Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
26
Score: 4
10
Score: 3
2
Score: 2
3
Score: 1
2
Pagina 1 van de 2 43 reviews
+2
Ploink 29 december 2012

Dell Ultrasharp U2713HM (excl. Displayport kabel) Zilver, Zwart

Pluspunten

  • Prijs
  • Kleur (na calibratie)
  • Laag energie verbruik
  • Pivot

Minpunten

  • Contrast ratio
  • Backlight bleeding

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Kleurweergave Score: 4
Ghosting Score: 4
Vormgeving Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Pixeldefecten Score: 4
Prijs Score: 4
Contrast & helderheid Score: 2
Featureset Score: 4

+1
KrL 14 maart 2013

Dell Ultrasharp U2713HM (excl. Displayport kabel) Zilver, Zwart

Pluspunten

  • Flinke diameter, hoge resolutie
  • Voldoende ingangen en USB3 hub
  • Goede ergonomie (verstellen)
  • Relatief betaalbaar

Minpunten

  • 4 exemplaren op rij met dead (sub)pixel(s)
  • Exemplarische backlight bleeding
  • Geen automatische input selectie

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Kleurweergave Score: 4
Vormgeving Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Pixeldefecten Score: 1
Prijs Score: 4
Contrast & helderheid Score: 3
Featureset Score: 4

+1
SpeedingWilly 2 februari 2013

Dell Ultrasharp U2713HM (excl. Displayport kabel) Zilver, Zwart

Pluspunten

  • Energieverbruik (best of class!)
  • Design (subjectief)
  • USB3 hub
  • Prijs (in vergelijking met andere 27" + schermen met 2560x1140 resoluties)

Minpunten

  • Backlight Bleeding (althans bij mijn 2e exemplaar)
  • Pixelfouten (ik heb pech gehad waarschijnlijk)
  • Featureset (geen ingebouwde cardreader)

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Kleurweergave Score: 5
Ghosting Score: 4
Vormgeving Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Pixeldefecten Score: 1
Prijs Score: 5
Contrast & helderheid Score: 4
Featureset Score: 3

0
hjkv 19 september 2013

Dell Ultrasharp U2713HM (excl. Displayport kabel) Zilver, Zwart

Pluspunten

  • Prijs (zeker in mijn geval, maar 450 is alsnog netjes)
  • Kleurweergave
  • Resolutie (uiteraard)
  • Ontwerp
  • Bouwkwaliteit
  • Snelle service van Dell

Minpunten

  • Dode pixels schijnen vaak voor te komen
  • Service van Dell heeft 2 pogingen nodig
  • Glanzend randje aan binnenkant bezel

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Kleurweergave Score: 5
Vormgeving Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Pixeldefecten Score: 3
Prijs Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Featureset Score: 5

0
Sulfates 19 augustus 2013

Dell Ultrasharp U2713HM (excl. Displayport kabel) Zilver, Zwart

Pluspunten

  • Scherp beeld
  • Mooie kleuren
  • Prijs

Minpunten

  • Backlight bleeding (onbruikbaar geworden, moet terug helaas)
  • Dode pixel
  • Slechte kwaliteitscontrole bij Dell

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Kleurweergave Score: 4
Ghosting Score: 4
Vormgeving Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 1
Pixeldefecten Score: 2
Prijs Score: 4
Contrast & helderheid Score: 4
Featureset Score: 4

Maffie500 11 december 2014

Dell Ultrasharp U2713HM (excl. Displayport kabel) Zilver, Zwart

Ik zocht een monitor met een hogere resolutie. Mijn eerste indruk is echt goed. Dit had ik eerder moeten doen. Let wel op dat je een goed scherm krijgt. ik zit met 1 defecte pixel. Scherm gaat binnenkort terug naar de winkel.

Pluspunten

  • Prachtige kleuren
  • hoge resolutie (2550x1440)
  • dell garantie bij defecten

Minpunten

  • Backlight bleeding
  • defecte pixel (moet hem nog omruilen)

Eindoordeel

Score: 4
tHe_BiNk 7 december 2014

Dell Ultrasharp U2713HM (excl. Displayport kabel) Zilver, Zwart

Een bijna perfecte monitor voor 450. Heb er 2 staan naast elkaar 1in portret en 1 in landschap (op mijn werkplek). Weinig stroomverbruik met een goed beeld (IPS, 1440P). Geen 16:10 maar 16:9. Wat naar mijn mening het grootste gemis van deze monitor is (mijn Game PC heeft 30inch 2560x1600).

Pluspunten

  • Uitstekend beeld (IPS, 2560x1440)
  • Zuinig (laag stroomverbruik)
  • Weinig lag

Minpunten

  • Beetje instabiel
  • Je hebt een behoorlijke videokaart nodig om op 1440P te gamen
  • Bijna alles is bijna zwart plastic (stof zie je dus goed)
  • Geen 1600P (Geen 16:10)

Eindoordeel

Score: 5
postmaster330a 14 september 2014

Dell Ultrasharp U2713HM (excl. Displayport kabel) Zilver, Zwart

Good value for money. Dell staat bekend om haar goede schermen, hier heeft zij opnieuw aan voldaan. Traploos in hoogte verstelbaar, praktisch menu/software op het fysieke scherm. Mooie kleuren en een goede zwart/wit verhouding. Wanneer u geen hoge eisen stelt maar bent u klaar voor de toekomst.

Pluspunten

  • In alle opzichten een goede middenmoot
  • Hoogte verstelbaar
  • Overzichtelijk menu

Minpunten

  • HDMI geeft geen 2160p door

Eindoordeel

Score: 4
DKWB 17 juni 2014

Dell Ultrasharp U2713HM (excl. Displayport kabel) Zilver, Zwart

Kleurweergave Score: 4
Ghosting Score: 4
Vormgeving Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Pixeldefecten Score: 1
Prijs Score: 3
Contrast & helderheid Score: 4
Featureset Score: 4

Eindoordeel

Score: 3

mathijs727 1 mei 2014

Dell Ultrasharp U2713HM (excl. Displayport kabel) Zilver, Zwart

Kleurweergave Score: 4
Ghosting Score: 4
Vormgeving Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Pixeldefecten Score: 5
Prijs Score: 4
Contrast & helderheid Score: 5
Featureset Score: 5

Eindoordeel

Score: 5

Krahk 9 april 2014

Dell Ultrasharp U2713HM (excl. Displayport kabel) Zilver, Zwart

Kleurweergave Score: 5
Vormgeving Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Pixeldefecten Score: 4
Prijs Score: 4
Contrast & helderheid Score: 5
Featureset Score: 5

Eindoordeel

Score: 5

Saven 23 februari 2014

Dell Ultrasharp U2713HM (excl. Displayport kabel) Zilver, Zwart

Kleurweergave Score: 1
Ghosting Score: 1
Vormgeving Score: 1
Bouwkwaliteit Score: 1
Pixeldefecten Score: 1
Prijs Score: 1
Contrast & helderheid Score: 1
Featureset Score: 1

Eindoordeel

Score: 1

QuoRocks 13 februari 2014

Dell Ultrasharp U2713HM (excl. Displayport kabel) Zilver, Zwart

Kleurweergave Score: 5
Ghosting Score: 5
Vormgeving Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Pixeldefecten Score: 2
Prijs Score: 3
Contrast & helderheid Score: 5
Featureset Score: 4

Eindoordeel

Score: 5

MGlaz 12 februari 2014

Dell Ultrasharp U2713HM (excl. Displayport kabel) Zilver, Zwart

Pluspunten

  • Zeer goed beeld, zeker naast mijn laptop schermpje, niet alleen de grootte maar zeker ook de kwaliteit van het beeld, waarbij scherpte en kleurweergave van bijvoorbeeld foto's erg goed is.
  • Ik merk nu al dat tijdens tekenwerk de oppervlakte van het scherm in combinatie met de resolutie veel zoomwerk voorkomt en dat werkt erg fijn.
  • De verstelbaarheid in hoogte van het scherm is erg prettig, zo staat het beeldscherm precies zoals gewenst.
  • Hoewel ik niet echt gedacht de functie te gaan gebruiken is de USB hub erg handig gebleken. Omdat ik met een laptop werk en deze dus regelmatig het bureau verlaat heb ik toetsenbord en muis op het beeldscherm aangesloten, bij aansluiten prik ik de displayport kabel en de usb kabel van de monitor in de laptop en gas erop.
  • De monitor zat stevig ingepakt in de doos, die gelukkig niet gevuld is met knarsend piepschuim maar met karton, ook nog eens milieuvriendelijk!
  • De poot moest nog even aangeklikt worden maar dit was zo gepiept.

Minpunten

  • Geen displayport kabel bijgeleverd en dat was de aansluiting die ik nodig had.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Kleurweergave Score: 5
Ghosting Score: 5
Vormgeving Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Pixeldefecten Score: 4
Prijs Score: 4
Contrast & helderheid Score: 4
Featureset Score: 3

Silence 12 februari 2014

Dell Ultrasharp U2713HM (excl. Displayport kabel) Zilver, Zwart

Kleurweergave Score: 5
Ghosting Score: 4
Vormgeving Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Pixeldefecten Score: 4
Prijs Score: 3
Contrast & helderheid Score: 5
Featureset Score: 4

Eindoordeel

Score: 5

zeromussov 25 januari 2014

Dell Ultrasharp U2713HM (excl. Displayport kabel) Zilver, Zwart

Kleurweergave Score: 5
Ghosting Score: 4
Vormgeving Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Pixeldefecten Score: 4
Prijs Score: 4
Contrast & helderheid Score: 5
Featureset Score: 5

Eindoordeel

Score: 5

totaalgeenhard 10 januari 2014

Dell Ultrasharp U2713HM (excl. Displayport kabel) Zilver, Zwart

Pluspunten

  • Monitor heb ik ter vervanging van een Dell U2312HM die ik al bijna een paar jaar heb. In eerste instantie is de 27 niet merkbaar veel groter. Ik heb hem naast een Samsung SyncMaster 245b staan en op het eerste gezicht zie je die 3 extra inches niet.
  • Het beeld (ook even BF4 gespeeld) is zeer scherp en mooi. (ja is betrekkelijk, maar tov vorige monitor toch een indicatie)

Minpunten

  • Ik had meteen twee negatieve dingen opgemerkt, hoogte verstelbaardheid is niet goed doordacht hij is naar mijn mening op zijn hoogste punt te laag.
  • Ik gebruik kantel functie (pivot) om makkelijker kabels in monitor te plaatsen en toen merkte ik gelijk dat mijn eerste perspectief dat monitor wel erg laag staat op zijn hoogste punt werd bevestigd, je kunt monitor niet kantelen zonder dat hoek van de monitor de monitor poot raakt.
  • Pas als je monitor paar graden naar naar voren kantelt en dan pivot gebruikt
  • heeft hij genoeg ruimte om te kunnen draaien.
  • Wat mij verder opmerkt (maar algemeen eerdere Dell en Samsung hebben het ook) dat er geen 0 / 45 / 90 graden punt is. Je moet op het gevoel monitor op juiste positie zetten. Zeker als je hem weer terug zet naar 0 graden zou het wenselijk zijn dat je een nokje, of weerstand voelt dat je daar zit, zodat je recht naar monitor zit te kijken. Als je het niet door hebt dat je monitor een paar graden scheef staat, voel je het eind van de dag in je nek en rug. Onbewust compenseer je namelijk.
  • Verder stond brightness standaard erg hoog, ik heb hem naar 50 terug gezet, het deed pijn aan me ogen.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Kleurweergave Score: 4
Ghosting Score: 4
Vormgeving Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 3
Prijs Score: 4
Contrast & helderheid Score: 4
Featureset Score: 4

Sneek 10 januari 2014

Dell Ultrasharp U2713HM (excl. Displayport kabel) Zilver, Zwart

Kleurweergave Score: 5
Ghosting Score: 5
Vormgeving Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Pixeldefecten Score: 5
Prijs Score: 4
Contrast & helderheid Score: 5
Featureset Score: 5

Eindoordeel

Score: 5

delange43 7 januari 2014

Dell Ultrasharp U2713HM (excl. Displayport kabel) Zilver, Zwart

Kleurweergave Score: 5
Vormgeving Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Pixeldefecten Score: 5
Prijs Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Featureset Score: 4

Eindoordeel

Score: 5

Orthodux 28 december 2013

Dell Ultrasharp U2713HM (excl. Displayport kabel) Zilver, Zwart

Kleurweergave Score: 5
Ghosting Score: 5
Vormgeving Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Pixeldefecten Score: 5
Prijs Score: 4
Contrast & helderheid Score: 4
Featureset Score: 5

Eindoordeel

Score: 5

Bakko 22 december 2013

Dell Ultrasharp U2713HM (excl. Displayport kabel) Zilver, Zwart

Kleurweergave Score: 5
Ghosting Score: 4
Vormgeving Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Pixeldefecten Score: 2
Prijs Score: 4
Contrast & helderheid Score: 5
Featureset Score: 4

Eindoordeel

Score: 5

EzMe 10 december 2013

Dell Ultrasharp U2713HM (excl. Displayport kabel) Zilver, Zwart

Kleurweergave Score: 5
Ghosting Score: 4
Vormgeving Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Pixeldefecten Score: 4
Prijs Score: 3
Contrast & helderheid Score: 5
Featureset Score: 4

Eindoordeel

Score: 5

quarintus 5 december 2013

Dell Ultrasharp U2713HM (excl. Displayport kabel) Zilver, Zwart

Kleurweergave Score: 4
Ghosting Score: 3
Vormgeving Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Pixeldefecten Score: 4
Prijs Score: 3
Contrast & helderheid Score: 5
Featureset Score: 4

Eindoordeel

Score: 5

CrocoDuck 30 september 2013

Dell Ultrasharp U2713HM (excl. Displayport kabel) Zilver, Zwart

Kleurweergave Score: 5
Ghosting Score: 5
Vormgeving Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Pixeldefecten Score: 4
Prijs Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Featureset Score: 5

Eindoordeel

Score: 5

chocolade-reep 30 september 2013

Dell Ultrasharp U2713HM (excl. Displayport kabel) Zilver, Zwart

Kleurweergave Score: 4
Ghosting Score: 4
Vormgeving Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Pixeldefecten Score: 4
Prijs Score: 4
Contrast & helderheid Score: 4
Featureset Score: 4

Eindoordeel

Score: 4

Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Dell Ultrasharp U2713HM (excl. Displayport kabel) Zilver, Zwart?

Deel je ervaringen met andere tweakers in een productreview!

Schrijf review



LG G4 Battlefield Hardline Samsung Galaxy S6 Edge Microsoft Windows 10 Samsung Galaxy S6 HTC One (M9) Grand Theft Auto V Apple iPad Air 2

© 1998 - 2015 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True