| Algemene beoordeling | Featureset | ||
| Bouwkwaliteit | Vormgeving | ||
| Muziekweergave | Film/gameweergave | ||
| Mid- en hoogweergave | Basweergave | ||
| Prijs |
Mijn bevinden kort: aansluiten is makkelijk, de "afstandbediening" is handig en werkt goed (volume, aan/uit en koptelefoon uit). Ik ben blij de Logitech voor deze oplossing gekozen heeft.
De sub is redelijk aan de maat, maar dat heeft als voordeel dat er een grote woofer in zit. Hij weegt lekker dus dat geeft een degelijke uitstraling. De satellite speakers zijn wat kleiner en wat lichter uiteraard. Voor mij waren de kabels lang genoeg.
Bouwkwaliteit van de sub vind ik goed tot zeer goed, over de satellites ben ik wat minder positief. Na een jaar of 2 begon 1 speaker vaak te ruisen/weigeren. De connectie naar de sub van de speaker was rot. Na het vervangen van deze plug (zelf gedaan met een fatsoenlijke cinch stekker) is dat euvel verholpen. Het andere wat me altijd stoorde was dat de stofkapjes altijd heel langzaam uit de speakertjes kruipten. Elke zoveel dagen moest je ze weer terug duwen. De rest is wel degelijk, aansluiting, "afstandsbediening" etc.
Hoe het is vormgegeven kan me wel bekoren. Het is niet te druk, eerder eenvoudig, daar hou ik van.
Geluid, tja. Anderen zijn er blijkbaar positief over, ik vind het niet geweldig cq. slecht zelfs. Via de bediening zelf kun je de bass niet separaat instellen van de rest. Dit leidt vaak tot een wat meer boom-boom situatie die niet echt geweldig klinkt. De bass die aanwezig is, is in elk geval wel prominent aanwezig. Door vanaf de computer instellingen te maken, kun je het redelijk krijgen. Midden mist eigenlijk alles. Hoog is wel okay, maar niet geweldig. Koptelefoonuitgang klinkt goed genoeg.
Eind vorig jaar kwam de verlossing, na de aanschaf van Kef speakers in de woonkamer, konden de B&Ws weer terug naar de PC. Waarom heb ik zolang naar die "troep" geluisterd vroeg ik me bijna af. Maar goed, ze hebben het al die jaren toch maar uitgehouden, dat geeft wellicht ook iets aan wat betreft duurzaamheid (even de stofkapjes en kapotte cinch plug buiten beschouwing laten).
Ondanks alle tekortkomingen, denk ik nog steeds dat dit een van de beste PC speakers zijn die er in omloop zijn, alleen zorg dat je je verwachtingen niet te hoog liggen...
Gebruikte apparatuur in de loop der tijd:
Athlon XP 3400+, eerst onboard sound, later ESI Juli@.
Arcam CD72T CD speler
JVC tapedeck
Roland SC-55
Sennheiser HD-600
Verschillende mixers (Behringer, Phonic, laatste jaren Soundcraft)

![Reageer op deze reactie [reply]](http://tweakimg.net/g/if/comments/addcomment.png)