Waarom deze on-ear Sennheiser Headphone?
In de loop der jaren heb ik aardig wat oordopjes/headsets versleten. Nu ben ik inmiddels in het bezit van een Iphone 5, welke wordt geleverd met de nieuwe earpods van Apple. Hoewel het geluid wat uit deze earpods komt gewoonweg goed te noemen is krijg ik het niet voor elkaar om ze behoorlijk in m'n oor te houden. Bij de minste beweging vallen ze er uit en dat is behoorlijk irritant. Aangezien ik elke dag naar muziek luister ging ik op zoek naar een vervangend apparaat. Jarenlang "in-ear" dopjes gebruikt en nu op zoek naar wat anders.
Aangezien ik al in het bezit ben van de Sennheiser HD 202, voor thuisgebruik, heb ik deze headphone ook een paar keer meegenomen onderweg in combinatie met de Iphone. Geweldig geluid, maar de headphone is een beetje erg groot, en onhandig op te bergen. Diverse vergelijkingssites en reviews verder kwam ik tot de conclusie dat het weer een Sennheiser moest worden. Wat prijs-kwaliteit betreft behoort deze headphone tot de betere in z'n soort.
Eerste indruk
Ik heb dit artikel besteld bij Megapool.nl omdat de headphone daar het goedkoopste was. De beloofde levertijd van 8 werkdagen werd 1 dag langer en sinds vandaag ben ik de trotste bezitter van de Sennheiser PX200IIi. Het artikel wordt geleverd in een keurig nette verpakking. Bij het openen van de verpakking verschijnt de headphone, een opbergtasje en een kleine gebruiksaanwijzing over de werking van de microfoon/afstandsbediening die in de kabel zit verwerkt. Het valt direct op dat het een kwalitatief goed artikel is. De hoofdband is verstevigd met een metalen band die goed op het hoofd blijft zitten. Direct onder de metalen hoofdband zitten links en rechts twee kleine kussentjes die op het hoofd rusten. Als je hem enige tijd draagt voel je de headset na verloop van tijd niet eens meer zitten.
Mobiliteit
Door het ingenieuze opvouw-syteem is de headset tot een klein en handzaam artikel te verkleinen en keurig op te bergen in de meegeleverde hoes. Deze hoes stelt niet veel voor maar voldoet wel. De kabel is ruim 1 meter lang en bevind zich aan de linkerkant van de headhone. Deze kabel is voorzien van de al eerder genoemde microfoon/afstandsbediening. Doordat dit een enkele kabel is raakt deze kabel niet snel in de knoop. Ik heb de headphone nog niet in de trein en op de fiets gebruikt dus ik kan nog niet heel veel melden over het gebruiksgemak. Na verloop van tijd zal ik deze review updaten met gebruikerservaringen. De oorschelpen van deze headphone hebben een gesloten systeem. Dit wel zeggen dat het geluid voor personen dicht in de buurt nauwelijks is te horen. Je moet het volume wel erg hoog hebben staan willen andere mensen mee kunnen luisteren.
Werking van de microfoon/afstandsbediening
Er is een kleine gebruiksaanwijzing meegeleverd waarin staat uitgelegd hoe de knoppen functioneren. Wanneer er muziek wordt geluisterd zijn de volgende functies te onderscheiden:
| Algemeen | Score: 5 |
| Gebruiksgemak | Score: 4 |
| Weergavekwaliteit | Score: 4 |
| Bouwkwaliteit | Score: 5 |
| Prijs | Score: 4 |
Populair: Samsung Websites en communities Mobiele telefoons Laptops Sony Games Microsoft Politiek en recht Consoles Microsoft Xbox One
© 1998 - 2013 Tweakers.net B.V. Contact Over Tweakers Jouw privacy Algemene voorwaarden Cookies
Tweakers wordt uitgegeven door De Persgroep en wordt gehost door True