Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Gebruikers

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
33
Score: 4
42
Score: 3
18
Score: 2
4
Score: 1
1
Toon reviews van:
+1
nexus6-007 31 december 2013

WD Blue WD10EZEX, 1TB

Pluspunten

  • Snel
  • Stil
  • Relatief goedkoop

Minpunten

  • Geen AAM (Automatic Acoustic Management )

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Geluidsproductie Score: 5

+1
Zeemijl 22 september 2011

WD Blue WD10EALX, 1TB

Pluspunten

  • Bijna net zo snel als de 'Black' serie.
  • Veel opslag voor weinig geld.

Minpunten

  • De eerste schijf was onbetrouwbaar. Ik kreeg een vervangende schijf die goed is.

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Geluidsproductie Score: 3

0
SIII 5 november 2015

WD Blue WD60EZRZ, 6TB

WD heeft recent de 6TB versie gelanceerd van hun blue lijn. Deze is bedoeld voor dagelijks desktop gebruik en daarvoor gebruikt ik hem ook. Naast een Green (4TB), Black (3TB) heb ik nu ook een blue aangekocht (6TB). Snelheden zijn als volgt: BLUE>BLACK>GREEN wat verrassend is, zie benchmark foto's.

Pluspunten

  • Geluidsloos
  • Snelheid!
  • Doet wat hij moet doen

Minpunten

  • 5.45TB van 6TB Beschikbaar (normaal)

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Geluidsproductie Score: 5

0
DoggyDogger 4 juni 2015

WD Blue WD10EZEX, 1TB

Zeer snelle schijf voor een aardige prijs, is zeer snel vergeleken met de andere types Red en Green. Voor de prijs is 160MB leessnelheid een prima deal!

Pluspunten

  • Zeer snelle leessnelheid
  • Prijs per GB zeer laag voor de prestatie

Minpunten

  • Kan warm worden in niet geventileerde behuizingen.

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Geluidsproductie Score: 4

0
rmgvs 2 augustus 2015

WD Blue WD10JPVX, 1TB

Was er tevreden mee. Na 13 maanden viel de schijf uit. Alleen opstarten maar direct weer stoppen. Ik krijg het ding met geen mogelijkheid meer aan de praat (andere computers, andere kabels, andere voeding, alles geprobeerd).

Pluspunten

  • lage prijs

Minpunten

  • na een jaar defect

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Geluidsproductie Score: 4

Urrim 6 september 2015

WD Blue WD10EZEX, 1TB

De eerste HDD die ik had gekocht voor m'n eerst custom build. Een prima schijf. EDIT: Ik heb de harde schijf nu voor 6 maanden en hij maakt een enorm irritant 'buzzend' geluid. Echt een heel groot minpunt. Hij lijkt prima te functioneren maar het geluid is toch echt storend.

Pluspunten

  • Prijs/kwaliteit
  • Snel

Minpunten

  • Hard 'buzzend' geluid

Eindoordeel

Score: 3
David_Mulder033 11 februari 2016

WD Blue WD10EZEX, 1TB

Prima harde schijf, ik wil er zelf wel een ssd bij kopen, omdat hij niet snel genoeg is om je besturingssysteem soepel te laten lopen. Verder wel prima om games/foto's/video's op te plaatsen. Western Digital is erg betrouwbaar en op de meeste websites 2 of 3 jaar garantie.

Pluspunten

  • Bouwkwaliteit

Minpunten

  • Snelheid

Eindoordeel

Score: 4
JTT 23 januari 2016

WD Blue WD10EZEX, 1TB

Gewoon weer een no-nonsense HDD van WD, kwaliteit goed zoals altijd en een prima prijs.

Pluspunten

  • Goede kwaliteit zoals we gewend zijn van WD
  • zeer goede prijs/kwaliteit verhouding
  • Snel zat als extra HDD naast een SSD

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
Ebbez 17 januari 2016

WD Blue WD10EZEX, 1TB

Dit is een goede HDD voor de meeste pc bouwers. Ik kies bijna altijd deze harde schrijf voor mijn PC builds. Je hoort de harde schrijf wel als je bijvoorbeeld de PC opstart, maar daar heb ik zelf niet zo heel veel problemen mee.

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Snel
  • Betrouwbaar

Minpunten

  • Geluidsproductie
  • Wordt warm

Eindoordeel

Score: 5
Ibrahim_LoL98 7 januari 2016

WD Blue WD3200AAKX, 320GB

Een leuke Interne HDD voor iemand die nog op zoek is voor wat extra opslag.

Pluspunten

  • stil
  • goede prestaties voor gemiddeld verbruik

Minpunten

  • Niet gevonden

Eindoordeel

Score: 4
mkuiper007 3 januari 2016

WD Blue WD10EZEX, 1TB

Zeer degelijke hardschijf van western digital, het merk heeft me nog nooit teleur gesteld en hopelijk met deze aankoop ook niet. Zoals altijd erg goede prestaties.

Pluspunten

  • hoge kwaliteit
  • prijs
  • clone software

Minpunten

  • Geen sata kabel

Eindoordeel

Score: 5
Daan1201 9 december 2015

WD Blue WD10JPVX, 1TB

Doet wat het moet doen, is alles behalve stil en betrouwbaar, al 2 kapot binen 1 jaar

Pluspunten

  • Goedkoop

Minpunten

  • Onbetrouwbaar / snel kapot
  • Traag
  • Geluid

Eindoordeel

Score: 2
RobbieT 5 december 2015

WD Blue WD20EZRZ, 2TB

Gekocht om een beruchte ST3000DM000 te vervangen. Doet gewoon wat het moet doen, verder niet veel over te vertellen.

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Stil
  • Snel genoeg

Minpunten

  • Geen sata kabel meegeleverd

Eindoordeel

Score: 4
AvWijk 29 november 2015

WD Blue WD10JPVX, 1TB

Gaf al na één dag de problemen die ik her en der online lees: traag en random opspinnen, clicks of death. Het werd me pas echt duidelijk toen Linux allerlei I/O errors gaf. Lage prijs, maar niet erg betrouwbaar. Ik had beter verwacht van WD!

Pluspunten

  • Prijs

Minpunten

  • Betrouwbaarheid

Eindoordeel

Score: 1
rikwillemsen 19 november 2015

WD Blue WD10JPVX, 1TB

Binnen het jaar defect. Alleen opstarten maar direct weer stoppen. Niet meer aan de praat te krijgen (andere computers, andere kabels, andere voeding, alles geprobeerd). Heb jammer genoeg geen aankoopbewijs meer. Kan ik dan nog beroep doen op de garantie? De datum op de schijf is 26 jan 2015.

Pluspunten

  • prijs

Minpunten

  • binnen het jaar defect

Eindoordeel

Score: 2
Burotelli 17 november 2015

WD Blue WD10EZEX, 1TB

Een schijf die zijn taken uitstekend uitvoert.

Pluspunten

  • Doet wat die moet doen
  • Stil

Minpunten

  • Tot nu toe geen

Eindoordeel

Score: 4
sjoerd14v 13 november 2015

WD Blue WD10EZEX, 1TB

prima product

Pluspunten

  • Snel genoeg
  • Prijs
  • doet zijn werk goed

Minpunten

  • opstartgeluid, voor mij geen probleem

Eindoordeel

Score: 5
gertjankrol 7 november 2015

WD Blue WD10EZEX, 1TB

Prima harde schijf, snel stil, niet duur en 1TB!

Pluspunten

  • snel
  • stil
  • prima prijs
  • 1tb

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
Zijne Majesteit 21 oktober 2015

WD Blue WD10EZEX, 1TB

Deze hardeschijf is veruit de luidste component van mijn PC. Ik zou hem niet gebruiken in hoogwaardig systeem. Mijn build gebruikt een hybride systeem voor opslag. Terugkijkend zou ik dat niet opnieuw doen. Ik zou een deel van mijn opslagcapaciteit graag inruilen voor een aanzienlijk stillere PC.

Pluspunten

  • Relatief goed geprijsd

Minpunten

  • Maakt veel geluid!

Eindoordeel

Score: 3
Millwood 13 oktober 2015

WD Blue WD30EZRZ, 3TB

Redelijk stille Hardeschijf, Groot genoeg voor Berg Gedownloade Films en Series.

Pluspunten

  • Snel
  • stil
  • koel

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
Tombastic 23 september 2015

WD Blue WD10EZEX, 1TB

Prima HDD, werken prima in softraid binnen windows 10.

Pluspunten

  • Snel
  • Stil
  • Goedkoop

Minpunten

Eindoordeel

Score: 5
Qiao_Li 22 september 2015

WD Blue WD10EZEX, 1TB

is gewoon een harde schijf van 1 TB.

Pluspunten

  • 1 TB
  • prijs

Minpunten

  • is geen SSD

Eindoordeel

Score: 5
The Nihilist 5 september 2015

WD Blue WD10EZEX, 1TB

Doet het top voor de prijs, WD is ook een goed merk.

Pluspunten

  • Stil
  • kwaliteit

Minpunten

  • Geen sata kabel bij geleverd

Eindoordeel

Score: 4
Shakesbeer_NL 1 september 2015

WD Blue WD10EZEX, 1TB

Gekocht na het overlijden van mijn seagate schijf. Gezocht op basis van betrouwbaarheid en deze schijf gekozen.

Pluspunten

  • Doet wat het moet doen

Minpunten

  • Niet de goedkoopste

Eindoordeel

Score: 5
Stoell 17 augustus 2015

WD Blue WD5000AAKX, 500GB

Simpele HDD, niks speciaals. Doet wat ie moet doen. Handig voor je grote bulkdata

Pluspunten

  • Doet wat ie moet doen

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een WD Blue WD5000AAKX, 500GB?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Samsung Galaxy S7 edge Athom Homey Xcom 2 Samsung Galaxy S7 Fallout 4 Apple iPhone 6C Hitman (2016) LG G5

© 1998 - 2016 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True