Hoofdcategorieën
Device Settings
HTC Chacha Wit

HTC Chacha Wit review door Baldertt

Bar-telefoon met 5MP camera
SKU: 99HND003-00, 99HND007-00, CHACHA, EAN: 4710937352467, 4710937352504, T.net ID: 277679, Prijs: 145,-

Review door Baldertt, maandag 17 oktober 2011 - views: 1.465

2K karma
Algemene beoordeling Score: 2 Featureset Score: 3
Bereik Score: 4 Accuduur Score: 1
Gebruiksgemak Score: 4 Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4 Betrouwbaarheid Score: 2
Beeldkwaliteit opname Score: 1 Prijs Score: 3
Ik heb deze telefoon in juni los gekocht omdat het op dat moment de enige fatsoenlijke android bar-telefoon leek te zijn. Helaas deze telefoon voor mij een grote teleurstelling, om de volgende redenen:

1) De interne harde schijf is al helemaal vol na installatie van enkele apps, waardoor het toestel niet meer kan syncen en updaten. De geinstalleerde apps heb ik uiteraard verplaatst naar de SD kaart, maar dit helpt nauwelijks tot niet. De systeem bestanden van Android kunnen niet naar de SD kaart verplaatst worden (wie heeft dat bedacht??). De oplossing van HTC is: systeem reset. Dit helpt uiteraard omdat alle apps worden verwijderd. Wanneer je weer een paar apps hebt geinstalleerd is het probleem natuurlijk weer gewoon terug...

2) De camera is volledig waardeloos, die hadden ze er net zo goed niet in kunnen zetten wat mij betreft.

3) De accuduur is dramatisch. Omdat het scherm kleiner is dan bij de meeste smart-phones verwachtte ik dat de batterijduur wel wat beter zou zijn. Helaas is dit niet zo. Bij intensief internetten is de batterij binnen een paar uur leeg.

4) De facebook-knop gebruik ik niet. Het scheelt je misschien 2x op een knop drukken om iets te plaatsten. Imo geen toegevoegde waarde dus.

5) Een laatste puntje waar ik me ook aan irriteer is dat veel apps niet optimaal werken op deze telefoon. Om bijvoorbeeld Wordfeud te kunnen spelen moet je je telefoon een kwartslag draaien. Hier hadden ze best iets op mogen bedenken vind ik.

Misschien is dit een wat negatieve review, maar ik heb dan ook het gevoel dat ik 300 euro heb weggegooid.
Negatieve eigenschappen:

Interne geheugen veel te klein
Camera waardeloos
Batterij slecht
Veel apps draaien niet optimaal

Positieve eigenschappen:

Android in combinatie met een goed QWERTY toetsenbord
Duidelijk scherm
Touchscreen werkt goed

Dit is geen review, maar een negatieve rant.

Punt 4, kan de telefoon niets aan doen
Punt 5, is niet het probleem van de telefoon, maar van de App-Makers

[Reactie gewijzigd door Mr_Gee op maandag 17 oktober 2011 11:30]

Het is inderdaad negatief. De frustratie met deze telefoon loopt bij mij de laatste tijd zo hoog op dat ik mensen die overwegen deze telefoon te kopen wil waarschuwen waar je mee te maken krijgt. Toen ik deze telefoon kocht waren alle reviews positief.

Punt 4: kan de telefoon inderdaad niets aan doen, maar het is wel een verkoopargument.
Punt 5: Apps werken in portrait en/of landscape mode, portrait werkt niet goed op deze telefoon. Dat is wel het probleem van de telefoon imo.

Lijkt mij een probleem van verkeerde verwachtingen... in alle reviews welke ik tot nog toe heb gelezen werd het probleem van de apps genoemd... er werd aangegeven dat HTC alle standaard apps wel gewoon aangepast had voor deze resolutie, maar je kunt dat niet van de app-makers verwachten.

Overigens, welke apps heb je geinstalleerd dat je interne mem zo snel volgeraakt is... games o.i.d.? Daar is de telefoon namelijk niet op gebouwd... het is echt een social-media-device!

Geinstalleerde apps:
  • Wheater forecast
  • Whatsapp
  • Wiki Encyclopedia
  • Wordfeud
Alles staat op de SD kaart, behalve Smooth Calendar en Wheater forecast, want dat zijn widgets. Vrije ruimte: schommelt tussen de 25 en 15MB. Onder de 20MB update en synct ie niet meer.

Edit: had alle updates van google maps al verwijderd omdat dit teveel vrije ruimte inneemt

[Reactie gewijzigd door Baldertt op dinsdag 18 oktober 2011 16:05]

Inlog formulier

Je moet inloggen om te kunnen reageren. Als je nog geen account hebt kan je je hier registreren.

Onveilig slotje Gebruik regulier loginformulier om in te loggen via beveiligde verbinding.

Reactie formulier
VNU Media logo Hosted by True

© 1998 - 2012 Tweakers.net B.V. - Alle rechten voorbehouden - Contact - Jouw privacy - Algemene Voorwaarden

Uitgever van:

Website van het jaar 2011