Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Je kunt ook een cookievrije versie van de website bezoeken met minder functionaliteit. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , reacties: 118, views: 29.278 •

De Zuid-Koreaanse Fair Trade Commission onderzoekt of Blizzard de wet heeft overtreden. De ontwikkelaar weigert kopers van Blizzards rpg Diablo III geld terug te geven als die ontevreden zijn over de service van Blizzard.

Net als in de rest van de wereld hebben Zuid-Koreaanse fans van de rpg Diablo III last van inlogproblemen. De fans krijgen de inmiddels beruchte foutmelding 'error 37,' wat voor een aantal Koreaanse fans reden was om hun geld terug te vragen bij Blizzard. Die heeft tot nu toe geweigerd games terug te nemen.

Dat is voor de Zuid-Koreaanse Fair Trade Commission reden een onderzoek in te stellen. De toezichthouder wil onderzoeken of Blizzard daarmee de Zuid-Koreaanse wet op 'electronic commerce' en 'commercial contracts' heeft overtreden, meldt de The Korea Times. De commissie heeft maandag een inval gedaan in het Zuid-Koreaanse kantoor van Blizzard en zou documenten in beslag hebben genomen. De FTC is in actie gekomen nadat het honderden klachten ontvangen zou hebben.

Blizzard bracht Diablo III op 15 mei op de markt, twaalf jaar na voorganger Diablo II. Fans hadden vooral direct na de lancering last van error 37, wat betekent dat ze niet in kunnen loggen op de servers van Blizzard. Koreaanse spelers hebben meer last van inlogproblemen dan Europese en Amerikaanse spelers doordat Chinese spelers op dezelfde servers inloggen. Diablo III is officieel niet in China verkrijgbaar en Blizzard heeft daar dus ook geen aparte servers neergezet.

Gerelateerde content

Alle gerelateerde content (28)

Reacties (118)

Reactiefilter:-11180112+154+25+30
Die error 37 is de laatste paar dagen ook het probleem op de Europese servers (eerder ook trouwens, daar niet van).
Ach jah, die error is overal bekend ja, waar het hier echt om draait is dat blizzard blijkbaar zou weigeren om Diablo III terug te nemen... wat ik serieus haast niet kan geloven. Naja, zal wel waar zijn, maar dat is wel heel erg gaar. Hmm, ze zullen wel klagen over dat het geopend is, maja, meestal hier in nederland zolang je niet te lang wacht en een beetje aandringt accepteerd iedere winkelier het zover ik weet.
Geen enkele nederlandse winkel zal dit volgens mij accepteren, aangezien de code aan jouw account vast zit..
Ze hebben het maar te accepteren, je hebt een niet werkend product gekocht en de winkelier is je aanspreekpunt.

Maar goed, even los daarvan, een gemiddelde Nederlandse winkelier accepteert heel veel als je aandringt. Als ze maar van die vervelende klant af zijn.

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 31 mei 2012 17:30]

Een niet-werkend product? Ik vind dit echt zo overdreven. Ik ben een die-hard fan en was ZO gefrustreerd de eerste avond, en gisteren was ook knap lastig. Maar om nu te beweren dat ik daarom geen werkend product heb en mijn geld terug moet krijgen? Kom op zeg, overdrijven is blijkbaar ook een kunst...
Ik ga ook alleen maar af op wat ik lees, ik heb het verder niet gespeeld.
Theoretisch gezien werkt het product dan ook niet. Ik vind persoonlijk dat Blizzard zeer nette spellen afleverd, waar menig producer nog veel van kan leren, maar omdat een authenticatie vereist is om te spelen, zal het hele spel dus onbruikbaar worden als de authenticatie mislukt. In zo'n geval is de authenticatie een onderdeel van het spel.
Dan had Blizzard het ook offline beschikbaar moeten maken. Terecht dat sommige mensen hun geld terug willen. Het product werkt namelijk niet correct momenteel.
Dat het probleem hoogstwaarschijnlijk binnen korte tijd is opgelost en het feit dat het spel zelf (als het werkt) wel zeer kwalitatief is, heeft hier niets mee te maken. Het werkt niet, dus het is een niet deugdelijk product. Geld terug is dan een nette oplossing.
Zelf speel ik ook D3 en ja, ik moet soms een uur lang proberen in te loggen, wat zeer vervelend is. Maar het spel zelf, als ik er door ben, werkt wel soepel :-)
Ik hoop dat Blizzard hier snel een oplossing voor vindt, anders zou het jammer zijn voor een bedrijf dat toch redelijk goede kwaliteit aflevert normaliter.
Ben er niet zo zeker van dat het binnen de kortste keren wordt opgelost. Het probleem is er al weken, en Blizzard had gisteren de arrogantie om nieuwe 'features' te lanceren. Dit zou gepland maar een paar uur duren, maar door 'problemen' was de europese server de hele dag uit de lucht. (en vanochtend kwam ik er alleen in door heel vaak CTRL-V, enter, enter te doen :))

Heb dan in ieder geval het verstand om eerst je server op te schalen voordat je nieuwe features gaat toevoegen.

Update: Vandaag krijg ik een 'Error 1' - "There is a problem creating your own party". Das weer een nieuwe!
Ondertussen zou het fijn zijn als ik eindelijk weer een uurtje mag gamen.

[Reactie gewijzigd door EthirNandor3 op 1 juni 2012 19:03]

Bij mij werkt het spel ook niet soepel als ik wel ben ingelogt. Ik heb tijdens het spelen van Diablo 3 nooit een ping lager dan 250 en meestal loopt deze op naarmate ik meer doe in het spel. Daarnaast zijn er ook nog eens lagspikes van boven de 1000ms. Het is voor mij op dit moment onspeelbaar. Ik hoor van anderen dezelfde verhalen en daarbij dat het spel in het holst van de nacht en overdag wel speelbaar is. Met een fulltime baan is dat voor mij geen optie. Absurd dat Blizzard niet voor voldoende capaciteit heeft gezorgt.
Helaas heb ik het spel al tijden terug gepreordered op de site van Blizzard zelf dus is de kans dat ik mijn geld terug zie minimaal, al houd dat mij niet tegen om tickets aan te maken.
Dat vind ik wel erg rot voor je. Gelukkig heb ik die last niet, maarja... Ik kom er niet eens in. Zoals vanavond blijft hij steeds hangen bij het ophalen van de hero list, heb nog geen seconde kunnen spelen vandaag dus. Ik hoop inderdaad voor iedereen beter, want deze spelletjes zijn niet goedkoop! Blizzard is uiteindelijk wel de enige die zich hiermee in de vingers snijdt. Want bij een volgende release zullen er toch meer mensen even de kat uit de boom gaan kijken, of er gewoon niet eens meer naar omkijken. Dan kan je spel kwalitatief zo goed in elkaar zitten... Op deze manier is dat gewoon ruk natuurlijk.
Het gaat niet om het morele verhaal.
Wettelijk gezien staat een koper in zijn gelijk, hoe de verkoper hoog of laag springt.
Moet hij het account maar laten blokkeren via Blizzard.
Als die dat niet kunnen, tja, Blizzard zit hier dan fout ;)
Wat wel van wezenlijk belang zou kunnen zijn, maar nergens duidelijk gemaakt wordt:

Je geeft ¤ 60,- uit. Welk deel is nu voor de licentie, en welk deel voor het product.

In Nederland mag je een product altijd binnen 8 dagen retourneren: de zogenaamde afkoelperiode. Echter met een licentie ga je een ander soort contract aan.

Ben benieuwd of hier regels voor zijn. Hoe de wed in Z-Korea is weet ik natuurlijk weer niet.
Aan een contract zit ook een verplichting van de 'leverancier'.

Ik heb een keer een behoorlijke discussie met iemand van Steam gehad, Anno 1404 werkte niet door een DRM issue. Op een gegeven moment had ik het helemaal gehad en heb ik het geld terug geeist. Ze schermen eerst dat je akkoord bent gegaan dat het niet mogelijk is om een refund te krijgen, maar wanneer je de mensen wijst op je rechten (online aankoop kun je binnen 8 dagen, zonder opgaaf van reden altijd ongedaan maken) en heb gedreigd contact op te nemen met mijn CC maatschappij, krijg je toch het geld terug.
Dat is dus fout, er is nergens in de wet een artikel opgenomen dat een afkoelperiode of een retourrecht beschrijft bij een fysieke winkel. Het terugnemen van een artikel is dus een dienst die een winkel wel of niet kan leveren. De winkelier heeft dus ook alle recht om eisen te stellen als hij een product terug wil nemen, hierbij kan hij dus vragen om een werkende (ongebruikte) cd key.

Op het moment dat jij gebruik wil maken van het recht ondeugdelijk product, moet jij ook alle geleverde producten retouren in de staat waarin ze geleverd zijn, met uitzondering op de ondeugdelijkheid. Aangezien de CDkey niet ondeugdelijk is (hij werkte ten slotte gewoon) dient deze ongebruikt geretourneerd te worden. Een gebruikte CD-key kan in dit geval dus ook weer geweigerd worden. Zie hier de website van de Consuwijzer waarin dit verder wordt uitgelegd.
Ontbind de koopovereenkomst. Dan hebt u er recht op dat u uw geld terugkrijgt. U kunt niet altijd al uw geld terugkrijgen. Bijvoorbeeld als u het product al langere tijd zonder problemen hebt kunnen gebruiken. De verkoper heeft er recht op om het product terug te krijgen.

[Reactie gewijzigd door Dexs op 1 juni 2012 11:53]

Misschien hoog tijd voor een patch dat je geen server meer nodig heb, denk ook wel dat men in het zwarte circuit daar mee bezig is.
De vraag is of de intelligentie voor het genereren van de maps en het besturen van de monsters in de client zit of server-side geregeld is. Ik denk het laatste en daarmee wordt het behoorlijk lastig om zomaar even een patch te maken...
De winkelier is inderdaad verantwoordelijk voor het leveren van een werkend product, maar hij is niet verplicht het geld terug te geven. Hij is verplicht om het probleem binnen redelijke termijn te verhelpen.

Indien na een klacht en een beloofd oplossing door de winkelier het product na redelijke termijn (2 weken?) het product niet werkend kan krijgen, dan is hij verplicht het aankoopbedrag terug te betalen.
Ja maar ook heb je online aankopen en die worden terugbetaald als de klant binnen 2 weken niet tevreden is met het product.

Dan zou zo'n winkelier het niet vergoed krijgen door blizzard als ze het vervolgens melden dat ze enkele producten terug hebben?

Blizzard is in wettelijke gevallen verantwoordelijk om volgens de wet te handelen. In Zuid-Korea doen ze dat blijkbaar niet voldoende.

Dan kun je inderdaad een klacht van de FTC en een eventuele rechtzaak tegemoet zien komen.
Ik dacht dat bij die twee weken bedenktermijn voor de wet koop op afstand een explicite uitzondering is gemaakt voor o.a. software.

Wat mij betreft kan de speciale status die software heeft wat betreft ruilen i.v.m. de mogelijkheid tot kopiëren wel worden afgeschaft. Als je er niet voor wil betalen kan je het toch downloaden.
ik neem aan dat de wet geen rekening gaat houden met illegale alternatieven :) :+
Dan zou jij bij een nieuwe auto die niet wil rijden, of waarbij het af en toe 'knap lastig' is dat het om die-hard auto fans gaat en dat mensen die niet mogen terugbrengen als niet werkend product? Het lijkt me heel simpel: als Blizzard je een spel verkoopt waarvoor je moet inloggen op hun servers, moeten zij ervoor zorgen dat dat kan. Lukt dat een enkele keer niet door overmacht - een storing elders - dan kun je ze daar niet op vastpinnen. Lukt het stelselmatig niet doordat ze te weinig capaciteit bieden, dan hebben ze gewoon een gebrekkig product verkocht, en mag je daar gewoon de koopovereenkomst op ontbinden (voor de niet-juristen onder ons: geld terug).
Ja als die hard ben je ook heel wat gewend van de perikelen van D2 en in dit perspectief zijn dit inderdaad snel vergeten incidenten, maar dat wil niet zeggen dat mensen die een game binnen 2 weken willen (uit)spelen en dan naar de volgende game zoeken minder recht hebben op wat zij een goed werkend product vinden (ik zie nergens op de doos staan dat je D3 jarenlang moet spelen, wil je het achteraf bekeken goed vinden, je hebt trouwens maar 30 dagen voor een refund).

D3 blijft bij mij ook hangen bij het ophalen vd hero list op het moment
Een gewone winkel inderdaad niet. Maar Blizzard is hier de uitgever, zij kunnen waarschijnlijk wel codes deactiveren..
To remove a game (from Battle.net), you'll need to contact the Billing Department, billing@blizzard.com.
Daarna game terugbrengen. Volgens mij zijn dan alle objecties weg om het spel terug te nemen.
To remove a game (from Battle.net), you'll need to contact the Billing Department, billing@blizzard.com.
Allemaal leuk en aardig dat ze dat op hun website neer zetten, maar de praktijk leert dat ze bijna alle verzoeken om een spel van je battle.net account te verwijderen structureel negeren.

Een tijd geleden had ik een WoW trial account aangemaakt, en hier verder niet mee door gegaan. Deze wilde ik graag van mijn Battle.net account af hebben. Na een aantal keer over en weer gemaild te hebben, en zelfs een keer gebeld te hebben, is het nog steeds niet verwijderd.

Je krijgt telkens een standaard reactie in de vorm van: "Eenmaal aan een Battle.net-account gekoppeld, voor altijd aan die Battle.net account gekoppeld.". Ik vermoed dus dat dit bij Diablo 3 net zo zal zijn.
En als je dan gewoon een actie doet waardoor je gebanned wordt? Dan is je hele account sowieso niet meer bruikbaar en ben je er dus in feite van af.
Ik denk meer dat het hem erom gaat dat die trial account nog steeds in z'n games list staat. Wat met die ban alsnog zal blijven, lijkt mij.
Klopt, echter is Blizzard , en laten we voor de gein Origin en Steam hier ook bij betrekken, geen 'normale' Winkel. Bijv. Stel je koopt D3 of een andere game via Steam/Origin/Blizzard dan is deze gekoppeld aan een account.

Steam/Origin/Blizzard kan in dit geval de Game ontkoppelen van het account. In het geval van Steam, geen idee hoe het zit met Origin, zouden ze het waarschijnlijk ook automatisch kunnen deinstalleren voordat ze het geld terug geven.

Het enige probleem is dat sommige games willen dat je een CD-Key invoert. Deze kan je dan gewoon opschrijven en vervolgens je geld terug vragen waarna je de game download en 'Legaal' registreert.

Dit geeft weer een leuker vraag: Zijn CD-Keys in het geval van distrubutie diensten zoals Steam en Origin nog wel nodig?
Zolang je altijd online moet zijn en moet inloggen voordat je zelfs de singleplayer versie van het spel kan spelen, is er inderdaad geen nut voor CD-Keys.
Dit geeft weer een leuker vraag: Zijn CD-Keys in het geval van distrubutie diensten zoals Steam en Origin nog wel nodig?
Ja, CD-Keys zijn zeker nodig. Op het moment dat je de CD-Key weghaalt wordt het aanbod van games beperkt tot platformen als Steam, Origin of de maker van het spel.

Nu kan ik namelijk mijn key op allerlei verschillende plaatsen halen en voor verschillende tarieven. Zo heb ik laatst via een website MW3 voor ¤15,99 gekocht. Dat spel kost op Steam en in de winkel een stuk meer. Op het moment dat je de key weghaalt vervalt de concurrentie op dit gebied.

Verder ben ik het met je eens dat van die geavanceerde platformen zeker wel een mogelijkheid moeten hebben om geld terug te kunnen geven. Hoe is alleen de vraag.
Heel eenvoudig eigenlijk, door middel van een online systeem, waarmee ook de postcodeloterij mee werkt. Ergens centraal staat een key-server die niets anders doet dan op requests keys uitdraaien voor winkeliers van spellen.
Een winkelier typt een modelnummer in van een spel, bijvoorbeeld Diablo III en op de kassabon staat ook gelijk een key voor het spel. De hoes met de dvd/cd van het spel zelf blijft dan keyloos. Bij het terugbrengen kan de key gewoon gedisabled worden via een computer of via een hotline ofzo, deze staat toch op de bon die de klant mee moet nemen. De hoes kan weer terug in het vak en wanneer er een andere klant de hoes koopt, komt er weer een andere key op zijn bon. Op deze manier zou je heel eenvoudig keys kunnen enablen/disablen zonder dat de hoes met dvd/cd gelijk niets meer waard is.
Zo zou het ook mogelijk kunnen zijn om dan alléén een key te kopen tegen gereduceerd tarief of iets dergelijks; je neemt immers geen medium met hoesje en boekje af. Downloaden doe je dan gewoon thuis vanaf een server van of de winkelier of de publisher.

[Reactie gewijzigd door alexandersamson op 31 mei 2012 19:49]

Je zou ook de cd-key ongeldig kunnen maken als het terug wordt gebracht, dan kun je het wel opschrijven, maar je hebt er alsnog niets aan.
Waarom vind je dit raar? Kan jij a.u.b. 1 spel noemen welke terug is genomen na klachten? Want ik kan geen spel verzinnen die je kon retourneren als hij je niet beviel. Dat heb ik altijd het kromme van games gevonden, er is geen return policy.
Ik heb de PS3 versie van Skyrim teruggebracht naar de winkel omdat het na verloop van tijd onspeelbaar werd (lag). Games kun je zeer zeker retourneren, alleen games met licentiecodes wordt moeilijk.
PS3 games en PC-Games zijn qua beveiliging heeeeel anders..
Geen goeie vergelijking dus.
Waarom niet? Dat er technische verschillen zijn maakt voor de beleving van een consument niet uit. Of het nou een kras op een disc is of een brakke online service, hij doet het niet goed. Dan moet je hem terug kunnen brengen. De beveiligingsproblemen zijn een keuze van de uitgever, niet van de consument. En uiteraard worden uitgerekend de mensen die wel voor hun game betaald hebben weer gestraft voor dergelijke defecten |:(
"Niet bevallen" is dan ook geen reden om de koop ongedaan te maken. Als jij een nieuwe fiets koopt, dan kun je je in principe ook niet beroepen op "de kleur staat me toch niet aan" als reden dat je je geld terug wilt.
Wel voor online aankopen. Dit vanwege het zogenaamde principe. Je kunt een online aankoop niet controleren voordat je het koopt.

Daarom mag je hem altijd binnen 2 weken retourneren (zonder reden). Nu moet je wel via een europese winkel doen natuurlijk. Als je het via de website van blizzard doet zit je aan de amerikaanse wetgeving en die doet hier niets mee.
Maar als de fiets de ene keer wel en de andere keer niet werkt wel.
Alle Steam games kan je gewoon geld voor terug krijgen, ook als je het al even gespeeld hebt. Mini Ninjas begon na een uur spelen raar te doen, toen mocht ik van Valve mijn geld terug (heb het uiteindelijk zelf gefixt).
Als je dat niet kan, word de wet niet nagevolgd na aankoop.
Gisteren was er wat spelvariëteit in de vorm van error 73 en 74 (natuurlijk in combinatie met 37). Altijd leuk, nieuwe challenges. :9
Ja, ik had een keer bingo, leuk prijsje gewonnen ook.
krijgt volgens de wet de verkoper/fabrikant niet eerst x dagen om een probleem op te lossen?
dacht een tijd geleden zoiets gezien te hebben op radar.
Het gaat hier uiteraard niet om Nederland, maar om Zuid-Korea. Regelgeving kan daar heel anders zijn dan in Nederland, waar Radar zich op richt.
De koreaanse wetgeving is daarin iets anders, het gaat hier ook om het punt dat zij weigeren D3 terug te nemen van spelers die dus hun geld terug wilde hebben. Daarin onderzoeken zij nu of zij 1 van die 'wetten' heeft overtreden, het zou dus zijn dat dit spel verkocht zou zijn met de voorwaarde dat het onder geen enkele omstandigheid meer is in te ruilen/annuleren. Daarnaast zijn er dus ook voorschriften dat een publisher in Korea er in principe alles aan moet doen een launch zo perfect mogelijk te laten verlopen, waar dus de 'error 37' mogelijk zou betekenen dat ze dit dus niet hebben gedaan.

Hier in Nederland zou je voor gek verklaard worden, maar de gameindustrie in Z-Korea is iets belangrijker om daar gewoon 'maling' aan te hebben. (kijk bijvoorbeeld naar de koreaanse invloed op SC/SC2)

[Reactie gewijzigd door SinergyX op 31 mei 2012 17:22]

Ook in Nederland zul je niet voor gek verklaart worden. Een niet werkend product is een niet werkend product. Of in het geval van een licentie: Een niet functionerende dienst is een niet functionerende dienst. Je betaald geld voor iets en hebt dan ook het recht te verwachten dat de tegenpartij een werkend product/dienst levert. Geen geld terug geven voor een computerspel wat grote delen van de dag niet speelbaar is omdat de uitgever zijn zaken niet op orde heeft is gewoon in strijd met de wet.

Probleem is natuurlijk dat Blizzard zal argumenteren dat het probleem slechts "sporadisch" voor komt en dus geen reden is om het contract te ontbinden. Je moet dus een rechter zien te overtuigen dat je wel degelijk hebt geprobeerd om in te loggen en dat het probleem echt zeer problematisch is. In het geval van Diablo 3 lijkt me dat gezien het grote aantal klachten best te doen. Blizzard heeft in ieder geval de schijn al tegen. ;)
In de TOU van Diablo III schijnt de volgende tekst te staan:

"IF YOU REJECT THE TERMS OF THIS AGREEMENT WITHIN THIRTY (30) DAYS AFTER YOUR PURCHASE, YOU MAY CALL (800) 757-7707 TO REQUEST A FULL REFUND OF THE PURCHASE PRICE. "

Ik kan dit zelf helaas niet nakijken, maar mocht dat zo zijn dan heeft Blizzard zich daar natuurlijk gewoon aan te houden.
Maar dat is als je de terms reject, je neemt de terms aan voordat je er achter komt dat je niet kan inloggen. Verder staat de wet altijd boven zulke terms of agreement.
Ja maar die clausule geldt alleen in Amerika, niet in Europa of Azië.
krijgt volgens de wet de verkoper/fabrikant niet eerst x dagen om een probleem op te lossen?
dacht een tijd geleden zoiets gezien te hebben op radar.
Ja, in nederland...
Gisteren waren er wederom weer problemen op de Europese servers, dit was rond 22.30 uur. Niet echt een tijdstip waarop je het zou verwachten op een doordeweekse dag.
Ik kan me best wel voorstellen dat mensen klagen als ze niet gewoon offline kunnen spelen in een single user omgeving.
Ik hoop dat je hier uiteindelijk wel de keuze voor krijgt. Vooralsnog gebruik ik nog een friendkey, maar als het zo nog weken doorgaat weet ik niet of ik hem over 1 maand zou gaan kopen.

p.s. geldt de wet koop-op-afstand ook voor geluids- en beelddragers/spellen in NL?

[Reactie gewijzigd door Kiswum op 31 mei 2012 17:17]

Rond 22.30 waren de problemen voor velen al zo'n 7 uur aan de gang. Er was een gedeelte spelers dat wel gewoon kon spelen. Rond dat tijdstip werden ook deze spelers gedisconnect.
De problemen waren er al sinds 17:00. (Eerste maal toen ik probeerde)

Vindt het gewoon jammer dat het gebeurd want het is en blijft een top game.
Indien het maandelijks betalen was zou Blizzard heus wel met een compensatie komen. Nu kunnen ze het moeilijk compenseren. :)
Tja, is toch een lastig punt.
De server issues zijn tijdelijk, en dat weet iedereen, hoewel ze wel voor frustraties kunnen zorgen natuurlijk.
Maar mensen die het spel hebben gekocht en lekker hebben getest proberen nu via deze manier hem weer in te leveren natuurlijk.

Zou per account gaan kijken hoeveel er werkelijk gespeeld is, mocht dit meer dan 15 uur zijn of iets dergelijks dan zou ik geen geld erop terug gaan geven, maar mocht iemand maar een uurtje online zijn geweest dan valt het wat beter te begrijpen.

Hoewel ik eigenlijk niet zie waarom je een spel ineens retour zou willen sturen puur door wat login problemen in de beginfase van het spel.
Ik kan het wel snappen. Het is geen MMO maar desondanks heeft Blizzard besloten dat je alleen online kunt spelen. Als je dan vervolgens na twee weken nog steeds met instabiele servers te maken hebt kan ik me voorstellen dat mensen dat niet accepteren ookal is de game net uit.
Blizzard heeft besloten dat je verplicht online moet zijn en daar hangt dan ook de verplichting aan om voor stabiele en voldoende servers te zorgen. En het maakt dan niet uit hoe lang de game al uit is, je moet zonder problemen kunnen spelen.
Tijdelijk? Het is al een probleem sinds de release. Ook was het probleem (schijnbaar) al bekend vanuit de Beta periode. Tot slot is het de keuze van blizzard geweest om zoveel games in de markt te zetten. Men had het probleem klein kunnen houden (of zelfs kunnen vermijden) door het aantal beschikbare licenties per regio beperkt te houden en het aanbod langzaam uit te breiden zodra er meer capaciteit beschikbaar was. Of gewoon voor meer capaciteit kunnen zorgen.

Oftewel, het probleem was bekend en vermijdbaar. Echter Blizzard heeft het probleem in eerste instantie genegeerd en in 2 weken geen oplossing gevonden. Twee weken is in de games wereld gewoon een erg lange periode, dus ik zou het niet tijdelijk willen noemen. Nee, in mijn ogen staan mensen die geld terug willen gewoon volledig in hun recht. Ongeacht hoeveel tijd men wel heeft kunnen spelen.
Tja, is toch een lastig punt.
De server issues zijn tijdelijk, en dat weet iedereen, hoewel ze wel voor frustraties kunnen zorgen natuurlijk.
Maar mensen die het spel hebben gekocht en lekker hebben getest proberen nu via deze manier hem weer in te leveren natuurlijk.

Zou per account gaan kijken hoeveel er werkelijk gespeeld is, mocht dit meer dan 15 uur zijn of iets dergelijks dan zou ik geen geld erop terug gaan geven, maar mocht iemand maar een uurtje online zijn geweest dan valt het wat beter te begrijpen.
Definieer tijdelijk? Ruim twee weken na release zijn er nog steeds avonden waarop ik niet kan spelen...en dan is 60 euro best veel geld...
Hoewel ik eigenlijk niet zie waarom je een spel ineens retour zou willen sturen puur door wat login problemen in de beginfase van het spel.
Snap je dan ook niet waarom mensen hun TV, wasmachine of auto terug brengen omdat ze niet aangaan of starten de eerste twee weken van aankoop?
Tja ik denk zo dat je geld terug krijgen een zeer moeilijk verhaal zal gaan worden aangezien je oa akkoord gaat met de user agreement en ik ga er van uit dat men bij blizzard de wet echt wel goed heeft door gespit.
Op de fora van blizzard staan tienduizenden al niet honderd duizenden posts van mensen die klagen omtrent de stabiliteit van oa de server(s), ik sta er van te kijken dat ze zo instabiel zijn sinds de game uit is.
Men staat toch wel bekend om hun stabiliteit als ik naar een game kijk als WoW die extreem veel word gespeeld maar het valt me ook op dat het met regelmaat weer raak is bij Diablo 3 en je niet kan loggen.
Als het probleem komt door die miljoenen chinezen( bij wijze van, ik heb geen concrete getallen) die de game via andere wegen hebben bemachtigd en dan maar op de Eu server's gaan spelen omdat blizzard geen server's voor china online heeft tja.. dat is een vervelend issue en wat men hier aan kan doen ik weet het zo 1 2 3 niet.
is het trouwens zo dat china de game zelf heeft verboden of dat blizzard de game gewoon niet daar heeft uitgebracht? dit is toch wel van belang mocht men kijken of men via de rechter iets kan afdwingen omtrent het terug nemen van de game en ook omtrent hoe men de problemen zal kunnen oplossen mbt stabiliteit.

Zelf vind ik het hooguit irritant als ik paar uur niet kan loggen omdat ik wel op een ander tijdstip kan spelen maar er zijn ook mensen die op bepaalde tijden kunnen spelen en als dan de server(s) down zijn om welke reden dan ook snap ik dat men zeer gefrustreerd kan raken, zeker als dit vaker gebeurd.
Hoe dan ook hopelijk word het snel opgelost en ben benieuwd hoe blizzard de problemen die hoe dan ook blijven bestaan zo lang men geen chinese servers online heeft staan gaat oplossen.. de capaciteit verhogen in oa europa/amerika lijkt me dan een goede oplossing?

[Reactie gewijzigd door pino85 op 31 mei 2012 17:27]

Op dit moment lijkt het er gewoon op, dat er een tekort aan capaciteit is, of dat de problemen alleen op treden aan einde van de middag, avonduren, wanneer grootste gedeelte terug is van werk/school/boodschappen doen etc.

[Reactie gewijzigd door bangkirai op 31 mei 2012 18:08]

ToS worden maar zelden aan de regels van ieder land afzonderlijk getoetst dus kan best zo zijn dat de ToS volkomen legaal zijn in de VS maar niet in Nederland.

Het grootste probleem zal vermoedelijk de vraag zijn of je nu bij Diablo een service koopt of een product.
Eindelijk! Ik vind al hele tijd dat blizzard te makkelijk weg komt met smoesjes.
Inderdaad, er zijn veel te veel issues omtrent Diablo III. Zie ook het problemen topic op GoT: [PC] Diablo 3 Problemen topic
Ik heb de eerste dag die error gehad maar daarna nergens meer last van. Gebeurt niet vaak dat ik met zoiets mazzel heb :P
Ik had ook nergens last van hoor :S Ik heb pas 2x die error 37 gehad (op een paar latency issues en een random DC na) was dat werkelijk alles wat ik aan D3 problemen heb ondervonden. Ik speel het al sinds dag 1, grofweg 10-20 uurtjes in de week (niet veel I know).
Diablo 3 is tot nu toe best een teleurstelling. de mislukte launch, de meer casual dan hardcore appeal. de gemaakte vergelijking met de facebook game Farmville. (!) het later toevoegen van een spelmodus. het hele spel is een throwback naar diablo 1 en 2 en geen evolutie van het spel IMO. als een service in bepaalde gebieden nog steeds niet naar behoren werkt, dan zouden kopers inderdaad hun geld moeten terugkrijgen. software blijft een product dat je terug kunt brengen als je de benodigde eisen voldoet, maar de software werkt zoals naar toebehoren.

downmod mij maar. ik begrijp het, ik moet niet zeggen dat Diablo 3 niet goed is. we hebben allemaal ZO lang moeten wachten op dit spel.

[Reactie gewijzigd door EndlessWaltz op 31 mei 2012 19:00]

Vandaag zit ik ook al enkele uren met error 37. Ook geen duidelijke informatie van Blizzards kant wat de status nu juist is.
Dat klopt, het gaat om de informatie verstrekking. Het enige wat ze kunnen uitbrengen is: probeer het later weer. Een schandelijke zaak dat zo veel mensen het spel hebben gekocht en dat de EU servers al 5 dagen met intervallen offline zijn.

Ik heb zelfs al een character aangemaakt op de US server om daar maar opnieuw te beginnen wanneer (regelmatig) ik niet op de EU server kan spelen.

Ik heb het vermoedden dat Blizzard door zijn stuntelige manier van reageren en de problemen "oplossen" veel kapot maakt bij gamers en dat iedereen zich wel een tweede keer achter het oor krapt om een Blizzard product te kopen binnen 3 maanden vanaf een launch.

Het enige wat ik heb kunnen doen is een klacht indienen op Battlenet (en blijf klagen bij elke downtime) en een de petitie ingevuld op: http://www.petitionbuzz.com/petitions/diablo3complaint

[Reactie gewijzigd door shadowrune op 31 mei 2012 17:54]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Populair:Apple iPhone 6DestinyAssassin's Creed UnityFIFA 15Nexus 6Call of Duty: Advanced WarfareApple WatchWorld of Warcraft: Warlords of Draenor, PC (Windows)Microsoft Xbox OneApple iOS 8

© 1998 - 2014 Tweakers.net B.V. Tweakers is onderdeel van De Persgroep en partner van Computable, Autotrack en Carsom.nl Hosting door True

Beste nieuwssite en prijsvergelijker van het jaar 2013