| Algemene beoordeling | Featureset | ||
| Bouwkwaliteit | Vormgeving | ||
| Muziekweergave | Film/gameweergave | ||
| Mid- en hoogweergave | Basweergave | ||
| Prijs |
Na wat reviews gelezen te hebben en uren google-werk ging mijn oog uit naar de Logitech Z5500 Digital. Eerst dat ding toch maar eens zien, conclusie: Samen met mijn vriendin en oma naar de Mediamarkt om het beestje te mogen aanschouwen. Bij de Mediamarkt aangekomen was ik verkocht. Wat een hemels geluid en bruut geweld. Dat moest en zou hem worden! Ik kon niet wachten om het ding via een webshop te bestellen (Toch verstandiger geweest vanwege het gewicht) Dus samen met mijn vriendin een doos gepakt en richting huis.. Heel Eindhoven met die doos doorgeslenterd. Man man man.. Wat was die doos zwaar!!
Uitpakparty
Thuis aangekomen (Mijn ouders zagen me aan aankomen...) De doos direct uitgepakt, proefopstelling gebouwd, iPhone erop en gassen maar... Ruisend geluid, Mooie bassweergave, en een lichte brom. Gelukkig was deze weg nadat ik er een degelijke Monster-kabel ertussen had gezet. De bijgeleverde analoge 3,5mm jack is van matige kwaliteit.
HTPC
Nadat het setje door de keuring was gekomen (Ouders...) heeft het plaats gemaakt naar de huiskamer. Het setje heb ik via een Toslink kabel aan mijn HTPC gekoppeld. Daarna instellingen op HTPC goedzetten om geluid over de Optische kabel te krijgen. Wat hierbij heerlijk is, is de POD. Een breed scala aan instellingen om het geluid zo goed en mooi mogelijk in te stellen, en meteen weergave hoe de set is aangekoppeld op het LCD display. Heb je de instellingen perfect staan, schrijf ze wel even ergens op, want nadat de spanning eraf is, is de POD al zijn instellingen kwijt, dus kan je weer opnieuw aan het instellen. Dit mag de pret niet drukken, want waar het om gaat, is het geluid, en dit is zeer goed te noemen.
Filmweergave
De film Cloverfield (BluRay) heeft mij op het puntje van mijn stoel laten zitten, zo'n waanzinnig geluid. Mede dankzij de vele bombardementen in de film heeft de woofer staan springen. De bassweergave is ronduit waanzinning. Heel het huis staat dankzij het zwarte bakbeest gewoon te trillen. Het mooie van deze set is dat deze DTS 96/24 ondersteund, maar ook THX en Dolby Digital ProLogic II (In tegenstelling tot veel andere Home-Cinema geluidssetten die voor hetzelfde meteen stukken hoger zitten in prijs)
Migratie naar slaapkamer
Mijn ouders waren na een paar dagen de grote subwoofer zat, dus kon ik met mijn reutemeteut naar mijn slaapkamer migreren. De sattelietboxen zijn zeer moeilijk tegen de muur te bevestigen dankzij een voet die niet los te maken is van de sattelietbox zelf. Dankzij een handige opa was dit zo opgelost door 2 pinnetjes in de muur te monteren, de bevestiging van de box eroverheen te schuiven en de pinnetjes om te buigen. Via een 3.5mm Toslink adapter >-< Toslink<--> Toslink kabel de set aangesloten op de MacBook en het geweld kon beginnen...
Muziekweergave
Zeer goed te noemen. Een minpuntje is dat er een hoorbare vertraging is van de lage tonen. Zware bass komt iets later. Voor de verderrest zeer goed. Dankzij de POD weer een hoop instelmogelijkheden.
Ben je een filmfreak en zoek je een monster-set voor een nette prijs met een hoop ingangen. Deze set is dan zeker aan te raden! Ben er zeer tevreden over!
Ps. Dit is mijn eerste productreview. Geen foto's aanwezig wegens het niet in de buurt hebben van een fatsoenlijke digitale camera.

![Reageer op deze reactie [reply]](http://tweakimg.net/g/if/comments/addcomment.png)