Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 4464 reacties

De winnaars!

Update 13-12-2012

De Sinterklaasactie mag met recht een succes worden genoemd. Dit artikel met alle prijzen was tot nu toe al goed voor meer dan een half miljoen views en ruim 4.200 reacties. In totaal hebben er ruim 34.000 tweakers meegedaan aan de actie en hebben we een hoop lurkers kunnen overhalen toch maar eens een account aan te maken. In een paar dagen tijd werden er bijna 5000 nieuwe accounts gemaakt. Mede dankzij de Sinterklaasactie zijn we bovendien inmiddels de grens van 450.000 geactiveerde accounts gepasseerd.

Al met al kunnen we maar liefst 145 tweakers blij maken met een prijs. Deze winnaars zijn via de ORDER BY RAND()-functie van MySQL totaal willekeurig geselecteerd en daarna aan een van de beschikbare prijzen gekoppeld. Voor het gemak zijn de winnaars in het overzicht hieronder met hun username op alfabet oplopend weergegeven. De winnaars zijn per mail geïnformeerd dat ze een prijs hebben gewonnen.

Winnaars Sinterklaasactie 2012 per registratiejaar Omdat we vermoeden dat er mensen zijn die graag willen weten of de beschikbare prijzen wel een beetje eerlijk zijn verdeeld, hebben we gekeken naar wanneer de winnaars zich hadden geregistreerd. Voordat de prijzen werden verdeeld hadden we uiteraard al gecontroleerd of er geen winnaars tussen zaten met clone-accounts. Dit heeft één gebruiker zijn prijs gekost :) Van de resterende winnaars blijken er zestien op 5 december hun account te hebben gemaakt, alle andere winnaars in de maanden of jaren ervoor.

De winnaars:

McAfee Total Protection 2013 boxed [McAp] Jay
ESET NOD32 Antivirus allure
ESET Mobile Security Andr
ESET Smart Security armandmegens
ESET Mobile Security BasBouwens
ESET Mobile Security Batcompu
ESET Smart Security bigbadbass
ESET NOD32 Antivirus blade08
Samsung Optical Smart Hub SE-208BW zwart BobOldeHampsink
ESET NOD32 Antivirus brainovic
ESET Smart Security Brikkah
ESET Smart Security Budg
ESET Mobile Security bussc067
Kaspersky Internet Security 2013 Chillem.nl
Medion LIFE P62024 iPhone-autoradio ChrisWalraven
Lenovo IdeaPad Z580-M81G4MH Cobesz
TP-Link TL-WDR4300 Cobra177 NL
Gigabyte GA-H77-DS3H Conscript
Microsoft Windows 8 Pro CoreTex
ESET Smart Security cxavier
ESET Mobile Security de_pizzaboer
ESET Mobile Security dmotion
ESET NOD32 Antivirus Doekie19
Intel Pentium G630 boxed Dronium
McAfee Total Protection 2013 boxed DST990
ESET Mobile Security E65
ESET Smart Security Eiddur
ESET NOD32 Antivirus Elnacho
Sony Reader PRS-T2 + leeslampje Emtiebie
Lenovo M1730 erhan_c
ESET NOD32 Antivirus erikdeboer1
McAfee Total Protection 2013 boxed Eskimo0O0o
ESET Smart Security eugenweij
ESET NOD32 Antivirus F-as
McAfee All Access 2013 boxed FamilieBosgraaf
ESET Mobile Security FatboyPunk
LG IPS237L zwart fdjr
ESET Mobile Security Fekke
ESET Smart Security FHJ
Linksys Universal Media Connector WUMC710 FIFA
ESET NOD32 Antivirus Forza me
MSI Z77A-GD65-moederbord GabberKooij
Microsoft Windows 8 Pro Glashelder
ESET NOD32 Antivirus groenkenner
ESET Mobile Security gumbal696
McAfee Total Protection 2013 boxed handy112
ESET Mobile Security hardware_dre
ESET NOD32 Antivirus IAMsterdam
ESET Mobile Security iLogipech
LaCie RuggedKey 16GB oranje Ireyon
ESET Smart Security ITMON
Sony Walkman NWZ-B152F 2GB zwart Iwan1976
LG IPS237L zwart j-do
ESET Mobile Security j0ss0r
Sony Vaio-bluetooth-muis VGP-BMS20/B zwart J2N
ESET Smart Security janolie
McAfee All Access 2013 boxed jap2slow
ESET Mobile Security jarrin
ESET Smart Security Jasps
Sony MDR-ZX300 zwart Jeffrey0416
D-Link DIR-865L Jeffroiscool
D-Link DIR-865L Jeroen10
Tweakers-pretpakket JeroenH
TP-Link TL-WDR4300 jeroentjo
ESET NOD32 Antivirus Jobbie
Kaspersky Internet Security 2013 joebar2003
Samsung Optical Smart Hub SE-208BW zwart Johnson!
ESET NOD32 Antivirus JustaMarc
ESET Smart Security JWMTel
LG ND8520 zwart Kentsfield
Microsoft Windows 8 Pro KillerX42
Sony Vaio-bluetooth-muis VGP-BMS20/B zwart klapstoeltjuh
Panasonic-onderwatercamera HX-WA20 wit Koenders
McAfee All Access 2013 boxed KoosKieper
ESET NOD32 Antivirus kowlier
Intel Core i5 3570K boxed kraz247
ESET Smart Security krvabo
ESET Smart Security lagunaloire
ESET Mobile Security loonj05
ESET NOD32 Antivirus luit|IA
Panasonic DMC-SZ5 zwart Mach
ESET Smart Security MacPro19
ESET Smart Security MadMac
ESET Mobile Security marcus_w
Tweakers-pretpakket Marf_NL
James Bond Blu-Ray Collection Box mark1541
Samsung 840-serie 120GB Masco
Tweakers-pretpakket MAZZA
Samsung 840-serie 120GB MDadm
ESET NOD32 Antivirus mibe90
ESET NOD32 Antivirus MrJay
ESET Smart Security MSI2
ESET Smart Security Ndrangeta
ESET Smart Security neeecht
McAfee Total Protection 2013 boxed Negaiido
ESET NOD32 Antivirus niek1991
LG IPS237L zwart Nivado
Nikon Coolpix P7700 zwart osc4r
ESET Mobile Security pextrot
Samsung Optical Smart Hub SE-208BW zwart pgrashof
Sony Handycam DCR-SX65E zilver Phoenix359
ESET NOD32 Antivirus pinman
ESET NOD32 Antivirus Pirows
Kaspersky Internet Security 2013 Reflucy
McAfee All Access 2013 boxed Remco Stoks
ESET NOD32 Antivirus Rick-Jan
HTC One X+ 64GB zwart Rickown
LaCie RuggedKey 16GB oranje robbinonline
LaCie RuggedKey 16GB oranje Roeland007
Asus Republic Of Gamers Vulcan ANC PRO rpcdv
Linksys Smart Wi-Fi Router AC1750 EA6500 Ruud0209
ESET NOD32 Antivirus rylfas
McAfee All Access 2013 boxed Ryudo
ESET NOD32 Antivirus sambalgeit
Toshiba AT300SE Sandien
ESET Smart Security securitymayo
Microsoft Windows 8 Pro ShwTime
Corsair-pakket sjeeke
ESET Mobile Security snicks
ESET Mobile Security tcctcc
Kaspersky Internet Security 2013 TeGek
Medion Akoya P6815-laptop TeQ99
ESET Smart Security Thamell
Intel Pentium G620 boxed thatanas
ESET Mobile Security The Dutch Dude
ESET NOD32 Antivirus timonland16
ESET Mobile Security tinus1234
Kaspersky Internet Security 2013 Tinusmanus
ESET NOD32 Antivirus TlighT
ESET Smart Security tomharcore
Tweakers-pretpakket Trubo
ESET Mobile Security TrueChaoZ
LG 47LM760S Underkoffer
Microsoft Windows 8 Pro Vaal
ESET Mobile Security venderree
ESET Smart Security Vincm
ESET Mobile Security Vipertje007
ESET NOD32 Antivirus VLHOFMAN
Tweakers-pretpakket walphie
ESET Mobile Security wouterbrevet
ESET Smart Security Xi-s
ESET Smart Security Yogi45
HTC Windows Phone 8X zwart yonathan
Synology Disk Station DS212J Ysabeau
Samsung 840-serie 120GB zelazny

Door Wilbert de Vries

- Hoofdredacteur

Wilbert was tussen 2007 en augustus 2015 hoofdredacteur van Tweakers. In die tijd heeft hij de redactie en het merk Tweakers enorm zien groeien, zowel in bezoekers en bereik als pageviews en onderwerpen waar Tweakers over schrijft.

Volg Wilbert op TwitterVolg Wilbert op Google+

Reacties (4464)

Reactiefilter:-1446404452+14357+223+34
Moderatie-faq Wijzig weergave
1 2 3 ... 422
Van de resterende winnaars blijken er zestien op 5 december hun account te hebben gemaakt, alle andere winnaars in de maanden of jaren ervoor.

Hoe is na te gaan dat deze gebruikers geen clone account gebruiken (op andere naam, via een ander ip adres)? Deze accounts zijn op de dag zelf aangemaakt.... Zou het niet logischer zijn om accounts, die zijn aangemaakt nadat de wedstrijd gestart is, niet te laten meedingen naar de prijzen? Dit om eventuele 'fraude' te voorkomen... Spijtig voor personen die al vele jaren een account hebben en met dit ene account mee hebben gedaan.
Echt een vette actie, ook tof van alle betrokken bedrijven!
Nu maar duimen ;)

En gefeliciteerd met de awards, hebben jullie echt verdiend!

[Reactie gewijzigd door Kaasbroodje op 5 december 2012 07:07]

Ik ben 10 jaar geleden door iemand op Tweakers website gekomen door pricewatch. Door mijn pc interesse die ik toen had is Tweakers langzaam aan een soort bijbel voor me geworden ;)

Het eerste wat ik doe wanneer ik uit bed kom is de laptop aanzetten en gelijk naar Tweakers gaan en alle nieuwsberichten lezen en alle reacties van de medetweakers.

Als ik pc hulp nodig heb gebruik ik meestal maar 2 dingen : Google en Tweakers.

Als ik me verveel, ik ga naar Tweakers.
Als mensen pc advies willen hebben van mij, ik gebruik het Tweakers forum en pricewatch.

Kortom ik ben al ongeveer 10 jaar verslaaft aan Tweakers en hoop dat Tweakers het nog vele jaren mag volhouden met toenemende leden en meer waarderingen zoals website van het jaar achter elkaar.

Als ik heel eerlijk ben, vindt ik Tweakers VEEL interessanter dan het (bijv.8 uur) nieuws. Daar gaat het alleen maar over moord en doodslag en slechte crisis. Daar naar kijken of luisteren wordt je depressief van als je dit elke dag ziet :'(

Bij Tweakers is het vaak over vooruitgang van hardware of software. Zo nu en dan lees je wat over gestolen goederen, zelfmoord in fabrieken, patent oorlogen. Maar het positieve nieuws blijft de overhand houden, ga zo door. (heel af en toe stuur ik wel eens newssubmitjes door)

Wat ook mag gezegt worden is dat de kwaliteit van het forum maar ook de website van goede huize is.
Al was het tot voor kort dat de vernieuwing van de website tot grote problemen leidde tegenover de community. Naar de community is goed geluisterd en zodoende zijn er flinke positieve aanpassingen aan de website toegevoegt.

Ik zou wel willen concluderen dat door bijv. Tweakers Pricewatch, winkels en fabrikanten juist meer zijn gaan verkopen mede door het gebruikers gemak maar ook door de (gebruikers) reviews worden producten aangeprezen of juist afgekraakt.
Dit geld niet alleen voor de producten, maar ook voor winkels. Als deze te laat leveren of niet leveren, slechte klanten service hebben en je bent er de klos van, dan kan je deze informatie terug lezen bij Shopreviews.

Zo zie je maar wat voor een macht internet of een pc community/prijsvergelijker voor impact kan hebben.

Kortom Tweakers.net ik sta er mee op, maar ik ga er ook mee naar bed _/-\o_

Bij deze wil ik me ook aanmelden voor de actie van Sint Tweakolaas

[Reactie gewijzigd door aliberto op 6 december 2012 08:45]

probeer je nou zo extra kans te maken op een prijs? als het goed is worden die random verdeeld.

anyway; ik vond het wel een moeilijke prijsvraag maar ik denk dat ik nu wel op het goede vinkje geklikt heb :)
Probeer je door te slijmen meer kans te maken? Ik denk niet dat het lukt :+
Al heb je natuurlijk wel gelijk.
Je hebt helemaal gelijk, alle PCs, laptops, camea's, SD kaarten, TV en randapparaten die ik de afgelopen jaren gekocht heb zijn gekozen via tweakers.net. Reviews en recenties lezen, specs vergelijken en dan de boel samen rapen en de beste deal bij een betrouwbare winkel selecteren.
Dat werkt zo goed, dat ik eigenlijk niet goed zou weten hoe ik dit moet doen als tweakers.net er niet zou zijn, stom eigenlijk h, het is gewoon inderdaad zoals je zegt een soort basis onderdeel van internet geworden, net zoals google en nu.nl dat voor veel mensen zijn.
Tweakers heeft zeker iets gaafs gedaan! :D
Erg gaaf dat Tweakers zoveel moeite doet om zijn bezoekers te danken, en het voor elkaar krijgt dat al die partners meedoen!

Tweakers, Asus, Cisco, Corsair, D-Link, HTC, Intel, Kaspersky, LaCie, Lenovoshop, LG, Logitech, McAfee, Medionshop, Microsoft, MSI, Nikon, Panasonic, Samsung, Sony, Synology, Toshiba en TP-Link

Bedankt! _/-\o_
Zo is het!

Ook al heb je nog niet gewonnen is het toch alvast tijd om "Yes Bedankt!" te roepen naar Tweakers en de deelnemende partners.

Mooie actie!
En terecht toch? Het is een prachtige community, verdiend gewonnen, en dan ook nog eens tof om te zien dat een actie als deze op touw wordt gezet.

Yes Bedankt!
Amen to that!

Heel erg mooi geregeld allemaal, en hopelijk val ik nu voor de 1e keer in me leven in de prijzen :+ (Buiten die keer dat ik 10 hele euros won met een kraslot) :P
Ik mis alleen de optie, nee ik wil geen prijs winnen :).

Maar ach he, van mij mogen ze al suilten des te meer kans dat ik maak :).
als je niet mee wil doen vink je het gewoon niet aan, alleen is er geen optie om je stem weer weg te halen wat mischien als nadelig beoordeeld kan worden. In het geval dat je onverhoopt wint ben je de klos en zul je de prijs moeten accepteren. :+
Volgens mijn exacte schattingen hebben van de 11.724 stemmers ongeveer zo'n beetje precies 100% ervan op 'Ja' gestemd. O-)

Voorlopig is de kans 1 op de 11.724 (en dt 73x! -> aantal prijzen).
+/- 0,6% winkanst.. ik zie me huidige SE C902 al vervangen worden door een HTC One X+ / WP 8X 8-)
GS88 is snel in rekenen en getallen,
en hij ziet helaas met elke stem zijn winkans omlaag knallen.
Sint en Piet zijn niet zo goed in tekenen,
maar wie ging op 6 december nog op cadeaus rekenen?
Dit is een leuke extra actie,
en daarom post ik ook een positivie reactie.
Het is nog even spannend voor GS88,
of hij volgende week als laatste lacht.


Hopelijk maak ik ook nog een kansje,
want bij een prijs maak ik een bescheiden vreugdedansje.
Die komt dan niet op Joetjoep,
anders is het zo schrikken voor de Tweakers groep.
Haha idd maar helaas is het inmiddels al naar 0.3% gezakt (73/20000*100%) :P
Mierenneukerij:

Je vergeet te corrigeren voor een kleinere poel omdat iedereen maar n prijs kan winnen.

(Als ze de prijzen verloten in de huidige volgorde) is de kans dat je de Asus Republic Of Gamers Vulcan ANC PRO wint maar 1/22.585. De kans dat je de LG ND8520 zwart wint is vervolgens 1/22.584.

Dus de kans dat je wint is gelijk aan de som van het 1 / (aantal deelnemers - reeds vergeven prijzen)

oftewel : p = 1/22.585 + 1/22.584 + .. + 1/22.512 = 0.3238%
Het is zelfs makkelijker:

er zijn 73 prijzen, en die verdeel je over x (zeg 50k) mensen, die er ieder max 1 kunnen krijgen.

Dan hebben 73 van de 50k mensen een prijs. Als je bij de 50k hoort, is de kans 73/50k =~ 1/7 % (p = 0.00146)

Natuurlijk werkt statistiek dan wel weer zo dat je met jouw manier van uitrekenen op exact hetzelfde antwoord zal uitkomen. Alleen is de berekening wat omslachtiger.

De kans op een bepaalde prijs is dan wel weer moeilijker, en afhankelijk van volgorde van verloting. Je moet dan nl alle prijzen die ervoor verloot zijn niet gewonnen hebben. De exacte berekening hiervan laat ik graag over aan de liefhebber :)

[Reactie gewijzigd door NomoDigger op 6 december 2012 00:06]

Die exacte berekening laat ik ook aan mij voorbij gaan.
Duidelijk is dat er in ieder geval 73 mensen kans maken op een prijs!


Winst website van het jaar is weer meer dan verdient! En daarom danku Tweakers-Sinterklaas!
ja nee he. Iedereen maakt kans op een prijs, niet enkel 73 mensen! :9
De kans dat je wint neemt dan juist af omdat de poel met mensen met -1 gaat maar de poel met te winnen items ook -1. dus minder items voor dezelfde aantal mensen -1 ;)
Incorrect. De kans op elke prijs is gelijk en gelijk aan 1 gedeeld door het aantal deelnemers. Wat je vergeet is dat als je een van de reeds vergeven prijzen gewonnen hebt je geen kans meer maakt op de volgende prijs. Pas op het moment dat er prijzen vergeven zijn aan anderen dan jij kun je stellen dat de kans toeneemt.

De fout die je maakt is dus ervan uitgaan dat je die eerste prijzen niet gaat winnen maar die gebeurtenis heeft natuurlijk ook een bepaalde kans.

Edit:
Om het nog iets inzichtelijker te maken. De kans dat je een van de 73 prijzen wint is 73 gedeeld door het aantal deelnemers. Gegeven dat je bij de 73 zit is de kans op een bepaalde prijs 1/73. Vermenigvuldig deze kansen en je komt ook op 1 gedeeld door het aantal deelnemers.

[Reactie gewijzigd door schizo83 op 11 december 2012 13:56]

Haha idd maar helaas is het inmiddels al naar 0.3% gezakt (73/20000*100%) :P
en inmiddels 21.534 Niettemin. Leuke aktie.
stuk betere winkans dan de gemiddelde loterij dus ;-)
ooohh tweakers-Kerstman ...
ik kan HEEL HARD Yes Bedankt reopen, hoor!
Tweakers, terecht gewonnen :)

ook een mooie actie!
Helemaal mee eens.
Heb al zoveel informatie van Tweakers geplukt. }>
Nee, het is tweakers-Sinterklaas!
Een beetje eerbied voor de gulle gever, graag... :P
Danku sinterklaasje,
de kansen zijn natuurlijk niet superhoog, maar de kans dat je mogelijk iets wint maakt het al leuk.
Daarnaast worden enkele mensen heel gelukkig.
Bedoel je niet de tweakerstman?
Beter dan de Staatsloterij EN goedkoper... ;)
Dat is niet waar, jackpot dan heb je zeker gelijk(maar staat niet in verhouding met nod32 pakketje als prijs :P ), maar om prijs te krijgen is 1 op 5 bij de Staatsloterij. Hier op tweakers is dat 1 op +-200. Factor van 40 minder kans op prijs bij tweakers dan Staatsloterij.

Over de kosten valt dan weer niet te twisten. :D

Edit/
Misschien heb ik ongelijk en heb je zelf nog meer kans op prijs bij Staatsloterij dan 1 op 5. Volgens hun is het 1 op 2 kans.

https://www.staatsloterij...mp;pagename=StaatsWrapper

[Reactie gewijzigd door mad_max234 op 6 december 2012 21:43]

Bij de staats(k)loterij heb je een goede kans op negatief resultaat: je wint 5 euro met je oudejaarslot van 30 euro...

Hiep hoi, we hebben 1 op 2 kans om te winnen!
Altijd 50% kans: je wint, of je wint niet :z
Hoe komen jullie eigenlijk op 73 prijzen? Alleen bij Software zijn er al 95 spullen te verdelen.
25x ESET NOD32 Antivirus
25x ESET Smart Security
25x ESET Mobile Security
5x Microsoft Windows 8 Pro boxed
5x McAfee All Access 2013 boxed
5x McAfee Total Protection 2013 boxed
5x Kaspersky Internet Security 2013

In totaal 132.

Dus ik denk dat we meer kans maken op prijzen :).


Tweakers heel erg bedankt voor deze leuke actie. Inderdaad verdiende 1e plaats website van het jaar.

Veel geluk iedereen met de prijzen.

[Reactie gewijzigd door EnTaroAdun op 6 december 2012 12:03]

Dat wordt dus tijd voor een herberekening :)
132 / 30.349 = 0,00434940196
zo'n kans van 0,43% dus !.

Nu maar hopen dat ik straks deze berekening kan maken op een van de prachtige prijzen, of me minder druk om de veiligheid van de berekeningen dankzij de te winnen software.

Tweakers, van harte gefeliciteerd met jullie nominatie!.
Een super actie om dit op deze manier met ons te delen!
Eh.. sinterklaas bedoel ik ;).

Ben benieuwd naar de goede voornemens van 't nieuwe jaar. (^-^)
gewoon binair denken GS88: je wint of niet, da's 50% kans 8)7
Die berekening klopt niet echt hoor, er zijn veel meer dan 73 prijzen. Alleen al onder software kunnen 95 prijzen verdeeld worden, de laatste 3 in het lijstje beslaan telkens 25 stuks software!

Meer kansen om te winnen dus! :-)
Nu is er 1/32689*73=0,00223% kans dat je uberhaupt iets wint....

Nou ja, ik win zelfs met een winkans van 20% nog niks, maar ik blijf hopen :o
In het geval dat je onverhoopt wint ben je de klos en zul je de prijs moeten accepteren. :+
Je kan altijd nog weigeren om 'Yes! Bedankt' te roepen ;)
Nee dat kan niet, want je bent akkoord gegaan met dat je dat doet op het moment dat je meedoet...
Ik roep al bij voorbaat 'Yes! Bedankt' !
Vindt het sowieso een hele gave aktie !

'Yes! Bedankt, Tweakers !!! ' :)
Yes! bedankt! Leuke actie :)
Altijd h! Yes! Bedankt! Nu nog hopen dat ik iets win wat nog nooit is gebeurd!
Agreed, maar ik denk dat er meer van ons zijn die die hoop hebben. :)

Good luck to y'all!
Leuke actie! Hopen maar dat er voor mij deze keer iets in de zak zit ;)
:*) gefeliciteerd met de award. Keep up the good work! Leuke actie ;-)
Dan moet het een checkbox zijn, en geen radiobutton! :P
Bij een radiobutton kan je je keuze niet ongedaan maken, alleen veranderen door de andere aan te klikken, maar die is er in dit geval niet! 8)7
ol wens iedereen veel geluk...

mezelf natuurlijk ook h ;)
Ja lachen! Usability -1, maar dat maakt hier niet uit :)
Gewoon met je andere account nog een keer zeggen dat je wilt winnen, je wordt dan automatisch uitgesloten van deelname.

Ik roep alvast heel hard: Bedankt Twinterklaasje! O+
Iedereen wilt winnen! En ik vind dat Tweakers.net als troost voor de verliezers de nieuwe items in het pretpakket ook in de shop moet gooien _/-\o_
Idd! Een tweakers-Bierpul!! _/-\o_

O-)
pfff nu word mijn tweakers-bierpul wel minder exclusief :(

https://www.facebook.com/...57&type=3&theater

[Reactie gewijzigd door defcon84 op 5 december 2012 16:37]

Hoort daar geen thee of koffie in?
haha nee hoor, daar issie te groot voor :)
Gewoon die mok weer tweaken/modden :)
Casemodden met TweakersKerstballen! :+
Vooral de KERSTBALLEN!!!! :P
Jaaa, die lijken mij ook ontzettend nice. Heb je opeens een reden om een keer wel een kerstboom neer te plempen.

LOL @
Tweakers kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele emotionele schade als gevolg van het niet winnen van een van de vette prijzen.
echt mega actie dit!
Maar die zijn ontbetaal baar :o
Mocht je je bedenken en geen prijs willen winnen. Dan wil ik me wel over de prijs ontfermen als ik er zelf geen gewonnen heb.
Hier sluit ik me bij aan. Ik heb alleen 1 toevoeging: Zelf als ik zelf wat win, wil ik me wel over een eventuele ongewenste prijs ontfermen ^^
Ik mis de optie: "helaas ben ik uitgesloten van deelname" ;(

Gelukkig heb ik de tweakers bierpul en kerstballen al :+

[Reactie gewijzigd door Malarky op 5 december 2012 12:29]

"Je kan je keuze hieronder aanpassen."
Help! :P


OT: Hele vette actie. Dat Tweakers pretpakket is ideaal voor festivals; sporttas, handdoeken, paraplu, bierpul :P Weet ook wel een hele mooie plek voor de kerstballen.
Ik hoop dat alle nieuwe accounts die vandaag worden aangemaakt niet meedingen in de wedstrijd.
Het zou niet eerlijk zijn als iedereen nu op naam van vader/broer/zus een nepaccount aanmaakt om meer kans te krijgen.
Ik heb ook op 5 december een account op Tweakers aangemaakt om mee te dingen naar een prijs. Ik las daarvoor tweakers.net ook al zeer regelmatig, maar zonder (de mogelijkheid) iets terug bij te dragen. Ik zou alle lezers zonder account willen zeggen dat vandaag een prima dag is om dat account eens aan te maken. Ik deed dat vandaag precies 3 jaar geleden.
Er is altijd tijd om een tweakers aan the maken :-)
Er is een Rus die heeft een botnet van 5000 unieke IP's op deze wedstrijd gezet. Weinig kans.
У меня есть пять тысяч компьютеров в бот-сеть ограбить Синтерклаас на чистую твикеры

- Русский хакер
I have five thousand computers in a botnet to rob Sinterklaas on net tweakers - Russian hacker. Serieus?? 8)7
Ik vind dit persoonlijk een super initiatief... dus uiteraard wil ik kans maken... :P
Ik kan haast niet wachten :*)

Just the idea that I might not win anything....... THE PAIN.... THE HORROR.... 8)7

Starting Mental Breakdown

[Reactie gewijzigd door TigerDS op 5 december 2012 13:32]

En je kent nog niet eens de uitslag!
Te gek, zou een mooi einde van het jaar zijn! :+
Echt heel tof daarom een voorstel:

5 december omdopen naar SpotlightTweakersDay .... Tweakers.net die goed is voor de naar elektronica- en technologie hongerende tweakers en gul geeft aan de tweakers die het afgelopen jaar braaf zijn geweest met hun reacties op nieuws en/of bijdrage aan het forum van de website

De man met baard mag met zijn bootje en gevolg dan voortaan in spanje blijven :+
Ik doe graag mee; niet meer dan terecht dat er zoveel prijzen "onze" kant op komen!
Zo als eerste post van mij maar meteen een felicitatie voor deze actie.
Stem zelf al jaren op tweakers.nl vanwege de inhoud en de pricewatch.
Naast anandtech haal ik de meeste comp gerelateerde informatie van tweakers.net.

succes allemaal :)
Kan ik alleen maar beamen. Jullie hebben die award dik verdiend (zelfs nog na de lay-out hel), en dat wij daar zo iets voor terug krijgen is natuurlijk supertof :)
Ik wil ook wat winnen, Wie niet trouwens ?!
Ik ga winnen !!!!!!! (beetje inception bij de redactie) ;)
Echt een onwijs coole actie, nu maar hopen dat ik kans maak ;)
'Yes! Bedankt'.,.,.of was dat te vroeg? 8)7
Ben blij voor de winnaars, ik hoop dat ze van hun prijs genieten! Congrats aan iedereen! :)

Klein minpuntje is er imo wel: 16 deelnemers (ruim 10% van alle prijswinnaars) die een prijs hebben gewonnen, hebben op de dag dat de actie startte zich geregistreerd. Voorheen was dat niet zo en werden dergelijke personen bij voorbaat al uitgesloten van deelname, nu opeens niet? :?

Echt ontzettend jammer, maar aan de andere kant: had niet anders verwacht van Tweakers.net als ik lees dat men "vol trots" verteld dat er in een paar dagen tijd "toch maar mooi" (zo komt het op mij over althans) 5000 nieuwe accounts zijn geregistreerd. Als daar een actie voor nodig is om dat te krijgen, zegt dat imo genoeg over Tweakers.net, maar komt wellicht ook omdat ik het oude Tweakers.net (afgezien van T7) mis
10 % van de prijzen naar 1 % van de totale populatie : wat voor bug zit er in de ORDER BY RAND()-functie van MySQL ? :X

(U begrijpt al wel: ik had voor zoveelste keer niks....)
De prijzen zijn uiteraard verdeeld over alle deelnemers aan de actie, niet over alle geregistreerde accounts. Er van uitgaande dat de ~5000 nieuwe accounts allemaal aan de actie hebben meegedaan heb je het dan over 10% van de prijzen naar ruwweg 14% van de deelnemers.

Bovendien is random juist dat: random. Een nette verdeling van de prijzen over alle deelnemers naar registratiejaar zou dat niet zijn.

Overigens is het een bewuste keuze om de actie niet alleen te houden voor reeds geregistreerde gebruikers. Er zijn heel wat mensen die Tweakers trouw elke dag bezoeken maar nooit een account hebben geregistreerd. We vonden het wat ver gaan om die groep maar helemaal uit te sluiten. Wat we wel hebben uitgesloten - en ook actief op hebben gecontroleerd - zijn kloonaccounts: mensen die meerdere accounts registreerden om meer kans te maken.

[Reactie gewijzigd door Daniel op 13 december 2012 14:13]

Er zijn voldoende andere manieren om koopjesjagers (mensen die Tweakers niet/nauwelijks bezoeken) te weren. Je kan best checken (iig op device niveau) of mensen wat vaker op Tweakers komen of niet.

Ik vind het jammer om te zien dat er mensen zijn die niets bijdragen aan Tweakers (ook niet via ad-inkomsten) om er vervolgens met mooie prijzen vandoor te gaan. Als trouwe bezoeker zeg ik dan ook "sluit koopjesjagers uit".

Maar goed, verder dikke boeie :P Aan alle regelmatige bezoekers in ieder geval van harte gefeliciteerd.

[Reactie gewijzigd door Fallen Angel op 13 december 2012 14:42]

De prijzen zijn uiteraard verdeeld over alle deelnemers aan de actie, niet over alle geregistreerde accounts. Er van uitgaande dat de ~5000 nieuwe accounts allemaal aan de actie hebben meegedaan heb je het dan over 10% van de prijzen naar ruwweg 14% van de deelnemers.
Wat voor mensen die speciaal voor de actie hebben geregistreerd naar mijn idee een betreurens hoog aantal is. (Dan ga ik er even vanuit dat alle nieuwe leden (die 5000) sinds 5 december tot en met het einde van de actie zich speciaal hebben geregistreerd voor deze actie.)
Bovendien is random juist dat: random. Een nette verdeling van de prijzen over alle deelnemers naar registratiejaar zou dat niet zijn.
Toch begin ik wel te twijfelen aan hoe 'random' het is als 10% van de winnaars deelnemers zijn die speciaal voor de actie hebben geregistreerd (waarom zouden er anders sindsdien zoveel mensen zijn geweest om zich aan te melden?) ;) De ORDER BY RAND() is leuk, maar met een WHERE clause kun je natuurlijk ook leden selecteren die voor of na een bepaalde datum geregistreerd hebben. Een dergelijke functie gebruiken om random personen te selecteren zegt nog helemaal niks.
Overigens is het een bewuste keuze om de actie niet alleen te houden voor reeds geregistreerde gebruikers. Er zijn heel wat mensen die Tweakers trouw elke dag bezoeken maar nooit een account hebben geregistreerd. We vonden het wat ver gaan om die groep maar helemaal uit te sluiten. Wat we wel hebben uitgesloten - en ook actief op hebben gecontroleerd - zijn kloonaccounts: mensen die meerdere accounts registreerden om meer kans te maken.
Dat het bewust is geweest om het nu wl toe te staan is duidelijk en dat laten de cijfers ook maar al te goed zien helaas. Ik vraag ook helemaal niet om een betere verdeling aan de hand van registratie jaar. Ik vind alleen dat dergelijke personen (zoals bij elke andere actie) uitgesloten zouden moeten zijn van deelname aan een dergelijke actie. Bezoekers die trouw elke dag langskomen en dan precies met zo'n actie registreren... Tja, dat zegt meer over hun, hadden ze maar eerder moeten registreren imo. Jammer dat T.net liever met hen meegaat.

Maar goed, de discussies op het forum die erover zijn geweest in het verleden zijn helaas daar gebleven geloof ik...

[Reactie gewijzigd door CptChaos op 13 december 2012 16:00]

Wat we wel hebben uitgesloten - en ook actief op hebben gecontroleerd - zijn kloonaccounts: mensen die meerdere accounts registreerden om meer kans te maken.
En hoe is dat precies uitgesloten dan? Op basis van ingevulde gegevens? Op basis van IP-adressen? Denk maar in: iemand kan makkelijk aan 10 vrienden met een ander IP-adres vragen wat gegevens in te vullen voor registratie alleen maar om 10x zoveel kans te maken bij een actie als deze. Registratie & deelname aan de actie hoeft maar 5 minuten te duren, dus dat is de moeite niet.

[Reactie gewijzigd door Fid3lity op 13 december 2012 16:24]

Het lijkt me niet verstandig om hier open en bloot te gaan vertellen hoe dat is gedaan. Hou het maar op dat het wordt gedaan. Automatisch n steekproefsgewijs. Dat laatste daar ben ik de halve ochtend mee bezig geweest. ;) Uiteindelijk viel het reuze mee. Wel wat gevonden maar dat was 0,66% van het totaal. :)
Waar ik dan ook benieuwd naar ben, is degene die gediskwalificeerd is hier ook van op de hoogte gesteld.
Bij mij op het werk (1500 man) hebben we zeker met 5 man meegedaan waarvan er in ieder geval 2 een account hebben aangemaakt. Op basis van IP kan je dan niet screenen, ook zijn alle systemen identiek, hier valt ook niet zo veel uit op te maken denk ik. Valt dit dan te tackelen?
waarbij die 1% natuurlijk wel heeft aangegeven mee te willen doen. De meeste mensen die zich registreerden deden dat om dat ze tweakers wel lazen, maar geen account hadden. Die hebben ze nu wel aangemaakt voor deze actie.

En dan is het natuurlijk 5000 op 35000, dus 10% van de prijzen naar 14% van de mensen, en dat lijkt mij een stuk beter kloppen ;)
De totale populatie is/was natuurlijk het totaal van de deelnemers aan deze actie, niet van alle accounts. :)
1 prijs op ~239 tweakers...
(totaal geloof in total 147 prijzen, waarvan 95 software prijzen zijn!)
Succes iedereen!
Dat is volgens mij aanzienlijk hoger dan meedoen met de loterij, en het is nog gratis ook.
Ik zou blij zijn als ik iets win, maar hoe dan ook, alvast gefeliciteerd voor de winnaars.
Raar dat er in verhouding VEEL meer winnaars zitten bij de nieuwe mensen (nieuw als in van de laatste 4 jaar), als bij alle oud gedienden bij elkaar... Is het dan ook zo dat er maar weinig oud gedienden nog steeds actief zijn? Volgens mij klopt dat grafiekje alzo niet...
Al met al kunnen we maar liefst 145 tweakers blij maken met een prijs
Als ik alle waarden uit de grafiek optel kom ik op 300.

Maar voor de winnaars, gefeliciteerd met jullie prijzen :)

[edit] Er klopt helemaal geen zak van die hele grafiek joh :D Deze klopt wel:
http://tweakers.net/ext/f/KYjqmhjtoREaC1x529Wq0un1/full.png

Voor de mensen die het willen weten, er zijn 9 winnaars speciaal voor deze actie geregistreerd

[Reactie gewijzigd door mvds op 13 december 2012 16:09]

Dat komt omdat een heleboel lurkers apart voor deze wedstrijd een account hebben gemaakt om mee te doen. Wat er niet in die grafiek staat is hoeveel mensen uit die jaartallen ook echt meegedaan hebben. Zo kan ik mij voorstellen dat met ruim 5000 nieuwe accounts het jaar 2012 wel veel meer deelnemers kent dan de andere jaren.

En dat er dus zelfs relatief weinig winnaars met een 2012 account gewonnen hebben.
@ iedereen die verontwaardigd is over late aanmelding van sommige winnaars:

Is een rand functie niet random? De winkans was gelijk, en ja ik ben iemand die zich nu pas heeft geregistreerd. Reden? De sinterklaasactie en daarbij om in het vervolg niet te hoeven bellen voor een vraag & aanbod maar gewoon dm of een post te kunnen aanmaken.

Ander leuk feitje misschien ik lees tweakers zo'n 4 jaar dagelijks voor m'n portie nieuws en pure intresse.

En dan nu als laatste iedereen van harte gefeliciteerd!!!
En misschien mag ik volgend jaar weer meedoen ;-)
Congrats!
Ik denk dat je niet de enige bent die al tijden lang hier rondlurkt zonder account, dus voel je niet aangesproken zou ik zeggen.

ik heb dan al wel al jren een account, maar doe er bijna niets mee, niet nodig ook voor alleen lezen.

Wat heb je gewonnen?
Naja voor een forum als tweakers beetje jammer uitslag, veel mensen via andere sites vlak voor de actie account gemaakt en gewonnen.

Je hebt karma punten doe daar iets mee kijk bijvoorbeeld naar de karma punten van het afgelopen jaar koppel daar een win factor aan en beloon zo de mensen die veel doen voor de site, ik ben zelf voornamelijk een actieve lezer en vindt dat ik minder recht heb op prijzen in verhouding to mensen die gehele reviews schrijven en heel actief op het forum aanwezig zijn.

Nu winnen mensen een leuke prijs zijn er vast blij mee en dan van mij uit ook gefeliciteerd maar verder gebeurd er weinig, terwijl als een "echte tweaker" deze prijs had gewonnen er misschien wel een review over had geschreven zijn enthousiasme of juist niet op het forum had gedeeld en indirect hebben dan heel veel bezoekers van tweakers hier iets aan. Plus mensen gaan het leuker vinden om reviews en dergelijke te schrijven aan gezien er een mogelijke prijs tegen overstaat. En zo kan de site groeien.

Naar dit even gezegd te moeten hebben, wens ik toch iedereen ontzetten veel plezier met de gewonnen prijzen!
Mee eens. Ik vraag me dan ook af in hoeverre je hier als Tweakers zijnde blij mee moet zijn. Maar goied, ik ben verder ook niet bekend met het commercile model achter Tweakers.net.

Ik vraag me ook af hoe die clones eruit gevist worden. ZIjn dat mensen met eenzelfde IP? Ben benieuwd hoe het dan zit met huisgenoten, partners, broers en zussen die in hetzelfde huis wonen en op dezelfde computer zitten.
Op Sinterklaasmiddag deed deze tweaker mee aan de Tweakers prijsvraag,
hij wilde een van de kado's winnen, maar al te graag!

Hij klikte in de poll op:"Ja natuurlijk wil ik kans maken!"
en hoopte dat hij daardoor aan een prijs zou geraken.

Natuurlijk feliciteert deze tweakert jullie met deze fantastische prijs,
en gaat vanmiddag natuurlijk aan de amandelspijs.

Een echte voorkeur voor een cadeau heb ik niet,
Dus laat het maar afgeven door de Tweakers piet.

Veel langer zal deze rijm jullie niet kunnen bekoren,
anders krijg ik het van mijn strenge baas te horen.

Een baan verloren is zo gedaan in deze tijd,
en alles wat me dan nog rest is een heleboel spijt!
Beste Tweakers,

Na de jaren op hardware.info
Kwam ik op de website van Tweakers terecht.
Mij conclusie was "zo zo"!
Dat is helemaal niet slecht.

Tweakers is alleen niet vl beter
De community helpt daarbij een handje
Vandaag een schoen met een glimmende veter
Dat dit zomaar kan in dit landje

Alhoewel het slechte tijden zijn
Krijgt Tweakers het weer voor elkaar
Producenten aan de telefoonlijn
En bovendien website van het jaar!

Dat zijn mooie prijzen
Die krijg je niet zomaar
Je moet jezelf wel bewijzen
Al met al een mooi gebaar

Bewijzen wordt niet gevraagd natuurlijk
Dat was een kleine grap
Aanwezig zijn figuurlijk
Dat is de enige benodigde stap

Eh nee, ik ben niet de Sint
Of een rijmende pieterman
Alleen een goede vrind
Die misschien een prijs winnen kan.

Dat zou deze vrind graag willen
Een prijsje winnen
Dan van blijdschap te gillen
En het jaar 2013 goed te beginnen.

Tweakers, ga zo door
Graag nog jaren lang
Opdat ik nog eens een prijsje scoor
Met veel lof en zang

Geweldige groeten van Erwines, een rijmende 'fan'.

[Reactie gewijzigd door Erwines op 6 december 2012 16:39]

YES! BEDANKT TWEAKERS!!

Heel erg bedankt voor de mooie Lenovo Laptop! :D
1 2 3 ... 422

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Microsoft Windows 10 Home NL Apple iPhone 6s Star Wars: Battlefront (2015) Samsung Galaxy S6 edge Apple Watch Project CARS Nest Learning Thermostat Ibood hunt

© 1998 - 2015 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True