| Algemene beoordeling | Featureset | ||
| Beeldkwaliteit | Modbaarheid | ||
| Drivers en compatibiliteit | Warmte en geluid | ||
| Prijs |
Ervaring met één exemplaar, sinds september 2011
Deze AMP! videokaart van Zotac onderscheidt zich van de concurrentie door zijn opvallende koeler met twee grote fans en doordat de kaart standaard al flink overgeklokt is. Met een GPU die op 950Mhz loopt, de shaders op 1,9Ghz en het geheugen op 4,4Ghz is het de snelste GTX 560 die te koop is. (810Mhz/1,66Ghz/4Ghz zijn standaard voor een GTX 560)
Overklokken
Helaas betekenen deze snelheden ook dat er voor jezelf weinig marge meer overblijft voor overklokken. Uit de GPU kon nog een schamele 70Mhz extra gehaald worden en het geheugen wilde al helemaal niet meer sneller (slechts 50Mhz). Niet heel verwonderlijk, maar als je zelf wilt gaan overklokken hoef je deze kaart dus niet te kopen.
Koeling en geluidsproductie
De ventilatoren zijn in rust vrij stil maar kunnen zich wel duidelijk laten horen zodra de kaart opwarmt tijdens gamen. De heatsink die eronder zit is van mindere kwaliteit dan je ziet bij de concurrentie, je ziet duidelijk dat hierop bezuinigd is. Bij bijvoorbeeld MSI en Gigabyte zitten er heatpipes en koelvinnen over de hele lengte van de kaart. Bij deze Zotac is slechts een deel uitgevoerd met heatpipes en is de rest een traditioneel ORB-style koelblok. Wat dat betreft zijn de twee ventilatoren meer voor de looks dan voor het extra koelende effect.
Ondanks de hoge kloksnelheden en de niet-standaard koeler is de kaart niet erg duur (€178 op moment van schrijven) en het is de snelste die je kunt kopen! Als je zelf wilt gaan overklokken kun je misschien beter verder kijken naar een kaart met betere koeling. Ben je dat niet van plan en ben je niet heel kritisch qua geluidsproductie dan is deze kaart een prima keus.
Update 9-11
Nadat ik de kaart een goede maand in gebruik heb ben ik er veel minder tevreden over. De geluidsproductie valt tegen en ik kreeg de laatste tijd steeds meer last van spellen die beginnen te stotteren en zelfs vastlopen. Na wat aanrommelen ben ik erachter dat dit niet meer voorkomt zodra ik de GPU kloksnelheid 50Mhz omlaag gooi. Zotac heeft de kaart dus zover overgeclockt dat ie na een paar weken niet meer stabiel op "stock" snelheden werkt!
Binnenkort gaat ie RMA en als het even kan ruil ik hem in op een ander merk GTX 560 die over een betere koeler beschikt.
Overklokken
Koeling en geluidsproductie
Update 9-11

![Reageer op deze reactie [reply]](http://tweakimg.net/g/if/comments/addcomment.png)