Hoofdcategorieën

Prijs Score: 4
Gebruikt onder besturingssysteem:
  • Windows 7

Als RTS fan keek ik lange tijd erg uit naar SC2
Nu ik de game al enige tijd in mijn bezit heb kan ik met trots zeggen dat dit een top game is, en zeker behoort tot een van de beste pc GAMES.
Ik speel het spel nu al ruim een halfjaar en het behoord nog steeds tot mijn favoriete mutliplayer game

SC2 begint met een zeer zorgvuldig in elkaar gezette single player campaign.
Dit is alles wat je kan verwachten van Blizzard, een mooi in elkaar gezette verhaallijn.
Het verhaal is meeslepend en hoewel verhaallijnen in dit genre vaak cliché zijn valt het hier mee.
De lengte van de campaign is lang genoeg en er zit een grote variatie in het aantal missies.
Wat deze single player campaign bijzonder maakt is de interactie tussen de missies door,
Hier kun je gewoon door je commandoschip 'rondlopen' (je kan in verschillende ruimtes acties uitvoeren.) waardoor je de mogelijkheid krijgt om meer achtergrond informatie over het verhaallijn en de characters te krijgen

Maar waar het spel eigenlijk om draait is de multiplayer.
SC2 is volledig geïntegreerd met batlenet, wat voor voordelen zorgt als: geen cheaters, communicatiemogelijkheden met spelers in andere Blizzard games en een soepel werkend systeem.
Wat zeer belangrijk is in de multiplayer van een RTS is de balans.
Blizzard heeft in deze maanden bewezen alle inbalance, glitches en bugs zo snel en goed mogelijk te repareren terwijl ze ook regelmatig nieuwe content toevoegen.

Een erg belangrijk punt voor mensen die nieuws zijn in het RTS genre is de gameplay, dit kan heel snel overweldigend en ingewikkeld overkomen.
Starcraft 2 doet een goede taak om de spelers rustig tot de speelstijl de introduceren en zorgt ervoor dat zelfs in ranked matches ze tegen spelers van hun eigen niveau komen.

Nog een punt wat echt noemenswaard is, zijn de custom games.
Door de builder geeft Blizzard te community toegang tot een enorme mogelijkheid aan modding.
Niet alleen komt Blizzard zelf met leuke custom games, de Starcraft community heeft al duizende uitstekende mods geproduceerd die een hele nieuwe dimensie aan de Starcraft gameplay geven

Grafisch gezien heeft Starcraft 2 een uitstekende stijl: een combinatie van realistische vormgeving met een kleurrijke omgeving.
Als je eens let op het niveau aan detail kan je zien dat het elke unit, explosie en beweging uitstekend is uitgewerkt.

Vooral in de singleplayer heb ik genoten van de muziek en ook in de multiplayer kan je genieten van de kwaliteit aan geluidseffecten en voice acting.
De achievements, geïntegreerd met battlenet voegen enorm toe aan de replaywaarde

Ik heb bijna niets op deze game aan te merken.
Deze game krijgt van mij een 9.5

---Review volledig herschreven op 30 maart 2011--
Negatieve eigenschappen:

-niet geschikt voor iedereen die nog nooit een strategy game heeft gespeeld

Positieve eigenschappen:

-Nog steeds vlaggenschip in het RTS genre
-Goed uitgewerkte Multiplayer
-Goede support

het is misschien wat herhalend allemaal t.o.v. deel 1, en grafisch vind ik het ook wennen na de grauwe setting van deel 1. Maar zeker een dikke voldoende, heb al 600+ multiplayer games gespeeld en nog steeds het idee dat ik veel moet leren. Ook de singleplayer is wel vermakelijk en afwisselend.

Nette review, en idd het genre moet je liggen.

@Sux DeLuXe,

Ik ben niet de enige hier die een wenkbrauw omhoog doet ....,maar 600+ multiplayer games is een dikke typo?
Heb je het over gekochte games? Or just Pigs in space? Geen sneer hoor.

Ik denk dat we het hier over 600+ mp potjes in sc2 hebben... anders slaat zijn zin ook nergens op. Maar het is nog vroeg, dus verkeerd opvatten kan altijd.

Leuke review, let alleen op je spelling, dat maakt het een stuk leesbaarder.
omtrent de graphics: ik denk dat rts-games als world in conflict en supreme commander wél beter zijn op dat gebied, maar sc2 is inderdaad heel netjes vormgegeven.

veel plezier met sc2!

@Merethil

Offcourse, ik was vergeten om er een smiley bij te zetten. Maar believe me, 600 potjes in deze hele franchise is peanuts cq relatief. En het was geen sneer.
Wij onze Hema worst ( en dat beetje voetbal) en de Zuid Koreanen SC, inclusief tvkanalen die nergens anders over gaan.
Alleen Hiddink krijgt ze op momenten nog in het gareel. Maar die heeft al poen genoeg om daar weer te trainen. _/-\o_ 8)7 :9 :+ :*)
Zo, dat waren een boel smileys.

Zoiets dacht ik al, maar ik leg altijd alles uit voor mensen die het niet snappen :P
Dus bij deze ook, omdat je smileys aan de andere kant van de website verstopt waren.

600+ potjes is op zich peanuts vergeleken met de spelers in Korea en andere delen van Azië, maar de gemiddelde Europeaan die dit spel speelt zal om en nabij dit punt liggen waarschijnlijk (myself included).
Het geeft in ieder geval een goed beeld van de MP :P

SC2 is grafisch niet zo speciaal. Dat is ook niet de bedoeling van Blizzard. Ze maken de graphics met name doeltreffend. Ook mensen met minder dikke videokaarten moeten de game namelijk nog kunnen spelen. En dat vind ik een hele eerbare doelstelling.

M.a.w.: je kan de graphics mooi vinden, maar high-end zijn ze absoluut niet. Waarmee ik dus niet wil zeggen dat de graphics slecht zijn.

Je hebt gelijk, maar de vraag die daarna bij mij opkomt is: wat is het dan nog waard als graphics 'high-end' zijn? De graphics van SC2 zijn prachtig, met name omdat er zoveel zorg is besteed aan de sfeer en de details. Het feit dat het speelbaar is op oudere pc's is natuurlijk alleen maar mooi meegenomen. Dus wat maakt de graphics 'niet high-end'? Misschien het ontbreken van 3d modellen, of wat gecompliceerde lichteffecten of physics, en de vraag is of die dan zoveel toevoegen afgezien van de noodzaak om een modernere computer te hebben.
Wat dat betreft vind ik 'high-end' echt zo'n term die wordt gebruikt door mensen die zichzelf genoodzaakt zien ieder half jaar een gpu van 500 euro te kopen om de nieuwste 'high-end' game te kunnen spelen met alle settings op max. Ik wil ook niet beweren dat alle grafische innovaties nutteloos zijn, maar ik denk wel dat games als SC2 bewijzen dat 'high-end' niet gelijk is aan 'een genot om naar te kijken'.

Zo kort door de bocht kan je echt niet gaan.

Een RTS is geen FPS.

Je moet het echt binnen het genre bekijken. En binnen het genre zijn de graphics van SC2 zondermeer van de hoogste kwaliteit.

Ik zou jou willen vragen wat jij precies verstaat onder high-end, eerlijk gezegd. Doe mij eens een voorbeeld van een RTS met graphics die jij wèl high-end vindt.

2/10. Je kan beter een blog schrijven over je nieuwe spel. Een review is dit niet.

Ik kan niet anders dan mij in het geheel aansluiten bij Nikeo.

Weinig review kwaliteiten & eigenschappen en los daarvan zeer slordig geschreven.
Inlog formulier

Je moet inloggen om te kunnen reageren. Als je nog geen account hebt kan je je hier registreren.

Onveilig slotje Gebruik regulier loginformulier om in te loggen via beveiligde verbinding.

Reactie formulier
VNU Media logo Hosted by True

© 1998 - 2012 Tweakers.net B.V. - Alle rechten voorbehouden - Contact - Jouw privacy - Algemene Voorwaarden

Uitgever van:

Website van het jaar 2011