| Algemene beoordeling | Features | ||
| Weergavekwaliteit | Opnamekwaliteit | ||
| Gebruiksgemak | Bouwkwaliteit | ||
| Prijs |
- Razer Barracuda AC-1 (PCI)
- Microsoft Windows Vista Home Premium
- Acer Aspire 9423WSMiB
- Microsoft Windows XP Home (OEM, NL)
- Battlefield 2
- Microsoft Habu
- Logitech G15 Gaming Keyboard
- Windows XP en Windows Vista
Features:
Het wordt geleverd in een stevig doos die makkelijk te openen is (klitteband pads). Zit natuurlijk wel een plastic bescherming omheen. Wat er verder bij zat was 3 maanden gratis Teamspeak server en kortingsbon op gamestuff (wel een duitse shop geloof ik). Wellicht voor de echt echte gamer nog interessanter. Verder is de gebruikshandleiding heel simpel en efficiënt geschreven.
Wat ik hier nog meer bij kan zetten is dat er op de volumeregelaar een schakelaar zit voor aan en uit. Met 3 standen: Uit (gewoon uit met lampjes uit), aan (met leds aan (dwz. op de volumeregelaar en de headset zelf) en aan (maar dan met de leds uit, handig voor mensen die de leds irritant vinden (worden) of die het graag donker houden, of als iemand anders ligt te zeuren
Kwaliteit geluidsweergave:
Hier kan ik kort en krachtig over zijn, gewoon subliem. Ik heb nog geen enkel kraakje of storinkje gehad. Stops, erros ingame of noem het maar op. Er zijn 2 manieren om het volume te boosten, namelijk door je volumeknop op je keyboard (als je die hebt) en door de schakelaar op de volumeregelaar. Er zit niet voor niets een grote gele sticker erijb/erop die zegt dat het volledig opendraaien daarvan hoorschade aan kan brengen, jezus wat een power! Ik gebruik de headset soms zelfs als speakers, de oorkappen ff naar dezelfde kant draaien en het volume hard zetten (harder dan je zou hebben als je de headset op je hoofd draagt), dan komt er zelfs nog meer bass uit ook! Hierbij wil ik duidelijk vermelden dat de kwaliteit van het geluid perfect blijft, hoe hard je 'm ook zet.
Kwaliteit geluidsopname:
Nu echt even kort houden ;): Goed. Om teamspeak hoort iedereen mij crystal clear. Wel je sensitivity wat hoger zetten, anders horen ze je moeder achter in de keuken (ik zit in de huiskamer) wat tegen je zus fluisteren
Gebruiksgemak:
Easy. Insteken, opzetten en genieten maar. Het bovenste gedeelte van de headset past zich automatisch aan aan de vorm van je hoofd, dus hij zit comfortabel. Het gebruik van de volumeregelaar is ook easy, alhoewel ik hier bijna nooit aankom en alles via de audiocontrolpanel regel (heb namelijk ook de bijbehorende geluidskaart van Razer, Barracuda AH-1). Maar daarmee kun je bijv. instellen hoe goed je de achterste luidsprekers (ja die zitten er in, niet voor niets 7.1 geluids) wilt horen, of de subwoofer.
Dan wil ik nog even kort vermelden dat je wel een extra usb aansluiting moet vrijmaken, om extra power te geven aan de headset. Voor mij geen probleem, maar je moet het niet vergeten. Op de laptop is dit ook een piece of cake. Kleuren van de plugs op de converter zijn ook makkelijk te herkennen, dus mensen met onboard 5.1 of 7.1 weten zo welke ze waarin moeten klikken.
Bouwkwaliteit en afwerking:
De headset is stevig, en zo voelt ie ook aan. Het is geen zwabber setje zoals de Creative HS-600 die ik eerst had. Het heeft een ijzeren frame icm. met stevig plastic. Dan loopt eronder een stuk leer dat je dus echt op je hoofd hebt zitten (drukt niet hard en je merkt het bijna niet), maar dit is om de headset stevig op z'n plek te houden. Deze kan zich ook uitrekken voor mensen met een wat groter hoofd, of als je graag een muts draagt
Prijs:
Tja, hij kost wat maar ik denk dat ik hier nog wel een aantal jaren mee vooruit kan gaan. Ik denk dat je daarmee dus goedkoper uit bent als je elk jaar of eerder een nieuwe moet kopen omdat ie stuk gaat bij de kabels etc. Als je lang plezier wilt hebben van geweldige geluidskwaliteit, is dit een echte aanrader.
Je hebt geen drivers nodig om de headset te gebruiken, natuurlijk wel als je deze gebruik icm. de barracuda AH-1 soundcard zoals mij. Dit geeft je nog wat meer opties om je headset af te stellen op je omgeving bijv.
Daarover meer in mijn review over deze Razer Barracuda AH-1 7.1 geluidskaart (in de maak)

![Reageer op deze reactie [reply]](http://tweakimg.net/g/if/comments/addcomment.png)