| Algemene beoordeling | Features | ||
| Design | Ergonomie | ||
| Betrouwbaarheid | Ondersteuning | ||
| Prijs |
- Windows 7 x64
Ik gebruik hem in de woonkamer als media player, maar ook om af en toe tussendoor even snel te kunnen internetten / youtube en bellen via voip. Internetten gaat lekker snel.
Afstandsbediening is wat goedkoop plastic maar functioneert goed, ontvangst is prima. Voordeel is dat je de toetsen goed kunt voelen, ik vind dat altijd makkelijk omdat je dan niet bij elke druk hoeft te kijken of je de goede toets wel onder je vinger hebt. Het laten werken van de afstandsbediening onder XBMC vereiste wel even wat trucs, uiteindelijk heb ik alleen LMRemote gebruikt om bepaalde afstandsbedienings-toetsen "aan KeyPress" acties te mappen. Bijvoorbeeld om context menu's vanaf de afstandsbediening op te kunnen roepen, movie-info of de tab button (die ervoor zorgt dat je vanuit menu's weer direct naar de film springt). Het nadeel is dat je dan wel echt moet weten wat welke toets op je afstandsbediening doet, wat het gebruik van de afstandsbediening niet echt intuitief maakt. Maar zodra je de afstandsbediening goed hebt geconfigureerd, is XBMC toch echt HET superieure programma om te gebruiken als media player. XBMC reageert ook lekker snel op de afstandsbediening.
Wat je ook kunt doen, is Windows Media Center gebruiken, dat met windows out of the box werkt icm de (MCE) afstandsbediening, maar tja, daar moet je van houden denk ik dan maar.
Ik vind het apparaat erg stil, je hoort em bijna niet. In vergelijking met mijn oude XBox (uit 2004) is de AsRock echt muisstil. Ingebouwd draadloos netwerk is ook ideaal, al twijfel ik er wel aan om hem met een kabel aan te sluiten om films wat sneller op de harde schijf te kunnen zetten.
AsRock Instant Boot is ideaal. Met de afstandsbediening activeer je het apparaat weer en kun je binnen 5 seconden weer aan de slag.
Wel grappig - als je het apparaat laat zien aan anderen dan geloven ze niet dat dit apparaat echt een volwaardige pc is, zo compact is hij. Enige nadeel is de prijs, die is wat hoog, maar dan heb je ook wel een volwaardige pc, erg klein en stil, die prima geschikt is voor huis- tuin en keuken gebruik en bovenal als Home Theater PC.

![Reageer op deze reactie [reply]](http://tweakimg.net/g/if/comments/addcomment.png)