Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Je kunt ook een cookievrije versie van de website bezoeken met minder functionaliteit. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
Bekijk alle reviews

HTC One X+ 64GB Zwart Review

+3
Door CLB 24 december 2012, 18.233 views

Review volgens oud formaat. Geen samenvatting aanwezig. Lees verder »

Sub-beoordelingen

Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4

Eindoordeel

Score: 5

HTC One X+ review by CLB
Ook van mij een kleine sum-up van ervaringen, truc'jes en eigenaardigheden van de One X+..

Heb echt tientallen telefoontjes gehad, met als laatste de Motorola Milestone, de Motorola Razr en het
vorige broertje van de One X+, de HTC One X. Maar nu is het dus tijd voor een HTC One X+ review...
Deze review is gebaseerd op de out-of-the-box meegeleverde firmware, te weten: 1.14.401.18.

Op 27 november 2012 is FW 1.16.401.6 uitgebracht, zie daarvoor 'Software-updates'
Op 11 december 2012 is FW 1.17.401.1 uitgebracht, zie daarvoor 'Software-updates'

Over de Motorola Milestone en Motorola Razr en HTC One X heb ik ook uitgebreide reviews geschreven:
- productreview: HTC One X 32GB Wit review door CLB
- productreview: Motorola Razr (XT910) Zwart review door CLB
- productreview: Motorola Milestone Zwart review door CLB

HTC One X+ review by CLB
Ik heb deze Androiddevice aangeschaft omdat:
  • Design vind ik heel chique, mooi en afgewerkt
  • Super LCD 2 scherm met 1280x720 pixels
  • Hardwarecombi van CPU, GPU, RAM en ROM
  • 8MP fotocamera en 1080P filmmogelijkheden
  • Android JellyBean 4.1
  • Gratis 23GB extra Dropbox ruimte (voor 2 jaar)
  • Merkaffiniteit met HTC, wat ik een mooi merk vind
  • De HTC One X me erg goed beviel
Specificaties:
  • Android 4.1 met HTC's Sense 4+
  • nVidia Tegra 3+ @ 1,7GHz (+ companion core @ 500MHz)
  • 1GB RAM en 64GB opslaggeheugen
  • 4,7" scherm met Super LCD2 720P scherm
  • 8MP camera met 1080P filmmogelijkheden
  • 1,6MP frontcamera om te videobellen
  • BlueTooth, WiFi, NFC, DNLA, 2100mAh batterij
Bijzonderheden: Belangrijke linkjes:Topics over / voor de HTC One X+:Topics gerelateerd aan Android / de HTC One X+:Nieuwsberichten omtrend de HTC One X+:
Inhoudsopgave:
Van One X naar One X+ - Het waarom?
- In april 2012 introduceerde HTC de HTC One X en nu, ruim 7 maanden later hebben ze de HTC One X+ op de markt gebracht. Aangezien ik m'n abonnement mocht verlengen en ik de HTC One X een pracht van een telefoon vind was de keuze snel gemaakt, de HTC One X+ would be mine! Differences:
HTC One XHTC One X+
ChipsetNvidia Tegra 3 AP33Nvidia Tegra 3+ AP37
CPU snelheid1,5GHz (snelheid met 1 core)1,7GHz (snelheid met 1 core)
GPU snelheid416MHz520MHz
Intern geheugen16GB / 32GB32GB / 64GB
Geheugen1GB1GB
GPS Glonass-ondersteuningNeeJa
BehuizingPolycarbonaatPolycarbonaat met softtouchfinish
Flash geheugenGeen mogelijkheidGeen mogelijkheid
Scherm4,7" 1280x720 Super LCD24,7" 1280x720 Super LCD2
Camera achterkant8.0MP AF, smart LED flash,
F2.0, BSI-sensor & 28mm
8.0MP AF, smart LED flash,
F2.0 BSI-sensor & 28mm lens
Camera voorkant1,3MP1,6MP
Accu (mAh,
standby, spreektijd)
1800mAh2100mAh
Afmetingen 134,4 x 69,9 x 8,9 mm134,4 x 69,9 x 8,9 mm
Gewicht 130 gram135 gram
Bijgeleverde headsetStandaard HTCBeats by Dr. Dre UrBeats
Prijs¤475,00¤600,00
HTC.com specsHTC One XHTC One X+
Topic op TweakersHTC One XHTC One X+
De grootste verschillen zijn dus:
- Aangebrachte 'softtouchfinish' coating
- Aangepaste / verbeterde audio-output
- Het vergrootte interne geheugen, van 32GB in de HTC One X naar 64GB in de HTC One X+
- Andere CPU, een Tegra 3+ in plaats van een Tegra 3 en de kloksnelheid, 1,7GHz ipv 1,5GHz
- Batterij heeft een grotere capaciteit gekregen, namelijk 2100mAh, waar de One X 1800mAh had
- De aangepaste frontcamera van 1.3MP naar 1.6MP, die nu ook gebruik maakt van de 'HTC Imagechip'
- Draait out-of-the-box op Android 4.1 JellyBean terwijl de HTC One X nog steeds op deze update wacht
Inhoud van de doos
- De inhoud van de doos is vrij standaard voor HTC en bij veel andere fabrikanten krijg je het zelfde. De inhoud bestaat uit wat handleidingen, garantieformuliertjes, USB-kabel (een hele korte, eerlijk gezegd te kort om eigenlijk normaal te gebruiken in mijn opinie), USB-oplader voor in het stopcontact, cheapass headsetje en een telefoon. Geen CD met drivers gehad.. maar alles wordt tegenwoordig op de telefoon zelf meegeleverd... Ook zit er nog een klein HTC-branded pinnetje bij om het microsimkaart-slot te kunnen openen. Een hoesje zoals HTC weleens meegaf met oudere modellen of zelfs een dockingstation waren helaas niet van de partij. Wel kun je een Beats by Dr. Dre UrBeats headsetje aanvragen via een speciale actiesite t.w.v. ¤89,- (actie loopt t/m december en zolang de voorraad strekt) terwijl HTC in april nog liet weten nooit meer Beats-oordopjes bij een telefoon te gaan leveren.. De HTC One X bevatte dezelfde standaard accessoires, maar hier kon je geen Beats headsetje aanvragen, leuk meegenomen dus! Ook het nieuwe vlaggenschip wordt geleverd in een eco-vriendelijke op een eier- doos lijkende box, die HTC introduceerde met de One-lijn en die toch nog steeds vrij goedkoop oogt.
HTC One X+

HTC One X+

HTC One X+Aansluitingen en eerste indrukken
- De HTC One X+ wordt hier in Europa alleen geleverd in het zwart (er is wel een witte unlimited versie verkrijgbaar voor Taiwan) terwijl de HTC One X verkrijgbaar was in twee kleuren, te weten: wit en donkergrijs. De zwarte rand om het scherm vloeit zo over in de behuizing en dat is wel erg mooi om te zien. Ook is er nieuwe coating aangebracht op de HTC One X+, een zogenaamde 'softtouchfinish' waardoor het toestel in vergelijking met de One X, wat stroever aanvoelt en zorgt voor een 'mat' uiterlijk. Deze rubber aanvoelende finish is te vergelijken met die van de BlackBerry PlayBook en laat het toestel niet alleen beter in de hand aanvoelen, maar hem er in mijn opinie ook net iets chiquer uitzien dan de One X'es. Deze coating is ook aangebracht op de zijkanten van het toestel, wat bij de One X niet zo was.
HTC One X vs HTC One X+
Voor de rest is de telefoon afgewerkt met rode accenten. De voorkant van het toestel bestaat uit een 4,7" groot 1280x720 Super LCD 2 scherm met een laag Corning Gorilla Glass 2, met daaronder drie capacitieve knoppen: terug, home en de multitaskknop, met een rode backlight. Boven het scherm bevinden zich de speaker, waar achter ook de notificatieled is verwerkt en naast de speaker vinden we de 720P frontcamera. Deze is geüpgraded ten opzichte van de HTC One X. De One X+ versie is een 1.6MP versie, terwijl de One X versie een 1.3MP camera was. Tevens maakt de frontcam bij de One X+ gebruik van de speciale HTC Imagechip, wat voor nog betere foto's en beelden zorgt. Op de bovenkant van het toestel vinden we de zwart metallic powerbutton, een 3,5mm jack voor de hoofdtelefoon en een van de twee microfoons. Aan de rechterkant vinden we alleen een volumebutton met volume + en volume-. Aan de onderkant zit de tweede microfoon en aan de rechterkant van het toestel vinden we alleen de MHL-poort. Een poort die zowel gebruikt kan worden voor USB als ook hdmi. De achterkant van het toestel bevat een speaker, een aansluiting voor onder andere carkits en dockingstations, een microsimkaart-slot, een HTC logo, een Beats by Dr. Dre logo en als klapstuk de camera-module met daarnaast de LED-flash. Het Beats-logo en de camera module zijn ook afgewerkt met de kenmerkende rode accenten van deze HTC One X+. De camera-module steekt wat uit en daar is het toestel zo'n 2 mm dikker dan de standaarddikte van 8,9mm. Het toestel is gemaakt van polycarbonaat en heeft een unibody design, wat inhoud dat het gemaakt is uit één deel, wat de behuizing steviger maakt... Het gewicht ligt met gebruik van deze materialen op 135 gram, wel 5 gram meer dan mijn vorige HTC One X. Als nadeel kunnen we stellen dat de batterij niet meer 1,2,3 te verwijderen is, waardoor het even meenemen van een extra accu niet meer kan. Jammer natuurlijk, maar de accu gaat lang genoeg mee!


HTC One X+  overview
Ook zit er een notificatieled in het toestel voor gemiste oproepen, smsjes, emails, whatsapp- berichten, Wordfeudnotificaties enzovoort enzovoort.. Er wordt gezegd dat het een driekleuren ledje is, maar ik heb zelf tot nu toe twee kleuren gezien, te weten: groen en oranje. Voor notificaties wordt alleen de groene kleur gebruikt en ook het installeren van andere programma's of kiezen van andere kleuren werkte helaas niet. Oranje heb ik alleen gezien als het toestel aan het opladen was. Sommige Tweakers hebben ook een rood ledje gezien. Persoonlijk vind ik dit best wel balen, des te meer, omdat het knipperende ledje (bij een bericht, email of wat dan ook) stopt na een kleine 5 minuten... HTC? WTF!? Wat heb je er dan aan? Helaas is het met andere programma's, tweaks of scripts nog niet te regelen.
HTC One X+  ledjesDe eerste boot-upHTC One X+  de eerste boot-up
- Eerste keer de powerbutton indrukken resulteert in een opstartende One X+ met een 'beats by Dr. Dre' logo'tje wat echt, echt superscherp is.. Het scherm is evenals in de HTC One X een SuperLCD2 met 1280x720 pixels wat zorgt voor een erg goede ervaring. Bij de sectie 'scherm' zal ik hier verder op in gaan. Daarna krijg je enkele vragen, over taal, instellingen, WiFi netwerk. Tevens kun je verschillende accounts aanmaken.. Accounts voor Gmail, Email, Dropbox, HTC, FaceBook, Twitter enzovoort.

Om te kijken of alle hardware op je HTC One X+ werkt kun je naar het 'HTC Function Test' menu gaan...
Dit doe je door in de dialer de volgende code in te toetsen: *#*#3424#*#* en *tadaa* testen maar!
HTC One X+  HTC Function Test menuScherm
- Het scherm is dan het eerste wat je ziet als de set-up is doorlopen en je ziet goed dat het een 1280x720 schermpje is! De scherpte van het display is onvoorstelbaar scherp en last van karteltjes bij icoontjes of letters is er nagenoeg niet. Natuurlijk heb ik mijn huidige One X er naast gelegd, maar het is en blijft toch wat lastig met vergelijken. Bij de HTC One X waren er vier fabrikanten van het SLCD2 scherm, wat onderling ook vrij grote verschillen gaf. Zo is het Acerscherm erg wit en die van Sharp gelig.
HTC One X - Acer vs Sharp
HTC One X - Acer vs Sharp
HTC One X - Acer vs Sharp
Voor de HTC One X+ is er (tot nu toe) slechts een en dezelfde (onbekende) fabrikant die de SLCD2 schermen maakt. Tweakers.net schreef in hun review dat het scherm van de One X+ niet zo goed was als die van de One X, vooral bij het laten zien van wit en cyaan. Ik ben dus in het bezit van een HTC One X met een Acer scherm, tevens heb ik een One X met Sharp scherm te pakken gekregen en ik heb mijn eigen One X+ met een SLCD2 scherm van een onbekende fabrikant... Individueel zijn het allemaal prachtige schermen, maar naast elkaar? Hieronder wat foto's van de drie schermen naast elkaar.
HTC One X Acer vs HTC One X Sharp vs HTC One X+ brightness 0%

HTC One X Acer vs HTC One X Sharp vs HTC One X+ brightness 25%

HTC One X Acer vs HTC One X Sharp vs HTC One X+ brightness 50%

HTC One X Acer vs HTC One X Sharp vs HTC One X+ brightness 100%
Het is erg moeilijk te zien en helemaal met foto's, maar het scherm van Acer van mijn One X komt wel op #1, snel gevolgd door het scherm van de One X+. Deze is iets meer blueish / grayish, wat te zien is als ik ze naast elkaar houd, maar als je de toestellen individueel gebruikt zijn beide schermen mooi.
HTC One X Acer vs HTC One X+ brightness 100%

Hoe kun je testen welk panel jij in je One X+ hebt?
• Download Google Play: ES File Explorer
• Ga naar root-instellingen en klik 'up to root' aan
• Start je toestel TWEE keer achter elkaar opnieuw op
• Open ES File Explorer
• Druk een paar keer omhoog in ES zodat je in / bent
• Druk op de searchbutton en zoek naar 'last_kmsg'
• Wachten, wachten, wachten, wachten, wachten
• Open dit bestand in een text editor (op je telefoon of mail het even naar jezelf)
• En zoek op 'panel_id' en / of 'panel_vendor'
• Check de code die je daarbij vind met onderstaande gegevens: 0x944a03.
Dat is het enige bekende scherm die wordt gebruikt in de HTC One X+, heb je een ander? Meld het!

Nu is het dus weer wachten op de Full HD schermen, wat echt heus nog wel een stukje smoother zal zijn, maar dat is de next step en dit scherm voldoet prima! Ook qua gebruikersgemak en multitouch is er niks aan te merken op de One X+. Werkt allemaal voortreffelijk, snel, goed, je touch van een vinger hoeft maar licht te zijn en het wordt al gedetecteerd. Bij een multitouchtest kon hij al m'n vingers 'zien'.Geheugen
- De HTC One X+ wordt geleverd met 64GB intern geheugen wat niet uit te breiden is met een MicroSD-kaartje. Persoonlijk ben ik hier erg van gecharmeerd, want 64GB is voor mij genoeg om alle content die ik wil mee te nemen. Foto's, filmpjes, documenten, muziek en mappen voor de navigatie! De HTC One X heeft 32GB geheugen en daarmee redde ik het ook, maar muziek was op mijn telefoon bijvoorbeeld niet te vinden. Ik vind 32GB extra een erg mooi verwelkoming wat hoort bij high-end telefoons. Ik begrijp dan ook niet dat er nog steeds nieuwe telefoons worden uitgebracht met slechts 16GB intern geheugen, zonder Micro-SD-mogelijkheden zoals de nieuwe Google Nexus 4. Alles moet tegenwoordig maar via 'the cloud', maar men houdt geen rekening met datalimieten of heb hebben van een slecht / geen mobiel signaal. De Samsung Galaxy S3 doet het daarin nog iets beter, daar komt ook een 64GB versie van en tevens kan het geheugen worden uitgebreid met een MicroSD-kaartje. Aan de andere kant is er alleen een 16GB editie beschikbaar dusja... Van de 64GB geheugen is er zo'n 56GB voor de eindgebruiker. Hierop kun je dus content zetten in de vorm van foto's, filmpjes, documenten, muziek en mappen voor de navigatie, maar je kunt hier ook applicaties en games op installeren, ruimte zat dus! Er zit waarschijnlijk geen MicroSD-kaartslot in de One X, omdat deze een unibody design heeft, desalniettemin was de HTC Legend ook een unibody en die had het wel... Het kan dus wel, HTC heeft er alleen niet voor gekozen. Android 4.1 Jellybean werkt niet meer met 'mass storage device' maar met 'MTP'. De HTC One X+ popt up als een mediaplayer in de PC, waarna je er content direct op kan copy-pasten. Tevens kun je terwijl je content op de telefoon zet, de telefoon nog steeds gebruiken zoals je gewend bent. Je kunt tegelijkertijd apps installeren, WhatsApp-foto's downloaden of muziek luisteren. Bij Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich kon dit niet en moest je wachten tot de telefoon niet meer in 'USB storage' mode stond om dit te kunnen doen. Nu heb je niet eens meer door dat je content synct, erg fijn.Android 4.1 en HTC's Sense 4+
Je kan instellen wat de 'multitask' knop moet doen (de meest rechter button op de HTC One X+):
- Always open recent apps
- Press for menu, press and hold for recent apps
- Press for recent apps, press and hold for menu
Zodoende hoeft de onscreen menu-button (de zogenaamde 3 dot button) niet meer persé aanwezig te zijn!
One, two, three, byebye 3 dots

Ook is er een EA Games applicatie pre-installed, waarmee je wat games kunt testen / spelen:
Dead Space, Game of Life, Tiger Woods PGA Tour '12, Fifa 12 en NFS: Hot Pursuit.
EA Games

Ook heeft HTC zijn applicatie Rescue meegeleverd in deze software-versie waar
Tweakers.net al eerder over schreef in: nieuws: Hands-on: firmware-update 2.05 voor HTC One X

Wat ook erg leuk is aan Android 4.1 Jellybean is de mogelijkheid van het maken van screenhots. Voorheen moest je dan vaak rootacces hebben, maar op de One X+ is dit niet het geval en dat is gewoon top. Er zijn twee toetsencombinaties om screenshots te maken: powerbutton + volume-
en de andere mogelijkheid is: powerbutton + home, dus vogel zelf uit welke je het beste vind

In de eerste FW van de HTC One X, was er nog keuze uit vijf Beats muziekprofielen, maar na de eerste FW-update waren dit er slechts drie: UrBeats, Solo & Overig (Pro / Studio zijn weg) Met FW 2.17 zijn alle profielen verwijderd, je kon alleen kiezen voor aan of uit. Bij de HTC One X+ is het helaas niet anders, Beats is aan en uit te zetten en that's it. Apart, helemaal met het bijleveren van een UrBeats headsetje.

Met Android 4.1 JellyBean is er ook een USB-OTG-mogelijkheid gekomen op de HTC One X+. Hiermee kun je met een USB-OTG kabeltje allerlei apparatuur aan je One X+ hangen. Zo kun je USB-sticks uitlezen of content kopiëren van en naar het interne geheugen, een cardreader aansluiten om zo je foto's te bekijken of zelfs een computermuis of toetsenbord koppelen om zo zelfs je telefoon te kunnen 'besturen'. Ook kun je zo je telefoon opladen vanaf bijvoorbeeld je tablet. Erg erg handig allemaal dus.

Ook wordt de nieuwe manier van notificaties ondersteund, in één oogopslag meer info:
Android 4.1 Jellybean - notificatie

En er is een 'powersavingsmode' bijgekomen, met wat extra opties om batterij te besparen:
Android 4.1 Jellybean - powersavings

Er zijn wel wat veranderingen te zien en te ondervinden tussen Android 4.0.4 ICS en 4.1 Jellybean:
  • Een toggle voor de 'flashlight' die ik gebruikte van SwitchPro Widget werkt niet meer
  • Een widget van SetCPU, waarmee ik de CPU-snelheid in de gaten kan houden werkt niet meer
  • 'Onscreen' tijd niet meer precies kan zien, je ziet dus niet 'onscreen time 03:18' ofzo
  • Bij de standaard HTC browser op JB kun je tabbladen niet weghalen bij bookmarks
  • Als ik bijvoorbeeld een foto open, kan ik dat met meerdere applicaties. Bij Android ICS kun je dan kiezen voor bijvoorbeeld QuickPic en hij opent hem. Als je hem altijd wilt openen met QuickPick moet je daarvoor een vinkje zetten. Bij Android JB kan ik hem ook openen met QuickPic, maar moet ik persé een vinkje zetten bij 'altijd QuickPic' of 'slechts 1x': extra handeling.
  • De 'skins' hebben niet meer dezelfde kleur Zo is de 'Matte' skin op ICS blauwig en op JB groen... Dit zie je bijvoorbeeld in settingsmenu's, laadbalkjes enzovoort.. Niet erg consistent, jammer.
  • Android JB werkt niet meer met 'mass storage device' maar met 'MTP' waarbij je constant de melding (bij films) in de trend krijgt van 'misschien kunt uw apparaat het niet afspelen, wilt u het toch kopiëren?' krijgt. Let daar dus op, want als je er niet op klikt wordt er niks gesynct...
  • Er bestaat geen soft-reset meer, waarbij de content op het interne geheugen (muziek, films, foto's) wel blijft staan... Het is een volle reset, waarbij ook al je content verloren zal gaan.
Skins, HTC Watch en Apex Launcher
- De telefoon wordt geleverd met androidversie 4.1.1 en bevat de welbekende HTC Sense skin, van HTC. Het is een verder ontwikkelde versie dan op de One X en draagt versie 4+. Op de HTC toestellen die ik kon: HTC Legend, Wildfire, Desire, Wildfire S, vond ik het geen mooi geheel, maar zaten er wel mooie features in. Met versie 4.0 was er weer veel veranderd en nu ik het zelf ervaarde, met mijn eerste HTC was ik er toch niet ontevreden over. Toch heb ik na een paar dagen een andere launcher geďnstalleerd omdat Sense toch wat dingetjes niet kon regelen wat ik met een andere launcher wel kon. Zo kan ik nu bijvoorbeeld de notificatiebalk verbergen, met een swipe omhoog op m'n scherm de appdrawer openen, applicaties verbergen in de appdrawer of andere animaties tonen als ik van homescreen switch. Kleine dingetjes die ik wilde kunnen en met Sense moeilijk of niet te bereiken waren. Zodoende heb ik een nieuwe ICS launcher geďnstalleerd, te weten: Apex Launcher. Toch is Sense in veel applicaties en instellingen nog steeds aanwezig en dat is zeker positief. Ik heb nog steeds het lockscreen van Sense, waarbij ik gekozen heb voor het 'productivity' lockscreen, waarop ik al mijn notificaties, emails en gemiste oproepen kan zien. Maar je kan bijvoorbeeld ook kiezen voor het 'photo album', waarbij je een folder kan aangeven, waar de foto's dan van worden geshowd, een lockscreen met aandelen en koersen, een klok (waarbij je uit verschillende klokken kan kiezen), het lockscreen 'people' waarop je de meeste gebruikte contactpersonen ziet die je dan gelijk kan bellen, smsen en emailen enz. of het 'music' lockscreen met een muziekspeler. Of je laat er geen zien!
HTC One X+ lockscreensPersoonlijk vind ik de combinatie van HTC's Sense met Apex Launcher echt top, goed werken, erg responsief en intuďtief. Het is natuurlijk lastig om dit te omschrijven en benoemen, omdat dit voor iedereen weer anders is en erg persoonlijk. Ook kun je bij HTC's Sense kiezen voor een andere 'skin' waarmee je de kleurensettings / uiterlijk van je telefoon in een klik kunt aanpassen. Er veranderd best veel, zoals de sliders / laadbalkjes / knoppen qua kleur, maar ook de achtergrond, de homescreen-unlockbutton en de texturen van achtergronden. HTC, Aluminium, Matte, Steel, Graphite & Concrete.
HTC One X+ skins
Bij de One X / Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich had ik de keuze uit meer kleuren, bijvoorbeeld gelig...
Tevens kon ik zelf 'skins' downloaden, maar die optie heb ik tot op heden helaas niet kunnen vinden...

Hieronder wat screens van 'mijn HTC One X+':
Homescreens by CLB
HTC Watch is ook geďnstalleerd op de HTC One X+, een programma om films en (afleveringen van) series te kopen en te huren op je telefoon. De gekochte video's kun je bekijken op maximaal vijf HTC Windows telefoons en Android apparaten die toegang hebben tot HTC Watch via dezelfde account. De prijzen om een film te kopen zijn erg pittig (rond de ¤15,00) maar sommige films zijn te huur voor een actietarief van ¤0,05 / ¤0,49 en dat is altijd leuk natuurlijk en als je een account aanmaakt met wat vrienden die ook een HTC hebben valt het ansich nog mee. Enige betaalmogelijkheid is de CreditCard dus voor sommigen onder ons zal dit nooit gebruikt worden. Door mij ook niet bijster veel, bmaar het kan handig zijn als je wat vrienden hebt met HTC telefoons om zo de kosten te delen. HTC Watch is iets aangepast voor Android Jellybean en draagt nu versienummer 3.1, terwijl hij op mn One X nog 3.0 is:
HTC Watch - versie 3.1 vs. versie 3.0

Bij de nieuwe HTC One serie is er tussen HTC en DropBox een contract gesloten, waardoor elke One serie user 23GB extra DropBox-opslag krijgt. Ik gebruik DropBox al een hele tijd en 23GB extra (voor twee jaar) is super! DropBox zit ook geďntegreerd in HTC's Sense 4+ en zodoende kun je bijvoorbeeld in de gallerij-applicatie al je foto's en filmpjes zien die in je DropBox staan, of je foto's uploaden naar DropBox

Belkwaliteit
Ik bel weinig met m'n toestel en gebruik het meer als databank, email-apparaat, spelletje, soms wat radio en af en toe een filmpje. Desalniettemin moet een telefoon gewoon goed bellen: te-le-foon... Maar met de HTC One X+ heb ik daar zeker geen klagen over. De stemmen klinken vol en helder en ook de andere kant, kan me goed verstaan. Soms hoor je tijdens een gesprek helemaal niks en denk je dat de lijn dood is, zo stil kan het zijn tijdens bellen. Vrij apart als er niemand wat zegt dus... De standaard dialer op de One X+ heeft ondersteuning voor nummerherkenning.. Hoe ik het precies moet benoemen weet ik niet, maar het komt er op neer dat als je een nummer intypt je gelijk de contacten te zien krijgt die matchen met dat (gedeelte van het) nummer, erg fijn. Ook de speaker(functionaliteit) werkt voortreffelijk en er komt duidelijk, helder en vol geluid uit. De audio-output van de One X+ is ten opzichte van de One X verbeterd, waardoor het geluid nog harder kan, maar even helder en zuiver blijft. De speaker zit op de achterkant aan de onderkant van het toestel en de speaker die wordt gebruikt tijdens het bellen (gewoon met de telefoon aan je oor) zit uiteraard aan de voorkant. De HTC One X+ bevat twee microfoons, eentje aan de bovenkant en eentje aan de onderkant van het toestel voor betere opnames.Muziek en video
- De standaard muziekplayer van de One X vind ik simpel en overzichtelijk. Qua design is het een redelijk simpele app, dat had wat flashier gemogen maar that's it. Maar gelukkig is er Google Play Music als applicatie meegeleverd op de One X+. Een in mijn opinie veel betere muziekplayer, met een mooie layout en veel mogelijkheden. Je kunt zoeken op artiest, album, genre, playlists maken en nog veel meer. In de toekomst kun je ook in Nederland je muziek uploaden (tot maar liefst 20.000 nummers) en dan vanuit 'the cloud' dus luister met deze applicatie... Achja of dat nodig is met 64GB?
Google Play Music
Wat wel weer een kleine Androidirritatie is, is dat je ook je mapjes met beltonen, notificatiegeluidjes of alarmgeluidjes ziet, maar dit is simpel en snel op te lossen. Door naar de desbetreffende map te gaan via een file-explorer op de telefoon en in die bepaalde map (waarvan je de inhoud dus niet wilt zien in de muziekplayer) een .nomedia file aan te maken. Zodoende zul je de content van deze map niet meer in de muziekplayer zien. Even 5 minuten instellen en klaar. Ook in de HTC One X+ zit een FM Radio!
De standaard videoplayer is erg basic maar voldoet eigenlijk wel. Toch heb ik een andere videoplayer geinstalleerd, namelijk DicePlayer, die ik persoonlijk iets beter vind werken, iets betere functies vind hebben en waar je ook kan kiezen voor hardwarematig acceleratie, zodat de batterij wordt gespaard. Ik heb enkele 720P/1080P films op de One X+ bekeken en dat is echt fe-no-me-naal!!!! Alles verloopt zo smooth en het beeld is gewoon mooi dat het echt wel tof is om een filmpje te kijken. Samen met het goede speakertje op de achterkant is een filmpje kijken echt een plezier. Tevens kun je ook gewoon oordopjes aansluiten natuurlijk, wat ook erg goed werkt en wat een vol en helder geluid geeft.Webbrowsing
- Daarna even WiFi ingesteld op het thuisnetwerk en dat werkt allemaal voortreffelijk, snel en ik blijf een goed signaal houden. Bij de One X was er toentertijd sprake van het eventueel aanpassen van de hardware (WiFi antennes iets ombuigen) en was het een bekende issue (waar ik trouwens nooit last van heb gehad) WiFi werkt snel en goed op de verschillende netwerken waar ik altijd op zit en ik heb niks te klagen over slechte ontvangst. Daarna het internet getest.. De browser werkt voor de rest zeer smooth, snel, alles is responsief en werkt goed. Pinch and zoom, dubbeltappen, kleine linkjes aanklikken.. Ja alles werkt echt smooth.. Ook flash op websites werkt goed, bij bijvoorbeeld Tweakers.net. Ook YouTube (online via het www) gechecked en ook daar werkte alles goed, snel en opzienbarend goed. As far as I know is HTC de enige fabrikant die nog flash-ondersteuning in de browser heeft toegevoegd, erg fijn. Filmpjes in HQ bekijken, no problemo. HTC heeft als enige fabrikant in zijn eigen browser een optie ingebakken dat de teksten die je ziet altijd meeschaalt met het zoomniveau, zodat je nooit meer van links naar rechts hoeft te scrollen om hele zinnen te lezen.
HTC One X+ scaling van tekst
Wel heb ik 'quick controls' aangezet, waardoor het volledige scherm wordt benut voor internetpagina's. Quick controls stel je in, in de browser: instellingen - settings - labs - quick controls. Als je dit hebt ingesteld moet je vanaf een van de randen van het scherm swipen om zodoende de quick controls te openen... Ik zou zeggen probeer het eens, want uitleggen is erg lastig... Het is dus de blauwe waaier.HTC One X+ Quick ControlsEr zit standaard ook een tethering- / WiFi Hotspot-applicatie op, erg aangenaam, toppie!GPS (Global Positioning System)
Net zoals elke smartphone op de markt, bevat de One X+ ook een GPS-module, waarmee GPS-signalen kunnen worden opgevangen en je zo kunt navigeren met behulp van verschillende navigatie-applicaties. De HTC One X+ biedt ook Glonass-ondersteuning voor het vinden van meer satellieten en het sneller krijgen van fixes. Voor deze test heb ik enkele programma'tjes gebruikt om te kijken hoe snel en goed de GPS werkte. Ik ben begonnen met het installeren van 'GPS Test Plus' een programma waar over wordt gezegd: The GPS Test Plus app for Android is a utility that shows basic GPS information read from your phones internal GPS. Zodoende kon ik vaststellen, dat de One X+ genoeg satellieten vind, kan gebruiken en hij deze ook snel had gevonden. Naast mijn One X+ lag mijn HTC One X die geen Glonass ondersteuning heeft en daardoor wat minder satellieten ziet. Desalniettemin heeft de GPS van m'n One X het altijd prima gedaan en bij de HTC One X+ is het even goed of zelfs nog beter.
De satellieten vanaf #65 t/m #88 zijn van Glonass en worden dus niet gevonden door de HTC One X.
HTC One X+ GPS
Daarna heb ik enkele navigatie-applicaties geprobeerd waaronder Google Navigatie om te navigeren en dit verliep (zoals verwacht) ook geheel vlekkeloos. De fix werd snel gevonden en werd goed vastgehouden, tijdens de gehele route die ik heb afgelegd. Geen problemen dus. Ook met Sygic was dit het geval, het is een kwestie van seconden, voordat er een GPS-fix is en je zo dus kunt navigeren. Daarna heb ik ook nog de freeware applicatie, MapDroyd geinstalleerd en ook bij deze applicatie werd de GPS fix snel gevonden en de gehele tijd vastgehouden, allemaal in orde, dus navigeren maar!Camera
De camera van de HTC One X+ heeft een 8MP sensor en er is in Full HD mee te filmen, wat natuurlijk allemaal goed klinkt. HTC gebruikt een eigen ImageChip die de camera aanzienlijk zou moeten verbeteren ten opzichte van vorige modellen. In de camera-applicatie zijn verschillende instellingen te vinden. Zo kan er gekozen worden voor verschillende fotoresoluties, verschillende filmresoluties, er kan gekozen worden voor verschillende effecten, er kunnen verschillende scenes gekozen worden, er zijn verschillende modussen aanwezig (single shot, panorama, multi-shot en timer), de witheid is in te stellen, er kan gekozen worden voor flash aan, flash uit of automatische flash, er kan gekozen worden voor een van de twee camera's (back of front) en als laatste kan er geswitched worden tussen fotostand en filmstand. Met het draaien van Android 4.1 JellyBean is er ook een verbeterde camera-applicatie meegeleverd op de HTC toestellen. Je kan nu via een icoontje op het beeldscherm switchen tussen de frontcamera en de maincamera op de achterkant en je kunt makkelijk zien hoeveel foto's je nog kunt maken of hoelang je nog kunt filmen. Fijne kleine dingetjes die het in de camera-applicatie op AndroidHTC One X+ camera-interface 4.0.4 Ice Cream Sandwich moest ontberen. Tijdens de filmmodus kunnen er ook foto's worden gemaakt (daarom de twee knoppen in beeld) terwijl je gewoon door kunt filmen, leuke handige feature.
HTC One X+ camera scenes

HTC One X+ camera-effecten
Alle hieronderstaande foto's zijn geschoten de HTC One X+. Als je over de foto hoovert vind je meer informatie over de instellingen en effecten die gebruikt zijn. Het filmen in 1080P is ook goed / leuk te noemen voor een mobiele telefoon en vooral het goed opgenomen geluid valt ook op als pluspunt.
Ik zal hem gebruiken voor wat snapshots, hier en daar of een gekke gebeurtenis, maar met de camera van de One X+ heb je dan een goed apparaatje op zak. Check: [HTC One X] Show je pics!

Onderstaande foto's zijn gemaakt met camera-software-versie 4.0.481744

Standaard automatische instellingen:
HTC One X+ vs HTC One X

HTC One X+ vs HTC One X

HTC One X+ vs HTC One X

HTC One X+ vs HTC One X

HTC One X+ vs HTC One X

HTC One X+ vs HTC One X
In het donker met en zonder flits:
HTC One X+ vs HTC One X zonder flash

HTC One X+ vs HTC One X met flash

HTC One X+ vs HTC One X zonder flash

HTC One X+ vs HTC One X

HTC One X+ vs HTC One X met flash

HTC One X+ vs HTC One X met flash
Op 24 december 2012 is er nieuwe camera-software uitgebracht, namelijk versie 4.0.522443...

De frontcam is geüpgraded t.o.v. de frontcam van de HTC One X, van 1.3MP naar 1.6MP
en tevens maakt de frontcam op de HTC One X+ gebruik van de eerder genoemde HTC Imagechip.
Frontcam HTC One X+ vs HTC One X

Wel is het gewoon jammer dat er geen hardware camerabutton in het toestel is verwerkt. Nu moet je via het scherm een foto maken wat kan leiden tot beweging, alhoewel dat nagenoeg niet gebeurd, aangezien je instant een foto maakt. Het scherm wordt ook gebruikt voor touchfocus, wat dan wel weer leuk is en goed werkt. Als je iets in beeld ziet waar je op wilt focussen, klik je daarop op je scherm en er wordt automatisch op gefocust voordat je de foto afklikt. Lachen maar, focussen en klaar, foto!Benchmarks
- Uiteraard zijn we niet voor niks Tweakers en heb ik ook wat bekende benchmarks laten draaien. In de reviews op Tweakers.net worden er drie testen gebruikt: SmartBench, GLBenchmark en CaffeineMark 3. Ook heb ik AnTuTu Benchmark, 3DRating Benchmark en Quadrant meerdere malen laten draaien.
HTC One X+ benchmarks
HTC One X+ Android 4.1.1
• 10x AnTuTu 3D: 3365 voor de 3D score & Off-screen 1317

• 10x AnTuTu: 13657

• 10x Caffeinemark: 12345

• 10x Quadrant: 7782

• 10x Smartbench '11: SmartBench 2011 geeft aan dat 1 test niet compleet kan worden gedaan...
Zodoende kunnen er ook geen gegevens worden gegeven... Terwijl SmartBench 2012 wel werkt...

• 10x Smartbench '12: 5171 voor de Productivity Index en 2844 voor de Games index

HTC One X Android 4.0.3
• 10x SmartBench '11: SmartBench 2011 geeft aan dat 1 test niet compleet kan worden gedaan...
Zodoende kunnen er ook geen gegevens worden gegeven... Terwijl SmartBench 2012 wel werkt...

• 10x SmartBench '12: 3856 voor de Productivity Index en 2561 voor de Games Index.
Tweakers.net heeft nog geen database voor SmartBench 2012, dus ik kan dit niet vergelijken.

• 5x GLBenchmark: 5438 voor GLBenchmark Egypt standard waarbij de HTC One X dus met kop en schouders boven alles uitsteekt.. Wel is er een kleine aanmerking bij te maken dat, dat het scherm 1280x720 pixels heeft, terwijl andere toestellen veel minder pixels hebben. Er worden 4542 punten gescoord bij GLBenchmark PRO offscreen met 90fps. Wel moet ik zeggen dat ik niet precies weet of ik het allemaal goed gebenched heb.. want er zijn zoveel mogelijkheden in dat programma. Tevens is er dus 'offscreen' gebenchmarkt, zodat niet de huidige resolutie van de telefoon wordt gebruikt en getest, om zo een goed vergelijk van alle gebenchmarkte telefoons neer te zetten...

• 10x Caffeinemark 3: 10011 punten.
En daarmee kan die mee met de laatste Androiddevices, wat ook wel mag voor een 'vlaggenschip'

• 10x AnTuTu Benchmark: 10.452 punten. En daarmee bovenaan in de lijst van deze benchmark. Scores van boven de 11.000 worden ook gescored door de One X. Persoonlijk denk ik, dat ik dat niet scoor, omdat ik zo'n +/- 100 applicaties en games op de telefoon heb geďnstalleerd. Achja...

HTC One X Android 4.0.4
• 10x SmartBench '11: 5369 voor de Productivity Index en 2644 voor de Games Index.

• 10x SmartBench '12: 4447 voor de Productivity Index en 2713 voor de Games Index.

• 5x GLBenchmark: 5757 voor GLBenchmark Egypt standard
Er worden 4551 punten gescoord bij GLBenchmark PRO offscreen met 91fps

• 10x Caffeinemark 3: 11252 punten.

• 10x AnTuTu Benchmark: 11.856 punten.

Voor de rest mag de redactie van Tweakers.net lekker benchmarken, bij mij gaat het toch vooral om de overall feeling van een device en zeggen statische benchmarks me vrij weinig en vind ik het alleen maar leuk om te doen voor jullie! Of lees: reviews: HTC One X+: enkele plussen en een kleine min.

- Ik heb enkele games geinstalleerd en dat werkt allemaal voortreffelijk.. Air Patriots, Dead Trigger, Asphalt 7, Beach Buggy Blitz, Guns' 'n Glory, Fieldrunners, Machinarium, Carcassone, Catan, Contract Killer, Dead Space, FrontLine Commando, Samurai 2 - Vengeance, MiniGore, Rayman Jungle Run, Granny Smith, NFS - Most Wanted, Oregon Trail, ShadowGun THD, Reckless Racing HD, Shine Runner of Pinball HD for Tegra, spelen geweldig, zien er prachtig uit en laten de kracht zien van deze One X+.

De nVidia Tegra 3 SoC in de HTC One X+ is dus erg krachtig wat wel blijkt uit de tests...
nVidia Tegra 3 SoCAccuduur
- Battery tests of HTC One X+ are complete, here are the results
Wholy moly O-) 8 uur browsen, terwijl de normale One X 4,3 uur haalde, video 8 uur vs 6 uur :9

vs


[WORDT NOG GEUPDATET MET EIGEN ERVARINGEN, MAAR DAT KOST TIJD!]

De 5e 'Companion Core' van de nVidia Tegra 3 SoC zorgt dus voor erg goede standby-tijden...
nVidia Tegra 3 SoC
Onscreen keyboard
- Bij deze HTC One X+ ben je alleen aangewezen op een onscreen toetsenbord en dat bevalt me tot nu toe weer erg goed.. Mijn eerste Androidtelefoon, de Motorola Milestone, had een fysiek toetsenbord wat gewoon superieur was en lekker snel werkte. Mijn Motorola Razr en backup telefoontje de ZTE Bade hebben dat niet, dus daar was ik al aangewezen op onscreen toetsenborden. Ik ben een grote fan van Swype en gebruikte dat dan ook op de HTC One X en heb dat dan ook gelijk weer op de One X+ geďnstalleerd, helemaal toen ik zag hoe groot het standaard toetsenbord was: gi-gan-tisch!
HTC One X+ standaard HTC toetsenbord vs. Swype
Wel is er een issue met Swype en de standaard HTC browser, waardoor Swype niet goed werkt,
een bekende JellyBean-issue. Wordt hopelijk snel gefixt, ander stap ik op SwiftKey Flow als dat uitkomt.Bootloader
- En er zijn heel veel Tweakers die 'persé geen telefoon willen zonder unlocked bootloader'
en dit en dat en zus en zo... Mij maakt het niet heel veel uit, ik ben niet echt van custom roms.. Alhoewel ik wel meer plezier van m'n ZTE Blade heb gekregen toen ik er een custom rom op zette dus wie weet.. Desalniettemin is het momenteel alleen mogelijk om de bootloader te unlocken via HTC zelf, waardoor je (een deel van) je garantie zal verliezen. Het unlocken van de bootloader is nodig om er daarna custom roms op te kunnen zetten. Ik zie er dus nog even van af en wacht nog wel op een andere manier.
HTC One X+ HTCdev.comRootacces
- Rootacces is op de HTC One X+ ook te verkrijgen, maar momenteel moet ook dan de bootloader worden unlocked, zoals ik zei, wacht ik daar persoonlijk nog even op. Wel lijkt het me weer fijn om rootacces te hebben, om zodoende enkele applicaties te installeren die ik vaak gebruikte en rootacces vereiste.. Het is dus even wachten voor mij, maar momenteel zie ik weinig noodzaak om te unlocken...
Software-updates
- De HTC One X+ werd standaard geleverd met firmwareversie 1.14.401.18...
Op 27-11-12 werd firmware 1.16.401.6 OTA aangeleverd die o.a. de scrollspeed verbeterde
Op 11-12-12 werd firmware: 1.17.401.1 OTA aangeleverd die o.a. de WiFi verbinding verbeterde
Prijzen
- M'n HTC One X heb ik verkocht dus de kosten om te upgraden naar een HTC One X+ vielen erg mee. De prijs is redelijk fors en aan de hoge kant in smartphoneland, maar het is dan ook een high-end device. En met unieke features zoals 64GB die in weinig telefoons te vinden zijn is de prijs eigenlijk al gerechtvaardigd. Met het leveren van een headsetje t.w.v. zo'n ¤80,00 wordt de prijs nog meer gerechtvaardigd en dan hebben we het nog niet over het unieke design, de goede bouwkwaliteit, het prachtige scherm, HTC Sense of het prachtige geluid gehad... Maar de prijs is het gewoon zeker waard!

pricewatch: HTC One X+ Zwart
HTC One X+ zwart - PriceWatch
Van One X naar One X+ - Waard of niet?
- In het begin van de review vermeldde ik waarom ik voor de One X+ had gekozen
  • Design vind ik heel chique, mooi en afgewerkt
  • Super LCD 2 scherm met 1280x720 pixels
  • Hardwarecombi van CPU, GPU, RAM en ROM
  • 8MP fotocamera en 1080P filmmogelijkheden
  • Android JellyBean 4.1
  • Gratis 23GB extra Dropbox ruimte (voor 2 jaar)
  • Merkaffiniteit met HTC, wat ik een mooi merk vind
  • De HTC One X me erg goed beviel
Na dit alles zo opgesomt te hebben heb, kan ik maar één conclusie trekken en dat is: *WHOOT x2*
Het toestel is prachtig afgewerkt, bevat een mooi groot scherm, heeft goede hardware aan boord, geeft nergens hickups in applicaties, werkt snel in applicaties, games, benchmarks en de browser, HTC Sense & Apex Launcher is een goede combinatie. GPS heeft snelle fixes die goed worden vastgehouden. De camera maakt verbluffend goede foto's en video's (houd in gedachten dat het gewoon en snapshotcamera blijft) Vooralsnog is dit toch wel echt een device waar je u tegen moet zeggen, maar ook zijn er wat minpunten te noemen van de One X+. Het ontbreken van een dedicated camera-button en het ontbreken van een goed werkend ledje zijn voor mij toch wel jammerlijke issues... Desalniettemin maakt de camera instant foto's dus een onscreen cameraknop werkt ook, en zal ik moeten wennen aan het ledje en de perikelen ermee.

Pluspunten:
pluspunt Beats by Dr. Dre Urbeats headsetje
pluspunt Afwerking van het apparaat, robuust, netjes, clean
pluspunt Softtouchfinish wat zorgt voor een stroef, maar chique gevoel
pluspunt Scherm, groot, hoge resolutie, goede kleuren, werkt erg goed
pluspunt 64GB voor de installatie van applicaties / games en content
pluspunt In HTC Sense zitten wat vernuftige features
pluspunt Snelheid en kracht van het toestel is erg goed / hoog
Pluspunt Screenshots maken zonder rootacces
Pluspunt 23GB gratis DropBox storage voor twee jaar
Pluspunt Geen 'mass storage device' meer maar 'MTP' om content te syncen
Pluspunt USB-on-the-go mogelijkheden
pluspunt Belkwaliteit is heel helder en zuiver
Pluspunt Ingebouwde radio, dus goed bereik en geen (internet)data
pluspunt Videoplayback op dit toestel is gewoonweg geweldig
pluspunt Web-brow-sing, werkelijk waar een groot genot icm 'quick controls'
pluspunt Tetherapplicatie / WiFi HotSpot out-of-the-box
pluspunt GPS, snelle fixes die goed worden vastgehouden met Glonass-ondersteuning
pluspunt Speaker functioneert zeer goed, tijdens muziek, film en telefoongesprekken
Pluspunt Camera is van zeer leuke kwaliteit (zowel foto als film)
pluspunt Frontcamera, die nu gewoon goed bruikbaar is voor videochats / selfpics
Pluspunt Toestel heeft veel kracht en power aan boord
Pluspunt De batterijduur / standbyduur van dit toestel zijn zeer fijn

Puntjes van aandacht:
puntje van aandacht 4,7" is een kwestie van persoonlijke smaak
puntje van aandacht Corning Gorilla Glass 2, kan natuurlijk altijd kapot of krassen
puntje van aandacht Gebruik van microsimkaart
puntje van aandacht Batterij is niet verwijderbaar
puntje van aandacht Geen MicroSD-kaart slot (maar 64GB intern is heel veel)
puntje van aandacht De HTC's Sense skin over Android, zeer persoonlijk
puntje van aandacht 'Skins' zijn niet meer los te downloaden as far as I know
puntje van aandacht Wat issues met applicaties en Android 4.1 JellyBean
puntje van aandacht Ontbreken van een hardware camerabutton (maar wel instant capture via onscreenbutton)
puntje van aandacht Toestel kan warm worden tijdens intensief gebruik
puntje van aandacht Bootloader unlocken en/of rootacces: momenteel verlies je (een deel van) je garantie
puntje van aandacht HTC is nu snel met updates, hoe blijft dat in de toekomst

Minpunten:
Minpunt Ontbreken van een notificatieledje die goed werkt / is te customizen
Minpunt Beats muziekprofielen ontbreken, Beats is aan of uit, that's it

De HTC One X+ is een erg mooi toestel wat makkelijk met de top van de markt mee draait.
Of het je de upgrade vanaf een HTC One X waard is moet je toch echt zelf beslissen, maar ik zeg:


HTC One X+  review by CLBLinkjes
HTC:Topics:PriceWatch:Userreviews:Reviews Tweakers.netOverige reviews

HTC Butterfly & HTC One
nieuws: HTC kondigt 5"-smartphone met full-hd-scherm Butterfly aan
HTC heeft de Butterfly aangekondigd; een 5"-Android-smartphone met een schermresolutie van 1920x1080 pixels en een quadcore Snapdragon S4 Pro-soc. Het toestel is waarschijnlijk bedoeld voor de internationale markt maar komt vooralsnog niet uit in de Benelux.

De introductie van de Butterfly ging zonder veel tamtam; HTC plaatste het toestel stilletjes op zijn website zo ontdekte BGR. Afgaande op de productpagina is de Butterfly haast identiek aan de J Butterfly, die eerder in Japan uitkwam, en de Droid DNA, die exclusief verkrijgbaar is bij de Amerikaanse telecomprovider Verizon. Navraag bij HTC Benelux leert dat er op dit moment geen plannen zijn om het toestel in de Benelux uit te brengen.

De smartphone wordt aangedreven door Qualcomms APQ8064-soc die bestaat uit vier Krait-processorkernen op 1,5GHz en de nieuwe Adreno 320-gpu. Diezelfde chip wordt gebruikt in onder meer de Nexus 4 en de Padfone 2. De soc wordt bijgestaan door 2GB werkgeheugen en verder bevat het toestel 16GB opslagcapaciteit dat middels een micro-sdhc-kaartje nog uitgebreid kan worden.

De behuizing meet 143x71x9,1mm en daarmee is de smartphone een fractie breder dan HTC's One X en Samsungs Galaxy S III, terwijl die toestellen schermen hebben van respectievelijk 4,7" en 4,8". Het Super LCD 3-scherm is de opvolger van het Super LCD 2-scherm dat in de One X-telefoon werd gebruikt. Door de combinatie van een hoge resolutie en een relatief klein scherm is het aantal pixels per inch maar liefst 440, een stuk hoger dan bij andere smartphones. Daardoor zou het beeld er veel scherper uit moeten zien.

Het toestel heeft een 8-megapixelcamera met autofocus en een led-flitser aan de achterzijde, en een versie met 2,1 megapixels aan de voorkant. Beide camera's kunnen 1080p-video opnemen. De accu heeft een capaciteit van 2020mAh. Over de precieze versie van Android die het toestel draait is niets bekend, maar gezien het feit dat de J-variant op 4.1 in combinatie met HTC Sense draait, zal dat bij dit model hoogstwaarschijnlijk ook het geval zijn.


HTC Butterfly
HTC.com - HTC Butterfly

HTC heeft voor het Europese vasteland de HTC One gepresenteerd:
"HTC heeft op een eigen evenement de HTC One gepresenteerd. De smartphone heeft een 1080p-scherm met een diagonaal van 4,7" en draait op een Qualcomm Snapdragon 600-soc. De One moet in maart in Nederland uitkomen en heeft een adviesprijs meegekregen van 699 euro.

Het scherm van de HTC One is het kleinste full-hd-scherm in een smartphone tot nu toe. Door de combinatie van schermdiagonaal en resolutie van 1920x1080 pixels komt het aantal pixels per inch uit op 468, iets hoger dan de 440 ppi van bijvoorbeeld de Sony Xperia Z.
De One heeft een unibody-ontwerp van aluminium, waarbij de antennes in de achterkant zitten om het signaal niet te verstoren. Er zitten twee speakers aan de voorkant. HTC noemt het geluid uit de speakers 'BoomSound'. De telefoon is aan de randen 5mm dun en dat loopt op tot een dikte van 9,3mm in het midden. De telefoon is iets groter dan de One X van vorig jaar.

De camera beschikt over een andere sensor dan voorgaande HTC's: elke pixel heeft een groene, rode en blauwe laag; andere smartphonecamera's hebben per pixel maar een kleur, waarbij de foto door extrapolatie wordt samengesteld. Daardoor kan de resolutie omlaag, wat een grotere oppervlakte per pixel mogelijk maakt. De diverse lagen moeten ruis tegengaan en de prestaties onder donkere omstandigheden opkrikken. HTC duidt het dan ook aan als Ultrapixel-camera. Bovendien heeft de One optische beeldstabilisatie.

De processor van de One is een Qualcomm Snapdragon 600, een variant op de S4 Pro uit onder meer de Nexus 4. De Snapdragon 600 is een quadcore en heeft dus vier Krait 300-processorkernen, die lopen op 1,7GHz. De gpu is nog altijd een Adreno 320. Het werkgeheugen is 2GB en het opslaggeheugen is 32GB of 64GB.

HTC levert de One met Android 4.2, met daaroverheen Sense 5.0. Sense 5 heeft een nieuw homescreen met de naam Blink Feed. Dat is vergelijkbaar met een lijst live tiles in Windows Phone, maar dan op chronologische volgorde. Het dient als een manier om buiten de notificatiebalk om snel te kunnen zien wat er nieuw is op onder meer Facebook en Twitter.

De telefoon meet 137x68x9,3mm en weegt 143 gram.
De One is vanaf 15 maart in Nederland verkrijgbaar. De adviesprijs bedraagt 699 euro."


HTC One

De Butterfly blijkt niet naar Nederland te komen dus dat is makkelijk, dat wordt niks...
De HTC One is vanaf april beschikbaar dus dat is erg interessant, maar ook de Sony Xperia ZL vind ik een erg mooi apparaat... Wat het gaat worden is nog even afwachten: Sony Xperia ZL of HTC One?

Topics: [HTC Butterfly] Ervaringen en Discussie & [HTC One] Ervaringen en Discussie

VRAGEN OVER DE REVIEW? SHOOT ME!

-Geschreven op basis van Android 4.1.1-

Heb jij ook een HTC One X+ 64GB Zwart?

Deel je ervaringen met andere tweakers in een productreview!

Schrijf review

Reviews door de redactie

Populaire reviews door gebruikers

Reacties (54)

Wow CLB, meesterlijke review.
Meestal lees ik 'oud-nieuws' maar heb van deze review weer een paar handigheidjes geleerd, dus zeker de moeite waard om te lezen.

Kuddos 4 u
Heb zelf ook de HTC gekozen! Pracht telefoon.

Hoe zit t eigenlijk met die easter eggs. Die zijn er toch uitgehaald door HTC?
Ook van mij compliment. Ik had een iPhone 4S en twijfelde tussen de Nexus 4 en deze HTC. Je hebt me mede geholpen de HTC te bestellen :-)
Mooi om te zien dat mensen echt bezig zijn met die snelheidsverschillen. Snel VS sneller en volgend jaar doen en het jaar d'rop doen we het weer. Wel een hele goede / complete review - max score!
een pareltje onder alle reviews die ik heb gelezen, beste samen met een schermreview waarvan ik de schrijver ben vergeten...

Beter dan Tweakers zelf kan!
Wát een review! Top!
Je hebt van mij een +3 gekregen. Verder ben ik wel vrij zeker ervan dat mijn volgende telefoon de One X+ wordt. Even zelf proberen en dan moet het goedkomen... Dank! :-)
Hele mooie review.

Ik had een tijdje geleden een One X. Had wat last van geelachtige tint (sharp scherm, had er eigenlijk niet zo heel veel last van). echt een toptoestel en zeker met custom ROMS gebasseerd op Sense 4+ en Jelly Bean was het echt super en ging de batterij lang mee.

Jammer genoeg het toestel beschadigd en heb nu een GNex als vervanging. Je merk meteen dat HTC echt qua bouwkwaliteit (en bereik) tot ene heel andere categorie behoord.

Ik zou niet twijfellen om dit toestel (of de One X zelfs) opnieuw te kopen. De Butterfly vind ik ook mooi, maar misschien zal het scherm niet zo lang meegan door de relatief kleine batterij... Alhouwel de CPU erg zuinig is.

Enige minpuntje voor mij is de rode kleur van de knoppen onder het scherm. Dit oogt niet zo "zakelijk" als je me begrijpt...

Iemand die verder nog weet of er een HTC in de planning staat voor Europa/Benelux met 4G LTE op 1800Mhz ? Ik heb momenteel een 4G ready tariefplan (Belgacom/proximus Generation Connect).
Koop een Amerikaanse One X+ dan heb je witte buttons ;)
Prachtige review, chapeau! :)

[Reactie gewijzigd door iApp op 10 december 2012 15:15]

het heeft me mijn werk-ochtend gekost om jou review te lezen, :P
maar het was het dubbel en dwars waard!
Wat? Betaald krijgen om mijn review te lezen? Dat krijg ik zelfs niet voor elkaar :9
Geweldige review, dikke +3 :)


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Populair:Apple iPhone 6Samsung Galaxy Note 4Apple iPad Air 2FIFA 15Motorola Nexus 6Call of Duty: Advanced WarfareApple WatchWorld of Warcraft: Warlords of Draenor, PC (Windows)Microsoft Xbox One 500GBTablets

© 1998 - 2014 Tweakers.net B.V. Tweakers is onderdeel van De Persgroep en partner van Computable, Autotrack en Carsom.nl Hosting door True

Beste nieuwssite en prijsvergelijker van het jaar 2013