Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Je kunt ook een cookievrije versie van de website bezoeken met minder functionaliteit. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , reacties: 178, views: 456.058 •

Conclusie

Om met het slechte nieuws te beginnen: de Nexus 7 was op het moment dat deze review online ging nog niet in de Benelux verkrijgbaar. Als we de tabletmarkt dan naar prijs onderverdelen, met de dure 3G 64GB-iPads helemaal bovenaan en goedkope Kruidvat-tablets onderaan, dan hoort de Nexus 7 ergens in de onderste regionen. Met zijn prijskaartje van 199 euro zou het apparaat moeten concurreren met tablets die steevast uitgerust zijn met trage hardware, matige schermen en goedkope behuizingen. Van de tablets van Yarvik of de Archos G-serie heeft de 7 dus niets te vrezen.

Zelfs een gerenommeerd bedrijf als Samsung heeft geen echte concurrent voor Googles eerste tablet. De onlangs geïntroduceerde Galaxy Tab 2 7" heeft een oudere - om niet te zeggen: verouderde - processor en natuurlijk ook een oudere versie van Android, en hij is nog twee tientjes duurder ook.

Maar ook in vergelijking met tablets die het dubbele kosten, komt de Nexus 7 goed uit de bus. Hoewel de benchmarks van de goedkopere Tegra 3 niet denderend zijn, is de tablet in de praktijk een stuk sneller dan andere Android-tablets dankzij de verbeteringen die Google in Jelly Bean heeft doorgevoerd. Ook op punten als accuduur en schermkwaliteit kan de Nexus 7 zich prima meten met duurdere tablets. Bovendien weet je met een Nexus dat je de nieuwe versies van Android als eerste krijgt, en niet pas na een paar maanden.

Omdat Google niet per se geld aan de Nexus 7 hoeft te verdienen - het apparaat is vooral bedoeld om marktaandeel te veroveren - kan het bedrijf een prijs-prestatieverhouding bieden waar andere bedrijven niet in de buurt gaan komen. Dat is niet leuk als je Samsung heet, maar de consument spint er garen bij.

Het is wel jammer dat Google de gebruiker weinig keuze laat. Er komt geen model met 3g - waarmee met name Google Now een stuk beter zou functioneren - en het geheugen kan niet uitgebreid worden. Er is wel een 16GB-versie voor 249 dollar, en hoewel dat nog steeds een prima deal is, is 50 dollar wel een pittige prijs voor 8GB geheugen.

Mocht je echter aan 8GB genoeg hebben en niet gebrand zijn op een groot scherm, dan is de Nexus 7 de beste keuze die je kan maken. Met Googles eerste tablet krijg je een product dat op veel vlakken beter presteert dan zijn grotere broers, maar dan voor een fractie van de prijs. De Nexus 7 is geen budgettablet, maar een high-end-tablet die ook nog eens heel goedkoop is. Van ons krijgt het apparaat dus vijf dikverdiende sterren.

De Nexus 7 kwam op 4 september uit in Nederland. Alleen de 16GB-versie is hier te koop en kost 249 euro.

Pluspunten

+ Mooi scherm
+ Prima behuizing en goede ergonomie
+ Snel dankzij Tegra 3 en Jelly Bean
+ Ongekende prijs-prestatieverhouding

Minpunten

- Geen micro-sd-kaartlezer
- Geen 3g

Sub-beoordelingen

Prijs Score: 4.5
Featureset Score: 3
Prestaties Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Ergonomie Score: 4.5
Warmte en geluid Score: 4
Mobiliteit en accuduur Score: 4.5

Eindoordeel

Tweakers zegt: zeer goed!

Lees ook de gebruikersreviews

Populaire gebruikersreviews

Meer gebruikersreviews over deAsus Nexus 7 (2012)


Door Wout Funnekotter

- ReviewcoŲrdinator

Wout werkt sinds 2011 bij Tweakers. Hij is van alle markten thuis, maar richt zich primair op mobiele technologie, zoals smartphones, tablets en smartwatches en vliegt de wereld over om de nieuwste producten te zien en te testen. In zijn rol als reviewcoŲrdinator werkt hij samen met de andere redacteuren eraan om de inhoud en presentatie van de recensies constant te verbeteren.

Volg Wout op TwitterVolg Wout op Google+

Reacties (178)

Reactiefilter:-11780178+183+29+30
1 2 3 ... 6
Geen SD-kaart lezer, oh dat is wel erg jammer, vrij nuttige feature.

Hoe zit het met Google Play voor boeken, musiek en video's in Nederland?
Samsung heeft ook al erg veel online content a la iTunes.

[Reactie gewijzigd door DingieM op 23 juli 2012 08:13]

In de US is die content van boeken, films etc etc al beschikbaar, helaas in Nederland nog niet, maar dat zit er wel aan te komen, misschien wel samen met de release van de nexus 7 in september?
In de US is die content van boeken, films etc etc al beschikbaar, helaas in Nederland nog niet, maar dat zit er wel aan te komen, misschien wel samen met de release van de nexus 7 in september?
Verschil van de release is dat deze release door Asus waarschijnlijk wordt gedaan en niet door Google Play store.
Dus de prijs gaat sowieso ook al omhoog wat in Amerika krijg je 25$ tegoedbon in de play store. Dit zal bij een Asus release er waarschijnlijk niet bij zitten.
En toegang tot de video, boeken afdeling waarschijnlijk ook niet.
Hoewel ik het niet onwaarschijnlijk vind klinken, vraag ik me toch af waar je dit op baseert. Heb je hier bronnen of geruchten voor dit dit onderbouwen? Dan doel ik op de release door Asus.
Hoe zit het met Google Play voor boeken, musiek en video's in Nederland?
Samsung heeft ook al erg veel online content a la iTunes.
Dat staat in de review, maar dat had je natuurlijk al gelezen ;)
Er zijn echter genoeg mensen die graag met lokale content werken, en bovendien wordt in Nederland nog helemaal geen mediacontent via de Play Store aangeboden.
De SD kaart lezer heb ik eigenlijk nooit gemist, niet als je al alles op een snel wifi netwerk doet. Als je er het geheugen mee zou kunnen uitbreiden, dat zou nog wel fijn zijn ja.

Verder vind ik het frappant dat er nu pas echt een goede tablet op de markt verschijnt, wanneer Google (de fabrikant als het ware) zelf de touwtjes in handen gaat nemen. Hieruit blijkt toch ook weer dat de maker van de software, gewoon beter voor ogen heeft wat het beste samengaat met het apparaat. Zeer interessant apparaat dit en Jelly Bean laat inderdaad eindelijk een vloeiender UI zien, ook iets wat ik gewoon verwacht van een modern UI.
Enige punt waar ik het minder mee eens ben is dat 7 inch zoveel beter is om mee te nemen; op zich klopt dit, het is kleiner, maar ik ga met 7 inch echt niet in mijn kontzak lopen, past misschien nog net wel, maar dat loopt toch niet zo lekker lijkt mij en een jas heb ik lang niet altijd aan. Dus zou ik een piepklein tasje meenemen, doe ik nu ook en dan past daar ook prima een 10 inch in, neem ik altijd nog veel sneller mee dan een veel zwaardere en grotere laptop. En dan dus het punt, ik koop een tablet om media op te consumeren en zoals aangegeven in de review, dit gaat beter op 10 inch.... tsja, dat weegt voor mij dan toch zwaarder, het daadwerkelijke gebruik.

Verder ga ik dit ding zeker eens proberen!
Verder vind ik het frappant dat er nu pas echt een goede tablet op de markt verschijnt, wanneer Google (de fabrikant als het ware) zelf de touwtjes in handen gaat nemen. Hieruit blijkt toch ook weer dat de maker van de software, gewoon beter voor ogen heeft wat het beste samengaat met het apparaat.
Dat heeft er natuurlijk ook wel mee te maken, maar ik denk dat het verschil er vooral in zit dat Google de Nexus 7 tegen kostprijs in de markt zet, en er dus feitelijk verlies op draait (de ontwikkeling, marketing en ondersteuning kosten natuurlijk ook geld). Fabrikanten als Samsung of HTC kunnen dat niet doen, de marges op de meeste Android producten zijn al zo laag dat eigenlijk alleen Samsung nog winst maakt. Vandaar dat alle concurrentie van de Nexus 7 ofwel een klap duurder is, ofwel een klap slechter.

Voor deze prijs is het in ieder geval zeker een interessant apparaat, nog goedkoop genoeg voor een impuls aankoop.
Wat daar dan alleen niet mee overeen komt is het feit dat Asus deze tablet al aangekondigd had mťt dit prijskaartje en dat voor zover bekend Google daarna Asus pas benaderd heeft om er een nexus tablet van te maken.
Daarnaast vind ik van alle grote Android tablet fabrikanten Asus eigenlijk de enige die echt vette tablets heeft uitgebracht.

Leg bijvoorbeelde de Asus Prima naast de Samsung Galaxytab, die tab van Toshiba of Acer Iconia. Dan vind ik persoonlijk dat de Asus boven de rest uitspringt.

Ze hebben dus al wat ervaring met het maken van goede tablets. Combineer dit met de visie van Google, en zie.. een nog gavere tablet :).
Standaard kan het niet geloof ik, maar ik verwacht dat er wel een hack komt om een USB stick of drive aan je tablet te kunnen hangen. Als je onderweg films wil kijken lijkt me dat wel handig, voor de rest denk ik dat 8 GB wel genoeg is voor de meeste mensen.
Geen SD-kaart lezer, oh dat is wel erg jammer, vrij nuttige feature.
Je kunt natuurlijk ook zo'n oplossing gebruiken als je even snel opslag nodig hebt. En dat past met gemak in de borstzak of broekzak.

Jammer dat deze geen 3G heeft, 7 inch is een stuk prettiger in de trein dan mijn 3.8 telefoonscherm. En je zit dan wat meer ontspannen, en dat scheelt je de spieren tussen je schouderbladen.
ALS het werkt. USB on the Go wordt niet native ondersteund. Met rooten van de Nexus lukt het mogelijk wel maar dat is toch een hoop gedoe.
Ik weet dat dit Tweakers is maar toch... Google wil het blijkbaar echt niet anders zou het toch wel standaard ondersteund worden. Erg jammer.
WiFi hotspot opzetten op je telefoon geen optie? Tethering all the way baby! :)
En dat lijkt me nog een stuk handiger dan 2 aparte abonnementen te moeten hebben voor internet.
Ik zit me te bedenken dat dit misschien wel gedaan is om Samsung niet teveel tegen het zere been te schoppen.

Die verkoopt nu natuurlijk ook minder, maar om toch een beetje verschil te houden hebben ze 3G en de SDkaart verwijderd.
Nee, dat denk ik niet. Ik denk dat de tablet voor thuisgebruik bedoeld is; net als wat de iPad doet. Op de bank, even snel iets controleren; huis-tuin-en-keuken-gebruik dus. Hiervoor heb je absoluut geen 3g nodig, en eigenlijk, met de cloud-diensten van tegenwoordig ook geen microSD kaart. Goede keuze, net zoals het weglaten van een rear side camera. Alles om de kosten te drukken wat mij betreft!
Ik moet heel eerlijk zeggen, 199 euro voor een tablet kan ik niet bepaald budget noemen. Vergeleken met wat je ervoor nu kan krijgen wel, maar tablets zijn nog steeds erg duur.

Voor de rest erg mooi tablet. Erg volwassen interface gekregen (t.o.v. De galaxy tab waarin het allemaal "net niet" vond), en ook ziet het er toch weer net wat gelikter en mooier uit dan de oudere tablets van Android.
Ik hoop dat ze binnenkort uitkomen in de Benelux, zodat ik er op m'n werk even mee kan spelen. De Galaxy tab heeft toch een slechte naam (voor mij) gegeven aan Android tablets. Ik hoop dat dit tablet dat toch kan weghalen.
Je kan 199 euro veel geld vinden, maar het is niet duur. De gemiddelde smart phone kost een stuk meer dan deze tablet. 6-7 jaar geleden kostte een iPod nano ook zo'n 200 euro. Moet je kijken hoe snel de prijzen van de techniek naar beneden zijn gebracht.
Idd, vergelijk dit met een iPod Touch of een smartphone (galaxy note) en het is behoorlijk goedkoop. Jammer dat er geen 3g in zit, anders zou ik weer een ouderwetse dumbphone kopen en deze als internet apparaatje mee op pad nemen.

[Reactie gewijzigd door poepkop op 23 juli 2012 20:36]

199 euro geen budget? Hoe goedkoop wil je het hebben?
Gratis denk ik...

199 euro voor een dergelijke tablet is natuurlijk te goedkoop voor woorden.
Kruidvat had een 7' tablet voor 100 euro. Aluminium behuizing, 1280x800 IPS scherm. Heb je wel bagger wifi ontvangst die CPU/GPU zijn nie geweldig, maar het is toch weer de helft van de prijs.
Ik moet heel eerlijk zeggen, 199 euro voor een tablet kan ik niet bepaald budget noemen. Vergeleken met wat je ervoor nu kan krijgen wel, maar tablets zijn nog steeds erg duur.
199 euro is een koopje als je ziet welke hardware deze Nexus 7 te bieden heeft tov de andere lowbudget tablets. Wanneer deze prijskraker in Nederland leverbaar wordt zal het zeker een succes worden.
volgens mij heeft wout het echt over 200 dollars, met de huidige koert van ~1.20 is dat 166euro. Wat zal de winkel prijs dan worden? 175?
16GB-versie voor 249 dollar, en hoewel dat nog steeds een prima deal is, is 50 dollar wel een pittige prijs voor 8GB geheugen.
Waarschijnlijk gewoon 199 euro vanwege belastingen etc.
In de UK is hij te bestellen voor £159,- dus zeg nooit nooit

Oh, en hebben hebben hebben :)

[Reactie gewijzigd door thijsvk op 23 juli 2012 10:26]

£159,- is nog altijd § 204,13

Dus ben je met die verwachte prijs van § 199,- nog goedkoper uit...
In Nederland komt alleen de 16GB uitvoering en die kost 249 EUR.

Bron: http://www.tabletguide.nl...oor-249-euro-naar-europa/

[Reactie gewijzigd door erikloman op 23 juli 2012 12:20]

Lees je artikel zelf eens slimmert, er staat helemaal niets in waaruit zou blijken dat alleen de 16 GB uitvoering naar NL komt. Sterker nog er staat in dat er helemaal niks bekend is, wat logisch is, want het is een artikel van bijna een maand oud.
bij electronica is het in 99% $ = § maar de prijs zal naar mate zakken

wel jammer dat er geen 3G op zit, en dat het geheugen niet uit te breiden is, dit zijn toch echt 2 minpunten voor mij, en is de Nexus 7 dus niets voor mij, en ik hoop dat ze ook een zwarte achterkant hebben, want wit (en dan vooral zo'n rubber materiaal) word snel vies..
Dat wit snel vies zou worden hangt helemaal van het gebruikte materiaal af, mijn 2 maanden oude witte One X ziet er nog net zo uit als toen hij uit de doos kwam. Ook witte ipads hebben volgens mij totaal geen last van verkleuringen of vies worden. Ook rubber achtige materialen hoeven totaal geen probleem te zijn, ik zou het toch in ieder geval zelf eens willen zien/voelen voor ik het daarop zou afschieten.
Geen 3G vind ik zelf niet zo'n gemis, maar dat komt omdat ik het geld toch niet over heb voor een apart 3G abonnement voor een tablet. Voor die paar tientjes per maand die me dat kost zet ik liever even de hotspot functionaliteit van mijn telefoon aan als ik het nodig heb.
Hij is ook verkrijgbaar met zwarte achterkant, dus no worries.
http://www.google.com/nexus/#/7/gallery
166 euro + btw (21%) = 200,86

de euro is gedaald ten opzichte van een paar maanden geleden.

... nu krijgen we weer allemaal mensen die opnieuw gaan denken dat het standaard 1 dollar 1 euro is... zucht.
21%?
Leef jij al in de toekomst?
Er is nog helemaal geen zekerheid dat we van 19% naar 21% gaan.
De verwachting is er nog wel, maar zolang de politiek geen datum heeft aangegeven is en blijft het 19% en geen 21%.
Of hij woont in BelgiŽ..?
Ik moet heel eerlijk zeggen, 199 euro voor een tablet kan ik niet bepaald budget noemen. Vergeleken met wat je ervoor nu kan krijgen wel, maar tablets zijn nog steeds erg duur.
Een normale gebruiker koopt een tablet misschien eens in de twee jaar, er vanuit gaande dat het geen wegwerp ding is dat na een jaar onbruikbaar is.

Dat is dus nog geen 9 euro per maand. Als je 5 liter benzine per maand minder tankt, kun je het je veroorloven.
Als Google met een "grote" variant komt, zullen ze het de iPad heel erg lastig maken, vermoed ik zo. Zoals gezegd, de prijs-kwaliteitverhouding is fantastisch bij dit apparaat, dus mensen hebben dan ook daadwerkelijk de keuze om voor minder geld, toch (enigzins) dezelfde prestaties als de iPad in huis te halen. Momenteel wagen veel fabrikanten zich eraan, maar de prestaties van de iPad zijn tot nog toe ongeŽvenaard.

Het is natuurlijk wel een beetje valsspelen wat Google doet; zij kunnen het zich veroorloven geen dikke winst op de hardware te maken, daar ze toch een mooie marge hebben op de software en Google Play (en nu natuurlijk ook nůg meer diensten). Wat dat betreft zitten ze dus in hetzelfde schuitje als Apple, waardoor het nog net even iets makkelijker is voor Google om de directe concurrentie aan te gaan, in vergelijking met fabrikanten als Asus en Samsung. Ik ben heel erg benieuwd naar de verkoopcijfers, hij moet alleen wel in fysieke winkels terecht komen!

Ik zou er zelf ook graag een willen; mijn ouders hebben een iPad, en het is echt heerlijk om op een mobiel apparaat websites te bekijken (laten we eerlijk zijn, smartphones zijn nog lang niet geschikt daarvoor, en ik heb dan zelfs een SIII...) en grafische pareltje zijn ook heerlijk om te aanschouwen als je een groot scherm hebt, maar om mee te nemen is 7" toch net wat prettiger, terwijl het nog altijd een fijn groot scherm heeft (zie screenshot van de frontpage van Tweakers.net, ziet er prettig uit, en lijkt me erg goed leesbaar zonder dat je constant moet scrollen) en het dus ook een mooi alternatief is voor een e-reader; ik zou het bijna een all-in-one willen noemen :+

Al met al, prachtig apparaat, een geweldig alternatief voor mensen die een net iets draagbare tablet willen en voor mensen die een e-reader willen die ook nog iets meer kan. Ondanks het wat kleinere formaat denk ik dat dit een serieuze concurrent van de iPad kan worden, en ik hoop dat Google nog een groter exemplaar uitbrengt; de iPad is voor mij (en vele anderen) toch net iets te duur...

[Reactie gewijzigd door TrozA op 23 juli 2012 10:33]

De kans is groter dat Apple met een kleinere iPad (mini) komt, dan dat Google een grotere uitbrengt.

De Nexus is een goede en stevige move voor tablet-land en kan zomaar een (lees: de) grote gap voor android-tablets gaan opvullen, vooralsnog bleef het behelpen, JB heeft hier overigens een groot aandeel in, wat de ervaring met het OS aanzienlijk plezieriger maakt dan het horten & stoten. (voordat de android-politie langskomt: google vond/vind dit ook, anders hadden ze geen projecten als "butter" geÔntroduceerd, het toevoegen van extra cores om het werkbaar te maken houd natuurlijk een keer op).

Deze tablet is een goede zaak voor Android & Google.
De kans is net zo groot dat Google ook aan een 10" variant werkt :)

Dat horten en stoten is wel wat overdreven trouwens, zo dramatisch was het ook weer niet. Er is alleen een groot verschil tussen een animatie van rond de 24 fps en een animatie van consistent op 60 fps :)
Ik kan alleen maar zeggen: Waarom wil "iedereen" tegenwoordig een tablet?
Er waren al lang tablets voor dat het grote merk uit cupertino er mee kwam, bijvoorbeeld Nokia had al iets en andere merken ook en niemand wilde er ook maar iets mee te maken hebben.

Nu zie ik opeens allemaal collegea lopen met de meest uiteenlopende tablets en allemaal roepen hoe geweldig ze zijn. Sorry ik begrijp het nut er nog steeds niet van, maar dat ligt aan mij.

Dat google ook een grote aandeel wil in deze hype kan ik me goed voorstellen en ze hebben dan met de nexus ook wel een mooi stuk hardware voor een mooie prijs, ik ben er zeker van dat ik die binnenkort voorbij zie schuiven op mijn werk...
Het gaat ook niet om de fysieke tablet maar de ervaring en het aanbod. Doordat er ondertussen voor iedere interesse wel een app bestaat en Apple de markt een slinger heeft gegeven met gebruiksvriendelijkheid is het interessant voor een grote doelgroep. De voorlopers van de tablets die jij beschrijft voldeden niet aan de eisen voor een succesvol massaproduct. Duur, ongebruiksvriendelijk, geen appstore, weinig applicaties etc

Apple was zo slim om een complete fundatie weg te zetten met een goed apparaat als toetje. In mijn ogen niet te vergelijken met die meuk van voor de ipad wat slechts interessant was voor een stelletje geeks ;)
Het belangrijkste verschil in de revival van tablets zit hem geloof ik in een combinatie van factoren; capacitieve touchscreens ipv resistieve, software, en de combinatie daarvan, dwz een nieuwe manier van invoer en interactie met een apparaat dankzij multitouch. Onthoud wel dat voordat Apple met de iPad kwam (of met de iphone, die een vergelijkbare revolutie op de telefoonmarkt teweeggebracht heeft) alles ook nog eens Windows was met Windows software; software die voornamelijk ontworpen is voor desktops en die geen meerwaarde biedt als je het op een portable apparaat zoals een tablet draait (en zelfs lastiger werkt)
dat probeer ik ook al een hele tijd uit te leggen aan hardleerse tweakers, maar tevergeefs.
Ik zou zeggen. Open je ogen of koop gewoon zelf een tablet. Internet op je mobiel werd ook door een grote groep als idioot en onzinnig gezien, maar kijk nu eens? Tabletten zijn er om te blijven en zullen een groot deel van de laptops en desktops gaan vervangen in de komende jaren.
Monkey see, monkey do. Overigens is het echt niet rampzalig dat momenteel mensen behoefte hebben aan een tablet door de hype (want als je een product niet kent, heb je er ook geen behoefte aan). Ik snap wel je frustratie deels, maar deels ook niet.

Het komt allemaal neer op motivatie: waarvoor haal je een tablet en wat ga je ermee doen? Mijn tablet is puur voor bankhangen (internetten/nieuws/gamen), publicaties lezen en wat organizen (mail/agenda/etc). Dankzij een remote desktop app kan ik mijn tablet (met toetsenbord dock) eenvoudig ombouwen tot een netbook, wat soms ook handig kan zijn. Dus gewoon als een apparaatje dat altijd in de huiskamer ligt om te pakken en even gauw je ding te doen. Die afweging heb ik bij de aanschaf ook heel bewust gedaan (wat doe ik ermee VS hoe de alternatieven daarin voorzien).

Echter ik krijg ook een kronkel in mijn maag als mensen zo'n ding op een waardeloze manier gebruiken. Bij mij op werk gaan ze ook soms in een vergaderruimte lekker rustig zitten (eens) om dan hun mail/verslagen te doen op het touchscreen van hun tablet (oneens). Daar walg ik van, en mocht zo iemand onder mij vallen op werk dan zal ik hem zeker vriendelijk verzoeken weer efficiŽnt op de desktop te gebruiken.
Bij mij op werk gaan ze ook soms in een vergaderruimte lekker rustig zitten (eens) om dan hun mail/verslagen te doen op het touchscreen van hun tablet (oneens). Daar walg ik van, en mocht zo iemand onder mij vallen op werk dan zal ik hem zeker vriendelijk verzoeken weer efficiŽnt op de desktop te gebruiken.
Ach gut. Weer eentje die precies weet hoe je efficiŽnt moet werken ....

Een tip: stop met micro-managen en manage zaken die er ťcht toe doen.
Dit was hypothetisch, ik ben geen manager maar gewoon student, het betreft mijn bijbaan. En alsnog, een opmerking is gauw gemaakt en zeker terecht. En vertel mij wat er precies efficiŽnter is aan intensief typ-werk doen op een tablet (met een slechte word processor) als met een laptop?!
Je zei niet laptop, maar desktop. Het probleem van de desktop is dat ie niet mobiel is. Dat is een laptop wel, dus dat is meteen een reden minder om dan meer naar de tablet te grijpen.

Maar om verslagen typen en zeker mail afhandelen nu intensief typwerk te noemen... kom nou.
Het gaat vaak meer om de bruikbaarheid van de software, veel pre-apple tablets waren grote, trage, energieonzuininge bakbeesten die vaak windows draaiden: dat is totaal niet werkbaar voor de massa.
Heel simpel, gewoon een excuus om wat nieuws aan te schaffen.

Iedereen heeft al een laptop of pc (of erger: een netbook). En die doet het nog, ookal issie 5 jaar oud. En je kunt er hetzelfde mee als een nieuwe. Maarja dan wachten we maar wat langer. Wat moet je dan met de oude doen, weggooien? Niet goed voor het milieu.

Zolang de wereld maar blijft stampen dat het andere apparaten zijn koopt iedereen ze wel. Vroeger waren het kleurenprinters, all in ones, virusscanners en externe harde schijven. Het laatste beetje touchscreen telefoon hype is voorbij en nu is het tijd voor de tablet. Allemaal apparaten waar in de praktijk weinig mee gebeurt (of extra mogelijkheden niet benut) bij het gros van de gebruikers.

Zoals de touch screen telefoons is het een echte eyecatcher (letterlijk) dus ziet iedereen meteen dat je wat nieuws hebt. Dan kun jij laten zien dat je hem gebruikt en heb je in een klap de aankoop verantwoord. Tot slot herinnert de media je eraan wat voor een goede aankoop je hebt gedaan, bepaalde mensen zijn er immers heel blij mee, en kun je weer even vooruit.

FYI de afgelopen 3 jaar een laptop gekocht? Dan is het echt geen "oud rodding" meer, maar heeft hij gewoon een dual core cpu, 4gb geheugen en windows 7. Permanente herriemakers zitten er niet meer bij, de rest is te omzeilen. Opfrisbeurt heeft ie wellicht nog nodig, maar dat kan iedereen zelf tegenwoordig zegt het internet, maar helaas vervuilen ze de laptops vaak in het proces.

(Ik ben ook mens en sluit netjes achteraan, volgende maand heb ik er ook een :D)

[Reactie gewijzigd door jkommeren op 23 juli 2012 18:01]

Dat komt volgens mij omdat Apple i.t.t. de concurrentie een enorm sexy bedrijf is.

Ik vind dat een product aankondiging van Apple iets weg heeft van een orgasme.

Eerst wordt er heel geheimzinnig over een bepaald product gedaan...

Apple bouwt dan als het ware libido op onder aanhangers... :P

Die de specs van het "magische nieuwe product" steeds meer opblazen (zoals een fantaserende man die zijn hoogtepunt nadert de borsten van zijn "virtuele" fuckbbuddy steeds groter ziet worden)... :P

Product wordt aangekondigd en de presentatie wordt zo gegeven dat je het publiek regelmatig "ooohh" en "aaahh" hoort roepen... ;)

Kortom, het is mij wel duidelijk waarom die iPad1 zo'n groot succes is geworden! 8-)

Vergelijk ik dit met aankondigingen van producten van concurrenten zoals deze Nexus 7 van Google: daar zit geen vergelijkbare opwindende spanningsopbouw in.

Ik ben overigens zelf ook niet van plan een tablet te kopen, vanwege de steeds grotere schermen van smartphones.
Nah, voor mij is de tablet echt een uitkomst. Ik reis elke dag 1uur naar mijn werk en weer 1 uur terug, met de trein.
Lezen, filmpjes kijken, internetten allemaal op 1apparaat.
Pre-tablet nam ik vaker mijn laptop mee maar dat is toch iets (als in veel) minder handig dan een tablet.

Wat betreft de de Nexus 7, leuk apparaat voor weinig geld, maar het gemis van 3g is voor mij toch de reden om deze nooit aan te schaffen (heb geen smartphone om mee te tetheren en ben ook niet echt van plan er een te kopen).
Review begint met onjuiste informatie! Google en Asus hebben wel gekozen voor een 7 inch scherm ivm prijs. Een 9 of 10 inch scherm zou te duur zijn. Ook zou een front-camera de prijs omhoog brengen. Alles is gedaan om de prijs zo laag te houden dat het zou concurreren met de Amazon Kindle Fire.

Daarnaast ziet Google dit zelf meer als een "speel/fun/casual" tablet. Zie hun reclame
http://www.youtube.com/watch?v=qqiSE-ukmgc hun slogan is "The playground is open"

Hoe kan ik als lezer Tweakers.net reviews nog serieus nemen als deze 7 inch, zonder 3G en micro-SD kaart zulke hoge scores krijgt. Hoe kan je de 7 inch tablets een nieuwe categorie noemen? Er zijn al 3 jaar 7 a 8 inch tablets op de markt.


Het lijkt erop dat jullie Jelly Bean geweldig vinden, althans zo komt het over omdat de review voor 2/3 over Jelly Bean gaat. Maar dat is niet exclusief voor de Nexus 7!


Dit is een geweldige tablet voor de prijs dat je betaald en wellicht gaat het ervoor zorgen dat de massa (eindelijk) een tablet koopt.
Wat je zegt, dat een front-camera te duur zou zijn, er zit juist een front-facing camera op en op de achterkant juist geen omdat dat te duur zou zijn.
Ik weet dat het een compromis is, maar om eerlijk te zijn heb ik de camera aan de achterkant van mijn tablets nog nooit gebruikt. Ik denk dat dit ook voor weinig mensen een gemis is.

Het gemis aan 3G variant en SD uitbreiding daarintegen...
Hoe kan ik als lezer Tweakers.net reviews nog serieus nemen als deze 7 inch, zonder 3G en micro-SD kaart zulke hoge scores krijgt.
Dat is hetzelfde als vragen waarom een doorsnee Toyota Yaris goede beoordelingen kan krijgen terwijl zo'n auto allerlei dingen niet heeft die een BMW uit de 7-serie wel heeft.

Een product wordt beoordeeld in verhouding / vergelijking met het productsegment waarin dat product is gelanceerd. En de Google tablet is in een ander segment gepositioneerd dan de duurdere tablets.
Het moet idd gaan concureren met de Kindle Fire wat erg groot is in Amerika, en dat is ze in alle opzichten gelukt naar mijn mening.

"The playground is open" slaat niet alleen op casual, maar op Google's benamen voor hun stores. Play Music, Play Books, Play Movies, Play Apps.
Denk niet dat jij het helemaal begrijpt. De review past juist uiterst professioneel eerst een kader toe en zet alles in verhouding waardoor het een uiterst interessante review is. Men richt zich op iets anders met deze tablet en daar richt de review zich op. Zoals zkotz zegt, het slaat nergens op om een 'Yaris te vergelijken met een BMW' (Quote).
Goed dat Google nu een tablet neerzet die sterk is geprijsd. Hoewel het misschien geen directe concurrent lijkt voor de iPad, versterkt het de markt en verhoogt het de druk op MicroSoft. Die kunnen nu niet meer weg komen met een Win8 tablet voor 500 euro!

Ik denk dat Google dat bedoelt met "Theplayground is open!"
vergeet ook niet dat er genoeg mensen zijn (ook tweakers) die totaal geen interesse hebben in 3g of sd slots...
Geen 3G is denk ik wel een gemis voor een 7-inch. Deze tablet is portable, maar je kunt er onderweg niet mee op internet, tenzij je een wiFi hotspot met je telefoon opzet, of je ergens in de buurt van gratis Wifi zit. Voor thuis vind ik 7-inch te klein.

Ik heb zelf de 7.7 inch tablet van Samsung, en een Duo Sim, dit is ideaal voor onderweg.

Alleen al door deze punten vind ik de hoge waardering van Tweakers ietwat vreemd. Aangezien je toch zou verwachten als Tweaker dat er kritisch gekeken wordt naar een product. §199,- euro is goedkoop, maar nog steeds veel geld voor een in mijn ogen "niet compleet" product.

[Reactie gewijzigd door Devroet op 23 juli 2012 08:48]

Het deze mooie 7.7" tablet ook maar die zit toch in een heel andere prijs setting!
Geen 3G is denk ik wel een gemis voor een 7-inch. Deze tablet is portable, maar je kunt er onderweg niet mee op internet, tenzij je een wiFi hotspot met je telefoon opzet, of je ergens in de buurt van gratis Wifi zit. Voor thuis vind ik 7-inch te klein.
Laat 9 van de 10 mensen die dit ding buiten willen gebruiken een mobiele telefoon met internet hebben. De overige mensen zullen hun tablet vrijwel nooit mee naar buiten nemen
Maar een wifi-hotspot met je telefoon lijkt me toch vrij omslachtig, en nogal batterijverslindend voor de telefoon (afhankelijk van je model). Bovendien was ik nu net niet van plan ťn een smartphone ťn een tablet mee te zeulen -- ik zou juist een basic phone meenemen om mee te bellen en een tablet voor online.

In welk percentiel ik val van gebruikers weet ik niet, maar ik kijk de kat nog even uit de boom om te zien of Apple met de iPad Mini komt en wat de reactie van de markt daarop is. Ik heb een tablet niet zo hard nodig, maar zou het wel een erg aardig alternatief vinden voor het toch wel te kleine scherm van mijn smartphone. Ik wil dan alleen wel altijd online kunnen en niet afhankelijk zijn van wifi.
- ik zou juist een basic phone meenemen om mee te bellen en een tablet voor online.
Dus jij gaat helemaal een basic telefoon er bij kopen omdat je ook een tablet hebt en je smartphone niet mee wil nemen? 8)7

Volgens mij geld voor de meeste mensen, hun (smart)phone hebben ze altijd bij zich, en als je dan een keer een tablet extra mee neemt, heb je 2 apparaten op zak
Nee, ik heb al een basic telefoon erbij gekocht omdat de smartphone van mijn werk is. Die heeft me dan ook niks gekost, maar een PP ultrabasic (die letterlijk geen drol kost) gebruik ik voor mijn privťcommunicatie, waaronder ook DigID en TAN-codes.

Als de telefoonregeling afloopt zou ik een nieuwe smartphone kunnen nemen, maar daar zie ik als ik een tablet heb geen meerwaarde in. Ik gebruik de smartphone namelijk niet primair om te bellen. 8)7
Ik weiger om twee keer een data abonnement te betalen, voor en mijn smartphone en tablet. Ik heb een iPad 3g, maar nog nooit gebruik van gemaakt. De keuze zou wellicht handig zijn geweest, maar als je bij bijvoorbeeld de iPad kijkt naar het prijsverschil voor 3g, dan is dat toch een forse prijsverhoging.

Wellicht komt er nog een versie (al dan niet van asus zelf) of via een accessoire.
Ooit gehoord van een dualsim? Opgelost.
Ik heb dit weekeind mijn Nexus 7 teruggestuurd naar Google.

De Nexus 7 kan namelijk niet inloggen op een Ad Hoc Wifi Hotspot. (Joikuspot, Nokia)


Ipods en Ipads kunnen wel met Joikuspot werken.

ps. Als je de Nexus root moet het misschien kunnen maar Google support vertelde met dat het netwerk op een andere frequentie zit dan de hardware kan gebruiken (leek me een sterk verhaal).

[Reactie gewijzigd door madhapee op 23 juli 2012 14:51]

Die van ons zijn allemaal teruggestuurd, geen volledige support voor Exchange 2003... Ik kan zelfs niet in de mails zoeken van een exchange 2003 server!
Er zijn ook 3rd party apps die Exchange doen. Werken die ook allemaal niet?
Verwacht jij van een gloednieuw OS nog dat er ondersteuning is voor een mailserver van bijna 10 jaar oud dan?
Zou op zich wel nuttig zijn gezien de installed base van exchange 2003 servers.
Als je de HTC Flyer als alternatief aanmerkt dan mag je ook wel de Huawei Mediapad 7 inch als alternatief aanmerken aangezien dat dan meer een alternatief is.

1280 x 800 IPS scherm, goede dual core, GPS, 3G

pricewatch: Huawei Media Pad Zwart

Zelfde prijs als de Flyer.

[Reactie gewijzigd door PulsatingQuasar op 23 juli 2012 08:54]

Alleen, de Flyer heeft nog een feature die niet genoemd wordt. Een pen met Scribe technologie. Hoewel het allemaal nog mooier en beter kan, is het kunnen werken met zo'n pennetje best mooi geÔntegreerd in de Flyer.

Het missen van 3G bij mijn exemplaar ervaar ik niet vaak, maar soms toch zeker, als een gemis. Maar zonder 3G heb ik hem recent al zien liggen voor 200-250 euri. Met kaartslot en voor en achter camera. Best een interessante optie.
Uhm... Flyer 199 vs Mediapad 299, hoezo zelfde prijs? Flyer 32 Gb vs Mediapad 8Gb. Heb je Łberhaupt naar de Flyer gekeken? De Flyer van de Hi winkel heeft overigens ook 3G en GPS, maar inderdaad geen dual core en een lagere resolutie van het scherm.
Let wel, die 199 is inclusief abonnement.

Goedkoopste prijs voor een Flyer 16gb is op dit moment overigens wel §260,-.

Waarbij opgemerkt moet worden dat de Flyer geen JB update gaat krijgen.
Ik heb de 32-GB 3G flyer toch echt voor 199 euro gekocht, zonder abonnement. Betreft een pre-paid aanbieding, met 15 euro beltegoed... Deze aanbieding is volgens de site van Hi nog steeds geldig.
Prachtige tablet voor deze prijs! Als hij eens in BelgiŽ komt, dan ga ik me waarschijnlijk niet kunnen inhouden om hem aan te schaffen. Alleen spijtig van de SD-kaartlezer, voor de rest prachtige hardware.
Toch jammer dat de snelheid van Google now niet tegenover siri wordt benadrukt, 2 tot 3x zo snel, maar daar wordt geen wordt over gerept! Zelfs over 3G is Google Now sneller (het antwoord iig het plaatje niet altijd) dan siri over wifi...
de eeuwige zoektocht naar de naald in de hooiberg he :')

maar ik moet het je nageven, google now ziet er goed uit, ook qua performance (er is een mooie vergelijking op youtube van 40 zoekopdrachten - Google Now - SIRI)
de eeuwige zoektocht naar de naald in de hooiberg he :')
Hoezo zoeken daar ben ik vorige week gewoon achter gekomen in de pauze toen we gingen vergelijken. SIRI geeft vaak iets uitgebreidere antwoorden maar is echt veel slomer.

http://www.youtube.com/watch?v=kDsOtdRtG0Q << Hier zie je het heel duidelijk, side by side...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 23 juli 2012 10:06]

Ja, misschien omdat het uitgebreider is? En je weet niet wat er achter de schermen gebeurd, Siri is wellicht nog steeds wat "intelligenter" bij het beantwoorden van sommige vragen (ik heb geen idee hoor) door een ingewikkeldere server-based verwerking. Bovendien krijgen ze op dit moment ook veel meer te verwerken, Google now is nog maar net actief. Overigens zie je in het filmpje dat Siri simpelweg meer stappen in het showen van een resultaat toepast, dat vertraagd ook wat.

[Reactie gewijzigd door vgroenewold op 23 juli 2012 10:15]

GN het sneller, want Siri processed alles via internet. GN doet het direct in je toestel.

Ik zie GN dan ook niet trager worden, want verder is het gewoon een query in hun eigen database, en die performance is in al deze jaren nog niet trager geworden.

Hier zie ik Google toch een goede move maken, ik weet niet hoe het zit als je wat dieper gaat met een subject wijzigen en dingen als je iets naar je familie wilt sturen, pa/ma, broer daar blijf je volledig de naam nodig hebben, kleinere dingetjes.
Ja, misschien omdat het uitgebreider is?
Zo vele meer data is het niet hoor, net een paar getalletjes meer, dat kost echt niet 3x zo lang. Ze vragen natuurlijk ook dingen op uit een andere database dan hun eigen (wolfram alpha ofso) daar zit ook wel vertraging in.
Bovendien krijgen ze op dit moment ook veel meer te verwerken, Google now is nog maar net actief.
Google gebruikt gewoon..... Google :P Oftewel die verwerken veel en dan ook veel meer hits dan Siri gebruikt.
Overigens zie je in het filmpje dat Siri simpelweg meer stappen in het showen van een resultaat toepast, dat vertraagd ook wat.
Je bedoelt die extra berichten die NIKS toe voegen? Die zou ik ook toevoegen om de gebruiken 'bezig' te houden onder het wachten. Dat is net als animaties (in het OS zelf) een lapmiddel om de wachttijd gevoelsmatig in te korten, waar animaties er nog leuk uit zien hebben deze (elke keer dezelfde) wachtberichten helemaal geen nut...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 23 juli 2012 12:35]

Als no-play het juist heeft, komt het dus met name door de tijd die het kost om opmhet netwerk te verwerken ipv het toestel zelf, dat scheelt ook veel. En ja, iOS verbloemt af en toe wat door animatie, als gebruikers dat dus niet opvalt en geschok wel, heb ik liever het eerste.
Heb zelf een Tab 7.7, en ik moet zeggen dat het formaat perfect past bij wat ik voor ogen heb voor een tablet. Denk dan ook dat het een goede zet is van Google om ook rond dat formaat te zitten.

Nog erg handzaam, word niet te zwaar, en met de hoge resolutie een hogere pixeldichtheid(wat een scherper beeld levert) dan grotere tablets.

Voor mij geen 9+ inch tablets meer.
Maar die 7.7 zit qua prijs wel in een heel ander segment... (neem aan dat je de Samsung 7.7 met amoled scherm bedoelt)
1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Populair: Websites en communities Smartphones Beheer en beveiliging Apple Sony Microsoft Games Politiek en recht Consoles Besturingssystemen

© 1998 - 2014 Tweakers.net B.V. Tweakers is onderdeel van De Persgroep en partner van Computable, Autotrack en Carsom.nl Hosting door True

Beste nieuwssite en prijsvergelijker van het jaar 2013