| Algemene beoordeling | Prestaties | ||
| Featureset | Betrouwbaarheid | ||
| Compatibiliteit | Ondersteuning | ||
| Geluidsproductie | Warmteproductie | ||
| Prijs |
- DFI Lanparty UT NF4 Ultra-D, nForce4 Ultra-D (ATX, PCI-e, Sound, LAN, SATA, RAID, 1394)
- 512MB PC3200 DDR, CL3 (Kingston KVR400X64C3/512)
- AMD Athlon 64 3700+ San Diego
- Asus GeForce PCX 5900 128MB, Extreme N5900 (PCI-e, DVI)
- Windows XP
Prima schijf waar je weinig euro's voor neer hoeft te leggen.
Prestaties
Één woord: prima. Ik kan pas meer zeggen na een vergelijking met een andere PC hier.
Featureset
Ik zou het leuk vinden als je bij HD's een UV SATA kabel kreeg ipv bij het mobo, omdat je dan altijd het goede aantal kabels hebt, voor de rest heb je toch niks nodig bij een HD.
Verder is nog handig dat er 2 aansluitingen voor de voeding op de schijf zitten, de oude Molex en de nieuwe 'SATA Molex.' Dus als je een oude voeding hebt en een moederbord dat SATA ondersteund is het geen probleem. Je moet ze niet alle 2 tegelijk gebruiken.
Er bestaat nog een Bootfloppy die je ergens van de Hitachi GST site kan halen, daarmee schakel je de schijf van Sata 1.5GB naar Sata 3GB, of zet ze de schijf in stille modus, spread spectrum aan/uit, SMART aan/uit, de schijf groote wijzigen (groter dan 250GB kan niet...dus rare optie) en nog een paar opties.
Stabiliteit & betrouwbaarheid
De schijf heeft nog nooit een 'black out' gehad.
Compatibiliteit
In tegenstelling tot de Maxtors werkt deze perfect met de nForce 4 chip.
Geluidsproductie
Idle komt er geen geluid af, maar bij 'stressed' wel aardig veel...in ieder geval in vergelijking met mijn oude HD, maar overigens niet zo erg dat je het ding direct zou verwijderen.
Warmteproductie
Ook iets meer dan mijn oude, maar nog steeds ruim binnen de perken: ~28-35 graden.
Prijs
Zeer laag als je vergelijkt met de concurrentie, dit is één van de grootste voordelen van deze HD.

![Reageer op deze reactie [reply]](http://tweakimg.net/g/if/comments/addcomment.png)