Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Je kunt ook een cookievrije versie van de website bezoeken met minder functionaliteit. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 258 reacties, 68.096 views •

Microsoft heeft een previewversie van Office 2013 op internet gezet. De software, die voorzien is van een Metro-achtig uiterlijk, legt de nadruk op Microsofts eigen clouddiensten: documenten worden standaard in SkyDrive opgeslagen.

Tijdens een pers-event in San Francisco benadrukte Microsoft-ceo Steve Ballmer dat in de nieuwe release van Office 'de cloud' een grote rol speelt. In de praktijk betekent dat dat documenten standaard naar Microsofts opslagdienst SkyDrive worden opgeslagen en dat Microsoft veel nadruk legt op de webversies van zijn Office-producten.

Tegelijkertijd heeft het bedrijf ook een gratis previewversie van zijn populaire desktop-kantoorsoftware uitgebracht. De desktopversie van Office 2013 is voorzien van een uiterlijk dat doet denken aan de Metro-interface die Microsoft heeft aangebracht in Windows 8 en Windows Phone, en vertoont overeenkomsten met het uiterlijk van de nieuwe Visual Studio-versie.

Nieuw is onder meer dat in Word pdf-documenten kunnen worden geopend en bewerkt. Ook wordt de positie van een gebruiker in een document onthouden en gesynchroniseerd over verschillende Windows-apparaten.

Daarnaast kan de desktopversie van Office straks ook als abonnement worden afgesloten, waarbij gebruikers extra SkyDrive-opslagruimte krijgen. Er zijn drie abonnementsvormen; de hoeveelheid meegeleverde applicaties verschilt per abonnementsvorm. Voor gebruikers van de RT-versie van Windows, die draait op ARM-apparatuur, wordt de software gratis meegeleverd.

Ook worden twee bedrijven die onlangs door Microsoft zijn overgenomen, het zakelijke sociale netwerk Yammer en Skype, geïntegreerd in Office. Zo kunnen Office-abonnees een uur per maand met Skype gratis naar telefoonnummers bellen.

Office 2013 - ExcelOffice 2013 - OutlookOffice 2013 - PowerpointOffice 2013 - WordOffice 2013 - AccessOffice 2013 - Onenote

Reacties (258)

Reactiefilter:-12580240+1174+223+30
Moderatie-faq Wijzig weergave
1 2 3 ... 6
Mijn eerste opmerking is dat alles vooral VEEL te wit is. Op een iets of wat groot scherm geeft dat al heel snel vermoeide ogen. In 2010 en 2007 kon je nog kiezen voor een lichte, donkere of blauwe achtergrond en ribbon, in 2013 is er totaal geen keuzevrijheid meer. Het is gewoon wit.

http://i.imgur.com/Gt2Gf.png - dan heb je een idee.

Daarnaast zijn er wel een paar leuke dingen, en nog wat andere storende dingen. De nieuwe cursoranimatie (je cursor verspring niet meer direct maar verplaatst zich geleidelijk naar z'n nieuwe positie) zorgt er voor dat je typen om een of andere reden heel erg traag aanvoelt.
Misschien komen er ook nog wel meerdere kleurenthema's zoals je dat met het Metro startscherm ook hebt (eventueel zelfs je gekozen accentkleur).
Ben het met je eens dat het witte scherm nogal hard oogt, vooral op de latere (of juist vroege) tijdstippen kan dat erg heftig ogen.
Helemaal mee eens.

Offtopic: Tegen vele witte schermen kun je overigens iets doen met het gratis programmaatje 'F.lux'. Dat maakt je scherm in de donkere uren automatisch geleidelijk aan steeds warmer van kleur zodat het niet zo fel oogt als overdag.
Microsoft heeft een funtie in Office verwerkt, die het mogelijk maakt om de kleuren van de interface naar "witte text op een zwarte achtergrond" en "sepia" te wijzigen. Ze gaven tijdens de presentatie zelf aan, dat "wit-op-zwart" bv. in een donker vliegtuig prettiger werken is dan het felle wit.

"You can also adjust the color of the text: it's black-on-white by default, but you can also choose white-on-black or a sepia theme." (Bron: Engadget)
Precies mijn eerste indruk. Het lijkt me niet fijn werken. Vreemd dat ze daar geen usability expert op hebben gezet.
Ik vind de cursor nu eigenlijk eerder een vloeiend gevoel aangeven.
De knoppen aan de zijkant zetten. Plek ZAT, zou ik zeggen. Als je voor touchscreen gaat, lijkt me de zijkant sowieso een betere keuze. Daar zitten je handen tenslotte.
De naam hiervan is officieel Office 365 Preview. Ik heb het geïnstalleerd, ik post hier live m'n eerste ervaringen.

Opvallende dingen tot nu toe:
Het pakket bevat de programma’s Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, Publisher en Access. Je kunt de software al gebruiken terwijl ‘ie nog wordt gedownload. Overal zitten duidelijk knoppen om in te loggen op je Microsoft-account, SkyDrive-integratie is nadrukkelijk aanwezig. Je kunt Office dus op elke PC of tablet openen, inloggen met je Microsoft-account en je hebt je applicaties, instellingen en documenten. Je kunt de Office 365 Preview naast Office 2010 installeren. Flickr- en LinkedIn-integratie, een touch-modus voor tablets en een Metro-interface, dus geen glass-effecten, alles rechthoekig en dergelijke. Office 2013 Office 365 Preview is trouwens nog steeds primair een muis- en toetsenbordpakket.

Zelf proberen kan hier:
http://www.microsoft.com/...iew/en/try-office-preview

Directe links:
Engels x64
Engels x86

[Reactie gewijzigd door TomasH op 16 juli 2012 22:17]

FYI: Je kan niet de 64 bit variant op een 64 bit OS installeren als je een 32 bit Office 2007 (2010?) hebt geïnstalleerd. (Eigen ervaring).
Geen idee hoe dat met Office 365 is, of alles al "werkt".
Uit eigen ervaring ben ik van 64 bits 2010 naar 32 bits teruggegaan omdat sommige plugins ed niet voor 64 bit beschikbaar waren. (oa iets met een datum automatisch op dag zetten in macro`s in excel 2010)
Lol, heb 'm hier openstaan, refresh, down. Servers zullen wel moeite hebben.
Edit: directe links toegevoegd.

[Reactie gewijzigd door TomasH op 16 juli 2012 21:41]

De standaarddownload is ClickToRun, een soort van streaming-installatie. Installeren gaat daarmee heel erg snel, het draaien van de software is jammer genoeg meestal erg traag.

De volledige versie kan je hier vinden: https://profile.microsoft...&lcid=1033&ci=393 - voor de installatie moet je wel eerst alle andere Office-producten verwijderen. De registratie moet je doen om je product key vast te kunnen krijgen.

Ook is het belangrijk om op te merken dat na de Preview alle onlinecontent volledig verloren is. Alle online documenten in de previewversie van 365 zijn dus volledig weg na de preview.

x86 Engels directe link: http://care.dlservice.mic...ssionalplus_en-us_x86.exe
Key: JVFJD-PMNKV-CTJQK-4CFRT-BPV28 (de key is dezelfde voor iedereen)

[Reactie gewijzigd door AmbroosV op 16 juli 2012 23:12]

Waarom zouden je documenten verloren gaan? :?
Omdat online content
Als je de x64 versie wilt hebben kan je de zelfde link gebruiken, maar dan met x64 in de bestandsnaam. Hij is 78 Mb groter dan de x86 versie.
Vreemd dat het ribbon menu hoofdletters gebruikt.

Als ik kijk in de User Interface guidelines:
http://msdn.microsoft.com...ows/desktop/aa974176.aspx
Use title-style capitalization for titles, sentence-style capitalization for all other UI elements. Doing so is more appropriate for the Windows tone.
.....
Don't use all capital letters for emphasis. Studies have shown that this is hard to read, and users tend to regard it as "screaming." For warnings, use a warning icon and a clearly-worded explanation of the situation. There is no need to add, for example, the term WARNING in all capital letters.
Ze gaan dus tegen hun eigen guidelines in?
Lijkt me dat die guidelines nog niet geupdate zijn naar Windows 8 (gezien de Aero-style in de plaatjes, en het oude windows-logo linksboven).

edit @dcm360: 100% mee eens. Ik zeg ook niet dat ik het prettige guidelines vindt. Het staat zo schreeuwerig, alleen maar hoofdletters.

[Reactie gewijzigd door 19339 op 17 juli 2012 10:00]

Als die guidelines geupdate worden is het nog niet zo dat HOOFDLETTERS INEENS PRETTIG GAAN LEZEN. Het is gewoon een vrij rare designkeuze die bij veel mensen ergernis zal opwekken.
Dat er bij Outlook wat tekst geroteerd staat, is ook niet typisch Metro. Dat maakt het juist minder leesbaar omdat je je hoofd (of tablet) moet draaien om het goed te kunnen zien.

Wat overigens niet wegneemt dat het op zich nog redelijk werkt, maar ik gok dat ze dat ook nog wel aan zullen passen.
Zelf zien hoe office 2013 eruit ziet zonder zelf te installeren kan door deze video te bekijken. http://www.youtube.com/watch?v=r01h26Uor-8
Hmm standaard naar skydrive opslaan..

Ik mag aannemen al zijn dat dooddoeners zeker in de IT wereld. Dat MS wel een pot-out heeft hiervoor.. Ik kan me weinig voorstellen dat Enterprise omgevingen zoals een Deloitte, KPMG, PWC UNILEVER en andere grootbedrijven die Office voornamelijk gebruiken wel een optie is om gewoon my documenten te blijven gebruiken.

Kan me ook niet voorstellen dat dit soort bedrijven hun documenten op Skydrive willen hebben staan met gevoelige informatie.

Ook voor kleinere bedrijven zal deze liever op zijn eigen machine willen hebben ipv Skydrive..
Microsoft gaat over naar een soort Federated Services. Ik weet niet of je Windows 8 al gezien hebt, maar daar is het ook de bedoeling dat je inlogt met je live account. Office werkt dan ook met je live account, je Windows telefoon en je tablet (indien Windows) ook.

Iedereen laat het lekker gebeuren en de consument maakt zich niet druk. Wat niet iedereen beseft : Microsoft valt onder de wetten van de USA. Dus ook de Patriot Act. De data van Office 356 valt ook onder die wet.

Kort gezegd : onder het mom van terroristische dreiging mag de Amerikaanse overheid alle data inzien die gestald is bij een Amerikaans bedrijf. Ook al woont de eigenaar in Europa. Microsoft zelf hanteert regels wat je wel en niet op SkyDrive mag dumpen. Nog erger, ze nemen zich het recht voor om door jouw prive data te snuffelen en dat recht gebruiken ze.

Ga je tegen de regels in doordat er wat schunnige plaatjes (het begrip schunnig heeft daar een andere betekenis als hier) in je data zitten, dan gaat je hele live account naar /dev/null. Geen waarschuwing, geen data verwijderd, nee... je hele account. Nu denk je natuurlijk : dat doen ze niet. Maar dat doen ze dus wel.

Resultaat : je telefoon doet het niet meer, je live mail is weg, je bestanden zijn weg en je kan niet meer met je live account je computer in.
Dat recht gebruiken ze? Hebben ze wat te doen hoor!

Weliswaar een kleinere kans dan dat je je USB stick zelf op de post doet naar Washington, maar goed.

Je hebt gelijk, maar je perspectief is werkelijk niet waar. Het heeft ook niks met schunnige plaatjes te maken. Echt niet.

Overigens is jouw link het schenden van de MS voorwaarden, en geen Patriot Act. Gewoon om het verhaal wel correct te houden.

Je maakt het te spannend. Er zijn hier in NL al heel wat grote bedrijven overgestapt en die vrezen de Patriot Act niet zo zeer. Het bestaat ... maar that's it. Zoek voor de leuk maar eens de opmerking van Eric Schmidt erover op tijdens de COllege Tour. 'I don't think they ever used it'.
Wat een paniekzaaierij...
Maar je hebt gelijk, ik denk inderdaad "dat doen ze niet". En die hele Patriot Act houdt niet in dat iemand nu ineens iemands worddocumenten gaat doorzoeken. Je zit hier gewoon mensen op te jutten voor niks.
Heb je de link naar het forum ingekeken? Want daar staat toch duidelijk een verhaal (niet over de Amerikaanse regering maar Microsoft zelf) dat je toch eens op het hoofd zou moeten doen krabben. Alles dat je op je SkyDrive zet moet zich houden aan de regels van Microsoft -- je eigen documenten, omdat je een harde schijf van MS gebruikt.

Maar inderdaad zou het zeker niet zo zijn dat "iemand" je documenten gaat doorzoeken. Daar zijn programma's voor. What's that you say? Ze zouden niet zomaar automatisch door andermans gegevens gaan spitten zonder aanleiding? Behalve dat ze dat wel doen. ECHELON werd ooit lacherig afgedaan als samenzweringstheorie, maar het is gewoon een bestaand systeem, niks aluhoederigs aan. Natúúrlijk doorzoeken regeringen ongevraagd documenten, dat zou jij ook doen als je een regering was en er de middelen en gelegenheid voor had.

Long story short: je mag ervan uit gaan dat alles wat je remote opslaat zonder encryptie die je zelf toepast gelezen wordt door systemen waarvan je dat misschien liever niet had. Het omgekeerde aannemen is niet naïef maar moedwillig onwetend. Je kan het niet érg vinden dat het gebeurt, maar doen alsof je data vertrouwelijk is "want privé en niet interessant" is onzin.
Long story short: ik heb het over het soort consequenties die asing hieraan verbindt. Dat je al je data en je hele windowsaccount verliest als je iets in een worddocument zou schrijven wat tegen een amerikaanse wet zou zijn. Op basis van één anekdote is dat wel een hele grove veralgemening. En ja, ik heb geklikt naar die link die erin stond. Qua samenzweringstheorietjes kan dat ook wel tellen.
Dat je al je data en je hele windowsaccount verliest als je iets in een worddocument zou schrijven wat tegen een amerikaanse wet zou zijn. Op basis van één anekdote is dat wel een hele grove veralgemening.
Dat zegt asing niet -- hij wijst erop, volkomen terecht, dat de Amerikaanse regering zich het recht voorbehoudt jouw gegevens te lezen (en dat MS daaraan mee moet werken) en dat Microsoft zelf er in ieder geval wel degelijk geen been in ziet de hele inboedel ontoegankelijk te maken als dat in hun kraam te pas komt. Dat is geen anekdote maar een voorbeeld. Die "ze" die het account afsluiten is niet de Amerikaanse regering maar MS. Of het nu terecht is of niet, volgens de voorwaarden of niet, het gaat erom dat het vanuit het oogpunt van de gebruiker een slecht idee is om het zo aan te pakken.

Je bent zelf degene die dit doortrekt naar dingen die geschreven zijn in een Word-document. Ik geef toe dat het niet waarschijnlijk is dat je account afgesloten wordt omdat je je terroristische plannen deelt met de rest van je cel -- al was het maar omdat dat qua sanctie een beetje slap is. :P
Ja nogal logisch dat ik het doortrek naar word-documenten.

"De data van Office 356 valt ook onder die wet." zegt asian in een topic dat gaat over Office 2013 (of hoe het ook mag heten). Enkele regels verder: "Ga je tegen de regels in doordat er wat schunnige plaatjes in je data zitten, dan gaat je hele live account naar /dev/null. " Dat zijn letterlijke quotes.

Maar voor alle duidelijkheid, de doemscenario's die hier geschetst worden zijn onder de Europese wetgeving niet meer mogelijk. En hier geldt nog steeds de Data Protection richtlijn. Jij je zin, dat alle data van iemand naar /dev/null. is naar de bewering op dat forum al één keer gebeurd. Verder kan niemand je iets maken. Je zal heus niet plots een terreurverdachte worden op basis van een gewoon worddocumentje.
dat zegt ie toch ook niet, maar als ik wat prono plaatjes in een document ram om naar vrienden te malen bij weize van een uitnodigingvooorgangbang.docx en dit document komt in skydrive dan is het dus voorgevallen dat er accounts op slot gaan, nu met de verre intergratie in allerhande software van google (gmail / gdrive / youtube / android) of microsoft (windows, office skype en hun wp7 telefoon). is dat wel een giga stuk erger dan wanner je vroeger je van msn groups of msn chat werdt verweiderd en eventueel je contactijst moest aanmaken onder een nieuw psudoniem.
Wat jij ook vergeet is dat je Windows 8 prima kunt gebruiken zonder in te loggen. Maar hey, vooral niet doorvertellen ;)
Wat denk je dat de gemiddelde gebruiker zal doen? Right :P
Wat hij ook niet snapt is dat Google dit al flinke tijd doet en hier verder mee is dan MS. Dat Apple precies het zelfde aan het doen is en dat je zo nergens meer onderuit komt, waarbij het niet uit maakt wat je gebruikt.

Wat hij ook niet snapt is dat je tot dusver overal de optie hebt om ook je troep offline op te slaan en je heel makkelijk kunt delen vanaf je cloudservices.

En dat Apple en Google net zo goed door je spulletjes heen kijken en dat daar de voorwaarden echt niet beter zijn en als ik hun historie erbij pak ten aanzien van dit soort dingen, zal 't eerder slechter zijn.
Dat betwijfel ik, met die toch wel opvallende knop om een lokaal account te maken tijdens de installatie procedure van Windows 8...
Denk je dat Google het anders aanpakt?

Je reactie lijkt mij eerder een poging om het gebruik van Office te ontmoedigen: maar zowel op Windows 8 als op Office 2013 geld hetzelfde: je bent niet verplicht...

[Reactie gewijzigd door Loller1 op 17 juli 2012 00:24]

het is natuurlijk wel een beetje eng, niet omdat het niet uit te schakelen is, maar meer omdat het niet standaard uit staat, dat betekend dat je met een beetje pech en onoplettendheid gewoon je account kwijt bent omwille van wat vieze plaatjes. en dan wordt het verrekte lastig... ik ondersteun zijn punt dus ten volle, niet omdat ik MS ervan beticht om willens en wetens zoveel mogelijk mensen hiermee te pesten.

maar wel om te laten zien dat er een precedent is dat er NOOIT zou mogen zijn, niet zonder eerst een degelijke alternatieve aanpak te hebben geprobeerd. met tenminste 1 waarschuwing en een mogelijkheid om je te verweren tegen zo'n ingreep.
Zie jij al bedrijven dan ipv AD gebruik maken van Live Login??

Daarom denk ik ook dat Corp omgevingen hoe groot of klein ook SBS mee gerekend. IPV SkyDrive SharePoint zullen gebruiken of iig MS probeert ze die kant op te krijgen. Waarom denk je dat MS al hun diensten aan het verenigen zijn?

MS Lync Heeft connectie met Outlook, Outlook slaat zijn bestanden op SharePoint net als Office, Waarbij Dynamics ook weer gebruikt maakt van SharePoint om makkelijk mailings te maken en te ordenen. Waarbij je via Lync een VoiceMail krijg in je Outlook. Die je were kan koppelen aan Dynamics..

Alles wordt always anyware.

SkyDrive is NOT DONE voor zakelijke toepassingen. Persoonlijk plaats ik ook geen documenten op DropBox of SkyDrive. Maar gewoon op mn lokale machine die weer een back-up maakt naar een NAS systeem.
AD en live login, kunnen gekoppeld zijn.
Zo heb ik zonder te vragen een live login, enkel omdat ik een AD user ben.
Mist een paar speciale contracten bij MS enzo.
Zakelijke versies connecten uiteraard gewoon naar Sharepoint (geen my documents...niemand gebruikt my documents zakelijk)

[Reactie gewijzigd door bonzz.netninja op 16 juli 2012 21:53]

O nee?? Knap, Veel corparate omgevingen en een aantal in mijn post hierboven heb ik zelf voor gewerkt Slaan echt hun documenten op in fileshares en my Documents voor drafts of persoonlijk gebruik.

Er zijn nog maar weinig bedrijven die SharePoint echt gebruiken voor document opslag. Er worden wel document in opgeslagen maar casus voor diverse klanten of intern gebruik worden mooi op een fileshare opgeslagen.

Publieke documenten zoals handboeken handleidingen en algemene documenten worden wel weer in SharePoint opgeslagen. SharePoint wordt wel meer en meer gebruikt. Maar dan als intranet!!
Daar heb je GPO's voor :)
Mag ik vragen wat er (op basis van de screenshots) meer Metro is dan Office 2010? Ik zie een andere lettertype maar verder is het 'lint' gewoon aanwezig zodat ook in 2010 is..

Dat PDF bewerken in Word, onmijnt dat niet een beetje de rede dat PDF ooit is ontworpen: bestanden die niet te wijzigen maar alleen in te zien zijn..
Wat een vreemde aanname.. waar heb je die in 's hemelsnaam vandaan?

Het PDF formaat is niet ontworpen om bestanden alléén in te kunnen zien.

Het PDF formaat is ontworpen om documenten er op verschillende machines, op verschillende OS'en met verschillende hardware en applicaties er identiek uit te laten zien tenopzichte van elkaar. Zodat de persoon die het document ontworpen heeft, zeker weet dat zijn document er altijd hetzelfde uitziet, op wat voor machine iemand deze dan ook bekijkt.

De naam zegt het al: Portable Document Format. Niet Ready-only Document Format. ;-)

PDF documenten zijn altijd al bewerkbaar geweest. Wel kun je (tegenwoordig?) .PDF bestanden ondertekenen met een sleutel, zodat je kunt zien of het document is aangepast of niet.

[Reactie gewijzigd door DiSiLLUSiON op 16 juli 2012 21:50]

Het PDF formaat is wel degelijk oorspronkelijk bedoeld als een "read only" formaat. Het is een uitbreiding op postscript wat bedoeld was om bestanden op uniforme wijze uit een printer te laten komen. PDF is bedoeld om die standaard uitvoer op een scherm weer te kunnen geven zodat, inderdaad, de persoon die het document ontworpen heeft, zeker weet dat zijn document er altijd hetzelfde uitziet, op wat voor machine iemand deze dan ook bekijkt. PDF is nooit bedoeld geweest om rechtstreeks te bewerken wat ook te zien is aan de tools die Adobe er voor heeft uitgebracht. Een viewer, een file converter en printer driver.

Dat een PDF document ook aangepast kan worden is natuurlijk inherent aan het feit dat het een bestandsformaat is met een omschreven methode om de documenten te genereren. Dat is echter niet het oorspronkelijke doel geweest. Integendeel, jarenlang zijn PDFs gebruikt om documenten die niet aangepast zouden moeten worden (zoals contracten, prijslijsten en digitale formulieren) uit te wisselen of om documenten aan te leveren aan een drukker. Met de opkomst van tools waarmee PDF bewerkt kan worden heeft Adobe een extra beveiliging in moeten bouwen om er voor te zorgen dat het formaat nog steeds geschikt is voor deze doeleinden.

Dat het handig kan zijn om PDFs te kunnen bewerken wil niet zeggen dat het formaat bedoeld was om bewerkt te worden.
PDF documenten zijn altijd al bewerkbaar geweest. Wel kun je (tegenwoordig?) .PDF bestanden ondertekenen met een sleutel, zodat je kunt zien of het document is aangepast of niet.
Dat kon je altijd al, dat heet een MD5 hash :)
Alhoewel je strikt genomen gelijk hebt, is het een crîme om een PDF aan te passen. Zelfs met Acrobat is het een ramp omdat bijvoorbeeld een plaatje rechtsboven gelinks is aan een plaatje linksonder, of het lettertype net iets afwijkt en je tekst dan niet meer klopt, of tekstomloop niet functioneert (d.w.z je tekstlijn wordt kleiner). Het ziet er dan gewoon niet meer uit.
PDF is echt niet bedoeld om aan te passen, afgezien van de mooie formuliertjes die je ermee kan maken. Het is een heel mooi formaat, maar het bewerken moet je écht niet willen.
Onder andere een verandering in Outlook. Kijk maar eens goed hoe je naar contacts, agenda etc gaat. Wel een verbetering vind ik.
Gebruik Office dagelijks op mijn werk, maar imho is welke verandering zeker geen verbetering.

Voor iemand die de hele dag met office werkt en complexe ducumenten en presentaties maakt zullen de veranderingen best hun voordeel hebben.

Maar ik gebruik zelf office alleen maar mijn dag rapport te schrijven, en af en toe een Excel bestand te openen, om een tijdlijst te maken.

Voor mij die steeds redelijk de zelfde simpele handelingen doet, is elke verandering in office alleen maar lastig.
Gebruik om die reden ook nog steeds Office XP, en denk dat voor de meeste simpele gebruikers, die versie meer dan voldoende is voor hun gebruik.
Microsofts eigen clouddiensten:
Daar zit ik zeker niet op te wachten, niets tegen MS, maar heb weinig behoefte aan dat "Uncle Sam" op mijn documenten, "data mining" doet.

Vertrouw de Americanse overheid gewoon niet dat ze met hun tengels niet in mijn date lopen te neuzen, dus US gebaseerde Clouddienst, nee bedankt.


Denk daarnaast, dat voor het grootste deel van de gebruikers, Open of Libere Office meer dan voldoende is, en 70 euro voor zelfs het goedkoopste pakket waarschijnlijk te veel is.
Voor iemand die de hele dag met office werkt en complexe ducumenten en presentaties maakt zullen de veranderingen best hun voordeel hebben.

Maar ik gebruik zelf office alleen maar mijn dag rapport te schrijven, en af en toe een Excel bestand te openen, om een tijdlijst te maken.

Voor mij die steeds redelijk de zelfde simpele handelingen doet, is elke verandering in office alleen maar lastig.
Dat ben ik echt niet met je eens, als jij dagelijks maar een aantal en voornamelijk dezelfde dingen met office doet dan is het puur even gewenning/aanpassen voor die paar dingen... dat heb je na een paar keer wel door. Maar juist mensen die dagelijks vele verschillende handelingen uitvoeren zullen er heel veel last van kunnen ondervinden omdat er een heleboel opties opnieuw 'gevonden' moeten worden. Dat kan voor werkgevers bijvoorbeeld betekenen dat er weer dure cursussen gedaan moeten worden etc etc. Een redelijk grote verstoring van de workflow zeg maar...

Je ziet dan ook bij de meeste bedrijven nog steeds office 2003 of 2007 draaien waarbij de laatste dan meestal wordt ingesteld op de oude interface en dit veelal om die ribbon te ontlopen... wij draaien sinds een half jaar op 2010 en de secretaresses struikelen nog steeds over elkaar heen met vragen omdat bijna niemand snapt hoe om te gaan met de ribbon.
gebruiken hier 2010 al best lang, niemand wil nog 2003 of 2007. dat ribbon gebeuren werkt inderdaad niet als mensen koppig gaan zitten wezen en de insteek hebben 'ik wil het zoals het was'
dat ribbon werkt echt veel beter. inplaats van die opgepropte submenus in menus onder nog meer menus
Voor de meeste programmas , ok.
Maar bij Access trekt het nog steeds op geen .......
De ribbon is gewoon een andere vorm van de oude menu's die wat meer plaats in neemt.
voor elk office product was er een mooie site met het zat daar, nu zit het hier.
daar kan je duidelijk zien dat het een 1 op 1 relatie is.
Voor alle office programma's behalve MSAccess, daar was niet aan uit te komen.
Sommige dingen zitten daar echt onlogisch en onhandig.
Al je het dagelijks gebruik zal je het wel snel gewoon worden, maar bij occasioneel gebruik echt een PITA.
Mee eens, ben een groot voorstander van de ribbon. Het werkt voor mij heel fijn en ik kan alles snel vinden, maar Access vind ik ook maar een raar programma vanwege de door jou genoemde redenen. :P
De lintinterface is er nu al sinds 2007, ik denk dat als je dat gewend bent je prima met Office 2013 overweg kunt gaan. De interface is bijna hetzelfde zover ik kan zien, alleen wat Metro-achtige elementen zijn toegevoegd.

Maar ik ben het ermee eens dat voor de meeste gebruikers LibreOffice of zo goed genoeg is, alleen het nadeel daarvan is, is dat die pakketten meestal niet goed samenwerken met MS Office (ik heb soms dat ik de hele opmaak sloop van een .docx bestand wanneer ik er met LibreOffice in zit te werken. Dit gebeurd meestal als je met meerdere personen met hetzelfde document gebruikt..)

[Reactie gewijzigd door Nardon op 16 juli 2012 22:45]

Die linterface is een ramp. Al 5 jaar lang dus.
Het kost gewoon idioot veel verticale pixels van je scherm - zeker als je op een breedbeeld scherm werkt (wat tegenwoordig zo goed als geheel standaard is).

[Reactie gewijzigd door kimborntobewild op 16 juli 2012 23:32]

Persoonlijk vind ik ook dat ze zich de 'innovatie' van het lint hadden kunnen besparen, en die energie kunnen stoppen in het eindelijk werkend maken van de tientallen 'oude' (dus niet zo sexy) functies die na al die versies nog steeds niet goed werken. Metrische maatvoering bijvoorbeeld (ze rekenen alles terug naar inches, vandaar dat je sommige maten niet kunt instellen, dan 'verspringt' het steeds naar een andere waarde, niet bij toeval een fractie van een inch), het opgeven van een andere plek dan 'Mijn gegevensbronnen' (dûh) voor je Word-databestanden, een werkende envelopfunctie, de Europese manier van opsommingstekens (dus zonder inspringer) die na de 1e keer zo instellen ook zo blijft, ik zou zo wel een halfuur kunnen doorgaan.

Oude menu's voor Office 2007/2010
Als je beter werkt met de oude menu's (zoals ik) en je moet tóch Office 2007 of 2010 gebruiken, dan kun je via deze add in de oude menu's toevoegen. Gratis voor thuisgebruik!
Oude menu's voor Office 2007/2010
Als je beter werkt met de oude menu's (zoals ik) en je moet tóch Office 2007 of 2010 gebruiken, dan kun je de oude menu's toevoegen. Gratis voor thuisgebruik!
Volgens de site moet je als thuisgebruiker ook betalen!
Niet helemaal juist.
Als je geen outlook wil aanpassen is het wel gratis voor thuisgebruik. Kijk maar in volgende matrix:
http://www.addintools.com/languages/dutch/office-2010.html
Bekijk deze eens...
Je kan er een .dotm bestand downloaden waardoor je ook je menu's terugkrijgt. Wel alleen in Word, maar wel gratis.

http://gregmaxey.mvps.org...ustomize_ribbon_main.html
Ik vond het een geniale zet. Ik snapte nooit ene drol van Office opties, maar sinds dat lint doe ik fluitend alles wat ik wil! Da's toch typisch, niet.
als je erop dubbel klikt dan verdwijnt het lintje gewoon. en ben je minder verticale ruimte kwijt :)
Als je vind dat dat lint wat teveel ruimte inneemt, dan dubbelklik je erop en dan verdwijnt 'ie. Niet zo zeuren hoor. Dat gehuil ook altijd.

En nog zieliger is dat gejank over dat simpele acties meer werk kosten in de nieuwe interface. Mensen die dat beweren hebben een steekje los. Juist de nieuwe interface maakt het veel makkelijker en sneller om de simpele handelingen te verrichten, omdat die functies met veel minder klikken te bereiken zijn en in bijna alle gevallen al direct op 't ribbontje staan.

De enige figuren die lopen te zeuren over de ribbon interface, zijn overjarige zeikerds die niets beters te doen hebben met hun leven, of die te eigenwijs zijn om een seconde of 5 langer na te denken voor ze ergens over zeuren. Zij zijn ook de groep die de IT een verschrikkelijk slechte naam geven en vaak verantwoordelijk zijn voor mislukte IT projecten.

MS heeft flink wat jaren onderzoek verricht naar de ribbon interface en als je puur objectief de boel bekijkt, is het een héél slimme uitvinding. Het is alleen jammer dat veel mensen een beetje te bekrompen zijn om dat te begrijpen.
Juist de nieuwe interface maakt het veel makkelijker en sneller om de simpele handelingen te verrichten, omdat die functies met veel minder klikken te bereiken zijn en in bijna alle gevallen al direct op 't ribbontje staan.
Ik weet niet hoe jouw ribbon er uit ziet, maar de meeste functies die ik gebruik zitten tegenwoordig in een menu weg gestopt waar die eerder gewoon in de knoppenbalk zaten.
Dingen die ik 80% van de tijd gebruik zijn openen, opslaan, opslaan als en afdrukken of afdrukvoorbeeld.
Die zitten allemaal 1 of 2 lagen diep in het menu weg gestopt. Dus ook na 5 jaar intensief werken is er voor veel mensen geen voordeel te halen.
Als je goede sjablomen gebruikt en voor een deel brieven automatisch laten genereren heb je niet veel meer opties nodig!
Voor het versturen van brieven is het wel handig om te printen, daarom vind ik het jammer dat die zover weg is gestopt!
Je weet dat je de "Quick Access Toolbar" (boven de Ribbon) kan aanpassen/vullen met de door jou meest gebruikte opties/acties?
Het is belachelijk dat je dat handmatig moet doen.
Denk je dat mijn moeder/een leek zo even naar al die opties heen klikt en alle knopjes toevoegt? Denk het niet.
Kon jou moeder de allereerste keer dat ze Word gebruikte ook direct alle knopjes vinden? Nee, ze heeft geleerd te werken met een bepaalde interface (met al zijn goede en slechte aspecten). En nu wil men niet veranderen omdat het 'anders' is en niet meer oud en vertrouwd.

Als je echter de moeite neemt je te verdiepen in de interface (hetzelfde dat je ooit in het verleden hebt moeten doen) dan kom je erachter dat de interface misschien wel veel fijner en beter is dan wat je gewend bent te doen.

Als we uit moesten gaan van vroegah was alles beter, dan zouden we nu nog met pijl en boog op konijnen jagen voor ons avondeten.
Ver weggestopt? Je klikt eenmaal op file, er staan staan al je functies voor opslaan, openen en afdrukken. Nou, wat ver weg! |:(

En als dat teveel is, dan kun je gewoon de gewenste functies in de quick-access toolbar stoppen. De 'opslaan' en 'undo' functies staan daar standaard al.

En laten we even heel eerlijk zijn... Openen is niet een functie die je veel gebruikt. Namelijk slechts éénmaal in een document. Niet vergelijkbaar met functies als styles, font, etc.
Je kunt "New, Open, Save, E-Mail, Quick Print, Print Preview and Print, Spelling & Grammar, Undo, Redo, Draw Table, Open Recent File" toch gewoon toevoegen aan de Quick Access Toolbar? (Druk maar eens op het pijltje naar bened wat linksboven naast het Word icoontje staat)

Dan staan ze altijd in beeld, welke tab van de ribbon je ook open hebt ;-)
Bijzonder hoe je een grote groep mensen afschrijft, puur om het feit dat ze zichzelf handig en efficiënt werken hebben aangeleerd met een bepaalde product-interface en daardoor nu moeite hebben met een overstap.

Ik heb zelf geen problemen met het lint of andere nieuwe elementen in de Office interface, maar je taalgebruik, aannames, vooroordelen en generalisaties maken je reactie voor mij persoonlijk zo afstotelijk, dat ik hoop zo min mogelijk bijdragen, in deze vorm, van jou te hoeven zien langskomen hier op Tweakers.net.
Zij zijn ook de groep die de IT een verschrikkelijk slechte naam geven en vaak verantwoordelijk zijn voor mislukte IT projecten.
Dat is nogal een sprong.

MS heeft flink wat jaren onderzoek verricht naar de ribbon interface en als je puur objectief de boel bekijkt, is het een héél slimme uitvinding. Het is alleen jammer dat veel mensen een beetje te bekrompen zijn om dat te begrijpen.

Niet iedere verbetering is absoluut het beste voor iedereen. Denk na.
Ik denk dat Microsoft Office nog steeds het beste kantoorpakket is dat er te krijgen is, het biedt gewoon de meeste mogelijkheden. Ondanks dat er zo veel functies zijn is alles wel netjes en overzichtelijk ingedeeld. Maar voor de doorsnee gebruiker moet Libre Office voldoende zijn. Nadeel is dat de Nederlandse vertaling van veel open source pakketten niet altijd even goed is en daar hoef je bij Office niet bang voor te zijn.
ik gebruik office ook dagelijks voor documenten en veel xls berekeningen. Op mijn werk office 2010 en thuis office 2003 en vorige werk office 97. Ik vind ook dat ze de upgrades wel hadden kunnen besparen wekt alleen irritaties met incompatibiliteit tussen versies en tis zonde van het geld. Gewoon bij het oude blijven je kunt de menu's wel dromen ipv weer gepruts met office 2010.
En outlook was al de enige office applicatie waar de ribbon interface lekker voor werkte. En is nu weer de enige waar is direct een verbetering in zie.

Als 'power user' die alle standaard handelingen via KB shortcuts en met macros doet ben ik niet blij met die ribbon.

Met de oude UI had ik gewoon custom balken met de wat exotischere opties direct beschikbaar. De standaard balken stonden uit omdat ik die op het KB deed.

Ribbon aanpassen is een crime :( Gelukkig blijven we op het werk nog wel even bij 2007/2010. En Windows 8 zie ik ook zo snel niet komen. We zijn net over op 7 :D
een eigen ribbon maken is toch niet zo moeilijk vind ik, de ribbon die je niet gebruikt zet je gewoon uit
Een ribbon naar wens aanpassen gaat stukken omslachtiger dan het aanpassen van de werkblaken in voorgaande versies. Daar kon je ongelimiteerd op op welke plek dan ook je knoppen kwijt. Dat is met een ribbon niet mogelijk, hooguit als je een nieuwe maakt, maar zelfs dan is het nog omslachtig.
Ik heb op zich niet zo veel tegen de ribbon maar baal wel van de beperkte aanpassingsmogelijkheden. In Office 2007 is het trouwens praktisch onmogelijk iets aan te passen. Die verbetering kwam pas in versie 2010.
Er staat bij iedere functie van de Ribbon onder Options toch echt wel netjes een knopje met Remove. En Add voor functies die je wilt toevoegen.
Onder andere een verandering in Outlook. Kijk maar eens goed hoe je naar contacts, agenda etc gaat. Wel een verbetering vind ik.

Goh, de interface heeft weer eens een andere layout.
De applicatie kan zelf natuurlijk niets meer of beter.
Misschien is de header van een mailtje nu nog beter verstopt, want gebruikers zouden anders maar informatie kunnen vinden.
En als je een ontvangen mailtje wil editen moet je zeker nog steeds zelf het betreffende commando ergens in het lint erbij proppen?

[Reactie gewijzigd door Kalief op 16 juli 2012 22:56]

Zou Outlook al snappen dat als je op reply drukt in een Sent item, dat je dan niet naar jezelf wilt mailen?
Jij bent de afzender....

je replied altijd naar de afzender... dus dat ben je zelf ...

wil je het naar iemand anders versturen?
dan doe je een FORWARD ...
of anders doe je een SEND AGAIN ... maar als je een reply doet vanuit je sent items ben je gewoon zelf fout bezig als je denkt dat outlook dan je NIET naar de afzender zou sturen...

dat is in ELK mail programma altijd zo geweest... behalve in de laatste versies van thunderbird is het blijkbaar aangepast en doen ze het dus eigenlijk fout....
dat kun je nu zo zeggen, dat tb het fout doet, MAAR, mail wisselingen zijn ondertussen zo ingeburgerd dat het misschien wel eens tijd zou kunnen worden voor een protocol update om treads toe te voegen op een universele manier.

verder dan dat, als ik reply op een draadje dat ik ben gestart dan verwacht ik dat ik terug kom op het onderwerp, zeggen dat het fout is van tb om daar de reply functie voor te gebruiken is feitelijk zeggen dat je bij mijn 2e zien al gestop bent met lezen omdat ik niet heb gewacht tot je op die zin hebt gereageerd.... DAT zou pas raar zijn...

de 'reply' naam is dan wellicht een beetje lastig, maar wil je ECHT dat iemand een nieuw bedricht gaat sturen (met nieuw onderp: ow en wat ik nog was vergeten te zeggen in mijn mail van..... ). en aangezien je ook niet kunt editen in reeds verzonden enmails.
Mail wisselingen zijn meestal mail-antwoord-antwoord. Dan reply je dus op een mail in je inbox.
Als je een 2e 'antwoord' wil sturen, dan reply je ook op de eerste mail, en die zit nog steeds in je inbox. Wil je en correctie-mail sturen, dan doe je toch een reply-to-all? Zit je antwoord meteen ook in je eigen inbox.
Overigens is 2x een antwoord sturen erg onhandig, voor je het weet krijg je multi-threading (degene waar je mee aan het mailen bent beantwoordt beide mails enzovoorts).

Als je een thread wil, waarom gebruik je dan niet de Outlook functie om alle berichten bijelkaar te houden? Ben je meteen van het hele probleem af...
Ik gebruik hiervoor altijd de reply all knop (Outlook 2010)
Zou Outlook al snappen dat als je op reply drukt in een Sent item, dat je dan niet naar jezelf wilt mailen?
in 2010 reply to all, sta je er zelf niet tussen.
Tenzij je antwoord naar een groep, want dan zend je ook naar die groep waar jij tussen zit.
die contacts zagen er al lang zo uit
De reden dat PDF ooit is ontworpen is om op ieder systeem het document te laten weergeven op de manier dat hij ooit ontworpen is. Dus als ik op een MAC systeem een PDF maak dan moet hij er op een Windows systeem hetzelfde weergegeven worden. Dat doet niks af aan het feit of het kan worden bewerkt. Dat kan al jaren.
Dat ligt eraan.

PDF kan ook als 'form (formulier)' worden gebruikt. Dan kun je de basis van het document niet aanpassen, maar bijvoorbeeld wel je gegevens invullen in het PDF formulier. Dat kan wellicht deze toepassing van 'bewerken' in de praktijk verklaren?

Mocht je hele PDF documenten kunnen aanpassen, dan neem ik aan dat Microsoft een smak geld heeft betaald aan Adobe, omdat die anders inkomsten zullen missen bij de verkoop van Adobe Professional.
De dag zal komen dat er een gigantisch probleem ontstaat met SkyDrive, maakt niet uit of het nu is of over 10 jaar, en dat alle gegevens verloren zullen gaan. Daar zit je dan, je data letterlijk in de lucht opgegaan.

Sowieso bedank ik voor opslag op SkyDrive... Call me paranoid, maar ik hoef echt geen opslag ruimte bij een derde partij die zo'n beetje alles met de data kan doen wat ze willen. Het staat min of meer zelfs zo in de terms. Sommige documenten op zakelijk gebied bijvoorbeeld hoeven ze absoluut niet in te zien. Dan kan je wel zeggen "Jaaaa maar dat doen ze toch niet". Boeit niet; dat ze het kunnen of geforceerd worden om het te doen is al reden genoeg voor mij om niet van de dienst gebruik te maken. Zeker niet zo'n groot bedrijf dat best eens zou kunnen profiteren van wat ideeën... En op het juridisch gebied: Het lijkt me stug dat het ooit gebeurd; maar alles kan; Stel dat er ooit een law enforcement agency is die graag mijn documenten wil inzien voor wat voor valide op wettelijk gebaseerde reden dan ook: geen probleem, kom m'n harde schijf maar oppikken... Daar zijn ze toe bevoegd en dat vind ik een heel ander verhaal dan dat een bedrijf in m'n gegevens zou kunnen rommelen zonder mijn medeweten of de gegevens geforceerd moet afstaan zonder mijn medweten. Niet dat ik de overheid geheel vetrouw; zeker niet op IT gebied; maar als er reden zou zijn met verdenkingen waar ze m'n data voor nodig hebben: No problem at all, I got nothing to hide for them. Maar dan wel de lokale autoriteiten, geen een overseas waar het rete moeilijk zal zijn om te weten wat er mee gebeurd, wat er mee gedaan wordt en meer van dat soort problematiek met overheden anders dan de gene hier.

Er is niets mis met opslag op de lokale schijven (+ backup). Ben ik ook niet afhankelijk van internetz.

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 17 juli 2012 06:09]

Als je bang bent voor het uitvallen van deze service kijk dan deze video maar even :-)

http://www.youtube.com/watch?v=hOxA1l1pQIw

Hieronder de 'officiele regels van Microsoft m.b.t. Skydrive:

Your content

Except for material that we license to you, we don't claim ownership of the content you provide on the service. Your content remains your content. We also don't control, verify, or endorse the content that you and others make available on the service.

You control who may access your content. If you share content in public areas of the service or in shared areas available to others you've chosen, then you agree that anyone you've shared content with may use that content. When you give others access to your content on the service, you grant them free, nonexclusive permission to use, reproduce, distribute, display, transmit, and communicate to the public the content solely in connection with the service and other products and services made available by Microsoft. If you don't want others to have those rights, don't use the service to share your content.

You understand that Microsoft may need, and you hereby grant Microsoft the right, to use, modify, adapt, reproduce, distribute, and display content posted on the service solely to the extent necessary to provide the service.

Please respect the rights of artists, inventors, and creators. Content may be protected by copyright. People appearing in content may have a right to control the use of their image. If you share content on the service in a way that infringes others' copyrights, other intellectual property rights, or privacy rights, you're breaching this contract. You represent and warrant that you have all the rights necessary for you to grant the rights in this section and the use of the content doesn't violate any law. We won't pay you for your content. We may refuse to publish your content for any or no reason. We may remove your content from the service at any time if you breach this contract or if we cancel or suspend the service.
Natuurlijk zal een 100% uptime nooit gegarandeerd zijn, daarom is het altijd nuttig een lokale backup te hebben. Maar men kan inderdaad niet zeggen dat ze niet hun best doen om de uitval tot het minimum te houden. Ik heb Skydrive nog niet plat weten gaan, maar als de Live service zelf down is zoals overlaatst het geval was dan kan je evengoed niet meer inloggen op Skydrive (als je reeds ingelogd bent met hun app is het geen probleem).
Hun systeem zit zo in elkaar dat niet steeds een herstelling nodig is bij een hardware mankement, pas bij een bepaalde drempel gebeurt er een herstelling. En ze komen toe met ratio van 1:30000+ op het gebied van serveradmins, wat best indrukwekkend is.

Wel eens leuk om het op video te zien, wij kregen het in de lessen "Cloud en virtualisatie" enkel op foto te zien :)

Dit is trouwens toch de belangrijkste zin in hun regels
Except for material that we license to you, we don't claim ownership of the content you provide on the service. Your content remains your content. We also don't control, verify, or endorse the content that you and others make available on the service.
Natuurlijk zal een 100% uptime nooit gegarandeerd zijn, daarom is het altijd nuttig een lokale backup te hebben.
We weten allemaal hoe het zit met backups, zeker bij niet-zakelijke gebruikers of kleine ondernemers. Die backups worden namelijk niet gemaakt. Aangezien mensen nu al geen backups maken van hun belangrijke gegevens zie ik niet in waarom men dat met Windows 8 opeens wel zal gaan doen.Oftewel bij een downtime van SkyDrive zit men in de problemen omdat niemand meer bij zijn data kan. Dat het mis kan gaan hebben we bij Amazon al een paar keer gezien.
bij een downtime van SkyDrive zit men in de problemen
Als je harddisk crashed kun je niet meer bij je lokale data en zit je ook in de problemen. Veel grotere problemen
We may refuse to publish your content for [small]any or [/small] no reason. We may remove your content from the service at any time if you breach this contract or if we cancel or suspend the service.[/i]
straf, ook zonder reden houden ze zich het recht voor om het niet te publiceren , en dus ook je account te blokkeren ?

straf.
Er is tegenwoordig een Skydrive app die je hele skydrive ook op je pc kan zetten. Dus als je die backuped, heb je alles erop staan en heb je nog je bestanden mocht skydrive down gaan (wat ik echt niet zie gebeuren).
De app houdt bovendien je Skydrive volldig gesynced met een Skydrive map op je PC.
Ooit gehoord van backups?
Zie laatste regel van m'n post..
Skydrive werkt tegenwoordig hetzelfde als bijvoorbeeld dropbox, dus met een gesynchroniseerde map. Data in je skydrive is dus een back-up, als alle Microsoft datacenters ontploffen dan staat je data nog altijd lokaal op de pc.

En daarnaast is skydrive een keuze, voor prive gebruik vind ik het prima, ik heb niets te verbergen voor Microsoft of de Amerikaanse overheid. Bedrijven kunnen gewoon met sharepoint werken, de data blijft dan intern bij het bedrijf. Vertrouw je Microsoft zo slecht dat je ook dat niet wilt dan kan je beter een Linux of BSD variant gaan draaien met eigen software want Google en Apple volgen exact dezelfde regels als Microsoft.
Faal, in outlook kan je niet eens een live.nl account instellen terwijl dat hele live gebeuren overal zit ingeplempt :(
Je moet "Manual setup or additional server types" gebruiken en dan "Exchange ActiveSync" selecteren dan naam, e-mailadres, wachtwoord invullen en voor de server moet je "m.hotmail.com" invullen:
http://www.zdnet.com/how-...-2013-preview-7000001077/
Uhm, je doet volgens mij dan toch iets verkeert hoor...
Als je google op office plugin msn krijg je het volgende als 1e linkje
http://support.microsoft.com/kb/287604
Hierin staat beschreven hoe je je live/msn email in outlook werkend krijg.

Je download de plugin
Instaleert hem
je start outlook op
En voila je krijg een vraag of je email in wil stellen
Microsoft steekt heel veel effort in het veranderen van de gebruikers interface (ui) bij major releases, zodat iedereen zich weer rot kan zoeken naar de buttons. Ook de office applicaties zijn kinderen met een waterhoofd. Echt veel simpeler is het niet geworden na office 97.
Het lijkt me beter dat Microsoft eens wat effort in stabiliteit en performance gaat steken van hun software producten., dat lijkt nergens op. Ook de standaard performance degradatie na verloop van tijd is erg amateuriisti te noemen. Om maar niet te spreken van de steeds maar snellere hardware die nodig is om een zelfde performance te krijgen voor de basis functies.
Dit bedrijf is echt de weg kwijt. Maar ze houden de hele wereld lekker bezig war de gemiddelde gebruiker ook nog systeembeheerder is. Echte innovatie komt van andere bedrijven. Sta er nog steeds versteld van hoeveel mensen hier achteraan lopen en tijd spanderen om de vernieuwingen te begrijpen voor de dagelijkse computer werkzaamheden.
Steeds weer zoeken naar de buttons? Dan doe je toch iets verkeerd, want sinds Office 2007 heb ik geen knop meer zien verplaatsen. Behalve dan als er eentje bij kwam. Maar voor de rest is de indeling toch gewoon hetzelfde als 6 jaar geleden...
Je reactie lijkt meer persoonlijke frustratie (en misschien wat onkunde of amateurisme van jou kan uit?) dan de werkelijkheid volgens mij. Windows 7 draait op systemen vanaf ongeveer 2005... afgeschreven bakjes in de IT wereld. Windows 7 word niet langzamer, mits je het wel een beetje onderhoud. Windows 7 en Office 2010 zijn gewoon prima stabiel, tenzij je er troep op installeerd (illegale zooi, slechte geprogrammeerde software/drivers, etc). De hardware eisen voor Windows 8 zijn hetzelfde als die voor Windows 7, dus hoezo snellere hardware nodig?

Microsoft is de enige echte met innovatie en lef op dit moment, de rest kopieert elkaar na. Waar MS idd ook goed in is trouwens. Maar als je nu gaat beweren dat Metro gejat is dan zou ik graag willen weten waarvan en toont toch wel aardig wat ballen om je GUI zo ineens om te gooien.
Ben het met je eens dat Microsoft met Metro een nieuwe, innovatieve weg is ingeslagen en dat dit nu eens geen kopie van Apple is :) Dat "Microsoft de enige met lef en innovatie" zou zijn lijkt me dan weer onzin. Op technisch vlak hobbelen ze vaak jaren achter Linux aan. Ook qua user interface loop Linux ver voorop, met een vrije keus in windowmanagers, key-bindings e.d. Maar kijkend naar de grote jongens, zou ik zeggen dat Google het snelste loopt, dan Apple (hoewel die nu stil staan) en dan Microsoft (hoewel die nu met een inhaalsprintje bezig lijkt).
Bij alle gevallen die ik onderzocht heb van trager wordende windows 7 systemen is het telkens te herleiden tot dezelfde oorzaak: de klager zelf.

door zoveel rommel te installeren en eventueel te deïnstalleren wordt het opstart process leen maar langer.
Ook het verkeerd gebruik van de desktop (dit is geen rommelbak zoals op OSX)

Ok ok er zijn een aantal zaken die MS zou kunnen aanpakken, maar de hoofdoorzaak ligt bij de gebruikers zelf.
Ik ben het gedeeltelijk met je eens. Ook ik vind dat ms wat minder op de ui met letten, en stabiliteit weer als norm moet gaan handhaven. Wel denk ik dat ms zo volwassen is dat het nog altijd een grote voorspring heeft op andere bedrijven. Linux is het net niet, maar begint te groeien. Google apps heeft jaren nodig gehad om bruikbaar te worden. De nieuwe Android heeft een quadcore nodig om fatsoenlijk te draaien. Apple mist compatibility. Open/libre office is traag. Maar hoelang werken al hoeveel mensen met ms, waarvan iedereen vindt dat het backwards compatible moet zijn, waarvan iedereen de vorige versie niets vond om diezelfde versie weer als zoveel beter te beschouwen dan de huidige? Ik ben alleen bang dat ms zijn eigen idee moet doorzetten en vast moeten houden, ze kijken teveel naar anderen op het moment..
1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



HTC One (M9) Samsung Galaxy S6 Grand Theft Auto V Microsoft Windows 10 Apple iPad Air 2 FIFA 15 Motorola Nexus 6 Apple iPhone 6

© 1998 - 2015 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True