| Algemene beoordeling | Featureset | ||
| Prestaties | Beeldkwaliteit | ||
| Bouwkwaliteit | Ergonomie | ||
| Warmte en geluid | Mobiliteit en accuduur | ||
| Prijs |
De I-Pad 2 16GB WIFI heb ik nu 1 maand in gebruik. Dit is mijn eerste ervaring met een apple product.
De Ipad is gekocht om een oudere laptop te vervangen. Deze laptop fungeerde eigenlijk puur en alleen om op het internet te surfen.
Het gebruiksgemak van de I-Pad vind ik geweldig. Je zet hem aan en je kunt direct alle toepassingen gebruiken. De beeldkwaliteit is uitermate scherp.
De eerste aantal uren/dagen heb ik veel plezier gehad met de I-Pad en voldeed ook aan de verwachtigen en eisen die ik vooraf stelde aan het apparaat.
Na een week werd mij echter duidelijk dat de I-Pad ook behoorlijk irritante tekortkomingen heeft.
- Geen flashplayer
- geen print compatibility met de meeste doorsnee printers
- I-tunes
Geen flashplayer:
Na een poosje werd mij duidelijk dat Apple de flashplayer van adobe boycot. Praktisch gezien houdt dit in dat je met de I-Pad diverse veel bezochte websites niet of beperkt kunt openen.
Middels enkele (betaalde) apps kun je via een andere browser wel flash sites bezoeken.
Geen print compatibility met de meeste doorsnee printers:
Ook werd mij vrij snel duidelijk dat ik niet kon printen op mijn Dell V313w (middels WIFI). Zwaar irritant, al zeg ik het zelf. Apple ondersteunt echter enkele HP printers voor wireless printen.
Middels enkele (betaalde) apps kun je wel direct printen op je printer of via je PC.
I-tunes:
Dit is niet mijn type programma.
Apple heeft elke mogelijkheid tot de HD toegang disabled. Mocht je dus bestanden van je I-Pad willen halen om deze naar je PC over te zetten, staat je nog een heel karwei te wachtem.
Wellicht zie ik iets over het hoofd, maar het programma is voor mij (boven gemiddeld PC gebruiker) niet gebruiksvriendelijk. Uiteraard kan dit komen door mijn gebrek aan Apple experience.
De I-Pad 2 is een prachtig ogend en goed functionerend apparaat.
Het kan echter niet de laptop functionaliteit vervangen doordat het gewoonweg basisfuncties niet ondersteunt (niet doordat het dit niet aan zou kunnen, echter door de filosofie en weersheid van de heer Jobs).
Zoek je een leuke gadget en eye-catcher, ga dan vooral voor de I-Pad.
Voor mij zal het de volgende keer zeker een Android worden.
Prachtig alternatief is de HTC Flyer (echter nog aan de dure kant).

![Reageer op deze reactie [reply]](http://tweakimg.net/g/if/comments/addcomment.png)