| Algemene beoordeling | Beoordeling: goed | Featureset | Beoordeling: zeer goed | Kleurweergave | Beoordeling: goed |
| Contrast & helderheid | Beoordeling: zeer goed | Ghosting | Beoordeling: geen ghosting | Pixeldefecten | Beoordeling: geen defecten |
| Bouwkwaliteit | Beoordeling: goed | Vormgeving | Beoordeling: goed | Prijs | Beoordeling: zeer goed |
- HP Compaq Business notebook nc6120 (PY505ET)
- CONAX CAM 4.00 module
- KPN Digitenne DVB-T tuner
- Sony PlayStation 3
- Windows XP
Vormgeving
De vormgeving is goed, maar zoals alle design/vormgeving erg afhankelijk van iemands smaak. Het enige nadeel is de gebruikte materialen voor de ombouw die nogal snel stof aantrekt. Hiervoor zijn wel verschillende setjes in de handel die dit verschijnsel kunnen "verhelpen".
Beeld
De kwaliteit en lichtopbrengst van het beeld is goed tot zeer goed te noemen. Ruim voldoende lichtopbrengst. Afhankelijk van je instellingen kan het wel eens te veel zijn. Ruime instellings mogelijkheden om e.e.a. aan je eigen voorkeuren aan te passen. Mooie heldere kleuren (zeker t.o.v. mijn oude tv) en ook hier is e.e.a. naar eigen voorkeur aan te passen. Nog geen (sub)pixeldefecten maar daar is hij nog te nieuw voor.
Ik had wel wat issues met een "flikkerend" beeld bij dvd films en Digitenne maar na aanpassen van de optie "Fris contrast" was dit zo verholpen.
Kijkhoek
De kijkhoek is uitstekend te noemen. Vanuit verschillende posities t.o.v. het scherm is het beeld mooi en duidelijk.
Ghosting
Ik heb geen ghosting waargenomen tijdens het kijken van een tweetal dvd films met snel wisselende schermen en snelle acties.
VGA
De TV gekoppeld aan mijn laptop (HP nc6120) geeft een duidelijk en strak beeld. Ook het afspelen van een DivX via de laptop ging perfect en gaf een mooi helder beeld.
Playstation
Ook de Playstation 3 via HDMI gaf een mooi en scherp beeld waarbij geen ghosting waar te nemen was tijdens het spelen van Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots en Grand Theft Auto IV. Wel moest ik ook hier de "Fris contrast" optie bij de beeld instellingen uitzetten (deze stond op "Hoog") omdat deze een flikkerend beeld gaf.
Geluid
Het geluid was verrassend te noemen. In eerste instantie was het geluid wat flets maar dit bleek te liggen aan de instellingen van mijn Digitenne tuner (alleen geluid via rechtse kanaal) Dit was dus snel opgelost. Zowel bij Digitenne als bij het bekijken van een dvd uitstekend geluid. Verbazend goed zelfs aangezien de luidsprekers zijn verborgen en ik verwachte dat dit wel enige invloed zou hebben op de weergave.
Featureset
Er zitten veel opties op het scherm voor deze prijsklasse inclusief een DVB-T tuner en CI slot voor o.a. Digitenne. Plaatsing van de CAM module (CONAX CAM 4.00 voor ¤ 53,55 bij SatelliteCity.nl) ging vrij simpel. Dankzij deze module kan ik nu rechtstreeks via de televisie Digitenne ontvangen. Hierbij was voor dit toestel wel een power inserter noodzakelijk (ongeveer 10 euro bij SatelliteCity.nl) om de DVB-T antenne van de benodigde elektriciteit te voorzien. Het zoeken van de zenders was snel voor elkaar en het beeld ziet er scherp uit, beter dan de ontvangst en weergave via de door KPN meegeleverde tuner. De programmagids is overzichtelijk en duidelijk. Het duurt een enkele seconde om van zender te wisselen voor je beeld hebt maar dit is niet storend.
Het viel mij op dat bij het aansluiten van de standaard Topfield DVB-T tuner van KPN op de eerste scart aansluiting deze niet goed functioneerde (alleen groen beeld) terwijl de tweede scart aansluiting zonder problemen het beeld weergaf. De dvd die nu is aangesloten op de eerste aansluiting heeft geen enkel probleem. Wat de oorzaak is is mij niet geheel duidelijk.
Daarnaast heeft de TV veel aansluit mogelijkheden.
Eigenschappen:
- 32inch / 81.3cm
- HD Ready (1366x768)
- Helderheid: 500 CD
- Contrastverhouding: 15.000:1
- 5ms response time (gray to gray)
- Onzichtbare speakers (komt het design ten goede)
- Handige en duidelijke afstandsbediening
- Draaiende tafelpoot
Aansluitingen achterop (o.a.):
- 2x HDMI v1.3 aansluiting (1x DVI)
- 2x SCART aansluiting
- Component (Y,Pb,Pr) input + Audio
- RGB in (D-Sub 15pin) - PC aansluiting
Aansluitingen aan zijkant (o.a):
- PCMCIA (CI) aansluiting (o.a. DVB-T middels CAM module)
- AV in
- 1 x HDMI v1.3 aansluiting
Handleiding
De papieren handleiding bevat weinig informatie anders dan hoe het scherm te bevestigen aan de voet of muur en wat basis zaken om je op weg te helpen bij zender instellingen en aansluiten van randapparatuur. De handleiding op de bijgeleverde cd is uitgebreider maar niet iedereen zal deze snel raadplegen.
Ik moet zeggen dat de prijs voor de TV ten opzichte van de geboden kwaliteit en featureset zeer goed is. De beeldkwaliteit is goed tot zeer goed en de mogelijkheid voor het plaatsen van een CAM module voor DVB bij een televisie in deze prijsklasse is vrij uniek te noemen. De geluidsweergave is uitstekend ondanks de verborgen speakers. De vormgeving is mooi en goed afgewerkt alhoewel de behuizing aardig wat stof aantrekt wat bij het nogal glanzend zwart goed zichtbaar is. Er zijn ruime aansluitings mogelijkheden (3 HDMI (waarvan 1 x DVI middels HDMI/DVI convertor), VGA aansluiting, Digital Audio out, Component aansluiting enz.) wat het een zeer goede keuze maakt voor wat betreft het aansluiten van bijv. een HTPC of andere randapparatuur.
Minpunt is wel de wat summiere handleiding. Voor de gemiddelde tweaker is het geen ramp om zelf alle opties in het overigens verder overzichtelijk menu te ontdekken maar de meeste gebruikers zullen dit niet vaak doen.
Al met al een goede keus voor een TV in deze prijsklasse en naar mijn mening zeker een aanrader.
Toelichting Foto's
afb1: Aansluitingen achterzijde inclusief power inserter voor de DVB-T antenne
afb2: Aansluitingen linkerzijde + CAM module
afb3: Op verzoek van W3ird_N3rd een foto van een commerciële zender via de Topfield tuner.

![Reageer op deze reactie [reply]](http://tweakimg.net/g/if/comments/addcomment.gif)