Hoofdcategorieën

Prijs 2
Gebruikt onder besturingssysteem:
  • Windows XP

Algemeen:
Ik ben nu al een van de eerste met een Q9450, die heb ik precies een maand.
Ik moest en zou een Quadcore hebben, voor gamen en toekomst
Ik ben zeer tevreden met de perstatie en stabieliteit.
Draait op:
Asrock 1600Core Wifi+
4x 2gb G.E.I.L ddr2 6400 Black dragon quad
sparkle Geforce 9600GT 512mb silent
Auzentech X-Plosion
Seagate barracuda 500gb 32mb
550W voeding (antec sonata III)
Windows XP PRO (legaal)

Prestaties:
2.66GHz x4 zegt eigenlijk al genoeg met 6mb.
Ik verbaas me over de snelheid, het is zelf sneller dan ik had verwachtte!
WindowsXP was binnnen no time geinstalleerd :Y),
3dmark 2006 gaf een 4448 voor CPU
(Totale 3dmarks score: 11253 :Y )

Featureset:
Ik had een bulk gekocht, maar met een q6600 koeler geinstalleerd, je verwacht toch niet veel bij een boxed, boekje, sticker en koeler en cpu.

Stabiliteit:
Draai nu ong. een maandje.
Hij word (niet overgeklockt) stabiel op ong. 40 graden
Hij kan koeler, maar mijn Noctua P12 komt binnenkort ;)
En met name 45mn/95WATT word hij met een q6600 minder warm.
Ik had Hitman Blood Money geinstalleerd en kon alles op hoog goed draaien.
Laden van zware levels en ook bij crysis ging razendsnel en moeiteloos (maar komt ook door GPU natuurlijk ;) )

Overklock: N.V.T eerst een jaartje even laten draaien.
Op internet vond ik wel iemand die hem al op 3ghz kreeg.

Warmte:
Zoals ik al zei, draait hij op 40graden, en is niet hoger geworden tot nu toe op 45graden.
Dit is nog op de Standaard koeler van intel Q6600.
Ik verwacht dat hij een stuk minder warm word als ik mijn Noctua P12, alhoewel hij natuurlijk op 45mn draait verwacht ik dat zelfs met overklock nog relatief laag blijft.

Prijs: Ik had hem gekocht als eerst toen hij slecht leverbaar was, ik wachte al 2 maanden uiteindelijk vanuit duitsland geinporteeerd voor een 375Euro dus extreem duur.
Al is nu nu rond vanaf de 250, is een AMD Phenom x4 al vanaf de 170.
Dus nu nog hij beter leverbaar is, nog relatief duur, maar wel waard!

Kortom: ik ben voorzien voor de toekomst en heb er absoluut geen spijt van.
Ik zal nog een foto maken
Negatieve eigenschappen:

Nog niet ondekt

Positieve eigenschappen:

45mn/95Watt
Quad-Core
2.88Ghz
Snelheid en Warmte productie

«  1  2  3  »

2.66GHz x4 zegt eigenlijk al genoeg met 6mb.
Moet 12 mb zijn ;)

en volgens mij moet 2.88ghz 2.66ghz zijn... :Y)

Dus nu nog hij beter leverbaar is, nog relatief duur, maar wel waard!
Je hebt als beoordeling voor prijs 'slecht' gekozen, dus volgens mij is dit toch wel een negatieve eigenschap.

Overklock: N.V.T eerst een jaartje even laten draaien.
Op internet vond ik wel iemand die hem al op 3ghz kreeg.

Heb hem nu zelf ook ruim een maand (Friesland Computers 300 euro Tray)
Heb er een Zalman CNPS9700NT op zitten icm met deze koeler en een rampage formula bord met gemak op 3,6Ghz gekregen met temperaturen onder load niet hoger dan 50 a 55 graden.
Er zit dus nog behoorlijk overclock potentie in (echter snel last van een FSB wall) en op deze manier haalde ik wel 5414 punten in 3dmark06 en een totaal van 19792 (icm 3870X2)

ik snap dat hele gemoer niet over die wall...ik heb m ook en 500Mhz FSB haalt ie makkelijk met iets meer voltage (op een 790i Ultra) :S mijn Q9450 draaid nu 3,8GHz op 32 graden idle & 41 graden load met stock voltage...

[Reactie gewijzigd door Kinzz op donderdag 29 mei 2008 04:03]

"3,8GHz op 32 graden idle & 41 graden load"

Gevalletje waterkoeling ;)

Getest of hij stabiel is dan bijvoorbeeld met orthos?
4Ghz valt bij mij echt niet te halen hoeveel voltage ik er ook tegen aan gooi, en dat terwijl ik op mijn mobo de fsb kan opkrikken tot de 800Mhz.

wow wat voor mobo heb jij??

Asus Rampage Formula ;)
Maar die 800 haal je nooit natuurlijk...

Ik heb hier mijn Q9450 op een Maximus Extreme geprikt. Hier draait hij heerlijk stabiel op 3.3 Ghz. (stock voltage, FSB 413). De temps vallen mij ook heel er mee. Idle rond de 30 en stressed weet ik niet echt. Heb mijn systeem nog niet zo lang. (en dit met een Arctic Cooler 7 pro). Ik denk dat ik binnenkort een poging ga doen om een uitgebreide review te schrijven over dit product. Heb zelf een redelijk high-end systeem en ik moet bij dit beestje zowiezo nog het vuur aan het schenen leggen. O-)

[Reactie gewijzigd door elma_illusion op maandag 23 juni 2008 16:05]

[Reactie gewijzigd door Kinzz op zaterdag 2 augustus 2008 01:58]

Dit is niet echt een goede review te noemen. Misschien dat je er wat meer gegevens en testen kan inzetten en de vele schrijffouten er uitwerken. Ik heb de indruk dat je enkel wil laten zien dat je deze proc hebt kunnen bemachtigen.

Dat jij hem voor 375 euro hebt gekocht is fijn, maar dan kan het toch niet zo zijn dat de prijs slecht is? Toen ze moeilijk leverbaar waren was de prijs bij de meeste voordelige webshops gestegen tot iets boven de 300 euro. Ik kan nou niet echt bepaald zeggen dat dat een verkeerde prijs is voor een CPU met deze specs

Jakkes, lijkt meer op een 'kijk-mij-opscheppen' topic. Dat je er zoveel voor betaald hebt, een legale XP PRO licentie hebt etc zullen de meesten niet echt boeien gok ik; wel meer testresultaten, de stabiliteit enzo.
Voor de rest oke.

8GB geheugen en windows XP? Ik hoop wel 64bit, want anders is het wel erg zonde! Met 32bit kan je in windows maximaal 3.25GB gebruiken.

Dat laatste stukje is onzin. Dat ligt er aan wat er voor de rest in je systeem zit. Je hele systeem kan namelijk met 32bit 4gb adresseren, daar gaat dus alles van af (videogeheugen etc).

Wat is etc.? Ik heb toch voor de rest nergens anders geheugenchips opzitten?

Edoch bedankt voor de opmerking, dit is nl. de eerste keer dat ik het precies hoor. :+

Toevallig iets van 2^32 ?

Precies...

4.294.967.297 bytes...oftwel ongeveer 4.3GB.
En daar gaat dan inderdaad al je geheugen af van bijvoorbeeld je videokaart.

Jammer, ik had zo gehoopt dat je wat meer zou zeggen over quad vs duo. Ik lees daar erg veel tegenstrijdige berichten over. Ik heb zelf de E6600 en dat laat ik voorllopig zo, zeker omdat ik hem nog maar nauwelijks overclockt heb (10%) en voor mijn toepassingen mijn pc meer dan snel genoeg is (in 95% van de gevallen).

Ik kan me nl. niet voorstellen dat iemand ¤ 375 euro uitgeeft aan een quad om van de toekomst verzekerd te zijn. Je kunt je op veel goedkopere manieren van de toekomst verzekeren (up-graden heet dat geloof ik :Y ), zodat je voor minder geld nog sneller draait in de toekomst en op dit moment een wat minder sophisticated oplossing kiest, maar wel door alles ondersteund wordt.

/edit
Leuke icoon trouwens, heb ik even van jou "geleend".
Hé, deze bestaat dus ook ! :N

[Reactie gewijzigd door Pjerry op donderdag 29 mei 2008 00:17]

Gast wat een drama..
Zoveel structureel ongebruikt potentieel en voor zo'n smak geld.
De toekomst lol .. en dat terwijl uit menig onderzoek gebleken is dat weinig custom build computers langer dan 2 jaar gebruikt worden wanneer er geregeld nieuwe en bewezen snellere processors ect op de markt komen..
Had je beter een E8400 kunnen kopen maar ja dan kost het je het nodige procenten aan pats factor..

Ben ik het helemaal mee eens. Ontwikkelingen (en dus prijsontwikkelingen) gaan zo snel, het spul is nog niet op de markt of de opvolgers worden al aangekondigd. Het is goedkoper om nu iets fijns te kopen, zoals een E8400 of zelfs een ouwe 2180 overklokken of zo, waar je nu goed mee uit de voeten kunt en dan volgend jaar alles wegkiepen - moederbord, processor en geheugen - en nieuw halen, dan nu het duurste te nemen 'op de groei'...
Maar áls je dan zo'n beest van een proc koopt, doe er dan wat benches bij, we zijn natuurlijk wél benieuwd! :+

[Reactie gewijzigd door danielsrje op donderdag 29 mei 2008 09:52]

«  1  2  3  »
Inlog formulier

Je moet inloggen om te kunnen reageren.

Reactie formulier
VNU Media logo Hosted by True

© 1998 - 2009 Tweakers.net - Alle rechten voorbehouden - Uw Privacy - Algemene Voorwaarden

Uitgever van: