Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Je kunt ook een cookievrije versie van de website bezoeken met minder functionaliteit. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , reacties: 118, views: 138.846 •

Conclusie: prestatie van formaat

We zijn blij verrast met de Aspire S7. Net als Asus eerder met de Zenbook, heeft Acer nu een plekje veroverd bij de kleine groep fabrikanten die echte top-ultrabooks maken. Acer heeft daarbij niet op safe gespeeld, maar de lat een beetje hoger gelegd voor de anderen en dat is een prestatie van formaat.

Niet alleen is de S7 erg dun en licht in vergelijking met concurrenten, hij is ook stevig en op de afwerking hebben we weinig aan te merken. Ook de keuze om Gorilla Glass aan beide kanten van het scherm te plaatsen is een goede. Normaliter zijn we niet zo'n voorstander van het te pas en te onpas gebruiken van Gorilla Glass; op de cover lijkt het nut beperkt. Bij de S7 is het resultaat echter dat het scherm stevig aanvoelt en dat de laptop, mede dankzij de onderkant van kunststof, een fijne grip heeft.

Ook de toevoeging van een touchscreen bevalt ons goed. Wie claimt dat de combinatie van laptop met touchscreen onzin is, heeft er nooit mee gewerkt. Vooral in combinatie met Windows 8 is het een welkome aanvulling, die een veel betere gebruikservaring oplevert. Ook als het niet aanraakgevoelig was, had het scherm van de S7 bij ons overigens al punten gescoord; het ips-paneel heeft een goede kleurweergave, helderheid en kijkhoeken, en ook de resolutie van 1920x1080 beeldpunten laat niets te wensen over.

Wat wel op ons wensenlijstje staat, is een betere accutijd. De poging om tot een zo dun mogelijke ultrabook te komen, heeft een hoge prijs; de accucapaciteit is beperkt en bij onze accutests scoort de S7 dan ook het slechtste van alle ultrabooks. Het siert Acer dat het een oplossing biedt in de vorm van een additionele accu, hoewel details daarover op het moment van schrijven nog niet bekend zijn, maar de korte accutijd is toch een smetje op het blazoen.

Het maakt echter niet dat we de prijs van ongeveer 1400 euro te hoog vinden. Het is veel geld, maar dit is de prijs die je betaalt voor een high-end ultrabook met deze eigenschappen. De Aspire S7 is daarmee een mooie toevoeging aan het korte rijtje high-end ultrabooks die hun geld echt waard zijn.

Pluspunten

+ Dun en licht
+ Mooi design
+ Touchscreen
+ Goed scherm met full-hd-resolutie

Minpunten

- Toetsenbord heeft weinig travel
- Fans laten zich soms goed horen
- Slechte accutijd

Tweakers zegt: goed!

Pluspunten

  • Dun en licht
  • Mooi design
  • Touchscreen
  • Goed scherm met full-hd-resolutie

Minpunten

  • Toetsenbord heeft weinig travel
  • Fans laten zich soms goed horen
  • Slechte accutijd
Prestaties Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Ergonomie Score: 4
Warmte en geluid Score: 3
Mobiliteit en accuduur Score: 2
Prijs Score: 3
Featureset Score: 4


Door Olaf van Miltenburg

- Nieuwscoördinator

Olaf werkt sinds begin 2007 bij Tweakers en snapt als geen ander wat nieuws is. Hij heeft een voorliefde voor computers, internet, wetenschap en techniek en gebruikt die kennis sinds 2008 dan ook in zijn rol als nieuwscoördinator. Ook test Olaf nog regelmatig zelf laptops en bezoekt hij internationale beurzen om op de hoogte te blijven.

Volg Olaf op Twitter

Reacties (118)

Reactiefilter:-11180112+165+23+30
Prima review, dit zou een waardige vervanger kunnen worden van mijn Aspire 5315.

Al heb ik persoonlijk wat twijfels of je het touchscreen wel echt gaat gebruiken. En dan is W7 volgens mij toch prettiger in gebruik.
Ik heb de S7 in de Mediamarkt even getest en merkte ook dat ik daarna af en toe nog met m'n hand bij de niet toch laptops naar het scherm ging. Je gebruikt het en went er vrij snel aan.
Als ik een tijdje op m'n tablet heb gewerkt en kruip enigzins slaperig achter een PC of laptop heb ik me al een aantal keer betrapt dat m'n hand naar het scherm gaat om het te gebruiken als touchscreen. Zelf heb ik ook al jaren een touchscherm staan van iiyama, maar gebruik dat alleen maar bij machines die geen dual-link aansluiting hebben (meestal servers met integrated videocards), persoonlijk gebruik ik liever een grotere/betere monitor dan een kleinere/slechtere touchscreen. Het is een aardige toevoeging, maar bij mij staan er een hele berg belangrijkere eisen hoger op het lijstje bij het aanschaffen van een monitor, laat staan een laptop, maar als het verder niet uitmaakt qua specs en de meerprijs is redelijk dan zou ik zeker een touchscreen nemen.
Tijdens de lancering van Windows 8 heb ik een tijdje met verschillende Ultrabooks kunnen spelen en ik was toen erg onder de indruk van de Fujitsu U775 en deze Acer S7 (die overigens ook gewoon leverbaar is met een Core i7 en 256GB SSD, vreemd dat dit nergens in het artikel vermeld wordt). De Fujitsu heeft geen touchscreen en dat is voor mij persoonlijk nu toch een dealbreaker gebleken. De lage accuduur zie ik niet meteen als een groot probleem, meestal een stop contact in de buurt en dat moest met de oude generatie notebooks ook al. En voor op reis is er de extra accu optie...

Kan iemand vertellen of deze Ultrabooks krachtig genoeg zijn om dagelijks mee te werken? Voor de doorsnee kantoor mederwerker die wat bestanden open hebben in Office, diverse sites bezoeken in of 2 browsers en vermoedelijk Spotify op de achtergrond hebben draaien? Stukje Visual Studio oid. Of moet je deze apparaten toch nog steeds naast een desktop positioneren?

[Reactie gewijzigd door 4Lph4Num3r1c op 24 november 2012 23:19]

Een Core i5-3317U, 4GB Ram en een SSD is meer dan voldoende om dagelijks kantoor dingen met te doen.

Je enige zorg zal de GPU zijn als je 3D design of games wilt gaat draaien.

Ik gebruik een SU9400 met 4GB ram en 128GB SSD (laptop uit 2009) en heb tot heden geen enkele probleem gehad met office applicaties, photoshop, illustrator enz.

Als ik naar benchmarks kijk is de Core i5-3317U ruim 2,5x a 3x sneller dan de SU9400.

Het enige waar jij je zorgen om kunt maken is de max 4GB capaciteit. Hoewel 4GB nu voldoende is, zal dat niet het geval zijn over 2 a 3 jaar.
Bedankt voor je antwoord. Ik maakte me idd het meeste zorgen over de CPU. Ik heb geen praktijk ervaring hoe deze low-voltage processoren zicht verhouden tov de reguliere desktop processoren. Wel aardig al die benchmarks, maar de ervaringen van mensen die er in de praktijk mee gewerkt hebben vind ik toch belangrijker.

Die 4GB vind ik erg jammer idd. zeker als ze zich op de high-end markt willen richten - dan mogen die paar tientjes op dat bedrag toch niet de reden zijn.... (Ik neig momenteel erg naar het i7 / 256GB model)
nog een minpunt: niet leverbaar met Linux
nog een minpunt: niet leverbaar met Linux
Dat mag je dan bij bijna elke notebook/netbook/ultrabook zetten. Een redelijker punt zou dan zijn dat het niet standaard leverbaar is zonder OS (misschien met veel bellen en vertragingen).

Iets algemener, uit de lijst met minpunten:
- Slechte accutijd
Voor apparaten die als mobiel ('dun, licht') verkocht worden maakt dit de eindscore automatisch een onvoldoende bij mij.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 24 november 2012 08:46]

Accuduur is voor mij ook een no-go. Zelf gebruik ik mijn laptops vooral onderweg en dan wil je gewoon niet iedere keer zonder stroom zitten, of de hele tijd rekening moeten houden met het opladen....
Dan kan je hier misschien mee uit de voeten:

pricewatch: Samsung Series 9 NP900X3C-A01NL

Ruim 9 uur op een volle accu.
- Slechte accutijd

Voor apparaten die als mobiel ('dun, licht') verkocht worden maakt dit de eindscore automatisch een onvoldoende bij mij.
Accutijd kan je verbeteren door er een extra accu onder te schroeven.

Zie deze link voor een afbeelding daarvan.

Dus mocht je hem veel onderweg gebruiken dan is dit een mooie oplossing.

[Reactie gewijzigd door _TP_ op 24 november 2012 19:46]

Maar daarmee verlies je wel het "ultrabook gevoel".
Omg. Een noodzakelijke extra accu en dan ook nog eens zo'n dikke balk.
Als een sportwagentje kopen waar een benzinetank van 50 liter in zit maarrr je krijgt er wel een aanhangwagen met brandstof bij. Dat kan toch ECHT niet.

edit:
@ whitewidowNL. "Accuduur van 3-4 uur is meer dan voldoende.."
Dat kan ik niet serieus nemen.

[Reactie gewijzigd door wndwlckr op 26 november 2012 17:16]

Jawel. Als jij zoveel wilt rijden zonder tankstation onderweg is het belangrijk extra benzine mee te nemen. Kan toch echt wel.
Voor sommige is 3-4uur accu duur genoeg, sommige niet en hebben de optie er een accu bij te kopen.
Je kan natuurlijk ook zelf een sterkere accu zoeken.
Accuduur van 3-4uur is meer dan voldoende, reis je langer heb je toch meestal meer bagage bij waardoor makkelijk een accuutje mee kan nemen.
Je hebt wel een versie van de XPS 13 uit 2011 volgens mij die met Ubuntu 12.04 LTS wordt geleverd.

nieuws: Dell begint deze herfst verkoop XPS 13 met Ubuntu
Ik verwacht er helemaal niets meer van, dat Project Sputnik.

Je hoort en leest er niks meer over en ook op het forum is het akelig stil.
Ook is nog onbekend waar en wanneer ze verkocht gaan worden.

Het mag dan misschien technisch wel mogelijk zijn om die XPS 13 met Ubuntu te verkopen, maar ik vermoed dat hogere ( commericele / contractuele ) belangen het tegen houden.
Mwahh, een minpunt zou ik het niet niet noemen. Maar ik vroeg me tijdens het lezen van de review een paar keer af of je hier inderdaad Ubuntu of Mint op kunt zetten, en daarbovenop Windows kunt virtualiseren.

Zou de exotische SSD-configuratie, of het touchscreen ondersteund worden door Linux?

Trouwens verrassend dat Acer met zo'n topproduct komt!

[Reactie gewijzigd door strompf op 24 november 2012 10:32]

Dualboot ? Of kan dat niet meer met Windows 8.

Maar zou wel mooi zijn als deze netbook ook met Windows 7 zou geleverd worden.

[Reactie gewijzigd door Texamicz op 24 november 2012 13:08]

Je kan er Linux op zetten en via Wind kan je veel van de Windows programma's in Linux draaien.
Ubuntu er op in een dual boot moet volgens mij kunnen, toch?

Inmiddel ben ik er wel achter dat Ubuntu SSD's ondersteund.
Zie: http://linuxcomputers.nl

[Reactie gewijzigd door Pineka op 24 november 2012 14:56]

Waarom zou dat een minpunt zijn? De keuze voor Windows is heel logisch, dat levert voor een bedrijf nou simpelweg het meeste op omdat mensen vertrouwd zijn met Windows. Windows 8 zal daar weer wat aan toevoegen, gezien veel mensen 'dat toch eens willen proberen'.

Als je iemand bent die graag Linux gebruikt, zoals ik, dan zal het je waarschijnlijk toch niet langer dan een kwartiertje kosten voordat hier een Linux distributie op draait?
Zo overtuigt is niet iedereen van Windows8... Iemand die met Windows95/98 of XP heeft gewerkt, zal mijns inziens sneller aan de slag kunnen met Linux mint, dan met Windows8... Dat er door pcfabrikanten daar niet aan gedacht/ naar gehandeld word, heeft niet met vertrouwen of een doordacht OS te maken, maar met commerciële belangen.
Als iemand vanaf windows 98 of XP overstapt naar windows 8 zal dit inderdaad lastig kunnen zijn; je moet dan immers een evolutieperiode van 10 jaar of meer overbruggen!

Kom je van windows 7 dan is de overstap naar 8 eigenlijk maar klein: wat mij betreft kleiner dan sommige ons willen doen geloven.
Er is nog steeds een startmenu die je kunt openen door met je muis naar linksonder te gaan en te klikken (of door gebruik van de windowstoets). Het startmenu ziet er alleen anders uit (maar ik vond het erg intuitief - en belangrijker: mijn vader ook)

Fabrikanten weten dat Windows verkoopt en daarom kiezen ze Windows. En gelijk hebben ze aangezien het voor hen daar om draait.

En uiteraard is niet iedereen blij met Windows 8, maar dat is eigenlijk altijd als er iets nieuws komt wat anders is als wat men kent: er zijn altijd mensen die daar aan moeten wennen.
Gehele filmpje gaat over hoe geweldig deze ultraportible is en toch geven jullie veel onderdelen, waaronder Algemene beoordeling, Featureset en Ergonomie maar 4 sterren.


12mm dik met een batterij-capaciteit van 2340 mAh. Denk dat ze beter hadden kunnen gaan voor 14mm dikte en zorgen dat hogere capaciteit accu. Een gemiste kans.
Ergonomie is ook niet super, er is namelijk niet zo goed nagedacht over een plaats voor de accu.
Een prima oplossing voor een grotere accu in combinatie met een dunne bouw is hetgeen mijn oude Dell had, een uitstulping aan de achterkant. Blij dat ik destijds die optie had aangevinkt. Het voordeel van een dunne laptop is immers bijna verdwenen wanneer je een extra accu of een oplader mee moet nemen... Sterker, een oplader is ronduit vervelend in m'n tas. Kost een vak, waardoor het voordeel van een centimeter dunnere laptop simpelweg verdwijnt. En dat voor een paar honderd euro extra....

Zonder fatsoenlijke accu is de portability van zo'n dun geval amper een winstpunt. Jammer, want een prachtmachine. Mijn hoofdpunt bij een laptop is juist het praktisch aspect. Dit wil ik wel graag combineren met een mooi, dun en licht design, maar er niet voor opgeven.

Hopelijk kunnen ze de 'Dell oplossing' gaan gebruiken. Mooi laptopje met een accutijd van minimaal 6 uur.
Als ik het goed heb gebruikt HP ook een uitstulping in de zakelijke Elitebook reeks voor de accu. Ik denk dat het hier ook wel zou kunnen maar het is minder goed voor het uiterlijk, dat is gewoon een feit denk ik (het is nog steeds persoonlijk) en zou wat af doen van het uiterlijk.
Helaas zou zo'n uitstekende batterij een functie van deze laptop belemmeren: namelijk het compleet openklappen. Als je de videoreview bekijkt, zie je dat het toestel 180 graden kan openen, wat betekent dat het scherm plat op een tafel kan liggen. Heb je dan een batterij die uitsteekt, dan verlies je die functie.
Thinkpads zijn ook leverbaar met een uitstekende accu en die kunnen ook gewoon het scherm 180 graden kantelen. Kwestie van zorgen dat de scharnieren bovenop de laptop zitten.

OT: mooie laptop, maar wel erg aan de prijs voor een Acer.
Het probleem is dat als je scherm 180 graden openklapt, hij nog steeds niet plat ligt, met zo'n bobbel. Dan zal hij al meer dan 180 moeten draaien.
Kan het scherm van de s7 nu 180 of 360 graden draaien? Op die foto plat is het 180.
180 graden, 360 is niet eens mogelijk met het scherm.
Als je hard genoeg duwt zal het ook wel lukken. 8-)
Als je er een via een andere aansluiting aansluit kan je die makkelijk meenemen.
Geheugen nog SSD te upgraden. Voor mij een enorm minpunt. Koop je een apparaat van ¤1300 loop je tegen dat soort beperkingen op. (Doe veel fotobewerking. Meer geheugen is dan zeer prettig). Ongelovelijk dat ze in zo'n mooi apparaat maar 4 GB stoppen.
De SSD uphgraden, dan neem je een externe HDD of een USB stickje mee, zelfs een SD kaartje van 64 gigabyte kan.
4 GB te weinig? Ik doe heel veel aan fotobewerking op mijn i3 PC met 4 GB en heb niets te klagen. Alle bewerkingen gaan snel en soepel en ik heb nog nooit het maximum aan geheugengebruik bereikt. Zelfs videobewerking geeft geen problemen. Geheugen kost tegenwoordig bijna niets meer maar als ik het niet nodig heb, waarom zou ik het dan kopen?
3 uur accuduur.... Zucht dat is echt veeel te laag... Jammer, voor de rest wel echt een topper met uitzondering van de belachelijke prijs... (Net zo duur als vaio z series wtf? Dat zal misschien komen door het touchscreen)

[Reactie gewijzigd door Vinand op 24 november 2012 09:18]

Mee eens. En voor een ultraportable is juist dat de belangrijkste feature imo. Alleen hierdoor mag er van mij nog wel een ster af van de totale beoordeling, puur omdat je nog steeds een extra laadblok mee moet zeulen.
De XPS 12 is significant goedkoper en bevat eveneens een touchscreen.
Maar ergonomie is weer anders, een voorkeur. Ook heeft de XPS 12 denk ik minder sterke hardware aan boord.
Ik reageerde op het prijs argument. Maar qua hardware zit er weinig verschil in. De processor is hetzelfde, de XPS kan je configeren met 8GB en de acer niet, de accu in de dell is veel groeter maar bevat geen RAID SSD (niet dat dat mij iets kan schelen. In de dell zit tenminste een standaard msata form factor).
De XPS 12 verdient pas de aandacht als alle issues met dat ding zijn opgelost (Cpu throttling, lage gamut)... Tot die tijd: Lenovo Yoga?
Point taken. De yoga is wel ¤200 duurder.
Het moge duidelijk zijn dat de echte tweaker dit product niet als 'goed' zou bestempelen. Een gemiddelde consument (en dat is tegenwoordig toch meer het niveau van tweakers) misschien wel.

Portabiliteit is toch een essentiële voorwaarde voor een ultrabook, en een korte accuduur doet daar sterk aan af. Wat kan mij die paar milimeter dikte nou schelen, ik wil zonder kopzorgen over een paar jaar (bij afgenomen accusterkte) nog steeds een paar uur kunnen browsen. Nu kan dat bij de aanschaf van de ultrabook nog niet eens.

Daarnaast zijn het niet kunnen vervangen van geheugen en SSD voor een tweaker toch een teleurstelling. Precies de punten die met een iets dikkere uitvoering waarschijnlijk wel mogelijk waren geweest.

Om nog maar niet te spreken over lawaaierige fans.

Het zijn erkende minpunten, maar het zijn wel minpunten die zouden moeten leiden tot een lagere eindbeoordeling. Vooral als je kijkt naar de prijs, want die is niet mis (en toch *** ?).

Het kan overigens aan mij liggen maar in de video heb ik het minpunt over de fans niet voorbij horen komen. Dat zou bijzonder zijn omdat in een video toch alle minpunten van de geschreven recensie aan bod zouden moeten komen.

[Reactie gewijzigd door patrickvdweide op 24 november 2012 10:01]

Daar hoef je geen Tweaker voor te zijn. De gemiddelde consument is misschien niet zo specs-bewust, achterlijk zijn ze niet - als je niet eens de 5 uur grens kan halen met een laptop/ultrabook dan heb je er niets aan.

Ik trek al amper een studiedag met mijn Sony Vaio SB 13.3" en die houdt het ~6 uur vol.

Persoonlijk ben ik tevens van mening dat de gekte van steeds dunner maken uit de hand loopt... Gaat allemaal ten koste van de accuduur. Zo bereik je toch niets? Zoek liever materialen die het gewicht omlaag brengen, dat vind ik persoonlijk veel interessanter!
Ik gebruik dagelijks laptops en die zitten vrijwel altijd aan de lader. Het is echt zelden dat die op accu loopt (en dan is het gemakzucht en is er vaak wel stroom in de buurt). En zo heb ik nog 200 collega's en weet ook dat dit bij heel veel bedrijven het geval is.

Ook veel studenten trouwens. In de trein natuurlijk niet, maar daar is de accu duur van 1 a 2 uur zat voor. Maar ook met 5 uur accu tijd kom je de dag niet door. Ik vraag me zelfs af waarom een laptop altijd zo nodig een accu moet hebben. Het is af en toe handig maar is ook een behoorlijke kostenpost. Is het dat wel waard als hij toch altijd aan de stroom zit. En omdat Lithium accu's zelf verouderen zijn ze sowieso na 3 jaar versleten.

Kortom, ik vind de focus op accu tijd vaak overdreven. Voor een Netbook en Tablet is het anders of voor een laptop die echt mobiel gebruikt moet worden. Maar als je er vaak mee reist zou ik eerder een laptop willen die robuust is (en niet zo'n design ding), goedkoper (wegens diefstal gevaar en schade bij ongelukken zoals vallen) en met verwisselbare Accu (duh).

P.s. dit is nu niet echt een laptop in de studenten laptop klasse, dus beoordelen voor gebruik voor die doelgroep is ook wat raar.

[Reactie gewijzigd door pe1dnn op 24 november 2012 11:38]

Ik heb thuis een laptop waar de accu van kapot is en waardoor ik de laptop dus altijd aan het net moet hebben. Zelf dacht ik dat dit niet zo groot probleem zou zijn maar het is toch echt zwaar irritant.

Als ik de laptop in mijn kamer heb staan en ik wil even naar de printer in een andere kamer of de woonkamer moet ik hem eerst weer uitzetten en opnieuw opstarten. Het handige van de laptop is juist dat het zo portable is dus om nou de focus op de accu overdreven te noemen lijkt mij niet helemaal correct.
Draadloze printer? Of gewoon een nieuwe accu bestellen op replacedirect.nl zo duur is een nieuwe accu ook niet.
Helemaal geen stroombron bij een portable elektrisch apparaat is wat anders dan dat je hem 4 uur kan gebruiken onder "vollast".
Vraag je af of je 4 uur heen en weer loopt naar je printer? Nee toch?
Dan heb je dus wel een accu nodig, maar niet zo`n hele zware.
(replacedirect geeft je alle opties)
(Ik kan me overigens voorstellen dat een elektrisch apparaat zonder stroombron zwaar irritant is. :P 8)7 )

Dat wordt bedoeld met de focus op de accu, voor 90% is 4 uur lang genoeg.
Voor hen voldoet de S7 dan ook.

Waar veel aan voorbij gegaan wordt; 2x reistijd + een werkdag is ca 10 uur en dat halen echt heel weinig portables
Velen zullen, ondanks een batterielife van 6-7 uur tóch hun oplader meenemen.

Wil je langer dan heb je genoeg opties; extra batterij los mee, dikker batteriepack, oplader mee, of een andere grotere laptop waar standaard een grote batterij in zit (en zwaarder is).
In vergelijking met desktop heeft laptop/netbook - vooral die laatste - volgens mij twee grote troeven: maakt pak minder lawaai en verbruikt absoluut minder op stroom.
Nu hebben veel treinen inmiddels stopcontacten maar toch moet ik zeggen dat 3 uur voor een nieuwe ultrabook te weinig is voor mij. Er gaat al gauw een uur van de accuduur af als je hem een jaartje gebruikt en dan haal ik in de trein dus vaak de bestemming niet op één lading. Met mijn oude netbook op linux haal ik heen en weer Den Haag - Groningen bijvoorbeeld en hoef ik geen lader mee te nemen. Dat maakt het allemaal reuze portable. Als je zo'n mooie dunne portable laptop maakt die vast heel fijn werkt is het echt zonde dat de accu niet langer mee kan.
Ik vraag me steeds meer af wat nu de doelgroep voor een ultrabook is.

De gemiddelde consument gaat dan ook geen ¤ 1400 neerleggen voor een Windows notebook. Als ik in mijn omgeving kijkt, dan is denk ik ¤ 500 het budget wat de gemiddelde non-tweakers aan een notebook zal willen besteden.

Zelf denk ik dat de nieuwe Asus Vivobook een terrechte hit gaat worden in dit segment. Qua maatvoering en gewicht is het dan net geen ultrabook, maar met een verkoopprijs van 500 euro en een accuduur van 5 uur wel portable genoeg om mee te tellen.
Klinkt goed, met een groot nadeel: het is een Acer. De laatste keer dat m'n Acer-laptop defect raakte kreeg ik eerst onverstaanbare en duidelijk verveelde telefoniste in een callcenter op de antillen aan de lijn, die ik met veel moeite uit wist te leggen wat er mis was ("loopt vast" en "hangt" werden letterlijk opgevat, na "blauw scherm" schreef ze op dat er iets mis was met het scherm). Vervolgens stonden op de pakbon die me toegestuurd werd zowel m'n naam, straat, huisnummer, postcode -en- plaats verkeerd gespeld (nadat ik mijn achternaam spelde met het telefoonalfabet dacht de dame in kwestie zelfs dat de namen uit het alfabet mijn voornamen waren, dus ik had een enorme berg voornamen op de pakbon). Toen ik de laptop vijf weken later terugkreeg zette ik hem aan en trad nog steeds exact hetzelfde probleem op. Of ik er ook nog voor wilde betalen.

Tenzij Acer in de afgelopen drie jaar enorm vooruit is gegaan qua service is bij mij de beslissing niet te kopen al gemaakt als ik de merknaam zie.

[Reactie gewijzigd door Basputin op 24 november 2012 10:05]

Lijkt me een uitzonderingsgeval,

Zo heb ik twee geboortedata in de politieregister nadat bij een aangifte de dienstdoende agente, met paspoort erbij, dat verkeerd invoerde, zelfs de dag waarop het gebeurd was werd verkeerd ingevoerd (vb ma 2 ipv di 2, die ma 2 bestond niet in dat jaar).
Maar om dan alle agenten als analfabeet en incompetent neer te zetten gaat erg ver, mijns inziens.
Ik had gewoon pech dat ik vier keer mijn proces verbaal moest laten wijzigen voordat het foutloos(namen, data) was.
Zo had jij waarschijnlijk ook pech.(trouwens een surinaams accent hoeft niet gestationeerd te zijn op de antillen :P )

En zo heb ik dan weer geen problemen met mijn Acer en was die, middels een simpele klep achterop, simpel te upgraden wbt CPU, RAM en HDD>SSD.

Ik vraag me af of Acer zo`n "motorklep" achterin ook in de S7 heeft behouden en je eea makkelijk kunt upgraden?
Je ziet nooit foto`s van de onderkant......
Foutje in de tekst: "prestaties van de Intel HD 4000 zijn een stuk beter dan die van de HD 3000 van de Ivy Bridge-generatie." (Moet Sandy Bridge zijn) maar waar is het feedback topic (voorheen rechts boven) gebleven? Ik zoek me gek maar met de Tweakers 7 layout lijkt het spoorloos!
Ik vind het een mooie ultrabook qua uiterlijk en hardware.
Jammer dat de accuduur zo kort is want dat zou juist een sterk punt moeten zijn van UB.
De ULV processoren hebben namelijk verstelbare clocksnelheden per energieschema (van windows) om de accuduur te verlengen en om de tempratuur laag te houden.
Mijn UX32VD R4002 (i7 3517u) draait per schema op de volgende clocks:

- Energiebesparing: 1.0 ghz
- Gebalanceerd: 1.9 ghz
- Hoge prestaties: 2.4 ghz

Ik vraag me af of tweakers.net hier naar gekeken heeft want dit heeft wel invloed op warmte en geluidsproductie.

[Reactie gewijzigd door B.B_Widjieks op 24 november 2012 12:02]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.