Er zijn geen prijzen met abonnement
| Algemene beoordeling | Featureset | ||
| Bereik | Accuduur | ||
| Gebruiksgemak | Design | ||
| Bouwkwaliteit | Betrouwbaarheid | ||
| Beeldkwaliteit opname | Prijs |
Ervaring met één exemplaar, sinds juli 2008
Ik heb de HTC Touch Diamond nu net een maand en ik kan zeggen dat ik zeer onder de indruk ben.
De telefoon ziet er uiterlijk heel sjiek uit en is niet te groot of te klein. Hij past gemakkelijk in de hand en de beeldscherm is toch groot genoeg om alles duidelijk op te zien. Buiten echter bij zon, is de zich soms wat moeilijker wegens de schittering, dit is wel jammer. Eenmaal de telefoon opgeladen en draaiende begint hij met het installeren van alle extra's die bij de smartphone komen, waaronder de Touch Flo 3D. Dit is een geweldig inovatieve menu die je gemakkelijk door de belangerijkste delen van de Diamond laat scrollen. De eerste keer werkt het allemaal wat traag, maar eenmaal alle vensters te hebben gescrolled zodat het in het geheugen van de telefoon staat gaat het allemaal zonder problemen. Het menu bestaat uit Home (klok, datum), Contacten, Berichten, E-mail, Internet, Foto's, Albums, Weer, Instellingen en Programma's. Het laatste is door de gebruiker zelf in te stellen. Je kunt zelf de reeds geinstalleerde programma's aan dit lijstje toevoegen.
De smartphone is niet beperkt tot het gebruik van alleen de Touch Flo 3D. Met een beetje tweaken kun je dit ook uitschakelen en verder met Windows Mobile 6.1 zelf. Echter zie ik zelf het nut hiervan niet helemaal in, maar ik heb berichten gehoord dat dit wel wenselijk is.
Verder zit er een ingebouwde GPS systeem in waar ook Navigatiesystemen op te installeren zijn zoals TomTom of Navigator. Standaard is Google Maps hiervoor geinstalleerd en werkt naar mijn idee niet helemaal goed. Steeds als ik hem mijn lokatie laat bepalen, geeft hij aan dat ik in Amerika (Florida) zit. En geloof me, ik woon en ben op dit moment ook gewoon in Nederland. Misschien als ik TomTom heb aangeschaft dat dat er beter op werkt.
De accu is naar mijn idee wel snel leeg. Hij is op normaal gebruik 3 tot 4 dagen bruikbaar, maar moet dan echt weer aan de stroom. Met excessief gebruik kan er slechts een halve dag gebruik van worden gemaakt. Met de huidige technieken had ik toch wel meer verwacht. Al heb ik berichten gelezen dat de HTC Diamond Pro accu er ook in kan en die zou langer mee moeten gaan. Ga ik eens uitzoeken.
Al met al is deze smartphone echt een aanrader. Het bevat alles wat een Smartphone moet hebben en meer.

![Reageer op deze reactie [reply]](http://tweakimg.net/g/if/comments/addcomment.png)