral wennen aan het sporadisch stotteren en het feit dat de animaties niet altijd even vlot gingen, maar gezien de prijs kun je ook bijna niet meer verwachten. Als je dat eenmaal accepteert, is het met de MeMO Pad HD 7 fijn werken, vooral omdat de snelheid in bijvoorbeeld de browser een stukje beter is dan de snelheid van de algehele interface.

Het sterkste punt van de MeMO Pad HD 7 is dus zijn prijs-prestatieverhouding. Voor een relatief laag bedrag krijg je een tablet die prima is voor licht gebruik en mensen die tablets tot nu toe te duur vonden misschien over de streep kan trekken.

Pluspunten

  • Prima behuizing
  • Micro-sd-ondersteuning
  • Scherp geprijsd

Minpunten

  • Aan de trage kant

Eindoordeel

Tweakers zegt: goed!

Sub-beoordelingen

Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Prestaties Score: 3
Beeldkwaliteit Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Ergonomie Score: 4
Warmte en geluid Score: 4
Mobiliteit en accuduur Score: 4

Lees ook de gebruikersreviews

Populaire gebruikersreviews

Meer gebruikersreviews over deAsus Memo Pad HD 7


Door Wout Funnekotter

- Reviewcoördinator

Wout werkt sinds 2011 bij Tweakers. Hij is van alle markten thuis, maar richt zich primair op mobiele technologie, zoals smartphones, tablets en smartwatches en vliegt de wereld over om de nieuwste producten te zien en te testen. In zijn rol als reviewcoördinator werkt hij samen met de andere redacteuren eraan om de inhoud en presentatie van de recensies constant te verbeteren.

Volg Wout op TwitterVolg Wout op Google+

Reacties (76)

Toevallig nu in de aanbieding bij Alternate. En met de 30,- cashback actie heb je dus een MemoPad voor 89,-.

My bad... Dat is de niet-HD versie :'(

[Reactie gewijzigd door Die Bruine op 16 juli 2013 08:11]

Dit is de vorige versie memopad 7" ( met een via soc en 1024x600 scherm ) nog niet deze hd7
Toegegeven, hij is niet zo snel als een Nexus 7 en het scherm is minder mooi, maar die Nexus 7 kost wel bijna de helft meer.
Maar dan heb je ook wel dubbel zoveel storage.

Persoonlijk vind ik de prijs-prestatieverhouding niet bijzonder. ¤169 voor deze of ¤229 voor een N7 32GB, ik zou het echt wel weten. Dat is geen gigantisch verschil voor een grote stap qua specs.

In Amerika is de N7 trouwens overal in prijs aan het zakken, er zijn dan ook sterke geruchten dat de opvolger van de N7 eraan komt. Mogelijk wordt de prijsdaling hier binnenkort ook doorgevoerd, om ruimte te maken voor de nieuwe N7. In dat geval wordt deze Asus minder interessant.
Tja, voor veel mensen zou de HD7 voldoende bieden, en een prijskaartje van een stuk onder de 200 ligt voor veel mensen een stuk beter dan een stuk boven de 200 euro, wat tweakers immers zegt, een geheugenkaartje van 16GB is nogal wat goedkoper dan de upgrade naar een model met 32GB (N7 in dit geval) 16GB Class 10 koopje voor ongeveer een tientje, dan blijf je nog onder de 200 euro.
Ik zal niet ontkennen dat het goedkoper is, ik vind het alleen geen wereld van verschil. Ik vind hem een beetje tussen twee werelden vallen. Mocht ik gaan voor een budgettoestel, dan zou ik iets goedkopers uitzoeken - voor veel mensen bieden goedkopere tablets immers ook nog voldoende.
Als ik niet voor een budgettoestel zou gaan, dan zou ik ineens voor de Nexus 7 gaan wegens geen enorme meerprijs maar wel veel beter qua specs.

Dat is natuurlijk mijn mening. Kan best dat anderen er helemaal anders over denken en dat dit net de deal is die ze willen aan het prijspunt waarop ze mikken. :)
Nexus 7 32GB voor ¤60 euro meer, dat vind ik niet "de helft meer" (de 16GB is vreemd genoeg ¤253 doordat hij alleen bij Max ICT te koop is :+ )

Leuke review, maar ik ga toch eventjes doorsparen voor een nexus 7 32GB Sneller en gelijk dubbel opslag voor een 30% meer geld :X
En dan heb je een nexus 7 met 16 GB meer geheugen, maar zonder SD slot. Geef mij dan maar 16+32 GB ipv 32 GB, uiteindelijk heb je voor een lagere prijs uiteindelijk toch meer geheugen. Daar komt bij de sommige tablets na een jaartje gebruik ontzettend traag worden door "slijtage" aan het interne geheugen, of dat hij veel snelheid in gaat leveren als het geheugen bijna vol zit.

Een tablet of telefoon zonder mogelijkheid het geheugen uit te breiden is voor mij een no-go in ieder geval.
In het begin moesten we vooral wennen aan het sporadisch stotteren en het feit dat de animaties niet altijd even vlot gingen, maar gezien de prijs kun je ook bijna niet meer verwachten.

Daar ben ik het niet mee eens. Alles wat standaard is voorgeïnstalleerd (of eigenlijk: alleen de essentiële onderdelen daarvan) moet vlotjes werken. Als dingen die je zelf toevoegt problemen geven heb je een keus: stotteren accepteren, niet installeren of een lichtere variant zoeken.
Daar ben ik het niet mee eens :) Kan je uitleggen waarom dat zo moet zijn volgens jouw?

Zolang je een product in de winkel kan/mag testen vind ik zelfs dat er helemaal geen algemene eisen over de werking mogelijk zijn, immers kan je dat helemaal zelf testen of het binnen jouw persoonlijke eisen ligt. Je kan toch ook auto's kopen waar de helft niet van werkt, zolang je dat vooraf weet en dus zelf kan beoordelen of je dat wil of niet is dat gewoon positief... Wil je het niet koop je het niet wil je het toch, koop je het wel, zo simpel is het imho :)

edit:
Gaan we tegenwoordig meningen met informatief modden :P Een mening die informatief is? Whahahah :+

Daarbij ik onderbouw nog is waarom ik vind van niet (omdat je het product kan testen voordat je het koopt), lijkt me toch waardevoller (ook als je het er niet mee eens bent) dan een on-onderbouwde mening :)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 16 juli 2013 13:31]

Vreemd; bij de alternatieven staat dat de Samsung Galaxy Tab 2 7" WiFi 8GB Titanium zich kwa schermkwaliteit niet kan meten aan de Asus MeMO Pad HD 7. Maar volgens de test scoort hij op contrast én zwart waarde ruimschoots als beste van alle "mini" tablets. En kwa helderheid doet hij minimaal onder voor de HD 7.

Toegegeven, de Omap 4430 uit de Tab 2 is langzamer, maar voldoet ruimschoots in mijn optiek; 720P content afspelen gaat vlekkeloos. Prijs-kwalitatief mijn beste elektronica aankoop ooit, want met de 50euro Samsung cashback heb ik dit beestje voor 106,- in huis gehaald en ik ben er zeer tevreden over.

Kwa prijs is de HD7 goed gepositioneerd en zou met quadcore en WXGA kwa specs favoriet zijn over de Tab 2 en een goedkoper alternatief voor de N7. Prima aanwinst.

[Reactie gewijzigd door PROximity op 16 juli 2013 08:40]

Ik deel je mening niet over de Galaxy tab 2 "7. Mijn vader heeft die tablet gratis bij z'n internetabonnement gekregen en ik vind het ding retetraag. Het browsen gaat veel te traag dankzij die trage Omap processor. Het scherm is wel goed qua kleuren en contrast maar de bediening is niet aangenaam, je aanrakingen worden veelal niet goed geregistreerd. Het lijkt wel of je met een resistief scherm te doen hebt. Ik denk trouwens dat dit met de plastic laag die over het scherm ligt te maken heeft.

Verder ziet dit er een goede tablet uit voor de prijs. Die Mediatek kan goed meekomen met de duurdere soc's. Een ips scherm voor die prijs is ook fantastisch alhoewel dit nu ook wel meer en meer de standaard wordt. Moest ik kiezen ts de tab 2 en deze kies ik zeker voor de Asus.

Edit: Was effe vergeten dat de tab 2 idd onlangs een update naar 4.1.2 gehad heeft zoals SDK1985 hieronder aangeeft en dit de tablet een serieuze snelheidsboost gegeven heeft, met name bij het browsen. Het browsen is nu te doen. Zo zie je maar wat een goede optimalisatie van software kan doen.

[Reactie gewijzigd door Fredi op 18 juli 2013 03:00]

Niet verkeerd. Al snap ik het minpunt van "Aan de trage kant" niet.
Je zou er toch vanuit gaan dat een quad core met 1 GB ram toch voldoende is op Android Jelly Bean vloeiend te laten draaien en dan enkele applicaties kunnen opstarten.
Inderdaad. Misschien dat iemand dit kan verklaren? Kwa specs moet hij Android toch meer dan vloeiend kunnen draaien.

En hoe zit het met de camera? In de videoreview lijkt Wout te zeggen dat de camera niet werkt, terwijl in de specs staat dat er een 5MP camera op zit?

[Reactie gewijzigd door PsvFan123 op 16 juli 2013 09:31]

Het kan zijn dat het interne geheugen van de tablet niet al te snel is... Ik heb recent een nexus 7, tab 2 en een tf300 vergeleken (en gebenched) en het viel op dat met name de tf 300 het op writes liep afweten terwijl die tab2 juist de hoogste writes wist te behalen. Blijkbaar zitten er grote verschillen tussen het gebruikte geheugen. Zo haalt de nexus tevens 550 iops, de tf300 365 iops en den tab2 346 iops. Dat ga je uiteindelijk toch wel merken.

ps
Ondertussen is de tab 2 geupdate naar 4.1.2 en loopt de interface eigenlijk sneller dan de (tot dan toe snelste) nexus. De Asus tf300 voelt momenteel het traagste van de drie.
De nexus 7 had bizar langzaam flash, gezien alle klachten erover. De memopad is een stuk sneller. zie anandtech's reviews van de memopad en nexus 7 2012 en 2013.
Het 'aan de trage kant' is vooral qua vloeiendheid van de animaties, als ik het goed begrijp... En het is geen super high-end SOC voor spelletjes. De oude Nexus 7 had ook erg traag intern geheugen (flash) maar dat is bij deze Memopad een stuk sneller, daar zul je geen problemen mee hebben.
Ik blijf het vreemd vinden dat je met dit (en veel soortgelijke) apparaat niet gewoon kunt... bellen?
Ik blijf het vreemd vinden dat je met dit (en veel soortgelijke) apparaat niet gewoon kunt... bellen?
Andere markt ?
geen simkaart ... ?

er zijn ook andere apparaten waar je wel mee kunt bellen, HTC had er één, die was niet echt populair ( in zijn tijd )
Verder heeft Asus er één waar het evt wel mee kan, maar daar roept weer iemand dat het geen gezicht is ... ieder wat wils
Nou er zijn wel van die tablets waar je ook mee kan bellen maar de meerprijs voor 3G ligt er hoog vind ik als leek.

Kijk bijvoorbeeld naar de Samsung Galaxy Tab die als alternatief wordt genoemd.
En dan naar het verschil tussen de WIFI en de 3G versie : het verschil is vele malen hoger dan de nieuwprijs van de eerste de beste prepay.


Samsung Galaxy Tab 2 7" WiFi 8GB Titanium : 154

Samsung Galaxy Tab 2 7" 3G 8GB Titanium : 222
En met die galaxy tab kun je, wed ik, niet eens bellen - 3G is internet, geen telefonie. ASUS heeft trouwens wel de 'phonepad', een tablet waarmee je kunt bellen. Maar er is weinig concurrentie in die markt...
Minder dan 70 euro verschil. Dat is niet veel voor een 3G optie voor een tablet.
Budget betekent in de ruimste zin dat je onder een bepaald budget blijft; meestal refereert dit budget naar minder doen kosten dan equivalente highend producten of in dit geval ook de midend producten. Je betaalt minder, dus daar krijg je minder voor terug. Je betaalt dus niet "dik" voor slechte componenten.

In de meeste gevallen heb je juist een veel betere prijs-prestatie verhouding tov het highend broertje. Goed meetbaar is dit bij losse computer hardware, daar is de "budget" (lowend tot midend) oplossing 9 van de 10 keer prijs-kwalitatief beter dan highend producten.

Je eigen interpretatie raakt kant noch wal.

[Reactie gewijzigd door PROximity op 16 juli 2013 09:58]

Ik vind dat gezegde "budget" en "uitstekend voor die prijs" maar denigrerende opmerkingen. In een test moet men objectief blijven en b.v. vergelijkingen treffen met soortgelijke apparaten.

In mijn visie en ik heb nooit eerder een Android apparaat gehad, is de nieuwe Asus Memopad HD7 een prachtig ding met een uitstekend beeld, waarop alle progjes mooi draaien en ook de filmpjes het prima doen. Ik wilde Android wel eens van nabij meemaken en heb me dan ook wat verdiept in de mogelijkheden en die zijn niet mis.

Hier in huis hebben we al een tiental jaren Apple spullen zoals iMac, Macbook, iPad 2, iPod Touch en iPod, gewoon omdat die het eerst waren met fraaie en goedwerkende producten. Maar mijn mening is toch wel dat Android werkelijk met een inhaalslag bezig is, ook niet zo gek als je al die mooie apps ziet, zoals b.v. die fraaie ereader apps en sync apps enz.

Is wel uitsluitend mijn mening.

[Reactie gewijzigd door Kloos op 11 augustus 2013 15:28]

Je kan hiermee 95% wat op de duurste Android tablet ook kan, dus wat lever je in? 5% functionaliteit voor 1/4de van de prijs :D Dat het allemaal wat langzamer gaat dan is niks mis mee. Want alsnog heb je juist MEER waar voor je geld dan een duurder product...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 16 juli 2013 10:04]

Dat is niet waar, het duurdere segment biedt naast een groter scherm (10") vaak de optie voor een toetsenbord met extra accu erin. Wil je ook nog iets van tekstverwerking doen is dat een must.
aw, 10" tablets, da's niet het 'duurdere segment' want dat zou een duurdere 7" zijn. Ik vind een 10" vs een 7" een vergelijking tussen een 5kg 17" game laptop vs een 11" ultrabook - heeft een totaal andere markt...

Ik zou nooit een >7" tablet willen, ik heb een ultrabook waar ik op werk. Een tablet is om lekker op de bank mee te zitten en wat te browsen of G+ door te scrollen. Een gewicht van over de 300 gram is dus niet acceptabel, het moet lekker klein en licht zijn (daarom heb ik net een memopad besteld). Een logge 10"+ tablet is alleen goed voor - ik weet eigenlijk niet waar dat goed voor is - geef mij dan maar een laptop...
Wat mij blijft opvallen is dat de Nexus 7 die toch alweer een jaartje oud is, nog steeds "de" 7 inch top android tablet blijkt te zijn. In de wereld van computers en microelectronica is dat toch wel uniek te noemen, of mis ik nu iets?
Nee, je mist niks. De Nexus 7 kon destijds prima de strijd aan met de duurdere tablets. Het was qua hardware een high-end device voor een budgetprijs. De iPad Mini kwam flink later uit voor een hogere prijs en nog waren beide tablets aan elkaar gewaagd. Of je nu wel of geen Apple-fan bent: ze staan toch bekend om de kwaliteit van de hardware, dus dat Asus en Google maanden eerder een vergelijkbaar product hadden uitgebracht is vrij indrukwekkend.

Onlangs gingen de laatste 8GB versies trouwens voor zo'n 130 piek van de hand. Geen geld natuurlijk. Wat dat betreft is de 32GB versie wel prijzig voor praktisch het dubbele. Dan zou ik toch nog even wachten op de opvolger die nu toch echt elk moment aangekondigd zou moeten worden.

De Memopad is wat minder verfijnd. Willen waarschijnlijk de nieuwe Nexus niet in de weg zitten. Maar als de prijs nog wat daalt zal het een prima aankoop zijn. Nu is hij nog vrij prijzig als je het vergelijkt met hoeveel je voor een Nexus 7 betaalde een tijdje terug.
koop gewoon de palit galapad heeft tegra 3 (zelfde als de nexus) en alleen en iets minder scherm

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Populair:Apple iPhone 6Samsung Galaxy Note 4Apple iPad Air 2FIFA 15Motorola Nexus 6Call of Duty: Advanced WarfareApple WatchWorld of Warcraft: Warlords of Draenor, PC (Windows)Microsoft Xbox One 500GBTablets

© 1998 - 2014 Tweakers.net B.V. Tweakers is onderdeel van De Persgroep en partner van Computable, Autotrack en Carsom.nl Hosting door True

Beste nieuwssite en prijsvergelijker van het jaar 2013