| Algemene beoordeling | Featureset | ||
| Warmte en geluid | Mobiliteit en accuduur | ||
| Prijs |
Gebruikt onder besturingssysteem:
- Windows Vista
Mijn oude laptop, een Asus A3AC-5008H, was eigenlijk niet meer van deze tijd en veel programma's die vandaag de dag gemeengoed aan het worden zijn, willen de specificaties van de Asus niet slikken.
Qua betrouwbaarheid van de hardware niets te klagen, de Asus gaat dan ook als Linux-bak zijn loopbaan voortzetten.
Om toch met de software van nu verder te kunnen, heb ik een week geleden besloten een andere laptop aan te schaffen. Na een dag of twee op het Internet rond te hebben gestruind naar eventuele kandidaten kwam de 15,4" breedbeeld laptop van Acer als gunstige optie naar voren. Het formaat, het gewicht en het extra numerieke toetsenbord waren een plus ten opzichte van enkele andere kandidaten, die vaak ook nog honderd euro of meer duurder waren. Een kleiner beeldscherm zoals een 10 of een 12" waren geen opties.
Het ruime 4GB RAM geheugen en de grotere harde schijf van 250GB zijn twee plussen op de 323G16MN van hetzelfde model.
De laptop komt met een heleboel voor-geïnstalleerde software, waarvan ik een groot deel direct verwijderd heb. Niet omdat de software niet geschikt is, maar vooral omdat ik nog een serie licenties van soortgelijke software had liggen.
Ik heb nog lang niet van alle opties gebruik kunnen maken, maar tot nu toe géén klachten over de laptop. Ik kijk er naar uit om de laptop te gaan integreren in een multimedia systeem. Dit zal nog even op zich moeten laten wachten ivm gebrek aan randapparatuur

![Reageer op deze reactie [reply]](http://tweakimg.net/g/if/comments/addcomment.png)