Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Je kunt ook een cookievrije versie van de website bezoeken met minder functionaliteit. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , reacties: 88, views: 23.746 •
Submitter: MetroidPrime

Nadat het in maart bij de release van de Windows-versie van SimCity al klachten regende, ontvangt nu ook de OS X-versie veel kritiek. De game wil enkel in een lage resolutie draaien, of start helemaal niet, klagen Mac-gamers. Ontwikkelaar Maxis erkent de problemen.

Een woordvoerder van Maxis erkent dat "er een kleine groep spelers is die problemen ondervindt met SimCity voor Mac". Het live team van de studio zou op individuele basis met de klagende spelers aan een oplossing werken, meldt de studio. De klachten variëren: sommige spelers melden dat de game niet op wil starten, terwijl anderen vooral ontevreden zijn over de manier waarop Maxis de Windows-versie heeft omgezet naar OS X. Zo klagen spelers op GoT dat de game in een minder hoge resolutie te spelen is dan onder Windows en dat de framerate laag is.

Toen in maart de Windows-versie van SimCity verscheen, kwam er ook veel kritiek op de game. Het probleem was toen vooral dat spelers geen contact konden leggen met de servers van uitgever Electronic Arts, terwijl het juist een eis is dat spelers een internetverbinding hebben om te kunnen spelen, tot onvrede onder fans van de serie. EA zag zich destijds genoodzaakt een gratis game weg te geven aan de spelers die klachten ondervonden.

Digital Deluxe-editie bevat extra's voor SimCity

Gerelateerde content

Alle gerelateerde content (25)

Reacties (88)

waarom wil je nog op je mac spelen terwijl bijna iedereen het er over eens is dat deze versie van Sim City niet een goede sim city ervaring geeft... de steden zijn te klein om goed te kunnen "sim cittyen"
Inderdaad. Het hele SimCity voelt een beetje aan als een publieke, betaalde, beta versie.
Daar lijkt het inderdaad op, helemaal omdat de uitgever er niet instaat geweest om de problemen op te lossen (http://www.joystiq.com/20...-new-ones-users-complain/)

De bugs van deze game zijn namelijk niet de minste (http://community.simtropo...roblems-technical-issues/)

En dat er bugs zijn is ook al een tijdje bekend (http://www.benzinga.com/n...sane-bugs-in-simcity-2013)
Leuk dat je links aanhaalt die erg oud zijn en niet van toepassing zijn op de Mac versie. Dat er fouten inzitten keur ik niet goed, maar ben dan wel zo zorgvuldig om de juiste links aan te halen.

Daarbij zitten ze nu bij update 7 voor de PC versie welk het spel al een heel stuk beter speelbaar maakt en ook nog een aantal mooie features heeft toegevoegd.
features die er eigenlijk van in het begin wel hadden mogen in zitten maar kom. Ik kan niet ontkennen dat ze al verbeteringen hebben doorgevoerd, maar ik zou er toch echt niet meer aan beginnen moest ik toen geweten hebben wat ik nu weet. Blijkbaar heeft de release van de Windows versie hen niks bijgebracht voor de OSX versie, en dat is jammer.
Men had de game gerust wat mogen uitstellen en deze wat beter getest op de markt mogen gooien. Tegenwoordig is dat echter niet meer aan de orde. Halve games op de markt brengen, nadien pas debuggen en de fouten oplossen... Bij voorkeur ook nog betalende DLC er aan toevoegen nog voor de meeste bugs zijn opgelost natuurlijk.
Ik ben op korte tijd gegaan van iemand die elke game kocht via pre-order naar iemand die altijd een week of 2 wacht op objectieve oordelen (Enkele uitzonderingen zoals GTA niet inbegrepen). Ik moet zeggen dat het me al veel ergernissen en geld bespaard heeft.
Waarom kan dit? Ik kan me niet voorstellen dat de meest beruchte game van dit jaar wéér zo hard onderuit gaat? Ik krijg het idee dat er mensen bij Maxis zijn die incompetent en/of eigenwijs zijn...

Het idee van DRM is al jaren achterhaald (lees de farce rondom DRM met MP3's enkele jaren terug). Iedere gebruiker klaagt er over en toch wordt het gebruikt.

Wordt er eigenlijk wel getest bij Maxis?
De hoge piefen bij EA/aandeelhouders willen centjes zien. Ik denk echt niet dat de mensen bij Maxis dit zelf nu al uit wilde geven, hetzelfde voor de Windows versie.
Dit lijkt de nieuwe trend te zijn, in ieder geval bij EA... Lanceer rotzooi, (niet schuwend om een prachtige franchise of serie zoals BF of SC te ruineren), probeer het te patchen, en als het niet lukt (De crappy netcode van Battlefield als voorbeeld genomen), so be it, we already got paid anyways. Let's try to get more money from part X

En... zolang WIJ dit slikken, gaat het feestje gewoon door.

Ik zou zo graag willen dat de markt EA een keer gaat straffen, maar dat zie ik bij BF4 die er straks aankomt nog niet gebeuren. :(
Tip:

Koop je games voortaan op Steam.

Grootste pluspunt: EA wil niet op steam, dus koop je nooit meer een EA game.
Doe je net als ik, gewoon EA boycotten.
Helemaal op een iMac met 2560x1440 is het natuurlijk om te huilen dat een game die bij release al zoveel problemen heeft gehad, dan ook nog is is uitgesteld voor MAC omdat ze het GOED wouden doen, nu gelijk vanaf de start weer allemaal gezeur heeft.

Jammer van EA dat ze zo de hele genre van Simcity hebben verkwanseld om het maar netjes te zeggen.
Jij wilt serieus een spel op 2560x1440 gaan spelen... Dat zou ik eerst maar ik zorgen dat er een fatsoenlijke grafische kaart in je iMac zit voordat je dat gaat proberen.
En daar zit het probleem dus; oude iMacs uit 2009 en ouder hebben deze resolutie al maar hebben vaak out-date videokaarten (bijna altijd mobile chips met weinig geheugen).
In de iMacs zitten geen mobiele GPU's, gewoon desktop versies. In ieder geval al sinds de 2009 versies.

Edit:
Ok, zo te zien in de latere versies toch weer wel blijkbaar. Niet de snelste GPU's inderdaad, maar wel weer in de buurt van de snelste mobiele varianten die je in laptops zou tegenkomen. Zou meer dan voldoende moeten zijn voor een spel als SimCity in ieder geval.

[Reactie gewijzigd door johnbetonschaar op 30 augustus 2013 11:17]

Op zich is een computer uit 2009 relatief oud, maar de duurdere modellen toendertijd kwamen met een GT 130 of zelfs een HD 4850 (toendertijd vergelijkbaar met de 8800 GT, niet de minste kaart). Ik zou stellen dat als je sowieso van plan was ooit een spelletje te spelen op je Mac je deze variant in huis hebt gehaald, de mobile chips in de standaardmodellen waren toen al niet meer dan toereikend voor al het overige wat je doet op zo'n Mac.
Ik speel crysis 3 op 2560x1440 op een imac zonder problemen.
Dus weet niet wat jij bedoeld.
Met alle toetsers en bellen aan of toch een enorm deel uitgeschakeld?
SimCity is geen zware grafische game zoals een Crysis 3 of iets dergelijks. Daarnaast zijn de minimale specs voor SimCity "vanaf" een GeForce 7800 of een Radeon 2x00; allebei kaarten waarvan iedereen weet dat ze amper kunnen meekomen in moderne games maar nog steeds supported worden door veel games.

Het is wel zo dat EA in de FAQ voor de MAC tot 2 weken geleden geen enkele ondersteuning/uitspraak heeft gedaan over het ondersteunen van hoge resolutie schermen en/of Retina-schermen. Dat kan dus inderdaad betekenen dat het op extreme resoluties gewoon minder goed loopt.
Dat kan wel zo zijn, maar 2560x1440 is niets bijzonders dat was er vroeger al in de tijd van de CRT 2560x1600 etc.
Dat zou toch moeten kunnen werken.
SimCity is geen zware grafische game zoals een Crysis 3 of iets dergelijks.
Maxis is dan ook best wel een krakkemikkige developer. Over het algemeen zie je bij al hun games de sheuren en kieren in de code. Die games verbruiken meestal veel meer rekenkracht dan dat je aan game te spelen krijgt.
Voor kwaliteit (in de zin van code) moet je denk ik bij andere developers zijn.

[Reactie gewijzigd door koelpasta op 30 augustus 2013 10:46]

Voor een prijs van ¤1683.05 t/m ¤1983.15 Mag je van Apple verwachten dat die fatsoenlijke kaart er ook in zit
Voor een prijs van ¤ 1000 voor een Titan-kaart in welke PC/MAC/whatever dan ook, gaat de gemiddelde gebruiker er ook vanuit dat er performance op het beeld komt.

Neemt niet weg dat het suboptimaal programmeren van drivers alsmede het lakse beleid bij veel uitgevers, ervoor zorgt dat games veelal problemen veroorzaken en de investering in een (zeer dure) PC niet uit de verf komt.
Voor die prijs mag je van Apple het standaard model verwachten. Je kent Apple toch zeker wel met hun prijzen?
Waarom ?, Crysis / WoW / D3 / Starcraft 2 / Counterstrike / Shogun Total War / Eu4 / Crusader Kings / Oblivion en ik kan nog wel even doorgaan, draaien ook op die resolutie met genoeg fps
Starcraft 2: HoS kampte anders ook met gigantisch veel framedrops op bijv. een GTX690 of Titan. Daar zat het ook niet helemaal lekker (En dat was dan op een lagere resolutie). Daar zijn genoeg klaag topics op het officiele Blizz forum te vinden. (Die vervolgens ook miepen over de FPS van D3).
En daar zit het probleem dus; oude iMacs uit 2009 en ouder hebben deze resolutie al maar hebben vaak out-date videokaarten (bijna altijd mobile chips met weinig geheugen).
Daar mag je Intel voor bedanken, opeens wilden ze geen chipset licenties meer uitgeven.

Ik geloof dat Nvidia dan een rechtszaak (of er mee heeft gedreigd) heeft gestart en dat daar dan een schikkingsvoorstel is uitgekomen. Nvidia heeft dan wel nooit meer chipsets ontwikkeld voor Intel moederborden.

Eigenlijk hebben ze Apple daarin wat koud gepakt want die had toen ook al ferm ingezet op OpenCL. Iets waar de Intel HD reeks niet in uitblinkt of uitblonk. Daar stonden ze opeens met nieuwe toestellen waar OpenCL code niet meer op wilde draaien.

Het cynische is bijvoorbeeld dat oudere macs met bepaalde zaken (zoals OpenCL) geen problemen hebben of performanter zijn dan sommige nieuwer modellen.

In heel de onderste regionen (trouwens bij de meeste ultrabooks) zit je nu met die Intel HD opgescheept. Er is eigenlijk weinig tot geen nieuwe ontwikkelingen meer gedaan.

[Reactie gewijzigd door simplicidad op 30 augustus 2013 13:10]

SimCity 5 Via bootcamp, Win 7 gaat zeer goed op 2560x1440. Alles op high/extreme/hoogste.
In windows heb ik dan geen lage framerates.

In OS X;
A. Alleen spelen op 1920x1440 of lager.
B. De framerate is belabberd bij het inzoomen op de stad, uitgezoomd daarentegen gaat wel prima.

Overigens een late 2012 met i7 en 675MX.

Edit; Wat overigens wel grappig is, is dat als ik mijn bootcamp in vmware fusion start en dan SimCity start, de performance nagenoeg hetzelfde is als 'native' op de mac. Maar dan wel de volle resolutie 8)7

[Reactie gewijzigd door -weenie- op 30 augustus 2013 18:08]

Zo klagen spelers op GoT dat de game in een minder hoge resolutie te spelen is dan onder Windows en dat de framerate laag is.
Ligt dit niet gewoon aan de performance van de DirectX stack op Windows versus het QE grafisch subsystem en drivers van OS X? Daar kan Maxis niet altijd wat aan doen.
Daar zijn de verschillen iets te groot voor. Veel mensen spelen onder Bootcamp het spel prima vloeiend in hoge resolutie en onder OSX met alles medium met 2 fps. Zelfde hardware dus.

Dat is gewoon een hele slechte port.

[Reactie gewijzigd door Bosmonster op 30 augustus 2013 10:04]

Maar Dreamvoid heeft het toch ook niet over de hardware? Apple staat er vooral bij professionele pakketten er om bekend niet bijzonder stabiele OpenGL ondersteuning te hebben in hun drivers.
Apple staat er vooral bij professionele pakketten er om bekend niet bijzonder stabiele OpenGL ondersteuning te hebben in hun drivers.
Bron? Volgens mij is dit onzin namelijk, en zijn professionele grafische toepassingen nu juist net niet het probleem bij Macs. De performance in games loopt vaak achter op Windows, maar dan heb je het over enkele procenten.
http://renderingpipeline....ate-of-opengl-on-macos-x/

http://www.pcper.com/news...indows-Linux-and-Mac-OS-X

http://www.phoronix.com/s...x_windows_part3&num=1

Daarnaast heeft Mari van The Foundry (Uber high res texture painting software) ook een behoorlijke vertraging opgelopen doordat ze enorm veel moesten optimaliseren op bepaalde gebieden. Het loopt nu als een zonnetje, maar is wel een paar jaar later uitgekomen.
Het mooie is dat Maxis claimt dat het helemaal geen port is maar een native OS X versie.
This isn’t a Mac port, but a full native version that runs on the Mac OS. Because of this, we want to take the time to ensure that Mac fans will get a version worthy of their platform.
Bron: http://www.simcity.com/en_US/faq

Bij mij (iMac 27" i5 8 GB) draait hij alleen goed in windowed mode en alle settings op low. Maar dat ziet er inderdaad niet uit.
Het mooie aan die uitspraak van Maxis is dat het noch tang, noch varken raakt.

De woorden 'port' en 'native' sluiten elkaar niet uit.
Alle ports van executables zijn 'native'. Ze worden gewoon met de gebruikelijke platformtools gecompileerd.

Een port betekent niks anders dan dat je code gemaakt voor een platform overzet aar een ander platform. Hoe je dat doet mag je helemaal zelf weten. Zelfs als je 90% herschrijft blijft het een port.
Het is dus per definitie een port. En daarbij hebben mac gebruikers dus blijkbaar geluk, want het is native. Maar ik zie dan absoluut niet hoe ze een non-native versie zouden kunnen laten performen.

Mooie woorden dus, die nergens op slaan.
Maargoed, dat kan je ondertussen wel verwachten na alle andere uitspraken van Maxis en EA. Zo zou het bijvoorbeeld onmogelijk zijn om off-line te spelen omdat de netwerkcode zo diep zat ingegraven dat ze het er niet makkelijk uit konden slopen. Wat bleek, de aan-uit kop voor het online gebeuren zat gewoon ingebouwd.

Mensen moeten dus goed begrijpen dat Maxis en EA actief bullshit aan het verkopen zijn. Ze liegen om hun product er beter uit te laten zien dan het in werkelijkheid is. Daar valt ook die uitspraak over ports onder.
Er zijn ongelovelijk veel non-native ports voor Mac OSX, het enige stukje dat native is is de Windows Compatability layer genaamt Wine. Die laat dan gewoon de Windows Binaries, de game zal niet eens weten dat het niet onder Windows draait. Het probleem met deze manier is dat het vaak vage bugs met zich meebrengt en lage performance.
Zelfde hardware maar verschillende drivers.....
Ik durf te wedden dat deze game geport is met behulp van een Transgaming-achtige oplossing / Wine. Dan heb je sowieso niet de meest optimale ervaring. Maar Apple's OpenGL loopt ook nog steeds achter qua versies / functionaliteit, dus dat heeft ook invloed. Met de volgende versie van Mac OS X moet OpenGL eindelijk een beetje bij de tijd zijn.

[Reactie gewijzigd door MacWolf op 30 augustus 2013 10:16]

Tja, de game lijkt steeds meer op een flop te lijken... helaas.
Dat riep ik al toen men de woorden Always-Online liet vallen.

Dat had gewoon nooit goed kunnen gaan. Cloud gaming is de toekomst toch? EA heeft bewezen dat het keihard kan en zal falen.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 30 augustus 2013 11:27]

Hoewel ik het technisch ook een flop vind lijkt het financieel prima te werken met 1,6 miljoen verkochte kopieën tm mei (was ff het snelste wat ik kon vinden)
http://ir.ea.com/releasedetail.cfm?ReleaseID=762744

Helaas komt ea er dus weg mee.

[Reactie gewijzigd door skip-5 op 30 augustus 2013 12:14]

Misschien is dat niet verkeerd nee, maar ik heb ever gewacht met kopen. Na deze reacties ga ik hem natuurlijk niet meer kopen ;) Waarschijnlijk zijn er wel meer mensen die zo hebben gedacht, wat ook omzet is.
Draait hier prima op Mac OS X 10.8.4, maar heb destijds ook een gratis game gekregen van EA. Leuk overigens dat het alleen Windows games zijn, vooral als je geen Windows PC hebt.

Heb hier alleen last gehad van het feit dat SimCity in een lage resolutie opstart en aangeeft dat de videokaart niet voldoet. Na de instellingen te wijzigen werkt alles prima op een hogere resolutie met hogere kwaliteit, dus Origin weet ook nog niet zo goed wat 'ie met een Mac aanmoet.

Vraag me af wat er binnen EA/Maxis gebeurt is dat er met máánden vertraging en vervolgens toch nog een product op de markt zetten dat zulke problemen veroorzaakt voor gebruikers, die vertraging zou je doen denken dat de Mac lancering toch een stuk vlekkelozer zou moeten gaan dan de Windows launch.
Nu heb ik de Windows versie (sinds gisteren) en had ik hetzelfde probleem. Draai op W7U en in den beginne wilde SimCity alleen op 1280x800 draaien. Was niet aan te passen. Na 3x opnieuw starten opeens wel. Waarom? Joost... Kwestie van een paar keer proberen dus.
Precies. Juist op de Mac zijn de verschillende configuraties eenvoudig te testen, aangezien het een redelijk vaste set configuraties is.

Het is dus echt zeer slecht van EA om iets op te leveren wat zoveel duidelijke bugs heeft op verschillende configuraties.
Vraag me af wat er binnen EA/Maxis gebeurt is dat er met máánden vertraging en vervolgens toch nog een product op de markt zetten dat zulke problemen veroorzaakt voor gebruikers, die vertraging zou je doen denken dat de Mac lancering toch een stuk vlekkelozer zou moeten gaan dan de Windows launch.
Ik vermoed een hele hoop gescheld en daarna wellicht wat maatregelen... Ik weet ook niet of EA hierna nog met Maxis zal willen samenwerken want dit soort geintjes kosten een hoop geld en schaden ook de naam van EA.
Ik denk eerlijk gezegd dat EA zelf debet is aan slechte publiciteit en imago. Zij zijn de uitgever, zij zijn eindverantwoordelijk. SimCity is dan ook niet de eerste franchise die sinds de overname door EA averij heeft opgelopen (denk aan BF, Mass Effect, streken als bewust features/content weglaten om dat later als betaalde DLC aan te bieden). EA is simpelweg een bedrijf dat winst boven alles stelt, en dat wringt nou eenmaal met de geleverde kwaliteit. Ze komen er alleen mee weg omdat mensen toch massaal hun games blijven kopen (ik steek daarbij trouwens ook mijn hand in eigen boezem) - waarom zou je kosten laten oplopen als broddelwerk toch blijft verkopen? Moreel gezien is het verwerpelijk, maar bedrijfstechnisch gezien volkomen begrijpelijk (en in feite ook terecht - niemand dwingt de consument hun spul te kopen, daar kiezen ze toch echt en masse zelf voor).
Bij mij draait ie prima op max settings (Full HD). Maar dat zal wel komen doordat ik een Hackintosh heb met een 560 TI :+

Verder heb ik geen last van rare settings of restarts die nodig zijn zomaar.. Ik kon zonder problemen gelijk spelen!
Op mijn MacBook Pro van 2009 draait het tot mijn verbazing goed zonder haperingen.

Ik denk dat de meeste klachten van MacBook eigenaars zullen komen die geen dedicated GPU hebben. Die dingen zijn sowieso niet geschikt om te gamen.
Op een MacBook Pro 13" 2010 met Core2Duo 2.4GHz en GeForce 320M is ie alleen in de laagste settings leuk speelbaar. Maar dat ziet niet uit.
Vind je het heel gek?

http://www.notebookcheck....GeForce-320M.28701.0.html

De 320M heeft al moeite genoeg met spellen uit 2010, laat staan uit 2013.
En vandaar dat veel mensen klagen terwijl ze niet weten wat eigenlijk in hun systeem zit. Het klinkt wel mooi altijd, het woord "Pro" o.i.d. maar uiteindelijk blijft hardware op alle platformen hetzelfde.
Het zal vast kloppen dat er een paar mensen tussen zitten die klagen terwijl hun 'verouderde' mac het gewoon simpelweg niet aan kan.

Maar dat is niet de voornaamste reden van klagen, dit is vooral dat het gewoon weer niet goed is! Resolutie valt niet hoger aan te passen dan 1680x1050 (in mijn geval) en daarbij komt nog dat het niet soepel loopt op die resolutie met de settings op medium.

Onder windows op mijn macbook pro retina 15'' kon ik het spel prima op 1920x1200 spelen met de settings op high.

Hetzelfde is het geval bij de (nieuwere)imacs die meer dan genoeg power hebben om simcity fatsoenlijk te kunnen spelen faalt de mac versie van simcity.

Als we bevoordeeld kijken naar Diablo 3, blizzard heeft deze game erg goed geoptimaliseerd voor osx en kan ik het spel op de hoogste settings spelen met een resolutie van 2880x1800 en als je dat bedenkt dan kan ik alleen maar tot de conclusie komen dat maxis en ea een erg waardeloze poort neergezet hebben(helaas).
Nja die frustratie begrijp ik zeer zeker! Heb hem ook op de release gekocht voor de volle mep dus begrijp het.

Je kunt helaas Windows met Mac niet vergelijken wanneer het over DirectX / OpenGL gaat. De OpenGL ondersteuning op Mac OS is niet een van de beste omdat ze deze zelf onderhouden (en deze loopt drastisch achter).

Toch geef ik je gelijk dat Blizzard dit beter aanpakt, maar dit komt ook omdat ze altijd hun games hebben uitgebracht op Mac; ze zijn bekend met OpenGL.

Kan maar een quote gebruiken: "really EA? Really?" ~KSI
Dit. Ik vraag me af hoeveel mensen er wel niet klagen dat het spel alleen in lage resolutie etc draait terwijl hun systeem het spel gewoon niet aan kan.

Dit is echter nog steeds geen excuus voor het niet eens opstarten van het spel. Dat is samen met de andere klachten die de Windows versie ook had gewoon ronduit schandalig.
Zucht, het lijkt er gewoon op dat de reacties hier bedoeld zijn om het OSX platform af te kraken.

Ik heb hier een iMac 2011 (i5 2500s, 16GB ram, HD6770 512MB, 256GB SSD). Dat is simpelweg een systeem waarmee de laatste games goed mee te spelen desondanks de videokaart.

Als ik mijn Imac boot in W8 dan is de game speelbaar zoals het hoort op 1080p zonder merkbare delays etc.

Ils ik mijn iMac boot in OSX (10.8.4) dan is de game niet speelbaar op 1080p met de laagst mogelijke display settings. Het is simpelweg een slideshow waarbij de game tot stilstand komt als je probeert te scrollen / zoomen. Tot stilstand is misschien niet de juiste term want het beweegt sowieso vrijwel niet :(.

Ondanks dat dit dezelfde hardware is waarbij bij operating systems volledig up to date, is dit natuurlijk een bizar verschil. Terwijl diverse OSX/WIN games aantonen dat het wel kan...
Dat is zeker niet zo bedoelt, eerder gewoon iets wat ik me af vraag? In de tijd dat ik zelf bij een Media Markt werkte heb ik genoeg mensen langs gehad die verwachtte dat hun computer van 400 euro BF3 op max settings kon spelen.

Ik zeg daarnaast ook niet voor niets dat het niet opstarten etc gewoon acceptabel is en er zijn vast ook genoeg mensen die wel gewoon aan de eisen voldoen waarbij het spel ook niet draait. Zeker als hij in W8 wel prima draait.
Heb weinig windows games gezien waar zoveel aan geupdate is als Simcity!

en dan wel verwachten dat de Mac versie t goed doet is toch simpelweg een beetje raar??!?!??!?

Vraag me wel af waar die eerder genoemde Classic mode blijft??????????
Offtopic: Dit spel stopt zelfs Adobe flash player van de troon qua updates

Ontopic: ik had persoonlijk wel verwacht dat ze na de vorige windows resultaten, dit hadden willen uitsluiten. EA ziet dit tenslotte ook terug in de kwartaalcijfers die ze aan de aandeelhouders presenteren.
Ik heb Simcity voor windows al vrijwel vanaf het begin. En inmiddels al 7 updates in 6 maanden. Dat geeft mij echt het gevoel dat Maxis een spel voortijdig op de markt heeft gebracht, lang nog niet af (mja geld is op) en nu nog via updates het spel zo maken zoals ze het graag wilden. Zo is in de laatste update de mogelijkheid om nieuwe wegen te verhogen of te laten zakken. En zo bruggen en tunnels te maken zonder gebruik te maken van heuvels in de omgeving. Dat is nou een nuttige feature die ik al bij de lancering van een goed spel verwacht had.
Vergeet niet te vermelden dat je geen tunnels onde de waterspiegel kunt maken, dus dat je daar alsnog niks aan hebt in een vlak landschap. :?
Dit doet me denken aan een van de legio falende indie-titels die jarenlang in 'early access' blijven staan en daar ook nooit uit komen. En als het dan gebeurt is het nog geen retail kwaliteit.
Dit is toch wel een blunder van Maxis. Als je bij de release voor Windows zo'n storm van kritiek krijgt dan zorg je er toch voor dat bij de release op een ander platform alles zo perfect mogelijk is geregeld...
Maxis? was het maar van maxis!
De game wordt ontwikkeld door Maxis. EA is enkel de uitgever.
Maxis Maxis, of willekeurige-EA-studio-herlabeld-als-Maxis Maxis? Sinds Wright bij Maxis vertrokken is, is Maxis een flinke lijdensweg door geweest.
Had me heel lang verheugd op deze versie van SimCity, zowel op windows als OSX, maar heb door het lezen van alle klachten/problemen, het spel maar links laten liggen, en ben ook niet van plan hem alsnog aan te schaffen. Wacht wel op de volgende release, hopelijk zijn daar alle problemen uit.
Hier hetzelfde. Heb begin dit jaar een nieuwe PC gekocht met SimCity in het achterhoofd (uiteraard niet alleen voor SimCity, het was broodnodig) maar laat deze schieten. Heb SimCity 4 redelijk aan de praat op Windows 8, daar ben ik al blij mee ;)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.