| Algemene beoordeling | Ergonomie | ||
| Functionaliteit | Precisie | ||
| Vormgeving | Bouwkwaliteit | ||
| Drivers / support | Prijs |
- Linux, Windows XP, Linux x86, Windows XP x64, Linux AMD64, Windows XP Media Center 2005, Windows Vista en Windows Vista x64
Installatie:
Inpluggen in USB en je kunt gaan. 2 jaar geleden heb ik volgens mij eens op connect gedrukt en is daarna nooit meer nodig geweest. De muis werkt prima samen met Logitech SetPoint waarin de knoppen geheel naar wens in zijn te stellen. Uiteraard werkt de muis ook prima zonder stuurprogramma te installeren.
Verbinding:
De muis communiceert met de ontvanger via FastRF, door middel van deze technologie heeft de muis een snelle response op de bewegingen die hij detecteert. Zelfs op een paar (3~4) meter afstand werkt het knaagdier prima, zonder ook maar een haperende cursor op het beeld te tonen.
Accu:
In de muis zit een Lithium accu, als grote voordeel voorkomt deze accu het vervangen van battarijen. Als enige nadeel kun je de muis niet gebruiken als deze in de oplader staat. Nu is dat voor mij geen probleem, de muis gaat zonder problemen meer dan 3 weken mee op een accu bij een gemiddeld gebruik van 6 uren per dag.
Vormgeving:
De muis oogt prima in combinatie met andere zwart/grijze hardware. Ook de bijpassende zwarte ontvanger is niet storend om te zien. Enig minpuntje is dat de muis ietwat aan de zware kant is. Hiertegenover staat dat de muis heerlijk in de hand ligt!
Gebruiksgemak:
De muis is voorzien van een aantal extra handige knoppen. Zo zitten op de zijkant van de muis een volgende en vorige knop om door je geschiedenis te reizen. Ook zit er een knopje om snel tussen programma's te schakelen, echter deze functie gebruik ik vrijwel nooit. Wat mij wel heel handig is gebleken is dat het scrollwiel gekanteld kan worden, wat het mogelijk maakt om horizontaal in documenten te kunnen scrollen. Ook zijn er 2 extra knoppen boven en onder het scrollwiel toegevoegd om snel door je documenten heen te bladeren. Waar deze in vorige versies van het stuurprogramma nog niet altijd naar behoren werken, werken beide nu vlekkeloos.
Mocht een knop op de muis niet helemaal doen wat je wilt, dan kun je deze via SetPoint herconfigureren en de gewenste actie eraan koppelen.
Conclusie:
Als je een draadloze muis voor aan je desktop zoekt, dan is dit de muis die je moet hebben!
Update nov 2007:
De glijpads waren helemaal afgesleten. Via klantenservice van Logitech heb ik nieuwe pads opgestuurd gekregen. Super dat ze die dingen zomaar opsturen, zelfs drie jaar na aanschaf!
Update okt 2008:
Twee jaar na de review een update over mijn muis. Inmiddels werkt het klikken met het scrollwiel niet meer, maar de rest van de muis is nog steeds zo goed als hierboven omschreven. Ik heb tevens een afgedankte MX1000 erbij waarbij het scrollwiel nog wel goed werkt. Ik kan nog een paar jaar vooruit!
Update: Gamen (op aanvraag)
Deze muis is redelijk zwaar, zie ook de negatieve eigenschappen. Gamen is prima te doen, maar met een intensieve FPS krijg je dan ook een lamme arm na een tijdje spelen. Daarom heb ik voor de langere gamesessies een aparte bedrade muis (MX518), maar voor een spellete af en toe volstaat deze muis zeker.

![Reageer op deze reactie [reply]](http://tweakimg.net/g/if/comments/addcomment.png)