Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Je kunt ook een cookievrije versie van de website bezoeken met minder functionaliteit. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , reacties: 201, views: 716.853 •

Conclusie: van alle drie een beetje

Hoewel de drie telefoons op alle specslijsten grote overeenkomsten vertonen - een quadcore-soc van Qualcomm, een werkgeheugen van 2GB, 4g-ondersteuning en meer - zijn de verschillen groter dan ooit. De drie telefoons staan voor de drie ideeën die de makers hebben over wat een dure telefoon anno 2013 moet bieden.

De Galaxy S4 heeft voor op de overige telefoons dat hij een verwisselbare accu heeft. Bovendien is het scherm bloedmooi en heeft hij vrijwel alle denkbare sensors voor een telefoon aan boord, wat hem heel compleet maakt. Het ontwerp van de Xperia Z voelt luxe en verfijnd aan en de waterdichtheid is een groot pluspunt dat we in elke telefoon zouden willen zien. De One heeft eveneens een schitterend design en bovendien enkele leuke features, zoals de front-facing speakers en goed uitgewerkte fotosoftware, om niet te vergeten.

Het liefst zouden we dus elementen van alle telefoons pakken. Welke over de hele linie de beste is, is vooral een kwestie van smaak. Alle drie de telefoons hebben een grote schare fans en dat is terecht. De One heeft wat ons betreft net een streepje voor op de rest doordat de features goed zijn uitgewerkt, het design mooi is afgewerkt en de accu het langste meegaat, maar eerlijk is eerlijk: het is een fotofinish. Het is in elk geval knap dat elk van de drie fabrikanten een Android-smartphone die zo goed is in de winkel heeft gelegd.

 Samsung Galaxy S4 16GB ZwartSony Xperia Z ZwartHTC One 32GB Zilver
  Samsung Galaxy S4 16GB Zwart Sony Xperia Z Zwart HTC One 32GB Zilver
Algemene beoordeling Score: 4Score: 4Score: 4.5
 Tweakers zegt: goed!Tweakers zegt: goed!Tweakers zegt: zeer goed!

Lees ook de gebruikersreviews

Populaire gebruikersreviews

Alle gebruikersreviews over:

Samsung Galaxy S4
HTC One
Sony Xperia Z


Reacties (201)

Reactiefilter:-12010186+1111+26+30
1 2 3 ... 8
Waarom scoren ze een 3 op gebruiksgemak? Waar zit 'm dat in?
Op pagina 7 staat het e.e.a. uitgelegd over de features per telefoon en welke software extra/anders is. Ik kan me voorstellen dat juist op een relatief unified OS zoals Android het vervelend kan zijn voor de gebruiker om op de ene telefoon zo & zo te moeten werken en op de andere telefoon zus & zo.

Daarnaast, maar dat is mijn mening, is vaak de layout van knoppen (hardware & software) tussen verschillende merken en zelfs soms bij 1 merk, niet altijd hetzelfde waardoor de ene keer een foto maken snel kan maar bijvoorbeeld je volume omlaag zetten lastiger.
En ik denk daar hetzelfde over als jou.
Ik heb met alle 3 de telefoons ruime tijd gespeeld en dat blijf ik in de toekomst doen.
De S4 wil ik niet eens over beginnen, mijn mening zou zijn: koop de S3 en je zult geen verschil merken qua gebruik, design en het scheelt in je portemonnee. Daarbij is het zeeeer riskant om de S4 te flashen, ik heb inmiddels op de officiŽle manier rondom de 10x S4 defect gemaakt doordat ook bij de S4 de nandflash zeer slecht is (productie fouten) Er word momenteel nog onderzoek verricht....... Oftewel, samsung wilde de one voor zijn en heeft een slecht product op de markt gezet. Ditzelfde kwam ook bij de S3 voor bij de eerste aantal producties.
Dan de sony, tsja je moet ervan houden, qua software doet het mij niks, en het saaie uiterlijk stamt af van de galaxy S2 maar dan uitgerekt.
Dan komt de HTC ONE, en ja, dat is pas vernieuwing op de android markt. Top en nieuw design, top software, top specs, geen baby fouten (tot heden)

Waarom -1? 100% ontopic, 100% feiten gecombineerd met persoonlijke ervaringen, en wellicht informatief over de slechte nandflash van de S4.....

[Reactie gewijzigd door JeroenC op 12 mei 2013 11:08]

En wat ik nog zo vreemd vind is dat een verwisselbare batterij blijkbaar een streepje voor is. Ik heb al sinds 2008 en geen verwisselbare batterij meer en ik mis het ook niet. Integendeel als ik die valtesten van de S4 zie denk ik steeds terug aan de tijd dat als je dumbphone viel je overal stukken dumbphone moest oprapen en je telefoon weer in elkaar moest prutsen. Zolang een verwisselbare batterij betekend dat je telefoon in 3 stukken uit elkaar vliegt is een verwisselbare batterij gewoon een minpunt. Zeker voor een telefoon van §699
Dat is dan wel jouw mening. Als mijn galaxy uit elkaar valt, ik hem terug in elkaar zet en hij het weer perfect doet, dan vind ik dat een plus punt. Beter dan een solid alumium behuizing waar je een lekkere deuk in krijgt en je hele telefoon onbruikbaar is.
Toch ga ik voor de HTC one denk ik. De hoop "handige" features van de s4 schrikken me af. Ik heb op mijn galaxy 1 de nieuwste android geinstaleerd en word nu al HELEMAAL FUCKIN dol van al die zogenaamd handige features.
Nee dan toch eens HTC gaan proberen
Dat is wel een nadeel. De one heeft er veel meer. Eigenlijk puur dat wat jij niet wilt. Samsung is dan nog wat kaler
Als je een deuk in je alliminum foon krijgt als die valt dan heb je naar mijn inziens geen goede foon. Kijk naar de valtesten van de S4 vs iPhone 5 en je ziet direct waarom je geen plastieken telefoon wil die niet uit ťťn stuk gemaakt is.

Galaxy S4 drop test
Zet deze er dan gelijk ook even bij:
http://www.androidauthori...phone-5-drop-test-179938/
Je ziet wel dat het heel erg meevalt met het deuken van de behuizing terwijl het wel het scherm wat beter lijkt te beschermen. Het is natuurlijk een beetje weinig data om met zekerheid conclusies aan te verbinden, maar het lijkt er toch op dat de alu foons hun schermen voornamelijk shatteren als ze recht op het scherm vallen terwijl bij de S4 het scherm ook beschadigd raakte bij een harde klap op de zijkant.
Waarom denk je dan niet dol te worden van de features als je zelfs van stock android al dol wordt?! Ik vind de Galaxy S1 met Android 4.2.2 geweldig!
Ik vind vooral de schermtest erg interessant. Hieruit blijkt namelijk dat de S4, met de juiste instellingen een scherm is welke realistische kleuren neer kan zetten, met ook nog eens een oneindig contrast.

Ik vraag je wel een ding af (ik weet het echt niet) of de helderheid wel goed te meten is van een amoled scherm met de meter die jullie gebruiken. Ik weet bv dat bij de LED verlichting boven mijn aquarium de PAR meters tot wel 30% afwijken van de goede waarde.

Voor mij heeft vooral de accu, of eigenlijk de verwisselbaarheid daarvan de doorslag gegeven. Ooit was er een wet in de maak die dit verplichte, maar deze is nooit zo streng geworden als deze in mijn ogen zou moeten zijn (dat wil dus zeggen verwisselbare accu's).

Foto's in het donker zijn in alle gevallen bedroevend. Deze kan je alleen echt goed maken met een erg goede camera. In mijn ogen is dat wel leuk om te testen, mar voor mij geen rede om een camere van een telefoon af te wijzen.

Iets wat overigens misschien wel leuk is voor degene met led verlichting in huis, de witbalans van de s4 (ik weet niet van de andere) is met mijn aquarium erg goed.
http://www.youtube.com/watch?v=bUegAeKVtxQ met TF301)
http://www.youtube.com/watch?v=PpRWFH2rpgw met S4


Vandaar dat ik voor de S4 gekozen heb. En ten opzichte van mijn oude telefoon kan ik alleen maar zeggen dat deze het erg goed doet.
Ik vind vooral de schermtest erg interessant. Hieruit blijkt namelijk dat de S4, met de juiste instellingen een scherm is welke realistische kleuren neer kan zetten, met ook nog eens een oneindig contrast.

Ik vraag je wel een ding af (ik weet het echt niet) of de helderheid wel goed te meten is van een amoled scherm met de meter die jullie gebruiken. Ik weet bv dat bij de LED verlichting boven mijn aquarium de PAR meters tot wel 30% afwijken van de goede waarde.

Voor mij heeft vooral de accu, of eigenlijk de verwisselbaarheid daarvan de doorslag gegeven. Ooit was er een wet in de maak die dit verplichte, maar deze is nooit zo streng geworden als deze in mijn ogen zou moeten zijn (dat wil dus zeggen verwisselbare accu's).

Foto's in het donker zijn in alle gevallen bedroevend. Deze kan je alleen echt goed maken met een erg goede camera. In mijn ogen is dat wel leuk om te testen, mar voor mij geen rede om een camere van een telefoon af te wijzen.

Iets wat overigens misschien wel leuk is voor degene met led verlichting in huis, de witbalans van de s4 (ik weet niet van de andere) is met mijn aquarium erg goed.
http://www.youtube.com/watch?v=bUegAeKVtxQ met TF301)
http://www.youtube.com/watch?v=PpRWFH2rpgw met S4


Vandaar dat ik voor de S4 gekozen heb. En ten opzichte van mijn oude telefoon kan ik alleen maar zeggen dat deze het erg goed doet.
Sluit me aan bij het accu gedeelte. Zoals ook in het artikel is aangegeven, juist voor de telefoon die wij kiezen is het kunnen vervangen van de accu essentieel omdat de telefoon na gebruik door ons naar de zus (of moeder) van mijn vriendin in het buitenland gaat en daar nog een paar jaar extra wordt gebruikt. En dan is het vervangen van accu en plaatsen nieuw geheugen kaartje wel zo makkelijk.
Een beetje high-end smarthone gaat tegenwoordig maar 2 jaar mee. Tegen de tijd dat de accu versleten is koopt men alweer een nieuw toestel. Daarnaast zie ik de gewone consument niet zo snel een nieuwe accu of een sd-kaartje bestellen voor in hun smartphone, dat is meer iets voor tweakers.
Zeg dat maar tegen die mensen die een tweedehands Galaxy S2, S3 of iPhone 4/4S op de kop tikken. De tijd dat telefoons maar 2 jaar meegingen is echt voorbij hoor.
De tijd dat je accu's na 2 jaar moest vervangen ook btw. De iPhone 3GS van m'n vriendin doet bijna net zo lang op z'n accu als in het begin.

[Reactie gewijzigd door RobbieB op 9 mei 2013 11:28]

Mijn punt is dat veel abbo's een looptijd van 2 jaar hebben en dat de eigenaar dan een nieuw toestel uit mag zoeken, bij Apple is dat misschien een ander verhaal vanwege de restwaarde, maar de meeste Android toestellen zijn al vervangen. Wie loopt er nu nog met de eerste SGS?
Mensen die zo slim zijn om niet in de abbonement val te trappen?

Je betaalt sowieso meer dan los toestel + los abbo en een goed toestel kan echt wel wat langer mee dan 2 jaar.

Dan kan het toch wel eens handig zijn als je er gewoon een nieuwe accu in kunt knallen.
Dat dacht ik ook, totdat ik het ging doorberekenen.
Bij een gebruiksduur van 2 jaar was mijn "speciale" verleng nu aanbieding van T-mobile maar 30 euro duurder dan een el cheapo sim only abbonement en het toestel (HTC One) los kopen.
Dus als je nu even geen 640 euro beschikbaar hebt en wel een HTC one wilt, dan kun je best verlengen. Het scheelt niet zo heel veel.

Maar aan de andere kant, dan zit je wel weer vast aan nog meer versoberde internet limieten etc.
en een lease contract bij sommige providers
Ik gebruik mijn sgs van 3 jaar terug nog dagelijks. Hij is in die drie jaar zeer intensief gebruikt waardooor die zeker gemiddeld! 3 x per dag aan de oplader heeft gehangen. Het zwakste punt en dat was al na een jaar was dan ook de micro-usb aansluiting. Deze aansluiting is toen ook vervangen maar is nu ook weer zeer brak. Accu duur is niet wat het geweest is natuurlijk maar met laden op elke aangeboden gelegenheid komt ik vrijwel elke dag nog moeiteloos door.

Het wordt wel tijd voor wat nieuws maar dat vond ik een jaar geleden en dat jaar ervoor ook al. Feit is dat ik ook van deze 3 telefoons niet heel erg enthousiast wordt. Het meest in het oogspringend is de htc one, echter kleinste scherm en geen sd-slot en matige camera doen mij niet naar de winkel rennen.

De galaxy s4 vind ik ook mooi en ik denk dat ik het nog half jaartje het uit zing tot de note 3 en dan een keuze maak. Ik vind het ook wel leuk om de sgs helemaal op te gebruiken en het beste er uit te persen met custom roms.
Voor ik mijn S4 had heb ik ook 3 jaar met de S1 gedaan.

En ik zou daar ook best even mee kunnen doen zou de s4 kapot gaan om welke rede dan ook.

Dat is gewoon nog een goede telefoon.
4.7'' = klein scherm? Dude ;-)

de camera van de one lijkt mij toch een plus, die 13mp levert noet veel meer op dan 8mp daar je bijna nooit in de ideale licht omstandigheden fotograaf speelt. Lees de review op anandtech eens, veel over de camera.
Als ik mijn gemaakt foto's op mijn huidige toestel bekijk zijn ze allemaal overdag genomen, of met flits, dan kom ik dus toch echt op de S4 uit, die in die 2 situaties toch wel het beste uit de bus komt...
Kan het niet laten toch even te reageren. Ik loop inderdaad rond met een Galaxy S (eerste generatie dus) met de allernieuwste Cyanogenmod erop gezet. Hij is zo snel, volgens mij sneller dan de S4 met de Samsung software erop. :-)
Je moet niet teveel overdrijven he ;). Het draait zeker wel goed doordat het toestel bijna identiek is aan de Nexus S maar het is zeker niet evensnel of sneller dan de S2, S3 of S4. Vooral met multitasken heeft die hummingbird het moeilijk.
Speel eens even met eens s3 of s4 want als je echt denk dat je sneller af bent, dan moet je even je roze bril afdoen ;)
Spreek uit ervaring heb dezelfde telefoon met cyanogen 4.2.1.
Ik denk niet dat dat van invloed is op de waarde op de tweedehands markt.

Sterker nog: mocht een koper nadenken over die verwisselbare batterij, dan zal dat zo gaan: ik neem die met een verwisselbare batterij en dan koop ik elders een nieuwe batterij. De prijs van de telefoon zelf moet natuurlijk wel naar beneden, want ik moet er immers een batterij bij hebben. Deze overweging heeft die koper niet tijdens de overweging van een toestel waarbij de batterij niet vervangen kan worden. Het onderwerp komt dan simpelweg niet ter sprake.

Dat je telefoon een verwisselbare batterij heeft, kan dus tegen je werken op het moment dat je hem na 2 jr wilt doorverkopen.
Ik had bij mijn oude X10 ook de batterij vervangen, 3 maanden later verlies ik mijn telefoon op wintersport.... Dus denk niet helemaal dat de telefoon veel langer mee gaat met een nieuwe batterij.
quote: dvanmaanen
Dat je telefoon een verwisselbare batterij heeft, kan dus tegen je werken op het moment dat je hem na 2 jr wilt doorverkopen.
Dan zou je toch echt denken dat je met een telefoon die geen verwisselbare batterij in het nadeel bent. Je moet immer met de tweedehands telefoon naar een servicepunt om er een nieuwe batterij in te laten zetten. Dit is naar mijn mening vele malen duurder dan even een nieuwe losse batterij op b.v. ebay aan te schaffen.

[Reactie gewijzigd door sjaool op 9 mei 2013 19:29]

ik neem die met een verwisselbare batterij en dan koop ik elders een nieuwe batterij. De prijs van de telefoon zelf moet natuurlijk wel naar beneden, want ik moet er immers een batterij bij hebben.
Je moet geen nieuwe batterij kopen, je kan -indien nodig- een nieuwe batterij kopen.
Klopt! Ik heb nog steeds een S2 en ga deze niet vervangen zolang deze nog goed werkt, ik zou niet inzien waarom aangezien de telefoon nog steeds voldoet!
Nou, ik zie dat wel in. Precies dezelfde reden waarom ik af en toe andere "onnodige" dingen doe, zoals chocolade eten, een nieuwe broek kopen of sex met een condoom heb.

Het leven zit vol onnodige dingen, maar als ze het leven leuker of aangenamer maken is daar niks mis mee lijkt me. Uiteraard is de keuze tussen al deze dingen persoonlijk en kan de een er zich meer veroorloven dan een ander.

[Reactie gewijzigd door xnpu op 16 mei 2013 16:32]

Ja dat nieuwe accu bestellen ken ik. 3500mh accu voor mijn S1, die na een maand of 2 al slechter presteerde dan de standaard 1400mh accu.
Ben het wel met tweaker2010 eens. Het is zeker een voordeel, maar wel een erg overbodig voordeel.
Wanneer langdurig gebruik zodanig is dat je verwisselbare accu's nodig hebt, betekend trouwens niet dat je smartphones met vaste accu's meteen moet afschrijven. Met accessoires als http://www.htcaccessoryst...i=237546&phone=246662 kun je ook zonder stopcontact opladen. Nadeel is natuurlijk wel het gewicht is en dat je moet laden.
Ik vind het vooral opvallend om te zien dat HTC, die bij de One X een bijna perfect scherm kon leveren, nu bij de One zo enorm de fout ingaat met de kleurtemperatuur,

De HTC One met een amoled scherm zou echt perfect zijn, mits goed gekalibreerd natuurlijk.
Ze produceren zelf de schermen niet, ze zijn daarom afhankelijk van externe bedrijven wat die willen en kunnen leveren.
Voor de One X was er eigenlijk maar 1 echt heel mooi scherm en dat was het scherm gemaakt door Acer, de twee andere waren toch iets minder.

Ik vind het jammer dat HTC met de One niet de kwaliteit van de One X kan over treffen, qua scherm dan, al denk ik niet dat je er in de praktijk heel veel van zal merken.

Om nog even over de verwisselbare accu te beginnen, mijn oude HTC Legend word nog steeds gebruikt door een familielid en gaat nog prima 2 Š 3 dagen mee op 1 laden. Ik zelf vind het ook niet belangrijk of ik de accu kan vervangen of niet.
S4 heeft geen oneindig contrast hoor. De S3 ook niet; je brightness kan maar beperkt omlaag en als je dat met andere apps verder verlaagt zie je dat hij heel donker grijs is, niet eens zo donker als m'n Desire Z op zeer lage brightness was.

Wel is het zo dat hij er toch wel verdomde goed uitziet bij hoge felheid, maar daar was die HTC ook weer niet slecht hoor!
Is het nog steeds zo als je bij vel zonlicht helemaal niks ziet ? Dat was nl bij mijn S3 wel zo.
Eenmaal als er veel zonlicht staat, zie je echt helemaal niks meer op het scherm, vandaar
ben ik weer terug gegaan naar ips scherm.
Het is dat ik niet zoveel geld voor een telefoon overheb/uit wil geven, maar het is inderdaad een (zeer) moeilijke keuze. Ik zou twijfelen tussen sony en htc. Ik vind persoonlijk een amoledscherm niet zo mooi, en ook plastic (hoe sterk ook) geeft mij een goedkoop gevoel (of het nu waar is of niet).
De 4,7 inch van de htc staat mij wat tegen, vooral omdat de telefoon practisch zo groot is als de andere twee. Maar het feit dat de sony van glas is is ook erg jammer. Het is mooi (imo de mooiste van de drie), maar ook zťťr kwetsbaar zoals gezegd.

Gelukkig hoef ik geen keuze te maken, en blijf ik bij mijn goedkope smartphone :).
Dus de batterij van de Galaxy scoort net zo goed als de HTC One zolang je hem maar niet met Vodafone gebruikt ??
Want nu heeft Tweakers het gemiddelde tussen Vodafone en Kpn genomen en is dat de reden dat de Galaxy zo slecht scoort op accuduur ?

Dit had nog wel iets duidelijker uitgelegd mogen worden want nu blijft bij mij toch de vraag hoe deze waarden zijn berekend .
Gebruik ik Telfort of Kpn dan is de accu dus uitstekend van de Galaxy , of beter dan de One ??
------
Ik zie dat het bereik van de Galaxy maar liefst 4,5 sterren scoort en die van de One en Experia maar 3 sterren.
Het bereik is ook erg belangrijk en daar scoort de Galaxy dus veel beter dan de andere 2.
Dat is inderdaad een beetje raar dat daar geen melding van wordt gemaakt in de review.

Leuk als de ene telefoon nog wel een internetverbinding in stand weet te houden en de rest niet meer.

Verder mag het kopje "design" ook wel weg in de eindbeoordeling. Dat is gewoon een te subjectief criterium om in de eindscore op te nemen.
Er staat nergens dat ze het gemiddelde nemen? Volgens mij hebben ze de accu test voor alle 3 de telefoons overnieuw gedaan en hebben ze bij de SGS4 alleen maar de resultaten van het KPN kaartje genomen hoor?
Ben van de HTC Titan naar de HTC ONE gegaan, maar het bereik van de One is vele malen beter. Woon op dit moment in n gehucht in Duitsland, had daar met mn Titan eigenlijk zeer weinig tot geen ontvangst met de ONE toch altijd 3 of 4 streepjes (van de 5) dus t bereik is wel degelijk goed!
Tja, de Sony is maar liefst § 100 goedkoper dan de andere 2, dat lijkt mij ook een zeer belangrijk overwegingen punt voor een eventuele aanschaf.
Lijkt er ook op dat dat impliciet wordt meegenomen, de Xperia Z scoort overal net iets minder (hoewel die paar tiende seconden bij het laden van dingen niet doorslaggevend zal zijn), maar wordt toch als gelijk beoordeeld.
Er schijnt daarintegen wel een patch aan te komen die het toestel meer responsive moet maken en een betere accu duur moet geven. Daarnaast ook een tool om eht scherm te kunnen calibreren.
Verder vind ik dat in het videoreview de sony xperia z wel erg onderbelicht wordt t.o.v. de s4 en one. Veel wordt buiten beschouwing gelaten. Het komt op mij over als een niet helemaal eerlijke vergelijking. Bijvoorbeeld in de conclusie wordt de 'goed uitgewerkte fotosoftware' van de one genoemd en bij de sony enkel de waterdichtheid en design, terwijl de fotosoftware van de xperia de user juist naar mijn idee de meeste mogelijkheden geeft. Veel in te stellen wanneer dit gewenst is en makkelijk goede foto's maken met de superieur automatisch. Ook de nuttige apps van sony, maar in tegenstelling tot de andere UI's niet de overmaat aan onzin van de fabrikant zelf mis ik.

[Reactie gewijzigd door masterjorie op 9 mei 2013 09:26]

Misschien niet helemaal eerlijk, maar wel veelzeggend. In vergelijking met de One en de S4 heeft de xperia Z in mijn beleving gewoonweg barweinig te melden, want laten we eerlijk zijn, met uitzondering van zijn waterdichtheid heeft hij toch niet echt onderscheidende features. In directe vergelijking laat hij qua scherm (kijkhoeken), accuduur en duurzaamheid / kwetsbaarheid (alles van glas) bovendien flink te wensen over, om over speakerkwaliteit nog maar te zwijgen https://www.youtube.com/watch?v=MvL40kh_VZo . In dat kader vind ik het nog niet eens zo onterecht dat hij ietwat onderbelicht wordt. Ik vraag me eigenlijk sowieso af wat de Z in deze shoot-out te zoeken heeft, wat mij betreft gaat het in het high-end segment echt tussen de One en de S4. Dat de Z 100 euro goedkoper is zegt al genoeg.
De xperia z is helemaal niet zo kwetsbaar als jij denkt : http://www.youtube.com/watch?v=aCP_mHdPo8I
Dat dragontrail glas, waar in deze review niks van vermeld wordt, kan beter tegen schokken dan gorilla glass. Daarnaast is de xperia z nog eens extra duurzaam omwille van de waterdichtheid.

En het zal wel zijn dat de htc one luider is, het toestel heeft dan ook 2 speakers die ook nog eens recht naar de camera gericht zijn. De xperia z zijn speaker is naar de zijkant gericht, waardoor het nog stiller lijkt dan het is. Ik twijfel zelfs of er nog water in die speaker zit, want in het echt is hij luider en daarmee ook luid genoeg. En qua kwaliteit zijn ze beide even zuiver.


Ze hebben trouwens de contrastwaardes gebruikt van hun eerdere reviews. Een contrast van 664 van de xperia z klopt niet, dit contrast ligt boven de 1000. Op xda werd gemeld dat de eerste displays van mindere kwaliteit waren en dat ze een nieuwe meting hadden gedaan met de nieuwe displays. Enkel de kijkhoeken zijn niet goed, wat deels door opticontrast komt. Het feit dat er een grijze interface gebruikt wordt helpt ook niet in het kijkhoekverhaal.
De ZL heeft trouwens hetzelfde display als de Z en werd later gereviewed door alle sites en had een hogere contrast waarde. Hier staat de meting van de ZL http://robail.blogspot.be...-zl-review-off-bench.html

Als laatste geeft de browser test een verkeerd beeld. Op de htc one en galaxy s4 is chrome niet de standaard browser en op de xperia z wel. We weten allemaal dat chrome, vreemd genoeg, niet zo snel is als de standaard android browser.

De xperia z behoord dus wel degelijk in het high end segment. Enkel de cpu is een fractie sneller op de andere en de speakers zijn wat luider op de one.

Trouwens ook vreemd dat de bouwkwaliteit zo geprezen wordt van de htc one. Het internet staat vol van meldingen waarbij de htc one met "zero gap structure" vol gaps zit.

[Reactie gewijzigd door Infinity88 op 9 mei 2013 14:24]

Als laatste geeft de browser test een verkeerd beeld. Op de htc one en galaxy s4 is chrome niet de standaard browser en op de xperia z wel. We weten allemaal dat chrome, vreemd genoeg, niet zo snel is als de standaard android browser.

Dan had Sony ook gewoon een stock browser mee moeten leveren ipv Chrome?
Chrome gaat zowiezo in de nabije toekomst beter zijn. De prestaties zijn onlangs blijkbaar al verbeterd http://arstechnica.com/ga...-fast-as-google-promises/

En daar gaat het trouwens niet om of ze het wel of niet moeten meeleveren. Het gaat er om dat dit vermeld moet worden, welke browser en welke versie ze hebben gebruikt. Dit klinkt misschien ondankbaar, want de review is over het algemeen wel goed.
Dat hebben ze toch ook.

Alleen Chrome is de standaad browser, dus Tweakers had best gewoon de oude browser kunnen gebruiken om de test gelijk te trekken
En waarom testen ze niet het met handschoenen besturen met de s4 ik zag het in me menu staan maar kon geen handschoen vinden...:(
Draadloos laden volgens mij ook niet mogelijk met de one of xperia z.

[Reactie gewijzigd door jappiejaap op 10 mei 2013 21:19]

Quote : "Tussen alles wat hij heeft, ontbreekt echter een feature in de S4: een fm-radio. De One en Xperia Z hebben die wel, maar Samsung heeft hem weggehaald. Een onbegrijpelijke keuze; niet iedereen heeft de databundel om via het internet naar de radio te luisteren."

Ik heb een FM-radio op mijn Galaxy S3 zitten maar heb die nog nooit gebruikt. Het toestel heeft een micro-SD kaartlezer (die de HTC One niet heeft-) waardoor je gedownloade muziek simpelweg op een micro-SDXC kaart van maximaal 64 GB kunt zetten.

Een databundel heb je daar niet voor nodig.
@Pinata : Ik geef daarmee enkel aan dat lang niet iedereen naar die radio luistert aangezien smartphones veel meer mogelijkheden tot het afspelen van geluid hebben. En noem me geen "knulletje", ik ben waarschijnlijk een stuk ouder dan jij.

Je bekritiseerd mij van neerbuigend gedrag en doet zelf exact hetzelfde.
Daar kun je toch geen voetbalwedstrijd mee luisteren in de trein. Hij mist het, is dus een nadeel!
Gewoon TuneIn Radio gebruiken.
Ik heb een FM-radio op mijn Galaxy S3 zitten maar heb die nog nooit gebruikt. Het toestel heeft een micro-SD kaartlezer (die de HTC One niet heeft-) waardoor je gedownloade muziek simpelweg op een micro-SDXC kaart van maximaal 64 GB kunt zetten.

Een databundel heb je daar niet voor nodig.
De Xperia Z en Samsung S4 hebben standaard 16GB en daarvan is waarschijnlijk een beperkt deel beschikbaar voor App-opslag. Apps worden steeds groter en ik zie steeds meer updates langskomen die in de tientallen MB's lopen. Zelfs al zet je foto's en muziek op de SD-kaart, dan nog kan opslagruimte een probleem zijn. Zelf heb ik na een jaar op de 16GB One S (6GB App-opslag) nog minder dan 1GB app-opslag over en ik ben echt niet zo fanatiek daarmee (geen zware games bijv.)

De HTC One heeft standaard 32GB en zal wat dat betreft minder snel tegen grenzen oplopen. Die 32GB-versie krijg je overigens voor dezelfde prijs als een 16GB S4.

Het nut van een micro-SD lezer is toch echt beperkt. Maar weinig apps kunnen op de SD-kaart worden geÔnstalleerd. Op mijn Note 10.1 lijkt die mogelijkheid zelfs helemaal niet te bestaan, tenzij ik het apparaat root en vervolgens doe geloven dat de sd-kaart de standaardopslag is. Dat is niet voor iedereen weggelegd. Ik vermoed dat het bij de S4 ook zo is.

Op de Note 10.1 kan ik ook niet instellen dat apps hun gebruikersbestanden automatisch op de sd opslaan. Het is zelfs zo erg dat sommige programma's de externe sd-kaart niet eens kunnen zien bij het openen van een bestand.

Dus voor muziek en foto's heeft een externe kaart voor de gemiddelde gebruiker wel zin. Maar voor apps en gewoon gebruik heeft groter intern geheugen de voorkeur. Wat foto's betreft een kleine indicatie. Op mijn 16GB One S heb ik na een jaar gebruik 2,73GB aan foto's en video. En ik maak echt veel foto's (zit nu op 1406 foto's, gemiddeld bijna 4 per dag).
En stel je voor je komt op teveel foto's dan kun je er ook wel veel vanaf halen 50% is echte onzin. 25% zijn dubbel geschoten foto's om zeker te zijn dat het goed is.

Dus daadwerkelijk heb jij na 1 jaar 350 foto's genoemen die noemenswaardig zijn en de rest kan al gewoon weg.
"Het nut van een micro-SD lezer is toch echt beperkt. Maar weinig apps kunnen op de SD-kaart worden geÔnstalleerd."
...
"Maar voor apps en gewoon gebruik heeft groter intern geheugen de voorkeur. "

Bij mij zijn het niet de apps zelf die de ruimte in beslag nemen, maar data (dictionaries/kaarten) die door deze apps gebruikt worden. Dat zijn snel al een paar Gb en die staan dus netjes op SD en niet op de beperkte hoeveel interne flash. Intern is er nog 8GB van de 10Gb vrij, op de SD kaart is zo'n 18 GB. Bijkomend voordeel is dat deze data al sinds mijn G1 van telefoon naar telefoon mee verhuist (wat ook als nadeel heeft dat er rommel opstaat :).

Alhoewel 32GB wel voldoende is in een telefoon, komt er hier vooralsnog geen telefoon in die geen SD kaart support heeft.
Het nut van een micro-SD lezer is toch echt beperkt. Maar weinig apps kunnen op de SD-kaart worden geÔnstalleerd.
Daar sla je de plank toch echt volledig mis, net of je de ruimte alleen nodig hebt voor Apps 8)7

Wat dacht je van video's, Foto's en mp3 bestanden, dat zijn juist de zaken waarvan je geheugen vol raakt, van die paar honder mb van Apps maakt niemand zich druk

Sowieso als je jouw telefoon als MP3 speler gebruikt, is een micro SD slot gewoon een must!
Een apk is niet zo groot maar hij bedoeld denk ik meer de data van apps en dat kan behoorlijk oplopen. Met name als je een paar mooie games installeert. Zo heeft Need for speed al 2GB nodig en kan deze daar de externe SD niet voor gebruiken. Mijn dropbox maakt soms ook weleens cache bestanden van gigabytes en ook Spotify kan alleen maar muziek op de interne SD downloaden. Ik heb zelf een Galaxy Note 2 en ervaar dit toch wel als een nadeel.
Ik heb al regelmatig de melding 'geheugen vol' gehad en dan kan ik geen app meer installeren voordat ik ga opruimen.
Gelukkig vraagt de camera of je foto's video's wil opslaan op de externe SD dus dat is het probleem van opslag ook niet.
Alleen als je een custom rom erop zet en je garantie verliest zijn er meer mogelijkheden.

Ik heb er een 64GB microSD waar ik geen app data op kan zetten wat ik toch erg jammer vind. Het is niet mogelijk om meerdere mooie grote games te installeren, ook nog eens slecht voor de game verkoop in de Play store.

[Reactie gewijzigd door Zybertweak op 17 mei 2013 18:55]

[...]

De Xperia Z en Samsung S4 hebben standaard 16GB en daarvan is waarschijnlijk een beperkt deel beschikbaar voor App-opslag. Apps worden steeds groter en ik zie steeds meer updates langskomen die in de tientallen MB's lopen. Zelfs al zet je foto's en muziek op de SD-kaart, dan nog kan opslagruimte een probleem zijn. Zelf heb ik na een jaar op de 16GB One S (6GB App-opslag) nog minder dan 1GB app-opslag over en ik ben echt niet zo fanatiek daarmee (geen zware games bijv.)

De HTC One heeft standaard 32GB en zal wat dat betreft minder snel tegen grenzen oplopen. Die 32GB-versie krijg je overigens voor dezelfde prijs als een 16GB S4.

Het nut van een micro-SD lezer is toch echt beperkt. Maar weinig apps kunnen op de SD-kaart worden geÔnstalleerd. Op mijn Note 10.1 lijkt die mogelijkheid zelfs helemaal niet te bestaan, tenzij ik het apparaat root en vervolgens doe geloven dat de sd-kaart de standaardopslag is. Dat is niet voor iedereen weggelegd. Ik vermoed dat het bij de S4 ook zo is.

Op de Note 10.1 kan ik ook niet instellen dat apps hun gebruikersbestanden automatisch op de sd opslaan. Het is zelfs zo erg dat sommige programma's de externe sd-kaart niet eens kunnen zien bij het openen van een bestand.

Dus voor muziek en foto's heeft een externe kaart voor de gemiddelde gebruiker wel zin. Maar voor apps en gewoon gebruik heeft groter intern geheugen de voorkeur. Wat foto's betreft een kleine indicatie. Op mijn 16GB One S heb ik na een jaar gebruik 2,73GB aan foto's en video. En ik maak echt veel foto's (zit nu op 1406 foto's, gemiddeld bijna 4 per dag).
De zin van zo'n SD kaart is dan toch dat je 0 mb van die interne opslag hoeft te vervuilen met muziek, films/series en meer zodat je die 100% kan aanwenden voor apps(die idd steeds lomper en groter worden)?

ie. je hele interne opslag is app opslag, ipv enkel die 6gb?
Ik kies toch voor de Nokia Lumia 920
Triest dat je hier allemaal -1 voor moet krijgen. Het is hoogstens irrelevant.
Voor een Android-toestel zou ik zelf ook wel voor de S4 gaan denk ik (al is een S3 ook nog wel interessant), maar toch blijf ik liever bij WP8.

Valt trouwens wel op dat de Camera die bij de One zo geroemd werd bij de launch, wel even heftig door de mand valt in deze vergelijking (al moeten we nog wel zien hoe deze performed tegen vergelijkbare megapixels om te kijken of bij een hogere resolutie de techniek wel mee kan komen).

Verder is het natuurlijk een hele suggestieve titel. Alsof andere platformen of telefoons geen titanen zijn.

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 9 mei 2013 18:35]

De titel is inderdaad slecht. Zeker als je in ogenschouw neemt dat bij de batterijtest de iPhone dik koploper is, maar de 3 telefoons hier niet mee worden vergeleken.

Sense weerhoudt me er overigens van om een One te kopen (of enige andere HTC telefoon), terwijl ik het qua hardware grote fan ben van het bedrijf.
Waarom triest dat hij er een -1 voor krijgt? het voegt toch echt totaal niks toe om alleen te roepen dat je voor een Lumia 920 gaat?

kom dan op ze minst met wat argumenten, want nu heeft het totaal geen nut of reden om dat te gaan noemen
Ik mis de OPPO Find 5 die vele malen goedkoper is en zich kan meten met deze grote jongens. :P

[Reactie gewijzigd door sn33ky op 9 mei 2013 08:57]

Als Arnoud die nu al mee had genomen, had niemand zijn review van volgende week meer gelezen ;) . Maar de OPPO Find 5 (en de Xiaomi Mi-Two)is inderdaad een interessant alternatief, zeker op het moment dat die ook via officiŽle verkoopkanalen te verkrijgen is in Nederland (dus incl. garantie en service). Ik ben alleen benieuwd hoever de prijs via deze verkoopkanalen nog onder de prijs van de XZ komt te liggen, want dat is toch het belangrijkste concurrentiepunt vergeleken met de 3 toestellen uit deze vergelijking.
Dat was bij mij ook de eerste gedachte toen ik dit filmpje keek! Vind de Find 5 verreweg het mooiste toestel van allemaal.
Inderdaad!!!
Ik heb trouwens mijn Find 5 vergeleken met in de winkel liggende xperia z en S4 en one.
Bij de xperia z heb ik nog keer gechecked of ik echt wel de goede telefoon voor me had....

[Reactie gewijzigd door Haas_nl op 9 mei 2013 12:08]

Helemaal mee eens, de one vind ik de beste.
Maar let wel!
De experia Z is meer dan 100 euro goedkoper!
1 2 3 ... 8

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Populair: Desktops Samsung Smartphones Sony Microsoft Apple Games AMD Consoles Politiek en recht

© 1998 - 2014 Tweakers.net B.V. Tweakers is onderdeel van De Persgroep en partner van Computable, Autotrack en Carsom.nl Hosting door True

Beste nieuwssite en prijsvergelijker van het jaar 2013