| Algemene beoordeling | Beoordeling: goed | Ergonomie | Beoordeling: goed | Functionaliteit | Beoordeling: goed |
| Vormgeving | Beoordeling: zeer goed | Bouwkwaliteit | Beoordeling: zeer goed | Drivers / support | Beoordeling: goed |
| Prijs | Beoordeling: goed | ||||
- Windows XP en Windows Vista
Ik heb deze set niet gekocht, maar gekregen. Na aanhoudende klachten met mijn dure (¤ 159,--) MX5000 set, waarbij ik eerst een nieuwe ontvanger kreeg en toen een compleet nieuwe set, heeft Logitech mij deze set als alternatief aangeboden. Ik ben daar akkoord mee gegaan. Van de oude MX5000 heb ik de ontvanger en de pootjes van het tobo naar Zwitserland moeten opsturen. De muis heb ik gehouden en is nu in gebruik als BT mouse aan mijn laptop.
Die MX5000 was dus een drama. Zie verder mijn review daarover: productreview: Logitech Cordless Desktop MX5000 review door dirkjesdirk
Maar goed, dit is een review over de MX3200 set, dus daar nu verder over.
Vormgeving - bouwkwaliteit
Persoonlijk natuurlijk, maar m.i. erg mooi. Wel echt zwart en daar moet je van houden. Het schermpje is op een nette manier geintegreerd. Het tobo tikt ook lekker, met een vrij zachte aanslag, hoewel niet zo zacht als op een laptop.
Over de armsteun ben ik ook tevreden. Eindelijk niet ns zo'n breekbaar los dingetje die je apart moet vasklikken, maar een stevig 'balk' die onderdeel is van het toetsenbord. Het voelt ook lekker, een beetje rubberachtig aan. Vooral op warme dagen als je langer achter je pc zit, waardeer je dit soort dingen.
Op deze plaats ook maar even iets over de AgION™ antimicrobial technology waar dit tobo schijnt te zijn mee uitgerust. Tja, wat moet ik daar over zeggen. Toetsenborden schijnen bijzonder goor te kunnen zijn als ik de berichten (http://www.pcmweb.nl/nieuws.jsp?id=1081036) moet geloven, dus het op zich wel een prettig idee.
De muis is ook prima. Lijkt qua vorm nog het meest op de klassieke mouseman. Ligt prettig in de hand.
Verbinding - draadloos
Gezien mijn obsessie voor een stabiele verbinding daar naar een apart kopje voor
Over het batterijgebruik overigens geen klachten. Ik gebruik wel oplaadbare. Het toetsenbord draait zonder problemen zo'n half jaar op een set (4x AA). De muis uiteraard korter, ik denk een week of 6 to 8. Wordt wel intensief en dagelijks gebruikt, 5 (werk)dagen in de week. Handig is ook dat in de muis gewoon 2 AA batterijen gaan, want die heb ik altijd in huis.
Functionaliteit
Goed. Er zitten meer dan voldoende extra knopjes op om aan je verlangens tegemoet te komen.
De knoppen rechtsonder voor voip/Skype gebruik ik ook niet, maar ook die kun je met uberOptions naar believen een andere functie geven.
Verder zijn er natuurlijk en standaard multimedia knoppen en nog wat extra zut. Omdat ik het setje vooral zakelijk gebruik, is de aparte rekenmachine knop overigens een van mijn favorieten.
Een aparte vermelding natuurlijk voor het schermpje. Heel simpel: niet meer dan een klokje met alarmfunctie, timer en datumaanduiding. Ook kan je er op zien hoeveel keer je op de toetsen van je bordje hebt geramt. In mijn geval nu 535.746 keer
De muis is prima. Ligt lekker in de hand. Voldoende apart instelbare knoppen en een moderne precieze lasersensor. Alleen het lekkere smartgear scrollwieltje ontbreekt, maar daar klaag je alleen over als je eenmaal de MX Revolution muis hebt gebruikt.
Prima set. Degelijk en betrouwbaar, zoals je van Logitech mag verwachten. De support is goed (zie kopje 'aankoop') en daar heb ik graag een iets hogere prijs voor over.
Edit 7 mei 2008: de characterteller staat nu op 1.197.848

![Reageer op deze reactie [reply]](http://tweakimg.net/g/if/comments/addcomment.gif)