Hoofdcategorieën
Device Settings
AMD Phenom II X4 955 Black Edition

AMD Phenom II X4 955 Black Edition review door aadje93

Socket AM3 quad-core proc. van 3,2GHz
SKU: ADUHDZ955FBGMBOX, HDZ955FBGIBOX, HDZ955FBGMBOX, EAN: 0730143267076, 0730143267199, 4016138566130, T.net ID: 234282, Prijs: 171,99

Review door aadje93, woensdag 29 juli 2009 - views: 1.593

3K karma
Algemene beoordeling Score: 5 Prestaties Score: 5
Featureset Score: 4 Betrouwbaarheid Score: 5
Overklokbaarheid Score: 5 Warmteproductie Score: 3
Prijs Score: 5
Gebruikt in combinatie met: Onder besturingssysteem:
  • Windows XP
Ervaring met 2 exemplaren, sinds juli 2009

Hierbij dus mijn review van de AMD Phenom II x4 955.

Van tevoren

Ik heb dit product gekocht bij Alternate
Helaas kwam de "eerste" kapot aan. (ik heb gekocht voor mijn nieuwe game pc, zie hardware.info link onderaan voor de specificaties en foto's/benches overklokjes etc.)

De eerste die ik kocht had dus een probleempje. |:( Er waren 9 pinnen(tjes) kromgebogen en één was helemaal dubbel gebogen. Ik dus terug naar klantenservice, hun hebben geprobeerd ze recht te krijgen. Het is ook gelukt maar helaas is de dubbel gebogen pin gebroken. Ter plekke getest en Kapot dus. Toen dus een Nieuwe moeten kopen.

Thuis aangekomen netjes en voorzichtig op het moederbord gedaan en koeler derop (wat erg makkelijk gaat met die hendel die overhaalt, ik was de oude sempron2400+ Socket A gewend :P)

Overklokken

Maar nu dus Ontopic. De proccesor bevalt mij erg goed. Hij is erg goed over te klokken. Ik heb even op 3,9ghz gehad met 1,5v. Ik heb hem snel moeten uitzetten omdat hij stressed na 1 min al 66 graden was (stock koeler dus). Even 15 min gewacht en toen maar weer aangezet (overklok met amd overdrive voor de veiligheid. Hij vergeet alles als je de stroom eraf haalt.) Afijn. Binnenkort de Scythe mugen 2 er op en dan kijken hoe hij werkt op 3,9Ghz.

Warmte.

Bij mij wordt hij warm. op 3,2ghz (stock) met de standaard koeler wordt hij na een uurtje prime 95 al 58 graden celsius (antec 900 kast met alle 120mm fans op low en 200 mm fan op middle) Dat is voor mij dus ook de reden dat ik er een mugen2 op ga zetten. Zolang je niks met voltage gaat doen (over te klokken naar 3,7 zonder voltage tweak) wordt hij maar een 5 graden warmer. Maar met voltage (wat dan erg hard nodig is op 3,7+ word hij dus gewoon heet.) Iddle wordt hij bij mij ongeveer 33 - 37 graden. Load dus ongeveer 55 :'( graden, met prime 95. Gemeten met Everest Ultimate edition V5.00.1650.

Betrouwbaarheid

Persoonlijk vind ik hem erg betrouwbaar. Ik heb hem op 3,2ghz 48 uur prime95 laten doen en hij maakte geen fouten. Wel is ie met overklokken bij voltage tweak erg snel warm. Ik weet niet of hij tegen oververhitting is beveiligd. Ik durfde het niet aan omdat de max temp volgens amd eigenlijk 62 graden Celsius is. Het kan ook zijn dat dit bij 70 graden pas gebeurt.

Compatibiliteit

De "Amd's" van het nieuwe soort staan erom bekend dat ze in het ouder slot am2 en am2+ kunnen.
Ik heb dit zelf nog niet kunnen doen. Maar het is dus ideaal als je een snellere computer wil die am2(+) socket heeft. Hij kan dus met DDR-3 en DDR-2 werken wat wel een beetje een uitzondering is (zover ik weet)

Als je graag voor de benches gaat maar geen zin hebt in een duur core i7 systeem is het echte aanrader. Als je gewoon een budget game pc wil (wat ik dus heb) Is het ook een echte goede. (hij kost echt "niks" voor zijn 3,2ghz.) Hij is dus erg goed overklokbaar/over te klokken.

Ik zeg: Koop er een omdat ze echt goedkoop zijn voor de kwaliteit.

Mijn probleem met de pinnetjes is dus echt uitzondering. Ze zijn vrij stevig en niet echt makkelijk te buigen.

P.S. De link van mijn PC op hardware.info
Negatieve eigenschappen:

De stock koeler is belabberd (lees bagger/slecht/over de schouder gooien)

De koelpasta op de stock koeler is ook om te huilen

Slechte constructie met de "pinnetjes" (zie review.)

Positieve eigenschappen:

Black edition dus lekker met de multiplier spelen.
3,2Ghz.
kan in am2(+)

Nieuwe moeten kopen omdat de medewerkers de cpu hebben gesloopt :? Ben benieuwd naar overclock prestaties met een nieuwe koeler.

Heb je zelf die pinnetjes verbogen dan? Zoals ik het nu lees is ie zo aangekomen en dan valt t gewoon onder garantie.

Het is nogal logisch dat hij stabiel blijft op 3.2 GHz he ;)

Ik heb ook net een Phenom II X3 720 aangekregen met drie gebogen pinnetjes. Zie ook: http://gathering.tweakers...message/32299112#32299112

De CPU is nu naar AMD die hem gaan "onderzoeken". Maar die pinnetjes zo buigen, dat kan geen menselijke fout zijn. Bovendien had ik de CPU alleen nog maar aan de hoeken vast gehad.

Gelukkig blijft mijn amd 955 met mugen 2 stressed op 3.9 ghz rond de 40 graden ;)

De mijne alleszinds niet hoor.
Heb hier ook een 955 met een mugen 2 op, en op 3.6Ghz en linpack flirt hij met de 52°C.

Zal aan de minder goede airflow liggen zeker? Ik heb wel de fan op 87.5% ingesteld.
Inlog formulier

Je moet inloggen om te kunnen reageren. Als je nog geen account hebt kan je je hier registreren.

Onveilig slotje Gebruik regulier loginformulier om in te loggen via beveiligde verbinding.

Reactie formulier
VNU Media logo Hosted by True

© 1998 - 2012 Tweakers.net B.V. - Alle rechten voorbehouden - Contact - Jouw privacy - Algemene Voorwaarden

Uitgever van:

Website van het jaar 2011