| Algemene beoordeling | Featureset | ||
| Bouwkwaliteit | Ergonomie | ||
| Warmte en geluid | Mobiliteit en accuduur | ||
| Prijs |
- ipad 32gb wifi
Ik heb al een ipad 32gb WIFI, besteld in Amerika in mei. Mijn review steekt niet onder stoelen of banken dat het een geweldig apparaat is. Wie weet wat de toekomst brengt. Kijk bij mijn reviews om die review te lezen. Veel daarvan is natuurlijk ook van toepassing op de ipad 3g, waar het hier om gaat. Ik zal proberen de verschillen te melden in deze review. http://tweakers.net/productreview/25042/apple-ipad-32gb.html
Ter info:
Ik heb deze ipad 29 juni besteld in Amerika en was na 3 weken, inclusief alle kosten ( de ipad, de tax in Amerika, de transportkosten, de BTW in Nederland) 750 euro kwijt. Het loont dus nog nauwelijks om hem te bestellen in Amerika, tenzij je hem zo mee kunt nemen.
Scherm
Zoals je kunt zien, en mij viel dit meteen op, is het scherm van de 3G ipad een ander scherm. Bij de iphone is dit ook gebeurd. Ik denk dat door de grote aantallen productie, er meerdere producenten zijn. Dit scherm is wat matter van tint, een wat grijzere weergave. Of dit nu komt door 16gb vs 32gb, of niet 3G vs 3G, is mij onduidelijk. Persoonlijk vind ik het scherm van de WIFI beter dan van de 3G, maar het is geen ramp om hier naar te moeten kijken, het tegenovergestelde. Maar het is wel een punt van verschil dat het noemen waard is.

De linker is de ipad 3g, de rechter is de ipad WIFI
Antenne
Het enige echt herkenbare aan de ipad 3G is dat er een zwarte rand aan de bovenkant zit, dit is volgens mij de 3G antenne. stoort niet maar was wel even wennen als je een zilveren casing gewend bent. en verder is er aan de zijkant een klein plekje voor de microsim natuurlijk.

Connectiviteit
Daar gaat het om bij deze 3G. Na het op maat maken van mijn Vodafone sim, die ik voor een dongel abonnement heb, pakte de ipad zonder problemen het netwerk.
Je stopt hem erin, zet je ipad aan, moet de sim ontgrendelen en binnen enkele seconden heeft hij een netwerk te pakken.
Echter moest ik wel een instelling aanpassen om online te kunnen. Deze instellingen zullen per provider anders zijn. De APN instellingen voor mobiele data, zie hieronder. Ik zet hem alleen aan als ik echt 3Gnodig heb, maar ik heb getest dat als er wifi is dat hij wifi pakt en niet 3G, Je zou hem dus gewoon aan kunnen laten staan. Maar mijn abbo heeft een limiet qua MB's. Daarboven ga ik betalen, en dat wil ik dus voorkomen.

3G snelheid
De snelheid is niet om over naar huis te schrijven, maar toch echt wel voldoende voor online mail en browsen of een remote desktop. Zie hieronder de speedtest resultaten. Het is natuurlijk goed mogelijk, en dat denk ik zelf, dat dit komt door mijn beperkte abbo bij vodafone. Als je meer betaalt, krijg je ook meer snelheid, ongetwijfeld. Kijk naar de cijfers, ik heb de test 8 keer gedaan, iedere keer kwam het rond deze waarden uit.

Lijstje leuke apps
Voor de ipad komen veel apps uit en deze lijst is lang niet compleet, maar wat ik leuk vind om te gebruiken:
Kijk in de appstore wel naar de +jes die er staan, zodat je echt de ipad versie hebt, en niet de iphone versie.
Nu.nl HD (must have de krant kan weg!)
iSPY
Real Racing HD
XPlane
Wikipanion
Uitzending gemist
Flipboard (geweldig!)
RDP Lite, voor de IPAD, remote desktoppen op je ipad.
Jammer dat er geen app is die traffic bijhoudt, ik heb nu geen inzicht in het verbruik.
Zeer de moeite waard, deze Ipad 3G, overal online met de vertrouwde ipad, de accu is ongeëvenaard, mogelijk iets korter van levensduur als de ipad wifi, maar nog prima in orde. Als je al een wifi hebt, en nog geen 3G abbo, denk dan eens aan de MIFI oplossingen die er zijn. Een Hotspot in je broekzak, en aansluiting voor meerdere wifi devices is dan mogelijk. Ik vind het 'alles in een' concept echter helemaal goed. Ik hoef geen laptop meer mee te nemen, geen kabels, gewoon mijn ipad en ik ben overal online met een betrouwbaar lange accu.

![Reageer op deze reactie [reply]](http://tweakimg.net/g/if/comments/addcomment.png)