| Algemene beoordeling | Featureset | ||
| Bereik | Accuduur | ||
| Gebruiksgemak | Design | ||
| Bouwkwaliteit | Betrouwbaarheid | ||
| Beeldkwaliteit opname | Prijs |
Gisteren mn BlackBerry Torch 9800 opgehaald bij de locale telefoonwinkel, had me op de wachtlijst laten zetten in augustus en nu was het dan eindelijk zover!
Eerste algemene indruk, prima touchscreen telefoon, degelijk, verwacht dat het serieus een veel verkocht exemplaar kan gaan worden net zoals de Bold 9700. Inmiddels is dit mijn 5e Blackberry, dus begin een aardig ervaren gebruiker te worden. Enige wat ik miste in het doosje (wordt niet meegeleverd, dus inmiddels al besteld) is een beschermhoesje.
Overzetten data vorige BlackBerry (9700):
Na de accu van de 9800 te hebben opgeladen, de Sim geplaatst (Vodafone ondernemersbundel abo) en hem aan mn computer gehangen om de data via DM te synchroniseren. Alle contactpersonen, taken, memo's en agenda afspraken werden perfect in het nieuwe toestel gezet en hij was in principe klaar voor gebruik. Nog even mn BlackBerry Messenger contacten geimporteerd en klaar is kees.
Touchsreen:
Natuurlijk 1 van de grootste verschillen t.o.v. de 9700 is het nieuwe touchscreen scherm. Na de Storm 9500 te hebben gehad, erg benieuwd hoe deze nieuwe touchscreen zou zijn. Kan je vertellen dat hij helemaal top is, echt super helder en scherp scherm en zeer goed mee te werken. Natuurlijk is het invoeren van data iets makkelijker als je het in landscape formaat doet dan in portrait, alleen in beide gevallen valt het me reuze mee. Had echt verwacht dat ik snel zou teruggrijpen naar het fysieke toetsenbord.
Accuduur:
Gisterochtend opgeladen en behoorlijk wat mee gespeeld, surfen, sms-en, mailen en bellen en hij staat nu nog op een kwart, dus valt me niet tegen. Lange termijn moet uitwijzen hoe lang hij meegaat. (zal wel iets korter zijn dan de Bold 9700, maar dat is logisch met een touchscreen).
OS 6:
Nieuwe besturingssysteem werkt erg prettig, zeer gebruiksvriendelijk en erg snel. De menu indeling die je kunt maken zoals favorieten, alles, media etc. is ook zeer praktisch en absoluut een vooruitgang.
Door het grote heldere scherm i.c.m. nieuwe OS krijg je ook een veel beter overzicht van je email en andere berichten en ook als je ze opent heb je een natuurlijk beter overzicht, absoluut zeer prettig.
Menu's haperen niet als je er door heen scrolled, werkt zeer vloeiend. Ook in het startscherm heb je direct een link naar je klok, agenda, emails, verbindingen, wekker en nog een aantal dingen, zeer handig en functioneel.
Thema's:
2 thema's heb ik inmiddels al gedownload en geinstalleerd om te kijken hoe dit uitwerkt. Het gaat hier beide om Today thema's. Omdat ik hem zakelijk gebruik vind ik het handig op mijn startscherm direct mijn agenda en berichten te zien. 1 van de thema's realiseert dit wel, alleen schakelt ook vele andere prettige en leuke functionaliteiten uit van het standaard OS 6 thema, waardoor ik hem voorlopig toch nog niet zal gaan gebruiken. (voordelen wegen zeg maar niet op tegen de nadelen).
Bereik::
Eén van de eerste dingen die me opviel is dat de 3G dekking minder goed is dan bij de Bold 9700. Op plekken in huis waar ik deze dekking wel had, heb ik dat nu niet en valt het dus terug op GPRS.
Ontwerp:
De Torch is wat groter en zwaarder dan ik gewend was, maar toch valt het me heel erg mee. Het ontwerp is echt strak en toestel voelt ook zeer degelijk aan.

![Reageer op deze reactie [reply]](http://tweakimg.net/g/if/comments/addcomment.png)