Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Je kunt ook een cookievrije versie van de website bezoeken met minder functionaliteit. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , reacties: 242, views: 216.977 •

Conclusie

We hebben Far Cry 3 gereviewed als een singleplayer-game. Aan de ene kant omdat het doorspelen van de singleplayer al genoeg tijd kost en aan de andere kant omdat er voor de release van Far Cry 3 nauwelijks gelegenheid was om de multiplayer en de coöperatieve spelmodus te testen. Het is echter de moeite waard om te melden dat we de Far Cry 3-multiplayer eerder dit jaar al beschreven als 'veelbelovend' en dat er voor de co-opmodus een apart verhaal geschreven is over vier personages die op een cruiseschip overvallen worden door piraten. Deze spelmodi hebben geen rol gespeeld bij deze review, maar het is wellicht handige informatie, die je een completer beeld van het spel geeft.

Een spel 'game van het jaar' noemen is een persoonlijke keuze en niet redactiebreed, maar voor mij is de pc-versie van Far Cry 3 zonder twijfel de game van het jaar. Vijf minuten op Rook Islands is voor mij genoeg om verliefd te worden op het eiland en wat je daar kunt vinden. De vrijheid die de gameplay je biedt, is heerlijk, de ai is geloofwaardig, en het verhaal laat je enkele van de kleurrijkste personages ontmoeten en meest memorabele scènes zien die je ooit bent tegenkomen in een game. De kleine minpuntjes staan een perfecte score in de weg, maar wegen niet op tegen alles wat Far Cry 3 wél perfect doet. De game zit zo doordacht in elkaar dat die minpuntjes ons verder gestolen kunnen worden; voor het overige blinkt Far Cry 3 uit in alles wat het doet.

Deze beoordeling geldt alleen voor de pc-versie van Far Cry 3. De consoleversies wijken in audiovisueel opzicht af, waardoor we niet kunnen garanderen dat die games dezelfde spelervaring opleveren.

Pluspunten

+ Prachtige graphics
+ Veel vrijheid in wat je doet en hoe je dat doet
+ Leuk crafting/hunting-systeem
+ Heel veel te doen
+ IJzersterke personages
+ Moeite doen (stealth aanpak, relics verzamelen) wordt beloond

Minpunten

- Camera soms wat onhandig bij autorijden
- Platformstukjes voelen soms wat onhandig aan

Cijfer: 9,5

Titel Far Cry 3 Far Cry 3 packshot
Platform Pc, Xbox 360, PlayStation 3
Ontwikkelaar Ubisoft Montreal
Uitgever Ubisoft
Releasedatum 29 november 2012

Far Cry 3Far Cry 3Far Cry 3Far Cry 3Far Cry 3Far Cry 3Far Cry 3Far Cry 3Far Cry 3Far Cry 3Far Cry 3Far Cry 3Far Cry 3

Lees ook de gebruikersreviews

Populaire gebruikersreviews

Meer gebruikersreviews over deFar Cry 3


Door Jurian Ubachs

- Redacteur

Jurian werkt sinds 2008 bij Tweakers, maar bouwde voor die tijd al ruime review-ervaring op bij onder meer InsideGamer. Hij heeft een voorliefde voor rpg's en sportgames, maar is van alle markten wel thuis, al vindt hij mmorpg's stiekem iets te tijdrovend om echt goed mee aan de slag te gaan. Om te zorgen dat hij een gefundeerde mening over de geteste spellen kan geven, speelt hij vaak thuis verder of vliegt hij naar de andere kant van de wereld om de informatie uit eerste hand te horen.

Reacties (242)

Reactiefilter:-12420234+1109+27+31
1 2 3 ... 10
Pfft, had het niet verwacht, maar blijkbaar moet ik FarCry 3 ook nog voor het eind van het jaar zien te scoren. Veel te veel goeie game releases in het najaar vandaag te dag. En te weinig tijd :')
Ik ga toch nog even wachten op wat user reviews, ook al lijkt dit effectief veelbelovend.

Far Cry 2 werd destijds ook gereviewed als een erg goede game terwijl het een frustrerend spel was met enorm veel repetitie en een eerder zwak verhaal. Graphisch was het een toppertje, dat dan weer wel, maar dat kon de rest zeker niet goedmaken...

Als het iemand nog interesseert, deze mod maakte FC2 destijds toch een stukje leuker:
http://www.moddb.com/mods/dylans-far-cry-2-realism-mod

[Reactie gewijzigd door LxxFxx op 27 november 2012 11:37]

Dat zou ik zeker doen, want ik geloof dat mede door dit plan: Tweakers.net geeft korting op Far Cry 3 en Assassin's Creed III, dat Tweakers (net zoals met AC3) een iets te positieve review geeft.
Neigt naar vooringenomenheid.
Vooringenomenheid is het zeker niet, want je weet blijkbaar niet wat dat woord betekend. Vooringenomen ben je wanneer je zonder enige kennis al een mening ergens over hebt. Bijv. wanneer je Denemarken een saai land vind, terwijl je er nog nooit geweest bent. Tweakers.net heeft dit spel getest en kan dus van alles en nog wat zijn, maar zeker niet meer vooringenomen.

Je bedoeld waarschijnlijk te zeggen dat je Tweakers.net niet vertrouwd, maar dat zegt ook weer wat over jezelf en dat wil je zeker niet? :P Hoe dan ook, een review blijft altijd een mening en de echte hardcore undergound site waar ze wél 100% betrouwbare reviews geven met exact de juiste score bestaat gewoonweg niet.
Laten het dan bevooroordeeld noemen (verrassing, synoniem van elkaar). Omgekocht vind ik namelijk een stapje te ver gaan. Los daarvan is dit de derde review op rij die een score geeft die irreëel hoog is.

Ik zeg niet dat ik Tweakers niet vertrouw, maar de heer Ubachs kan goed schrijven, alleen niet erg objectief een game reviewen. Alles is leuk, mooi en goed, en de negatieve punten doelen meer op de onbekwaamheid van de reviewer zelf dan op concrete fouten in het spel. Exact dezelfde klachten heb ik over de review van AC3, die ook al zwaar vooringenomen bevooroordeeld is.

Dezelfde vlieger gaat op voor de meeste 'grote' gamesites, alleen RockPaperShotgun is de uitzondering op de regel.

Bottom line: Jurian, vul je pen eens met venijn en zet die roze bril af. De enige goede review is een kritische review.

[Reactie gewijzigd door DeathMaster op 27 november 2012 15:25]

Het is ook niet bevooroordeeld. Ze hebben de game gespeeld en dus een oordeel kunnen vellen. Dan ben je niet bevooroordeeld, simpel. En laten we niet vergeten dat reviews nog altijd voor een groot deel op meningen gebaseerd zijn. Jij kan vinden dat AC3 tegenviel, ik vind hem geweldig.
Het is ook niet bevooroordeeld.
Door de actie van T.net met Ubiseft, dat je een kortingscode kon krijgen voor Far Cray 3 en AC3, lijkt deze review iig de schijn tegen te hebben. Kan me namelijk niet voorstellen dat Ubisoft zoiets zonder een tegenprestatie zou doen, uit goodwill. ;)
Als dit zo is (dat tweakers een beïnvloede review heeft geplaatst), dan zou het de naam en geloofwaardigheid van Tweakers schaden. Bovendien is het zeer link om uberhaupt zo'n cijfer te geven. Dus ook dat wordt niet zomaar gedaan. M.a.w. ik ga er vanuit dat tweakers professioneel en oprecht is: "by tweakers, for tweakers" en tweaker = vaak ook gamer.

Maar sowieso, of ik tweakers nou vertrouw of niet, ik ga persoonlijk nooit uit van één review en al zeker niet van alleen maar websites. Ik lees eerst reviews van andere gamers en daarna concludeer ik pas. Je kan maar één keer 40 euro uitgeven (althans, ik ga er van uit dat de PC versie wel voor deze prijs is te vinden).

[Reactie gewijzigd door IngamerX op 28 november 2012 01:50]

Als dit zo is (dat tweakers een beïnvloede review heeft geplaatst), dan zou het de naam en geloofwaardigheid van Tweakers schaden.
Niet dat ik denk dat ze bij deze omgekocht zijn hoor, maar als het wel zo is en niemand heeft het door is er toch niks aan de hand?
Nou, geweldig? Ze hadden het beter Managers Creed kunnen noemen, want er wordt relatief weinig geassassind. Daarnaast is de voice actor voor Connor af en toe een tenenkrommende houten Klaas, nergens zat er echt dynamiek of passie in de dialogen. Iets wat bij Ezio wel anders was....

Ac3 is een leuke game, maar het is geen AC2.

En ja, dat is volledig subjectief, net als elke willekeurige review.
Beinvloed dan. Gaan we het hier nu over de NL taal hebben of over de game? :P

9.5 lijkt mij ook een beetje te hoog. Geen enkel spel wat ooit is uitgebracht vind ik een 9.5 waard, heel misschien Half-Life 1 toendertijd maar een 9.5 is gewoon onrealistisch in mijn ogen en neem ik niet serieus.

Tegenwoordig heeft elke gamereview hier een 9+. Ze zouden de schaal naar 20 moeten ophogen.

Als bij negatieve punten gemeld wordt dat de camera soms onhandig is tijdens het rijden is het al geen 9.5 meer. 9.5 is echt uitzonderlijk goed. Er wordt altijd veel te makkelijk met hoge cijfers gesmeten.

Ik heb weleens gehoord dat uitgevers kwaad werden op bep. review sites omdat een game maar een 8 of een 8+ kreeg. Dat is tegenwoordig 'matig'.
"objectief zijn" als reviewer/recensent bestaat niet. voorkeur speelt altijd mee.

ik ben het wel met je eens dat bijna alle game sites standaard te hoog beoordelen, die trend is jaren geleden ingezet en er lijken maar weinig mensen binnen de "beoordelende" industrie te zijn die dat naar zichzelf kunnen toegeven.

als voorbeeld zou ik Fifa 13 kunnen nemen, die ik zelf ook bezit. de hoge gemiddelde beoordeling van "alle" gamesites samen genomen kom ik uit op een 90/100 (voor de X360 versie).
terwijl de "user score" daar een 5.8 aangeeft. alhoewel ik begrijp dat bashers en fan-boys waarschijnlijk zich daar uitleven en altijd zullen kiezen voor of een bijzonder lage score of een enorm hoge score, geeft het wel iets aan.

op metacritic voor Fifa 13 bijvoorbeeld is er geen één review die in het "mixed" gebied ligt.. dit betekent dat er voor Fifa 13 van de 47 (!!!) "professionele" reviews geen enkel cijfer is die onder de 75/100 ligt.. dit is ronduit ongeloofwaardig.

het probleem is dat er een situatie is ontstaan waarin consumenten pas een game op positieve waarde gaan schatten als het beoordeeld is vanaf een 8.0, en dat alles wat daarboven ligt al heel snel wordt beoordeeld als een must-buy. een situatie die gedeeltelijk zelf is ingezet door de reviewers/sites zelf.

het mooiste zou zijn is als er sites zouden opstaan en eens serieus naar zichzelf gaan kijken en ervoor kiezen te breken met de huidige tendens

[Reactie gewijzigd door VeldKoe op 27 november 2012 16:58]

Helaas is het zo dat – mede doordat lezers het zo opvatten – een score van 70% neerkomt op een krappe voldoende. 80% is een 6.5je, pas bij 85-90% worden spellen echt als behoorlijk gezien.

Of de reviewers begonnen zijn met te hoog scoren of de lezers begonnen zijn met te negatief oordelen is niet zo relevant. Hou gewoon in je achterhoofd dat er geen 100-punts schaal is maar een 35-punts schaal (65% - 100%) met een extra optie: "faal" (alles lager dan 65%).

Iedereen weet onderhand dat de gemiddelde reviewer nooit lager geeft dan een 5.5, blijven zagen over hoe het getalletje niet klopt is dus wat loos. Getalletje klopt prima, schaal is niet in lijn met cijfers zoals we op school gewend zijn.
Het punt is meer dat er een onzalige verhaspeling van nominale en ordinale getallen heeft plaatsgevonden. Een objectieve waarderingsschaal is niet mogelijk, want zoals je al aangeeft is een waardering altijd en in ieder geval ten dele subjectief. Dat betekent dat een '9' voor een spel niet gelijk is aan de '9' die je vroeger voor een proefwerk kreeg, als in 'je hebt 2 fouten gemaakt, iedere fout is een 1/2 punt aftrek, dus nu een 9 i.p.v. een 10'. Dit is de nominale benadering: elk getal tussen 0 en 10 heeft automatisch een betekenis, en er gelden strikte regels (namelijk gewone rekenkunde) hoe je die getallen kunt manipuleren.

Reviewwaarderingen daarentegen zijn veel meer ordinaal in natuur. Als in de andere betekenis van de rapportcijfers van vroeger: 10 = uitmuntend, 9 = zeer goed, 8 = goed, enzovoort. Zo'n cijfer is niet veel meer dan een bondige samenvatting, en bovendien kan je de betekenis zonder al te veel problemen wijzigen. Wat je echter niet kan doen is met deze getallen optellen en aftrekken: want daarvoor zul je eerst moeten definiëren wat het betekent om 'goed' bij 'goed' bij 'voldoende' op te tellen. (Meestal doet men stilzwijgend alsof ordinaal opeens nominaal is, en voilà.) Er zit bovendien een verborgen aanname in dat de getallenreeks monotoon stijgend is, want er is geen enkele regel die verbiedt dat je '10' 'zeer slecht' noemt, '1' 'goed', en '5' 'ruim voldoende'. Dit illustreert treffend het probleem van 'rekenen' met dit soort getallen.

Dan speelt verder nog inflatie mee: onwil om een cijfer lager dan 7 toe te kennen. Maar dat is eigenlijk onzin, want die 7 wordt daarmee automatisch de 1 van de gebruikte ordinale schaal.

Dus wat moet er gebeuren: een nieuwe schaal, nadrukkelijk niet met rapportcijfers maar gewoon met sterren of gamepads of andere symbooltjes, waarbij 1 symbool betekent 'dit aspect is in vergelijking tot andere titels slecht uitgewerkt' en 5 of 6 symbolen 'dit aspect is in vergelijking tot andere titels uitstekend uitgewerkt'. (Tweakers doet zoiets al, trouwens.) Merk op dat er nadrukkelijk 'in vergelijking tot' staat: dit benadrukt dat het niet gaat om een objectieve standaard (die nog steeds niet bestaat), maar om een relatieve (die dat wel doet). Je zult alleen nog rekening moeten houden met een bepaalde referentie omdat in computerland de mogelijkheden nog steeds flink toenemen en dus, extreem gezegd, een spel als FarCry3 in vergelijking tot het originele Castle Wolfenstein letterlijk off the charts zou zijn. En misschien ook niet op sommige punten: CW opende een compleet nieuw genre; FC3 bouwt op wat er al ligt. Hoe alles tegen elkaar wordt afgewogen moet ook een keuze van de waardeerder zijn! Je moet dan eigenlijk ook je waarderingen continu aanpassen, omdat het altijd 'in vergelijking tot' is.

Nadeel: dit soort getallen vinden marketeers absoluut niet leuk. En ook een nadeel: wat een score zegt, zegt niets over hoe jij het spel zult vinden. Van een reviewer zou ik dan verwachten dat er gewoon wordt verteld hoe het spel in elkaar zit, zonder nodeloos pil vergulden, en ook zonder nodeloze kritiek. Het spel is zoals het is, je kunt niet iedereen te vriend houden, maar je kunt wel droog en zakelijk beschrijven wat je bent tegengekomen.

[Reactie gewijzigd door cymric op 30 november 2012 11:09]

Aan de andere kant, toen GT5 uit kwam en tweakers een review publiceerde werden ze afgemaakt omdat de game minder dan een 9 kreeg.
Misschien omdat ze geen gratis exemplaren konden weggeven ? :X
Vooringenomenheid?
Vooringenomenheid lijkt me enkel mogelijk in het geval dat andere gamereviews deze game een matige score geven zodat de Tweakers.net-score eruit springt.
Maar dit is niet het geval, check de scores http://www.metacritic.com/game/pc/far-cry-3 ;)
Oh die malaria was zo vervelend, en elke keer als je een kampje dood had en er vervolgens weer langs kwam stond iedereen er weer. Leek wel een MMO met respawn.
Vervelend? Zo snel geraaktte dat potje malariepillen toch niet op hoor. Ik had er niet echt last mee en het was een leuke wending.

En dat respawnen: als je het echt beu was, kon je er ook gewoon doorracen. Ze komen je wel achterna maar als je behendig kunt rijden, geraak je die wel kwijt. :)
Ik vond dat malaria gedoe ook vervelend.. Het was ook steeds dezelfde missie die je moest uitvoeren, alleen op een andere plek. Al met al was het zo herhalend dat het wel op werk leek :) Of inderdaad op een MMO, met het grinden.

Ik ben uiteindelijk opnieuw begonnen om er snel doorheen te racen voor het verhaal, en toen heb ik dacht ik 4 keer het malaria gedoe moeten doen (en een heleboel checkpoints, helaas).

Ook de rare 'apocalypse now' wending in het verhaal vond ik er niet echt bij passen.

Maar ik denk als ik het zo lees dat FC3 al die negatieve puntjes van 2 wel weet te pakken.
Wat maakt dit grafisch een topper? Gfx vind ik er zo opgepompt en onrealistisch uitzien - het is too much. Is nog net geen cellshader game, maar ligt er niet ver vandaan.
Ja de graphics zien er inderdaad heel goed uit maar ik vergeleek het met Battlefield, grafisch gezien mijn favoriet. Maar Far Cry lijkt zoals himlims_ het goed omschrijft op cel-shading, een soort comics style realisme. Een kweste van smaak.

Blijft natuurlijk een goede zaak dat Ubisoft de kracht van de PC benut t.o.v. de console.

Far Cry 3 komt op mijn verlanglijstje voor 2013.

[Reactie gewijzigd door OldNoob op 27 november 2012 22:50]

http://www.youtube.com/wa...ue6w&feature=g-high-f

Dit vind ik dus 100x beter dan die monochrome bullshit van Battlefield. Kleuren zijn wel een tikje overdreven, maar niet teveel. Het is verre van cartoonistisch.
Ik vind Far Cry 2 anders een zeer goede game. Zitten een paar ontzettend goede en innovatieve ideeën in, al is het reizen en de malaria wel behoorlijk irritant.
Hoe is het filmpje gecaptured? Echt schokke, schok. Moet toch wel netjes op 60fps kunnen en dan omzetten met iets als Edius naar 25fps, waarvoor men hier kiest, een van de weinige linieare editors die goed met framerate conversion om kan gaan. Want schokkerige beelden horen toch niet thuis op een platform a la Tweakers.
Bij mij schokte het volledig niet, weet je zeker dat het niet aan je laptop/pc/internet lag?
file gedownload met flash video downloader (mp4) en op popcorn hour A110 gezet en via HDMI op Panasonic plasma. Al 100-en zaken zo gedaan en eigenlijk van goede bronnen nooit problemen.
Ziet er erg leuk uit, en lijkt me ook erg leuk om te spellen, vond deel 1 toen ook erg goed, en vond 2 niks aan, maar deze lijkt net als deel 1 weer erg leuk om te spellen, maar ik wacht nog wel wat maanden, tot de prijs betaalbaar is.

Daarom koop ik zo goed als nooit een spel die net uit is, wacht tot hij een stuk goedkoper is, zo als met Steam.
Nouja 26 euro kan je toch niet echt duur noemen.
Spellen vind ik ook leuk, hoewel het leuker is om ze te spelen.... :P
En de eisen zijn??
Dat vroeg ik mij ook al af, maar bij deze:

Minimum Specs

CPU: Intel Core2 Duo E6700/AMD Athlon64 X2 6000+ or equivalent dual-core
Video: Nvidia GTX8800/AMD Radeon HD2900 or equivalent 512MB DirectX 9c card
Memory: 4GB

Recommended Specs

CPU: Intel Core i3-530/AMD Phenom II X2 565 or equivalent quad-core
Video: Nvidia GTX480/AMD Radeon HD5770 or equivalent 1024MB DirectX 11 card
Memory: 4GB

Hi-Performance Specs

Video: Nvidia GTX680/AMD Radeon HD7970 or equivalent shiny new DirectX 11 card
CPU: Intel Core i7-2600K/AMD Bulldozer FX4150 or equivalent quad-core
Memory: 8GB

http://www.shacknews.com/...em-requirements-confirmed
equivalent shiny new DirectX 11 card
lol, dan moet ik toch maar eens een shiny new DX11 kaart kopen en afscheid nemen van mijn oude vertrouwde 8800GT :)
Komt er van tweakers nog een benchmark voor welke hardware benodigd is net zoals dit is gedaan bij Black Ops 2 ?

Hoewel ik het bij BO2 niet echt nodig vond ben ik benieuwd naar FC3.
Shiny new directx 11 is ook een gtx580? neem aan dat dat ook wel redelijk high end is
Nee, serious sam 3 draait nog slecht op een 580, ding is zwaar verouderd, imo.
Had daar op Ultra hooguit 50 fps ofso

[Reactie gewijzigd door A87 op 27 november 2012 12:11]

Grootste kolder ooit.
Of koop jij elke nieuwe kaart die uitkomt?
Doe mij ook zo'n geldboompje dan....
Eerder iets als een GTX 680 / GTX 690
Ze gaan natuurlijk geen games maken die alleen door dergelijke kaarten lekker gespeeld kunnen worden
die cpu specs zien er wel erg in het voordeel van amd uit, betwijfel of dit ook daadwerkelijk zo is aangezien er geen enkele benchmark waar een dual module amd fx beter scoort dan de 2500k. Ik betwijfel ook of de cpu zo veeleisend is.
vraag ik me af of mijn
i5 3570k gelijk is aan een Core i7-2600K.
of heb je echt hyper threading nodig
Ik ben er vrij zeker van dat onze i5 3570k zal voldoen. In tal van game-benchmarks zie je dat er gewoonweg geen prestatievoordeel is bij een i7 tov een i5. Het zou me verwonderen moest deze game de uitzondering zijn. :)
Het verbaast me dat mijn (bijna) drie jaar oude HD5770 nog goed genoeg is.
Als ie dit spel aankan dan gaat Starcraft II HOTS zeker lukken. :-)

Zouden de recommended specs ook genoeg zijn om op HD te spelen? Ik betwijfel het.

[Reactie gewijzigd door erikdenv op 27 november 2012 13:31]

Offtopic:
Ben ik de enige die ziet dat er bij de volgende specs:

CPU: Intel Core i3-530/AMD Phenom II X2 565 or equivalent quad-core
Video: Nvidia GTX480/AMD Radeon HD5770 or equivalent 1024MB DirectX 11 card
Memory: 4GB

Een GTX480 word vergeleken met een Radeon HD 5770...?? Volgens mij hoort er een GTX460 te staan.

Ontopic:
Enfin, de graphix van dit spel zijn echt master. Gisteren diverse trailers bekeken op youtube, en dit is en M u s t have voor 2012! :D
ze zullen wellicht nog een hardware requirement test doen voor far cry 3, aangezien deze een grafische topper is + top spel
Een Xbox 360 van ¤ 125 2e hands ;-)
Er is niet genoeg plaats in mijn PC case daarvoor.
En dan ziet het er niet uit vergeleken met een knappe game-PC :)
hitman absolution heb ik ook aangeschaft door de review hier, k'denk dat ik me vrijdag far cry 3 ook ga halen, al veel youtube gameplay filmpjes van gezien en lijkt me echt wel een geweldige shooter, kzou ook opteren voor de stealth en sniper aanpak in dit game in plaats van met de rocketlauncher rond te lopen :P

welke games worden er dit jaar nog verwacht dit aanspraak zouden kunnen maken op game van 2012 (op pc) ..
ja, maar de engine van Hitman ( wat ook wel werd aangegeven door tweakers ) was niet zo denderend, op een gtx590 en i72600k draait die op ''ultra'' zo'n 11 fps minimum in die built in bench mark.. op een gtx590 !!!! bf3 op ultra toch gem. 70

Hoop dat die cry engine 't beter doet !
Farcry draait niet op de cryengine. Alleen Farcry 1 draaide daarop.
Crytek en Ubisoft zijn toen gesplitst. Crytek hield de Cryengine, Ubisoft hield Farcry.
Farcry 2 draaide op Dunia, Farcry 3 geen idee.
Draait op Dunia2
Hier heb ik een Core i5 2500K (overklokt naar 4,2Ghz), Geforce 580GXT Extreme Lightning 3Gb, 16Gb geheugen en 512 Gb SSD schijf...
Ik haal voor Hitman een gemiddelde van 55 fps. Eveneens Ultra...
Zit die mapeditor ook in de console versies?
En als je de mindere graphics in het achterhoofd houd, wat voor cijfer krijgen de console versies dan? (hoeft niet al te gedetailleerd, een vermoeden is ook prima)
Daar gaat het niet (alleen) om. Natuurlijk kun je zeggen 'het ziet er voor consoles eigenlijk nog steeds heel goed uit', dus hetzelfde cijfer. Maar stel dat er later een missie in zit die gewoon niet lekker werkt, ik noem maar wat... iets dat niet lekker loopt op de consoles. Dat hebben wij dan dus niet kunnen zien, vandaar dat we adviseren deze review als indicatie mee te nemen voor de consoleversies, niet als oordeel.

Als het inderdaad alleen de graphics zijn... tsja, voor consoles gelden andere maatstaven, dus je zou kunnen zeggen dat het dan nog steeds erg goed is. Persoonlijk zou ik er dan eerder een 9 aan hangen, maar dat komt omdat ik de pc-versie zo veel gespeeld heb denk ik. En dat is niet helemaal eerlijk naar een consoleversie toe.
Ok prima, duidelijk. Ik snap dat die versie niet uitgebreid getest is, maar is het mogelijk om nog even te kijken of de features gelijk zijn? Dat het op de graphics en controls na, gewoon identiek is?
Ik zou bv best met die mapeditor aan de slag willen gaan, maar als ie er niet in zit, houd het op.
Je zou natuurlijk ook zelf even op google kunnen kijken of je een antwoord kan vinden op je vraag.

Ik ga zelf Farcry wel kopen denk ik, eerste game die moeite heeft met mijn GTX660 is hitman absolution, ben bang dat farcry dan ook niet super gaat lopen, maar er kan nog altijd een 660 bij. Co-op lijkt me ook erg vet
In de video review wordt gezegd dat met een Radeon 6850 de game ook al prima draait. Weet niet op welke settings ze de game dan hadden staan...
Op ongeveer Medium als ik mij niet vergis. We komen binnenkort met een benchmarkartikel en dan ga ik wat dieper in op de benodigde hardware en settings waar de minder snelle videokaarten ook nog mee uit de voeten kunnen.
Kan er ook iets afgeleid worden aan notebooks?
Ik heb er een met een GT540M (oke oud etc), maar een benchmark waar de veel gebruikte GT630M en de GT650M in zitten zouden ook welkom zijn, niet iedereen heeft een desktop :).

AC3 heb ik gekocht op basis dat ik hem eerst gedownload heb, deze draait op minimum, maar dat zou niet moeten eigenlijk. Dus als er een notebook in meegenomen kan worden, graag! :)
Heb nog een gtx460 hier, gigabyte oc versie. Oud genoeg? O-)
@ Martinspire :

http://www.youtube.com/watch?v=F_qaSNgGMKs

Hier zie je ps3 gameplay van de mapeditor :)
Map editor is ook in console versie daar zijn al filmpjes op youtube van zowel 360 als ps3.
Onlangs een filmpje gezien van die map editor. En er werd gewerkt met een controller + in de GUI zag je dus de Xbox controller buttons. Ik veronderstel van wel dus. :)
In de description en in het filmpje werd er ook niet vermeld dat het enkel op PC mogelijk is.
Assassins creed 3, Hitman absolution en nu Far Cry 3. Stage lopen krijgt gewoon geen kans zo..
Maar goed dat ik net een nieuwe VGA heb aangeschaft.

De score vindt ik wel passen bij mijn eerste vermoeden. Ik heb meerdere gameplay filmpjes gezien en het ziet er allemaal prachtig uit. Ook de verhaallijn voelt goed en ''gestoord''. Of dit een pareltje wordt die bijvoorbeeld AC 3 verslaat? We gaan het zien.
:-) hitman absolution is gewoonweg geniaal als je houdt van dat soort games, t'zit gewoon goed in elkaar en het verhaal is af, k'denk dat far cry 3 ook wel zo zal zijn al blijft het een shooter en dus niet altijd stealth assassination maar het kan wel in zekere mate, ben benieuwd naar sleeping dogs, de nieuwe tomb raider en gta V ook maar dat is pas volgend jaar dacht ik.. geen idee wat ik mezelf nog ga kopen voor onder de kerstboom :+
Zijn die reviews echter allemaal van de PC versie?
"ik heb een nieuwe VGA-kaart gekocht" is een zin die vroeger veel gebruikt werd, maar nu wat in onbruik geraakt is. Sommige webshops hebben/hadden het ook over VGA-kaarten in plaats van 'videokaart' of 'graphics-card' In oude gamesreviews kun je vaak ook nog verwijzingen vinden: "een VGA-kaart is bij dit spel nodig"
Logisch ook, want in de tijd dat men overstapte van CGA/EGA naar VGA, had het ook daadwerkelijk nut om van VGA-kaarten te spreken om het verschil aan te geven.

Na een tijdje was dit eigenlijk niet meer nodig omdat alles VGA ondersteunt, maar het spraakgebruik blijft.

Dus uiteindelijk is hij slechts het woord 'kaart' vergeten. Moet je hem daarvoor zo afbranden?

Je tweede stuk is ook simpel op te lossen. Als jij nu even een systeem bedenkt waarbij goed gedefinieerd is waaraan de perfecte game moet voldoen, dan kunnen wij dat gebruiken en dan kunnen we, zoals jij zou willen, minpunten geven indien er een 'fout' is gemaakt.

Tot die tijd blijven we gewoon, net als in recensies van muziek, boeken, tv en films, uitgaan van de subjectiviteit die een reviewer heeft en die aan het 'recenseren' eigen is en kan een game die iemand 'leuk' vindt inderdaad een zeer hoog cijfer halen. Het is dan aan de lezer om hierin mee te gaan, of een andere mening te vormen.
Wowa, dat is een lekkere aanval, niet goed geslapen?
Even het weekoverzicht van Budgetgaming afwachten en dan zien waar ik deze game vanavond ga bestellen. Dit is kennelijk een game die je eigenlijk niet mag missen. :*)

De recensie las trouwens lekker vlot.
Er zijn gamekeysites die een retail cd key verkopen voor ongeveer 25 a 26 euro, goedkoper als dat zal je hem denk ik niet vinden. Dit zijn gewoon legale versies, dus niks van zwarte markt of noem ook maar op.

Handige sites (weet niet of dat gepost mag worden hier maar ga er uit van wel omdat er niks illigaals aan is) zijn http://www.dlcompare.com en http://www.cdkeyprices.com.
Far Cry 3 kost £19.85 bij Simplygames.co.uk. Met £2.50.verzendkosten zit je op 27,50 euro.

Waarom zou je dan nog gekke toeren willen uithalen door bij louceh Russische sites keys te kopen die je enkel via VPN kunt activeren (met een risico dat de key door de fabrikant en ingetrokken ontdekt wordt ), Ik heb voor een paar euro liever een 100% werkende versie uit de UK.


--

Hm, Far Cry 3 kost nu £22.85 bij Simplygames.co.uk maar op de homepage staat nog de oude prijs. Dan is http://www.wowhd.nl/games/far-cry-3-pc/dp/27836411#bc=c3cd het goedkoopst voor 26 euro.

[Reactie gewijzigd door ymmv op 27 november 2012 09:06]

Wie heeft het hier over RU versies van keys? Ik heb daar niks over gezegd hoor dan had ik het er wel bij gezegt namelijk

http://www.directgamecard...ecial-edition-cd-key.html

Heb je gewoon een CD key hoef je niet te wachten en kan je gewoon bij Uplay invullen of als je ISO download gebruiken, key is legaal dus je mag gewoon de iso downloaden.
Heb hem voor 20 ¤ bij WowHD ge-preordered (wel 3 weken levertijd)
Momenteel is hij daar ook 25¤
De digital deluxe versie is slechts 27 euro bij gamerkeys.net. De tijden dat je één game kocht per half jaar ofzo zijn voor mij met gamekey sites, Steam en indie games zeker voorbij.
Ik heb nu de digital deluxe editions van AC3 en dus Far Cry 3 gekocht. Battlefield Premium en 2 Kickstarter games gekocht. Eveneens Fifa 13 en Football Manager 13 en Diablo 3. Ook nog op Steam Medieval II Total War + Kingdoms en COH + Opposing Fronts & Tales of Valor en nog een indie bundle.
Allen in 2012. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de games voor mijn Android phone.
Ik download door die prijzen dus ook minder dan vroeger.

[Reactie gewijzigd door Fleximex op 27 november 2012 17:11]

Reden #243 om toch maar een nieuwe PC te kopen...
Na AC3, BO2 echt geen kans meer om ziek te melden :)
Haha zelfde probleem hier
Ik zit echt al een tijd te wachten op dit spel eigenlijk sinds de aankondiging al. Ik vond Far Cry en Far Cry 2 ook echt leuk om te doen. Nou was in 2 het vooral jammer van de checkpoints maar dat is algemeen bekend, hoop dat ze niet zo iets stomzinnigs in deel 3 hebben gestopt maar heb nog geen 1 review gelezen waar er over zo iets gesproken werd dus het zal waarschijnlijk meevallen.
"Nou was in 2 het vooral jammer van de checkpoints maar dat is algemeen bekend, hoop dat ze niet zo iets stomzinnigs in deel 3 hebben gestopt "

Ik zocht in de review maar naar één gegeven, namelijk dat de checkpoints uit 2 niet meer in dezelfde vorm zouden terugkomen. En ik lees gelukkig in de Tweakers review:

"Ingenomen outposts worden eigendom van de Rakyat, dus je hoeft een eerder ingenomen outpost nooit nogmaals te veroveren omdat de vijanden respawnen, zoals in Far Cry 2 het geval was."


Joepieeee, dit spel komt hier dus onder de Kerstboom!
ik heb 'm al een tijdje in de reservering staan, de insane edition wel te verstaan.
blij te lezen dat het spel goed is bevallen.

deeltje 1 heb ik grijs gespeeld, 2 heb ik gespeeld maar kon mij niet bekoren, en 3 heb ik (zeker nu!) hoge verwachtingen van.

kan niet wachten :)
1 2 3 ... 10

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Populair:Apple iPhone 6Samsung Galaxy Note 4Apple iPad Air 2FIFA 15Motorola Nexus 6Call of Duty: Advanced WarfareApple WatchWorld of Warcraft: Warlords of Draenor, PC (Windows)Microsoft Xbox One 500GBTablets

© 1998 - 2014 Tweakers.net B.V. Tweakers is onderdeel van De Persgroep en partner van Computable, Autotrack en Carsom.nl Hosting door True

Beste nieuwssite en prijsvergelijker van het jaar 2013