Hoofdcategorieën
Device Settings
Asus P5N-MX

Asus P5N-MX review door ThinkPad

775, nForce 610i, Micro-ATX, 2x DDR2, 2x PCI, PCI-e
SKU: 90-MBB7V0-G0EAY00Z, 90-MBB7V1-G0ECY00Z, P5N-MX, EAN: 0610839156894, 4719543156896, 4719543159668, T.net ID: 170993

Review door ThinkPad, zaterdag 3 oktober 2009 - views: 1.450

81K karma
Algemene beoordeling Score: 4 Featureset Score: 4
Layout Score: 4 Prestaties Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5 Overklokbaarheid
Compatibiliteit Score: 5 Ondersteuning Score: 5
Prijs Score: 3

Heb dit moederbord gekocht als upgrade van m'n PC.

Ik had al een S775 moederbord, maar het PCI-Express slot daarin pakte mijn videokaart niet (was PCI-e 1.0a ofzo). Ook had dat moederbord (P5SD1) 2 DDR1 sloten. En tegenwoordig is DDR1 geheugen nogal prijzig.

Ik kwam bij dit bordje uit omdat ik perse mATX moest hebben voor mijn kast.

Het bordje wordt hier gebruikt met een P4 3.0Ghz HT, maar deze vervang ik later misschien nog door een Core2Duo processor.

Ik gebruik het bordje met 1 stripje van 2GB.

Volgens mij hoefde ik met Vista en XP amper drivers te installeren, alles werd automatisch herkend.

Er zit ook een floppydrive aansluiting op dit moederbord, maar dit vind ik nogal onnodig, aangezien er amper nog mensen zijn die een floppydrive gebruiken. Je kunt zeggen “Maar voor een BIOS upgrade heb je toch een floppydrive nodig?” dat kan, maar bij dit moederbord kun je de BIOS volgens mij ook upgraden via een USB stick waar je de BIOS bestanden op zet.

Edit: Ik heb m'n processor geupgrade, met de nieuwste BIOS van dit bordje werkt een Intel Pentium Dual Core E5200 ook prima :)

Ik gebruik het bord niet om te overklokken, over de overklokmogelijkheden kan ik dus niks vertellen.

Het bordje draait nu in m'n server PC, en dankzij de Intel boxed koeler van de E5200 en de Q-fan regeling in de BIOS, is de PC zeer stil, hier ben ik dan ook erg tevreden over.
Negatieve eigenschappen:

4x SATA
4pins CPU FAN header
Onboard VGA
SATA kabel + HDD SATA voedingskabel meegeleverd

wel erg korte review en zonder pics

Ik heb wat plaatjes toegevoegd.

Maar wat kan ik verder nog vertellen dan :P ?

Je kan iets zeggen over de overklokbaarheid, de stabiliteit, de instelmogelijkheden, de temperaturen, de prestaties zelf, de betrouwbaarheid, de ondersteuning, de lay-out etc...

Erg kort en deze review zegt totaal niks over het product
Volgende keer beter :P

zeer kort..
ivm je minpunt over de geheugensloten:
Als je een fiat koopt vind je het natuurlijk ook spijtig dat die geen motor van Porsche heeft..

Prijs-kwaliteit speelt hier wel een rol.
Inlog formulier

Je moet inloggen om te kunnen reageren. Als je nog geen account hebt kan je je hier registreren.

Onveilig slotje Gebruik regulier loginformulier om in te loggen via beveiligde verbinding.

Reactie formulier
VNU Media logo Hosted by True

© 1998 - 2012 Tweakers.net B.V. - Alle rechten voorbehouden - Contact - Jouw privacy - Algemene Voorwaarden

Uitgever van:

Website van het jaar 2011