Hoofdcategorieën

Algemene beoordeling Score: 5 Features Score: 5
Weergavekwaliteit Score: 5 Opnamekwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5 Bouwkwaliteit Score: 5
Prijs Score: 4
Gebruikt in combinatie met: Onder besturingssystemen:
  • Windows XP en Windows Vista
Ervaring met één exemplaar, sinds juni 2007

Enkele maanden in gebruik nu en uitermate tevreden. Het was een gewaagde aankoop, vanwege de vrij hoge prijs tov. andere headsets, maar ik wilde echt een goede die aan al mijn wensen voldeed. Voornamelijk dat hij comfortabel zit en blijft, ook na uren gamen. Gekocht bij komplett via internet. Dan begin ik nu stap voor stap met de kopjes, dan kan ik stapsgewijs uitleggen waarom:

Features:
Het wordt geleverd in een stevig doos die makkelijk te openen is (klitteband pads). Zit natuurlijk wel een plastic bescherming omheen. Wat er verder bij zat was 3 maanden gratis Teamspeak server en kortingsbon op gamestuff (wel een duitse shop geloof ik). Wellicht voor de echt echte gamer nog interessanter. Verder is de gebruikshandleiding heel simpel en efficiënt geschreven.
Wat ik hier nog meer bij kan zetten is dat er op de volumeregelaar een schakelaar zit voor aan en uit. Met 3 standen: Uit (gewoon uit met lampjes uit), aan (met leds aan (dwz. op de volumeregelaar en de headset zelf) en aan (maar dan met de leds uit, handig voor mensen die de leds irritant vinden (worden) of die het graag donker houden, of als iemand anders ligt te zeuren :D)

Kwaliteit geluidsweergave:
Hier kan ik kort en krachtig over zijn, gewoon subliem. Ik heb nog geen enkel kraakje of storinkje gehad. Stops, erros ingame of noem het maar op. Er zijn 2 manieren om het volume te boosten, namelijk door je volumeknop op je keyboard (als je die hebt) en door de schakelaar op de volumeregelaar. Er zit niet voor niets een grote gele sticker erijb/erop die zegt dat het volledig opendraaien daarvan hoorschade aan kan brengen, jezus wat een power! Ik gebruik de headset soms zelfs als speakers, de oorkappen ff naar dezelfde kant draaien en het volume hard zetten (harder dan je zou hebben als je de headset op je hoofd draagt), dan komt er zelfs nog meer bass uit ook! Hierbij wil ik duidelijk vermelden dat de kwaliteit van het geluid perfect blijft, hoe hard je 'm ook zet.

Kwaliteit geluidsopname:
Nu echt even kort houden ;): Goed. Om teamspeak hoort iedereen mij crystal clear. Wel je sensitivity wat hoger zetten, anders horen ze je moeder achter in de keuken (ik zit in de huiskamer) wat tegen je zus fluisteren :P. De mic is echt super handig, kun je zo lostrekken en er weer inklikken. Net als oordopjes in een mp3 speler (weet ff de naam van de plug niet).

Gebruiksgemak:
Easy. Insteken, opzetten en genieten maar. Het bovenste gedeelte van de headset past zich automatisch aan aan de vorm van je hoofd, dus hij zit comfortabel. Het gebruik van de volumeregelaar is ook easy, alhoewel ik hier bijna nooit aankom en alles via de audiocontrolpanel regel (heb namelijk ook de bijbehorende geluidskaart van Razer, Barracuda AH-1). Maar daarmee kun je bijv. instellen hoe goed je de achterste luidsprekers (ja die zitten er in, niet voor niets 7.1 geluids) wilt horen, of de subwoofer.
Dan wil ik nog even kort vermelden dat je wel een extra usb aansluiting moet vrijmaken, om extra power te geven aan de headset. Voor mij geen probleem, maar je moet het niet vergeten. Op de laptop is dit ook een piece of cake. Kleuren van de plugs op de converter zijn ook makkelijk te herkennen, dus mensen met onboard 5.1 of 7.1 weten zo welke ze waarin moeten klikken.

Bouwkwaliteit en afwerking:
De headset is stevig, en zo voelt ie ook aan. Het is geen zwabber setje zoals de Creative HS-600 die ik eerst had. Het heeft een ijzeren frame icm. met stevig plastic. Dan loopt eronder een stuk leer dat je dus echt op je hoofd hebt zitten (drukt niet hard en je merkt het bijna niet), maar dit is om de headset stevig op z'n plek te houden. Deze kan zich ook uitrekken voor mensen met een wat groter hoofd, of als je graag een muts draagt :P. Verder heb ik niets kunnen merken van slecht afgewerkte randjes of stukjes, dus hier kan ik alleen maar positief over zijn. Voornamelijk die punten waar goedkope(re) headset stuk gaan, is deze extra goed verstevigd. (Dikke kabel met dikke bescherming).

Prijs:
Tja, hij kost wat maar ik denk dat ik hier nog wel een aantal jaren mee vooruit kan gaan. Ik denk dat je daarmee dus goedkoper uit bent als je elk jaar of eerder een nieuwe moet kopen omdat ie stuk gaat bij de kabels etc. Als je lang plezier wilt hebben van geweldige geluidskwaliteit, is dit een echte aanrader.

Je hebt geen drivers nodig om de headset te gebruiken, natuurlijk wel als je deze gebruik icm. de barracuda AH-1 soundcard zoals mij. Dit geeft je nog wat meer opties om je headset af te stellen op je omgeving bijv.

Daarover meer in mijn review over deze Razer Barracuda AH-1 7.1 geluidskaart (in de maak)
Negatieve eigenschappen:

- Toch wel de prijs, maar aan de andere kant krijg je er wel een van de beste (misschien wel DE beste) headsets voor terug
- De lengte van de kabel vanaf de headset naar de volumeregelaar is net wat te kort, hij klemt vaak achter m'n toetsenbord (G15). Het stoort mij eigenlijk niet, maar als hij opnieuw zou worden gemaakt zou hier bijv. rekening mee mogen worden gehouden om 'm te perfectioneren.

Positieve eigenschappen:

- Superieur geluid (@ full max blijft de kwaliteit perfect)
- Stevig (Geraamte van ijzer icm .stevig (maar ook flexibel) plastic)
- Zachte oorkappen (ook na uren gamen) en je kunt ze zelfs loshalen om ze te wassen
- Inplugbare mini mic is superhandig en makkelijk te bevestigen en los te halen, goede geluidskwaliteit
- Lange kabel in z'n totaliteit (je kunt er mee opstaan om even iets te pakken wat dicht in de buurt ligt of om achter de pc wat te doen)
- Ziet er ook nog vet uit (vanwege bijpassende kleuren en leds tov. mijn desktop)

Mooie review, had niet gedacht dat er mensen waren die zo gek waren om een headset van 130 euro aan te schaffen :P

Mjah zo te zien ben je een echte razer fanboy :D
Ik vind het spul ook top hoor ;)

Haha, ik heb er dan ook best lang over nagedacht en veel review gelezen om zeker te zijn van de zaak. Maar ik geloof dat ik em toen voor iets minder dan 120eu had gekocht.. Blijft toch veel geld daar geef ik je gelijk in.

Ja dat 4e plaatje is niet van mij. Ik heb zelf idd wel wat razer spul. Headset + geluidskaart, copperhead muis en habu muis.

Ik ga hem vanmiddag aanschaffen, gelukkig geeft deze review daar als maar meer reden toe :)

Ik heb overigens de Barracude Audio Card al dus dat scheeld weer, vraag me alleen af of hij hem dan ook voed via de HDDAI aansluiting ipv de USB. Maar als ik de HDDAI aansluiting zo bekijk lijkt me dat wel het geval :)

* MetaFrame ook Razer fanboy is
Alleen wil ik nog niet aan het Tobo van ze, wat dat betreft vind ik de Logitech g15 iets beter :)

[Reactie gewijzigd door MetaFrame op vrijdag 31 augustus 2007 16:19]

Succes :) You're gonna love it!

Nee die usb heb je alleen nodig als je die converter gebruikt, dus met die HDDIA zit je safe, daar krijg je de stroom via de pci geluidskaart, door de HDDAI aansluiting.

Nope, heb ik ook overwogen maar voelde ook niet lekker aan bij het testen van het tobo. G15 blijft the best, en past wederom goed bij de rest :) Zwart + blue led, i love it :P

Fraaie headset hoor en nette review btw. _/-\o_
Ik heb wel een vraag over dat 7.1.
Werkt dat ook echt als 7.1, wat moet ik me daar bij voorstellen en wat zijn jou bevindingen?
Of is het gewoon "stereo".
Ben zelf al een tijdje aan het kijken voor een 5.1< headset, maar vind de meeste vrij fragiel
Zeker wat betreft de kabels. Ziet er overal bij deze al stukken beter uit.

Het is 5.1, ik kan echter de titel niet veranderen dus daar blijft 7.1 staan. Maargoed 5.1 in je headphones is goed zat en het werkt perfect in deze. Ik ben benieuwd hoe jullie hem gaat bevallen.

Plaatje van de 5.1 technologie in de oorkap. (kan ff duren met laden, chinese site)

[Reactie gewijzigd door peakaboo op vrijdag 31 augustus 2007 22:55]

Misschien een beetje vreemd, maar ik kan me dus niets voorstellen bij 5.1 in een koptelefoon. Per oor zou dit neerkomen op 2,5.0,5 ???

Volgens mij zit er in elk oor gewoon twee mid-high en één sub, totaal blijft 6, so what :P.

Just my 2 cents

Het gaat er toch om dat je het geluid af hoort komen waar het ook daadwerkelijk vanaf komt? Dus als je aan het gamen bent en er staat iemand rechtsachter je dat wanneer je je omdraait die iemand ook daar ziet of dat er bij een film geschoten word en je dat linksvoor hoort als er ook geschoten wordt van die kant.

Nog wat plaatjes

Goede revieuw & een prachtig ding! alleen...
Je omgeving hoor je toch niet meer met zo'n ding over je oren? ;)

[Reactie gewijzigd door BTownMadness op zaterdag 1 september 2007 00:26]

Hehe nee, zo bedoel ik het ook niet. Echter valt dat best mee, ik had eerst gedacht dat je helemaal niks zou horen als je em op hebt. Nu heb ik em op en hij staat uit, en ik hoor de tv in de kamer gewoon. Maar als ik muziek opzet op normaal volume hoor ik niks meer.

Wat ik bedoel met die omgeving:
Als je beschikt over de bijbehorende geluidskaart (die AH-1 7.1) dan kun je in de control panel een sh*tload aan opties kiezen om af te stellen. Onder andere 'environment effects'. Dat is wat ik bedoel. Je kunt ze aan of uit zetten, en vervolgens 1 van de 26 effects kiezen (zoals living room, stone room, een gang, bos, badkamer en noem het maar op). Je kunt dan ook nog kiezen uit 3 verschillende niveaus. Dus als je bijvoorbeeld living room kiest, kun je kiezen voor een kleine, middel en grote 'kamer'. Zo ook bij die andere keuzes. Wel leuk, niet echt veel mee getest eigenlijk.

Ik was ook aan het twijfelen een tijdje geleden om een goede headset te kopen.

Toch vind ik het luisteren van muziek door een koptelefoon/headset de primaire functie. Hierdoor heb ik gekozen voor een Sennheiser HD650. Ik vind SEnhheiser nog altidj heer en meester in het ontwikkelen van koptelefoons :). KLIK HIER

En ik moet zeggen fantastisch geluid en dat voor ¤200 euro in duitsland gekocht bij een webshop.

Nu heb ik gewoon een los microfoontje ala plantronics ad. ¤10,- waar iedereen mij goed mee kan verstaan :)

De razer kun je voor de helft krijgen en is volgepropt met audio features. 5.1 surroud met een goede bass weergave. Dat je zelf een mic erbij moet gaan zoeken enzo is mij te lastig. Deze is ingebouwd en is supermakkelijk te verwijderen en aan te brengen wanneer je dat wilt. Klein maar fijn en de kwaliteit is goed.

ja peakaboo, mischien ben ik twee totaal verschillende doelgroepen aan het vergelijken.

Kan goed ja, maargoed het is ook maar wat je er mee wilt doen he en waar je hem hoofdzakelijk voor wilt gebruiken :).

Super !! dat is het en die mirc doet het Prima bij mij

Ik heb hem zaterdag binnen gekregen, in samenwerking met een oude creative soundblaster audigy (welke weet ik niet, komt uit een 5 jaar oude pc van me vader)

Werkt echt fantastisch, super geluid.
Zit alleen nog te denken om de bijbehorende geluidskaart te kopen, alleen weet ik niet wat de meerwaarde hiervan is.

Het is overigens ook makkelijk dat als je een andere geluidskaart gebruikt ipv die erbij hoort. dat je het verlengstukje hebt als je weggaat met je pc.
De kabels in je geluidskaart kun je laten zitten, je maakt gewoon het verlengstukje los en je koptelefoon is los van de pc.
te kort? ik vind hem juist te lang. ik weet gewoon niet waar ik hem moet laten zeg maar..

Ik heb deze ook besteld, (icm xtreme gamer) mede naar aanleiding van deze review. Het geluid is inderdaad geweldig; in COD4 hoor je de vijand al lang voordat hij in beeld komt, en je hoort ook precies van waar dat ie komt. Over de microfoon ben ik minder lyrisch, deze is gewoon ronduit bagger... Mensen op ventrillo verstaan je niet zonder dat je +20db boost aanzet, en als je deze al aanzet, dan wordt het geluid meteen minder. Verder is de kwaliteit van je spraak naar anderen toe ook heel erg beneden de maat. Jammer hoor, Razer.

Het schijnt dat je deze microfoon wel kunt wisselen, middels enkele verloopjes ed. Maar dit had niet gehoeven voor zo'n duur ding. M.I.
Inlog formulier

Je moet inloggen om te kunnen reageren. Als je nog geen account hebt kan je je hier registreren.

Onveilig slotje Gebruik regulier loginformulier om in te loggen via beveiligde verbinding.

Reactie formulier
VNU Media logo Hosted by True

© 1998 - 2012 Tweakers.net B.V. - Alle rechten voorbehouden - Contact - Jouw privacy - Algemene Voorwaarden

Uitgever van:

Website van het jaar 2011