Hoofdcategorieën

Sigma 18-125mm f/3.5-5.6 DC review door littlejoannes

Review door littlejoannes - maandag 5 februari 2007 13:28 - views: 370
Algemene beoordeling Beoordeling: goed Featureset Beoordeling: goed Bouwkwaliteit Beoordeling: goed
Handling Beoordeling: goed Scherpte (open) Beoordeling: goed Scherpte (stopped) Beoordeling: goed
Chrom. abberratie Beoordeling: Minimaal Vervorming Beoordeling: Acceptabel Vignettering Beoordeling: Acceptabel
Lens flare Beoordeling: Minimaal AF-snelheid Beoordeling: voldoende Prijs Beoordeling: zeer goed
Ervaring met één exemplaar, sinds november 2005
Deze lens gebruik ik nu ongeveer 1 1/2 jaar op mijn D50. Ik heb deze lens gekozen omdat het bereik me aansprak en de scherpte ook beter was dan de kitlens van de D50.

Tot op heden geen spijt van mijn keuze gehad. Het bereik is reuze handig op bv vakantie en de scherpte stelt ook niet teleur. De built is ook prima voor een lens van deze prijsklasse, met een lekker brede zoom- en focus ring en bij de lens wordt een zonnekap geleverd. Wel maakt de focus ring een redelijk lange slag en wil de lens bij low-light condities wel gaan hunten.
CA komt sporadisch voor.

Op 18 mm kent de lens wat vervorming en op sommige shots wil nog wel eens vignetting optreden. Maar niets wat Photoshop niet kan corrigeren.

Contrast kan soms wat tegenvallen, maar een snufje toevoegen in PS of PSP en dat is verholpen. Maar wat wil je ook van een lens die 230 euro doet in de pricewatch.

Al met al een tevreden gebruiker.
Negatieve eigenschappen:

vignetting, focus slag is redelijk lang, soms wat weinig contrast

Positieve eigenschappen:

Prijs, Bereik, zoom- en focus ring zijn lekker breed

Ik heb gelezen dat deze lens moeite heeft met scherpstellen in groothoek (18-24 mm). Heb jij dit ook zo ervaren?

Wat ik wel weet (en zelf ook heb ondervonden) is dat Sigma lenzen, en dan vooral deze lens, nogal eens last wil hebben van backfocus - vooral merkbaar bij het tele eind van de lens. Altijd een goed idee dus om de lens éérst even te testen op de body waar je hem op wil gaan gebruiken.
Inlog formulier

Je moet inloggen om te kunnen reageren.

Reactie formulier
VNU Media logo Powered by True