Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Je kunt ook een cookievrije versie van de website bezoeken met minder functionaliteit. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , reacties: 258, views: 203.362 •

Conclusie

Al met al een uitgebreid verhaal. Wat moet je daarvan vooral opslaan? Allereerst: de veranderde opbouw van het verhaal in de singleplayer, met zijn vele vertakkingen en verschillende eindes. Uniek in de wereld van Call of Duty, in combinatie met een goed geschreven plot zeer de moeite waard om meer dan eens te spelen. Iedereen mag roepen dat hij Call of Duty 'speelt voor de multiplayer', maar laat je de singleplayer liggen, dan doe je jezelf echt tekort. Ergens geldt dat ook wel een beetje voor Zombies, al blijft die spelmodus ook een kwestie van smaak. Feit is wel dat áls je Zombies al leuk vond, je je met de veel uitgebreidere Zombies-modus in Black Ops II nog beter zult vermaken.

De multiplayer heeft inhoudelijk niet dezelfde stappen gezet als de overige spelmodi. Pick 10 en de keuze voor scorestreaks in plaats van killstreaks pakken positief uit, en datzelfde geldt voor een aantal kleinere wijzigingen. Toch zul je bij het spelen van de multiplayer niet erg het gevoel hebben dat je een totaal ander spel speelt, want de basis blijft hetzelfde. De wijzigingen verbeteren die basis, maar zorgen niet voor een revolutie.

Dat vormt, samen met het uitblijven van al teveel voortuigang op audiovisueel gebied, het grootste struikelblok voor Call of Duty: Black Ops II. Voor beide punten geldt dat je ze van tevoren kent en dus ook al kunt bepalen of je ze wel of niet accepteert. De eventuele claim dat Activision 'weer hetzelfde spel met een andere skin heeft gereleased' halen we echter bij voorbaat vast onderuit: daarvoor zijn de stappen die Treyarch heeft gezet op het gebied van de singleplayer-campagne en Zombies echt te groot. Het werkt voor ons enorm verfrissend om eens écht onder de indruk te zijn van een Call of Duty-singleplayer, in plaats van dat het vooral een logisch opstapje richting multiplayer vormt. Alleen dat al maakt het de moeite waard Black Ops II eens in je pc of console te stoppen.

Deze review is geschreven op basis van de Xbox 360-versie van Call of Duty: Black Ops II, de enige versie die voorafgaand aan de review beschikbaar was om uitgebreid te worden gespeeld. Een review op basis van de overige versies, inclusief die voor de pc, publiceren we op maandag 19 november.

Update, maandag 19 november: tijdens de reviewsessies is inmiddels geconstateerd minpunt niet voorbij gekomen. Black Ops II blijkt online namelijk een fijne speeltuin voor zogenaamde 'quickscopers'. Het fenomeen bestaat al enkele jaren in Call of Duty, maar is in Black Ops II meer dan ooit aanwezig, en ogenschijnlijk zelfs effectiever dan in Modern Warfare 3. Om die reden hebben we besloten het cijfer voor de Xbox 360-versie van Call of Duty: Black Ops II alsnog met een half punt te verlagen.

Pluspunten

+ Beste Call of Duty-singleplayer ooit...
+ ...met name door het uitstekende verhaal
+ Variatie en spektakel in singleplayer
+ Zombies flink uitgebreid
+ Scorestreaks en Pick 10
+ Basis multiplayer blijft sterk
+ Veel ondersteuning voor Pro Gaming

Minpunten

- Grafisch achterhaald
- Gameplay multiplayer grotendeels hetzelfde als in vorige games
- 'Quickscopers'

Cijfer: 8,5

Titel Call of Duty: Black Ops II Call of Duty Black Ops II
Platform PC, Xbox 360, PlayStation 3
(Wii U-versie verschijnt later)
Ontwikkelaar Treyarch
Uitgever Activision
Releasedatum Inmiddels verschenen

Black Ops IICall of Duty Black Ops IICall of Duty Black Ops IICall of Duty Black Ops IICall of Duty Black Ops IICall of Duty Black Ops IICall of Duty Black Ops IICall of Duty Black Ops IICall of Duty Black Ops IICall of Duty Black Ops IICall of Duty Black Ops IICall of Duty Black Ops IICall of Duty Black Ops IICall of Duty Black Ops IICall of Duty Black Ops IIBlack Ops IIBlack Ops IIBlack Ops IIBlack Ops IIBlack Ops IICall of Duty: Black Ops 2Call of Duty: Black Ops 2Call of Duty Black Ops IICall of Duty Black Ops IICall of Duty Black Ops IICall of Duty Black Ops IICall of Duty Black Ops IICall of Duty Black Ops II


Door Jurian Ubachs

- Redacteur

Jurian werkt sinds 2008 bij Tweakers, maar bouwde voor die tijd al ruime review-ervaring op bij onder meer InsideGamer. Hij heeft een voorliefde voor rpg's en sportgames, maar is van alle markten wel thuis, al vindt hij mmorpg's stiekem iets te tijdrovend om echt goed mee aan de slag te gaan. Om te zorgen dat hij een gefundeerde mening over de geteste spellen kan geven, speelt hij vaak thuis verder of vliegt hij naar de andere kant van de wereld om de informatie uit eerste hand te horen.

Reacties (258)

Reactiefilter:-12580243+1123+29+30
1 2 3 ... 11
Amai,een varassende positieve review! Ik overweeg hem nu mss wel in huis te halen, nu battlefield 3 echt wel wat lame begint te worden
Wat begint er zo 'lame' te worden aan battlefield 3 dan? Speel het zelf nog wekelijks met veel plezier.
BF3 speelt nog lekker na een jaar. Ik vond multiplayer MW3 ook leuk, maar het grootste probleem daar werden cheaters imo. Ik zag steeds meer gasten in deathmatch, team deathmatch die cheaten. De laatste keer dat ik speelde zat er in elke game wel minstens een gast met aimbot.

Ze moeten bij COD daar echt wat aan doen. Het vernield gewoon de game. Bij BF3 heb ik in een jaar maar een keer een echte cheater meegemaakt (40+ headshots in onder een minuut) maar die was ook meteen gebanned. Bij COD kunnen deze lui een hele avond meedoen zonder gekickt of gebanned te worden.
Mee eens, ik speel nog steeds Modern Warfare 3 en zeker in de vrij nieuwe Face Off modus (1vs1, 2vs2, 3vs3 en 3vs3 hardcore) kom in tegenwoordig bijna dagelijks wel in een game terecht met wallhackers. Dit is jammer, ik geef ze altijd aan op Xbox live en in Call Of Duty zelf, maar het lijkt alsof er niets aan gedaan wordt.

Jammer dat ze blijven hangen op dezelfde engine, wel gunstig voor de mensen die geen zware grafische kaart er in hebben zetten en 'm dus ook nog op redelijke graphics kunnen spelen.

Ben erg benieuwd naar de singleplayer. De Modern Warfare spellen vond ik op een gegeven moment wel een beetje veel van hetzelfde.

Black Ops I singleplayer vond ik destijds ook een leuke singleplayer.
Puur uit nieuwsgierigheid: hoe weet je zeker dat het om wallhackers gaat? Aimbots zijn vaak nog wel goed te spotten, zeker in het 40hs\min voorbeeld van Snake. Zelf ben ik heel voorzichtig geworden anderen te beschuldigen van cheats omdat ik daar regelmatig zelf van wordt beschuldigd voornamelijk mbt Source engine games.
Voor de duidelijkheid: ik cheat niet! Veel spelers realiseren zich echter niet dat een loop verder uitsteekt dan het vanuit je eigen perspectief lijkt te doen. Hiernaast kan je puur op geluid alleen iemand vrij goed pinpointen qua locatie.
Volgen door de muur terwijl ik alles op stealth heb staan, gehurkt loop of zelfs kruip.. En zelfs na spawnen volgen ze me langs de muur.
Dat is de ook de reden dat ik na MW2 geen 1 COD meer heb gekocht. Ik vind de multiplayer erg goed, maar om de zoveel potjes was er weer een cheater.. wat enorm het plezier omlaag haalt. En ze beloven met elke nieuwe COD dat ze iets aan cheaters gaan doen. Op de 1e dag van MW3 liepen er al cheaters rond die exact dezelfde dingen deden als in MW2. Zoiets is onacceptabel.
Ik beken zelf na een tijdje ook een aim/wall hack te hebben gezocht het ook te hebben geprobeerd, maar erg fun is het niet. Speel zo heel af en toe eens met de hack, maar eigenlijk is het alleen 'leuk' voor als je wat punten bij elkaar moet rapen.

Daarbij haal je er ook goede K:D verhoudingen mee dat je als je wel normaal wilt spelen je geen games meer kunt vinden door het match systeem.

Ik doe het nu dan ook alleen als ik even een paar uurtjes wil lamballen, maar wellicht moet ik het maar beperken tot dedicated servers (helaas geen punten).

Ik doe het overigens uit het oogpunt 'Jij cheaten? Dan mag ik het ook'. Maar ik speel dan niet op een manier dat ik met een sniper in een hoekje sta en de bot de rest laat doen.

Hoe dan ook hoop ik dat er in BO2 niet al te veel gehacked wordt. Maar een zelfde engine betekend naar mijn idee dat het voor die hack software een kleine aanpassing vergt om deze ook te laten werken onder BO2...
Ook als je het gebruikt om wat punten bij elkaar te rapen ben je een grote loser.
Hoe slecht moet je dan zijn?
Beetje populair doen met je score zeker (die jij niet eens zelf behaald hebt).
Liever een wat mindere score en een leuke match dan me verlagen naar jouw niveau om een bot het werk te laten doen.
Bah.
Nadat je geprestiged hebt begin je weer op 0, ik ben goed genoeg om altijd in de top 3 van een spel te eindigen, maar als ik geen zijn heb om 10 rondjes te spelen voordat ik een wapen unlocked hebt die ik wil hebben (en niet mijn prestigetokens aan wil verspillen) dan doe ik dat gewoon zo. Snel headshots en veel kills zorgen voor genoeg bonus XP om dat te behalen. En daarna spelen we gewoon weer normaal.

Niet "Foei, niet cheaten jij" maar "Hey gameontwikkelaar, doe eens wat met die reports en gebruik een goede anti-cheat"

Evenals "Jij dief, jij mijn spullen uit huis jatten, jij stout", maar vervolgens zelf de cel in gaan als je zo'n gast helemaal kapot slaat met een eiken tafelpoot.

Als de risico's te groot zijn (ik cheat gewoon onder steam, en als dat gebanned wordt heb ik honderden euro's aan nutteloze games) dan wordt het vanzelf wel minder.

Ik cheat niet omdat het niet mag, maar omdat het kan. En heus geen 24/7.

[Reactie gewijzigd door BLACKfm op 13 november 2012 23:25]

Ik doe het overigens uit het oogpunt 'Jij cheaten? Dan mag ik het ook'
Jij hanteert dezelfde redenatie die veel profrenners in de wielersport ook gebruikten om gebruik te rechtvaardigen. Je moet het ook wel gebruiken anders kun je niet mee. Het maakt de sport of in dit geval het spelletje kapot. Gooi die shit toch eraf en gebruik het ook nooit meer in een multiplayerspel. Singleplayer moet je zelf weten, maar vergal nooit het spel van anderen!

[Reactie gewijzigd door Jeroenimoes op 13 november 2012 21:04]

Engine is grotendeels hetzelfde, ik zie al allerlei structures/classes voorbijkomen, evenals interne functies die ge(mis)bruikt kunnen worden.
Kwestie van een paar dagen nog voordat er cheaters zullen zijn.
COD gameplay en -flow is echt super. De hackers zijn eigenlijk het enige waar ik me echt aan erger in deze reeks. wat is de lol van het gebruik van een cheat/hack? Het is niet zo dat andere spelers je 'uberleet' vinden, eerder zielig?

Voor mij is het echter geen reden COD links te laten liggen. Verzamel ze allemaal! En speel gewoon alleen met vrienden, never nooit problemen met hackers en nog gezellig ook omdat je tussendoor nog lekker kunt kletsen.
Ik heb de PS3 versie gehaald. Single-player campaign is matig. Het is bij missies soms onduidelijk wat precies de bedoeling is; je doel wordt soms slecht aangegeven. Ook willen sommige cut-scenes niet automatisch starten tijdens gevechten waardoor je als het ware op een bepaald punt blijft hangen. Na overhoop geschoten te zijn moet je een stuk van de missie opnieuw spelen waarnaar de cut-scene wl start.

Ook verdwijnen vijanden soms spontaan (glitches). Al met al redelijk veel bugs. De update heeft verder niet veel geholpen. Helemaal lomp is de missie waar je een laboratorium moet verdedigen en met een complex menu diverse units moet rond dirigeren. Al die toetsencombinaties zijn veel te lastig. Bovendien interpreteren je units opdrachten eerder als suggesties in plaats van daadwerkelijke commando's.

Ben uit frustratie maar met de multiplayer begonnen. Wat me direct opviel is het aantal wegvallende verbindingen, crashes, server time-outs en andere online gerelateerde problemen. Het doet me wederom denken aan Black Ops 1; dat was ook de eerste 9 maanden amper speelbaar.

Al met al vind ik het een matige game, snap niet waarom het overal zo wordt opgehemeld. Zoals mijn ervaringen tot nog toe zijn verdient het een 7; dan ben ik nog heel coulant ...

-edit-
Na het installeren van patch 1.02 bevriest BLOPS2 tijdens het starten. Ik zie het logo rechtsonder in beeld staan maar de animatie doet verder niks. Na het herstarten van de PS3 en het verwijderen van deze patch start de game weer probleemloos op. Echter wordt ik automatisch uit SEN uitgelogd waardoor ik enkel offline kan spelen.

Na herinstallatie van de 1.02 patch loopt de game weer vast tijdens het opstarten.

Wat zijn het toch ongelooflijke prutsers bij Treyarch. Ze herhalen exact dezelfde fouten als bij de eerste Black Ops. Ik snap niet dat die toko niet al lang failliet is...

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 13 november 2012 13:29]

snap niet waarom het overal zo wordt opgehemeld
Omdat je anders je geen review-copies en snoepreisjes meer aangeboden krijgt in de toekomst. De game review wereld is al heeeel wat jaartjes een farce helaas.
@Rudi : Dan kun je Zero Punctuation nog eerder serieus nemen dan zo'n gerenommeerde review-site ...
Mee eens maar u weet toch ook dat bijna geen 1 van de cod series soepel verloopt,althans ik heb het over de multiplayer daar zijn updates voor.
Wat zijn het toch ongelooflijke prutsers bij Treyarch. Ze herhalen exact dezelfde fouten als bij de eerste Black Ops. Ik snap niet dat die toko niet al lang failliet is...
Jij hebt de game gekocht toch ;) . Het geld is dus binnen.

Cijfer lijkt mij ook niet terecht (zie ook lager).

Losstaand van het feit dat ik MW2 en Black ops best kon waarderen is dit natuurlijk weer de zoveelste "mod" op call of duty 4. Ze pakken gewoon de oude engine, gooien er wat andere textures en models in. Maken wat nieuwe maps, passen wat scripts aan (voila nieuwe game mode) voegen wat nieuwe shaders toe en klaar is kees. Op die manier kun je inderdaad elk jaar een "nieuwe" game uitbrengen. Met call of duty 5 vond ik het al oneerlijk om er full price voor te vragen, nu wordt het een beetje belachelijk. Persoonlijk vindt ik het erg jammer dat ze niet eens een nieuwe engine schrijven en een sprong maken zoals die van call of duty 2 naar call of duty 4. Maargoed dat zal wachten worden op nieuwe consoles.

Cod2: http://img.ebw.gr/13535/call-of-duty-01.jpg
Cod4: http://gamerate.net/img/games/41/big1.jpg

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 13 november 2012 17:31]

Ik zal jou eens wat verklappen: CoD gebruikt vanaf het eerste deel al de quake 3 engine, is nooit veranderd, ze hebben in de loop der tijd de engine wat geoptimaliseerd en nieuwe shaders etc. erin gebouwd maar thats it. Dezelfde engine abuses zitten er nl. al die tijd ook al in. dwz wallspeed, fps advantages etc.
Appart. Al die connectie problemen en problemen met de scenes heb ik niet. Ik heb tevens het spel op de 360. Maar.na 12uur game geen fout gezien. Wel 2x migrating hosts aangezien de gamehosts uitt de game ging. Maarelke keer binnen een paar sec hersteld.

Al met al eindelijk weer een lekkere cod game.
Ik vind het Battlefield 3 ook inmiddels best lame worden. Die laatste expansion is maar half echt uitgebracht en al die fixes als die van de MAV verprutsen gewoon het spel. Als een echte COD4 liefhebber wordt dit dan misschien een interresant vervolg.
Hen je ooit iemand op een MAV omhoog zien gaan?
Dat jij het spel niet kunt spelen zonder te glitchen is niet de fout van DICE.
Ja dat had ik ook. Heb um daarom voor 20verkocht en gebruikt voor de preorder van bo2.
Zelf ben ik even weggeweest van bf3 dankzij de fout van een mw3. Maar na gister 12uurtjes bo2 ben ik sinds mw2 weer helemaal into cod.

Hoevaak ist spel al verkocht eigenlijk? Op de 360 zag ik gister avond al bijna een half miljoen spelers puur in de MP sector. Hoeveel er nog zombies en SP deden weet ik njet.
BF3 is al EOL, draait alleen nog op gehuurde community servers inmiddels
... hij vind het lame worden, hoezo zou daar een argument voor moeten bedenken, het is al waar en voor een feit hoef je geen argumenten te bedenken toch ?

vond bf 3 imo al gewoon echt een rot spel maar dat komt meer omdat ik maar niet aan kon wennen :P my 35 euro's...


anyways...
hoewel de review er zeer goed uitziet, de trailer er zeer goed uitziet en ik alle voorgaande cods met zeer veel genoegen heb gespeeld ga ik toch echt wachten tot hij in de aanbiedingsbak ligt, zoals hierboven ook al vernoemd kon je black ops pas na een paar maanden goed spelen, dus totdat dat allemaal gefixxed is is het voor mij een no-go vooral omdat het uiteindelijk na de eerste glans weer meer van hetzelfde is zoald bij de voorgaande cods...

voor de mensen die 'm wel halen allemaal veel plezier :D ^^
ja die hoor je te onderbouwen anders voegt het niks toe en kun je het als spam beschouwen

Ontopic: CoD is al jaren het zelfde ben sinds BloPS 1 het al niet meer aan het spelen
dat in tegen stelling tot BF3 waar expansion packs maar 15 euro kosten en veel meer content in zit dan de expansion packs van CoD series

verder betaal je constant voor de zelfde game met een ander jasje

nee BF3 is zeker niet lame expansion pack Aftermath komt ook weer uit met nieuwe maps en vehicles :)!

[Reactie gewijzigd door firest0rm op 13 november 2012 12:49]

... dit vindt ik persoonlijk niet echt onderbouwend

onze expansion is beter want er zit meer in en is goedkoper... meer is niet altijd beter, anders kan je ook zeggen dat cod beter is dan welke andere shooter dan ook... oh ja hij heeft meer maps dan alle andere dus is hij beter...

achja, zoals ik al zei een mening is altijd waar, ik vind 1+1=3, dat ik dat vind is waar, dat het gene wat ik vind niet waar is is een ander verhaal...
uiteraard mag jij ook een mening hebben en vind jij bf3 blijkbaar beter.


en ja, bo 2 verdiend imo ook geen 9, eerder een 6 als het echt om DE GAME gaat, maar het gaat in deze review niet om DE GAME, ik denk dat het gaat om wat de gamers er van zullen vinden en de fanboys, ik als groot cod 4 fan vind black ops echt akelig en ik zal dit spel dan ook nooit voor 60 euro kopen, daarnaast vind ik dat het sinds cod 4 alleen maar achteruit is gegaan.
dat betekend echter niet dat het spel slecht is. ik denk dat de cod fanboys het spel een 9 waard vinden en dat hij deze daarom gekregen heeft.

(het zijn net honden met zo'n kapje voor, ze kunnen alleen rechtvooruit kijken :P aah blops 2 is er, nu wachten tot expansion...
achja, je kan zeggen wat je wilt, call of duty is tot op heden altijd bij de best sellers van de best sellers komen liggen, als dat geen teken van succes en een goede game is weet ik het niet meer)
Aangezien ik hem op de 360 gehaald heb vanochtend ben ik posotief ingesteld over cod. Dat wat ik bij mw3 niet had heb ik nu wel.
Qua graphics klaag ik niet, ik speel immers op de 360 wat geen grafische kanon meer is.

Ik heb er geen spijt van en ben nog steeds niet uit wat er allemaal vernieuwd is qua opties.. Veel in ieder geval.

Kortom een leuke shooter voor de gene die mw2 ook geweldig vonden.
Dit ziet er geweldig uit. De screenshots doen bij mij wel de vraag opkomen, wat zijn de minimale hardware eisen om dit spel een beetje soepel te kunnen spelen? Tijd voor een upgrade :+

Moet de Sint maar eens lief aankijken dit jaar ;-)

[Reactie gewijzigd door Nightjar op 13 november 2012 09:16]

De engine is al sinds 19noach hetzelfde, dus als je de vorige versies kon spelen moet dit ook geen probleem zijn.
+ Beste Call of Duty-singleplayer ooit...
+ ...met name door het uitstekende verhaal
+ Variatie en spektakel in singleplayer

Hoort dit niet gewoon 1 +punt te zijn?
Ok singleplayer is beter....we get it :D

Ben persoonlijk al een tijdje klaar met COD....Blackops is de laatste COD in de reeks die ik heb gekocht en die viel na 2 dagen al zo erg tegen! Mede omdat ik de spawnpoints echt VERSCHRIKKELIJK vond in multyplayer! Is dat gigantische minpunt inmiddels verholpen in dit deel?

Wel leuk om te zien dat zombies is verbeterd. Dat is en blijft toch wel vermakelijk om coop te spelen!
Klopt, de spawnpoints waren bij release echt enorm slecht. Maar dat 'gigantische minpunt' was in BO1 "al" verholpen na n a twee weken... Mocht je na 2 dagen niet meer gespeeld hebben, dan heb je toch wel iets gemist (maar dat is mijn mening).

Anyways, mooie review van t.net! Vanavond meteen maar eens aan de slag met de MP! :)
Ik heb het pas geleden nog even gespeeld, maar die map met die raket erop is echt geen pretje als je objective based game modes speelt :/
De eerste hacks zijn alweer verschenen voor BO2, nee bedankt. Ik vermaak me voorlopig nog wel met BF3 en dadelijk BF4.
Dat is met elke game zo... En het wordt ook altijd zwr overdreven. Iedereen liep ook altijd te janken (letterlijk, het was gewoon geen klagen meer...) over hacks met BO (1) op de PC. Ik werd er gek van... Elk FFA potje waar ik zwaar domineerde, en dit gebeurde regelmatig, werd ik uitgemaakt voor hacker en gekickt... Ik ben zelf misschien maar 1 of 2 keer iemand tegengekomen waar bij ik echt dacht ''no way in hell dat dit mogelijk is''.

Toen uiteindelijk vond ik een server waar de admin even ''mee ging kijken'' met mij en tot de conclusie kwam dat de rest hun kop moest houden want ik vertoonde geen symptomen van een aimbot of wallhack. Dus dat was leuk, tot een maandje later er een andere admin kwam en me meteen bande, permanent, omdat niemand zo snel zou kunnen reageren en schieten... Yeah right!

PC shooters zijn de shit, maar tegenwoordig zodra je ook maar ets beter bent dan de rest moet je wel een hacker zijn en dat is zo'n ongelovelijke kut instelling dat ik bijna shooters op m'n ps3 ben gaan spelen voor multiplayer |:(

Dit is niet aan jou gericht markisoke, maar aan de mensen die whinen znder reden:
Dudes, 30-1 scoren in een FFA potje CoD wil niet zeggen dat je een hacker bent... Het wil simpelweg zeggen dat je vr Call of Duty misschien al shooters als Quake 3, Wolfenstein: ET en dergelijke gespeeld hebt op redelijk niveau...

[Reactie gewijzigd door Brutal1ty op 13 november 2012 09:22]

Goed, maar mensen die je op grote afstand door de muur met een enkele kogel in je hoofd schieten, nog voordat je hebt bewogen en dat soort dingen zijn geen skills.
Juist doordat er zoveel cheaters zijn gaan mensen heel snel moeilijk doen tegen betere spelers. En dat is een beetje het probleem.
Daar heb je wel een punt ja... Toen ik RTCW: ET speelde waren er niet zoveel cheaters dus als je het goed deed, vond iedereen dat gaaf en kreeg je misschien een complimentje ''Good shot man O_o'' ofzo weet je wel =p Dat vond ik de beste shooter tijden haha!

Ik mis het shooter gevoel waar je 1 tot 3 favo servers had, waarvan meestal 1 wel een clan server was, en dat de ''regulars'' elkaar leerde kennen gewoon. Dan kreeg je echt een beetje het gevoel van een leuke community. Zodra dat weer ergens te vinden is ben ik weer terug! Dat is ook samen met de controlls waarom ik liever pc shooters speel dan console =p Ik heb nog hoop!
Ik deel je hoop, maar door te wachten gaat dit zeker niet terugkomen :P
hahaha dat heb ik nogsteeds bij CoD4 :P

Ik speel het op de PC en ken echt bepaalde spelers en zij mij ook en dan gaan we elkaar een beetje uitschelden of heel soms zelfs samen een war doen enzo ^^ of juist bij elkaar in het team etc

Het is allemaal niet zover te zoeken als je dat soort dingen echt graag wilt, maar in de nieuwe shooters is het vaak niet te vinden omdat (ik zelf iig) je niet snel meer echt n favo server vindt maar elke keer in een andere gaat. Met competetive play in BO vind ik het best moeilijk om het niet te kopen.. ik voel wr die hoop en weet bijna zeker dat ik teleurgesteld ga worden.. De graphics van de nieuwe CoD's zijn gewoon echt heel erg slecht.. natuurlijk zijn ze wel mooi maar het kost 150% hardware voor hetzelfde mooi wat je in battlefield 3 hebt.. Beetje achterhaald ja

Ik heb het zoals de meeste hier nog niet gespeeld en laat mijn vrienden dit jaar weer beslissen of ik het moet kopen of niet. Al koop ik het, dan speel ik echt alleen maar de competetive kant ervan of een soortgelijke modus zonder ranking (wat Promod in andere games is). Al die onzin met dat upgraden van wapens en bommen uit de lucht laten vallen vind ik gewoon echt bullsh*t en is misschien leuk voor kinderen of mensen met een console maar het roept bij mij de zelfde ergernis op als je hebt bij een TDM waar mensen nades hebben in bijv cod2..; skillloos gratis kills farmen.

Hoop dat het een vette game wordt die het t kopen waard wordt :P
HA!,

Clan based MOHAA en COD4 deden dat voor mij,
Standaard een uur of twee per dag met 12/13 mensen die je kent spelen en elke week twee wars tegen een andere groep.
Heb het beide maar gedeinstaleerd, mijn groep ging door naar MW3 en daar was ik toch wel erg snel klaar mee
@Brutal1ty
Team Fortress 2 is op dat punt erg sterk. Als je regelmatig op een server komt leer je al snel mensen 'kennen'. Naar mijn mening is het soort volk bij TF2 ook over het algemeen heel anders dan bij de COD games.
Bij COD is alles heel competition-based waar voor mn gevoel veel meer aggressie bij komt kijken bij veel mensen. Ik merk dat ik er na een tijdje spelen zelf ook veel aggressiever door wordt dan wanneer ik bijvoorbeeld TF2 speel.
Desalniettemin vind ik COD een leuk spel waar ik ook nu weer zeker wat uurtjes in ga steken ondanks dat het m'n cortisol level flink weet te boosten.
Dit gevoel had ik in de MOH:AA/SH tijd. Waar iedereen iedereen kende. :)
Ja dat is zeker wordt er ziek van die sukkeltjes die een game verzieken met hun Hacks :(
ik kom ze elke dag tegen vooral in Tdm/Hc [pc versie]

maar goed hopen dat de "Heren" een goede oplossing hebben tegen deze Cheaters |:(


vanavond maar eens installeren [eerst werken] ....... :)
Hij komt binnen om 11:30-13:30 ken potverdorrie niet wachten, misschien maar eerder naar huis van me werk...
Welke versie heb je gescoord? Console\PC? Ik begin ook benieuwd te worden namelijk... En heb zelf een PC staan die 'm wel prima zou trekken denk ik, maar ook een Ps3... Ik haat multiplayer shooters op console vanwege de controllers meestal, maar ik heb ook geen zin om weer elk potje geen hacker genoemd te worden over een weekje of twee =p
als je elk potje geen hachker genoemd wordt is het toch niets je druk over te maken. ;-)
HAhaha typfoutje, was net wakker =p Juist wl hacker genoemd worden... Vooral in hardcore Black Ops ging dat nogal snel... Iedereen met hun Ghost en Ninja perks enzo, liep ik heen en weer te rennen met Sprint of hoe dat ding ook heette en een SMG, alles te one-shotten. Sjah dan moest je wel een hacker zijn toch? Terwijl hardcore betekend dat je met een smg kn oneshotten zo'n beetje... Reflexen >> aim dan en maar weinig mensen snappen dat blijkbaar =p
In sommige spelletjes lopen blijkbaar nog veel 12 jarige jongetjes rond terwijl er op het doosje toch echt staat dat die spellen voor (17)18 jaar en ouder zijn.

Ik had er van het weekend nog 1 die om elke keer als die neerging liep te miepen over hacker en wat. Ik in de theater maar even terug gekeken. Maar ik owde gewoon keihard door skills :+.

Vind het altijd wel grappig als ze dat zeggen. 'Je mag niet springen' 'je mag niet sproeien' 'je mag niet tactical insertion gebruiken' 'je hebt cheater perks' en al die shit.

Dat al die jochies nou counterstrike gewend zijn moeten hun weten, maar ik speel om te winnen en niet om het realisme :).
Persoonlijk ben ik een PC-fan. Consoles maken het voor mij gewoon niet meer, cht niet. Als je zeker weet, na wat testjes te hebben gedaan, dat je PC het fatsoenlijk aan kan, zou ik absoluut voor de PC-versie gaan :) (scheelt je ook weer wat poen ;)).
Ik heb de PS3 versie, omdat ik op de PC na een tijdje toch echt dezelfde mensen tegen kom. En het feit dat meer mensen een PS3 hebben waarmee ik speel. Ik haat ook controllers, maar je hebt kastjes die een controller emuleren waaraan je een muis+keyboard kan hangen.
En waarvoor je nu gebanned wordt:

Unsupported Peripheral Devices & Applications

Any user who utilizes an unsupported external hardware device or application to interact with the game is subject to penalty. Unsupported peripheral devices and applications include but are not limited to modded controllers, IP flooders and lag switches.

Minor offense: User will be temporarily banned from playing the game online, will have their stats & emblems reset and will have their leaderboard entries deleted.
Extreme or repeat offenses: User will be permanently banned from playing the game online, will have their stats & emblems reset, and will be blocked permanently from appearing in leaderboards.
(http://community.callofduty.com/message/413500949#413500949)
Duidelijke review! :)

De claim dat Activision ''weer hetzelfde spel met een andere skin heeft gereleased' gaat voor mij toch zeker wel op. Ik speel(de) CoD sinds het begin van de serie en sinds deel 4 eigenlijk alleen de multiplayer. Dat ze nu eindelijk eens de singleplayer goed onder handen nemen is leuk maar wat mij betreft veels te laat en dat de multiplayer weer meer van hetzelfde is maakt dat voor mij bovenstaande claim wel degelijk op gaat.

Ik vind dat ieder jaar 60,- voor een game die al jaren op dezelfde engine draait en iedere keer meer of minder dezelfde multiplayer aanbied nu eindelijk eens het eea vernieuwd leuk maar toch te laat.
Ben het deels met je eens. Ze zijn laat met een goede singleplayer, maar veel te laat? Beter laat dan nooit toch?

Daarbij heeft het voor Activision totaal geen nut om nu een nieuwe engine te gebruiken, de Xbox en de PS3 zijn gewoon te k*t om een spel mooi weer te geven. Activision zal ongetwijfeld nu bezig zijn met een nieuwe engine voor de nieuwe generatie consoles en dan zal de PC ook een flinke stap vooruit gaan.

Over de graphics wordt vaak teveel gezeurd als je het mij vraagt. BF3 is ook zo lelijk als de tepel van mn oma op een Xbox of een PS3. Op de PC is het prachtig, maar daar zit niet genoeg geld in.

Ik heb de game gister toch maar besteld, voornamelijk omdat de Zombie modus zo vernieuwend is. En de multiplayer ziet er verrassend genoeg uit om ook eens te proberen.

Maar CoD vs BF blijft altijd een Apple - Android discussie. Je hebt voorstanders en tegenstanders.
Je koopt COD / BF3 of elk vergelijkbare game niet voor z'n SP toch??
Het zijn MP based games, de SP van COD / BF3 heb ik nooit aangeraakt.

Oke misschien een enkele keer als hier ziggo plat lag of origin.
Ik vind vaak de singleplayer minstens zo leuk, vond in mw3 die mini objective games nog het leukste...
BF3 en CoD Developers geven meer nadruk op multiplayer daar word constant op gespeeld en kun je nieuwe content op uitbrengen met singleplayer is dat moeilijker

1 keer gespeeld en klaar op singleplayer
op multiplayer heb je constant nieuwe ervaringen en gevechten er gebeurd altijd wel iets anders

dat jij singleplayer net zo leuk vind heeft niks te maken met de nadruk waarop developers hun game hebben gemaakt
als jij BF3 alleen om zijn singleplayer hebt gekocht doe je het volgens de devs echt verkeerd

FYI die mini objective games zitten er niet eens in bij die games

[Reactie gewijzigd door firest0rm op 13 november 2012 12:57]

En bleef het maar bij 60 euro, echter word je ook nog eens wat magere map-packs (die al voor release klaar zijn) aangesmeerd zodat je 120 euro per jaar dokt.
Ze hebben het slim bedacht, en iedereen trapt er met open ogen in.
Zo te zien heeft Treyarch goed zijn best gedaan, en wat mij betreft hebben ze de focus goed gelegd. Aan de multiplayer moesten ze niet te veel veranderen, want die heeft vele fans (enkel zorgen voor minder exploits).

De single player opfrissen is heel goed want die blijft nu misschien langer boeien, door veel spelers werd die snel aan de kant geschoven. Misschien nu niet?!

En meer zombies zijn leuk voor de liefhebbers, en misschien levert het nog nieuwe klanten op.
Ik heb zelf helemaal niets met CoD en vindt Battlefield eigenlijk veel leuker. Maar de zombies-mode is toch wel erg leuk. Ik speel het altijd bij een vriend van me die World at War heeft. Spel is al zo oud als de weg naar Rome, maar Zombies blijft daar erg leuk. Het grote voordeel wat je nu hebt (ik weet niet of de laatste uit de serie dat ook had), is dat de content er standaard inzit. Bij World at War moest je eerst nog voor 2000+ punten alle content downloaden. Samen met de standaard 45/50 euro voor het spel zelf, is dat wel erg veel. Nu deze content er standaard bij zit, ga ik het spel toch eens in de gaten houden. Als de prijs rond de feestdagen zakt, wil ik het nog wel overwegen.
Wat ik zo 1 2 3 niet kan terug vinden in dit verhaal is dat de PC versie DX11 gebruikt en de consoles versies DX9.
.idata:00B285D0 ; Imports from d3d11.dll
.idata:00B285D0 ;
.idata:00B285D0 extrn D3D11CreateDeviceAndSwapChain:dword
.idata:00B285D0 ; CODE XREF: sub_716D40+226p
.idata:00B285D0 ; DATA XREF: sub_716D40+226r ...
.idata:00B285D4 extrn D3D11CreateDevice:dword ; CODE XREF: sub_716600+100p
.idata:00B285D4 ; DATA XREF: sub_716600+100r
.idata:00B285D8
.idata:00B285DC ;
.idata:00B285DC ; Imports from dxgi.dll
.idata:00B285DC ;
.idata:00B285DC extrn __imp_CreateDXGIFactory1:dword
.idata:00B285DC ; DATA XREF: CreateDXGIFactory1r
.idata:00B285DC ; .rdata:00CE7968o
.idata:00B285E0
Als dit zo is dan zal er ongetwijfeld grafisch kwaliteitsverschil zitten tussen de PC en de console, misschien iets voor tweakers om uit te lichten?
Dit geeft alleen aan dat het systeem is voorzien van DirectX 11. De meesten hebben dit zo ondertussen wel. Echter gebruikt COD gewoon de DirectX 9 feature set.
Wat ik zo 1 2 3 niet kan terug vinden in dit verhaal is dat de PC versie DX11 gebruikt en de consoles versies DX9.

Als dit zo is dan zal er ongetwijfeld grafisch kwaliteitsverschil zitten tussen de PC en de console, misschien iets voor tweakers om uit te lichten?
Als je
D3D11
bekijkt in wat je aangeeft, dan zie je dat er wel gebruik wordt gemaakt van D3D11 (Direct 3D 11, DX11 dus). Zie ook http://en.wikipedia.org/wiki/IW_engine.

Daarnaast denk ik niet dat DX11 zoveel verschil geeft tov de DX9 versie van deze game. De PC versie is over het algemeen een port van de X360 versie. Je denkt toch zeker niet dat Activision moeite gaat steken in een speciaal voor de PC ontwikkelde versie? ;) Geeft een minder gunstige cashflow.

[Reactie gewijzigd door CptChaos op 13 november 2012 12:26]

Okay, dat cijfer had ik niet aanzien komen eerlijk gezegd!

Ik was gister nog beetje aan het twijfelen of ik hem zou kopen of niet, maar denk dat jullie me toch over de streep getrokken hebben!
Naar mijn mening weer een belachelijk hoog cijfer, zoals altijd met cod games. Goed, dit is de Xbox review misschien is de pc review anders, maar ik betwijfel het.
De zombie mode ziet er wel weer goed uit. Dat is eigenlijk de enige reden dat ik cod nog zou willen spelen. Sinds mw2 ben ik afgehaakt, vooral door het gebrek aan innovatie en vernieuwing, wat ook bij dit deel (tot nu toe) totaal lijkt te ontbreken. Dat mag van mij best wat zwaarder wegen, en daardor dus een lager cijfer krijgen.

[Reactie gewijzigd door 10K op 13 november 2012 09:53]

Helemaal mee eens.
Vorige black ops pc versie was al helemaal dramatisch met de performance issues in het begin en daar werd ook al beweerd dat het zo innovatief was terwijl het weer een dertien in een dozijn shooter was. (of spunkgargleweewee zoals Yahtzee het zo mooi zegt)
volgens mij heb je de review niet gelezen wat er allemaal is veranderd in blackops 2. waarom zou je iedere keer een game radicaal om moeten gooien als de core van het spel gewoon goed uitpakt. 60fps heeft gewoon limieten mbt graphics. nu bouwen ze rond dat dilemma heen en passen andere elementen aan. het is toch niet voor niets dat cod al jaren miljoenen verkoopt en miljarden aan inkomsten oplevert.

altijd weer wat te zeiken...
Gelezen en gespeeld.

ik heb het ook niet over de graphics. Dat is prima nu net zoals de performance dit keer, maar je gaat toch niet met droge ogen beweren dat het nu zo'n innovatieve game is ?
Trouwens goede inkomsten en verkoopcijfers betekent nog niet automatisch dat het ook een goed spel is.
1 2 3 ... 11

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Populair:Apple iPhone 6Samsung Galaxy Note 4Apple iPad Air 2FIFA 15Motorola Nexus 6Call of Duty: Advanced WarfareApple WatchWorld of Warcraft: Warlords of Draenor, PC (Windows)Microsoft Xbox One 500GBTablets

© 1998 - 2014 Tweakers.net B.V. Tweakers is onderdeel van De Persgroep en partner van Computable, Autotrack en Carsom.nl Hosting door True

Beste nieuwssite en prijsvergelijker van het jaar 2013