| Algemene beoordeling | Beoordeling: voldoende | Featureset | Beoordeling: goed | Prestaties | Beoordeling: goed |
| Beeldkwaliteit | Beoordeling: goed | Bouwkwaliteit | Beoordeling: voldoende | Ergonomie | Beoordeling: voldoende |
| Warmte en geluid | Beoordeling: zeer laag | Mobiliteit en accuduur | Beoordeling: slecht | Prijs | Beoordeling: goed |
Gebruikt onder besturingssysteem:
- Windows Vista
De Acer werd gekocht als budgetvriendelijk 17" alternatief omdat mijn vrouw niet zonder numpad kan werken. de acer travelmate 654 moest dus plaats ruimen voor deze. het gemstone ontwerp is een pak aantrekklijker dan wat ik van de vorige generatie Acers zag. dit nieuwe ontwerp is ongetwijfeld een flinke stap vooruit, ook qua kwaliteitsbeleving. Al kan het design nog niet tippen aan de imprint behuizingen van onze HP. De laptop is voorzien van alle gangbare extra's zoals wifi, webcam, firewire enz. Bluetooth ontbreekt echter. Er is wel een bluetooth knop, Dat lijkt bizar maar acer doet dit al langer op zijn latops. zaken zoals scherm(1440*900) en toetsenbord zijn gewoon goed van kwaliteit zonder uit te blinken. Standaard komt de Acer met 2 Gb werkgeheugen wat nodig is wil je vlot met vista werken. dit was ook het geval. de computer geeft op geen enkel moment de indruk niet mee te kunnen, Grafisch is het wel wat minder en wordt hij zelfs voorbijgestoken door de oude travelmate 654 maar voor kantoortoepassingen volstaat het allemaal ruimschoots. de behuizing is vrij groot en dik, naast onze HP 9396 is deze laptop enorm. Het is duidelijk dat acer zijn behuizing heeft ontworpen om veel hardware in te stoppen waardoor deze goedkopere variant wat aanvoelt als een lege doos. Dit wordt pijnlijk duidelijk als je de laptop openklapt, het onderste gedeelte komt dan gewoon mee naar boven. Je moet de laptop dan als het ware opentrekken. Het zwaartepunt ligt ook erg ver naar achter. Zoals bij veel merken heeft acer er ook niet aan kunnen weerstaan om het Os op te smukken met een hele resem idiote software. de acer empowering software is de kers op de baggersoftwaretaart het sumum van nutteloosheid daar het aleen doet wat windows zelf kan zoals je stroom beheren en een je computer beveiligen met een wachtwoord. Na een half uurtje kuisen en norton trial te vervangen door avast ziet het er allemaal veel beter uit.
Al bij al is dit een goede laptop voor zijn geld. Daar waar de meeste grote merken hun 17" laptops tegenwoordig enkel als high-end systeem aanbieden bied acer nog een wijd gamma aan 17" budgetlaptops met allemaal 2GB aan werkgeheugen.
22 mei 2008,
Ondertussen zijn een aantal maanden gepasseerd, deze laptop doet het nog steeds goed, echter zijn er wel enkele problemen met de hardware in combinatie met vista. internet explorer is op deze laptop vrij instabiel. de update van de intel GMA drivers resulteerde de eerste keer in een steeds wederkerende BSOD, na een downgrade was alles weer normaal. de tol van goedkopere hardware zeg maar.
de behuizing is minder slijtvast dan bij onze HP maar die is dan ook uitzonderlijk slijtvast.
22 mei 2008,

![Reageer op deze reactie [reply]](http://tweakimg.net/g/if/comments/addcomment.gif)