Hoofdcategorieën
Device Settings
Philips 32PFL7605H

Philips 32PFL7605H review door wildcheese

Full HD LCD TV van 32 inch (81cm)
SKU: 32PFL7605H, 32PFL7605H/12, EAN: 8712581521240, T.net ID: 253697

Review door wildcheese, zondag 4 juli 2010 - views: 9.328

5K karma
Algemene beoordeling Score: 5 Featureset Score: 3
Kleurweergave Score: 5 Contrast & helderheid Score: 5
Ghosting Score: 4 Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Vormgeving Score: 4
Prijs Score: 3 Inbrandgevoeligheid
Sinds enige tijd heb ik mijn 32pfl7675 (vergelijkbaar aan de 7605) binnen. Deze is bedoeld voor de slaapkamer, maar vanwege eerdere slechte ervaringen met een Samsung (review) staat deze tijdelijk in de woonkamer..en eerlijk gezegd prima grootte.

Juist vanwege die slechte ervaringen heb ik een hele studie gemaakt van de panelen. De samsung (een 40c67X0) vind ik er erg gelikt uitzien maar helaas was de kijkhoek allerbelabberdst. Dat kwam doordat ik één van de slechtste panelen had die Samsung toepast. Samsung is echter niet de enige die verschillende panelen toepast: ook Philips heeft diverse leveranciers. Voorzover ik kan nagaan zijn LG en Sharp de belangrijkste leveranciers voor Philips. De verschillen zijn niet heel groot, maar de voorkeur lijkt uit te gaan voor een LG paneel, deze is een IPS type en heeft de allergrootste kijkhoek.

Het paneel
De sticker op de achterkant geeft aan type 285 - blijkbaar refereert dat aan een LG display. Om zeker te stellen heb ik de tv open geschroefd: En wat blijkt..deze Philips is van binnen gewoon een LG..LG paneel, LG electronica en een chinees voedings printje en 'bass' box. De Samsung voelde veel degelijker aan, maar goed, een TV staat of hangt aan de wand dus tjsa..is het belangrijk hoe degelijk die aanvoelt?

Deze foto geeft het binnenste weer: links de voedingsprint, in het midden de bass box en rechts de LG TV electronica. Vrij compact, al is de Samsung nog veel compacter. Schokkend voor mij is het vele plakband...tsja, zal wel werken maar echt degelijk ziet het er niet uit.

http://i861.photobucket.com/albums/ab174/wildcheese/th_IMAG0018.jpg. En hier dan het bewijs: een LG paneel :).

In gebruik - het beeld
Het feit dat er een goed paneel in zit biedt hoop. De allereerste test is de kijkhoek, hierop had ik de Samsung teruggebracht. Die is bij deze Philips extreem goed. Zwart heeft wel wat verloop maar dat komt volgens mij door de verhoging van de zwartwaardes. Ik ben echter geen expert dus laat ik me beperken tot de gebruikers ervaringen. Om een idee te geven van de kijkhoek verwijs ik naar mijn Samsung review

http://i861.photobucket.com/albums/ab174/wildcheese/th_IMAG0019.jpg Recht voor de TV
http://i861.photobucket.com/albums/ab174/wildcheese/th_IMAG0020.jpg Hier van de zijkant- praktisch geen kleurverloop.

De gohsting is (lijkt) aanzienlijk beter, waargenomen door een test met mijn XBMC mediacenter. Ik weet echter niet of dit komt omdat het paneel kleiner is (32" tov een 40") . Wat ik niet had verwacht is dat ook de clouding beter is, praktisch afwezig. Vooral bij voetbal op een egaal groene grasvlakte was het bij de Samsung goed te zien.

Het gebruik zelf
Philips heeft een poging gedaan om de menustructuur simpeler te maken. En is daar in mijn bescheiden mening niet in geslaagd. Op alle fronten vind ik de Samsung beter, makkelijker, logischer. De AB van Samsung is een goedkoop ding, maar werkt wel goed. De AB van Philips ziet er erg fraai uit, maar ligt niet goed in de hand en is veels te simpel van setup. Is dit een ramp? Tjsa, als je alles ingesteld hebt dan zal je dat daarna niet meer zo vaak wijzigen. Dus echt zwaarwegend vind ik het niet. Ik heb de tv nu een aantal dagen, alles staat goed ingesteld en nu gebruik ik alleen de basis functies. En dan is de Philips juist erg goed.

Daarnaast is de menu structuur van de Samsung veel fraaier om te zien. De Samsung ziet er zeer gelikt uit, de Philips minder, ietwat outdated. En wederom..is dit erg? Ik vind van niet maar het geeft wel aan dat de electronica van de Samsung nieuwer is.

Wat in het gebruik nog opvalt is dat je bij de Philips slechts 1 setting kan instellen voor het beeld. Bij de Samsung kun je daarintegen per source een beeldvoorkeur instellen. Zo kan je TV kijken in eco mode en een HD via HDMI (bij mij een XBMC live) altijd in movie mode. Erg handig, en dat mis ik bij de Philips wel. Het schakelen tussen de verschillende beeld instellingen gaat minder handig - er is geen snelle access knop.

Energie verbruik en beeld instellingen
Echt vergelijken met de grotere Samsung gaat hier niet, maar wat wel opvalt is dat deze Philips in de Eco mode (53 watt verbruik) een relatief beter beeld geeft dan dan de Samsung in Eco mode. De verschillen bij Samsung tussen de modes is erg groot terwijl de energie besparing ongeveer vergelijkbaar is. Ook lijkt de Philips beter gebruik te maken van de licht sensor.

Een nadeel bij de Philips is dat je het beeld alleen in preset modes kunt zetten. Echt volledig aanpassen gaat niet (althans, is me niet gelukt - er zit wel een personal mode op maar dat valt niets aan bij te stellen), bij de Samsung gaat dat wel. Zo kun je backlight regelen, de gevoeligheid van de lichtsensor etc. Helaas zorgt dit er niet voor dat het beeld beter is..de Philips met z'n preset modes gewoon beter. Het Samsung beeld is goed in de hoge energiemodus (en dan alleen als je er recht voor zit).

Update: na een paar dagen met de TV klooien vind ik de Philips eigenlijk veel makkelijker mbt het instellen van het beeld. Feit is dat er minder opties zijn, maar bij de Samsung werd ik tureluurs van alle settings, en moest na verloop van tijd alles resetten omdat ik teveel in de verkeerde richting verzet had. Bij de Philips gewoon simpel, aantal presets die allemaal goed zijn maar bij je smaak moeten passen. Prima. Eenvoudig. Doeltreffend :)

Geluid
Van het geluid kun je bij zo'n platte tv niet veel verwachten. Bij de Samsung vond ik het redelijk, bij deze Philips is het zelfs ietsje beter. Waarschijnlijk omdat de tv iets dikker is (en de aanwezigheid van de bassbox). Voor normaal gebruik vind ik het echt meer dan voldoende, voor films of muziek zet je toch de receiver aan.

Ambilight

Eerlijk gezegd heb ik mijn twijfels ten opzichte van Ambilight, dat was één van de redenen om geen Philips te kopen - je betaalt er tenslotte voor. Nu het erop zit heb ik het geprobeerd en het voordeel van de twijfel gegeven. En inmiddels staat het weer uit, ik zal niet bij die grote groep voorstanders horen. Het positieve is dus dat het ook uitkan :D

Verdict
De Samsung is mooier (ok, subjectief), degelijker en meer up to date electronica. Toch heb ik nu deze Philips en de Samsung is retour. Het cruciale punt van een TV is het beeld, en daar liet de Samsung het gillend afweten. Bij de Samsungs moet je in ieder geval de CN01 panelen links laten liggen. Of gewoon een Philips kopen.
Negatieve eigenschappen:

- Minder degelijk
- Onlogische menu structuur
- AB heeft erg weinig functies
- Ambilight (voor de andere zoals ik)

Positieve eigenschappen:

- Erg goed paneel
- Zeer laag energie verbruik
- Mooie AB
- Redelijk geluid
- Ambilight (voor sommige)

«  1  2  »

Leuke tv, maar jammer dat er zo'n dikke rand omheen zit.

Dik? niet dikker dan andere vergelijkbare tv's met edgelit

Zonder eco mode. Hoeveel verbruikt de TV dan?

Tussen de 90 en 100 watt, hangt een beetje af van welke modus je kiest. Je kunt bij ieder modus de eco stand aanzetten, wat het verbruik met 30-40% verlaagt.

Hoe beïnvloedt dat de prestaties van de televisie? Of is daar geen sprake van? En heb je voor de keuze voor de 7605 nog andere Philips tv's overwogen?

Het beeld wordt minder sprankelend (of zoiets :) ) maar het is nog erg goed. Voor gewoon gebruik gewoon goed, zeker als je realiseert dat bij mij de TV vaak aanstaat zonder dat iemand kijkt. Maar als je een flimpje wil zien met surround sound, dan is het wel gaaf dat het beeld ook nog veel beter kan.

Ik had naast deze en de Samsung ook nog een Sony K700 overwogen. Alle 3 edge LED, voornamelijk omdat ik het gaaf vind dat ze zo dun zijn. De sony is afgevallen omdat die de dikste rand er omheen heeft. De Sony was ook de duurste, 1499 Euro.

het paneel maakt toch geen zak uit. Het zijn uiteindelijk toch de beeldprocessors die het doen.

Voor de kijkhoek, ghosting en clouding? Op welke theorie baseer je dat? Bij ghosting kan ik me nog iets voorstellen dat dit beinvloed wordt door het beeld processen..maar slechts voor een deel. De rest...

@ Catch22: nee, gelukkig maakt het paneel geen zak uit :P
wel heel erg kort door de bocht joh, zeker hetzelfde bij digitale camera's, de lent maakt niks uit, maar het systeem erachterwel... |:(

OT:

nette review, scherm ziet er netjes uit, alleen helaas net ietsje boven mijn budget :P

Gelukkig dat JIJ er wel mee tevreden bent ik heb/had het duurdere en grotere 'broertje' 47" uit de 9000 serie.
Philips een RAMP meerdere keren gerepareerd en nu na bijna 1 jaar nog steeds geen goed werkende tv (onderdelen niet meer verkrijgbaar). Gelukkig krijg ik mijn geld terug en wordt de koop ongdaan gemaakt.

De codes (eigen risico)

code 123654 pijl naar omlaag voor volgende pagina (ronde scroll wheel)
code 062596 service instelling menu

Das jammer, nu heb ik geen ervaringen met de kwaliteit op langere termijn maar ik hoop dat die van jou een uitzondering is.

Bedankt voor de codes. De 123654 werkt, maar op een of andere manier gebeurt er niets met de 062596 code. Heb zowel in het home scherm als normaal geprobeerd.

Doe eens 062596 en daarna de i(info) knop.

Bij mijn ronde bij de retailers voordat ik mijn pfl47 kocht, werd ik er al op gewezen de Philips niet te kopen vanwege snel opraken van onderdelen en een tv al snel niet meer repareerbaar is. Ik was eigenwijs maar moet nu toegeven dat die retailer wel gelijk had. 30 jaar geleden Philips al 100% uit mijn huis verbannen om een soortgelijk akefietje. 30 jaar heb ik vast niet meer maar zal weer 100% Philips vrij zijn.

Weet wel dat je met het service menu je tv onbruikbaar kan maken!!

suc6

Er zit geen info knop op de beperkte AB :D...maar goed, ik heb alles geprobeerd (home indrukken na de code etc) maar niets werkt. Ik ga nog even verder proberen...ik moet gewoon dat logo bij het aanschakelen eruit hebben ;)

Overigens raar van die onderdelen. Ik meen dat in de Nederlandse wet is vastgelegd dat onderdelen op z'n minst gedurende de gemiddelde levensduur van een apparaat te krijgen moeten zijn, en dat is bij een TV zo'n 10 jaar. Als Philips niet kan leveren, dan zullen ze inderdaad een regeling moeten treffen..geld terug of vervangen voor vergelijkbaar apparaat.

Bij mij is de info knop de knop die van het huidige kanaal, kanaal nummer, naam aangeeft daarnaast tijd en daaronder weer de specifieke kanaal instelligen formaat, stereo etc. en dan kom ik idd in het service menu met allereerst een waarschuwingsscherm.

Jij hebt idd een andere AB dan ik heb.

Heb dezelfde tv en helemaal eens met deze review. Wat ik jammer vind (hoe belachelijk sommigen dit ook zullen vinden) is het rode ledje als de tv in stand by staat. Hadden ze daar niet op z'n minst een wit ledje van kunnen maken? dit is gewoon lelijk... :P

Ziet er inderdaad iets minder uit, maar he, wees blij dat het geen blauw ledje is :X . En weet je dat er een aan/uit schakelaar op zit? Groot voordeel tov de Samsung, vooral als ie naar de slaapkamer verhuist :D

Heb deze tv nu ook een week en ben er meer dan tevreden mee. Mooi scherp beeld en prima geluid. Dit is voor het eerst dat ik een LCD/LED tv heb met digitale tv dus er ging een wereld voor mij open :)

Sommige minpunten kan ik echter niet plaatsen :P
Ik vind de tv wel degelijk... (maar goed ik heb geen referentie materiaal ;) )
Echt onlogisch kan ik de structuur van het menu ook niet vinden, kwestie van gewenning lijkt me zo.

De AB is juist lekker simpel vanwege die weinig functies, al was een snelknop naar teletext wel handig geweest.

Ambilight.... ge-wel-dig. Kijkt rustig en is leuke feature. Als je het uitzet val je gelijk in een zwart gat...

Al met al, zeer mooie (niet spiegelende!) tv, ik wilde eerst de Samsung, maar toen ik beide tv's in het echt zag wist ik het wel.

Ik had net de Samsung ingepakt net voordat ik deze uitpakte, de plastic rand voelde minder degelijk aan. Maar goed, zoals ik al zei als ie staat of hangt dan maakt dat niets uit.

Menustructuur blijft me irriteren. Ik had eerst mijn XBMC op HDMI side zitten en is daarna verhuisd naar HDMI1. Dan moet je dus een nieuwe source aanmaken, waarbij je de ingang moet specificeren. Daarna moet je op home drukken, en naar de betreffende source scrollen. Wat is er mis met een source knopje? Ik heb een Logitech AB, en die heeft ook problemen met het selecteren van de source, moet er nog even wat meer tijd aanbesteden. Zoals ik al zei, als alles eenmaal ingesteld staat is het prima te doen, maar als tweaker heb ik liever wat meer directe toegang tot bepaalde dingen. Probeer maar eens source informatie op te vragen (bij Samsung en mijn oude Philips gewoon op i drukken)

Overigens is de Philips niet geheel spiegelvrij, mijn oude Philips was werkelijk ontspiegeld. Maar vergeleken bij de Samsung is het stukken minder. Vind het ook erg fraai, zeker in combinatie met het Alu. En dat is toch het belangrijkste..95% van de tijd staat de tv uit :)

Heb deze tv (40inch) nu bijna twee weken. Helaas wel een aantal problemen, ik krijg namelijk het beeld gewoon niet goed. Wat ik ook doe, hoe ik het instel, vaak moet ik bij het kijken van een andere zender gewoon weer nieuwe instellingen gebruiken.

Het menu ten opzichte van de 8400 serie is gewoon klote, je moet steeds teveel stappen doen om iets in te stellen, zoals het aanpassen van beeld of schakelen tussen bv tv en pc. Dit ging vroeger allemaal veel sneller. Leuke AB maar een paar extra knoppen waren wel welkom geweest.

Af en toe valt het geluid weg. Vaak krijg ik via hdmi (ik heb mijn pc op deze tv aangesloten) ineens een krakend geluid, dus een serie kijken gaat als volgt: ggrrrr kkkrrr, dat is het enige wat je hoort. Alleen het rebooten van mijn pc helpt dan, best irritant namelijk als het een aantal keer per dag voorkomt.

Zijn er nog meer mensen die deze problemen herkennen?

Kortom ben nog niet echt tevreden over deze tv.

Jammer dat je niet tevreden bent..Zou interessant zijn te weten wat voor een paneel erin zit. Voorzover ik weet produceert LG in ieder geval geen 40", die hebben 32, 37 en 42". Sharp weet ik niet zeker, maar het zou best kunnen dat Philips in de 40" ook weer andere panelen toepast.

Zou niet weten welk paneel erin zit. Soms gaat trouwens ook het beeld weleens even een seconde op zwart, had ik bij het vorige model ook, dit gebeurde vaak als ik bezig was met mijn pc. Een bekende van mij heeft laatst nog zon 8404 aangeschaft, ook daar springt het beeld wel eens op zwart, maar die kijkt dus gewoon tv.

Oh ja, zoals al eens eerder werd aangegeven mis ik het source knopje ook!

Dat uitvallen lijkt me niet goed, en er zijn meerdere gebruikers die er last van hebben: GOT topic

Ik weet het niet, ik heb dat mijn vorige tv dus gehad, bij deze tv dus ook en een vriend van mijn heeft dat dus ook.

Maar goed inmiddels dus een nieuw probleem erbij, ik kreeg gisteren ineens groen beeld. Tv uit en aan en het was weer normaal. Maar goed, nu toch maar contact met philips opnemen anders zijn de eerste 2 weken voorbij en dan kan die alleen maar gerepareerd worden. Heb ik niet echt veel zin in eerlijk gezegd.

De tv word omgeruild, de service van philips is in elk geval wel uitstekend. Hoop dat alles nu wel goed gaat. Zal wel gewoon twee keer pech hebben gehad.
«  1  2  »
Inlog formulier

Je moet inloggen om te kunnen reageren. Als je nog geen account hebt kan je je hier registreren.

Onveilig slotje Gebruik regulier loginformulier om in te loggen via beveiligde verbinding.

Reactie formulier
VNU Media logo Hosted by True

© 1998 - 2012 Tweakers.net B.V. - Alle rechten voorbehouden - Contact - Jouw privacy - Algemene Voorwaarden

Uitgever van:

Website van het jaar 2011