| Algemene beoordeling | Beoordeling: goed | Featureset | Beoordeling: goed | Bouwkwaliteit | Beoordeling: goed |
| Handling | Beoordeling: goed | Scherpte (open) | Beoordeling: goed | Scherpte (stopped) | Beoordeling: goed |
| Chrom. abberratie | Beoordeling: Minimaal | Vervorming | Beoordeling: Acceptabel | Vignettering | Beoordeling: Acceptabel |
| Lens flare | Beoordeling: Minimaal | AF-snelheid | Beoordeling: voldoende | Prijs | Beoordeling: zeer goed |
Ervaring met één exemplaar, sinds november 2005
Deze lens gebruik ik nu ongeveer 1 1/2 jaar op mijn D50. Ik heb deze lens gekozen omdat het bereik me aansprak en de scherpte ook beter was dan de kitlens van de D50.
Tot op heden geen spijt van mijn keuze gehad. Het bereik is reuze handig op bv vakantie en de scherpte stelt ook niet teleur. De built is ook prima voor een lens van deze prijsklasse, met een lekker brede zoom- en focus ring en bij de lens wordt een zonnekap geleverd. Wel maakt de focus ring een redelijk lange slag en wil de lens bij low-light condities wel gaan hunten.
CA komt sporadisch voor.
Op 18 mm kent de lens wat vervorming en op sommige shots wil nog wel eens vignetting optreden. Maar niets wat Photoshop niet kan corrigeren.
Contrast kan soms wat tegenvallen, maar een snufje toevoegen in PS of PSP en dat is verholpen. Maar wat wil je ook van een lens die 230 euro doet in de pricewatch.
Al met al een tevreden gebruiker.
CA komt sporadisch voor.
Al met al een tevreden gebruiker.

![Reageer op deze reactie [reply]](http://tweakimg.net/g/if/comments/addcomment.gif)