Hoofdcategorieën

Prijs Score: 4
Gebruikt onder besturingssystemen:
  • Windows 7 x64 en Windows Vista x64
Ervaring met één exemplaar, sinds juni 2009

Gebruikt i.c.m. het volgende systeem:
- Intel Core 2 Quad Q6600 @ 3.2Ghz
- Gigabyte P35-DS4
- 8GB PC8500
- HD 4850
- 6 HD's
- Windows 7, 64 bit.

Inleiding

Al en aantal jaren gebruikte ik het programma SABnzbd, en later natuurlijk SABnzbd+. Ik maakte toen niet zo heel veel gebruik van usenet, en af en toe een bestandje downloaden ging met SABnzbd(+) wel prima. Echter werd ik steeds meer een fan van het Blu-Ray formaat. En dan het liefst complete Blu-Ray films die echt 50GB (of 25GB) zijn. En op de een of andere manier verslikte SABnzbd+ zich hier telkens in. Het controleren ervan ging dan niet goed, en als ie dan al aan het uitpakken toekwam lukte dat ook vaak niet. Als je het vervolgens met de hand deed ging het prima, maarja dat wil je natuurlijk niet meer. Zeker als je 50GB moet controleren en uitpakken duurt dat even, en dan heb je liever dat dat 's nachts al is gebeurt. Ook de webinterface van SABnzbd+ was ik een beetje zat. Verder liep het programma om onverklaarbare redenen soms vast, en ik wist niet waarom. SABnzbd+ is een prima programma, maar ik wilde graag iets beters. En op die manier kwam ik bij het programma newsleecher uit. Het betreft hier versie 3.9 Final die ik heb getest, en die ik ook gebruik. De nieuwere versies hebben voor mij geen toegevoegde waarde. Deze versie werkt trouwens perfect op Windows 7 64 bit.

Installatiegemak
De installatie van dit programma is kinderspel. Gewoon een kwestie van het programma downloaden, en installeren maar. Het enige wat je gevraagd wordt is waar newsleecher geïnstalleerd moet worden, en of je een snelkoppeling op je bureaublad en/of snel start menu wilt. Als je het programma dan voor de eerste keer opstart wordt er gevraagd of je de trial wilt gebruiken, die het dan vijftien dagen doet. Je kan dan ook gelijk je serial nr. invoeren als je die hebt.

Interface
De interface is van dit programma wat mij betreft een stuk beter dan dat van SABnzbd+. Dit is een "echt" programma. En niet iets dat in je browser draait. Links onderaan in de interface krijg je een mooi grafiekje te zien over de snelheid van je dowloads:

Je kan via opties je maximale snelheid opgeven van je internet verbinding. In mijn geval is dit 3,45MB/s. Met de schuif (helemaal links in beeld) kan je instellen hoe snel je maximaal wilt downloaden. Dit is handig als je bijvoorbeeld wil gamen en downloaden. Je schuift dan gewoon de schuif naar 50%, en hij zal niet harder dan 3,45/2 = 1,73 MB/s downloaden. Je kan in de grafiek ook zien wat de "snelheidsgeschiedenis" is. Dit is te vergelijken met de "CPUgeschiedenis" in taakbeheer. Dit verschuift ongeveer elke seconde, en je hebt er dus alleen op korte termijn iets aan. Maar het ziet er wel goed uit :P . De gestippelde lijn geeft verder de gemiddelde snelheid aan.

Helemaal onderaan is het volgende in beeld:

Hier staat dus ook nog wat relevante info, dit spreekt voor zich neem ik aan. Helaas valt er een stukje weg ( 8)7 ) maar hier wordt aangegeven hoeveel schijfruimte je nog over hebt op de HD waarop je downloads worden opgeslagen.

Verder is er ook nog onderaan een stuk waar de server connecties worden weergegeven. Dit geeft kort aan om welke server het gaat, hoeveel connecties die server heeft, wat elke connectie aan het doen is, of de connectie via SSL gaat, de betreffende snelheid van de connectie etc.

Samen met de balk helemaal onderaan en de grafiek is dit altijd in beeld. (de bovenkant is ook altijd in beeld, maar dat spreek voor zich. Zie voor een duidelijke afbeelding onderaan). Zo kan je altijd makkelijk de meest belangrijke dingen zien. Mocht je dit niet willen dan is er ook een mogelijkheid om dit te verbergen.

De interface bestaat verder uit verschillende tabbladen. Persoonlijk heb ik alleen de tabbladen "Manager", "Queue", "Repair'n Extract" en "News :: Log" in gebruik.

Manager
In dit tabblad heb je eigenlijk twee schermen. Links is voor de servers, en rechts kan je bijhouden wat er in allerlei groepen gebeurt. Bij de het onderdeel servers staat dan de naam van de server, hoeveel je er al mee gedownload hebt, hoeveel connecties de server heeft en de huidige downloadsnelheid van die server. Het toevoegen van een server gaat zeer eenvoudig. De basisinfo toevoegen is geen probleem, en als je bijvoorbeeld selecteert dat de server SSL gebruikt vraagt ie vanzelf of je dan poort 563 wilt gebruiken.

Queue
Dit is de wachtrij van het programma. Hierin kan je precies zien over welke post het gaat en welk bestand hij aan het downloaden is. En dat is wel een nadeel aan dit programma, alle rar en par bestanden staan apart in de queue. Je krijgt niet alles wat bij elkaar hoort als een rij te zien. Vanaf de nieuwe versie is dit echter wel weer het geval. Verder werkt de queue eigenlijk hetzelfde als bij de meeste programma's, je kan selecteren op naam, map, datum. Verder kan je items verplaatsen etc. Gewoon prima dus. Zelf vind ik het het handigst om de mapnaam waarin de downloads komen te staan, als eerste in de rij staat. Als ik n.l. een download toevoeg zorg ik dat hij meteen in de goede map komt te staan en op die manier is het makkelijk overzicht houden.

Repair'n Extract
Dit is het onderdeel dat er voor zorgt dat alles gecontroleerd, en uitgepakt wordt (jionen is ook mogelijk). En dit werkt echt perfect! Als dit programma zegt dat het niet mogelijk is om uit te pakken omdat je downloads teveel beschadigd zijn en er geen voldoende par bestanden aanwezig zijn, dan is dat ook zo! En met een beetje server is dus 95% van wat je download gewoon in orde, en dus uitgepakt! Maakt niet uit hoe groot de bestanden zijn, ook al zijn ze meer dan 150GB dan is dat geen probleem (Echt niet, zelf uitgetest me een ingepakte Blu-Ray trilogy!). Het duurt echter wel langer dan dat als jij het zelf met quickpar en 7-zip doet. Als je bijvoorbeeld aan het gamen ben, kan je het uitpakken nog prima door laten gaan, dat maakt echt niks uit. Maar als ik handmatig ga uitpakken, en gamen gaat het niet meer lekker, en begint m'n game te schokken. Dus als je echt snel iets uitgepakt wilt hebben moet je het met de hand doen. En als je lekker door wilt werken, of toch geen haast heb laat je newsleecher het doen. Wat een handige optie is die je hier kan toepassen, is dat alle par bestanden (behalve de eerste en kleinste) vanzelf op pauze worden gezet, en als hij heeft berekend hoeveel er nodig zijn om te repareren dan download hij die, en verwijdert de rest.

News :: Log
Onder dit tabblad het je een overzicht van het laatste News omtrent newsleecher, dus problemen met de site, nieuwe betaversies etc. Maar ook een overzicht van wat er allemaal is gebeurt, wat gedownload, uitgepakt etc.

Overige tabbladen
Je hebt echter nog meer tabbladen, deze gebruik ik echter niet. Maar deze zijn: "Articles", "Explorer", "XPat search", "Postings" en "SuperSearch Service". In articles kan je articles downloaden, maar ik vind dit niet interessant. Zou ook eerlijk gezegd niet weten wat het precies inhoud... 8-) . Explorer is niet meer dan gewoon Windows verkenner geïntegreerd in dit programma. Bij postings kan je dingen posten (nooit gedaan dus geen flauw idee), en verder heb je dan nog SuperSearch. Dit is opzich nog wel interessant. Je kan dan bij newsleecher een abbo nemen op SuperSearch. Dit vervang eigenlijk sites als "binsearch" of je andere favoriete zoeksite. Dit werkt prima en snel, maar ik vind het het geld niet waard, dit kost namelijk 10 dollar per jaar.

Opties

Bij opties is het mogelijk dingen te veranderen in dit programma. Het is handig onderverdeeld onder verschillende structuren (links in beeld). En dit werkt perfect. En er ís ook een hoop in te stellen. Dus dat is geen probleem. Dit ga ik verder niet meer bespreken, dat mag je zelf uitzoeken :Y)

Overig
Dit programma heeft verder nog wel een wat merkwaardig probleem (als je het een probleem wilt noemen tenminste). De versie die ik gebruik is 3.9 Final. En deze versie is uitgekomen op 16-05-2008. Sindsdien zijn er alleen nog maar bèta's uitgekomen. Momenteel zijn ze bij 4,0 bèta 15... En we zijn bijna twee jaar verder... Wat dat betreft schiet het in de ontwikkeling niet heel erg op... Maar aangezien ik toch geen andere versie dan 3.9 Final wil maakt het voor mij niet zoveel uit. Als je echter deze versie tekort vindt schieten, en naar 4.0 wil zonder een beta te gebruiken, ben je de !$^%*(*@!
Het programma kost 20 dollar. Je download dan een versie die het altijd blijft doen. Wil je echter telkens vanzelf alle nieuwe versies krijgen dan moet je die 20 dollar per jaar blijven betalen. Anders kan je niet meer upgraden naar een nieuwe versie.

Tja, aangezien de meeste programma's gratis zijn, en dit zo'n 20 dollar kost, gebruiken volgens mij niet heel veel mensen het meer. Dat wil niet zeggen dat het geen goed programma is. In mijn ogen is het hét beste usenet programma dat er is. Stabiel, snel, en niet zo heel zwaar als achtergrondprogramma. Goed het kost dan 20 dollar, maar in euro's valt dat ook nog wel mee. En aangezien we wel bakken met geld neerleggen voor onze internetverbinding, en onze usenet server mag dit programmatje ook wel wat kosten toch?

Handige links:
De site van Newsleecher
Een stappenplan over Newsleecher op de site van Binaries4all

Verder zijn tips opmerkingen en wat dan ook (liefst positief...) altijd welkom! Dan pas ik de boel nog wel aan.
Negatieve eigenschappen:

- Prijs
- Queue niet heel overzichtelijk

Positieve eigenschappen:

+ Stabiliteit
+ Functionaliteit
+ Snelheid

Jouw qeue list ziet er héél anders uit dan die van mij hoor! Die van mij is een stuk overzichtelijker.

Dan gebruik je volgens mij geen 3.9 maar een 4.x beta. Die heb ik zelf ook en daar is de queue inderdaad veel overzichtelijker.

Wat ik gedaan heb ik gewoon het verplaatsen van "Dl. folder", "Size" etc. Dit is gewoon versleepbaar, en wat je er niet tussen wilt zoals "subject" haal je gewoon weg.

Als je zijn screenshot goed bekijkt staat er in de titelbalk: 3.9 Final
Iets verder kijken dus !

Verder vind ik het wel een duidelijke review.

Ik weet dat hij 3.9 final gebruikt. Maar Tromp.et vind de overzichtelijkheid van de queue niet zo mooi wat stijnos1991 ook aanhaalt. Ik zeg enkel dat met de beta's van 4.x het wel overzichtelijk is geworden. Die gebruikt stijnos waarschijnlijk ook.

Als jij de review goed had gelezen, dan had je gezien dat Tromp.et hier dus een minpunt voor gaf.

Ben zelf ook een fan van dit programma en heb het dan ook aangeschaft een tijd terug. Goede review, netjes alle belangrijke punten aangestipt. Ik moet wel zeggen dat ik de queue wel netjes overzichtelijk vind, dus daar ben ik het niet met je eens.

Ja opzich wel, alleen je moet er wel je best voor doen om het overzichtelijk te houden. Alles in de goede map plaatsen etc. Bij SABnzbd+ gaat dit vanzelf via de naam die jij de nzb geeft. Als dat hier ook zou kunnen.... :)

In versie 4 worden je queue in een boomstructuur gezet op basis van je geimporteerde nzb's. Alle bestanden in Pokemon.nzb komen gegroepeerd onder Pokemon te staan. Dus wanneer je 20 nzb's laadt in Newsleecher krijg je in eerste instantie ook maar 20 items te zien in je overzicht.
En je kan ook zelf kolommen toevoegen en verwijderen in dit overzicht. Ja, dit moet je de eerste keer zelf doen, maar daarna onthoudt hij dat voor je.
Desalniettemin: top programma.

Dat kan inderdaad, dit heeft newsleecher al jaren;). Zit bij NZB opties (en dan heb ik het over download in een aparte submap, niet over de que).

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op woensdag 17 maart 2010 13:11]

Het is niet echt 20 dollar per jaar. Je betaalt $19,99 (ok, $20 ;) ) voor een licentie (zonder SuperSearch), en dan mag je een jaar lang nieuwe versies installeren. Na dat jaar mag je nog steeds gebruik maken van het programma, je kan alleen geen nieuwere versies meer gebruiken.

Hier zie je wat het in Euro kost.

Das mooi :P Dit wist ik echt niet.... Maar ik zal het aanpassen. Dus de prijs gaat ook weer 1 ster omhoog (ook voor die ene dollarcent.... :P )

Hoezo duur, ik neem gewoon een maand abbonement en dat kost iets van € 2,50 en zeg heb dan gelijk weer op de licentie voor die versie mag je dan blijven gebruiken. alleen bij een herinstallatie van je pc moet je weer een maand abbo nemen en dus weer op zeggen.
Duur ?? nee dat hoeft dus niet en tog legaal.

The Quest

Ik vind Newsleecher ook helemaal niet zo duur.

Per jaar:
Newsleecher: $19,99
Newsleecher & SuperSearch: $29,99

Persoonlijk vind ik het programma heel veel weg hebben van Alt.Binz..

Lijkt als ik de screenshots bekijk als 2 druppels water op elkaar...

alleen Alt.Binz is gratis.

[Reactie gewijzigd door HawkX op woensdag 17 maart 2010 11:14]

Ik gebruikte ook altijd Alt.Binz totdat ik ziggo 120Mbit kreeg icm met Supernews (30 draadjes). Alt.Binz blijft namelijk vastzitten bij die snelheden, hij download wel verder maar alles zat vast en pas als de download klaar is reageert alt.binz weer.

Goede review trouwens, ik ben op de beta overgestapt omdat deze overzichtelijk is met de queue, dus geen lange lisjt meer.

Vergeet ook niet de auto pause par2, auto unpause empty par2 en de download to nzb subfolder+tidy op nzb sub folder names te vermelden in je review.

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op woensdag 17 maart 2010 13:11]

Ik vraag me echt af wanneer een programma 4 sterren qua prijs krijgt in jouw belevingswereld. Voor zo'n uitgebreid programma is $20 m.i. rete goedkoop...

Zo beter ? 8-)

Wilde het nog veranderen nadat ik erachter kwam dat je hem onbeperkt kon gebruiken voor $20.
Inlog formulier

Je moet inloggen om te kunnen reageren. Als je nog geen account hebt kan je je hier registreren.

Onveilig slotje Gebruik regulier loginformulier om in te loggen via beveiligde verbinding.

Reactie formulier
VNU Media logo Hosted by True

© 1998 - 2012 Tweakers.net B.V. - Alle rechten voorbehouden - Contact - Jouw privacy - Algemene Voorwaarden

Uitgever van:

Website van het jaar 2011