Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 178 reacties

Conclusie

Om met het slechte nieuws te beginnen: de Nexus 7 was op het moment dat deze review online ging nog niet in de Benelux verkrijgbaar. Als we de tabletmarkt dan naar prijs onderverdelen, met de dure 3G 64GB-iPads helemaal bovenaan en goedkope Kruidvat-tablets onderaan, dan hoort de Nexus 7 ergens in de onderste regionen. Met zijn prijskaartje van 199 euro zou het apparaat moeten concurreren met tablets die steevast uitgerust zijn met trage hardware, matige schermen en goedkope behuizingen. Van de tablets van Yarvik of de Archos G-serie heeft de 7 dus niets te vrezen.

Zelfs een gerenommeerd bedrijf als Samsung heeft geen echte concurrent voor Googles eerste tablet. De onlangs geïntroduceerde Galaxy Tab 2 7" heeft een oudere - om niet te zeggen: verouderde - processor en natuurlijk ook een oudere versie van Android, en hij is nog twee tientjes duurder ook.

Maar ook in vergelijking met tablets die het dubbele kosten, komt de Nexus 7 goed uit de bus. Hoewel de benchmarks van de goedkopere Tegra 3 niet denderend zijn, is de tablet in de praktijk een stuk sneller dan andere Android-tablets dankzij de verbeteringen die Google in Jelly Bean heeft doorgevoerd. Ook op punten als accuduur en schermkwaliteit kan de Nexus 7 zich prima meten met duurdere tablets. Bovendien weet je met een Nexus dat je de nieuwe versies van Android als eerste krijgt, en niet pas na een paar maanden.

Omdat Google niet per se geld aan de Nexus 7 hoeft te verdienen - het apparaat is vooral bedoeld om marktaandeel te veroveren - kan het bedrijf een prijs-prestatieverhouding bieden waar andere bedrijven niet in de buurt gaan komen. Dat is niet leuk als je Samsung heet, maar de consument spint er garen bij.

Het is wel jammer dat Google de gebruiker weinig keuze laat. Er komt geen model met 3g - waarmee met name Google Now een stuk beter zou functioneren - en het geheugen kan niet uitgebreid worden. Er is wel een 16GB-versie voor 249 dollar, en hoewel dat nog steeds een prima deal is, is 50 dollar wel een pittige prijs voor 8GB geheugen.

Mocht je echter aan 8GB genoeg hebben en niet gebrand zijn op een groot scherm, dan is de Nexus 7 de beste keuze die je kan maken. Met Googles eerste tablet krijg je een product dat op veel vlakken beter presteert dan zijn grotere broers, maar dan voor een fractie van de prijs. De Nexus 7 is geen budgettablet, maar een high-end-tablet die ook nog eens heel goedkoop is. Van ons krijgt het apparaat dus vijf dikverdiende sterren.

De Nexus 7 kwam op 4 september uit in Nederland. Alleen de 16GB-versie is hier te koop en kost 249 euro.

Pluspunten

+ Mooi scherm
+ Prima behuizing en goede ergonomie
+ Snel dankzij Tegra 3 en Jelly Bean
+ Ongekende prijs-prestatieverhouding

Minpunten

- Geen micro-sd-kaartlezer
- Geen 3g

Mobiliteit en accuduur 9
Warmte en geluid 8
Ergonomie 9
Bouwkwaliteit 8
Beeldkwaliteit 8
Prestaties 8
Featureset 6
Prijs 9

Eindoordeel

Tweakers zegt: 9

Geteste uitvoering: Asus Nexus 7 16GB Zwart

Lees ook de gebruikersreviews

Populaire gebruikersreviews

Meer gebruikersreviews over deAsus Nexus 7 (2012)


Door Wout Funnekotter

- Adjunct-hoofdredacteur

Wout werkt sinds 2011 bij Tweakers. Hij is van alle markten thuis, maar richt zich primair op mobiele technologie, zoals smartphones, tablets en smartwatches en vliegt de wereld over om de nieuwste producten te zien en te testen. In zijn rol als adjunct-hoofdredacteur werkt hij samen met de andere redacteuren eraan om de inhoud en presentatie van de site constant te verbeteren.

Volg Wout op TwitterVolg Wout op Google+

Reacties (178)

Reactiefilter:-11780178+183+29+30
Moderatie-faq Wijzig weergave
1 2 3 ... 6
Er zijn wel wat problemen met de bouwkwaliteit:
http://www.guardian.co.uk...7-glass-complaints-google
Dat probleem met die losse scherm schijnt gemakkelijk op te lossen door de achterkant eraf te halen en de philips schroefjes vaster te draaien. Ze zijn bij sommige modellen net te licht vast geschroefd waardoor ze los gaan zitten.

Schijnt voor veel mensen de oplossing te wezen.

Hier meer info: http://forum.xda-develope...85584a0e894&t=1781237

[Reactie gewijzigd door Texamicz op 24 juli 2012 00:27]

Hopen dat dit geen veelvoorkomende problemen zijn, anders is wel duidelijk hoe ze die lage prijs hebben kunnen halen.

Asus maakt over het algemeen best degelijk spul, dus wellicht gaat het gewoon om een serie die op maandagochtend in elkaar is gezet.
Na ik heb het al veel meer gelezen, toch 1 besteld aangezien het probleem is opgelost door de schroefjes beter aan te draaien :D Oftewel in 3 tellen opgelost, niet netjes dat het zo is, maar ik zou hem er niet voor terug sturen.
Het voordeel van in Nederland wonen is in dit geval dat wij niet de eerste batch krijgen en dit soort kinderziektes er dan (hopelijk) uit zijn.

Om die reden heb ik ook de 2e kleur SGS1 gekocht(wit), in de hoop een betere GPS te krijgen.
Geen 3G is denk ik wel een gemis voor een 7-inch. Deze tablet is portable, maar je kunt er onderweg niet mee op internet, tenzij je een wiFi hotspot met je telefoon opzet, of je ergens in de buurt van gratis Wifi zit. Voor thuis vind ik 7-inch te klein.

Ik heb zelf de 7.7 inch tablet van Samsung, en een Duo Sim, dit is ideaal voor onderweg.

Alleen al door deze punten vind ik de hoge waardering van Tweakers ietwat vreemd. Aangezien je toch zou verwachten als Tweaker dat er kritisch gekeken wordt naar een product. ¤199,- euro is goedkoop, maar nog steeds veel geld voor een in mijn ogen "niet compleet" product.

[Reactie gewijzigd door Devroet op 23 juli 2012 08:48]

Ik heb dit weekeind mijn Nexus 7 teruggestuurd naar Google.

De Nexus 7 kan namelijk niet inloggen op een Ad Hoc Wifi Hotspot. (Joikuspot, Nokia)


Ipods en Ipads kunnen wel met Joikuspot werken.

ps. Als je de Nexus root moet het misschien kunnen maar Google support vertelde met dat het netwerk op een andere frequentie zit dan de hardware kan gebruiken (leek me een sterk verhaal).

[Reactie gewijzigd door madhapee op 23 juli 2012 14:51]

Die van ons zijn allemaal teruggestuurd, geen volledige support voor Exchange 2003... Ik kan zelfs niet in de mails zoeken van een exchange 2003 server!
Er zijn ook 3rd party apps die Exchange doen. Werken die ook allemaal niet?
Verwacht jij van een gloednieuw OS nog dat er ondersteuning is voor een mailserver van bijna 10 jaar oud dan?
Zou op zich wel nuttig zijn gezien de installed base van exchange 2003 servers.
Geen 3G is denk ik wel een gemis voor een 7-inch. Deze tablet is portable, maar je kunt er onderweg niet mee op internet, tenzij je een wiFi hotspot met je telefoon opzet, of je ergens in de buurt van gratis Wifi zit. Voor thuis vind ik 7-inch te klein.
Laat 9 van de 10 mensen die dit ding buiten willen gebruiken een mobiele telefoon met internet hebben. De overige mensen zullen hun tablet vrijwel nooit mee naar buiten nemen
Maar een wifi-hotspot met je telefoon lijkt me toch vrij omslachtig, en nogal batterijverslindend voor de telefoon (afhankelijk van je model). Bovendien was ik nu net niet van plan én een smartphone én een tablet mee te zeulen -- ik zou juist een basic phone meenemen om mee te bellen en een tablet voor online.

In welk percentiel ik val van gebruikers weet ik niet, maar ik kijk de kat nog even uit de boom om te zien of Apple met de iPad Mini komt en wat de reactie van de markt daarop is. Ik heb een tablet niet zo hard nodig, maar zou het wel een erg aardig alternatief vinden voor het toch wel te kleine scherm van mijn smartphone. Ik wil dan alleen wel altijd online kunnen en niet afhankelijk zijn van wifi.
- ik zou juist een basic phone meenemen om mee te bellen en een tablet voor online.
Dus jij gaat helemaal een basic telefoon er bij kopen omdat je ook een tablet hebt en je smartphone niet mee wil nemen? 8)7

Volgens mij geld voor de meeste mensen, hun (smart)phone hebben ze altijd bij zich, en als je dan een keer een tablet extra mee neemt, heb je 2 apparaten op zak
Nee, ik heb al een basic telefoon erbij gekocht omdat de smartphone van mijn werk is. Die heeft me dan ook niks gekost, maar een PP ultrabasic (die letterlijk geen drol kost) gebruik ik voor mijn privécommunicatie, waaronder ook DigID en TAN-codes.

Als de telefoonregeling afloopt zou ik een nieuwe smartphone kunnen nemen, maar daar zie ik als ik een tablet heb geen meerwaarde in. Ik gebruik de smartphone namelijk niet primair om te bellen. 8)7
Het deze mooie 7.7" tablet ook maar die zit toch in een heel andere prijs setting!
Ik weiger om twee keer een data abonnement te betalen, voor en mijn smartphone en tablet. Ik heb een iPad 3g, maar nog nooit gebruik van gemaakt. De keuze zou wellicht handig zijn geweest, maar als je bij bijvoorbeeld de iPad kijkt naar het prijsverschil voor 3g, dan is dat toch een forse prijsverhoging.

Wellicht komt er nog een versie (al dan niet van asus zelf) of via een accessoire.
Ooit gehoord van een dualsim? Opgelost.
Had er bij het stukje over de browser niet ook bij kunnen staan: Geen support meer voor Flash?

Wat mij betreft toch wel een minpunt, vooral omdat dit erg lang een belangrijk punt is geweest om te kiezen voor Android (voor mij in ieder geval)

En voordat mensen over elkaar liggen met "Flash is een batterijzuiper!! , Flash is ingehaald door andere technieken!!! en Flash was nooit stabiel!!"

Bullshit. Je bepaalt zelf wanneer je Flash draait, dus batterij mag je zelf in de gaten houden, Ja, HTML 5 is misschien beter, maar maak dat even wijs aan de tig sites die nog met Flash werken en Flash nooit stabiel? Misschien 5 jaar geleden, maar het heeft noch op de PC noch op de telefoon ooit een crash veroorzaakt... (En dan nog, so what, restore browser session?)
Adobe trekt zelf toch ook de stekker uit de ontwikkeling / support van Flash op mobiele apparaten? Dat is dus gewoon gedoemd te verdwijnen.
Dat is dus gewoon gedoemd te verdwijnen.
Dus? het is er NU nog wel dus ik wil NU nog flash kunnen gebruiken... Waarom roepen mensen keer op keer hetzelfde als jouw maar lijken ze te vergeten dat er serieus nog mensen WEL graag flash willen kunnen gebruiken als ze het een keer nodig hebben...

Gelukkig hebben ze flash gewoon werkbaar gekregen op Andorid 4.1 dus op de SGS3 heb ik nu gewoon flash en de nieuwste Android :)
Heeft te maken met beveiliging denk ik. Als er geen updates meer komen dan is elk beveiligingslek dat wordt ontwikkeld een blijvend lek.
Dan gebruik je het niet dat is het mooie van een optie he :)

Mij boeien die lekken niet ik wil gewoon het filmpje op tweakers (bijv bij deze review) in HD bekijken en niet in 360p en dat kan tot nu toe enkel en alleen met flash!

Alsof tweakers iets in hun player stopt wat je niet kan vertrouwen. Oftewel je hoeft flash niet altijd aan te hebben, zeker niet dat vind ik ook irritant, beter gewoon on demand zodat je iets aan kan klikken als je het wilt zien, dan heb je vrijwel geen last van beveiligings issues omdat je alleen dingen runt die jij zelf aan klikt en dus niet elke banner....

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 23 juli 2012 12:29]

Nee, het is er NU niet meer.

Flash komt er niet voor Android 4 en hoger. Dat is adobe's keuze.
Als je echt wil kan je de oude apk installeren. Schijnt te werken, maar inderdaad geen updates meer.
groot gelijk: flash support was hét grootste verschil met iOS en nu wordt het weer allemaal eenheidsworst ... :-\
flash, siri ... what's next? verwisselbare batterij verbieden?
Als je de HTC Flyer als alternatief aanmerkt dan mag je ook wel de Huawei Mediapad 7 inch als alternatief aanmerken aangezien dat dan meer een alternatief is.

1280 x 800 IPS scherm, goede dual core, GPS, 3G

pricewatch: Huawei Media Pad Zwart

Zelfde prijs als de Flyer.

[Reactie gewijzigd door PulsatingQuasar op 23 juli 2012 08:54]

Uhm... Flyer 199 vs Mediapad 299, hoezo zelfde prijs? Flyer 32 Gb vs Mediapad 8Gb. Heb je überhaupt naar de Flyer gekeken? De Flyer van de Hi winkel heeft overigens ook 3G en GPS, maar inderdaad geen dual core en een lagere resolutie van het scherm.
Let wel, die 199 is inclusief abonnement.

Goedkoopste prijs voor een Flyer 16gb is op dit moment overigens wel ¤260,-.

Waarbij opgemerkt moet worden dat de Flyer geen JB update gaat krijgen.
Ik heb de 32-GB 3G flyer toch echt voor 199 euro gekocht, zonder abonnement. Betreft een pre-paid aanbieding, met 15 euro beltegoed... Deze aanbieding is volgens de site van Hi nog steeds geldig.
Alleen, de Flyer heeft nog een feature die niet genoemd wordt. Een pen met Scribe technologie. Hoewel het allemaal nog mooier en beter kan, is het kunnen werken met zo'n pennetje best mooi geïntegreerd in de Flyer.

Het missen van 3G bij mijn exemplaar ervaar ik niet vaak, maar soms toch zeker, als een gemis. Maar zonder 3G heb ik hem recent al zien liggen voor 200-250 euri. Met kaartslot en voor en achter camera. Best een interessante optie.
Waar veel mensen niet bij stil staan, is dat dat in grote delen van Afrika, Azie en Zuid Amerika de budgetten van de consument een stuk lager zijn. Android is HET opkomende OS daar, ik zie het om me heen. Om die groepen te bereiken ben ik eigenlijk een beetje verplicht om zelf android te gebruiken. Wat ik dus ook doe. Apple sluit door zijn prijzen een groot deel van de wereld uit.
Op goedkope smartphones zijn de marges veel lager.

Cijfers Q2 2012 Apple
De behaalde omzet was 39,2 miljard dollar, waarna de winst uitkwam op 11,6 miljard dollar.
Zo slecht doen ze het dus niet.

De strategie is meestal dat je met een 1 of 2 high end modellen je goedkope modellen mee verkoopt. Maar zo werkt Apple niet.

ontopic:
Ik vond de asus memo 370t waar de nexus 7 op gebaseerd is beter
voor 249 dollar had je extra microsd slot, camera achter en micro hdmi gehad.
50 dollar voor 8 GB extra is afzetterij.
Ik snap werkelijk niet waarom iedereen hilarisch is.

[Reactie gewijzigd door alteclansing op 24 juli 2012 01:35]

Ik ben ook hilarish! :+
Prijs kwaliteit is gewoon ongeëvenaard goed. Dan maar geen micro sd of hdmi out.
Misschien leuk voor de metsen met wat meer hardware intresse, een teardown door Dave Jones:

http://www.eevblog.com/20...-nexus-7-tablet-teardown/
is inderdaad een leuk filmpje!
Ik kan alleen maar zeggen: Waarom wil "iedereen" tegenwoordig een tablet?
Er waren al lang tablets voor dat het grote merk uit cupertino er mee kwam, bijvoorbeeld Nokia had al iets en andere merken ook en niemand wilde er ook maar iets mee te maken hebben.

Nu zie ik opeens allemaal collegea lopen met de meest uiteenlopende tablets en allemaal roepen hoe geweldig ze zijn. Sorry ik begrijp het nut er nog steeds niet van, maar dat ligt aan mij.

Dat google ook een grote aandeel wil in deze hype kan ik me goed voorstellen en ze hebben dan met de nexus ook wel een mooi stuk hardware voor een mooie prijs, ik ben er zeker van dat ik die binnenkort voorbij zie schuiven op mijn werk...
Heel simpel, gewoon een excuus om wat nieuws aan te schaffen.

Iedereen heeft al een laptop of pc (of erger: een netbook). En die doet het nog, ookal issie 5 jaar oud. En je kunt er hetzelfde mee als een nieuwe. Maarja dan wachten we maar wat langer. Wat moet je dan met de oude doen, weggooien? Niet goed voor het milieu.

Zolang de wereld maar blijft stampen dat het andere apparaten zijn koopt iedereen ze wel. Vroeger waren het kleurenprinters, all in ones, virusscanners en externe harde schijven. Het laatste beetje touchscreen telefoon hype is voorbij en nu is het tijd voor de tablet. Allemaal apparaten waar in de praktijk weinig mee gebeurt (of extra mogelijkheden niet benut) bij het gros van de gebruikers.

Zoals de touch screen telefoons is het een echte eyecatcher (letterlijk) dus ziet iedereen meteen dat je wat nieuws hebt. Dan kun jij laten zien dat je hem gebruikt en heb je in een klap de aankoop verantwoord. Tot slot herinnert de media je eraan wat voor een goede aankoop je hebt gedaan, bepaalde mensen zijn er immers heel blij mee, en kun je weer even vooruit.

FYI de afgelopen 3 jaar een laptop gekocht? Dan is het echt geen "oud rodding" meer, maar heeft hij gewoon een dual core cpu, 4gb geheugen en windows 7. Permanente herriemakers zitten er niet meer bij, de rest is te omzeilen. Opfrisbeurt heeft ie wellicht nog nodig, maar dat kan iedereen zelf tegenwoordig zegt het internet, maar helaas vervuilen ze de laptops vaak in het proces.

(Ik ben ook mens en sluit netjes achteraan, volgende maand heb ik er ook een :D)

[Reactie gewijzigd door jkommeren op 23 juli 2012 18:01]

Monkey see, monkey do. Overigens is het echt niet rampzalig dat momenteel mensen behoefte hebben aan een tablet door de hype (want als je een product niet kent, heb je er ook geen behoefte aan). Ik snap wel je frustratie deels, maar deels ook niet.

Het komt allemaal neer op motivatie: waarvoor haal je een tablet en wat ga je ermee doen? Mijn tablet is puur voor bankhangen (internetten/nieuws/gamen), publicaties lezen en wat organizen (mail/agenda/etc). Dankzij een remote desktop app kan ik mijn tablet (met toetsenbord dock) eenvoudig ombouwen tot een netbook, wat soms ook handig kan zijn. Dus gewoon als een apparaatje dat altijd in de huiskamer ligt om te pakken en even gauw je ding te doen. Die afweging heb ik bij de aanschaf ook heel bewust gedaan (wat doe ik ermee VS hoe de alternatieven daarin voorzien).

Echter ik krijg ook een kronkel in mijn maag als mensen zo'n ding op een waardeloze manier gebruiken. Bij mij op werk gaan ze ook soms in een vergaderruimte lekker rustig zitten (eens) om dan hun mail/verslagen te doen op het touchscreen van hun tablet (oneens). Daar walg ik van, en mocht zo iemand onder mij vallen op werk dan zal ik hem zeker vriendelijk verzoeken weer efficiënt op de desktop te gebruiken.
Bij mij op werk gaan ze ook soms in een vergaderruimte lekker rustig zitten (eens) om dan hun mail/verslagen te doen op het touchscreen van hun tablet (oneens). Daar walg ik van, en mocht zo iemand onder mij vallen op werk dan zal ik hem zeker vriendelijk verzoeken weer efficiënt op de desktop te gebruiken.
Ach gut. Weer eentje die precies weet hoe je efficiënt moet werken ....

Een tip: stop met micro-managen en manage zaken die er écht toe doen.
Dit was hypothetisch, ik ben geen manager maar gewoon student, het betreft mijn bijbaan. En alsnog, een opmerking is gauw gemaakt en zeker terecht. En vertel mij wat er precies efficiënter is aan intensief typ-werk doen op een tablet (met een slechte word processor) als met een laptop?!
Je zei niet laptop, maar desktop. Het probleem van de desktop is dat ie niet mobiel is. Dat is een laptop wel, dus dat is meteen een reden minder om dan meer naar de tablet te grijpen.

Maar om verslagen typen en zeker mail afhandelen nu intensief typwerk te noemen... kom nou.
Het gaat ook niet om de fysieke tablet maar de ervaring en het aanbod. Doordat er ondertussen voor iedere interesse wel een app bestaat en Apple de markt een slinger heeft gegeven met gebruiksvriendelijkheid is het interessant voor een grote doelgroep. De voorlopers van de tablets die jij beschrijft voldeden niet aan de eisen voor een succesvol massaproduct. Duur, ongebruiksvriendelijk, geen appstore, weinig applicaties etc

Apple was zo slim om een complete fundatie weg te zetten met een goed apparaat als toetje. In mijn ogen niet te vergelijken met die meuk van voor de ipad wat slechts interessant was voor een stelletje geeks ;)
Het belangrijkste verschil in de revival van tablets zit hem geloof ik in een combinatie van factoren; capacitieve touchscreens ipv resistieve, software, en de combinatie daarvan, dwz een nieuwe manier van invoer en interactie met een apparaat dankzij multitouch. Onthoud wel dat voordat Apple met de iPad kwam (of met de iphone, die een vergelijkbare revolutie op de telefoonmarkt teweeggebracht heeft) alles ook nog eens Windows was met Windows software; software die voornamelijk ontworpen is voor desktops en die geen meerwaarde biedt als je het op een portable apparaat zoals een tablet draait (en zelfs lastiger werkt)
dat probeer ik ook al een hele tijd uit te leggen aan hardleerse tweakers, maar tevergeefs.
Ik zou zeggen. Open je ogen of koop gewoon zelf een tablet. Internet op je mobiel werd ook door een grote groep als idioot en onzinnig gezien, maar kijk nu eens? Tabletten zijn er om te blijven en zullen een groot deel van de laptops en desktops gaan vervangen in de komende jaren.
Het gaat vaak meer om de bruikbaarheid van de software, veel pre-apple tablets waren grote, trage, energieonzuininge bakbeesten die vaak windows draaiden: dat is totaal niet werkbaar voor de massa.
Dat komt volgens mij omdat Apple i.t.t. de concurrentie een enorm sexy bedrijf is.

Ik vind dat een product aankondiging van Apple iets weg heeft van een orgasme.

Eerst wordt er heel geheimzinnig over een bepaald product gedaan...

Apple bouwt dan als het ware libido op onder aanhangers... :P

Die de specs van het "magische nieuwe product" steeds meer opblazen (zoals een fantaserende man die zijn hoogtepunt nadert de borsten van zijn "virtuele" fuckbbuddy steeds groter ziet worden)... :P

Product wordt aangekondigd en de presentatie wordt zo gegeven dat je het publiek regelmatig "ooohh" en "aaahh" hoort roepen... ;)

Kortom, het is mij wel duidelijk waarom die iPad1 zo'n groot succes is geworden! 8-)

Vergelijk ik dit met aankondigingen van producten van concurrenten zoals deze Nexus 7 van Google: daar zit geen vergelijkbare opwindende spanningsopbouw in.

Ik ben overigens zelf ook niet van plan een tablet te kopen, vanwege de steeds grotere schermen van smartphones.
Nah, voor mij is de tablet echt een uitkomst. Ik reis elke dag 1uur naar mijn werk en weer 1 uur terug, met de trein.
Lezen, filmpjes kijken, internetten allemaal op 1apparaat.
Pre-tablet nam ik vaker mijn laptop mee maar dat is toch iets (als in veel) minder handig dan een tablet.

Wat betreft de de Nexus 7, leuk apparaat voor weinig geld, maar het gemis van 3g is voor mij toch de reden om deze nooit aan te schaffen (heb geen smartphone om mee te tetheren en ben ook niet echt van plan er een te kopen).
Persoonlijk vond ik de review van Paul Thurrott eerlijker. Zo heel revolutionair is dit apparaat nu ook weer niet. Gewoon exact wat je mag verwachten van een up-to-date Android tablet: http://www.winsupersite.c...ort-google-nexus-7-143781
Eerlijker?

Die website van jou is echt totally biased... bang dat Windows 8 niet van de grond af komt.

Even zijn Conclusie quoten:

Overall, the Nexus 7 is a credible 7-inch media tablet that is on par with the Amazon Kindle Fire and other Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus. It offers some minor advantages related to screen resolution and battery life (hey, it’s newer) and some more important advantages related to performance, all of which will soon be wiped out by 2012-era tablets from Amazon, Samsung and others. Since Apple doesn’t (yet?) offer a 7-inch tablet, it’s pointless to compare this device to an iPad; you either want a 10-inch device or you don’t. You’re either all too willing to spend a lot of money on a tablet or you’re not.

Bijna gelijk aan de Kinde Fire? elke andere website inclusief tweakers is helemaal gek op de Nexus 7. De kindle fire was mooi eerst voor zijn prijs. Maar in de realiteit kon je er bijna niks op. Enkel boekjes lezen etc. Helemaal locked. Dit zal ook gelden voor de 2012 model van Amazon. En nog iets.. kan hij soms in een glazen bol kijken? Heeft hij die Amazon 2012 tablet gezien? Nee.. puur speculaties.

Met de Android versie op de Nexus 7 heb je volledige vrijheid! Zelfs meer vrijheid dan het nieuwe windows RT en iOS bij elkaar!
Daarnaast is het scherm niet alleen iets beter qua resolutie. Ook niet beschrijfbare dingen zoals kleuren echtheid, kijkhoek en licht intensiteit hoort hij bij high end tablets.
Tevens is de Tegra 3 een SoC wat op de Apple A5 SoC na één van de beste op grafisch gebied is. Nog even wat hij in zijn conclusie zei: ON PAR... jajaja en dat noem jij eerlijk?? Hij probeert echt de Nexus omlaag te praten omdat hij weet dat het de aandacht van Windows 8 RT omlaag haalt.

En zoals hij zegt.. je mag hem eigenlijk niet vergelijken met 10 inch tablets. Maar het is wel de eerste echte 7inch HIGH END tablet! Samen met de Galaxy tab 7.7 dan. Maar die kun je niet vergelijken omdat je voor die prijs meerdere Nexus 7's kan kopen.
Enige voordeel van de Galaxy Tab 7.7 is het Amoled + scherm. De rest is slechter.

De Nexus 7 wordt een hit om gewoon meerdere redenen.
1. Betaalbaar
2. High End hardware
3. Heel mooi Eco-systeem(voor Amerikanen dan)
4. Android 4.1 en altijd up to date.

Kinderen zouden dit praktisch kunnen kopen ter vervanging voor hun gameboy of PS Vita. Dit zou het Game ecosysteem van Android ook een boost kunnen geven.

[Reactie gewijzigd door Texamicz op 23 juli 2012 22:06]

Zoals in de review van Paul Thurrott ook word beschreven, het is ook geen revolutionair apparaat en ik heb ook niet het gevoel dat dit in de t.net review als zodanig gepredikt wordt.

Wat het apparaat zo "revolutionair" maakt is het feit dat de prijs zo (relatief) laag is*. Er zijn weinig andere 7 inch tablets op de markt die het zelfde bieden voor het zelfde geld. Het feit dat het ding bijna tegen kostprijs verkocht wordt, bevestigd dat in mijn ogen.

Verder is het besturingssysteem (en de implementatie daarvan) vernieuwend/revolutionair. Ja, zoals eerder genoemd zullen andere apparaten op (korte) termijn volgen en dat de verschillen mogelijk kleiner worden. Dan komt nu het interessante deel aan bod, het feit dat je met een Nexus apparaat hebt te maken.
Dit zal in de regel betekenen dat je updates snel en als één van de eersten zult ontvangen. Dat is dan wel weer fijn en een "exclusiviteit" die andere apparaten niet te bieden hebben (zo draait de Kindle Fire bijvoorbeeld nog steeds op Android 2.3).

*: Ik heb in dit draadje al een aantal (kleine) discussies over duur/niet duur voorbij zien komen. Ik ben van mening dat je helemaal zelf bepaalt of iets duur is, of niet. De waarde van geld is voor iedereen anders. Persoonlijk vind ik 200 euro best veel geld en zou ik het graag anders besteden (en ik mag niet klagen over mijn inkomen). Zaken zoals en interesses, hobby's en inkomen spelen hier een rol in. Ik ben geen gamer dus vind ik 300+ euro voor een videokaart veel geld. Voor iemand die grafisch bezig is of veel games speelt is dit wellicht helemaal niet "duur", om maar eens een voorbeeldje te geven.

Zo, dat is er in ieder geval uit. :)
Je haalt toch wel twee zaken door elkaar.

"...dus vind ik 300+ euro voor een videokaart veel geld"
Hiermee zeg je niet dat het duur is.

Hoewel er pagina's over te schrijven is en de termen elkaar niet immer uitsluiten, is er wel degelijk verschil. Heel kort en simpel:
Duur is sterker gerelateerd aan de markt en de productkenmerken.
Veel geld is sterker gerelateerd aan je eigen portemonnee.

Voorbeeld: Ik ga een betonmolen kopen. Van prijzen weet ik niets. Ik zie er een in de aanbieding voor duizend euro. Dat vind ik veel geld. Ik kan echter niet inschatten of het duur is. Misschien kost eenzelfde product elders wel drieduizend. Dan nog vind ik duizend euro veel geld, maar het product kun je met de beste wil van de wereld niet duur noemen.

Zo, dat is er in ieder geval uit. _/-\o_
Ja, maar voor deze prijs zeker revolutinair!
Geen SD-kaart lezer, oh dat is wel erg jammer, vrij nuttige feature.

Hoe zit het met Google Play voor boeken, musiek en video's in Nederland?
Samsung heeft ook al erg veel online content a la iTunes.

[Reactie gewijzigd door DingieM op 23 juli 2012 08:13]

In de US is die content van boeken, films etc etc al beschikbaar, helaas in Nederland nog niet, maar dat zit er wel aan te komen, misschien wel samen met de release van de nexus 7 in september?
In de US is die content van boeken, films etc etc al beschikbaar, helaas in Nederland nog niet, maar dat zit er wel aan te komen, misschien wel samen met de release van de nexus 7 in september?
Verschil van de release is dat deze release door Asus waarschijnlijk wordt gedaan en niet door Google Play store.
Dus de prijs gaat sowieso ook al omhoog wat in Amerika krijg je 25$ tegoedbon in de play store. Dit zal bij een Asus release er waarschijnlijk niet bij zitten.
En toegang tot de video, boeken afdeling waarschijnlijk ook niet.
Hoewel ik het niet onwaarschijnlijk vind klinken, vraag ik me toch af waar je dit op baseert. Heb je hier bronnen of geruchten voor dit dit onderbouwen? Dan doel ik op de release door Asus.
Geen SD-kaart lezer, oh dat is wel erg jammer, vrij nuttige feature.
Je kunt natuurlijk ook zo'n oplossing gebruiken als je even snel opslag nodig hebt. En dat past met gemak in de borstzak of broekzak.

Jammer dat deze geen 3G heeft, 7 inch is een stuk prettiger in de trein dan mijn 3.8 telefoonscherm. En je zit dan wat meer ontspannen, en dat scheelt je de spieren tussen je schouderbladen.
WiFi hotspot opzetten op je telefoon geen optie? Tethering all the way baby! :)
En dat lijkt me nog een stuk handiger dan 2 aparte abonnementen te moeten hebben voor internet.
ALS het werkt. USB on the Go wordt niet native ondersteund. Met rooten van de Nexus lukt het mogelijk wel maar dat is toch een hoop gedoe.
Ik weet dat dit Tweakers is maar toch... Google wil het blijkbaar echt niet anders zou het toch wel standaard ondersteund worden. Erg jammer.
De SD kaart lezer heb ik eigenlijk nooit gemist, niet als je al alles op een snel wifi netwerk doet. Als je er het geheugen mee zou kunnen uitbreiden, dat zou nog wel fijn zijn ja.

Verder vind ik het frappant dat er nu pas echt een goede tablet op de markt verschijnt, wanneer Google (de fabrikant als het ware) zelf de touwtjes in handen gaat nemen. Hieruit blijkt toch ook weer dat de maker van de software, gewoon beter voor ogen heeft wat het beste samengaat met het apparaat. Zeer interessant apparaat dit en Jelly Bean laat inderdaad eindelijk een vloeiender UI zien, ook iets wat ik gewoon verwacht van een modern UI.
Enige punt waar ik het minder mee eens ben is dat 7 inch zoveel beter is om mee te nemen; op zich klopt dit, het is kleiner, maar ik ga met 7 inch echt niet in mijn kontzak lopen, past misschien nog net wel, maar dat loopt toch niet zo lekker lijkt mij en een jas heb ik lang niet altijd aan. Dus zou ik een piepklein tasje meenemen, doe ik nu ook en dan past daar ook prima een 10 inch in, neem ik altijd nog veel sneller mee dan een veel zwaardere en grotere laptop. En dan dus het punt, ik koop een tablet om media op te consumeren en zoals aangegeven in de review, dit gaat beter op 10 inch.... tsja, dat weegt voor mij dan toch zwaarder, het daadwerkelijke gebruik.

Verder ga ik dit ding zeker eens proberen!
Verder vind ik het frappant dat er nu pas echt een goede tablet op de markt verschijnt, wanneer Google (de fabrikant als het ware) zelf de touwtjes in handen gaat nemen. Hieruit blijkt toch ook weer dat de maker van de software, gewoon beter voor ogen heeft wat het beste samengaat met het apparaat.
Dat heeft er natuurlijk ook wel mee te maken, maar ik denk dat het verschil er vooral in zit dat Google de Nexus 7 tegen kostprijs in de markt zet, en er dus feitelijk verlies op draait (de ontwikkeling, marketing en ondersteuning kosten natuurlijk ook geld). Fabrikanten als Samsung of HTC kunnen dat niet doen, de marges op de meeste Android producten zijn al zo laag dat eigenlijk alleen Samsung nog winst maakt. Vandaar dat alle concurrentie van de Nexus 7 ofwel een klap duurder is, ofwel een klap slechter.

Voor deze prijs is het in ieder geval zeker een interessant apparaat, nog goedkoop genoeg voor een impuls aankoop.
Wat daar dan alleen niet mee overeen komt is het feit dat Asus deze tablet al aangekondigd had mét dit prijskaartje en dat voor zover bekend Google daarna Asus pas benaderd heeft om er een nexus tablet van te maken.
Daarnaast vind ik van alle grote Android tablet fabrikanten Asus eigenlijk de enige die echt vette tablets heeft uitgebracht.

Leg bijvoorbeelde de Asus Prima naast de Samsung Galaxytab, die tab van Toshiba of Acer Iconia. Dan vind ik persoonlijk dat de Asus boven de rest uitspringt.

Ze hebben dus al wat ervaring met het maken van goede tablets. Combineer dit met de visie van Google, en zie.. een nog gavere tablet :).
Hoe zit het met Google Play voor boeken, musiek en video's in Nederland?
Samsung heeft ook al erg veel online content a la iTunes.
Dat staat in de review, maar dat had je natuurlijk al gelezen ;)
Er zijn echter genoeg mensen die graag met lokale content werken, en bovendien wordt in Nederland nog helemaal geen mediacontent via de Play Store aangeboden.
Standaard kan het niet geloof ik, maar ik verwacht dat er wel een hack komt om een USB stick of drive aan je tablet te kunnen hangen. Als je onderweg films wil kijken lijkt me dat wel handig, voor de rest denk ik dat 8 GB wel genoeg is voor de meeste mensen.
Ik zit me te bedenken dat dit misschien wel gedaan is om Samsung niet teveel tegen het zere been te schoppen.

Die verkoopt nu natuurlijk ook minder, maar om toch een beetje verschil te houden hebben ze 3G en de SDkaart verwijderd.
Nee, dat denk ik niet. Ik denk dat de tablet voor thuisgebruik bedoeld is; net als wat de iPad doet. Op de bank, even snel iets controleren; huis-tuin-en-keuken-gebruik dus. Hiervoor heb je absoluut geen 3g nodig, en eigenlijk, met de cloud-diensten van tegenwoordig ook geen microSD kaart. Goede keuze, net zoals het weglaten van een rear side camera. Alles om de kosten te drukken wat mij betreft!
Review begint met onjuiste informatie! Google en Asus hebben wel gekozen voor een 7 inch scherm ivm prijs. Een 9 of 10 inch scherm zou te duur zijn. Ook zou een front-camera de prijs omhoog brengen. Alles is gedaan om de prijs zo laag te houden dat het zou concurreren met de Amazon Kindle Fire.

Daarnaast ziet Google dit zelf meer als een "speel/fun/casual" tablet. Zie hun reclame
http://www.youtube.com/watch?v=qqiSE-ukmgc hun slogan is "The playground is open"

Hoe kan ik als lezer Tweakers.net reviews nog serieus nemen als deze 7 inch, zonder 3G en micro-SD kaart zulke hoge scores krijgt. Hoe kan je de 7 inch tablets een nieuwe categorie noemen? Er zijn al 3 jaar 7 a 8 inch tablets op de markt.


Het lijkt erop dat jullie Jelly Bean geweldig vinden, althans zo komt het over omdat de review voor 2/3 over Jelly Bean gaat. Maar dat is niet exclusief voor de Nexus 7!


Dit is een geweldige tablet voor de prijs dat je betaald en wellicht gaat het ervoor zorgen dat de massa (eindelijk) een tablet koopt.
Wat je zegt, dat een front-camera te duur zou zijn, er zit juist een front-facing camera op en op de achterkant juist geen omdat dat te duur zou zijn.
Ik weet dat het een compromis is, maar om eerlijk te zijn heb ik de camera aan de achterkant van mijn tablets nog nooit gebruikt. Ik denk dat dit ook voor weinig mensen een gemis is.

Het gemis aan 3G variant en SD uitbreiding daarintegen...
Hoe kan ik als lezer Tweakers.net reviews nog serieus nemen als deze 7 inch, zonder 3G en micro-SD kaart zulke hoge scores krijgt.
Dat is hetzelfde als vragen waarom een doorsnee Toyota Yaris goede beoordelingen kan krijgen terwijl zo'n auto allerlei dingen niet heeft die een BMW uit de 7-serie wel heeft.

Een product wordt beoordeeld in verhouding / vergelijking met het productsegment waarin dat product is gelanceerd. En de Google tablet is in een ander segment gepositioneerd dan de duurdere tablets.
Het moet idd gaan concureren met de Kindle Fire wat erg groot is in Amerika, en dat is ze in alle opzichten gelukt naar mijn mening.

"The playground is open" slaat niet alleen op casual, maar op Google's benamen voor hun stores. Play Music, Play Books, Play Movies, Play Apps.
Denk niet dat jij het helemaal begrijpt. De review past juist uiterst professioneel eerst een kader toe en zet alles in verhouding waardoor het een uiterst interessante review is. Men richt zich op iets anders met deze tablet en daar richt de review zich op. Zoals zkotz zegt, het slaat nergens op om een 'Yaris te vergelijken met een BMW' (Quote).
Goed dat Google nu een tablet neerzet die sterk is geprijsd. Hoewel het misschien geen directe concurrent lijkt voor de iPad, versterkt het de markt en verhoogt het de druk op MicroSoft. Die kunnen nu niet meer weg komen met een Win8 tablet voor 500 euro!

Ik denk dat Google dat bedoelt met "Theplayground is open!"
vergeet ook niet dat er genoeg mensen zijn (ook tweakers) die totaal geen interesse hebben in 3g of sd slots...
1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Microsoft Windows 10 Home NL Apple iPhone 6s Star Wars: Battlefront (2015) Samsung Galaxy S6 Edge Apple Watch Project CARS Nest Learning Thermostat Bethesda Softworks

© 1998 - 2015 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True