| Algemene beoordeling | Features | ||
- Samsung Syncmaster 226BW
- Club3D GeForce 8600 GT
- Microsoft Media Center Remote & Receiver
- Windows Vista x64
Ik heb deze TV kaart nu anderhalve maand en ik ben er uitermate tevreden mee. Het installeren is (voor een Hauppauge kaart) erg simpel, en sinds de installatie heb ik er nog geen enkel probleem mee gehad.
Tijdens mijn zoektocht naar een TV kaart twijfelde ik tussen deze kaart en de Hauppauge WinTV PVR 150MCE. Omdat de 150MCE bij sommige mensen niet bleek te werken in combinatie met Windows Home Premium 64 bit en 4GB intern geheugen, heb ik uiteindelijk voor deze tv kaart gekozen. Maar deze tv kaart werkt prima onder Windows vista 64 bit, ook in combinatie met 4 GB intern geheugen.
Algemene indruk
Mijn algemene indruk van de TV kaart is zeer goed. De TV kaart heeft zeer goede beeld kwaliteit met prachtige kleuren, zelfs met een coax kabel van 10 meter.
De kaart heeft een dubbele tuner, wat betekent dat je tv kunt kijken en van een andere zender opnemen tegelijk. Ook tijdens het kijken en opnemen te gelijk blijft de beeldkwaliteit goed, zowel van het tv kanaal als van de opname. Tijdens het opnemen en kijken tegelijk blijft ook het beeld vloeiend van beide beelden, zelfs bij het kijken van bijvoorbeeld autosport en voetbal.
Het verwisselen van kanalen gaat ook erg snel. In net iets meer dan een seconde zap je van het ene naar het andere kanaal. Zeker in combinatie met een afstandsbediening (zoals de MS Media Center Remote & Receiver) kun je prima TV kijken op je computer met deze TV kaart.
Ook positief aan deze kaart is dat je het TV beeld even kunt pauzeren en later vanaf dat punt verder kijken. Daarnaast kun je het beeld ook tot een half uur terugspoelen, voor het geval je net iets gemist hebt. Erg handig als je even gestoord wordt tijdens je favoriete programma, of als je nog een moment wilt terugkijken wat iets eerder op tv was. Ook het stilstaande beeld (tijdens pauze) is erg scherp.
Installatie en prestaties
De installatie van de kaart gaat vrij gemakkelijk. Er zijn geen drivers meegeleverd, maar door even op HVR 2200 te zoeken op Google kom je bij de drivers uit. De verdere installatie verliep gemakkelijk en zonder problemen.
De prestaties van de kaart zijn ook prima. Tot zover ik gemerkt heb gebruikt de TV kaart nauwelijks processor capaciteit en is ook de geheugen belasting vrij klein. Op het moment dat ik het beeld minimaliseer kan ik zonder problemen andere taken uitvoeren op de PC.

![Reageer op deze reactie [reply]](http://tweakimg.net/g/if/comments/addcomment.png)